טוב, כד שלא ישעמם, נקודה לדיון.neriag
מכיוון שאין כאן דיון מעניין אני רוצה לפתוח אחד:

מה דעתכם, האם בנ"ע מעורב לכתחילה(כדעת המזכל בדימוס איתן) או בדיעבד (כדעת מזכ"לנו הנוכחי הרב בני וכדעת הרב נריה זצ"ל)?
אני ראשון.neriag
לענ"ד בנ"ע מעורב בדיעבד שבדיעבד.

עירוב בנ"ע גורם לאינסוף בעיות הלכתיות (שירת נשים, נגיעה של חיבה ועוד) ונעשה בדיעבד לגמרי.
מכיוון שזה דיון ידוע מראשהאריאלניקהנאמן
אני אכתוב את הדעה השניה,

1)כדי להשפיע על עמ"י- אנו צריכים להיות עם עמ"י ובזה שאנו מפרידים אנו בעצם גורמים ריחוק בין הדוסים לבין אלו שפחות, בין הדתיים לבין אלו שעדיין לא.

2)מה שאסרו על העירבוביא זה דווקא ברגלים אך בשאר הזמן מותר אף לכתחילה

3) במילא אם יהיה נפרד בסניף הבנים והבנןת יפגשו אחרי הפעולה

4) ההפרדה גורמת לסטיות מסוימות

5) מכייוון שצריך להשפיע מבפנים בתוך החברה המעורבת צריך להתרגל לחיים מעורבים מלכתחיה

6) כדי לא לסגור את הדלת בפני החילונים אז אסור להפריד כי תמיד(עד ימות המשיח) יהיו חילונים

יש עוד סיבות אך ברור שכל זה שטויות בעלמא
טוב, בגלל שגם לי משעמם, תשובות:neriag
תשובות:neriag
1)כדי להשפיע על עמ"י- אנו צריכים להיות עם עמ"י ובזה שאנו מפרידים אנו בעצם גורמים ריחוק בין הדוסים לבין אלו שפחות, בין הדתיים לבין אלו שעדיין לא. ------ גם ככה יש ריחוק עד רמה מסוימת, העירוב לא משפיע על כמות הריחוק

2)מה שאסרו על העירבוביא זה דווקא ברגלים אך בשאר הזמן מותר אף לכתחילה ------ מקור?? הרי טפח באשה ערווה (חוץ מברגל שאז אפ' פחות), קול באשה ערווה וכו'!!

3) במילא אם יהיה נפרד בסניף הבנים והבנות יפגשו אחרי הפעולה ---- לא נכון, הרבה נפגשים רק בגלל בנ"ע, וגם אם כן עדיף שזה יהיה נחשב לא חלק מהמקובל מאשר מוסד שעושה כך.

4) ההפרדה גורמת לסטיות מסוימות ----- מי שאומר את זה אדיוט מושלם.

5) מכייוון שצריך להשפיע מבפנים בתוך החברה המעורבת צריך להתרגל לחיים מעורבים מלכתחיה ---- א. לא צריך ב. גם לפי המצדדים בהשפעה מבפנים לא צריך להתחלן כדי להשפיע מבפנים.

6) כדי לא לסגור את הדלת בפני החילונים אז אסור להפריד כי תמיד(עד ימות המשיח) יהיו חילונים ----- איך בדיוק זה סוגר את הדלת בפני החילונים?
דעתיעמית-טליה
זה רק בדיעבד במצב הנוכחי של היום
אין דבר כזה מעורבת לכתחילה זה לא קיים במילון התורני.

צריך לרצות להפריד
אבל גם לא לקפוץ על ההפרדה כמו שראובן קפץ ובסוף התורה רשמה שחטא בחטא נוראי
צריך לבדוק סניף סניף שבט שבט ולנווט כל דבר
זה תהליך ארוך אבל זה תהליך

מי שהוריו היו בבנ"ע שישאל אותם איך בנ"ע היה נראה אז
עם מכנסיים חופשי ריקודים מעורבים מחנות בלי שום מחיצות
והיום אין מכנסיים אין ריקודים ובמחנות יש מחיצות

ב"ה בנ"ע בשיפור ע-נ-ק-י!

וכל מי שעוסק בבנ"ע ובעשיה הכה קדושה הזאת שידמיין
שהרב קוק אומר לו כמו שאמר לרב נריה זצ"ל
"אין דבר קדוש מזה"

אשריכם ישראל!
מסכיםצביקה
אשרייך,רואים שהיית בשיעור של אביתר (=
חחחח ענקיעמית-טליה
אתה המדריך חוץ?
חחח,כןצביקה
פתאום אני מגלה שיש פה מלא קרית אתאים
מלא?עמית-טליה
כולה 2
חשבתי שיש עוד..צביקה
אבל 2 זה גם מספר מכובד
אכן זו דעתך אך את גם צריכה להכיר את דעתם שלהאריאלניקהנאמן
אלו החשבים הפוך ממך או ממני, וב"ה יש שיפור ענק בתנועתכם ואני די שמח שההבדלים בין התנועות הם לא רק ההפרדה
אכןעמית-טליה
ההפרדה זה הבדל של השקפה
של דברים שאצלנו נחשבים "פעולה לא שכלית" בלשון המעטה.

זה רק משקף
וזה מה שתמיד אמרתי.
לשיטתך אז (גם לשיטתי) לא הרב שרלוהאריאלניקהנאמן
ולא הרב נן נון ה ם אנשים תורניים
קטונתי מלשים אצבע מאשימהעמית-טליה
על כל רב שהוא
כך זה משתמע חחחהאריאלניקהנאמן
ולדעתי זה גם נכון
ברור שלאאנונימי (פותח)
ברור שבני עקיבא לא צריך להיות מעורב אבל לאט לאט משתפרים לאט לאט יש יותר סניפים נפרדים וב"ה יש יותר סניפים נפרדים!
ודרך אגב זה נכון אין כזה דבר תנועה מעורבת כהלכה כי אסור בהלכה שזה יהיה מעורב!!!!
דעתו של הרב שרלוהאריאלניקהנאמן
תוכן השאלה
שלום וברכה!
אני מחנכת באולפנית ידועה בארץ והייתי שמחה שלא לחשוף את המקום או השם, סליחה!
מטרידה אוצי העובדה שאתה ורבנים אחרים טובים ונפלאים ומקובלים בדורינו עומדים מאחורי פעילות מעורבת של בנים ובנות יחד בתנועות הנוער השונות. האם זה לא נוגד את רוח ההלכה? או שמא את ההלכה ממש? האם כך נהגו אבותינו??? והאם הדבר לא שם את ילדינו/ חניכינו/ תלמידנו הירים והיקרות בנסיונות שהרי בוודאות שלא יעמדו בהם ושלא עומדים בהם, גם אני הייתי חניכה בבני עקיבא וראיתי את מבחן המציאות הכושל, ה´ערבוב´ בין המינים גרם נזק עצום שאולי הרבנים בדורנו אחראים לו?????
אשמח לקבל תשובה עניינית ואפילו עם מקורות לעיון.
תודה, אור וברכה
חג כשר ושמ

תוכן התשובה
שלום וברכה
יש עמדות שונות בעניין זה בציונות הדתית.
לפני שנים כתבתי דף המבטא את עמדתי בעניין.
אני מפרסם אותו כאן, אם כי קשה לעשות זאת באופן מלא:
בס"ד
על החברה המעורבת

מבוא קצר:
הבנה בתורה זו נכתבת לאור בקשות חוזרות ונשנות להעמדת משנה סדורה של תנועת נוער מעורבת צנועה. היא פורשת בראשי פרקים את היעדים בענייני הצניעות שעל התנועה להעמיד לעצמה לאור התורה והמצוות. ברם, בראש הדברים מצוי גם חוסר נוחות עמוק מהעובדה כי זה הנושא בו דנים בכל עת שמדברים בו על התקדמות דתית ורוחנית, בעוד שנושאים אחרים מוזנחים. עצם העובדה שאין כמעט מפעל של התנועה שלא סובבים סביב עניין זה צריך להדאיג את כל מי שדבר אלוקים נגע בליבו, ולהצטרף לצורך להאדיר תחומים נוספים בתורה שהם בבחינת מת מצווה.
ברם, חשיבות הצניעות והטהרה בישראל היא העומדת בבסיס הדברים. בין השורות מסתתרת זעקה גדולה על גדרי צניעות שאין אנו מתקדמים לעברם, דווקא משום שאנו מקדישים את הזמן לנושא הלא נכון, ומפקירים את החשיבות הגדולה של הקדושה.

א. נצטווינו בתורה לא תקרבו לגלות ערווה, ומכאן למדו חכמים שלא רק ביאה על ערווה אסורה כי אם גם קירבה אליה. בשל כך פסק הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה פרק כג פסקים כיצד יש להתרחק מן הנשים, והשולחן ערוך בעקבותיו בסימן כא באבן העזר פסק כי יש להתרחק מהנשים מאוד מאוד.
ב. פסקים אלה חייבים להיות נר לרגלה של תנועת נוער דתית. ברם, אין הם מחייבים תנועה נפרדת, בדיוק כשם שהלכות לשון הרע אינם מחייבים את אי קיומה של חברה, אף על פי שקשה להצביע על שיחה שאין בה לשון הרע. כך גם הלכות אחרות אינן באות לבטל את החיים. הלכות אלה מחייבים את לקיחת החברה הנורמאלית ועיצובה לאור גדרי ההלכה.
ג. לפיכך, החברה המעורבת הצנועה היא הדרך הראויה לחיות בה במציאות ימינו, בה אין מתחתנים בגיל העשרה.
ד. מעבר לכך, גם מבחינת המציאות אין זה נכון כי יש להפריד את התנועה, בעיקר במציאות הנוכחית בה יש אלטרנטיבות למעוניינים בהן (עזרא ואריאל). הסיבות לכך הן:
1) בסך הכל, החברה הדתית לאומית יכולה להתגאות בקדושת חיי המשפחה שבה לאור המציאות הסובבת בעולמנו. זה הושג בדרך הקיימת וכלל אינו מובטח בהפרדה.
2) הפרדת התנועה תרחיק ממנה אחוזים ניכרים. למעשה, הבנים והבנות ימשיכו להיפגש, אך לא בבני עקיבא כי אם במקומות אחרים, ומה הועילו חכמים בקלקולם ?
3) לא ניתן לקיים חברה נפרדת כאשר גיל הנישואין הולך ועולה.
4) לא הוכח שבחברה נפרדת יש פחות בעיות על רקע מיני, או שהחילון בה קטן יותר.
5) חברת המבוגרים היא מעורבת, ועל חברת הילדים להכין עצמה לחיים אלה.
ה. בני עקיבא משלמת מחיר יקר בתחומי הצניעות בכך שהיא עוסקת בשאלת החברה הנפרדת כבר עשרות שנים, ובשל כך אין היא מקדמת את הצניעות באמת, ואלו המחירים:
1) לא ניתן לקיים תנועת נוער כאשר המסר המרכזי העולה בה הוא שהיא בדיעבד. מכל עבר משודר מסר תורני כי בעצם על בני עקיבא לפעול לחיסולה של המציאות כיום. הדבר מביא נזק רוחני עצום, וחיים מתמידים בהכרה שמדובר בחטא.
2) בני עקיבא אינה ממקדת את פעולותיה העיקריות בניסיון המתמיד להיות צנועים יותר במסגרת הנתונה, ועל ידי כך הצניעות מופקרת (ראה להלן). המציאות של היום אינה טובה דיה, אך לא עוסקים בתיקונה כי אם בויכוח העקר על ההפרדה.
3) עצם העיסוק המתמיד בשאלה זו הוא דבר שאינו צנוע, ונראה כי הוא משמש תחליף ל"עריות הקודש".

ו. המציאות בבני עקיבא צריכה שיפור משמעותי ביותר, ועל הסניפים כולם להעמיד את ההתקדמות בצניעות כאחד היסודות הגדולים שבהם.
על כן, על התנועה להעמיד לה ארבעה יעדים להתקדמות בתחום הצניעות:
1) הוצאת "שומר נגיעה" מהלקסיקון. הגדרת מי שאינו נוגע בבני המין השני כמיוחד, תחת כותרת של תואר "שומר נגיעה" נותנת למעשה לגיטימציה למי שאינו, ואף קובעת אותו כנורמה. בני עקיבא צריכה לפעול בפעולה חינוכית עמוקה להוציא מאוצר המילים וההתנהגות מגע בין המינים.
2) שמירה קפדנית על דיני ייחוד, שהם יסוד מוסד בשולחן ערוך.
3) לבוש בצניעות - הן צניעות מינית, הן זו של שפת הגוף, הן זו של עושר מופגן ומופרז והן זו של משיכת תשומת לב.
4) התקדמות מתמדת בכובד ראש שבין המינים, וחיפוש אחר דרכים נוספות להפוך באופן פנימי את החברה המעורבת ליותר צנועה. ניסיונות שונים בסמינריונים להביא את אלה לידי ביטוי הם ניסיונות חיוביים ביותר.
ז. העיסוק בארבעת יסודות אלה, בלימוד הלכה וקיומה, במאמץ מתמיד לקדם את התנועה לעבר שמירתם ובמערכת חינוכית סביבם הוא המימוש של קדושת ישראל וטהרתם בזמן הזה.

בשולי העניין רק אומר שקשה לאמוד היכן יצא הנזק היותר גדול בתחום המינים: האם בניסיון לכפות דבר שאינו אפשרי וגם אינו הכרחי כאמור על פי ההלכה, או בחינוך לצניעות אמיתית. אולי הרבנים בדורנו אחראים להצלחה היחסית העצומה בתחום החינוך לצניעות, וב"ה במשך עשרות שנים מוקמים בתים קדושים וטהורים בישראל בזכות חינוך זה שנעשה על ידי הרבנים ????

כל טוב

הבהרה אני לא מסכים איתו בגרוש
רק אתם לא יכולים לטעון שאין כזאת 'דעה' בהלכה
צודקעמית-טליה
הייתי צריכה להוסיף במילון התורני שלי.

ויש דעה אני לא מסכימה איתה
אני חושבת שפורצים גבול אחד אט אט כל הגבולות נפרצים.
הבעיה שבשבילוהאריאלניקהנאמן
זה בכלל לא גבול אלא אסור שיהיה נפרד
אם יש לו על מי לסמוךעמית-טליה
דעתו מתכבדת אבל לא מתקבלת אצלי
הוא כתב במקום אחרהאריאלניקהנאמן
שזה לא משנה על מי הוא מסתמך, ושהמציאות היא הקובעת
לא משנהעמית-טליהאחרונה
זה לא אומר שאין לו על מה

והקטע של המציאות מזכיר לי משהו אבל זה רב אני אמנע מלהגיב
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך