בקשר לתגובות בשרשור הנעוץעמית-טליה

של הפעולות ללא מסרים.

אז תנועת בני עקיבא היא תנועה שמחנכת.

כדי לחנך צריך להתחבר לחניכים להיות חלק מהם ממש וככה הכי הרבה נוכל להשפיע.

אדם מחנך לפעמים יוצא מהחינוך שלו ועושה דברים רק בשביל הכיף עם הילדים.

גם אמא לא כל החיים מחנכת לפעמים היא סתם יוצאת איתנו כדי להתקרב אלינו,גם מורה בבית ספר לא תמיד מלמדת אלא גם עושה ימי כיף וערב כיתה.

אני יודעת שיש למדריכים את הרצון להכניס בכל פעולה מסר אפילו מסר קטן,ולענ"ד זה לא נכון החניך לפעמים צריך שפשוט תיהיו חברים שלו שתהנו איתו שתכיפו איתו שתהיו חלק ממנו ולא איזה סמכות מעל.

אל תחששו לעשות פעולות כיף בלי שום מסר כמובן שזה לא הסדר עדיפות הראשון וצריך גם והרבה פעולות מחנכות עם מסרים,אבל צריך גם את הפעולות כיפיות שמחברות אתכם אליהם וככל שתתחברו אליהם ותיהיו חלק מהם הם יושפעו יותר ויקבלו ממכם יותר.תקבעו איתם לפעמים ללכת לשחק איתם כדורגל או ללכת לפיצה זה פשוט מחבר.

מניסיון אישי.

אגב-סליחה שמחקתי אבל זה שרשור רק לפעולות ולא לדיונים.

אה ולא דיברתי על הבזבוז נייר טואלט.דיברתי באופן כללי על הפעולות בלי מסרים.

בברכת חברים לתורה ועבודה.

דעתי על פעולות...neriag
אני לא יודע מה איתכם אבל אני היום זוכר אולי 2-3 פעולות למרות שעברתי בחיי אלפאתלפים מתמאות, אם להיות דוגרי - אני לא רואה בפעולות כזה ערך, לא יודע מה איתכם אבל הפעולה שעשו לי על לשון הרע לא גרמה לי להפסיק לדבר לשון הרע או לדבר פחות לשון הרע.

דעתי - מטרת הפעולות הם קשר רציף עם הסניף, קשר בין מדריך לחניך וכדי שלא יהיה "סתם" יש גם מסר שאף אחד לא מפנים...

אולי אני טועה, זו דעתי (הגעתי אליה לאחרונה, אחרי שיחה עם מדריך אחר בסניף)
אבל זה מובן לךעמית-טליה
שזה לא צריך להיות ככה
שפעולה לא צריכה להיות סתמית ונשכחת אלא משמעותית ובלתי נשכחת.

אז כנראה שפיקששו אצלכם ועשו פעולות שלא השאירו רושם
אבל אתה בתור מדריך יכול לעשות פעולות שהחניכים לא ישכחו בחיים.
יחד עם פעולות שהן מן הסתם ישכחו..
שאלהneriag
את באמת מאמינה שאפשר לעשות כ-160(מספר השבועות בשנתיים כפול 2 פעולות בשבוע פחות 50 פעולות שלא יוצאות כי חג/שבת ישיבה/פעולה סניפית וכדו') פעולות וכולם בלתי נשכחות?

אם אצלכם זה הצליח זה נראה לי מוזר מאוד, לפי דיבור עם מדריכים אחרים שלומדים אצלי בישיבה אצל כולם זה בערך כמוני...
ברור שלאעמית-טליה
ורשמתי לך את זה..
זה באמת בעיה...אנונימי (פותח)
וחבל שזה המצב! ברור שאי אפשר לצפות שהחניך ידקלם לך את כל המערך פעולה שהיה! ויזכור מילה במילה מה היה המסר, זה בלתי אפשר וזאת גם לא המטרה! המטרה היא לא שהחניך ידקלם כמו תוכי מה היה בפעולה, אלא יפנים ויאמץ לדרך חיים שלו את המסר!
אנהי בטוחה שחוץ מכמה פעולות שהיו ממש חזקות, החניכים שלי לא זוכרים בע"פ מה היה המערך!
המטרה של הפעולות לדעתי היא שזה יכנס לחיים לא בתור מסר של פעולה אלא בתור דרך חיים. לדוג'- עושים פעולה על "והדרת פני זקן" המטרה שלה היא לא שהחניך יזכור כמה חשוב לכבד זקנים אלא שיכבד אותם! ואם בפעם הבאה שהחניך שלך יראה אישה זקנה עם שקיות קניות, ויציע לה עזרה- תדע שהצלחת! שהמסר שלך עבר!
המטרה היא לא שהחניך יזכור בע"פ את כל האידיאלים- אלה יחיה אותם!
הרבה ב"הצלחה!!!!!!
יומלאור!
לענ"דneriag
חניך יכול לעבור אלף פעולות ושיצאו לו מאוזן אחת לשניה (אגב, לפחות לי, רוב הפעולות שנעשו היו על מסרים ברורים, כאילו - מה התחדש לי שזה רע לדבר לשון הרע או שצריך לעמוד בפני זקן?)

לדעתי מה שמועיל באמת זה הדוגמ"ש מהמדריך, אני יכול להעביר מליון פעולות על טהרת הפה, אבל אם הם יראו אותי פעם אחת מנבל את הפה (ולכל אלה שחושבים שהם עושים משהו והחניכים "לא יודעים" שידעו - אם אתם עושים את זה לא באופן חד-פעמי בדחף רגעי אלא באופן רב פעמי 100% שהחניכים יקלטו את זה בסופו של דבר) הם יקלטו שהכל זיוף, לעומת זאת, אפ' אם אני לא יעביר פעולה על טהרת הפה, אבל אני אקפיד מאוד על טהרת הפה, גם בלי שישימו לב, במוקדם או במאוחר, משהו מזה יחדור גם אליהם (כמה? תלוי בקשר"ש וברמת ההערכה למדריך).
חלק גם מהדבריםעמית-טליה
שיכולים לעזור לחניך לזכור זה לפתוח על זה דיונים סוערים
וגם לעשות מערכים
לדוג' נושאים כבדים כמו שמירת נגיעה זה לא פעולה אחת וזהו
זה מערך שלם עם מלא מטודות.

אגב זה שאתה לא מחדש זה נכון
אבל לפעמים בשיעורים של רבנים לא מחדשים אבל הדרך שמעבירים
הייתי בהרצאה שדיברה על החיים של האדם הדתי כמה דורשים ממנו
וזה באמת לא משהו חדש לי אחרי 18 שנה אבל כל המשלים של הרב והצורת העברה שלו החדירו את זה ממש מעולה.

פעם עשיתי פעולה לחניכים שלי על חשיבות הכיפה
ועשיתי להם את זה בצורת טירונות עם כומתות והכל..
וחוצמזה שהם באמת יותר מחבבים את הכיפה ומבינים את חשיבותה
הם גם לא שוכחים את הפעולה הזאת.

צריך להיות מקורי וככה יזכרו כמה שיותר.
זה כן משפיע!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
ברור שאתה לא תמיד מחדש, ב"ה לחניכים יש ידע בסיסי, אבל אחד התפקידים שלך זה להעלות דברים שיודעים לרמת המודעות ולהפוך את זה לדרך חיים! אפעם על תעביר פעולה על נושא מסוים אם אתה חושב שהחניכים יודעים עליו! כמה שיותר שהם ישמעו על זה, זה יכנס להם יותר והם יישמו את זה בחיים! ומינסיון אישי- אחרי כמה זמן, באמת רואים תוצאות! אני עכשיו בשנה שלישית בהדרכה ואני רואה את השינוי האדיר הזה מאז שהם היו בנבטים עד עכשיו! זה באמת משפיע! ואתה לא יכול לקבוע לאן זה ייכנס לחניך ואיפה זה ייגע בו! ואני בטוחה שגם עליך בתור חניך השפיעו הפעולות אבל אתה לא מקשר את ההשפעה הזאת לבני עקיבא...
תיקון...אנונימי (פותח)אחרונה
אפעם אל לא! תעביר פעולה...
אני כל כך לא מסכימה...אנונימי (פותח)
נכון, את צודקת שכדי להשפיע צריך קשר אישי, ונכון שלפעמים החניכים צריכים להשתחרר... אבל,גם לערב כיף יכול להיות מסר!!!
אפשר לעשות ערב נורא מגניב, כיפי ומושקע עם מסר!
אין מטרה להעביר ערב בלי שום מסר, אז לא כל הפעולות צריכות להיות לימוד של הרב קוק, אבל לא יכולה להיות שום פעולה שאין שום טיפת תוכן!
גם גיבוש יכול להיות מסר, גם שיתוף פעולה יכול להיות מסר, ויש עוד מיליון דוגמאות. אבל העיקר שבסוף הפעולה החניך ידע ויפנים שהפעולה היתה על שיתוף פעולה ולא ערב טישו...
יומלאור!
הכל אפשריעמית-טליה
השאלה אם זה הכרחי
אם החניכים צריכים להרגיש תמיד שהם במקום של מחנכים וחונכים
או גם מקום של חברים שווים.

ביחד עם כל הפעולות הכיפיות של גיבוש שבהן חובה מסר
צריך גם פעולות של חברים.
להכין עוגה ביחד או לשחק כדורגל איתם.
במטרה להשפיע.
גם בצבא בשלב כולשהו הדיסטנס עם המפקד נשבר ואז המפקד מתחיל להשפיע הכי הרבה.

בכל פעולה שתכניסי מסר תרצי או לא תרצי את נותנת להם רושם שאת המדריכה והם החניכים.
אבל בפעולה שתהיי חלק מהם תתני להם רושם שאת חברה שלהם.
ודווקא אחרי הפעולה הזאתי תוכלי להעביר להם מסר חזק משמעותי
שהם יתחברו אליו יותר.
הם גם אחרי פעולה כיפית של חברה וחברה יפתחו אלייך יותר.

אני אתן לך דוג' היו לנו פעמים שהיינו הולכים כל השבט לפיצה
אחרי כמה פעמים כאלה חניכים נפתחו אליי בצורה לא רגילה.

אני מבינה את הרצון שלך גם לי הוא היה וגם אני האמנתי בזה
אבל הקומונרית שלי הסבירה לי שלפעמים מותר גם סתם פעולות וזה לא נורא להפך זה מעולה.

ברור שזה הכרחי!אנונימי (פותח)
את צודקת שצריך לפעמים לתת להם הרגשה שהם ברמה שלך, ובאמת יש כאלה פעולות! אבל, גם לפעולות האלה יש מסר! לדוגמא- הכנתי בפעולה פעם עוגה עם החניכים, והיה מאוד כיף ומאוד מגבש, ובסוף נ ת ת י להם מסר שקשור! ברור שחייבים להיות גם דברים כיפיים, אבל חייב להיות להם מסר! זה בכלל לא סותר! אפשר גם להתגבש איתם דרך שחנשי"ם, דרך משחקים, דרך ביקורי בית... וגם להעביר את המסר!
וברור שבתחילת ההדרכה הפעולות חייבות להיות יותר כיפיות ומגבשות כדי ליצור קשר עם החניכים כדי שיהיה אפשר להשפיע עליהם, אבל אסור שזה יהיה העיקר! אפשר לעשות ערב שיא הכיף, ובסוף אחרי שממש היה כיף להסביר לחניכים מה המסר!
מניסיון- זה ממש חזק!
השאלהעמית-טליה
איך זה מתקבל בעיניי החניכים.
וזה כבר משהו אינדבידואלי

לדוג' אצל החניכים שלי שאחרי כל הכיף הייתי מושיבה אותם כדי להגיד להם את המסר וזה לרוב מסר חשוב אז צריך שיהיה שקט
ואז כל הבלאגן הזה הופך אותי שוב לסמכותית
ואז יכולתי ב10 דק' האלה להרוס את כל הפעולה ואת כל החברות..
לכן לפעמים עשיתי רק פעולות כיפיות בלי שום מסר..
וברור ברור ברור שזה לא העיקר
ושזה רק שליש מההדרכה כולה.
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך