בני עקיבאאנונימי (פותח)
תגידו, בני עקיבא זה תנועה דתית? זאת שאלה רטורית, לא צריך תשובה אבל אני רוצה להבין: תנועת נוער מעורבת שנוגדת את כללי ההלכה הם לא נראים לי דתיים?!?!!! מחכה לתגובות!
יש יותר מידי דיונים על זהעמית-טליה
אתה מוזמן לדפדף ולקרוא
ואם יהיו לך עוד שאלות בשמחה.
זה שאנחנו מעורב זה לא אומר שאנחנו לא דתיים..מיטל
זה שהחרדים משחיתים רכוש של אנשים (שזה גניבה) זאת אומרת שהם לא חרדים?? עם כל הכבוד נראלי עדיין קוראים להם ככה...

יש סניפים ויש סניפים..אנונימי (פותח)
יש סניפים של בני עקיבא שהם התחילו כדתיים אבל לאט לאט האנשים השתנו.. אני הייתי בסניף כזה ואז החלטתי שאני אהיה מדריכה בסניף אחר.

ומישהי כתבה שזה שחרדים גונבים רכוש של אנשים זה אל אומר שלא קוראים להם חרדים.
זה שמישהו קורא לעצמו דתי, זה לא אומר שהוא דתי! זה רק אומר שהוא לא מודע לעובדה שהוא מחפפף כמעט בהכל... זה כמו שחילוני יבוא פתאום ויגיד את זה!
מיהו דתי, לפי דעתך?y_trom
מישהו ששומר תורה ומצוות.. ולא מחפף!!אנונימי (פותח)אחרונה
כשהקימו את בנ"ע שאלו את הרב נריהליאור ברוכים
אם להקים נפרד ואז יבואו קצת אנשים או להקים מעורב ויבואו יותר
הרב נריב ענה להקים מעורב בכדי לתפוס קהל רחב יותר של אנשים
וב"ה הנ"ע מכניסה תחתיה מס' רה של יהודים, לפעמים אף חילונים שזה הקשר היחיד שלהם ליהדות
למי שחשובה ההלכה לכתכילה(וזה לא פחות חשוב) יש אריאל, עזרא וכדו'
ובכ"ז נכדיו של הרב נריההאריאלניקהנאמן
היו כולם באריאל, וכן נכדיו של הרב צוקרמן כולם באריאל(סניף בית אל כמדומני)
שטיות! אני מכיר נכד של הרב נריה בבנ''ע!חיים ביטון
גם אם זה לא מחייב, בנ"ע מתאימה לקהל רחב יותר שלליאור ברוכים
אנשים, בנ"ע היא תנועה שפועלת חיובי, אבל בד"כ בנים של... ילכו לאריאל/ עזרא
פששש אחלה שאלה שאלת....!!מירב!!
פששש אחלה שאלה שאלת....!!מירב!!
אים יענו לך על זה אני ישמח כי אני שאלתי את חברות שלי הרבה הרבה פעמיים ולא היה להן תשובה....
הנה תגובה שלי יותר מפורטת..מיטל
דת= להאמין באל. (ע"פ מילון..)

אם בנאדם מאמין, שומר שבת, לומד בבית ספר דתי, אוכל כשר בקיצור מנהל אורח חיים דתי.. אז הוא דתי!

גם אם היא לובשת חולצה קצרה וגם אם הוא/היא מדבר/ת עם בנים/בנות.......

כאילו.. שאני יבין... אתה בעצם אומר שאני לא דתיה?? אם כל הכבוד.. ויש כבוד.. אני מגדירה את עצמי דתיה ואני בטוחה שאני דתיה ואני מתנהגת כמו דתיה.. ואני דתיה. נקודה.

ואם אתה מתכוון לבנות שהולכות עם מכנסיים... בתור חניכה בבני עקיבא.. שבסניף שלה יש בנות שהולכות עם מכנסיים... אז אני יודעת שאין הרבה סניפים שהולכים בהם ככה... אולי אולי 3% מהסניפים מסכימים ללכת עם מכנסיים... עם לא אז למה כשרואים מישהי עם מכנסיים במסע שואלים בשוק: "מה?? מותר לכם ללכת עם מכנסיים??"

אני אשמח לקבל תגובות!
מיטל צודקת ב100%!!!eliya
אם מישהו אוכל כשר מניח תפילין מתלבש צנועהאריאלניקהנאמן
והוא 'רק' מחלל שבת בפרהסיא אז הוא דתי? לפי הגדרתך כן

מי שלא מתלבש צנוע כי הוא שם פס על ההלכה אז הוא לא דתי כנ"ל למי שמדברת יותר מדאי עם בנים
אם ככה,אנונימי (פותח)
אז כל מי שעובר על עברה בפרהסיא הוא לא דתי?
מיטל חמודהעמית-טליה
את סותרת את עצמך בלי סוף.

אדם שמנהל אורח חיים דתי אז הוא דתי.
אז זה אדם שהדת אצלו נמצאת בכל קטע הכי קטן של אורך החיים שלו
החל מהשניה שהוא קם עד לשניה שהוא ישן!
את השרוך של הנעל את צריכה לקשור לפי איך שהדת שלך אומרת לך!
אורח חיים זה לא רק שבת וכשרות
החיים שלך לא בנויים רק מזה
החיים שלך בנויים מכל דבר ודבר הכי קטן ובכל דבר ואפילו הכי קטן צריך להיות לפי הדת שלך!

אם את הולכת עם שרוול קצר
אז את לא חיה אורח חיים מלא של דתיה.
כי דתיה צריכה לשים שרוול לפי מה שהדת שלה אומרת לה.

ובני עקיבא לא קשור לזה בכלל כי בבני עקיבא את לא עוברת הלכה.
ואני אסביר את עצמי בהודעה הבאה.
זה לא מש שהתכוונתי.. מצטערת..מיטל
פשוט.. את רוצה שאני יכתוב את כל המצוות של הדת? תאמיני לי שאין מקום חח סתם הבאתי כמה דוגמאות...

רגע.. את אומרת שבגלל שאני הולכת עם שרוול קצר אני לא דתיה?? אמ.. באמת טוב לדעת כי עד עכשיו הייתי בטוחה שכן... איזה גילוי מעניין!!
לא...עמית-טליה
מי שהולכת עם שרוול קצר מתפשרת על הדת שלה
ומי שבאמת מאמינה לא תיהיה מוכנה להתפשר על הדת שלה..

אני התחלתי ללכת עם שרוול ארוך רק אחרי שהבנתי שאני לא מוכנה להתפשר על הדת.

אל תקחי הארות בתור הערות..
זה חלילה לא בא במטרה לפגוע..
פשוט צריך להבין שכל ההתפשרות על הדת שגויה.
להפך תתחזקי מזה.
מיטלאנונימי (פותח)
תפתחי את השולחן ערוך, ספר ההלכה לא של הדת, אלא של העם היהודי...

בו כתוב שאשה צריכה להתלבש בצניעות.. ולכסות את היד עד המפרק...

אם את דתייה... תשאלי רב... אין רב שיסכים לך ללבוש חולצה קצרה...

ושוב את שומרת שבת וזה.. אבל זה לא מספיק ההלכה דורשת דברים נוספים...
בקשר לבני עקיבא.עמית-טליה
כשבני עקיבא הוקמה נשאלה השאלה איך מקיפים את כלל הערכים שעליהם אנו בנויים.

היתה את ההתלבטות איך להתחבר לכל העם ולהצמד להלכה.
האם בנפרד מוחלט העם הפחות דתי שלי יתקרב לתנועה שלי?
הרב נריה זצ"ל משיקוליו שלו (ואפשר לסמוך על השיקולים שלו)
החליט שהוא שם את הדגש בתנועת הנוער בני עקיבא שהוא מתחבר לכל העם שלו גם אם זה מוריד בהלכה חשובה מאוד.
כי הוא ידע שזה מה שמתאים לנוער של אותה תקופה.
ולכן פתח את התנועה הזאתי כתנועה מעורבת לחלוטין.

המציאות הזאתי שעסק בה הרב נריה זצ"ל זוהי מציאות מוכרת מאוד של ערכים מתנגשים וגם הגמרא במסכת ברכות דנה בנושא הזה ומביאה דוג' לכך.והמסקנה שאליה הגיעה הגמרא שבמצב כזה אדם צריך לחשוב ולהחליט מה הוא מרוויח ומה הוא מפסיד.
לדוג' הצבא שלנו הוא לא צבא דתי לא נשלה את עצמנו
אבל עדיין הציבור שלנו החליט להכנס לצבא שכזה
שיש בו ערבוביא גדולה מאוד ובעבר היו בו בעיות כשרות גדולות מאוד מוסר מעוות מאוד,ועדיין הציבור שלנו החליט בפה אחד שאנחנו מתגייסים לצבא!
זה מציאות של ערכים מתנגשים
ערך הגנה על הארץ מול ערך הצניעות.

זה שגוי להגיד שאנשים בבני עקיבא עוברים על הלכה
כי גם אנשים שלא מוותרים על הצניעות אבל מוותרים על כלל העם שלהם אפשר להגיד שהם עוברים על הלכה.
וזה לא נכון.
לא אלה ולא אלה עוברים על הלכה.
פשוט כל אחד שם את הדגש על החשוב לו ביותר.

מעבר לכך
ניתן לראות את ההתקדמות הגדולה של בני עקיבא
שסניפים הולכים ונפרדים כל אחד ומה שמתאים לו
יש סניפים שאסור להפריד אותם פשוט אסור!
ומי שרוצה לקדם את בני עקיבא בפרט ואת עם ישראל בכלל יכנס לבני עקיבא וירים אותה מעלה מעלה.

בני עקיבא לא דוגלת במעורב לכתחילה
בני עקיבא דוגלת בהתחברות לעם ישראל ואם זה צורך מעורב אז עושים מעורב אבל כשזה לא צורך מעורב נפתחים סניפים נפרדים.

ועוד משהו לחיזוק-
כשהרב נריה בא למורו ורבו הרב קוק ואמר לו שהוא עוסק בבני עקיבא הרב קוק אמר לו "אין דבר קדוש מזה"
ובתקופת הרב קוק בני עקיבא לא רק היתה מעורב אלא גם רקדה ריקודים מעורבים והבנות היו חסרות כל צניעות.

אז אני חושבת שאפשר לסמוך על הרב קוק והרב נריה בזמנו
והיום אפשר לסמוך על הרב דרוקמן ורוב הרבנים בציונות הדתית שמעודדים את בני עקיבא ומקדימים אותה לחזון הגדול.

ומה שנשאר לעשות זה רק להמשיך בעבודת קודש הזאת.
מי שהולך לבנ"ע מתפשר על ההלכההאריאלניקהנאמן
אי אפשר להיות בסניף מעורב ו'לשמור על כלל עמ"י' ולהגיד שהעבירה מתקזזת עם המצווה. זה שטויות אין כזה דבר 'ערכים מתנגשים' זה ביטוי כ"כ מיזרוחניקי, תאמיני לי שאפשר להתחבר לעם ובכ"ז לא לוותר על הצניעות (ע"ע החזרה בתשובה אצל הציבור החרדי\חרד"ל) מי שאומר שאי אפשר לקיים תורה בשלמות וחייבים לוותר על משהו הוא כופר, האם הרב קוק הסכים שבנ"ע תהיה מעורבת לא ולא, הרצי"ה קוק זצ"ל (ממעודדי וממקימי תנועת אריאל) כתב ש'נעשה שקר בנפשותינו כאילו התרנו חינוך מעורב בנים ובנות יחדיו, ח"ו!'
כאשר מעגלים פינות כדי 'להתחבר לעמ"י' זה עדיין נקרא עיגול פינות וחיפוף,- חיפוף שמה חיפוף ואל תנסי לטהר את השרץ!
זה כמו להבדיל המשל על החזיר- שמראה לכולם את הטלפיים שלו שהוא מפריס פרסה ואומר -כשר אני!
ואין טרף ממנו
כל הגמרא מלאהעמית-טליה
בערכים מתנגשים
ברית שיוצאת בשבת
זה ערכים מתנגשים!

והרב קוק כבר אמר לרב נריה "אין דבר קדוש מזה"
והוא מתאר שמה איך היתה נראית בנ"ע
ובכל זאת הוא קרא לזה כך.

מעבר לכך לא הייתי מתיימרת לומר על הרב דרוקמן הרב וישלצקי ורוב רבני הציונות הדתית "מזרוחניקים" או "עוברי הלכות"
גם הצבא כולל עבירות בלי סוף
ועדיין אין אף רב בציונות הדתית שאוסר להתגיס לצבא!
הבעיה ברבנים בציונות הדתית שפרשו מבנ"ע
היא שהם לא רואים בבנ"ע דיני נפשות ממש
וזה בגלל שהם לא יודעים מעט ממה שבנ"ע עושים
אני הייתי שמה ואני שמה ואני יודעת כמה זה דיני נפשות
וכמה צריך להתכלכלך בשביל לנקות אחרים.
ורק אם אתה מסוגל לזה.
ואם אני הצלחתי (ואני לא כזאת חזקה)
אני חושבת שרוב הנוער שלנו היה מצליח.

הבעיה שהדרך הקלה עדיפה יותר..

ברית שיוצאת בשבת זה לא ערכים מתנגשיםהאריאלניקהנאמן

זו מציאות שדורשת פתרון ערכים, זה שתי מצוות שאי אפשר לכאורה לפתרן, המצב של בנ"ע זה לא ערך מתנגש, מצד אחד יש מצווה(להתחבר לעמ)י, ומהצד השני יש עבירה(ערבוביא) ואתם בחרת להתחבר לעמ"י ע"י הערבוביא שזה מה שנקרא מצווה הבאה בעבירה

את זורקת סיסמאות את קראת את כל מה שכתב הראי"ה על בנ"ע? את קראת את מה שכתב הרצי"ה על בנ"ע

את זאת שקוראת לרב מלמד לרצי"ה, ורב טל לרב אליעזר מלמד, לרב דודקביץ' לרב דוב ליאור, לרב אליקים לבנון לרב דוד חי הכהן את קוראת להם 'בעיה'-"הבעיה ברבנים בציונות הדתית שפרשו מבנ"ע"(ציטוט) אולי הבעיה היא בבנ"ע שבעטו אותנו החוצה, והפריעו לנו להכנס למועצת תנועות הנוער עד שנת תש"ס! אולי הבעיה במזכ"לים של בנ"ע שעשו הכל כדי לסגור אותנו ולא לחיות במסגרת המחויבת רק ואך ורק לתורה.

ד"ר אמנון שפירא-אמר לנו ככה,- 'אני לא אעזור לכם! אני אפריע לכם!' 

לאחר כמה זמן הגיע מזכ"ל יותר דתי לבנ"ע אברהם ליפשיץ והוא אמר ככה:

אני לא אעזור לכם ואני לא אפריע לכם

ואז הגיע יונה גודמן (מזכ"ל של בנ"ע) שאמר כך

אני לא אפריע לכם אני אעזור לכם,

ה'אשמה' שתנועת אריאל קיימת היום מוטלת באופן אירוני למדינ על המזכ"לים הדוסים של בנ"ע,

בסמינריון האחרון שהייתי דיבר אחד ממקימי התנועה, הרב יצחק קופמן(בוגר של סניף בנ"ע בני ברק) ואת כל הרבע שעה הראשונה בשיחה הוא הקדיש לספר לנו על הזכויות הרבות של תנועת בנ"ע, ורק אחרי שהוא סיים הוא התחיל לומר לנו למה יש מקום (די גדול) גם לתנועת אריאל, אז אל תגידי שאנחנו לא מכירים את הזכויות הרבות של בנ"ע, אנחנו מכירים ואעפ"כ אנחנו נשארים בעמדתינו, כי תנועת אריאל היא תנועה עקבית הלכתית, שכל צעד בתנועה מובא לרבנים,

מי אמר שכדי לנקות אחרים צריך להתלכלך, מי התיר לך לרדת בקדושה כדי לנקות אחרים, כתוב בגמרא, 'אל תאמר חב בעצמך כדי שיזכה חברך' אסור לי לעשות עבירה כדי שחבר שלי יעשה מצווה!

יהללך זר ולא פיך! ב"ה שכיום הדרך הקלה היא הדרך הנכונה ע"פ ההלכה, ב"ה שכיום רוב הרבנים של הציונות הדתית גם אם הם בבנ"ע הם כל הזמן מושכים את בנ"ע ל'הפרדות מהעם'(כלשונך) ע"י פתיחת סניפים נפרדים היום אין כבר כמעט את הדרך המיזרוחניקית של תורה ועבודה, וגם אם לא תודי בזה כיום הציבור הד"ל הרבה יותר נאמן לתורה מאשר לפני 28 שנים, ולמה לפני 28, כי אז השינוי החל אז הוקמה תנועת אריאל! 

הרב נריה והרב קוקאנונימי (פותח)
בס"ד

נכון שיש את הרב קוק שבעד תנועת הנוער אריאל.
נכון שיש את הרב נריה שבעד התנועת הנוער בנ"ע.
זה מחלוקת בין שתי רבנים. קשה לי מאוד שאת פשוט מזלזלת בתורתו של הרב נריה. אף אחד כאן לא אמר לך שהרב קוק אינו צודק ושהו לא יודעת מה... ואת אמרת שבנ"ע זאת התפשרות!... את חושבת שהרב נריה התפשר??! אני חושבת שכמו הרבה דברים בתורה שלנו אין תשובה נחרצת ולכן יש מחלוקות בין רבנים, אין צורך לזלזל בדעות של אחרים!! ברור לי שכרגע בנ"ע לא במקום האידאלי שהיא צריכה להיות...ואנחנו ברמת השתפרות!... אבל אני חושבת שאם אריאל ועזרא היו מצטרפים אלינו זה היה מעלה את הרמה, רק אתם החלטתם להסתגר... משהו שאנחנו מראש אמרנו שלא נעשה. בנ"ע כיום היא התנועה הגדולה ביותר שמחזירה בתשובה ומעלה אנשים לארץ. יש צורך בצניעות ואף אחד לא אומר אחרת..ובע"ה נגיע למצב שנדבר עם בנים רק לשם שמים. תעזרי לנו לחזק את התנועה ועם ישראל במקום למצוא את כל הפגמים בנו!!
שנזכה לראות את הגאולה במהרה בימנו.
אשמח לתגובות שקמה.
למה שאנחנו נצטרף אליכםהאריאלניקהנאמן
מי אמר שאנחנו צריכים להודות באידיאל של תורה ועבודה, למה רק אתם צודקים, את שואלת האם אני חושב שהרב נריה התפשר, אני שואל אותך, האם את חושבת שהרצי"ה התבדל והתנתק מעמ"י?
אני אף פעם לא זילזלתי בנ"ע אף פעם לא זיזלתי ברב נריה(שרוב נכדיו חניכים באריאל) מי שזילזל בנו וקראו לנו מתבדלים ומסתגרים, מי שהפריעו לנו להכנס למועצת תנועות הנוער ע"י הכפשות ותקיעתמקלות בגלגלים זה בנ"ע
כי בנ"עעמית-טליה
רואים ערך עליון לצאת לעם
לצאת לכלליות להמשיך בדרכו של הרב קוק.
ואריאל התנתקה מזה
ולכן בנ"ע הזדעזעה כ"כ..

הרצי"ה לא לקח תחת בעלותו את אריאל
בוא לא נגזים
הרצי"ה ידע טוב מאוד מה דעת אביו על בנ"ע
הוא שיבח כל אחד שעסק שמה
אל תגידי דברים שאת לא יודעתהאריאלניקהנאמן
הרצי"ה היה רב התנועה בשנותיה הראשונות

ובנ"ע הזדעזעה לא בגלל שהתנתקנו מהם, הזדעזעתם בגלל(ואני מדבר על אותו הדור) שהבנתם שיש אנשים שרוצים לקיים את התורה בשלמות לזה אמנון שפירא(מזכ"ל בנ"ע אז) וכל חברי ההנהלה הארצית התנגדו, לא בגלל שהתנתקנו מכם אלא בגלל שרצינו לשמור תורה בשלמות
אויש זה שטות גמורה להגיד דבר כזהעמית-טליה
ועדין לא הולך לכם לשמור תורה בשלמות אולי צניעות כן תורה לא.
מי אמר? את מכירה כ"כ טוב את תנועת אריאלהאריאלניקהנאמן
שכך את קובעת?, אף אחד לא יכול היום לשמור תורה בשלמות (אין בית מקדש) אבל אצלנו לפחות זה האידיאל לזה אנחנו שואפים, אנחנו לא מתפשרים על איזשהוא שילוב בעייתי של תורה ועבודה, אנחנו תופסים מנהיגות תורנית שהתורה היא המשפיעה על כל פרט ופרט בחיינו תורת חיים בעוז! לא תורת בית מדרש, אלא תורת חיים שכל דבר מושפע בחיינו מהחלטת גדולי הדור!
לא אני כן מכירהעמית-טליה
את העם שלי ויודעת איפה הם עומדים.תורה ועבודה זה לא התפשרות כשאין בית מקדש תורה ועבודה זה לימוד תורה וישומה.כמו הסדר וצבא אני לומד אחרי זה מישם.ומי שמותר על העבודה הוא המתפשר שלומד אבל לא מישם כמו התנא שלמד כל חיו וכשראה אדם מכוער העליב אותו זו התפשרות שנגרמה בעקבות לימוד תורה בלבד! ואם כבר נצין את ההתפשרות של הציבור שלך אדם שלומד תורה וניהיה עני בעקבות זה הוא עובר הלכה מפורשת! ד"א הייתי מציעה לך לשפוך מים.
לא אני כן מכירהעמית-טליה
את העם שלי ויודעת איפה הם עומדים.תורה ועבודה זה לא התפשרות כשאין בית מקדש תורה ועבודה זה לימוד תורה וישומה.כמו הסדר וצבא אני לומד אחרי זה מישם.ומי שמותר על העבודה הוא המתפשר שלומד אבל לא מישם כמו התנא שלמד כל חיו וכשראה אדם מכוער העליב אותו זו התפשרות שנגרמה בעקבות לימוד תורה בלבד! ואם כבר נצין את ההתפשרות של הציבור שלך אדם שלומד תורה וניהיה עני בעקבות זה הוא עובר הלכה מפורשת! ד"א הייתי מציעה לך לשפוך מים.
ואת אומרת דבר נוראהאריאלניקהנאמן
בבנ"ע הזדעזעו כי יש אנשים שרוצים לשמור על קלה כבחמורה! אין תנועה יותר מיזרוחניקית מכזאת שנבהלת בכל פעם שמישהו מקפיד על עוד הלכה, ואולי כדאי שתפסיקו לסלף את דברי הרב, עושים מסע מושבות כאילו אתם בדרגת הרב זצ"ל הולכים לתקן את כל העולם! את עצמכם כבר תיקנתם?!
מתקנים כל דקה ודקהעמית-טליה
ויפה אמרת "מתקנים עולם במלכות שדי" סניפים שצריך להפריד מפרידים מקומות שצריך להשתפר משפרים אבל יש מקומות שצריכים מעורב. אם תפקח עינים לכלל עמ"י זה יעשה לך רק טוב.
זה נוראיעמית-טליה
להגיד "שהרב קוק תמך באריאל"
הרב קוק במצב הכי גרוע תמך ללכת ולחזק את בני עקיבא
ואני מדברת על בוגרים ולא על חניכים..

אל תחזרי על הטעות הזאת שוב!

ומעבר לכך אחלה תשובה הבאת.
היא בטח התכוונה לרב צבי יהודההאריאלניקהנאמן
ולא הבנתי מה כ"כ נורא בלהגיד שהרב קוק תמך בנו גם אם זה טעות הרי אנחנו לא כופרים שזה נורא לתמוך בנו
כופרים לא כופריםעמית-טליה
זה נוראי להוציא את הרב שקוק שקרא לעצמו "עבד נאמן לעם ה'"
לעבד לא נאמן.
הרב קוק תרם לעם ולכל העם
גם למזרוחניקים שלא מוצאי חן בעינייך.
ולדעתי...בעיקר להם!
ואת ממשיכה להוציא על תנועת אריאל שם רעהאריאלניקהנאמן
חברה עכשיו כולם לדעת שהרב מלמד הוא לא עבד נאמן לעם ה'! את קוראת לנו מתפלגים ואת בעצמך מדברת רע עלינו כאילו אנחנו לא חלק מעמ"י ו'החטא' היחיד שלנו זה שאנחנו לא חושבים כמוך? מי אמר שכדי להיות עבד נאמן לעם ה' צריך לחשוב כמו עמית? תתבישי! הרב שמואל אליהו קורא לאנשים כמוך שמאשימים אותנו בפלגנות 'שטלתנים'! ודי לחכימא
הרב קוק התנגד קשות למזרחי ולדרכםהאריאלניקהנאמן
תוכיח ליעמית-טליה
כשאני למדתי הגעתי למסקנה שזה מבורך להיות שמה בתור מדריך כמובן
לא אמרתי בנ"ע למרות שזה גם לא פשוטהאריאלניקהנאמן
אמרתי המזרחי שמהם הרב קוק הפסיק לתמוך והקים תנועה אחרת 'דגל ירושלים', (בנ"ע למיטב ידיעתי השתיכול לקומוניסטים הדתיים -הפועל המזרחי)
אל תערבבעמית-טליה
אני מדברת על בנ"ע
תוכיח ליעמית-טליה
כשאני למדתי הגעתי למסקנה שזה מבורך להיות שמה בתור מדריך כמובן
תשובה של הרב זלמן מלמד(ציוני לא?)על ההחזרה בתשובההאריאלניקהנאמן
החרדית:
שאלה:
מה דעת הרב על שיטת ההחזרה בתשובה ההמונית, והאם אין בה כדי למעט את ערך התורה?

תשובה:
בקיץ הקודם נסעתי לחופש, ובקרתי בקרית שמונה, שם ראיתי מודעות גדולות של "חבר הפעילים", שעורכים אסיפה, בה ידבר הרב אמנון יצחק, וקוראים לציבור להגיע אליה. הכניסה להרצאה הייתה חופשית והגיעו אליה אנשים ונשים חילוניים. גם אני הלכתי לשמוע את ההרצאה מפני שרציתי לראות אלו מופתים הוא עושה. ובאמת יש לו כל מיני פטנטים לרתק את הקהל להקשבה מלאה. בתחילה דיבר על ספיריטואליזם, ועל גלגולי נשמות. למשל, הוא שאל את הקהל אם יש שם מישהו שערך פעם סיאנס. בחורה אחת הצביעה והתחילה לספר על סיאנס שערכה, ותוך כדי כך, הוא גרר את המחשבות של הקהל לאן שהוא רצה.

הכיוון שאליו חתר, היה להראות שיש משהו אחרי החיים, ויש משהו עמוק יותר מחיי השעה. הוא הסביר שהעולם הזה זמני והכל חולף. בהמשך, הוא צחק על אותם אלו שמתפללים על קבוצה שמשחקת כדורגל בשבת, שתצליח בעזרת ה', ואפילו הולכים לכותל המערבי לשים פתק על כך.
בסוף הערב, אפילו הצליחו למכור שם ציציות, ומטפחות לנשים.

אין כל ספק שלפגישה כזו יש תוצאות. אנשים מהרהרים, מתעניינים יותר, וחלק מגיעים בסופו של דבר למוסד תורני.

אני חושב שלא רק הרב אמנון יצחק יכול לעשות דבר כזה, גם החבורה שלנו יכולה לעורר אנשים לחזרה בתשובה ולהתעסק בנושא זה. יש דרכים רבות להצליח בתחום הזה.
אני לא נגד זהעמית-טליה
אבל בני עקיבא לא באה להחזיר אנשים בני 20 30
אלא באה להחזיר ילדים
ורק בסניף שלי אני רואה כמה הצליחו.
כמה ילדים אומרים להורים שלהם והורים שלהם מעיפים אותם מהבית והם מתעקשים ללכת לבית ספר דתי

אנחנו מתמקדים על הילדים הוא מתמקד על הגדולים

מעבר לכך
גם "בחבורה" שלנו יש את ארגון צהר שמחזיר אלפי אנשים בתשובה
אבל לצערי לדרך הלא נכונה (אחותי חזרה בעקבות זה ונהייתה חרדית =\)
ומי אמר שלהחזיר ילדים ע"יהאריאלניקהנאמן
מצווה הבאה בעבירה מותר? אולי עדיף להחזיר מבוגרים בקדושה ובטהרה מאשר להחזיר ילדים בטומאה וע"י מסרים כפולים (אנחנו דתיים אבל לא כמו החרדים
לפעמים מותרעמית-טליה
כמו הצבא מותר ואפילו חובה.
כשזה דיני נפשות בבוודאי שזה מותר.

וזה לא אולי
צריך גם ככה וגם ככה.

וזה לא אמירה כפולה אלא חד משמעית
אנחנו דתיים ולא כמו החרדים וגם לא שואפים לזה.
מה???!!!האריאלניקהנאמן
איזה רב אמר לך שלפעמים מותר לעשות עבירה כדי לעשות מצווה איזו שטות אמרת, מה התנאים טיפשים ח"ו שכתבו 'מצווה הבאה בעבירה אינה מצווה!' לא לפעמים, אף פעם אינה מצווה!
עבירה?!צביקה
אשמח לדעת איזה עבירות עושים בבנ"ע עקיבא כדי לקרב אנשים,
למיטב ידיעתי,אף אחת.
להיות במקום מעורב זו עבירההאריאלניקהנאמן
מה שנקרא בהלכה-'אביזרייהו דגילוי עריות' זה אולי לא משהו דאורייתא, אבל בכ"ז גם אם חכמים אסרו משהו ואתם שמים על זה פס זה עבירה
מה שאתה שומעעמית-טליה
צבא הגנה לישראל
כל רבני הציונות הדתית תומכים בגיוס לצה"ל!
וכולם בלי יוצאי דופן!
ובזה עוברים המון עבירות
האם זה מצווה הבאה בעבירה?
תקרא לזה איך שבא לך אבל זה מותר!
תיקוןעמית-טליה
לא עוברים המון עבירות אבל יש חשש לעבירת המון עבירות.
אפשר להיות בצבא בלי לעשות שום עבירההאריאלניקהנאמן
באמת את חושבת שגדולי הרבנים שהלכו לצבא עשו עבירות ח"ו! וגם למה אנחנו לא הולכים ל3 שנים בצבא והולכים רק אחרים כמה זמן(מינימום שנה וחצי בהסדר) לצבא? כדי להתחזק! אבל להיות במקום מעורב (שבצבא אפשר להיות במקום לא מעורב) זו עבירה
זה לא העניןעמית-טליה
הרעיון בללכת לצבא למרות מה שהוא זה כדי לשנות אותו ולתקן ומי שהיה גובניק לא היה יכול להמנע מערבוביא בצבא
ומי אמר שלהיות חרדי זו לא הדרך הנכונה?האריאלניקהנאמן
זוהי דעתי..עמית-טליה
אני לא חושבת שצריך לעבוד את ה' כמו שעבדנו אותו בגרמניה.

אנחנו בארץ ישראל והרבה דברים משתנים.

אני לא חושבת שכל בחור בן 13 צריך להתלבש כמו רב
ולא כל בחור בן 18 ישב כל היום בכולל בלי אפשרות לבדוק אם הוא מסוגל או לא.
אני לא חושבת שמותר לנו להסס בכלל אם להגן על הארץ שלנו או לא.
ועוד הרבה דברים שגויים שאני מוצאת בדרך הזאת.
ובינתיים הדרך החרדית היא המצליחה פההאריאלניקהנאמן
והדרך של המיזרוחניקים הביאה עלינו רק רע עדיף להיות יהודי גלותי שמתלבש כמו רב, מאשר להיות מיזרוחניק שהולך להופעות רוק של חילונים בהרצליה
אם זאת ההכללה שלךעמית-טליה
אז תהיה בריא..

הילדים שלי לא ילכו להופעות רוק בהרצליה תיהיה בטוח.
מיטל כנסיאנונימי (פותח)
תתקשיבי טוב...

אף אחד לא אמר שהחרדים מאה אחוז...
לכל אחד יש מעלות וחסרונות...

אבל לבוש ושרוול קצר.. אסור ע"פ ההלכה...
תפתחי שולחן ערוך ספר ההלכה של העם היהודי ותסתכלי...

אין שום רב שיתיר לך ללכת עם חולצה קצרה...

אז בבקשה את יכולה להתחזק ולהחליט מהיום לא אלבש...

כי נושא של צניעות לא פחות חשוב מכשרות...

שנייהם מאותו ספר...
אני יודעת אבל זה לא אומר שאני לא דתיה!!!מיטל
וחוצמזה למדנו הלכות צניעות ועם החולצות שאני הולכת מותר עם באמת בודקים.. ואם את רוצה שאני יביא לך היתר שמותר אז במסר"ש..

תקשיבי.. זה משהו ששמעתי בשבת..

להיות דתי זה כמו להיות על סולם הצבעים של הקשת.. כל צבע היא רמה דתית.. יש יותר כהה ויש פחות.. ויש אדון ויש כחול ויש ירוק... אם מישהו לא דתי ברמה גבוהה כמו שלך זה לא אומר שהוא לא דתי!! הוא עדיין דתי אבל דתי של צבע אחר הבנת?

אז אולי אני כן מדברת עם בנים.. ואולי אני כן הולכת עם שרוול קצר.. (שדרך אגב.. זה קצרצר... זה קצר כמו טישרט.. ויש הבדל ענק) אני עדיין דתיה.. כי אין בנאדם מושלם!!! ואם אני לא עושה דבר אחד זה לא אומר שכבר כל מה שאני כן עושה מבוטל..
את לא דתיההאריאלניקהנאמן
אין כזה דבר דתי לייט או שאתה דתי או שלא
אני דתיה ואתה לא תגיד לי עם לא!!!!!!!מיטל
לדעתי מישאומר לאחרים שדתיים שהם לא דתיים- הוא לא דתי הוא אנוכי!!!

אתה מכיר רק את הדרך שלך ואתה לא יוצא מהבועה!!

תאכל אותה!!! יש כאלה שהם דתיים לא כמוך!!! כן כן.. זה קורה!!!
פעםהאריאלניקהנאמן
הראש ישיבה שלנו אמר ככה 'אין כזה דבר מסורתי מסורתי זה בעצם -מסור-ת'' המסורתייים והדתילונים והדתיים לייט חותכים אות התורה כמו מסור מה שהם רוצים הם לוקחים ומה שהם לא רוצים הם לא לוקחים, ואין אף תנועת נוער חוץ מתנועת אריאל שהאידיאל המוצהר שלה זה לשמור תורה בשלמות ללא חיפוף התנועה העקבית ההלכתית היחידה זו תנועת אריאל וזהו

בנ"ע מה לעשות כל עוד הם מחזיקים באידיאל של תורה ועבודה הם אף פעם לא יגיעו לרמה התורנית של אריאל!
ברור שהיא דתיהצביקה
ובכלל כל עמ"י יהודים, והגדרות של דתי ולא דתי זה פגע של תקופתנו, שגורם לאנשם שיתרחקו מהדת כדי שלא יסווגו כך או כך...

יש דתים שמקפידים על עשרים ס"מ וחצי בשרוול אחרי המרפק, אבל הם לא יפחדו לריב על קטנות עם חבריהם, אז "חילוני" שמידותיו מתוקנות הרבה יותר טוב מהם (במצבם הנוכחי).
ובכלל,
"מצוות לא מודדים בסנטימטרים" האדם נמדד לפי ההתקדמות שלו ולא על פי מעשיו אם אדם נולד דתי ונשאר בדרגתו כמצוות אנשים מלומדה, ברור שחילוני שנולד למשפחת פשע ועשה התקדמות והפך ל"מסורתי" טוב ממנו...
אשרייך צביקה.עמית-טליה
רואים שאתה בבנ"ע
ועוד בסניף הקדוש ;)
דתי זה לא כמו קשת...אנונימי (פותח)
יש אחד שמקיים תורה ומצוות ויש אחד שלו...אין כזה דבר,
המצווה הזה אני עושה ואת זה לא,
איפה שכתוב על שבת, כתוב על צניעות,........
מזה הקשקוש של הסולם ודרכו...
יש או דתי או לא....
לגבי רמות.....אנונימי (פותח)
יש חרדים שברמה דתית גבוה... מקבל חומרות מוזרות וכאלה...
צניעות זה לא עניין של פאנט, או של חרדי, או דתי חזק,
זה א'ב של שולחן ערוך, א'ב' של עורך חיים יהודי...
את יכולה להגיד נכון אני צריכה להקפיד ולשמור על זה...
אבל להגיד שזה דתי מדי? או שייך לדתיים חזקים ממש לא,???
הדת כולה היא רמותעמית-טליה
עבר עריכה על ידי עמית(בת) בתאריך כ"ב אב תשס"ז 11:44
כל פעם את עולה עוד שלב ועוד שלב
יש כאלה שהגיעו לשרוול ארוך בגיל 10 ויש כאלה שהגיעו לשרוול ארוך בגיל 30.

את לא יכולה להגיד לבנ"א שקשה לו ללכת אחרי הלכה כולשהי ובמקרה הזה זו הלכה קשה "את לא דתיה"
כי אני בטוחה שאת לא מכבדת את הורים שלך במאה אחוז
ולא שומרת שבת!!! במאה אחוז
אפילו את הלכות שבת אני בטוחה שאת לא מכירה את כולן
אז אני אבוא ואגיד לך את לא דתיה?!

הגישה הזאת לא תקרב אנשים לדת אלא להפך..
היא תגרום להם להירתע מכך ולברוח כמה שיותר מהר.
ומי שלוקח הכל בבום בלי לברר בלי להבין
הוא יפול
אם תבני בניין מקומה 8 בלי שום יסודות חזקים
תמצאי את הבניין מהר מאוד מפורק.
תראי לי מקום בתורהצביקה
שיש בו סיווג של "דתי" או "לא דתי", פשוט אין!!
תסככלי גם במאמר של הרב קוק "מסע המחנות"
בטח שאין סיווגהאריאלניקהנאמן
כי אז כולם היו דתיים, ומי שהלך וליקט עצים בשבת נסקל!!! ותאמין לי אני די בטוח שהוא הניח תפילין
בתקופה של מרן הרב?עמית-טליה
למה מה הוא היה בסנהדרין???

בתקופת הרב היתה את ההשכלה ככה שכן היה דתי ולא דתי.
ובחיים הרב לא השתמש במושגים האלה.

וזה בכלל לא קשור
הדת היא כולה רמות.
ואף אחד מאיתנו לא מחלק ציונים לאנשים על קושי שיש להם.
'צביקה' אמר בתקופת התורההאריאלניקהנאמן
אני גם התכוונתי לתקופת התורה,

בטח שהדת היא רמות אבל רמות שייכות בחומרות שונות ולא בעיקר הדין
לא נכוןעמית-טליה
ואי זה נוראי שאתה מדבר ככה..

גם על דברים בסיסים לא כל אחד עושה
הדת דורשת דברים קשים לפעמים
ולפעמים אתה בהרגל אחר
וקשה להתנתק ממנו

לא כל מי שהוא מקיים את תרי"ג מצוות נקרא דתי
גם אדם שעושה מאמץ לקיים את התורה ולהשתפר
ולהתקדם ושואף למלא אותה הוא דתי
דתי פחות ממך\דתי שמתקשה
אבל כן הוא הולך אחרי הדת שלו.

זה באמת נוראי איך שאתה מדבר..
אתה רק תרחיק אנשים ככה..
לכל אחד יש פאשלותהאריאלניקהנאמן
השאלה היא האם המגמה היא לכיוון שיפור או לא. האם אנחנו מסתפקים בלהיות 'דתיים לייט' או שכל הזמן אנחנו מחפשים חומרות להקפיד בהן יותר, עד שמגיעים למצב שאי אפשר לסבול את הטומאה כאשר אדם קורא לעצמו דתי ובבד בבד מצהיר שהוא במודע לא שומר איזו שהיא מצווה כי לא נוח לו אז הוא אינו דתי, דתי הוא אדם שגם אם הוא נכשל הוא תמיד יקום וישתפר כיוון שהמגמה שלו היא לשיפור כמו איך שאריאל תיקנו את בנ"ע...
אחלה חוש הומורעמית-טליה
"אריאל תיקנו את בנ"ע"

רשמת פעם לבזוקה או שגם הם לא מעוניינם בבדיחות?!

וגם כשאי אפשר לסבול
עושים דברים כי ככה צריך לעשות.
תתעלה על עצמך ועל הסבל שלך
ותדבר כדי לקרב ולא כדי להרחיק
אבל ככה זה כשהולכים לאריאל
ועוד פעם את מוציאה שם רעהאריאלניקהנאמן
'ככה זה שהולכים לאריאל' גם אם אני מדבר לא כ"כ נכון איך את מסוגלת לדבר כך על ציבור שלם, איך את יכולה לדבר עלינו כשאת מדברת רע על עמ"י (כן גם אנו עמ"י) את צריכה להתבייש מדברת על כולם וכולם טועים בעינייך, אולי כדאי שתעבדי על מידת הענווה, שלא רק את צודקת, אולי גם אנשים שלא הולכים לבנ"ע אולי גם הם קצת צודקים.אולי.

ולא זה לא בדיחה זה עובדה עובדה שעד הקמת תנועת אריאל כל המזכ"לים של בנ"ע היו מהקיבוץ הדתי, ואחרי שתנועת אריאל השפיעה מבחוץ על בנ"ע התחילו להיות מזכ"לים בני תורה
בוא נסחףעמית-טליה
"ציבור שלם" גג 500 איש
אבל לא דיברתי עלייך אישית רע אלא על הדרך שלך.
ואם הייתי חושבת שאולי אתה צודק אז לא הייתי מעיזה להתווכח איתך.
רק אחרי שאני יודעת שהדרך שלי היא הנכונה במאה אחוז אז ורק אז אני מעזה להשמיע את דעותי.

וזה כלל חשוב לחיים
צריך להיות בטוח במה שאתה.

ועל מידות אני עובדת בלי סוף אבל תודה על העצה.

ואתה קצת לא בסדר שאתה לוקח את הקרדיט לבנ"ע
אם נדייק
הדבר היחידי שאולי אריאל עשו זה שבגלל שהוקמו בנ"ע קיבלה תנופה קדימה.
אבל מי שנתן את התנופה ומי שהוליך את בנ"ע קדימה זה אך ורק האנשים שנשארו בבני עקיבא.
דוקא אלה שהלכו לאריאל השאירו את בנ"ע באותו מצב ואולי אפילו החזירו אחורה.
וזה לא הוצאת שם רע.
זה עובדה.
שמעתי פעם משלאנונימי (פותח)
אם תכניסי מישהו לכמה תאי מוצאות הוא אף פעם לא יריח את הצואה שלו, כך גם את, את לא מוכנה להודות שדיברת רע על עמ"י ואת גם לא מוכנה להתנצל רק שמשהי שאת מכירה אומרת לך שאת טועה רק אז את מוכנה להתנצל, אולי עלה בדעתך שיש עוד דעות שיש להן זכות קיום חוץ מדעתך(וזו הגאווה הכי גדולה זו את!!! שרק את צודקת!!?? מי נתן לך מונופול על התורה ועל ההשקפה, את יכולה להאמין בדרך שלך לא אמרתי שלא אבל אל תפסלי דעות של אחרים כמו שאני לא פוסל את בנ"ע ההפך אני מכיר בזכויותיכם כך גם את צריכה לא לפסול אותנו ולהכיר בזכויותינו כל זמן שאת לא עושה את זה כל הדרך שלך תשאר דרך של שטלתנים ובעלי גאווה

וזה לא 500 איש זה 6000 (ומי אמר שלדבר על 500 איש מותר?)
בדיוק בזמן! יפההאריאלניקהנאמן
אין קשרעמית-טליה
אני הולכת עם הרבנים שלי אני בטוחה שהרבנים שלי צודקים אני לא מיצגת משהו אישי אלא משהו כללי ואמיתי מאד וישבתי הרבה ללמוד על הדרך שלי אם אני חושבת שנטורי קרתא אולי צודקים? ממש לא נבנתי על הרבנים שלי מבחינתי זו האמת האמיתית.אפשר למצוא הארות קטנות אצל אחרים אבל אני מדברת על הכלל בלבד.וברור לי שמדריך חזק צריך להיות בבנ"ע. ד"א לא מעט רבנים מאצלנו אמרו על הדרך המנותקת מהמדינה כופרים אז גם להם אתה קורא גאותנים?! תחשוב על זה..
...צחקן
ב"ה

הדוגמא שהבאת (הקשת) היא ממש מתאימה- כל פעם שמגיע לנו מבול (וכידוע, אחת העברות של המבול היא ניאוף), הקב"ה מזכיר לנו לחזור בתשובה.

ושכחתי, גם הסוטים משתמשים בקשת כדוגמא.

אבל זה לגופה של דוגמה.

ומז"א דתי יותר דתי פחות?

אנחנו משתדלים ללכת אחרי ההלכה 100%, ולא 'אם באלי' ללכת קצר. זה ההגדרה של דתי.

נכון, לפעמים קשה לנו להקפיד על זה, אבל זו השאיפה.
לעבוד את ד' בשלמות.
הדיון ב"בנ"ע" בעקבות ההודעה שליאנונימי (פותח)
תרשי לי לחלוק עליך!
חייבים לעבוד את ה' בדיוק כמו בגרמניה, את מדברת כמו הציונים שחטפו את התימנים: 'פאות זה לגלות', אנחנו יהוים "נאורים" וכולי ח"ו, ההתבוללות באה מזה וכל הנישואי תערובת והפריצות, ואני לא רוצה לפגוע בך או להכעיס אותך אבל גם בנ"ע....!!!!
זה מזעזע אבל זאת המציאות
ממש לאעמית-טליה
אם תעבוד אם ה' כמו בגרמניה כשאתה בארץ ישראל
אתה תעבור על כ"כ הרבה מצוות עשה.

פאות זה לא גלותי (פאות של גברים)
זה משהו ענקי בקבלה.

אבל פאות של נשים זה משהו גלותי ונוראי!
שטריימל זה משהו גלותי!

וכשיהיה לך ילד שיצטרך לעשות ברית בשבת
אתה לא תגיד לא אני לא פוצע בשבת
להפך זה מצווה.

כשיש לנו רוב עם שלא הולך לפי תורה ומצוות
מצווה וחובה עלינו לקרב אותם
גם אם בדרך נותר על מצווה חשובה כמו צניעות.

מה לעשות מצב של ערכים מתנגשים
צריך לחשוב מה יוצא לי מיזה ומה יוצא לי מזה

ועצם זה שלבנ"ע יש עשרות ואלפי רבנים שתומכים בה
גם בערבוביא שלה!
מראה שהיא תנועה דתית.
תקשיבו כשאני נכנסת לפורום בני עקיבא..מיטל
אני ממש לא מצפה שיגידו לי שאני לא דתיה..

כי אם אני לא דתיה.. אז מלא מלא מבני עקיבא לא דתיות... כי הרבה הולכות עם שרוול קצר.. (גם מדריכות וקומנריות) וגם 95% עם לא כולם מדברות עם בנים... (גם מדריכות וגם קומונריות)

אז עם הדת נקבע לפי עם אתה הולך עם קצר או לא ומדבר עם בנים או לא אז יש מלא מלא מלא שמגדירות עת עצמן דתיות והן לא!!!

זה לא קשור לבנ"עעמית-טליה
זה קשור לכלל האוכלוסיה אצלנו.
ההורים שלנו לצערינו לא הרגילו אותנו ללכת עד הסוף.
ההורים הרגילו אותנו להתפשר על שרוול קצר
ולכן כשילדה מגיעה לגיל 15 מאוד קשה לה לזרוק את כל החולצות הקצרות ולהתחיל לשים משהו ארוך.
רוב ההורים בציבור שלנו אפשר לקרוא להם "פרווה"

אבל יש שלב אצל כל בנ"א שהוא צריך לבחור לו דרך
וכשבוחרים דרך צריך ללכת איתה עד הסוף גם אם זה נורא קשה..
אני בחרתי להשאר דתיה אז הפסקתי לדבר עם בנים,והפסקתי לשים שרוול קצר,וכו וכו.

אי אפשר להגיד לאנשים שהם לא דתיים
אולי הם כן,אבל לא ככה דתי אמיתי צריך להיראות ולהתנהג
דתי שמייצג את ה' בעולם צריך לייצג אותו עד הסוף.
והייצוג הוא ללכת אחרי התורה שהוא נתן לנו.
ונכון הצניעות זה נורא קשה וזה נבנה לאט לאט
פה שרוול שם חצאית וכדומה.
אבל זה שאת עם שרוול קצר זה לא הדרך הנכונה
זה לא מה שהדת דורשת ממך זה לא מה שה' מצפה מהבת שלו.
את צריכה לשאוף לשים שרוול ארוך להתלבש יותר בצניעות
לדבוק בה' עד הסוף.

הדת כולה נבנית בשלבים...אבל אנחנו לא נתקדם אם לא נשאף לאנשהו.
יש לי חברות שממש רוצות להתחזק אבל קשה להן פתאום לא לגעת בבנים או להפסיק ללכת להופעות,לפני שאני משכנעת אותן להפסיק עם זה
אני קודם כל מראה להן את הטעות שלהן ואת זה שהן צריכות לשאוף לוותר על זה עם כל הקשיים ושפשוט ידעו שהן טועות ולא הולכות עם האמת עד הסוף,אחרי שהן מבינות את זה אני מתחילה לחפור..

מיטל,זה מה שחשוב
את צריכה לשאוף ,לרצות להפסיק עם זה ולהתקדם בדת שלך
להבין שזה טעות שזה לא אמיתי
אחרי שתביני את זה ובאמת
את לבד תפסיקי עם כל ההרגלים השגויים האלה.
ואז תחנכי את הילדים שלך לדרך הישר ולא לדרך האמצע.
את דתייהאף אחד לא אמר שלו...אנונימי (פותח)
את רק ..אנונימי (פותח)
צריכה להבין ששרוול קצר זה דבר פזול בהלכה... ולא מכובד לבת ישראל...
זה שיש עודד בנות.. זה לא אומר שמותר.....
עכשיו הצחקת...(M.F)!!מירב!!
אלק........
95% לא מדברים אים בנים?חיחיחיחי
אני לא יודעת מה לעשות לפקות או לצחוק.
אולי 95% כן!מדברים אים בנים.ונא להדגיש כן!מדברים!
ובדיוק ההפך ממה שאת אומרת דווקא המדריכות\ים והקומנריות\ם...כן מדברים.
אך את רצה שיעשו פעולות וכול השאר בלי לדבר....
ולספר לך עוד משהו לא סתם..היה לבני עקיבא מחנה...
ואת יודעת מה קרה משיחה סתם שיחה שדיברו בלילה...
להגיד?!
בסוף יצא שמכול השיחה שהם דיברו יןם למחורת מצאו אותם את שניהם באותו סכ"ש...נו מה תגידי עכשיו?
את עדין בקטע של בני עקיבא....?
עכשיו בתך תגידי לי "לא אבל לטיול זה משהו אחר".
אז זהו שלא אין משהו אחר אין הכול אותו הדבר!
חכמה אחתעמית-טליה
אז מה את עושה כשיש ילדים כאלה?
בורחת מהם?

תהיי קומונרית תקרבי אותם!
תפני אותם לדרך הישר!

זה שאת אומרת שהמצב של בנ"ע הוא 95 אחוז שמדברים עם בנים
זה רק מראה כמה העם שלך (ובנ"ע זוהי תנועה עממית שלוקחת אליה את כל הציבורים) צריך אותך!!!!!

אז מה את עושה כשהעם שלך כ"כ צריך אותך???
מפנה לה גב!

ככה היהדות לימדה אותנו לאהוב ולקרב?

וכן קומונריות מדברות עם בנים
כדי לחזק אותם שילכו לדרך הישר הם וחניכיהם.

וזה מותר לכל דבר בדיוק כמו שרב באולפנא מדבר עם התלמידות שלו.
ותאמיני לי שקומונריות מקבלות הדרכה מעולה איך למרות השיחות לשמור על הגבולות הנכונים!

מאחלת לך שתזכי לקרב לבבות ולא להרחיקם.
את יודעת...?(עמית)((בת))!!מירב!!
מה מה לעשות בגלל זה מהתחלה לא צריך שיהו בנים ובנות...
ולא תמיד קומנרית מקרבת.
אך בדיוק הגיעה מצב שמתחתנים בבני עקיבא....
מהדרך הישר?
אין לי מה להגיד לך באמת זה מצחיק אותי.
מזה הדבר הזה את בא לבני עקיבא בשביל בנים או יותר נכון את מי שאני מכירה הם מדברים רק על בנים.!
אז זהו במה את רוצה לקרב בין בת לבן אן בין בן לבן...?אה?
לא אמרתי שאסור שיהיה מדריכה ובנים אלא בנים קטנים לא שמדריכה בת 18 תיהיה מדריכה לילדים בגיל16....!!
ורב ואולפנא זה משהו אחר לגמרי..
ואני ממש לא מרחקת לבבות.......
ואאאי , איזה מגניב!קוקו
אופס, נלחץ לי אנטר.קוקו
פשוט מגניב לראות את השרשור הזה על ההודעה שלי (אני משה פומברג עם שם שונה קצת)
אני מדריכה בבני עקיבאאנונימי (פותח)
וגם אני בעד נפרד ויש הרבה בבני עקיבא נפרד יש סניפים שלמים שהם נפרדים (אבני חפץ ...)
או יופי...ל..(כנרת פ)!!מירב!!
אני ממש שמחה שיש פה עוד מישהי איתי שצריך להפריד...
אני לא מבינה מה הבעיה של כולם כולכך קשה לכם בלי בנים אתן תמותו אני לא מבינה אותכן באמת?
מה יש אים בנים שאין אים בנות.
?
אני חושבת שאים הבנות והבנים היו לבד אני חושבת שהבנות והבנים היו יותר פתוחים אחד לשני הבנות היו יותר פתוחות...
אני חושבת שרוב הבנות בבני עקיבא ממש מתבישות ומרגישות שאים לא היה בנים הם היו יותר פתוחות..זה מה שאני חושבת אים יש לכן או לכם מה להגיד אז בקשה תגידו...
אתם לא צריכים לפחד לומר את האמת....!..
(וחוץ מזה שזה ממש חוסך נגיעות וכול הדברים שקורא)
עמית עדין לא ענית לי אני מחכה לתשובה שלך...!!מירב!!
על תפחדי להגיד את מה שאת מרגישה..
אני יודעת שאני צודקת!
וזה יהיה כך תמיד!
אני חושבת שבני עקיבא ממשששששששששש
לא ניקראת ואפילו לא מתקרבת להיות תנועה דתית!
זהו אין לי מה להגיד עוד.
סליחה אים פגעתי במשהי או במישהו לא התכוונתי .סורי!
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך