שאלה לערכי תנועת בנ"ע הקדושהאנונימי (פותח)

ידוע שתנועת בנ"ע הוקמה כאשר היה צורך באידיאל של 'עבודה', לכן-תורה ועבודה(הכוונה בהקמת בנ"ע היתה-עבודת האדמה), אך כיום איך מתגשם כיום האידיאל של תו"ע, לפעמים נראה לי שאנחנו רק מעתיקים מאריאל(בנוגע לנפרד וכל הנאמנות לתורה, שזה דבר שנוצר רק אחרי שהקימו את אריאל, לפני זה בבנ"ע לא היה נפרד ודברי הרבנים נותרו לשיקול דעתם של המדריכים, אך כיום זה נראה כאילו המליה עבודה איבדה כל ערך באידיאל שלנו, ונשאר(לצערנו) רק ה'תורה' (בגלל אריאל).

אחזור לשאלתי הראשונה,- איך כיום מתקיים האידיאל של תו"ע בבנ"ע?

מותר לענות אתם יודעיםאנונימי (פותח)
אלא אם כן אין לכם תשובה ובאמת לתנועתינו כבר אין אידיאלים...
ואם זהו המצב אנו צריכים לבדוק איך אנו חוזרים לערכי תו"ע האמיתיים.
לדעתי אחד הדברים זהנעמה*
שקיימים בערך 23 קיבוצים דתיים שחיים חיים של תורה ועבודה-
כבר יותר מ70 שנה
וגם כל ה-נעמה*
גרעינים, של"פ וכו'- זה גם איזה משהו- שלא רק יושבים ולומדים תורה- אלא גם עושים עם זה משהו!
לדעתי, בני עקיבא היום לא קשור בכלל לתורה ועבודה..אנונימי (פותח)
לא הבנתי את השאלהעמית-טליה
איפה עבודת האדמה?הכונה בעבודה היא ישום התורה להוציא אותנו לחיי המעש כמוכן ישנה גם את עבודת המדינה,אבל לפני שמיישמים את התורה צריך ללמוד אותה,חלק מהישום שלה זה לעשות נפרד במקום שזה לא עולה על עם ישראל,ללכת אחרי התורה גם בזה,בני עקיבא זה לא אידיאלים ולא משו זמני זה דרך חיים ומעצמך אתה לא יכול להתנתק.חנוכה שמח
חחחעמית-טליה
רשמתי עבודת המדינה אבל התכונתי עבודת אדמה.
מה שכתבת זה ההפך הגמור ממהאנונימי (פותח)
שכאשר הקימו את בנ"ע התכוונו. הם התכוונו- שהעבודה היא ערך עליון וגם התורה היא ערך עליון שניהם ערכים שווים במהותם, בגלל זה כתוב-'תורה ועבודה'-שווים. ולא עבודה מתוך התורה(יישום התורה), וכאשר הקימו את אריאל, לקחנו להם את האידיאל הזה , הכ"כ לא נכון שעבודה היא מתוך התורה, ושהיא רק יישום התורה, ולא ח"ו התורה ממש! עבודה זה תורה ממש!

עלינו לחזור לאידיאלים האמיתיים שלנו האידיאלים שעדיין מקיימים היום בקיבוצים הדתיים.
איך חוזרים?נעמה*
מה אתה מצפה? שכל התנועה תעבור לקיבוץ?
לא!אנונימי (פותח)
הכוונה היא שיפסיקו את כל ה'תנופה הנפרדת' שצוברת תאוצה כיום בבנ"ע, הכוונה היא להפסיק להעתיק מאריאל(הפרדה ודעת תורה) צריך שכמו פעם שדעת הרבנים היתה בגדר המלצה ולא בגדר חובה, כך גם היום צריכים לחזור לזה.
ואם הכוונה היא להיות 'מיזרוחניקים' אז נהיה מיזרוחניקים העיקר שנחזור לאידיאלים המקוריים של, המזרחי ובנ"ע של לפני 70 שנה!
למה להפסיק?נעמה*
אם יש סניפים שזה טוב להם נפרד- שיהיו נפרדים
אם יש סניפים שטוב להם מעורב - אז שיהיו מעורבים (בשאיפה ל..)
ה' ירחםעמית-טליה
אתה לא מעוות את בני עקיבא אתה מעוות את התורה.
להיות מזרחניק זה ללכת אחרי מה שנוח לי.
ובזה ביטלת את התורה והשארת את העבודה בלבד.
אתה עובד על עצמך.

דעת רבנים אינה המלצה דעת רבנים הינה חובה לכל אדם.
רבנים הם יודעים מה נכון לעשות לפי התורה!!!!
רוצה לקיים את התורה באמת?
תקשיב לרבנים.

"עשה לך רב"
זו הלכה של ממש.

ד"א אני אישית מעדיפה לבטל את העבודה לגמרי מאשר לבטל את התורה שהחזיקה את העם היהודי 3000 שנה.
אבל אני חושבת ומאמינה שאפשר לשלב בלי לבטל שום ערך אחד של השני.

והרב קוק יצא נגד המזרחי בכל תוקף.
בנ"ע ממשיכים לאורו ולכן גם עלינו לצאת נגדם,ונגד ההרס שהם הביאו.

מזרוחניקים יבואו לבנ"ע בשמחה אבל על מנת להתחזק ולא להשאר במקום שלהם,אחרת אין להם מקום בבנ"ע כי בנ"ע ב"ה יום יום עולה מעלה מעלה.
אבל זה לא מה שמקימי בנ"ע(המזרחי)אנונימי (פותח)
דגלו בו, יכול להיות שמה שאת אומרת זו אידיאלוגיה מסוימת אבל זה לא תו"ע! האידיאל האמיתי של תורה ועבודה זה שהעבודה שווה לתורה.
וסליחה -מעורב זה לא נגד ההלכה(הרב שרלו, הרב דרורי ועוד הרבה רבנים)

כשהיקמו את בנ"ע דגלו שהעבודה שווה לתורה, אם את אומרת שהתורה זה הדבר הכי גבוה אז זה בעצם לא האידיאל של בנ"ע, אלא של אריאל.
הרב נריהעמית-טליה
דגל וחינך אחרת.
המזרחי לא מעניינים אותי.

בנ"ע הולכת לאורו של הרב נריה ולא לאורם של המזרחי.
המזרחי זו תנועה מהקמת המדינה ואילו בנ"ע הוקמה לפני...
שטויות והבלים הרב נריה עם כל הכבודאנונימי (פותח)
לא הקים את בנ"ע הוא סה"כ היה קומונר.

ועדיין לא ענית איך כיום מתקיימים האידיאל של תו"ע בלי לשים את העבודה מתחת או מתוך התורה, העבודה היא ערך עליון בדיוק כמו התורה, לזה התכוונו מקימי בנ"ע, הם לא התכוונו שהעבודה מתוך התורה ח"ו. אלא העבודה שווה לתורה. ולשיטתך-למה כתוב 'תורה ועבודה'-(שווים!) ולא 'תורה מעל העבודה' או 'עבודה מתוך התורה'
היום בגלל הקמתה של התנועה הפלגנית 'אריאל' אז לקחנו מהם אידיאלים שלא היו בבנ"ע, את רוצה לקחת את האידיאלים של אריאל('מכל מלמדי השכלתי') אין לי בעיה, רק אל תקראי לעצמך 'בני-עקיבא' תקראי לעצמך אריאל או אריאל מעורב. אבל האידיאלים שאת מציגה אף פעם לא היו האידיאלים של בנ"ע.
אוקיעמית-טליה
אז אליאש הקים
המזרחי לא הקימו את בנ"ע המזרחי קמה לפחות 10 שנים אחרי בני עקיבא
והמזרחי אני מקווה לא היו רפורמים.

זה שנאמר תורה ועבודה לא אומר כלום
פשוט סיסמא שבחרו על מנת להרחיב את התורה
אבל בלי להוציא שום דבר מגדרי ההלכה
כמו שאנחנו קוראים לעצמנו "דתיים לאומיים"
הלאום נמצא בתוך התורה,הצבא המדינה השלטון היהודי
זה חלק בלתי נפרד מהתורה
אז למה דתי לאומי?
כי זו אמירה ותו לא.

היית פעם במפגש דתים-חילונים?
אני הייתי המון פעמים
אחת השאלות שבכל מפגש אמרו ושאלו
"בסדר אין לי בעיה עם שבת והתורה שלנו חמודה דווקא אבל למה להגיד לי איך לשרוך את הנעל ואיזה נעל לשים ראשונה??"
אחלה שאלה לא?
מה התורה היא כ"כ מעיקה?כ"כ חודרנית?אפילו עד לפרט הזה???
התשובה שאני תמיד נותנת
זה שהתורה היא דרך חיים היא מתפשטת ונכנסת לכל פרט בחיים של היהודי
אם השרוך והנעל זה חלק מהחיים של היהודי היא חייבת לדבר גם עליו
לכן לא נמצא נושא שלא כתוב בתורה!

ולכן התורה היא מעל הכל היא מקיפה את הכל.
גם את העבודה.
את בעצם אומרת שאין אידיאל של תורה ועבודה בכללהאריאלניקהנאמן
זה סה"כ אמירה. ותו לא. אז למה את אומרת תו"ע ולא רק תורה? מה שבעצם כתבת זה האידיאל של אריאל ולא של בנ"ע.
את כנראה לא יודעת מה זה תו"ע. אכן הבהרת לי שלצערינו לתנועת בנ"ע כבר אין אידיאל יחודי שמבדיל אותה מהתנועות ה'דוסיות' אין עבודה, הכל רק תורה, אכן איבדנו את האידיאל, ואת הראשונה שלא מסתירה את זה.
יש לך בעיית קליטה?עמית-טליה
או הבנה?

אמרתי שעבודה זה משהו שהוזנח בגלות ובנ"ע בתור הציונים הראשונים הרגישה צורך לבטא את זה בצורה של לקדם את התורה,
לפני הציונות העבודה התבטלה והיה דגש נטו על לימוד תורה
באה הציונות ואמרה תורה אבל עם עבודה
זה משהו מחובר ובלתי ניתן להפרדה.

כנ"ל הדתיים הלאומים
אני יכולה להביא לך המון המון המון גמראות על הלאום על מדינה על צבא
אז מזה דתי לאומי?
מספיק דתי וזה גם ככה יקיף את הלאומי
היה חשוב להבהיר ולחדד ולהכניס לתודעה שיש דתיים שרק לומדים תורה ויש כאלה שגם משלבים את הלאום,וזה הולך יד ביד עם הדת ולא משהו מנותק ממנו.

בכל מקרה תורה ועבודה זה האידיאל!
אידיאל משותף שהולך יד ביד!
ולא סותר את התורה אלא להפך מעצים אותה ומרחיב אותה.
וזוהי בנ"ע.
מאמינה בעבודה,הן עבודת כפיים,והן ישום התורה כולה.
ב"ה!

בברכת חברים לתורה ועבודה!
בין היתר יש את האידיאל של-מעורב,אנונימי (פותח)
אחרי הכול צריך להתכונן לחיים האמיתיים בגיל הנוער.

כשהקימו את בנ"ע היה אידיאל של מעורב, ואם את אומרת היום שאין אידיאל של מעורב(גם במקומות דוסים) אז את לא מאמינה באידיאלים המקוריים של תו"ע.

תורה ועבודה הם שני ערכים שווים!, התורה היא לא ערך יותר גדול מהעבודה והעבודה אינה ערך יותר גדול מהתורה- לזה התכוונו מקימי בנ"ע!! ולא לכל ההעתקות שאנחנו מעתיקים מאריאל(דעת תורה, הפרדה, דיכוי ערך העבודה מתחת לתורה)
מעורב זה ממש לא אידיאל של בנ"ענעמה*
כשהקימו את בני עקיבא לא היה מתאים סניפים נפרדים.
היום יש סניפים שיותר נכון בשבילם להיות מעורב.
כיום יש לדעתי צורך גדול מאוד בהפרדה בבני עקיבא כייעל =)
אחד מהעקרונות של בני עקיבא הוא תורת הקב"ה והוא מביא לנו את המצוה של הצניעות ושל שמירת הנגיעה, ולצערנו הרב יש כיום סניפים בהם לא שומרים נגיעה ולא שומרים על הצניעות ולכן הם צריכים הפרדה...

לדעתי לעבודה החקלאית יכול להיות חלק חשוב גם בבני עקיבא הנפרד ואין זה סותר זה את זה...

כתבת ש: "צריך שכמו פעם שדעת הרבנים היתה בגדר המלצה ולא בגדר חובה, כך גם היום צריכים לחזור לזה." - לפי דעתי מי שהתורה היא ערך עליון בשבילו צריך לייסם את דעת הרבנים. אין זה הגיוני שתנועה שהתורה היא ערך עליון בה לא תייסם את דעת הרבנים..

ודבר אחר - לדעתי אפשר לקחת מאריאל את הדברים הטובים כמו שצריך לקחת (להבדיל - שאף אחד לא יחשוב שאני חושבת שאריאל אינה תנועה טובה...) מאדם רע שעושה דבר אחד טוב ומועיל את הדבר הטוב אותו הוא עושה. ניתן לקחת מאריאל את הדברים הטובים שתואמים גם לערכים של בני עקיבא..
אבל התורה היא לא הערך העליון היחידאנונימי (פותח)
העבודה היא ערך עליון בדיוק כמו התורה. אז כמו שהתורה היא ערך עליון כך גם העבודה חשובה בדיוק כמו התורה.

הפרדה לא תואמת לערכי בנ"ע עובדה כשהקימו את בנ"ע התנועה היתה מעורבת
התורה היא ערך עליוןנעמה*
פשוט גם צריך לעבוד את האדמה.

כשהקימו את בנ"ע היא הייתה מעורבת כי זה מה שהתאים לתקופה. בתקופה הזאת גם רקדו הורה ביחד..

אבל זה לא מה שדוגלים בבנ"עאנונימי (פותח)
בבנ"ע גם העבודה היא ערך עליון בדיוק כמו התורה, וכך צריך להיות!
אין דבר כזהעמית-טליה
עבודה ערך עליון
עבודה היא בתוך התורה.
גמראות שלמות מדברות על תורה ועבודה
זה לא ערך או אידיאל שבנ"ע המציאו

הכל בתוך התורה הכל כפוף לתנאי התורה
ואין ולא יהיה משהו שעולה על התורה.

הקימו בנ"ע מעורב בדיעבד זה מה שהיה נכון לדור של אז
אך אם הדור מתקדם בוודאי שצריך לקדם גם את זה.
אתה לא יכול לומרעמית-טליה
תורה ובאותו משפט לומר אידיאל המעורב
אידיאל המעורב שובר את התורה.

הרב נריה כשהקים את בני עקיבא היו לו חבר'ה שהיום אצלנו היו מוגדרים כחילונים לכן ברור שלא היה עיניין לעשות נפרד ולהפסיד אותם.
אבל המעורב זה עיניין לכתחילה ובוודאי לא יכול להיקרא "אידיאל.

אני לא חושבת שיש כאן העתקה מאריאל
בשנים האחרונות נהיתה עליה בציבור שלנו חוסר התפשרות בציבור שלנו,שבעקבותיו גם גרם לכל ההתחזקות הנכונה וההדרגתית של סניפי בני עקיבא.
וגם אם נעתיק מאריאל,יש להם דברים טובים וצריך ללמוד מהם.
מכל מלמדי השכלתי.
היום הדגשעמית-טליה
שצריך להיות זה עבודה משמע יישום התורה.
ועבודת כפיים כמו שאתה מתאר גם ככה נמצאת בתוך התורה
התורה המורחבת,תורת ארץ ישראל,תורת כלל ישראל
עבודת כפיים נמצאת בה.

לכן קח את העבודה כיישום התורה וממילא תגיע לעבודת כפיים.
'היום הדגש'- עצם הניסוח של זה בעייתיאנונימי (פותח)
מה ז"א? שהיום יש אידיאלים שונים מאשר היו לפני 70 שנה? אידיאלים זה דבר ניצחי. אם לפני 70 שנה עבודה משמע- עבודה ממש! ולא יישום התורה, אז כך זה צריך להיות היום!
ואם עבודה זה לא ערך עליון בדיוק כמו התורה אז למה את מוציאה את העבודה מהתורה?(תורה ועבודה) תכתבי רק תורה, ועבודה זה ברור!
אין קשרעמית-טליה
לאידיאלים,פשוט כל דור ובעיותיו כל דור ופתרונותיו וכל דור ודרישותיו.
אם כרגע הדור צריך לקחת תנופה ביישום התורה
על זה שמים את הדגש
זה לא מבטל את שאר האידיאלים
זה מתקן את האידיאל שהכי צריך תיקון.

ושוב-הסיסמא תורה ועבודה באה לתת תנופה למשהו החשוב הזה שהתפתח שמתגשם,אבל כמובן שאנחנו חייבים לדעת שהכל הכל הכל נמצא בתוך התורה.
עצוב, עצוב מאוד)בבקשה תכנסו בעיקר אנשים בעלי השפעהאנונימי (פותח)
לדעתי בני עקיבא איבדה את ערכי גם בתורה וגם בעבודה, פשוט לא נאמנים לערכים עליהם התחייבו, אלא עושים מה שנח להם ומה שנשמע טוב ולא באמת שואלים מה ה' יתברך רוצה מאיתנו אלא מה נח לי בהתאם לאידיאלים האלה.
זה מתבטא בפריצות הנוראה בבנ"ע שבסניפים מסוימים הפכה לאידיאל לצערינו גם בקרב המדריכים למשל במשך 5 שנותי הנוראות בסניף הייתי שותף לשני "ערבי אהבה"=זימה לשם זימה.
ובהתפשרויות בעוד אלף ואחד פרטים קטנים של הלכות יומיומיות אך כאמור העיקרי שבהם והרגיש ביותר הוא נושא הצניעות.
וגם בערכים אחרים...לא יתכן שבנ"ע כדי להישמע תנועה כלל ישראלית תגמגם בנושא המאבק על ארץ ישראל (בכל הנושא הזה צריך להיזהר מאוד מלהיות כת חנפים וכת שקרנים שכן בנ"ע מציגה הרבה פעמים לנוער מסר אחד בעוד אמונתה ושאיפתה האמיתים הם משהו אחר לחלוטין).
בנושא העבודה... באופן כללי אני חושב שאי אפשר להאשים באופן ישיר את בני עקיבא כתנועה על ההתרחקות מהאידיאלים של עשיה אלא זאת פשוט ירידת הדורות וככה זה כשהדוגמא האישית של חניכים היא עוד גולם כמוהם שכל היום בטלויזיה ובICQ (סליחה לא תמיד, יש אנשים אידיאליסטים שהולכים לשל"פ והדרכות חוץ בסניפי פיתוח אבל לצערינו הם מיעוט, רוב חניכי ומדריכי בנ"ע שוהים בסניפים העירוניים הגדולים) אני חושב שצו השעה הוא להפריד את כל הסניפים ותהיה ועדה רצינית ומשמעותית למי נכנס להדרכה ולא המדריכים של אותו שבט יחליטו מי נכנס אלא אנשים בוגרים טיפה יותר ויראי שמים ושיכניסו לא לפני גיל 16 וחצי להדרכה ושבכלל ההדרכה בני עקיבא תהיה אתגר ממעותי עם יעד ועם מטרה ועם הדרכה של רבנים ובוגרים ולא לצערינו כמו שרובנו (מי שמדריך) חווים יום יום = נסיון שאי אפשר לעמוד בו.
אז תעבור לאריאל!האריאלניקהנאמן
חס וכרפס!רננוש!
ומה עשיתעמית-טליה
במשך 5 שנותייך בבנ"ע?
ניסית לשנות משהו?
ניסית לקדם משהו?

נכון יפה אמרת החניכים של בנ"ע לא צדיקים גדולים
ולכן בנ"ע לוקחת אותם תחת חסותה על מנת להפוך אותם לכאלה.
רוב רבותינו הם מצאצאי בנ"ע.
"משלנו" כמו שאומרים.
ובנ"ע לא מושלמת אבל צריך לקדם אותה ולהפוך אותה לכזאתי.

ד"א תלונות לא יעשו את העבודה.
ל- 1115- תעבור ל"צופים"...אני פשוט קראתי את המכתבאנונימי (פותח)
שלך- גם פה וגם בפורום של אריאל- ואני לומבינה מה אתה רוצה????? אתה כועס על כולם- על הדרך של אריאל (למרות שזה לא מוצדק מה שכתבת עליהם!), ועל בני עקיבא שהם "מידי נפרדים" לטענתך..... מה אתה רוצה???? יותר מעורב ממה שזה??????
למי שמעוניין באמתאנונימי (פותח)
ליקוט ישן יחסית בנושא תנועה מעורבת.
אם אתה יהודי שמעניין אותך דעת תורה - חובה לקרוא!!!
אם לא - עדיף שלא תקרא... ("מוטב יהיו שוגגים" - "הלעיטהו לרשע וימות").

הקב"ה יזכינו שיהיו כל מעשינו לשם שמיים!
(סליחה מראש אם אני פוגע במישהו בכל דרך שהיא).

הגה"ר אברהם שפירא זצוק"ל- דעתו מובאת בספר תורת אמך, וכן נתן הסכמה לספרו של הרב אבינר תורת אמך, האוסר שם את הנושא לחלוטין.

הגה"ר שלמה אבינר שליט"א –באהבה ובאמונה (חלק ב תשובה ס), חסד נעוריך, תורת אמך א בית ספר, שאלה מו, גן נעול, שו"ת שאל נא, וכן מובא הרבה בספרו של הרב אלימלך בר שאול-'והיתם קדושים', ומסתמא עוד.

הגה"ר מרדכי אליהו שליט"א – הסכמות לספרים רבים של הרב אבינר (תורת אמך, חסד נעוריך, ועוד) + תשובה מפורשת בספר יסוד יוסף בפרק שו"ת בעיניני חינוך עם הרב מרדכי אליהו בעמ' 28
('...האם לדעת מרן יש כיום צדדים להתיר פעילות מעורבת מכל סוג שהוא?
תשובת מרן: אין שום היתר לתנועה מעורבת בנים ובנות, וברוך ד' היום איכשר דרא (-הוכשר הדור) ויש תנועות נפרדות.)

הגה"ר דב ליאור שליט"א - חבר שלי, אחרי שהדריך 3 שנים באריאל שאל אותו האם הוא יכול להכנס להדריך בסניף בנ"ע ע"מ לתקנו, ונענה שאסור וכן ראיתי בעוד מקומות, אולם כרגע אינני זוכרם.

הגה"ר זלמן מלמד שליט"א
והגה"ר אליעזר מלמד שליט"א - שדעתם בנושא מפורסמת וידועה (הקמת "אריאל,וכו', וראה תשובות באתר "ישיבה")

הגה"ר אברהם יצחק הכהן קוק זצוק"ל - עיין היטב במובא בספרו של הרב נריה 'בשדות הראי"ה' עמ' 574, וכן ראה מה שנכתב על דעתו ביסוד יוסף עמ' 28.

הגה"ר צבי יהודה הכהן קוק זצוק"ל – בתחומין כרך ג עמ' 386 ו-388, וכן מובא רבות מאוד בספריו של הרב אבינר (במקורות שצוינו לעיל).

הגה"ר חיים דוד הלוי שליט"א (מחבר 'מקור חיים', ו-'קיצור שו"ע מקור חיים') - ראה בספרו 'עשה לך רב' בחלק ב ובעיקר בחלק ד' בתשובותיו בנושא, וכן בספרו 'מורה לרבים' פרק א' סימן ו',

הגה"ר עובדיה יוסף שליט"א- בילקוט יוסף – דיני חינוך קטן, עניני אבה"ע , סע' ב'. ובילקו"י 'אוצר דינים לאשה' סימן לז סעיף יח בהרחבתו שם, וסעיף יט/כ (לא זוכר) בהרחבתו, ועוד שם.
וביתר הרחבה ב-'יביע אומר' חלק ד' אבה"ע סי' ד וביחווה דעת חלק ד' סי' מו, יחווה דעת ח"ד סי' מו (חובת ההפרדה)
יביע אומר ח"ד אה"ע סי' ד' ד"ה א.הנה (-חובת ההפרדה לקטנים)
ועוד ועוד.

הגה"ר יוסף יצחק שליט"א - בילקוט יוסף הנ"ל

הגה"ר שמחה הכהן קוק שליט"א- בהסכמה ל-"והיתם קדושים", משלב מעין 'איגרת לנוער', ראה שם (וכן בעצם ההסכמה לספר השולל תנועה זו מכל וכל(

הגה"ר אליקים גציל אלינסון שליט"א-בספרו הצנע לכת פרק א (בפרט אות יג- מעמ' 37 - דיון בשרידי אש , באות יא – דיון בחובת ההפרדה בגיל צעיר, וראה עמ' 35 הערה 90, ובאות י דן בועידות/לימודים משותפים). (הספר בהסכמת הרב עובדיה יוסף, שאף תיקן בו את הטעון תיקון לדעתו).

הגה"ר אלימלך בר-שאול שליט"א- מובא רבות בספרו של הרב שמואל כץ 'והייתם קדושים'. בספרו 'והיתם קדושים'.

הגה"ר דוד חי הכהן שליט"א –דוגמא ) הועתק מאתר ישיבה)
שאלה:
איזה תנועת נוער עדיפה: אריאל או בנ"ע?
אשמח לקבל פירוט.

תשובה:

לשתי התנועות "אריאל" "ובני עקיבא" ישנם כיוונים חינוכיים טובים וישרים הן מבחינת בניין האומה והן מצד שמירת התורה בין אדם למקום ובין אדם לחברו.
אמנם , לתנועת בנ"ע ישנו חיסרון , שרוב חכמי ישראל בדורנו ובדורות שלפנינו, התנגדו לו וחשבוהו למזיק ומסוכן מבחינה תורנית. הכוונה לישיבה ופעילות מעורבת של שני המינים, יש בזה סכנה וקלקולים ועלול להוביל לעברות שהן מהחמורות בתורה.
ועל כן, פשוט הדבר, שיש להעדיף את תנועת "אריאל" שהיא אינה מעורבת ובמקומות שגם שומרים בסניפי בנ"ע על זהירות ו"הערבוב" האסור והמדריכים והמדריכות הינם יראי שמיים, אין שום בעיה להשתייך גם אליהם , תקוותנו, שברבות הימים גם תנועת "בני עקיבא " תחדל מאותה תערובת.
הגה"ר דוד חי הכהן שליט"א

ראה כמו כן על דעת הרב משה צבי נריה זצוק"ל במאמרו של המזכ"ל לשעבר של תנועת בנ"ע יוחנן בן יעקב, ב'עמודים' אדר תשנ"ו
(שם מספר שבשיחה אישית ארוכה עם הגרמ"צ נריה זצוק"ל הוא הבהיר לו חד משמעית שהתנועה לא נועדה לבני ישיבות ואולפנות, ואף אסר על בני ישיבתו להשתתף בפעילות התנועה).
וכל אלו רק מהגדולים שהציבור 'שלנו' הולך לאורם, ואין צורך כלל (לענ"ד) להתחיל להביא מדעותיהם של הגאונים הגדולים מהמחנה החרדי.

ובכל אופן הבאתי מעט מן המעט רק לצורך המקורות והראיות המובאים שם, עיינו ב:
אגו"מ אה"ע ד' סי' ס' (עמ' קיח)-האיסור של חברות
אגו"מ יו"ד חלק א סימן קלז
אגו"מ יו"ד חלק ב סימן קד (חובת ההפרדה לקטנים)
אגו"מ יו"ד חלק ג סימנים עח+עט (עח- מצויין ממש, עט- לגבי הרחקת מקום לימוד הילדים מהילדות
אגו"מ יו"ד חלק ג סימן עג ובפרט ד"ה ובדבר חשיבות (שעת הדחק שבה ניתן להקל)

וראה גם בדרי החפץ חיים במ"ב ביאור הלכה סוף סימן שלט (ומביא שם בשם שו"ת זכון יוסף סי' יז) וכן ב'גדר עולם' ח"ח פרק ט' .

בהרבה מהמקורות שציינתי האיסור גם מנומק באריכות ובטוב טעם, עיינו שם.
וראה בסמ"ק מצווה נז – פוסק שהצניעות הינה מצוות עשה מדאורייתא!!!

(הרב עובדיה שליט"א) - "כדרך שעושים...בנ"ע- בודאי שזהו איסור מוחלט..."
אך כ"כ חבל...האריאלניקהנאמן
עבר עריכה על ידי עמית(בת) בתאריך כ"ח טבת תשס"ח 20:59
מה שהבאת בשם ---- הרס את כל טעמה של הציטוטים הקדושים(בין היתר מספריו של מורנו ורבנו הרב דנאן(והייתם קדושים, יסוד יוסף))
אריאלניקעמית-טליה
להבא תתנסח נכון..
תודה.
אני מתנסח נכוןהאריאלניקהנאמן
אבל יותר חשוב אני מתנסח אמת! דבר שקשה לאנשים מסוימים לקבל- אמת ללא פשרות
סבבהעמית-טליה
עבר עריכה על ידי עמית(בת) בתאריך כ"ח טבת תשס"ח 21:29
אז בפורום הזה החוקים הם קצת אחרים.
אנחנו לא מורידים לכאלה ואחרים את התארים,
ולכן הייתי צריכה לסדר את התגובה שלך.

ואנחנו גם לא נכנס כאן לויכוח אם זה אמת או שקר.

תורה ועבודהאנונימי (פותח)
לא יודע מה אתכם - אבל אותי בסניף לימדו אחרת מה זה תורה ועבודה...
זה ברור מהראש שהעבודה כלולה בתורה - הכל כלול שם!
אז למה זה באמת תורה ועבודה ולא רק תורה?
כי אנחנו צריכים אפילו את הדברים שהם לגמרי חול (עבודה) להעלות למדרגה העליונה של קודש (תורה).
"קדש חייך בתורה וטהרם בעבודה"
כל זה יפה מאודהאריאלניקהנאמן
אבל הבעיה היא שכאשר אתה רוצה לבדוק את עצם הדבר אתה צריך לחזור למקור, והמקור של האידיאל 'תורה ועבודה'- לא הורתו בקדושה!
מה הכוונה לחזור למקור?עמית-טליה
ומה פשר לחזור?
הרי לא התנתקנו ממנו..
רק העלנו אותו הרחבנו אותו.
המקור הוא דברי מקימי בנ"עהאריאלניקהנאמן
המיזרוחניקים, וז"ל: "העבודה היא ערך עליון תורה בפני עצמה" וכן התנתקתם ממנו היום זה אידיאל שונה לגמרי ממה שדגלתם בו לפני 60 70 שנה
מקימי בנ"עעמית-טליה
לא היו מזרוחניקים.תדייק.ואל תוציא שם רע.
ואיפה זה נאמר המשפט שציטטת?
מקימי בנ"עעמית-טליה
לא היו מזרוחניקים.תדייק.ואל תוציא שם רע.
ואיפה זה נאמר המשפט שציטטת?
אשרייך.עמית-טליה
וככה גם אומר הרב זצ"ל
לקדש את החול.
רק שלפעמים אתם מחללים את הקודש...האריאלניקהנאמן
נכוןעמית-טליהאחרונה
ולשם כך שזה לא יקרה צריך אנשים חזקים שיהיו בתנועה..
אבל יש כאלה שמעדיפים לברוח במקום להתמודד.
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך