האפשרות היחידה לשמירה על א"יאנונימי (פותח)

אנו קבוצה של בני נוער,הפועלים למען שמירת הצניעות במאבקים על א"י.(מידע על חשיבות הצניעות במאבק על א"י מובא בתחתית הדף)

לפני העלייה שארגנה מועצת יש"ע לחומש תובב"א (שהתקיימה בכ"ו סיוון תשס"ח) ארגנו עצומה של בני נוער (נציגים מ-13 ישיבות תיכוניות) בה דרשנו שהעלייה לחומש והעצרת שאחריה יתנהלו ע"פ גדרי ההלכה. לאחר שקיבלנו את תמיכת הרב דרוקמן הגשנו את העצומה למארגנים שאמרו שינסו לפעול במידת האפשר ע"פ גדרי ההלכה.

אחרי קיום העצרת העברנו את העצומה למטה "חומש תחילה" שמארגן את העליות ליישוב וב"ה מאז הם מקפידים על שמירת קדושת המחנה , ואף חילקו הוראות כיצד יש להתנהל.

לצערנו , אנחנו כנראה עומדים היום לפני מאבק גדול על שלימות א"י . לענ"ד חשוב מאוד לדאוג שבכל המאבקים,העצרות,ההפגנות וכו' יקפידו על כל דרישות ההלכה.

נו,ותכל'ס ?!

אנחנו שוקלים לארגן עצומה של תלמידים בגילאי תיכון ולהגיש אותה לכל הארגונים הנאבקים על שלימות א"י.

אנחנו כרגע נמצאים בשלבי הערכות ראשונים ואנו בודקים את השטח, כדי לדעת האם זה בר-ביצוע. 

לשם כך אנחנו צריכים אותך.אם את/ה תלמיד/ה ישיבה תיכונית/אולפנה/תיכון דתי ,ואת/ה מוכן להיות נציג/ה בכיתתך או במקום לימודך.התקשר למספר 0545830571 .

יישר כח!

למען הסר ספק!

אנחנו לא תנועה פוליטית,אנחנו תנועה דתית! ובתור שכזאת יש לנו 2 עקרונות המנחים פעילות זו:

א)שמירה על שלימות א"י.  ב) שמירה על הקדושה במאבק עליה ע"פ כל גדרי ההלכה.

אנו מברכים כל ארגון, עמותה או תנועה שיפעלו למען עקרונות אלו.

על הצורך בהפרדת הפגנות ועצרות

רבש"ע רצה לתת לבני ישראל את ארץ ישראל מכיוון שחשב שרצונם בה הוא בגלל שזהו רצון ה' . אולם כאשר עלו המעפילים בניגוד לרצון ה', הוכיחו שאין ברצונם בארץ מטעמים אלו אלא מסיבות של נוחות .

רצוננו בא"י הוא משום שמקום זה הובטח לנו ע"י רבש"ע ובה אפשר להתדבק בו בצורה השלמה ביותר(כוזרי מאמר שני ט-יח)אין רצוננו בה כרצון הציונות החילונית המחפשת בסה"כ "בית לאומי" ומקום מפלט מפני האנטישמיות .

החשיבות בשמירת הצניעות ידועה לכל. אולם , ברצוני לחדד נקודה אחרת - צניעות במאבק על א"י :

כשמזהירה התורה לשמור את חוקי הצניעות חותמת התורה בפסוק "ולא תקיא הארץ אתכם בטמאכם אותה כאשר קאה את הגוי אשר לפניכם" (ויקרא יח) שמירת הצניעות הינה תנאי מחייב לשהותנו בארץ (עיין אוה"ח שם) א"כ כיצד יכולה הפגנה, עצרת או צעדה למען שלמות א"י להתנהל ללא הקפדה על חוקי הצניעות , האם איננו יורים לעצמנו ברגל ?!

בסדר, אבל למה צריך הפרדה מלאה?

ראשית,גדרי ההלכה בנושא ברורים מאוד (עיין לדוג' "ואת צנועים חוכמה" עמודים: תצ-תקלא)וגם כאשר איננו מבינים את סיבת ההלכה אנו עדיין מחויבים בה .

שנית ,אפשר להסביר דבר זה בעזרת סיפור קצר : בפתח משפטו של נהג דרסן , התפרץ הנהג הנאשם וקרא :אינני אשם ! לא יכולתי בשום אופן לעצור את המכונית במרחק כ"כ קצר. אף אחד לא יכול לעצור על המקום מכונית שנוסעת במהירות 140 קמ"ש ! הקהל שנכח באולם פרץ בצחוק . השופט מבלי לחייך פנה אל הנאשם והסביר : אין החוק תובע ממך מה שאינך יכול לעשות . אבל החוק דורש להעניש אותך על שהגעת , מתוך רשלנות ופזיזות ,למהירות מסוכנת כזאת שבה לא יכולת לשלוט על מכוניתך ולעצור אותה בזמן .

בתחילת כל יום אנו מבקשים בתפילתנו "ואל תביאנו לא לידי ניסיון ולא לידי בזיון " כנראה שהניסיון והביזיון הולכים בדר"כ צמודים... לכן אנו מבקשים מה' שיחסוך מאיתנו את ההתמודדות שמא ח"ו נכשל.

כאשר מארגנים אירוע ציבורי, מובן מאליו שיש למנוע כל בעייתיות אפשרית בצניעות ובמיוחד כאשר מדובר במאבק על הארץ כאמור למעלה.

נו , ותכל'ס?

איננו יודעים חשבונות שמיים,אבל שמעתי מכמה ת"ח כי אולי המאבק על גוש קטיף וצפון השומרון כשל,כיוון שלא שמרו בעת המאבק על כללי הצניעות.

דברים אלו ממש אומר ה"אור החיים" הקדוש(ויקרא יח):"נתכוון הכתוב להודיע שאם ישראל ישמרו את כל החוקים ...אין כח להקיא הארץ יושביה ...ואין הדבר תלוי אלא בישראל ".

מפחיד ממש! אם נשמור על הצניעות אף אחד לא יוכל לגרש אותנו מא"י.הכל תלוי רק בנו.

כנראה שאנחנו עומדים היום לפני מאבק קשה על שלימות א"י (הל"ת).ולכן , חשוב להבטיח כבר מעכשיו את "קדושת המחנה" אם איננו רוצים לירות לעצמנו ברגל!

"חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו"

אני מתלבט איך להגיבמשה
האם מדובר בלה"ר על ציבור שלם, או בבזבוז אנרגיה מטורפת על נושא שולי ולא חשוב.

לענ"ד, 2 האפשרויות נכונות. המכתב המדובר הוא בגדר לה"ר על ציבור שלם, המקפיד על הלכות צניעות באופן גורף. מכתב כזה מסיט את תשומת הלב מהמאבק האמיתי לפינה שולית ולא רלוונטית שגם מרחיקה מאיתנו ציבורים אחרים.

ומעבר לזה,
חבל להרחיק מהמאבק ציבורים שאולי פחות מקפידים על חומרות שהומצאו בשנים האחרונות. אין לנו כוחות מיותרים לבזבז על הדברים האלה.

צניעות היא בגדול עניין אישי, שהרי ממילא החלטות שיוחתמו בצורה כזו לא יעילות כלפי האיש הבודד שבסופו של דבר עושה מה שהוא רוצה.

בזבוז של זמן וכסף. בשעת העליות לחומש או לגבעות, תתנהג כפי שאתה מאמין שצריך להתנהג ובזה מסתיים העניין.
דווקא לא...420mal
ניקח לדוגמא תעצרת שהיתה בכותל לפני כמה שבועות.
נתחיל מ"צניעות היא בגדול עניין אישי, שהרי ממילא החלטות שיוחתמו בצורה כזו לא יעילות כלפי האיש הבודד שבסופו של דבר עושה מה שהוא רוצה."
הבעיה שגם מי שרצה שם לשמור על צניעות היה חייב להידחף בין מלא בנות, גם בדרך לכותל, וגם ביציאה. היה אפשר למנוע את זה פשוט ע"י כניסות נפרדות.

"חבל להרחיק מהמאבק ציבורים שאולי פחות מקפידים על חומרות(???)שהומצאו בשנים האחרונות"
אבל הרבה יותר חבל להפסיד את כל החברה הרציניים שבאים לא רק בשביל הבנות.
"נושא שולי ולא חשוב"- הנושא הזה שווה גם את כל המאבק הזה. הרי אנו בעצם נאבקים למען התורה, תוך כדי שאנו עוברים עלילה!!זה לא אבסורדי?
תודה על לימוד הזכות הגורף...אנונימי (פותח)
ת'אמת אני לא יודע במה להתמקד בדברים שכתבת. האם בנקו' של"חומרות שהומצאו בשנים האחרונות"(שאני רוצה לשאול אותך שאלה אישית-בררת את הנושא?! למדת עליו?! אתה יודע מה דעת תורה בנידון?!)שכמובן איננה נכונה(עיין "ואת צנועים חוכמה" כרך ב'- את הספר כתב רה"י קרני שומרון) .

או שאולי להתייחס לנק' שכתבת ש"זה מסיט את תשומת הלב מהמאבק האמיתי לפינה שולית ולא רלוונטית " שכנראה מקורה בטעות בהבנת הנקרא, כיוון שבמאמרי הוכחתי כי זו הנק' העמוקה והשורשית ביותר במאבק.

או לנק'... או לנק'...
כעיקרון,מי שיכל לשים בכפר - מימון סדרנים כדי שלא יגעו בשוטרים יוכל לעשות הפרדה בין גברים לנשים.

וח"ו לא התכוונתי להוציא "שם רע"(לשון הרע - זה דבר אמיתי...)לציבור הקדוש והנפלא שלנו,ששומר על א"י בכל כוחו ומשתדל להקפיד על קלה כבחמורה,אלא ש"טובה תוכחת מגולה (כשהיא נובעת) מאהבה מסותרת"
וכל מטרתי רק לתקן בעז"ה ולא לקלקל ח"ו.
אני מאוד מקווה שלא נפגעת מדברי אלו, ואם כן - אני מתנצל מראש.
"כפר מימון" והסדרניםמשה
לא היה צריף לשים סדרנים כפר מימון, ולא היה צריך לשים סדרנים באף מקום.

בעצרת שהייתה בכותל, ובעצרות אחרות, הבעיה הייתה שהיה מי שפחות מקפיד ולכן ישים פס על כל שומר וסדרן שתשים לו, ולא הבעיה של מחסודר בסדרנים או משהו כזה.

מעבר לכך
אני חלוק עליך בכך שעוד הפרדה = עוד צניעות. אין שום רע בפעילות מעורבת, כשנשמרים כללי ההלכה הרלוונטיים ומתמקדים במטרה ולא באמצעי.
בסופו של דבר יש לנו מטרה, וכל עוד היא לא נוגדת את ההלכה, אין סיבה שנימנע מלהתקדם אליה.
דוגמא מטופשת במיוחד: מלחמות העולם על רקע המטבח בחורבות חומש.
ואם כבר... שאלה לכולם.איתי'ה
לק"י.

מה דעתכם על למשל עליות נפרדות למאחזים. ז'תומרת למאחז X עולים בנים בלבד, ולמאחז Y עולות בנות בלבד ???
[לא רעיון שלי... =] ]
זה רעיון..תפוזה 1
זה אפילו רעיון טוב, לא סתם רעיון!פלספנית
לדעתי זה ממש מטופש.פלפלתי
כי לכל אחד יש את היתרונות והצבע שלו.
כמו שבמשפחה נורמלית לאבא יש תפקידים מסויימים ודברים שהוא יכול לעשות ולאמא יש אחרים- ככה גם בנושא א"י. לכל אחד יש את הצבע שלו.
(ורק נחשוב מה יקרה אם יעלו יסמניקים או שוטרות זוועתייות ל]נות מאחז בנות....)
....תפוזה 1
בס"ד

מה שונה בתפקידים?
ומה יקרה אם יעלו יסמניקים או שוטרות זוועתייות לפנות מאחז בנות....?
בואי נגיד את האמת-פלפלתי
להרים דברים כבדים ורציניים או לבנות ממש דברים- זה לא תמיד ממש התחום של הבנות.
אבל להרים את האוכל לכולם או להרים שם את המורלף או לארגן דברים- זה כן.
אז מי יגיד שאין תפקידים מוגדרים??
בנות כן יכולות לבנות!!!איתי'ה
לק"י.

זה שהן מתעצלות זה לא אומר שהן לא יכולות...

הן לא חי'יבות להרים אבנים ענקיות... אפשר לגלגל אותן...

וברור שבנות לא יכולות לעשות כל מה שבנים יכולים.. אבל אולי את הרוב הן כן יכולות.
כולם יכולים. עלזה נאמרפלפלתי
אם תרצו אין זו אגדה.
אבל מה, לא סתם אומרים שבנות קשקשניות יותר מבנים. כי לפעמים זה נכון.
אבל זה ממש לא עיקר הדיון.
אני לא רואה שום סיבה להפריד לחלוטין מאחזים.
אולי נפריד רחובות?
לא נראה לכם מוגזם כבר כל העיסוק האובססיבי בזה???
אבל כשבנים ובנות הולכים ביחד יש הרבה שבאים אחדיעל =)
בשביל השניה (או להפך) והם לא שומרים על כללי הצניעות , אז למה שלא פשוט נמנע את הבעי'ה הזאת?
כי כמו שכתום צנוע כתב , אנחנו רוצים לגור בא"י בגלל שזה רצון הקב"ה וכתוב בתורה שתנאי מחיי'ב לשהי'ה בא"י הוא שמירה על כללי הצניעות, אז כדי שלא יוכל אפילו לקרות מצב של מצוה הבאה ע"י עברה כדאי מאוד להפריד בין הבנים והבנות וכך באמת נוכל לזכות בא"י (שהיא מתנה גדולה מאוד מהקב"ה) ביושר.

מהסיבה הפשוטה. אולי שתיים אפילו.פלפלתי
שהתפקיד שלכם הוא לא להיות המחנכים.
התפקיד של הדבר הזה הוא לבנות ולפתח את א"י נטו. בלי כל השטויות מסביב.
נכון שצריך לשעות את זה בצורה חיובית, אבל הפרדה קיצונית לא מחייבת את זה שזה יעשה בצורה יפה, טובה ומוצלחת.
אפשר לעשות הרבה דברים גם עם בנים - בנות ברקע. זה תלוי רק בחינוך שלהם.

וחוצמזה - שארת ישראל לא ניתנה רק לדוסים. היא ניתנה לכל עם ישראל. וככה גם הציווי של ירושת הארץ וישובה. וכאן אנחנו צריכים לגרור עוד אנשים ולא לתת להם להרגיש שזה תחום של דתיים. כי זה לא. הם גם צריכים לעשות משהו. אחרת על מה אנחנו באים אליהם בטענות שהם לא זזים אם אנחנו לא נותנים להם מקום לפעול ולהצטרף?

זוית ראיה כזאת יוצרת אליטיסטיות דתית. ואני שונאת את זה ממש. מתעבת.
אבל זה עניינו האישי של כל אחדמשה
זה לא יהיה (ולא יכול להיות) עניינה של המערכת.

בכל מקרה מי שמחפש את הבנות ימצא אותן (ואני אישית סבור, שלא תמיד זה כזה רע כמו שאתם מציגים את זה).

אז מה עדיף, שהוא לא יבוא?
ואז נאבד עוד חלק לא מבוטל מכח האדם שלנו? ושאין לנו מיותר?
מצטרףמשה
השאלה מה יותר חשוב לנו-תפוזה 1
בס"ד

הצניעות או החלוקת תפקידים הזאת.
צניעות != הפרדהמשה
(!= בתכנות משמעותו לא שווה)

הפרדה זה כלי שיכול להועיל ו/או לקלקל בהתאם להקשר הרלוונטי. לא צריך לרוץ כמו עיוורים ישר לפיתרון הקל.
אני חושבת שבנים יכולים לעלות למאחזים לבד אבל בנותהכלטובה!
לא!!!חד וחלק!!בנות לא מסוגלות לעשות לבד כזה דבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
טובתפוזה 1
בס"ד

פלפלתי וADMIN שכנעתם אותי..
|שווה| ;!! ;פלפלתי
כאילו, מה השאלההה??אוריה שמחה
ברו שעדיף שהכל יהיה נפרד, אבל זה באמת יהיה יותר קל שיש בנים, ולכן, הצעתי הצנועה היא- לעלות לאותו איזור בשני מוקדים טיפה רחוקים, לדוג':הרחיבי- מי שהיה שם (לפני העליה האחרונה, אין לי מושג מה יש שם עכשיו) ראה שיש 2 'קומות' על אחת הבנים, ובמרחק פצפון אך לא צמוד- הבנות והמשפ' וכו'... אנלא מבינה למה צריך להתפלסף, כי זה פשוט ברור שאין מצב שמעורב מלכתכילה..
לפי דעתי הבנות לא יכולות לבנות מאחזים הם יכולות לברננוש!
וא וחזק את הבנים ולהושיט יד פה ושם אבל לוניראלי לבנות מאחז!!!! תתארו לכם אתם רואים את אמא ש'כם בונה מאחז -זה לא הגיוני!!! ותתארו את אמא ש'כם מחזקת ת'נערים או פשוט נמצאת שם הגיוני לא??
בנות יכולות הרבה דברים. אבל זה לא שייך בכלל.פלפלתיאחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה