'הכומתה הקדושה'מתנחל גאה.

בע"ה..

בחג הסוכות אשתקד זכינו לניסיון הקמת חמישה יישובים חדשים. במקום מגורי, אלון מורה שכם, זכיתי להשתתף בהרחבת המאחז 'הרחיבי' שהוקם לפני שנתיים באסרו חג סוכות.

למחרת המבצע הגיעו כוחות משטרה, יס"מ ומג"ב להרוס את הבנייה ולגרש את תושביה. מדינת ישראל שוב "זכתה" לסגת מגאולת ישראל וקידוש ה'.

במשך המאבק על 'הרחיבי' נעצרתי ע"י ארבעה חיילי מג"ב ונזרקתי לתוך ספארי צבאי עם עוד מספר יהודים טובים (בני נוער). שני חבר'ה מהעצורים החליטו לחטוף שני כומתות מהחיילים בלי שהחיילים שמו לב. אך כאשר שמו לב הם התחננו במשך כ-20 דקות לקבל חזרה את הכומתות אפילו תמורת שחרור עצורים (עצור תמורת כל כומתה!). באותם רגעים של משא ומתן נזכרתי בדברי חז"ל אודות אנשי מגדל בבל שהיה אכפת להם משבירת לבנה הרבה יותר מהריגת אדם!!

בנוסף נזכרתי בדברי הקב"ה אל יונה הנביא "אתה חסת על הקיקיון אשר לא עמלת בו ולא גידלתו שבין לילה היה ובין לילה אבד ואני לא אחוס על נינווה העיר הגדולה???

לא הייתי מסוגל להתאפק יותר וצעקתי עליהם:"לא הייתה לכם בעיה להרוס בית כנסת ומבנים ולגרש יהודים מאדמתם, אבל כשלקחו את הכומתה 'הקדושה' שלכם זה כן ממש כאב לכם!!".

כמה מסקנות מהמאבק:

1)      במרחק של עשר/עשרים דקות מאלון מורה נמצאים ישובים נוספים בניהם יצהר, ברכה ואיתמר. חוץ מכמה בודדים שטרחו לבוא, תושבי היישוב השכנים לא הגיעו! הדבר מזעזע!!

2)      סה"כ כשלושים לוחמים ב'הרחיבי' הצליחו למנוע את החורבן של המקום במשך חמש שעות! אם תושבי היישוב והיישובים היו באים בהמוניהם כוחות החורבן היו נכשלים.

3)      הרבה צדיקים שכן הגיעו למחות נגד המחריבים בצד בעת שאחיהם ואחיותיהם חטפו מכות ולא באו לעזרתם, והתורה צועקת "לא תעמוד על דם רעך".

4)      כוחות ההרס לומדים את דפוס התנהגותנו בשעת המאבק ומפיקים לקחים. אנחנו ממשיכים להשתמש באותם טקטיקות כושלות שוב ושוב. חייבים להתארגן מחדש ולתכנן מערכות מחודשות כנגד המחללים שם שמיים ברבים.

מי חכם ויבין זאת?!!

אוך.. אתה ממש הרגזת אותי עכשיו..פלפלתי
אפשר לדעת למה אתה יותא בחריפות כ"כ גדולה על אנשים שיחסית הכי עושים יותר מכולם??? באיזה זכות בכלל?
ומאיפה הקרצת את הלא תעמוד הזה?? זה ממש לא שייך פה.
סתם לכלכת - וזה מכוער.
וואי..תפוזה 1
בס"ד

זה הולך להיות סוער.. אני מריחה את זה...=)
א. לא אני כתבתי את זה.. ב. זה נכון מאוד....מתנחל גאה.
בע"ה..

כשאנשים חוטפים מכות בנסיון לעצור תשופל ובצד עומדים 20 ומיסתכלים.. זה לא תעמוד על דם רעך...

אנשים פשוט עומדים בצד מיסתכלים.. כנ"ל אם אנשי שאר הישובים.. למה הם לא מגיעים???????.............
הייתה בעמונה ראית מה הלך שם?השמרוני
ישבו שם מול הבתים בלי הגזמה בערך 400 איש ו...הסתכלו על איך מפוצצים מכות את מי שעל הגגות (גג 2 כבוד!!) ומי שבתוך הבתים, ומיסביבם, ולא עשו כלום. אז מה לעשות שיש אנשים שלא בנויים לחטוף אלה בראש מיסמניק או להידרס על ידי פרש, ולחטוף מכתזיות. הם פשוט מפחדים מזה הם לא בנויים לזה צריך להבין אותם, כל בן אדם יש דברים שהוא חזק נפשית להתמודד איתם ויש דברים שקשה לו להתמודד איתם. אי אפשר להגיד לכל אדם שיבוא ויעמד מול שופל, או מול שוטרים עם אלות וינסה למנוע גירוש של מאחז וכו'..
צודק!!למי שלא יכול זה גם חשוב להיות שם ולחזק את420mal
האנשים לפחות!!!ואני לא מדבר על לעמוד ולהסתכל, אלא לצעוק להרים שלטים לרקוד ולא יודע מה עוד אבל לא לשבת ולבהות בהם באדישות..
אם כבר מדברים על מחדלים...בחור זהב
במהלך ימי חנוכה הגיע ראש הממשלה לבסיס צבאי באותו איזור ויש במרחק 10 דק' כמה ישובים (נשמע מוכר?) וכמה הגיעו?? 12 איש סה"כ... כן הודיעו בכל האיזור שיש הפגנה.
ולעצם העניין לא תמיד יש כח להגיע לכל המאחזים במיוחש שיש הרבה כאלה... ולפעמים (אני לא אומר שזה מוצדק) זה נראה שוטרים וגנבים ולא התיישבות רצינית.
אולי יש בזה ממש??? לא יודע????

נ.ב יישר כח עצום ליס"מ ש"י ולמג"ב וכמובן לשוטרי משטרת אריאל על ההגעה המרשימה
(2 סאוונות יס"מ 7ניידות ועוד ג'יפים) .

כי מלעשות שיש אנשים שחושבים-מתנחל גאה.
שהפגנות כאלו לא יעזרו.. ודוגרי צודקים.. אני באתי סתם כדי לראות.. הגעתי בסוף רק שהחבדניקים נשארו.. מלעשות הטרמפיעדה הייתה מלאה.. ובשעות כאלו רק בניסים..
להשומרוני-מתנחל גאה.
דברנו כבר על העיצטדיון..(או איך שלא כותבים את זה..) רוצה לפתוח תנושא מחדש או להמשיך לנושא של ה"נאצים" לחיילים וכו'..?
למתנחל גאהמכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

מאפו זה המשפט שבחתימה שלך ?

בעיקבתא דמשיח הנקודה העיקרית היא ררץ ישראל וממנה נובע הכול וכו'?
.................---מתנחל גאה.

זהו ציטוט מהרב חרל"פ בספרו מעייני הישועה פרק מ"ה-

הנקודה העיקרית: בכל תקופה ותקופה ישנה  נקודה מיוחדת שדרך הנקודה ההיא מאיר כל הטוב ומתוכה מתנוצצים כל קיומי התורה והמצוות שבתקופה ההיא, שיודעים הם שאם יעכבו בעד הפרחתה של הנקודה ההיא ימנעו בזה כל השפעת האורה והקדושה שבאה דרך הצינור הלזה.

הנקודה העיקרית והמקור שמימנו שאבו ישראל את חיי הקדושה שלהם בימי החשמונאים הייתה בדברים שבהם התגלה התייחדותם של ישראל... ובעיקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל וממנה נובע הכול ומבלעדי ההתאחזות בה אין שום השפעה של קדושה בעולם

ואין פלא אם כל העמים רוצים לעכב בעד ביאתם של ישראל בארץ הקודש והתקשרותם בה, וכל כובד ההתנגדות שלהם היא בעיקר על הנקודה הזאת".

כמו כן כתוב בנביא (ישעיה ב' ג')- "כי מציון תצא תורה"

ובתלמוד (חגיגה ה: )- "כיון שגלו ישראל ממקומן, אין לך ביטול תורה גדול מזה"

מקווה שעזרתי..

למתנחל גאה...אנונימי (פותח)
הקטע האחרון (כמו כן כתוב בנביא...) הוא כבר לא מהרב חרל"פ, הוספתי את זה בפורום נוער למען ארץ ישראל כתוספת הסבר לנאמר מקודם...
בכ אופן יישר כח! זה חזק בתור חתימה!
פסדר,גמאני הוספתי את זה להנ"ל..מתנחל גאה.
למתנחל גאה-קראתיך
אתה ממש לא צריך להכליל...וכל אלא שעמדו בצד ו"הסתכלו" עליכם בטוח יש להם סיבות לזה...הם באו ברמת העיקרון כדי להאבק..ולא כדי להסתכל איך מרביצים מכות רצח לאחים שלהם...אבל לפחות תדון כל אדם...זה בטוח לא בכוונה...נכון שזה לפעמים ממש מעצבן...גם אותי,אני לא ישקר ויגיד שלא...אבל ככה זה...מה לעשות...
אז אנחנו עשינו את שלנו..זה בטוח...והאחרים בעז"ה יזכו גם...
שנזכה....
.........מתנחל גאה.
בע"ה..
לא מכליל.. אני לא כתבתי את זה, הרב יהודה ריכטר כתב, ואני מסכים בכללים מסוימים, נכון, היו כאלו שבאו להאבק אבל לא מסוגלים ללכת מכות, אשריהם!!!
אבל גם היו (אומנם בהרחיבי קצת, אבל במקומות אחרים) כאלו שפשוט עמדו בצד... זה תכל'ס "לא תעמוד על דם רעך".... וצעקו עזוב אותו וכו'..(ראי סרטון חשמונאים-עליה ראשונה)
....... ההפך!! אני מחזק את כולם ואשריהם של כול מי שמגיע, הבאתי את הכומתה כ נקודה למחשבה...
אל תגידי שאת לא מסכימה אם זה-ציטוט:

'כמה מסקנות מהמאבק:

1) במרחק של עשר/עשרים דקות מאלון מורה נמצאים ישובים נוספים בניהם יצהר, ברכה ואיתמר. חוץ מכמה בודדים שטרחו לבוא, תושבי היישוב השכנים לא הגיעו! הדבר מזעזע!!

2) סה"כ כשלושים לוחמים ב'הרחיבי' הצליחו למנוע את החורבן של המקום במשך חמש שעות! אם תושבי היישוב והיישובים היו באים בהמוניהם כוחות החורבן היו נכשלים.

3) הרבה צדיקים שכן הגיעו למחות נגד המחריבים בצד בעת שאחיהם ואחיותיהם חטפו מכות ולא באו לעזרתם, והתורה צועקת "לא תעמוד על דם רעך".

4) כוחות ההרס לומדים את דפוס התנהגותנו בשעת המאבק ומפיקים לקחים. אנחנו ממשיכים להשתמש באותם טקטיקות כושלות שוב ושוב. חייבים להתארגן מחדש ולתכנן מערכות מחודשות כנגד המחללים שם שמיים ברבים.

מי חכם ויבין זאת?!!'

(=.. מקווה שהבנתי נכון.. שנזכה..

הפגנה בבה"ד 3בצי.ג
באמת בימי החנוכה הייתה הפגנה או שהייתה אמורה להיות ואני ידעתי מזה די לפני זה. אם הייתי יודעת מוקדם יותר, אני מתארת לעצמי שהייתי באה.
למתנחל גאה-קראתיך
במידה מסוימת אתה צודק....
אבל עדיין לא הכל נכון ב100%...
שנזכה...בעז"ה...
לקראתיך..מתנחל גאה.
בע"ה

אם הכול היה נכון ב 100% אז היינו מושלמים, אבל אנחנו לא,(= (=
נכון.....אז תפסיק לחפש ת'רע בכל מקום...קראתיך
כי בטוח לא יצא לך מיזה כלום...ואם אתה אומר לעצמך עכשיו שאתה לא מחפש ת'רע,אתה רק מנסה לתקן אז שתדע שהתיקון לא בא כך בסתם השמצות ודיבורים כאלה...תדבר מלב אל לב..זה בטוח יעזור יותר...

בעז"ה שנזכה לתיקון האמיתי...שבת-שלום ומבורכת!
כמה בלבולי מח.אליסף ט
אני לומד בברכה,אני לא מבין מה אתה מצפה,שאנשים נשואים עם הילדים שלהם יבואו לחטוף מכות? שהנשים ילחמו ביס"מ ובמג"ב? מצטער,אבל עליות לגבעות מיועדות בעיקר לתיכוניסטים, אם אתה רוצה לחזק את ההתיישבות בא"י צריך קודם לחזק את היישובים הקיימים. אסור לבנות,להעלות קראוונים, היישובים מלאים ואנשים מתים לבוא לגור ביישובים ואין איפה, הרבה יותר קריטי להלחם על זה למשל, ואני ממש לא מזלזל בגבעות,עבודת קודש אין ספק,אבל מה לעשות שאנשים נשואים עובדים או לומדים לא יעברו כל יומיים מגבעה לגבעה. עצם זה שהם גרים במקום וקובעים את ביתם בלב השומרון זו מצווה גדולה. כל הכבוד למתיישבים ולעולים לגבעות,בעז"ה שנצליח ליישב את כל א"י.

נ.ב. לגבי זה שאנשים עומדים בצד ומסכלים כשאחרים חוטפים מכות-מה לעשות,אי אפשר לצפות מכל אחד לחטוף מכות,לא כולם מוכנים לזה וזה מובן בהחלט.
מצטער אין לי זמן לענות בהיזדמנות, יש לי הרבה מה-מתנחל גאה.
להגיד,
בע"ה..
תגובה:מתנחל גאה.
......בע"ה יתברך'..
דבר ראשון אחי, ת'שמור על הפה,זה דפק'א מראה לי שאני מדבר אם אחד שלא רוצה להקשיב אלא להראות כמה הוא "חכם.."...

לחטוף מכות ולהילחם על ארץ הקודש!, כן, לחטוף קצת לא יזיק,(אבא שלי חטף יותר מקצת וגם נפצע ביד במהלך ה"פינוי"..אפילו שהוא נילחם יותר מידי, )
כן, תתפלא,,אבל נשים יודעות להילחם,נשים כשהם עצבניות או מותקפות נילחמות כמו לביאות...
שמעת פעם על הגבורה היהודית? על המושג ש" כשמאירה השמש" אז עמ"י מנצח??!!!?? שמעת על זה? או שנפרט..
תחשוב שאותם אנשים נשים וטף היו רק שוהים במקום-ועוד כמות של חבר'ה ובחורי הישיבות של הישיבה באמ"ש,איתמר,ברכה,יצהר, היו חוסמים תכוחות כול הדרך לגבעה ובכבישים לישוב..
והמשטרה הייתה מקבלת דיווח שיש כ 150 לדוגמא בגבעה, ועוד כ30\40 בני נוער ש"עושים בעיות" בכבישים וכו'.. בנינו,היה עוזר לא? מנסיון כן,.

על ה"נ.ב" אני פשוט לא מסוגל להגיב,,,

נ.ב התחלתי לקחת תחבר'ה פה בפורום לא ברצינות,כולם פה ........... .
אהה,הבנתיאליסף ט
אז אתה גבר גדול שיודע לחטוף מכות,וכמוך גם אבא שלך.

בואו תנסה להפעיל את ההגיון שלך,ולחשוב על למה זוג עובד עם ילדים לא יכולים לבוא לחטוף מכות כל יומיים בגבעה שונה,אני בטוח שאם תתאמץ מאוד לחשוב,תצליח. עצם זה שאנשים גרים בקו ההתיישבות הראשון זו כבר מסירות נפש גדולה וכל אחד שעושה זאת יש לו זכויות עצומות וראוי להערכה.

על בחורי ישיבות בכלל אין מה לדבר,מזמן הפכו הביינישים למטרה קלה כל פעם שצריך מתנדבים, אבל מה לעשות שהם צריכים ללמוד,לכן רק כשאין ברירה סוגרים את הספרים ויוצאים. למשל בחסימות לקראת גוש קטיף או בגירוש עצמו כשהישיבה ירדה לגוש.
נ.ב.אליסף ט
אתה יכול לא לקחת אותי ברצינות,זה כמובן לא ממש משנה כי אתה ילד בן 15 שלהיות פנאט זה מגניב בעיניו,אבל אם תבין יום אחד שליישב את א"י זה לא רק ללכת מכות כל יומיים בגבעה שונה אלא ליישב ממש,ע"י פיתוח והגדלה,דירות בזול,איכות חיים כך שאנשים ירצו להתיישב, אז תראה איך ישובים גדלים במהירות מטורפת כשמציעים להם את כל זה.

אתה רוצה לתרום ליישוב א"י הכי טוב שאפשר? עכשיו זה להלחם על הבנייה,המצב בהרבה יישובים קשה מאוד מבחינת דירות,אין לאנשים שרוצים לבוא לגור מקום,פשוט אין. לארגן הפגנות ועצרות מחאה בנושא הזה זה דבר מאוד חשוב. כמובן שגם עליות לגבעות זה דבר מבורך אבל אין מה לצפות מכולם להשתתף בזה כמו שאמרתי.
למנחל הגאה!!!!!!!!! אני הייתיאנונימי (פותח)אחרונה
בעמונה! אני הייתי בהתחלה (כש-יימח שמם האלה הגיעו!) ברחוב, בחוץ, לא ליד הבתים, פשוט הסתובבתי בחוץ. ואז הם הגיעו משני הצדדים, עם סוסים, ורכבים, ומיליוני אנשים.... אני לא חושבת שאני צכה להזכיר פה למישו איך זה היה נראה....! והם משני הצדדים, מתקדמים אל האמצע.....ששם אני נמצאת!!!!!!!.........
ולאט לאט הם פשוט התחילו לרמוס אותנו........משני הצדדים.......עם הסוסים האלו, והיס"מניקים!..... ואני, שלא כמוך...., לא יכולתי להישאר שם, עם עוד הרבה אנשים, ופשוט להירמס על ידם...... יכול להיות שאתה גבר, ואתה היית מסוגל לזה..- אבל אני פחדתי, באמת פחדתי שאני הולכת פשוט למות מזה שהם ירמסו אותי!!!!.....
ואז עליתי עם עוד המון אנשים, פשוט טיפסנו על הטרסה הזאת, שממול לבתים, והתחלנו...... לעשות כל מיני דברים שאני לא רוצה לכתוב פה, כי זה עדיין פורום שפתוח לכולם, ואתה לוידע מי יכול לבוא לפה.....!אבל עשינו מה שיכולנו לעשות משם!!!!!
אז- מה לעשות????!!! לא כולם בנויים לזה כמוך וכמו אבא שלך!!!!
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה