להרדם 'על הידיים' של אמא ואבאאנונימי (פותח)

אנחנו הורים לראשונה. השמחה גדולה מאוד ב"ה, אך גם השאלות גדולות.

אחת השאלות שמעסיקות את מוחי היא השינה...

הבן שלנו בן חודש וחצי, נרדם רק 'על הידיים'.

מצד אחד אני מאמינה שזה מה שהוא צריך בגיל כזה: הרבה חום ואהבה, תחושת ביטחון וכו'.

אבל מצד שני - בגלל שהוא לא יודע להרדם לבד, אז לוקח לו הרבה זמן להרדם ולפעמים מתעורר ברגע שאני שמה אותו במיטה. הדבר קשה לי במיוחד כשהוא מתעורר בלילה להנקה ומתקשה לחזור להרדם...

מאיזה גיל צריך להתחיל להקנות הרגלי שינה לילד כדי שילמד לישון לבד? איך עושים את זה בצורה ה'קלה' ביותר עבור הילד?

אשמח ממש לתגובות...

עד לא מזמןיונה
הוא היה רגיל להרדם *בתוך* אמא, מה את רוצה ממנו? קצת סבלנות.....
אני מסכימה איתך ובגלל זה אני עושה את זה...אנונימי (פותח)
השאלה היא עד מתי.
מתי להתחיל להרגיל את התינוק להרדם בכוחות עצמו?
עוד רעיונות להקליוקטנה
בואי נסכים שבגיל 15 הוא כבר ילך לישון בעצמו ;) ועד אז... למה לתכנן מהיום? את יודעת איך תרגישי מחר? או איך התינוק ירגיש בעוד חצי שנה?
אני ממליצה לך לנסות ולהניק בשכיבה. אני מניחה את רחלי (בת שנה) לישון במיטתה בערב, ובהתעוררות הראשונה שלה בלילה אני לוקחת אותה לצידי ונרדמת איתה בהנקה בשכיבה. גם בהנקות הבאות אני בקושי מתעוררת מצאתי את הדרך הנוחה ביותר לשתינו (כיום. זה משתנה כל הזמן).
עוד - אצלי זמני ההנקה הן זמני מנוחה ופינוק בשבילי! במיוחד כשבעלי בבית ואז הוא מטפל בכל האחרים (לך אין עדיין "אחרים"). אני קוראת ספר או עיתון בזמן ההנקה, גולשת באינטרנט (כמו עכשיו, לדוגמא אני מצטיינת בהקלדה ביד אחת!), צופה בטלוויזיה... לפעמים אני שמה אותה על הגב ויוצאת עם כולם לסיבוב בחוץ, עד שהיא נרדמת - לכולנו נעים!
אני לא אומרת שתמיד קל - חלילה! אני אומרת שניתן להתחשב בצרכיו של התינוק ולכבד אותם ולמלא אותם במידת האפשר, מכיוון שבניגוד אלינו - הוא תינוק! ואני אימו, ולכן אעשה ככל יכולתי למלא את צרכיו, אבל בהחלט אשתדל כל העת למצוא את שביל הזהב שלי, שלו ושל המשפחה שלנו.
מאחלת המון כוחות וגם רגעי אושר ושלווה!
לגבי הנקה בשכיבה-חשוב!!!אנונימי (פותח)
מקרה שהיה עם בתי (בת שנה) שהשתעלה מאוד עד כדי חנק ולבסוף הגענו איתה לרופא מומחה. הוא טען שהשיעול הוא כתוצאה מהנקה בשכיבה. לאחר גיל חצי שנה או שהתינוק מתחיל לאכול מוצקים הרפלקס שמטה את החלב לוושט נחלש ובמצב זה החלב עלול להכנס לריאות. באותו לילה לא הנקתי בשכיבה ופתאום השיעולים נפסקו לאחר חודשים ללא שינה זכיתי סופסוף לישון!
הרדמות על הידייםיהודית פוגל
מאוד לא אוהבת את זה. תינוק זקוק לשעות שינה ולרוגע. הדבר משול בעיני למבוגר שבסופו של יום טוב ומלא פעילות הוא שמח לשכב לישון ואף עושה זאת באנחת רווחה וכייף. זה לא אמור להיות שונה עם תינוקות וילדים. הלואי ותגיעו לזה גם עם התינוק שלכם, ליבי ליבי עליכם אם לא תוכלו גם אתם לנוח מספר שעות בין לבין אלא תצטרכו כל הזמן ל"הרדים" אותו, וברגע שתניחו אותו הוא יתעורר..תרגעו אתם, וגם אם הוא יבכה מס' דקות, הוא חייב לדעת שישנים במיטה או בעריסה, וכייף לעשות את זה. ילדי נהגו לישון מההתחלה יפה מאוד ללא שום הרדמות, ואילו חלק מנכדי שיהיו בריאים זקוקים שירדימו אותם אפילו עד גיל מאוחר ומרבים להתעורר בלילה ולדרוש את חברת ההורים. אני ממש מתנגדת לזה ומאוד חסה על ההורים ששנתם מופרעת כל לילה. זה הזמן להקנות לו הרגלי שינה ברורים. תינוקות בד"כ בוכים מגזים בשעות אחה"צ, ובערב, אחרי ארוחה ואמבטיה טובה הם אמורים לישון ולישון טוב. מאוד מאחלת לכם שתצליחו להגיע לזה, מזל טוב והרבה נחת.
מזל טוב! חבל שאי אפשר להעלות כאן תמונות...יוקטנה
היינו רוצים לראות את האפרוח החדש הזה!
כמה יפה לשמוע אמא שהיא קשובה מאוד לצרכים של התינוק שלה ומבינה אותם, כמו שאת תארת כל כך יפה ובפשטות: חום, אהבה, ביטחון...
מחקרים חדשים מראים שלאחר זמן שמה שתינוק מושאר ללא מגע וללא תנועה, נוירוני המח שלו מפסיקים להיווצר ולעבור. במילים אחרות - תינוק שמושאר לבדו לזמן רב מדי - מוחו מפסיק להתפתח. כיום ניתן לראות בסקירות מח של ממש, את מה שאת מבינה בלי אמצעים כאלה, רק מתוך הקשבה וכבוד לתינוק שלך! אכן, אמא היא ללא ספק המכונה הכי מתוחכמת שהומצאה עד כה ;)
קשה להישאר קשובה כך לצרכים של התינוק, למסרים שהוא מעביר, כאשר המסרים המתקבלים מהסביבה הם לעיתים שונים לגמרי. צריך הרבה תמיכה וחיזוקים, ואני מקווה שאת מוצאת לך דרך לקבל אותם! אני שולחת לך מכאן חיבוק גדול ומקווה שזה עוזר!
מה עוד עוזר, חוץ מחיבוק ותמיכה לאמא, כדי שתוכל בזמנה לחבק ולתמוך בתינוקה? לי מאוד מאוד עוזר מנשא! לי מאוד נח מנשא מסוג "6 מטר בד" (יש מותגים שונים: מינשארי, מאיה של הורות טבעית, תינוכיס...) בשלב הראשון, ולאחר מספר חודשים נהניתי להעביר את רחלי, התינוקת הרביעית שלי, על הגב במנשא שנקרא "יאמו" ומיוצר בישראל. אבל זה לחודשים הבאים, ובאמת לחודשים הראשונים אני נהנית מאוד מהתינוכיס, במיוחד בחודשי החורף... אין כמו טיול חורפי נעים עם התינוקי במנשא, מחובק בחיבוק ארוך וחם, שנינו בתוך מעיל הפליז... וכמובן שהוא נרדם שם - איך אפשר אחרת? ככה הוא נרדם "על הידיים", אבל הידיים למעשה חופשיות! כמובן, זה לא ממש מרגיש בלי תינוק באמת, אבל כל כך חיכינו לתינוק הזה - מי רוצה עכשיו להרגיש "בלי"?!
מתי "צריך" להקנות הרגלי שינה לילד? יש תשובות שונות, ולכל תינוק, משפחה ואם מתאימה תשובה אחרת, ומוטל עליהם למצוא אותה לבד. איך? ע"י הקשבה וכבוד, ממש כמו שאת כבר יודעת לעשות בעצמך
את יכולה לפעמים להניח את התינוק בעריסתו, ולראות - אולי הוא נרדם? לפעמים כן, בדרך כלל לא, אבל בכל פעם שזה קורה, הוא "לומד", ויום אחד הוא יעשה זאת בכל פעם! חשוב להרים אותו מיד כשהוא קורא לך, כדי שלא יקשר את ההליכה לישון בעצמו עם תחושת מצוקה ונטישה.
חשוב לזכור שהשאיפה של התינוק היא לקחת את המפתחות של האוטו ולצאת לבלות לבדו מעכשיו ועד שזה יקרה יום אחד, בעוד כ-18 שנה, הוא עובר תהליך ארוך ואיטי של רכישת עצמאות. עד לפני חודש וחצי הוא אפילו לא ידע לנשום ולראות ולווסת את חום גופו! וגם עכשיו יש עוד הרה צרכים בהם הוא תלוי בנוף וימשיך להיות תלוי בנו למשך זמן מה. אבל שאיפתו היא לרכוש את העצמאות הזו, ואת זה חשוב לזכור ברגעים הקשים.
שוב חיבוק גדול (חבל שאין פה יותר אייקונים!!!).
מצטרפת לכל מילה של יוקטנה,וכמובן בעיקר ל"מזל טוב"יונה
איך יכולתי לשכוח להגיד את זה ??
תודה על התזכורת,יוקטנה..
ואילו אני מצטרפת ל...יוקטנה
"נשוב בעוז לעזה"
;)
מה עם נדנוד?אנונימי (פותח)
מנסיוני הדל, תינוקותי (שנים) אהבו להרדם בעגלה (יש לי עגלת אמבטיה גדולה ונוחה) תוך כדי נדנוד, ועם הזמן פשוט הלכו לישון גם ללא הצורךבנדנוד. מה שכן - הקפדתי להשכיב לישון רק כשהיה ברור לי שהם נורא עייפים וישמחו להרדם. אצל הקטן המיטה היתה מיותרת לחלוטין עד גיל ארבעה חודשים, הוא ישן רק בעגלה.
לשיר הלל ולאמא - שליהודית פוגל
אהבתי את השורה שאומרת השכבתי לישון רק כשהיה ברור לי שהם עייפים ורוצים לישון, הוא שאמרתי, תינוק שמטפלים בו נכון, אוכל בזמן, טיטול בזמן, משחק וחיבוק בזמן, טיול בחוץ בזמן, רוך ואהבה בזמן שמח ללכת לישון כפן מסיים לחוויות טובות ולהרבה רוגע ובטחון. כלומר, הוא מקבל את כל צרכיו בזמני העירות שלו ובשפע, כך שההליכה לישון לא נראית לו כעונש או כנטישה. והאמינו לי אפשר ואפשר להגיע לזה. אפשר לגדל ילדים עם שעת השכבה נפלאה ללא טראומות ומלחמות כפי שלצערנו קורה בהרבה בתים. בהצלחה לכולנו.
מצטרפת - הכי חשוב בלי מלחמות וטראומות.יוקטנה
אני חושבת שזה עניין של אופי -של הילדelerner
ילדיי הראשונים התעוררו כל שעתיים לינוק עד גיל שנה ולמדתי להניק אותם בשכיבה ,,מתוך שינה במיטה שלי, ולחסוך כוחות ליום שלמחרת. באזשהו שלב הם הפסיקו להתעורר בלילה ולא נזקקו להנקה להירדם וגם לא לבקבוק - אני לא זוכרת באיזה שלה או גיל זה קרה או באיזה אופן. כשנולדו לי תאומות היה ברור שאניק אותן (המשכתי עד גיל שנה וחודשיים, עד שהתחילו להוציא אחת לשנייה עיניים ואוזניים במשך ההנקה) ותיכננתי כיצד אוכל לתמרן בינהן בלילות. נהגתי לקחת את הראשונה שהתעוררה אלי למיטה ולשיון איתה תוך כדי הנקה, ולהחליף בינהן כאשר השנייה התעוררה. להפתעתי מגיל חודשיים אחת מהן חדלה להתעורר בלילה והשנייה נהגה להתעורר פעם אחת באמצע הלילה . הראשונה היתה נרדמת רק מהנקה, גם ביום, ואילו השנייה, כאשר היתה עייפה הייתי מניחה אותה במיטה והיא שמחה ללכת לישון.בגיל חצי שנה הראשונה התחילה להתעורר מדי פעם בלילה . כאשר הפסקתי להניק אותן, התחלתי לתת להם בקבוק לפני השינה, היה להם קשה ובכו בלילות הראשונים ואחר כך שמחו. כאשר גם זה לא עזר, בעלי נהג לקחת אותם לסיבוב בעגלה עד שנרדמו ואז העברנו אותן למיטות. היום הן כמעט בנות שלוש, וכאשר הן עייפות הן הןלכות לישון במיטותיהן וישנות עד הבוקר ( וכך זה כבר הרבה זמן) - הבעייה היום שזה מאד מאוחר עד שהן מתעייפות כי הן ישנות בצהרים במעון, אבל זוהי סוגייה אחרת.
עכשיו יש לי תינוק שגם ישן לילה מגיל חודש עד סביבות גיל חצי שנה, והיה ישן מצויין גם ביום. כיום הוא כמעט בן 10 חודשים ומתעורר כל לילה לינוק - כמובן במיטה שלי . ביום הוא ישן בעיקר בטיולון ולפעמים במיטתו. ככה בינתיים, עד שיעבור לו, אני מניחה....
את נשמעת ממש אמא מסורה ורגועה!יוקטנה
וואו... תאומות... איזה אתגר! ועוד להניק תאומות! ועוד עם אחים גדולים בבית! יישר כח גדול!
מצחיק מאוד התאור שלך על התאומות היונקות בצוותא (אם כי אולי בזמן אמת זה יכול להיות מאוד מתסכל ומעצבן!).
אופי של אמאאנונימי (פותח)אחרונה
מסכימה עם כל מילה של יהודית. ילד צריך לישון טוב ואנחנו צריכות להאמין בכך ובו שהוא יכול.
יש לי מספר ילדים ב"ה(6) ואני לא נותנת להם לישון במיטה שלי כבר מגיל 0 אני קמה להניק או מניקה בישיבה במיטה ומחזירה למיטה. ברגע שזה הדפוס מגיל צעיר הם לומדים שכך זה נורמלי..
גם הבן הבכור שלי בא למיטה שלנו באיזשהו שלב אבל תמיד החזרנו. ותאמינו או לא , זה נגמר יותר מהר ממה שחושבים.
לא מקבלת שזה קשור לאופי של ילד. זה קשור למצב של האמא באותו הזמן, עייפה, נחושה, קלילה וכו'...
כל ילד צריך כמה שיותר חיבוקים ונשיקות ואהבה עד אין סוף. וכל ילד צריך לישון בלילה!!! להאמין לזה , זה עובד!!!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך