היינו רוצים לראות את האפרוח החדש הזה!
כמה יפה לשמוע אמא שהיא קשובה מאוד לצרכים של התינוק שלה ומבינה אותם, כמו שאת תארת כל כך יפה ובפשטות: חום, אהבה, ביטחון...
מחקרים חדשים מראים שלאחר זמן שמה שתינוק מושאר ללא מגע וללא תנועה, נוירוני המח שלו מפסיקים להיווצר ולעבור. במילים אחרות - תינוק שמושאר לבדו לזמן רב מדי - מוחו מפסיק להתפתח. כיום ניתן לראות בסקירות מח של ממש, את מה שאת מבינה בלי אמצעים כאלה, רק מתוך הקשבה וכבוד לתינוק שלך! אכן, אמא היא ללא ספק המכונה הכי מתוחכמת שהומצאה עד כה ;)
קשה להישאר קשובה כך לצרכים של התינוק, למסרים שהוא מעביר, כאשר המסרים המתקבלים מהסביבה הם לעיתים שונים לגמרי. צריך הרבה תמיכה וחיזוקים, ואני מקווה שאת מוצאת לך דרך לקבל אותם! אני שולחת לך מכאן חיבוק גדול ומקווה שזה עוזר!
מה עוד עוזר, חוץ מחיבוק ותמיכה לאמא, כדי שתוכל בזמנה לחבק ולתמוך בתינוקה? לי מאוד מאוד עוזר מנשא! לי מאוד נח מנשא מסוג "6 מטר בד" (יש מותגים שונים: מינשארי, מאיה של הורות טבעית, תינוכיס...) בשלב הראשון, ולאחר מספר חודשים נהניתי להעביר את רחלי, התינוקת הרביעית שלי, על הגב במנשא שנקרא "יאמו" ומיוצר בישראל. אבל זה לחודשים הבאים, ובאמת לחודשים הראשונים אני נהנית מאוד מהתינוכיס, במיוחד בחודשי החורף... אין כמו טיול חורפי נעים עם התינוקי במנשא, מחובק בחיבוק ארוך וחם, שנינו בתוך מעיל הפליז... וכמובן שהוא נרדם שם - איך אפשר אחרת? ככה הוא נרדם "על הידיים", אבל הידיים למעשה חופשיות! כמובן, זה לא ממש מרגיש בלי תינוק באמת, אבל כל כך חיכינו לתינוק הזה - מי רוצה עכשיו להרגיש "בלי"?!
מתי "צריך" להקנות הרגלי שינה לילד? יש תשובות שונות, ולכל תינוק, משפחה ואם מתאימה תשובה אחרת, ומוטל עליהם למצוא אותה לבד. איך? ע"י הקשבה וכבוד, ממש כמו שאת כבר יודעת לעשות בעצמך
את יכולה לפעמים להניח את התינוק בעריסתו, ולראות - אולי הוא נרדם? לפעמים כן, בדרך כלל לא, אבל בכל פעם שזה קורה, הוא "לומד", ויום אחד הוא יעשה זאת בכל פעם! חשוב להרים אותו מיד כשהוא קורא לך, כדי שלא יקשר את ההליכה לישון בעצמו עם תחושת מצוקה ונטישה.
חשוב לזכור שהשאיפה של התינוק היא לקחת את המפתחות של האוטו ולצאת לבלות לבדו

מעכשיו ועד שזה יקרה יום אחד, בעוד כ-18 שנה, הוא עובר תהליך ארוך ואיטי של רכישת עצמאות. עד לפני חודש וחצי הוא אפילו לא ידע לנשום ולראות ולווסת את חום גופו! וגם עכשיו יש עוד הרה צרכים בהם הוא תלוי בנוף וימשיך להיות תלוי בנו למשך זמן מה. אבל שאיפתו היא לרכוש את העצמאות הזו, ואת זה חשוב לזכור ברגעים הקשים.
שוב חיבוק גדול (חבל שאין פה יותר אייקונים!!!).