"ותחסרהו מעט מאלוהים..."- תורה פ"טעמישב

בס"ד לק"י

אני כתבה בתשובתה לאני12345 על כך שנכתב בפורום הסבר לפסוק זה ("ותחסרהו..."). מכיוון שהוא נמחק מהפורום, עקב מחיקת השירשור בו נכתב ההסבר, ראיתי לנכון להעלות את ההסבר מתוך קובץ שכתבתי לפני כשנתיים, שערכתיו מעט עכשיו והוספתי לו הוספות נוספות על הקודמות. אני מקווה שהדברים הללו, בכתיבתם החדשה0ישנה, יהיו לתועלת לכולם.

(ההסבר ניתן, בע"ה, ע"י סיני תור, בתוספת הרחבות והוספות קצרות שניתנו בחסדי ה', על ידָי [המילים המצוטטות הן מהשיר של סיני ולא מהתורה עצמה, למעיין בתורה עצמה יפתחו העיניים אף יותר](

"
ותחסרהו מעט מאלוקים"- החסרון שיש לאדם הוא כמו מראה קטנה על "חסרונו", כביכול, של הקב"ה. כלומר, החיסרון שיש לאדם, הוא בסה"כ מעט מה"חיסרון, כביכול, שיש לאלוקים. "וכבוד והדר תעטרהו"-וכך, ע"י החיסרון בעצמו וגילויו לאדם, ה' מכבד ומהדר את האדם שחסר לו, ע"י שמראה לו חסרונו שלו (של הקב"ה)!!!

והפירוט:
"
הנה ידוע כי כל מה שחסר לאדם, הן ברוחני הן בגשמי, החיסרון הוא בהשכינה, שהוא בחינת אלוקים"- כל מה שחסר לאדם בין אם זה אוכל וכדו' ובין אם זה אמונה וכדו', הכל הוא חיסרון שחסר לשכינה (שהיא בחינת אלוקים, זה מוסבר בתורה אחרת של ר' נחמן, ש"יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה" זה כמו יחוד חתן וכלה מתחת לחופה שהם כאחד וכו') רק שלשכינה זה חסר פִּי...

"
וכשידע כל זאת, שהחיסרון הוא למעלה ולמטה, בודאי יהיה לו צער גדול ועצבות ולא יוכל לעבוד ה' יתברך בשמחה"-וכשיבין את כל הנ"ל, שהחיסרון שחסר לו הוא לא רק החיסרון הקטן שיש לו, אלא חיסרון שהוא בעצם ע-נ-ק הרבה יותר אצל השכינה, וממילא יהיה קשה לתקן החיסרון בגלל שורשו העמוק והגדול בשכינה, דבר זה יגרום לו לצער גדול ועצבות ולא יוכל לעבוד ה' יתברך בשמחה כמו שצריך...

"
וכך צריך להשיב לעצמו: מה אני ומה חיי, כי המלך בעצמו מספר לי החיסרון שלו, וכי יש כבוד גדול מזה?!"-וכך האדם שמגיע לעצבות, בעקבות הנ"ל, יצטרך להשיב לעצמו ע"מ לשמוח כנ"ל- אני הקטן, יהודי פשוט בן פשוט, אני בעצמי איש סודו של מלך מלכי המלכים!! (מלך כל ישותו היא גאות, גאווה והדר והוא תמיד מציג עצמו בתור מושלם [לדוג' פרעה שהלך ליאור בבוקר...], והנה מלך מלכי המלכים, מי שאמור להיות הכי גאוותן, מראה

לי, הקטן, את החיסרון שיש לו!! וכי יש כבוד גדול מזה ?!

"ומתוך כך בא לשמחה גדולה!!"

"
וזהו 'וכבוד והדר תעטרהו' שישמח שהמלך בעצמו נשאו לביתו ושם מגלה לו ליבו"- וזהו פירוש הפס'. שע"י החיסרון של האדם- ה' מעטרהו בכבוד והדר, שה', מלך מלכי המלכים, לוקח כל אחד ממנו אליו, לחדרו, לתוך "ליבו ומחשבותיו", כביכול, ושם הוא מראה לנו את הדבר השמור ביותר בממלכה-ה"חיסרון" שע"י השלמתו מגיעים לשלמות=יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה=גאולה!!

היוצא מכאן הוא, שהחיסרון אמור בעצם לגרום לנו לשמחה ולא לעצבות. אבסורדי?! אבל הגיוני.

ולמי ששואל: "מה, לה' יש חיסרון?!"
אז ככה, לה' יש הכל, אבל כרגע, במציאות, לא בה', חלילה, יש חיסרון. המציאות היא בעצם התגלות ה' בעולם, היא השכינה. והשכינה, כאמור, היא בחינת אלוקים. כל עוד אין השכינה שלימה, כביכול, ה' לא שלם. איך זה יכול להיות? במילים של בני אדם ופסיכולוגיה- לה' יש תנועה טבעית של השפעה לעולם, של מידת החסד, של נתינה. כל עוד ה' לא נותן לעולם, כל עוד ה' מונע מעצמו להשפיע ולהוריק ברכה לעולם עד בלי די, הוא בעצם "חסר", כביכול, כי התנועה שלו מוגבלת.

ע"מ להגיע לשלמות החסר הזה, בהשפעת ה' לעולם, צריך להוסיף ולהוריד שפע נוסף מאת ה' לעולם [כמו שכתוב בפירוש הזוהר הקדוש לפס': "ויהי כאשר ראה יעקב את רחל... ויגל את האבן מעל פי הבאר וישק את צאן לבן אחי אימו...וישק יעקב לרחל..."- שהכוונה שה' (=יעקב) מוריד את השפע (=מי הבאר) לנו-עם ישראל (=הצאן), ואז מגיע הגאולה=יחוד... (שכינה=רחל, גאולה="וישק..."), ואז ה' "בוכה", כביכול, על כל השנים שהוא לא היה עם השכינה ואיתנו, עם ישראל] ולהשלים החסרונות שיש לה'/שכינה, וממילא גם חסרוננו האישי ימולא לגמרי.

ולמעשה, ה' מראה לנו את החסרונות שלו ע"מ שנתפלל עליהם (על החסרונות שלנו ועל אלו של השכינה) עד שיושלמו... (זה רק מראה מה המשמעות של חיינו בעיני שליט העולם-עוד סיבה מצוינת לשמוח מאוד!! ). הוא לא מראה זאת כדי שנתבאס או נשמח. זה גם כדי שנשמח, אבל לא מעט מזה הוא בכדי שנתפלל לה' שימלא את חסרון העולם בנושא הזה. ה' מביא לנו חיסרון, ה' מביא לנו ניסיון, כדי שנתקן אותו, כדי שנצליח בו. (לא סתם שורש נס קרוב לשורש ניסיון. זה בא לרמוז לנו, שניסיון נועד כדי שנעשה "נס" בליבנו, ונתנוסס, ונעלה מעלה מעלה, וכך נצליח לעלות. ניסיון, לא נועד כדי להקשות עלינו, הוא נועד כדי לגרום לנו ולעזור לנו להצליח. ניסיון הוא אינו קושי, אדרבה, הוא משימה ואתגר. ויהי רצון שנצליח בכל הניסיונות).

שכחתי לציין שמדובר בתורה פ"ט בליקוטי מוהר"ן...עמישב
זה נהדר. תודה רבה!אני..
גזרתי ושמרתי. תודה עמישבאנונימי (פותח)
תודה על החיזוקים. היית בשבילי ממש שליח מאת ה'אנונימי (פותח)
נכון שגם כאןאני..
אפשר להקפיץ שרשורים?

אז תראו אנשים יקרים, אני שמחה שהתשובות שלי מחזקות. אבל תקראו את הדברים האלו, שהם באמת בבחינת דברי חיזוק אמיתיים.
ושכוייח לעמישב שהשקיע וכתב והוסיף.
תשובהאני12345
אתה יודע מה? זה נשמע אחלה מעודד. רק ש-
אוקיי. אז פתאום הכל נחמד לך. יופי. כמה כיף לי. אני יחידה בעולמו.
מה זה עוזר לי ,רבנן?????? אני חיה בעולם הזה. אם הייתי בעולם הבא אולי היה לי כיף. אבל אני כאן. מה זה עוזר לי שאני יחידה בעולמו אם אין לי משהו בשר ודם שאני יכולה לחיות איתו כמו בן אדם?? מה זה עוזר לי שאני יחידה בעולמו אם יש קשיי תקשורת עם אנשים שאני מכירה?? מה זה נותן לי?? אז אגיד לך-כלום. רק בריחה. אני מרגישה (ואני דתית מלידה...!) בזמן האחרון שהאמונה זה סם. אולי סם אמיתי. אבל סם. כי באמת בלי זה אי אפשר לחיות פה אם אין לך משהו אתך. בשניים אפשר לראות את גדלות ה'. וזה עוצמתי. אבל באחד- גם אם אפשר(ואני מודה שראיתי הרבה ניסים שה' עשה לי!) זה רק גורם לך חשק להיות רק למעלה איתו ולא פה-לבד.
אבל מה לעשותאני..
שכרגע ה' יתברך רוצה שתיהי פה, בעולם הזה, ולא איתו בעולם הבא.
ומה לעשות, שהקוידש ברוך הוא, מאותת לך באהבה גדולה ואומר לילדה המיוחדת שלו, שילדה מדהימה שלי- אני צריך אותך בעולם. אני צריך אותך. את חשובה לי ויקרה לי, ואני צריך שתעזרי לי, דווקא בעולם הזה. כרגע, יש לך שליחות חשובה.
בעזרת השי"ת, עוד יהיה לך מישהו לחיות איתו יחד, אבל את יודעת מה, לא כל אחד יכול להיות החצי שלך, והחצי שלך ממתין לך עדיין אי שם, ומחפש אותך. ולמה את מתייאשת? הוא כל כך משתוקק לפגוש אותך כבר, בדיוק כפי שאת משתוקקת. סבלנות יקירתי. את מחכה כאן ליהלום, לדבר יקר ערך מאין כמוהו.
למה זה עוזר לך? כי את מבינה את זה שהשם יתברך, משגיח עלייך בהשגחה אישית ופרטית, ומכוון את הדברים בדיוק מוחלט, באופן הכי טוב והכי נכון והכי אמיתי ושמח עבורך. ונכון שלפעמים מאוד קשה לראות את זה, אני מסכימה.
אוף. אני לא יודעת כבר מה לכתוב לך.
את יודעת שבתחילת שנה הזאת, בכיתי המון, כמה בכיתי, כמה כאב לי. וכבר לא הייתי מסוגלת יותר, והרגשתי איך ממש דווקא כשאני מרשה לעצמי להיות עצובה, הכוח וההשפעה של היצר כל כך חזקים, והוא עשה את עבודתו בצורה מושלמת, ואני, אני מבטיחה לך שנדרשה לי כ" הרבה עזות דקדושה, בשביל להתגבר, בשביל לא לשקוע. והייתי מביטה כלפי שמיא ואומרת לקב"ה, יותר נכון ממש זועקת לקב"ה- שעליו אני לא מוותרת. נקודה. לא משנה כמה קשה לי עכשיו, לא משנה כמה עצוב לי עכשיו, על ה' אני לא מוותרת.
תאמיני שיד ה' בכל מהלך ומהלך בחייך, מכוונת אותך בדרך הנכונה לך. תאמיני לי שהכל מניעות, הכל מניעות, כל היאוש והפסימיות, והמחשבות הרעות על כך שאמונה היא סם( היי בובה, לא המצאת את זה, אמר אחד כבר בעבר שהדת היא מורפיום להמונים) אמונה היא לא סם, אמונה היא חיים. ואת צודקת, קשה מאוד לחיות בלי אמונה. ואת, את במדרגה כל כך גבוהה שאת מבינה את זה, תאמיני לי. יש כל כך הרבה כאלה שכדילא להרגיש את זה בורחים לעולם חומרי וגס ושקרי והעיקר- לא להרגיש, לא להרגיש. נכנסים לטרנס מטורף של סיפוק יצרים רגעי, של הנאות קצרות טווח, של שקר. אבל את מזהה את זה, ב"ה. איזה גדלות! איזה איכות באופי!
תאמיני שה' מוביל אותך, נמצא איתך תמיד,אוהב אותך תמיד, ולמה את מוותרת? בע"ה, בקרוב ממש עוד יהיה מישהו. ואת כ"כ תשמחי בו והוא ישמח בך, ותהיו כ"כ שלמים יחד.
רק סבלנות. כן, עוד קצת סבלנות. זה קשה, אוף. זה קשה, אני יודעת אני יודעת. אבל רק לא להרפות, לא להרפות.
להמשיך להאמין, להתפלל, להשתדל..
תשובהאני12345
בתקווה שאלוקים קורא את הפורום הזה...............
כי אני לא יודעת מה השליחות שלי.
אלו סתם מילים גבוהות.
אני רוצה רק בית. כל שאר השליחויות בדרך-נמאס לי מהן, כשאח"כ כל אחד חוזר לבית שלו.
כמה מילים בס"דעמישב
בס"ד לק"י

תיראי, גם אני שאלתי את עצמי, מה זה שווה, בעצם, שה' איתי. נו אז מה? אני רוצה משהו, אז שיביא.

תעצרי שנייה. תצאי לרגע מהמקום בו את נמצאת. תנסי להיות אדם אחר. אדם ניטרלי, אחד כזה שלא מכיר את הסיפור שלך ובא מבחוץ.
אחרי שהצלחת לעשות את הסוויץ', תיקראי בבקשה, אם תוכלי, במתינות ובהקשבה גם לבין השורות, את כל מה שכתבת בפורום עד עכשיו על עצמך.

מה את לומדת על האישה הזו שכתבה בפורום?
מה מציק לה בחיים? מה רע?
והכי חשוב, מה היא רוצה? בשביל מה היא כתבה את כל זה?
לאן היא רוצה להגיע?
מה היא חושבת על עצמה ועל אלוקים?
ועוד כהנה וכהנה שאלות משאלות שונות.
אחרי שגמרת לקרוא את הכל, בצורה אובייקטיבית צרופה, ולענות לכל השאלות הנ"ל ועוד רבות, בצורה אובייקטיבית צרופה, תנסי את, בתחפושת החדשה שלבשת, לענות לרווקה בת השלושים שכתבה בפורום את אשר על ליבה.
מה היית עונה?

חשוב להירגע לפני התרגיל מהסערה בה את נמצאת. כשתגמרי, אם תוכלי, תכתבי כאן את מה שגילית.
אבל שוב, תשובה בסיגנון של- "וואלה, צודקת לגמרי", לא תתקבל מסיבה אחת פשוטה, אין וגם לא יהיה כזה דבר בעולם בו אדם יסכים בצורה גמורה מילה במילה עם חברו, ועוד בנושא כ"כ כאוב, חשוב, ומפולג.

בהצלחה.
מה אומרים ?אנונימי (פותח)
מה באמת היית אומר לה?
קודם שהיא תענה לעצמה, זה חשוב.עמישב
בס"ד לק"י

כשאדם קורא את עצמו בהתבוננות, מקשיב לעצמו, לבין השורות, הוא לומד על עצמו רבות. ואם הוא מוכן לענות לעצמו כאדם אובייקטיבי, בטוחני שיצא נישכר עשרת מונים.
תנסו.

מה הייתי עונה? שאלה מעניינת. בעתיד אשתדל להביא את הדברים שה' ישים בפי.
תשובהאני12345
אותה בחורה( לא אישה) בודדה מאוד מבחינה רגשית יותר. ולכן, מכיון ששאין לה עם מי לדבר על מה שמציק לה ,היא פונה לפורום כדי להרגיש שיש לה חברה כל שהיא, ואולי תקבל תשובות מבלי להרגיש צורך להיחשף לפני משהו פנים אל פנים. היא רוצה תשובות מעודדות ורוצה אולי כלים איך לחשוב.
על עצמה-קשה לי עדיין לענות על זה.
על אלוקים- יכול להיות שהיא פשוט מבטאה את התסכול שלה בכעס עליו. כמו ילד שבועט בחוסר אונים. אבל מצפה לתגובה אוהבת דווקא..
ואוו!!עמישב
בס"ד לק"י

זה כבר נשמע אחרת.
בהתחלה אני שמעתי ממך, בטעות, סוג של בעיטה לעזאזאל, לא בעיטה בשביל תשובה. עכשיו אנחנו מדברים אחרת.
יש פתח, יש דלת. אפשר להמשיך (על שאר השאלות, תעני לעצמך, אם תירצי תשטפי. אגב, מעניין לראות במה הרחבת, במה קיצרת, במה היית ודאית ובמה לא, זה מלמד המון).

תשובות מעודדות. את רוצה? ניאה לי שקיבלת. מה לא מעודד בתשובות עד עתה? אני.. , לדוג', הסבירה לך רבות וטובות על האמונה. עד כמה שהאמונה, שלא כמו הסם, באמת נותנת לך חיים אחרים, לא חיים של אשלייה, כאדם מסומם, אלא חיים אמיתיים, אחרים. ברשותך, קטע משיחות הר"ן (שיחה נ"ג): "מי שיש לו אמונה, חייו חיים והוא מבלה ימי חייו בטוב תמיד. כי כשהולך לו כראוי ויש לו טוב בודאי טוב לו. ואפילו כשאינו כך (דהינו שאין מתנהג לו כסדר ויש לו יסורין חס ושלום) גם כן טוב. כי הוא בטוח שאף על פי כן השם יתברך ירחם עליו להבא וייטיב אחריתו, כי מאחר שהכל מאתו יתברך בודאי הכל לטובה. אבל מי שאין לו אמונה חס ושלום חייו אינם חיים כלל כי תכף כשעובר עליו איזה רעה שוב אין לו חיות, כי אין לו במה לנחם עצמו כלל מאחר שאין לו אמונה כלל ואין לו שום חיות ושום טוב מאחר שהולך בלי השם יתברך ובלי השגחה רחמנא לצלן. אבל ע"י אמונה מה טוב ויפה החיות שלו כנ"ל". עכ"ל. אני חושב שאין מה להוסיף על דבריו. כי מי שיש לו אמונה, הכל מכוון אצלו, ואם טוב, טוב, ואם לא, עוד יהיה. איך אני יודע? זה פשוט, לא? מאחר שהכל מאיתו, הכל לטובה! הגיוני מאוד!! איך אפשר לחשוב אחרת?! ר' נחמן לא טורח להסביר זאת, כי זה כ"כ הגיוני ופשוט עד שאין למה להרחיב בנושא. ומי שח"ו אין לו אמונה, ל"ע, אזי הוא לא מבין על מה חורי האף הגדול הזה, והוא בבאעסה כל היום, ואין לו חיות כלל.
האין זה צודק? האם גם ר' נחמן מגבב שטויות על אמונה? הרי כל זה הגיוני עד מאוד!

כלים איך לחשוב. לאחרונה הוציא אודי דוידי דיסק חדש, "לכל זמן". שרצועה שתיים הפיזמון הוא "תחשוב טוב יהיה טוב תאמין בעצמך... אלוקים אוהב אותך", ועוד באחד הבתים הוא אומר "המציאות היא כמו המציאות בדמיונך". איך שאדם רואה את העולם, כך יהיה העולם בעיניו. אם הוא יראה את הטוב שבכל דבר, ממילא הכל יהיה לו טוב, וגם מה שלא, נו מילא, בטל בשלוש מאות שישים... אם הוא יראה רק רע כל היום, הוא ירגיש רק רע. הגיוני לא?
יש מחלוקת פילוסופים האם יש אמת אחת, או שכ"א והאמת שלו. האם כשאני מסתכל על שולחן אני רואה אותו שאתה רואה, או ששנינו רואים שולחנות שונים. לא אכנס לויכוח זה, אך ר' נחמן אומר שהמציאות היא כמו שתראה אותה. אם תסתכל על השולחן מכאן, הוא יראה כך, ואם תסתכל ממקום אחר הוא יראה אחרת. אם תסתכל על המציאות במבט חיובי היא תראה באור מסויים, ואילו אם תביט עליה במבט שלילי, או אז "תזכה", לראות רק את השחור שבה.
אם תחפשי את הטוב שבכל דבר, אל תחשבי איך היה יכול להיות, תחשבי מה יש, ומה טוב בזה. שהרי ממילא הדבר הזה קרה, אז מה יועיל להתעצבן עליו? אז אם תחשבי טוב, אז גם תרגישי טוב. תתקני אותי אם טעיתי, אך דומני שלא תנזקי ממחשבה שבכגון זו, אדרבה, העולם יהיה בעינייך הרבה יותר יפה.

ילד שבועט בחוסר אונים. אבל מצפה לתגובה אוהבת דווקא.. "נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב", "ועמך כולם צדיקים". אם אעשה אחד ועוד אחד פשוט אגלה שגם את תידך להיוושע רק תאמיני. "ויהיו ידיו אמונה עד אור הבוקר", אומר הפסוק על משה במלחמת עמלק, אם ידייך, המעשים שלך, עולם המעשה שלך, המושפע מעולם המחשבה והרצון שלך, יהיו "אמונה", יהיו מאמינות, פרושות למעלה כמשה, מצפות ומייחלות לישועת ה', מייצרות כלי לקבל את השפע הרב שיש לו לתת והוא גם רוצה לתת, רק שאנו לא מכינים כלים כדי לקבל שפע זה, וכל זה יהיה עד אור הבוקר, כלומר עד שיאיר מזלך, עד שיאיר יומך (כמו הפסוק ההפוך בעניין המזל "יקו לאור ואין ואל יראה בעפעפי שחר", שפירושו, שיקווה למזלו ולא יאיר לו. ובמקרה שלנו להפך). אם כל זה יתקיים בך, או אז "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון", אז "התיצבו וראו את ישועת ה'", ואז "קרובה ישועתי לבוא וצידקתי להגלות".
תדעי לך שאחרי שמתגלת הישועה, מתגלה גם הצדק. בהסתכלות אחורה, אדם מבין פתאום למה ה' הביא עליו את כל אלה. רק תחכי, שהרי הכל יהיה טוב, שהרי הכל מאתו...

דבר נוסף. כתבת שאת בודדה מבחינה רגשית. אולי תנסי למצוא חברה, שלא מהעולם הוירטואלי, אחת כזו כלבבך, אחת שמבינה עניין, ולשוחח איתה על עבודת ה', על הקשיים על הרגשות, על הטוב שבחיים, ועל מה שנראה פחות טוב וכן הלאה. שיתוף אחרים עוזר רבות, הן שיקשיבו לך, הן שתוציאי את הדברים והן שתשמעי אותם. בכלל, חברה תומכת מסוגלת לשנות בן אדם מן הקצה אל הקצה.

שבוע טוב.
תגובה מעודדת ויפה, ישר כח!קומפית
לעמישבאני12345
אתה כותב דברים שנשמעים נכון. תכלס מעשית זה לא הולך לי כ"כ. אולי האמונה שלי לא עובדת נכון. לא יודעת.
לגבי למצוא חברה לדבר איתה, זה לא ילך.
תודה.
אני רוצה רק לציין שאני קוראת בתשומת לב רבה מאוד כל דבר שאתה ואחרים כותבים.
תנסי זה לא יזיקעמישב
בס"ד לק"י

האדם הוא חיה חברתית, בלי חברה את משאירה את עצמך בודדה ועצובה. תנסי אט אט, בניית קשר חברתי הוא דבר לא פשוט שלוקח זמן, זהו פזל מורכב. בונים אותו מצעד אחד ועוד אחד, לא ברגע אחד, תנסי, בע"ה, גם תצליחי, כל זאת אם תאמיני, האמונה היא המפתח לחיים (אולי תקראי ותיישמי את הספר "בגן האמונה המבואר" של הרב שלום ארוש, זה יכול לעזור לכל אחד).

בע"ה, אם הזמן יתן, אמשיך עוד, עכשיו אני חייב לזוז.
כל טוב ובהצלחה רבה.
...אני12345
מה אתה אומר על זה עמישב?
אנשים מתחתנים פה ואני מתבוססת בתהיות של עצמי.
יש לי בחילה.
העולם כמנהגו נוהג.
כל אחד בזמנוקומפית
!אני12345
איך משהו שנמצא במצב המתנה יכול לבטא תסכול? (רציתי להגיד "להוציא ת'עצבים שלו" אבל חששתי מהתחושה הנילווית לזה כשקוראים את זה, אז כתבתי בשפה של פסיכולוגים)
לא יעשה לך שום טובקומפית
שעוד אנשים יבטאו את תסכולם. או "יוציאו את העצבים" שלהם על הסוגיה הזו. את צריכה לדבר עם אנשים שמעודדים ושיעודדו אותך ולא ללכת לאנשים שעוד יותר יכניסו לך למוח שהכל רע ולעולם לא נתחתן ואיזה דפוק כל המצב הזה...
סליחה, פשוט זה קפץ...קומפית
בבקשה ממך, אל תתייאשי!, כל אחד מוצא את זיווגו בזמן המתאים והנכון שלו. גם את בעזרת ה' תמצאי בזמן שיהיה נכון ומתאים לך. אי אפשר לדעת למה את צריכה לחכות כל כך הרבה זמן אבל אנחנו רק יכולים לקוות ולהאמין כי זה לטובה ומתי שתתחתני זה יהיה כ"כ נפלא ואת פשוט תגידי - וואי היה שווה לחכות, ואני מאחלת לך שאכן זה יהיה בקרוב ובכל זאת,"בעתו ובזמנו". בהצלחה לך!
תרגישי טוב ותהיי שמחה.
לקןמפיתאני12345
don't worry! everything is fine!
באמת?קומפית
או שנמאס לך מהתשובות שלי?
לקומפיתאני12345
באמת. כמובן לרגעים אלו... אני פשוט מחפשת דרך להוציא כעס.
בסדרקומפית
ותדעי שאם הדיבורים או הכתיבה עוזרים לך אז את תמיד מוזמנת...בהצלחה ורק טוב
ל  אני12345moson
אני מבין את התיסכול שלך הוא טבעי וזה נורמלי.
לדעתי בלי קשר לעצות למעלה של להתחזק באמונה לפעמים כדאי לעשות גם כמה צעדים של השתדלות:

1. חיפוש נכון - להגדיר מה(איזה תכונות וסיגנון חיים חשוב לנו) ואיך מחפשים. לדוגמה אני מכיר בחורה שהשקיעה והלכה לארועים של היכריות של אירגון מסוים- רק מה הבחורים שהגיעו לשבתות האלה לא היו מה שהיא חיפשה אם היא היתה עוצרת רגע וחושבת מה היא מחפשת ואיפה - היא היתה מפנה מאמצים לכיוון בעל סיכוי גבוה יותר.

2. שיווק עצמי - זה נשמע מגעיל אבל אנחנו צריכים לדעת לשווק את עצמינו כלומר לשכנע את הצד השני שאנחנו מתאימים להיות פרטנרים. לא מדובר בשיווק של ספינים אלא בהבלטה של תכונות חיוביות ומנגד לא לגלוש לטפל- כמו כן לשדר רצינות בניגוד להרגשה שהרבה רווקים באים לסמן וי על הדייט לדעתי הרבה מוכנים להתיחס ברצינות ברגע שמהצד השני יהיה מישהו שישדר ביטחון ורצינות.

3. עבודה עצמית - לכולנו יש דברים כמו תכונה או מיומנות שאם נשפר זה יעזור לנו - (למשל סבלנות, הבנה ביחסי אנוש...) - לדעתי לכל אדם כדאי לחשוב מה הכי קריטי והכי מכשיל אותו ולהתקדם באותו תחום.

לסיכום לדעתי כשפועלים בנושא מסוים ולא מחכים(תקופת המתנה) גם מרגישים יותר טוב וגם לדעתי זה מה שאנחנו נדרשים לעשות - את ההשתדלות הקטנה שלנו.
השיווק לא נראה לי נכון, אלא במידה מועטה מאודעמישב
שיווק זה לא הספינים של אולמרט ושותmoson
אלא הבנה מה זה זוגיות ואיזה אדם מתאים לי ואז שיכנוע אמיתי של בן הזוג למה להקים ביחד משפחה.
אם בחור מדבר פגישה שלמה על חוויות מהצבא הוא לא שיווק את עצמו נכון גם כי הוא לא שיכנע למה הוא שותף מתאים אבל בעיקר כי הוא לא מבין מה זה משפחה - וזה שחוויות מהצבא לא מתאימות.
אדם צריך להיות הוא עצמו ועם תקט לא מעבר ובלי פוזותעמישב
דוגמה לשיווק אמיתי.moson
נניח שיש אדם חכם שמחפש חברותא ללימוד של נושא מסוים ואתה יודע שלילמוד איתו יקדם אותך ומצד שני גם לך יש מה לתרום ללימוד.
אתה יכול לעשות 2 דברים - לחכות אולי הוא יפנה אליך ואז להיסתכן שזה לא יקרה.
או לפנות אליו ולהסביר בצורה אמיתית למה כדאי לו ללמוד איתך ומה התכונות והידע שתביא ללימוד המשותף.
לדעתי הרוב יבינו שהאפשרות השניה עדיפה ואין בה שום פוזה אלא אמת בלבד.

גם עם ב\בת זוג - במידה ויש קשר ואחד הצדדים מזהה שיש פה פוטנציאל לדבר אמיתי כדאי לו לדעת איך להסביר את הדבר בצורה אמיתית ולא לחקות אולי השני יבין זאת מעצמו.
תשובה אולי לא כ"כ ברורה...אני12345
כשאני נפגשת עם משהו אני לא מצליחה לחשוב מיד מה זה זוגיות ולמה להקים איתו משפחה. הרגשות שלי לא מאפשרים לי לחשוב על זה. אני מיד מתחילה לחשוב אם נחמד לי לדבר איתו ואם אני מרגישה משהו כלפיו. זהו. מצידי שיבר כל הפגישה על הצבא. אני מעדיפה להקשיב מאשר לספר על עצמי. מה שגם אין לי כ"כ. ..בתנאי שאפשר לדבר איתו בנושא שהוא מעלה עוד הלאה. למשל איך התמודד מבחינה דתית, אם היו לו שיחות עם אחרים בנושא אמונה, ומזה להגיע לדברים שאני שואלת את עצמי ומחפשת את זה שיהייה אצלו.
אז נראה לי שלא צריך להבהל אם משהו מדבר על משהו ספציפי הרבה זמן.
אלא אם כן הוא לא סוגר ת'פה...כלומר..יש כאלה שאני מכירה, אבל לנשים שלהם לא אכפת..אז סימן שהם מתאימים.
לכן, הכל עניין של פרופורציות.
טוב... זה העולם כולו והשאלה היא באמת איפה שמים את הגבול לכל דבר.
מה התשובה?????????????????????????
תשובהאני12345
אני גרועה בלדבר בדייטים.
אני שונאת דייטים.
ישבתי לפני כמה זמן עם בחור בבית קפה. ואני לא סובלת ללכת לבתי קפה. לשבת מול משהו שאני לא מכירה ולדעת שאין לי פתח מילוט וכל עתיד השעה הקרובה מחייב אותי להיישיר מבט כשבליבי פנימה אני משתדלת כל פעם לברוח ממבטו. והוא? היה כזה נינוח, כאילו אנחנו יושבים בסלון ביתו. (האמת, שגם אם זה היה בסלון ביתי הייתי מרגישה לא נוח.. לא נוח לי לדבר ולשבת עם אנשים שאני לא מכירה.)
ובאמת, מה כבר יש לדבר? זה נשמע כ"כ מצחיק ומגוחך! הרי בין המילים כל אחד מנסה לראות תכל'ס איך ההוא מסתכל, איך החיוך שלו, אם נחמד לו הפוצוף שלו. תגידו לי- זה לא מביך????? הרי זה עושה לי התקף לב רק כשאני כותבת את זה!
הקיצר- אני לא טובה בלגרום לאחרים להכיר אותי. או שהם מיד מכירים את המבוכה שלי. ועוד מעט יהודית פוגל תגיד שאולי כדאי לצחוק על זה. אז הנה התשובה: אני צוחקת על זה. אני כבר כ"כ מחוספסת (מהשאולי לא נראה פה כ"כ)שכבר אין לי כח!!
יקרה,אני..
אני חושבת שאת מרגישה שלא בנוח עם המקום שלך. עם מי שאת ומה שאת. ויכול להיות שבגלל זה כל כך קשה לך בדייטים.
למען האמת, גם לי קשה בדייטים. ואני בטוחה שלכולנו קשה.. ובכל זאת, לפני שיוצאים חייבים לעבוד על הרבה הרבה על הבנין האישיותי שלנו. צריך שהוא יהיה מספיק יציב וחזקף כדי שאף אחד לא יצליח לערער אותו, כדי שנוכל להרגיש בנוח עם המקום שלנו, גם כשאני יודעת שבוחנים אותי בעיניים תוהות בדבר מי אני ומה אני.
שנה שעברה נניח, לא הייתי מוכנה, ויצאתי בכ"ז, ואחרי בחור אחד אמר לי לא, זה שבר אותי לחלוטין. והתחלתי לחשוב על מה שלא בסדר בי, ולמה הוא לא רצה, ובכלל, כל הדייט עצמו היה פשוט סיוט, ובמקום להיות נינוחה ושלווה עד כמה שאפשר, ולדבר, שתקתי והייתי לחוצה ועצבנית וכל הזמן חשבתי על- וואי-מעניי-מה-הוא-חושב-עלי. אח"כ הבנתי שכנראה אני לא מספיק בשלה ומוכה לצאת.
אני לא אומרת שאת לא בשלה חלילה. אבל אני כן אומר שדרושה לך הרבה הרבה הקשבה עצמית. הנושא הזה של דייטים, זה כ"כ עדין, כאילו מעמידים לך מראה מול עצמך- ולפעמים כשלא מספיק מכירים את עצמך או שלא אוהבים את עצמך מספיק ( לא במובן הגאוותני חלילה) זה עלול להיות פשוט נורא.
לכן, תבדקי את עצמך קצת, למה לא נוח לך?
דבר נוסף שגם קשור לדברים שכתבתי לענ"ד, לא הסכמתי עם נקודת השיווק העצמי שהעלו כאן, את צריכה להיות עצמך, במלוא מובן המילה, ועם כמה שזה קשה, ולהרגיש הכי בטוחה בעצמך והכי שלמה עם עצמך. בסופו של דבר, צריך לסמוך על ה' יתברך, שהזיווג הוא ממנו ו"לב מלכים ושרים ביד ה'"- מדבר גם על מי שאת עומדת עכשיו מולו והוא צריך להכריע אם זה מתאים לו או לא. ואת עושה את ההשתדלות שלך. טיפשי להגיד את זה אולי, אבל פשוט תזרמי עם זה, באמת. בלי כל הלחץ של מליוני המחשבות שמסביב על מה שהוא חושב או לא חושב. תיהיה את, תשמחי במי שאת, תאמיני בעצמך, תראי את כל הטוב הכל כך גדול שבך- ובע"ה, מי שראוי לך יהיה שלך( בקרוב ממש בעזרת ה' הטוב!) ומי שלא ראוי ומתאים לך, טוב שיתברר שכך.
מסכימה איתך מאדקומפית
את נהדרת
אלטרנטיבות לבלנייד דייט.moson
לדעתי יש הרבה במה שאני.. כותבת אבל בנוסף אולי כדאי לשקול במקום\בנוסף שיות היכרות אחרות. לדעתי יש לך קושי עם בלנייד דייט אז שווה לשקול צורת היכרויות שונה. לדוגמה ישנם שבתות\טיולים\פעיליות להכריות - כמובן שיש לזה מחיר כלכלי ונפשי אבל שווה לחשוב בכיוון.

גם לגבי דייטים - לדעתי בצד השני מרגיש שלא נח לך ואז הוא שהוא מאבד עניין או שהוא חסר ביטחון - (מה לא בסדר בי שהיא רוצה לברוח). בכל מקרה התוצאה היא שקשה לפתח קשר כי הוא לא מצליח להכיר אותך.
לדעתי אפשר לשפר את זה ע"י שיחה מקדימה טלפונית יותר ארוכה ממה שאת רגילה (קצת פחות בלנייד) וע"י ניסיון לקבוע פגישה במקופות שיותר נח לך (לא בית קפה), להגיע בבגדים שנוחים לך (גם אם זה עושה פחות רושם) לבוא לא עייפה, רעבה, עצבנית, בשעה שיותר נוחה לך. לדעתי ככל שהתנאים החיצוניים יהיו יותר נוחים - יהיה יותר קל להתמודד.

לגבי זה שאת לא טובה בלגרום לאחרים להכיר אותך - זה מה שהתכוונתי בשיווק.
פעם הסביר לי איש שיווק את ההבדל בין שיווק למכירה.
במכירה יש מוצר ואני מנסה "לדחוף" אותו ללקוח בלי קשר אם המוצר נחוץ לו או לא, העיקר במכירה הוא המוצר.
בשיווק אני מדבר עם הלקוח מנסה לראות מה הבעיה שלו ומנסה למצוא לה פתרון - גם אם המוצר שמכרתי לו זול יותר ומשתלם לי פחות, העיקר בשיווק הוא הלקוח.
דרך אגב כל הביקורת על מה שכתבתי היא כי בארץ רוב אנשי השיווק ורשתות השיווק עוסקים במכירה ולא בשיווק.
מה שאת צריכה זה שיווק - לגרום לצד השני להכיר אותך באמת(גם אם זה מפחית את הסיכויים שלך).
מסקימה את. לגמרי.אני..
*מקסימה. וזה היה מיועד לקומפית..אני..
תודה רבה לך, גם את...קומפית
משירי נעמי שמרעמישב
בס"ד לק"י

נעמי שמר כתבה שיר שנקרא "הו רב חובל", באחד הבתים שם היא אומרת "כשבנמל קהל יצהל אני אצעד אָבֵל על הסיפון עליו נפל אבי רב החובל".

אני מבין היטב מהי ההרגשה הזו, שאחרים צוהלים ואת מרגישה הרבה מאחורה, כאילו כולם רצו קדימה ואת נשארת לבד, עצובה. אבל אולי תנסי משהו אחר, אולי תנסי להיכנס לראש של המתארסים ולשמוח בשמחתם? אני מכיר אחד שגם הוא לא מצא את זיווגו, אך הוא אדרבה, הופך את זה לבדיחה. כואב לו, חסר לו, אך הוא מנתב את הכוח של העצבות למקום אחר, הוא צוחק על זה. והכי מדהים לשמוע אותו שמח כשאחרים מתחתנים, מרגישים עד כמה שהוא שמח באמת בשמחתם.

בן אדם שלא מבין שיום אחד יבוא ויגיע תורו אינו מסוגל לשמוח בשמחת אחרים, אך לעומת זאת, מי שמבין שהכל מכוון ומושגח בידי הקדוש ברוך הוא, והוא מבין שהוא קיבל מספר בתור לחופה, אך יש שקדמוהו, ובסדר, עוד כמה זמן זה לא כ"כ נורא, זה חבל, זה באעסה, אבל לא צריך לעשות מזה סיפור, אדם כזה, הוא אשר יכול לשמוח באמת בשמחת חברו, להבין באיזה מצב היה חברו עד עתה (מצב הרווקות שמי כמוך מכיר) ומה קרה לחברו עכשיו, ומה יהיה מצבו שלו, בע"ה, עוד מעט, לכשיגיע תורו.

עולם כמנהגו נוהג, זה הדבר הכי נורא (מחבלים משתמשים בפסיכולוגיה הזו כנגד חטופים...), אבל אם תנסי להיות עם העולם, להתחבר אליו, לשמוח איתי, אני בטוח במאה אחוז שתשמחי גם את בעצמך, וגם יגיע תורך, רק תאמיני ותתפללי, ותמיד תמיד תסמכי (או תשמחי...) על ה' שמכוון אותך ויודע לתזמן הכל בצורה מופלאה (ואני מכיר כמה אנשים בגילך, חלקם התייאשו וחלקם לא, שהתחתנו, פשוט הגיע תורם, וגם שלך, בע"ה, עוד יגיע. סבלנות ואמונה הן מילות המפתח ביחד עם שמחה!!).

בהצלחה
תשובהאני12345
אוהו! כמה שידעתי לשמוח בשמחות של אחרים. ייתכן שאז נסתמה בינתי או שעיניי היו מכוסות..
תרשו לי להיות קצת צינית, זה עוזר לי.
בפנים אני חושבת כמוך. רק ש..

אז על מה שכתבת רק אברך:
ונאמר אמן.
ציניות היא רפואה שסופה, בד"כ, סם מוותעמישב
בס"ד לק"י

מעטה הציניות שאדם עוטה עליו הוא בד"כ בא להסתיר חורים שחורים ועמוקים.
הדרך היא לחיות בלי ציניות, אלא עם שמחה אמיתית-פנימית.

"רק ש.." רק ש... מה?
ציניות במידה היא צורת התמודדות לגטימיתmoson
כל עוד לא שוקעים בעצמך ובעצב אלא בנוסף פועלים בעולם.
לדוגמה ישנה כמות עצומה של ציניות וההומור השחור ביחידות קרביות - דבר שעוזר להתמודד עם מצבים קיצוניים. גם במצב כזה נראה לי לגטימי להיות קצת ציני כחלק מדרך ההתמודדות.
קצת. גם ציניות בקרב חילים היא הדחקה לא התמודדותעמישב
מאחורי המיקלדת כולנו גיבורים.moson
אם אדם צריך להתמודד עם מציאות קשה (רווקות מאוחרת, חיילים עם פעילות מסוכנת) אם קצת ציניות עוזרת לו והוא בסופו של דבר מתמודד עם הניסיון שלו אז זו התמודדות ולא בריחה. מאחורי המיקלדת קל לתת עצות אבל המבחן האמיתי הוא אם אדם מתמודד או לא עם הניסיון ולא הדרך.
תקרא קצת על הומור יהודי במשך השנים (ספר הבדיחה והחידוד, סיפורי הרשלה, גוחה ועוד) תראה שבכולם יש הומור עצמי וציניות.
מצד שני בעיני לומר על כל ניסיון הכל משמים זה מה שהקב"ה רוצה ולא להתמודד זו בריחה מהתמודדות יותר גדולה - כי זה לתת לגיטימציה לא להתמודד.

לדעתי כל אחד מקבל את הניסיון שלו והוא צריך להתמודד איתו - וזה העיקר.
ובקשר לציניות היא סם המוות כשמפנים אותה לאחרים קצת לרדת על עצמך עוד לא גרם שום נזק.
הומור עצמי וציניותאני..
זה דבר מסוכן מאוד. ורובנו לא יודעים להשתמש בדברים הללו במינון הנכון, ולפעמים זה כבר יוצא מכלל פרופרציות, וזה מסוכן.
מה שבסופו של דבר יכול להוביל למרירות תמידית, והסתכלות בעין לא טובה באופן כללי על העולם, על המציאות וכו'.
שימוש בציניות הוא חוסר מסוגלות להתמודד באמת עם הקיים.
יש לי חברה שאח שלה נרצח, והיא כל הזמן צוחקת על זה, כל הזמן. כ"כ צינית לגבי הנושא הנ"ל, שאותי באופן אישי זה מגע. ואתה יודע, אני בטוחה שזה לא עוזר לה להתמודד ולו במעט, זה עוזר לה לברוח מהמחשבות על זה, מהפחד שלה. זה מכסה על ברור אישי של המקום שלה עכשיו, אחרי מה שקרה, על שאלות שיש, על חוסר יכולות להתעסק בזה אולי. אולי בגלל שזה יותר מדי כואב, ואולי בגלל שהכל כ"כ מסובך באינספור קשרים שכאלו בתוכה, ולהתחיל לפרום את כל הקשרים הללו, זה קשה הגובל כמעט בבלתי אפשרי. אז היא בורחת, צינית, קלילה, צוחקת, הכי שבעולם, כלפי חוץ. ובפנים, החור הזה רק הולך וגדל. ציניות והומור עצמי הרבה פעמים פותרים אותך פשוטו כמשמעו, מהתמודדות אמיתית.
תשובהאני12345
זה נכון. רק שכשלא הולך ואתה מגלה שאתה משתגע-אז צריך את זה וזה עוזר. אני מודה שלא רק זה. אבל זה עוזר הרבה.
לפי דעתי צודק מוסון. כשזה לא כלפי אחרים אין בזה נזק. אבל אני מוסיפה שהשני צריך להיות רגיש לכך כשהוא שומע את זה ממשהו. לא טוב כל הזמן להיות ציני. רק שאני מודה שלא תמיד אני מצליחה ליישם את זה.
תחשוב טוב -יהיה טוב קל להגיד למי שמצליח. אולי תגידי שזה עניין יחסי. הוא מצליח יותר ממנו, זו מצליחה פחות ממני. אולי לא נכון לעשות השוואות. אבל מה אם נעשה השוואה ביני לבין רווקים אחרים...?? מצב עבודה, רמת אינט' רגשית, וכו'... כדי למצוא בן זוג? כדי לבדוק בשלות לנישואין? אז כן יש השוואות, לא? אז פתאום כשיש השוואות אני נופלת למצולות ההטרוספירה ורוצה להיעלם בחלל.
למה להשוות מלכתחילה?אני..
לא מסכימה עם גישת ההשווואות. יודעת למה? כי תכלס- זה הכי קל בעולם להשוות את עצמי לאחר, ובדר"כ ע"י ההשוואות האלו תמיד את מצטיירת בפני עצמך באופן שלילי למדי. שמת לב?
להשוות זה גרוע. בעיקר בגלל שבדר"כ שאת משווה את עצמך למישהו אחר, את לא באמת משווה את עצמך בצורה פיירית לחלטין. כי היי, מי אמר לך מה הוא מרגיש באמת, או מה הוא חווה באמת, או איך מתנהג במקומות אחרים, או באיזה סביבה הוא גדל, מה החינוך שהוא קיבל וכו' וכו'. את פשוט משווה את עצמך בצורה מאוד טבעית ופשוטה למצב הנתון שלו שאת מסוגלת לבחון באופן כ"כ רדוד ושטחי וחיצוני, ועל סמך זה זה גורם לך להרגיש רע עם עצמך.

כשאני כותבת את זה, זה נשמע כ"כ אפסורדי פתאום, עניין השוואות מקבל מימד טיפשי לחלוטין.
שלא תביני אותי לא נכון, אינספור פעמים הייתי מוצאת את עצמי משווה, ביני לבין אחרות, מבחנה חיצונית, מבחינה פנימית, מבחינה סביבתית ומה שלא תרצי. אבל זה לא נכון, זה סתם גורם לך להרגיש רע עם עצמך ולשבת מבואס כל היום ולהרגישש-וואלה, אין לי תקנה אני. מה רע בי? למה אני כזה?
תקשיבי, הקב"ה לא סתם ברא את עצמי כפי שאני ואותך כפי שאת, הוא ברא אותנו כי רק כך אנחנו יכולים לחיות בעולם הזה. אם את לא היית את, אז אני מניחה שלא היה לך בשביל מה להיות כאן, והעולם לא היה עולם מושלם, וחלק אחד מיוחד, יפה כ"כ היה חסר בפאזל הכולל והגדול.

למה להתעסק אז בהשוואות? יש השוואות? מי אמר? את השוואות אנחנו יוצרים בעצמנו. ואולי הגיע הזמן שנפסיק להשוות, נתמקד סוף סוף בעצמנו, נשמח בטוב שבנו ונעצים אותו, את הפחות טוב שבנו, נתקן ונשכלל ונפתח.
את מבינה מה גורם לנו להתקע במקום? המחשבות האלו על למה אני ככה ולמה הוא ככה, איך זה שהיא התחתנה בגיל 18 וכבר יש לה ילד מתוק, ואני מחפשת את החצי שלי למרות שאני יחסית ממש בוגרת ורצינית וצדיקה וחמודה ובלה בלה בלה.

תחשוב טוב יהיה טוב קל להגיד למי שבאמת מאמין בזה.
תהליך גאולה, הוא תהליך, משורש הלך, לא סטטי, אלא דינמי, מתמשך. גאולות פרטיות וכלליות כאחד, הן תהליכים לא פשוטים, שמתחילים בנו, שבונים אותנו. וחייבים לפעמים להסתכל על כל המשברים והקשיים בפרספקטיבה כללית הרבה יותר, ולראות את התהליכים, את מגמת ההתקדמות וההתפתחות, את הצמיחה דווקא בתוך הקושי,את האתחלתא דאיתקדמותא שלנו. ולא להתייאש, פשוטו כמשמעו.
זה נשמע סיסמות וקלישאות מתובלות בהמון המון מלאכותיות, אמרתי את זה אינספור פעמים, אני יודעת- אבל בסופו של דבר זאת אמת, ורק כשמתחילים לצאת מהקו חשיבה של די לסיסמאות ולנסות לחיות בפשטות את הסיסמאות האלו כאמת, רואים את הטוב, רואים את האור, מתחילים לחיות באמת.
תחשוב טוב יהיה טוב רלוונטי לכל אחד, השאלה היא עד כמה הוא באמת מאמין. אנשים פסימיים לעולם לא יסכימו שכל אחד מסוגל להגיד תחשוב טוב יהיה טוב בלב שלם, ותמיד יגידו שהם מציאותיים. אבל זה בדיוק ההבדל בין פסימים לאופטימים, פסימיים תמיד אומרים שהם מציאותיים.

ווואווו!קומפית
את מדהימה! מאיפה את מביאה את כל זה? איזו אמונה אדירה, אילו כוחות! כל הכבוד לך! באמת!
לאניאני12345
הכל נכון.
ובגלל שזה נכון בא לי לבכות.
אני כ"כ מבינה אותךאני..
כ"כ מזדהה איתך, באמת, עד כדי כאב של ממש.
הייתי במקומות האלו, ביקרתי שם, כמעט ויתרתי בתחילת השנה הזאת, אני מבטיחה לך שכמעט ויתרתי. לפעמים שאלתי את עצמי בשביל מה ריבונו של עולם, בשביל מה לחיות? המשבר שלי דווקא לא נגע בענין זיווג, אם כי אני מניחה שהיה לענין הכל כך משמעותי הזה חלק במשבר באופן צדדי למדי אמנם, אבל עדיין חלק.
כמה ששנאו הדמעות שלי לזלוג על מצעים רטובים, כמה ששנאו השפתיים שלי את הנשיכות האיומות כל הזמן של חרדה ולחץ נוראי, של פחד, של שנאה עצמי, של שנאה של המציאות.
וכמה ששנאתי את הפחד הזה, את החוסר ודאות, את הלחץ, את הדמעות, את העצבות. והייתי ממשיכה להקשיב לחברות, כמו תמיד שבאות לספר ולהתייעץ, שמבקשות חיזוק, ולהותיר אותן בלי תשובות. שותקת לנוכח השאלות שלהן, מסרבת להיישיר אליהן מבט כדי שלא יבחינו כמה אני חלולה מבפנים, כמה אין בי כלום. ריקנות.
כן ריקנות.
אם הייתי צריכה לבחור במילה בכדי להסביר מה הרגשתי הייתי בוחרת במילה ריקנות, והמשכתי להשבר לי לרסיסים קטנים קטנים, ואף אחד כמעט לא שם לב לזה, אבל את יודעת מי כן שם לב לזה? האחד והיחיד, זה שלקחתי ממנו מרחק, כי פשוטו כמשמעו פחדתי להתקרב אליו, פחדתי ממנו, אחרי המכה הזאת, שחטפנו אנחנו. אבל כשאני חושבת על זה היום, הוא היה שם, כל הזמן, רק חיכה לי שאפתח פתח קטן, שאתן לו להכנס. ובינתיים, אסף את הדמעות שלי והקשיב לי, כשצחרתי וזעקתי, כשבכיתי בשקט, ששתקתי.
ואני לא יודעת איך להסביר לך את זה, פתאום שהחלטתי ש-די. אני מספיקה לשקוע, הרגשתי שה' יתברך מוכיח לי פעם אחר פעם, כמה הוא אוהב אותי ומאמין בי. ויותר מזה, כמה אני לא חסרת ערך בעולם הזה, כמה החלק שלי הוא כל כך משמעותי ועצום- עד שממש, למרות בדר"כ אני לא מבינה את הדברים שכותב הגאון הרב סולבצ'יק, הזדהתי עד עמקי נשמתי עם המשפט הכל כך מוכר של הרב- "בהעדר אותה שלמות, תתמהמה ביאת המשיח" שהמילים האלו יהדהדו לך כ"כ חזק בתוך הראש שלך, שהמילים האלו לא ירפו ממך, תני להם לאחוז בך חזק חזק כל פעם שאת רוצה להניח לעצמך לשקוע בתוך הבוץ של המי אני ומה באני בכלל? ובשביל מה למען ה' אני חיה? תזכרי, שבזכותך, הפאזל הזה שלם, ואם את לא היית כאן, ואת לא היית תורמת את החלק החשוב שלך- איך היינו נגאלים? עמ"י צריך אותך, העולם צריך אותך, ריבונו של עולם צריך אותך- את צריכה יותר מזה?
את יודעת כמה את יקרה בעיניו? את יודעת כמה הוא תומך בך, את יודעת איך הוא אוסף את כל הדמעות שלך, אחת אחת, ושומר אותן, וכל אחת מהן יקרה בעיניו, וכואב לו, כואב לריבונו של עולם, והוא מחכה שנניח לו באמת להכנס ולרפא את הלב השבור שלנו, לאחות את כל החלקים הקטנטנים, את כל הרסיסים, ללב שלם. ולמה הוא לא מצליח להכנס? בגלל המרירות שלנו, בגלל התסכול שלנו, בגלל הרעל של היאוש שמצליח היצר פעם אחר פעם להזריק בנו.
דעי לך, שהעצבות, היאוש, התסכול הם כלי הנשק העיקריים של היצר במלחמתו נגדנו. גם כשאנו חוטאים, אם היינו מבינים שבסדר, נכון חטאנו, אבל ב"ה, יש תשובה שמכפרת ומטהרת ומתקנת, אז בואו נעשה תשובה של אמת ונסגור סיפור, אז הכל היה הרבה יותר פשוט, הרי ידוע! הרב זצ"ל כמעט זועק את זה- "מפני שאינו מאמין בקלותה של תשובה!!!!!!! ולמה אנחנו לא מאמין בקלותה של תשובה, כי מיד, במנגנון אוטומטי שכזה, אחרי כל חטא, מתייצב לו היצר הרע עם כלי הנשק שלו, היאוש, העצבות, הבדידות ומתחיל לחבק אותנו וללחוש לנו באוזן שאצל ריבונו של עולם, כבר אין לנו סיכוי.
אצל ריבונו של עולם אין לנו סיכוי?! אצל ריבונו של עולם אין לנו סיכוי??!?!
בין כך ובין כך קרויים בנים!!
את מכירה אבא ששונא את הבן שלו? את מכירה אבא שיפסיק לאהוב את הבן שלו, גם אם הוא עשה מעשה קיצוני נניח, כמו רצח?
אני לא מכירה.
זאת אהבה שלא תלויה בדבר..

נסחפתי קצת, ואני מתנצלת.

ובכל אופן, מהשבר שלי לא יצאתי, עד שהבנתי, שיש מלך לעולם הזה, והוא דואג לי באופן אישי, ובכלל לכל בריה ובריה בעולמו, ולא, הוא לא שוכח אף אחד. תסמכי עליו יתברך, שאת מהלך החיים שלך, הוא מכוון בצורה הכי טובה עבורך.
גם אם את לא רואה את זה כרגע..
אני חושבת שהגיע הזמן לעבוד על אמונה, ולהתחיל לחיות, פשוטו כמשמעו. תסירי מעלייך את העקמומיות ואת הסיבוכים, את המסכה העצובה שאת עוטה על עצמך, את ההתמכרות לעצבות ואת החיסוק של היאוש, ותחליטי שאת מתחילה באמת ובתמים לעשות סוויצ' רציני במהלך המחשבתי שלך. לחשוב טוב, לחשוב טוב.
את יודעת מה? פעם אני חששתי לחשוב אותך, כי הייתי מפחדת להתאכזב. עד היום אני עדיין מרגישה כך לפעמים, אבל תאמיני שמה שלא יקרה, זה בבחינת טוב. גם אם הוא כרגע במסווה של רע.
תודה...אני12345
טוב, האמת היא שלא התכוונתי שיובן שאני בוכה עכשיו-פשוטו כמשמעו. התכוונתי שזה מתסכל כי אין לי תשובות ברורות לזה. אבל האמת שדי הוטב לי מאז שהעליתי את התגובה שלי כאן בהתחלה. לא בא לי שיחשבו פה שאני כל הזמן בוכה. הקטע הזה התאים לי להתחלה של ההתכתבות פה. עכשיו באמת שיותר טוב. תודה רבה!

מה שכן, אני מתפעלת מהכתיבה שלך. זה ייחודי מאוד לבחורה בת 20.
גם אני לא חשבתי שאת בוכה פשוטו כמשמעו.אני..
את התסכול הזה אני מאוד מבינה.
מה גם, שאני בת. גם כשאני מתוסכל מאוד אז אני אומרת ש-בא לי לבכות. גם כשאני לא בוכה, זה פשוט עוזר לי לבטא את התסכול(:

אממ... תודה רבה על המחמאה. אבל ה' יתברך שם מילים בפי.
דיבור זה כח עצום. ובדיוק הרב טוביאנו אמר היום בשיעור שהוא העביר במדרשה שלמדתי בה, שנשים מדברות הרבה יותר, ואולי היה צריך שנחשוב שזה מבטא ריקנות כלשהי, כי בדר"כ אדם שמדבר ומקשקש כל היום, זה מעיד על ריקנות פנימית. אדם שמודע לערך הפנימי שלו, יודע מה צריך לגלות לעולם החיצוני ע"י דיבור ומה לא. אבל נשים, הן שייכות לעולם החיצוני, הן כל הזמן במגע עם העולם הזה, עם גורמים שמסביבם, ולכן הן צריכות להשתמש בכח של דיבור הרבה יותר.
אז אני שמחה, שהקב"ה עוזר לי להשתמש בכח הדיבור שלי באופן כללי, ובאופן הביטוי שלי, כאן, באופן פרטי, בשביל לחזק ולשמח.

בעניין הדיבורעמישב
בס"ד לק"י

זה נכון שמי שמברבר כל היום, זה לפעמים מעיד על עולם פנימי ריק מעט, אבל לא תמיד.

רבן שמעון בן גמליאל אומר במסכת אבות (א, י"ז): "כל ימי גדלתי בין החכמים ולא מצאתי לגוף טוב (אלא) [מ]שתיקה" (יש חילופי גירסאות, אז הבאתי את שתיהן). והדבר מעורר קושי, שהרי חוזקה של היהדות מתבטא בדיבור, הדיבור נחשב לפיסגת הפסגות אצלנו. הנוצרים שותקים, אנחנו מדברים. אז מילא היה אומר שטוב לשתוק, כדברי ר' עקיבא (או שזה היה הלל?): "סיג לחכמה שתיקה", אבל קיצוניות כזו?! ולא מצאתי לגוף טוב משתיקה, זהו הדבר הכי טוב לנו? יש הסברים רבים (לגוף טובה שתיקה אך לנפש הדיבור, הרמב"ם במקום מסביר ארוכות ועוד), אך אם נקשר את זה ל"סיפור" המנותק לכאורה של רשב"ג, "כל ימי גדלתי בין החכמים", נבין שרק בסיטואציות מסויימות השתיקה היא הטופ. כשבן אדם נמצא בין גדולים ממנו, עליו להבין ולהכיר מקומו, לשתוק, ולקלוט, רק לקלוט את דבריהם. אם הוא ידבר הוא לא יקלוט, משום שהתנועה הנפשית שלו היא הוצאה, ואילו שמיעה באה בתנועה של הכנסה, קבלה. בין החכמים הטופ הוא השתיקה, בשאר המקומות צריך למצוא מינון, אך יש מקומות ש"כל המוסיף מוסיפין לו מן השמים"...
יפה. ובכ"ז-אני..
"כל ימי ישבתי בין חכמים ולא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה"- כותב הרמח"ל בדרך חיים, שהכח השכלי הוא הכח העליון שבאדם, שם נמצאת הדעת. דווקא במקום שיש דעת, שפועלת הדעת, יש שתיקה. כי במקום שכזה, יש הקשבה פנימית.
הנפש המדברת לעומת הנפש השכלית, היא במדרגה יותר נמוכה, ולכן "לגוף" טוב אלא שתיקה- דווקא במעבר בין הפנימי לחיצוני- צריך עוד יותר שתיקה.

אני לא אומרת שדיבור הוא פסול לחלוטין, הרי בסופו של דבר בתפילת שמונה עשרה, אנחנו אומרים: "יהיו לרצון אימרי פי והגיון ליבי"- אנו מזכירים קודם כל את הדיבור, ואח"כ את הלב. למה? אומר הרב זצ"ל בעולות ראיה מפני שכאשר אדם מבטא במילים, מוציא החוצה, זה חוזר אליו באופן גלי לאחור, ומחייב אותו, הדיבור, ההוצאה של הפנים אל החוץ, גורם לדברים להיות מחייבים, נותן להם תוקף ומשמעות.
אלא מה? שלפעמים לא יודעים להשתמש נכון בכח הדיבור.
שחז"ל אומרים : "אל תרבה שיחה עם האישה" הם לא מתכוונים לאל תדבר איתה בכלל, אלא "אל תרבה" הריבוי הוא המזיק.(באופן כללי, לא רק עם אישה) ומה זה לא להרבות? זה לדעת לדבר על מה שרציך ומתאים ונכון וראוי ( והרמב"ם מפרש-דיבור שהוא הכרחי וחיוני מבחינה חומרית, נפשית ורוחנית)
וצריך ללמוד את זה.

בעולם ריק מתוכן, יש המון המון דיבורים ריקים וקישקושים( ע"ע פוליטיקה עכשווית ל"ע) אבל בעולם עשיר, צריך לדעת שאת החלל לא תמיד צריך למלא במלל שמעיד על ריקנות. יש דיבור ראוי ויש הקשבה.

אכןעמישב
בס"ד לק"י

אגב, מעניין לראות את חילוק הרמב"ם בפירוש המשניות לדברי רשב"ג בעניין הדיבור. הוא אומר שם שיש חמש רמות לדיבור וכו'.

כל אשר אמרת, נכון. רק שצריך להבין שלכל העולם הפנימי צריך להיות מימוש בעולם המעשה, ולפני כן בעולם הדיבור (מחשב דיבור ומעשה), זה קשור גם לדברי הרב זצ"ל שהבאת לפני כן. עולם פנימי עשיר ככל שיהיה ללא ביטוי בעולם המציאותי הוא כמעט חסר משמעות, כדברי רשב"ג בהמשך המשנה, "ולא המדרש עיקר אלא המעשה".
מסכימה איתך.אני..
חמש רמות? הייתי בטוחה שהרמב"ם מביא רק 4..

ואכן, אני מסכימה איתך. לכן יש את התפילה שהיא בבחינת דיבור שמבטא רגש בעולם השכל שהוא התורה. חשוב מאוד.
לא אמרתי שדיבור לא חשוב. אבל מאידך, בגלל שדיבור הוא כלי כל כך חשוב ומהותי, שימוש לא נכון בו יכול להיות הרסני לחלוטין. ( וע"ע, לשון הרע וכו')
כמשה רבנו ע"ה אומר שמא עמ"י לא ראוי להגאל, הוא אומר זאת מכיוון שהוא רואה שדתן ואבירם הולכים רכיל( הלשינו עליו לפרעה ע"פ אחד הפרושים) ומשה זיהה שהרכילות הזאת היא סימפטום למשהו פנימי-שורשי רקוב הרבה יותר. גאולה היא מציאות פנימית, נסתרת, מי שהולך רכיל, עסוק ונמצא רק במציאות החיצונית, השטחי, הרדוד של המציאות. מגלה בעזרת דיבור הכל. לא משאיר כלום בפן הסתר, עם הכל הוא מתמודד כלפי חוץ. לכן גם משה מפחד שאם יש בעמ"י עוד כאלה, הרי שהם לא ראויים להגאל. שימוש לא נכון בדיבור גרם למשה רבנו ע"ה, לחשוש שעמ"י לא שייך אולי לסדר הגאולי, מכיוון שאיננו מכיר ויודע לחיות ברובד הסמוי, הנסתר, הפנימי של המציאות.

טוב, אני מזה נסחפת. כזאת אני, רק תנו לי פתח לדיון מעניין, ואני נסחפת.

תודה בכל אופן.
שכוייח.
יפהעמישב
בס"ד לק"י

אגב, לגבי הרמב"ם, כך אני זוכר, אפשר שאני טועה (בכ"ז, נדמה לי, אני בן אדם). ככל הזכור לי אלו הדרגות: 1. דיבור בתורה 2. דיבור בחכמת העולם [גם חכמת הנפש וכו'] 3. דיבור סתמי, אך נצרך כגון "תעביר את המלח". 4. דיבור סתמי, פטפוטי סרק, אך לא דיבור מזיק. 5. דיבור מזיק.

הרמב"ם סובר שדברי רשב"ג מופנים לרמה שלוש, שהרי רמות 5 ו-4 פשוט שלא להרבות בהם... שנזכה.

אגב, ר' נחמן כותב בליקוטי מוהר"ן שיש פגם הברית גם בדיבור הפה.
זה נכון וכדאי גם להוסיףקומפית
שכדאי מאד מאד להיפטר מהבריחה הזו אל הציניות כשמדברים עם אנשים, עוד לפני שמתחתנים כי ציניות בזוגיות זה דרך ממש הרסנית. כמובן שגם סתם ככה בדיבור עם אנשים, חברה, זה לא בריא כלל להשתמש בציניות, קל וחומר בנישואין.
רק שאני12345
רק ש.. זה מעצבן כשאני מגלה שאני רוצה להיות שמחה אבל אני לא מרוצה מעצמי, או מה שקורה לי וכד'.
אז תשמחי בכל זאתעמישב
בס"ד לק"י

הבעש"ט דורש את הפסוק "סור מרע ועשה טוב", בתור "סור מרע ע"י שתעשה טוב", אם תשמחי למרות הבאעסה והקשיים, אז גם תהיי מרוצה, זה הולך ביחד.
אל תתעסקי ברע, אל תתעסקי בעצבות ובדיכאון, תתעסקי בשמחה, תתעסקי בטוב.
ובאותה מידה (זה קשור להתעסקות בטוב) אל תשאלי איך ה' יביא לך, אלא מה. תהיי בטוחה שהוא יביא, תאמיני בצורה גמורה כמו שאת רואה את המציאות בצורה גמורה, ותקבלי.
לאנייהודית פוגל
על מי את כועסת??
תשובהאני12345
על זה שאני מגלה שאני לא מצליחה כמו אחרים. תראי, זה נחמד לי שמגיבים פה לדברים שאני כותבת. אבל אם היינו יושבים בחבורה וכל אחד היה מספר על עצמו מה הוא עושה, הייתי מתפללת בתוכי שהכסא יבלע אותי בעודי בחיים.
אין לי מה לספר על הצלחות של עצמי. בטח כולם פה עובדים רציני, יש להם חברים, יש להם מה לעשות בזמן פנוי, הם מדברים בטלפון עם אחרים, הם יוצאים עם אחרים. אני..............................................................
לאני, יקירה, שאלתי על מי את כועסת ולא על מה. תודהיהודית פוגל
תשובהאני12345
על מי את חושבת שאני כועסת?
לאני,יהודית פוגל
אין לי כמובן מושג על מי את כועסת, אבל נראה לי ששווה לברר זאת, ואולי דרך זה להביא סדר במחשבות שלך, ואולי גם תרגישי טוב יותר, תחייכי הרבה, ואז יקרה הנס, תצליחי למגנט אליך אנשים כלבבך. אני רצינית. כנראה יש בך הרבה כעס והוא מקרין את עצמו גם כלפי חוץ, ואז את לא ממש במיטבך כדי ליצור מערכת יחסים רצינית ומובילה לחופה. אני מבקשת שתראי זאת כנקודה למחשבה. ואשמח כמובן לקרוא מה דעתך על כך.
התבודדות של תודהעמישב
בס"ד לק"י

תעשי ניסיון. תנעלי את עצמך בחדר, בלי שאף אחד יוכל להפריע לך, ותדברי עם ה'.
לא, אי לא מתכוון שתתפללי אליו, את זה תעשי, אם תירצי, בפעם אחרת, עכשיו תעשי, אם את רוצה, כמובן, התבודדות אחרת. התבודדות של תודה.

תתחילי להודות לה' על כל מה שנתן לך, למקטן ועד גדול, מכפפות ידייך ועד נשמת אפך, מהארון שיש לך בחדר ועד העזרה הרוחנית והגשמית שהוא מגיש לך. תחליטי מראש שאת לא מסיימת עד שייגמרו לך הדברים להודות עליהם או כעבור שעה/שעתיים/שלוש לכל הפחות. מה שיעבור קודם יקבע, אם תפסיקי ואם יעבור הזמן (אל תקבעי חמש דקות...).
אני משער שלא תגמרי כ"כ מהר... אבל אל תוותרי, מדרוך נעל ועד חוט, מעקב ועד ראש, הכל תודה, תעברי על הכל.
תסתכלי על השעון בתחילת הדיבור, תניחי אותו בקרן זווית, ואל תביטי בו עד שאת מסיימת. דבר נוסף, כדי להתאזר בסבלנות...

אני בטוח שבדרך תמצאי גם כמה הצלחות שהסתתרו להן אי שם בפינה...
רעיון נהדר !יונה
לפי דעתיאנונימי (פותח)
אני בעד לכל אחד.
תודה, רק שקיבלתי אותו מחברעמישבאחרונה
מה הפידבק שאתם נותנים בפגישות ראשונות?advfb

בפגישה ראשונה, וגם שניה שלישית עדיין לא מכירים והקשר יכול מהר מאוד לרדת.

לכן באופן אישי אני נמנע מלהביע תחשות בצורה מפורשת.

לדוגמא אמירה בסוף הדייט כמו - "היה לי כיף המפגש איתך, תודה " זאת תגובה שהייתי נמנע ממנה בשלושת דייטים הראשונים.

לכאורה זאת יכולה להיות תגובה הכי טבעית ויכול להרים ולבנות אמון וקרבה אבל.. מה עם נגלה עוד מעט שזה לא מתאים אחרי זמן קצר? הנפילה תהיה פתאומית יותר.. לכן אני מעדיף לבנות בצורה הדרגתית את הקשר ולא לדלג שלבים.

מצד שני, כמובן שאני אשדר גם בלי מילים או בצורה עקיפה את התחושה הטובה שלי ושאני מעוניין להמשיך, 

נגיד לומר בסוף הדייט - "תהני בהמשך הערב בבית קפה עם החברות" - נגיד במשפט הזה, אני הראתי שאכפת לי ממנה, שאני זוכר את מה שהיא אומרת לי וזה חשוב לי וסוג של גם נותן לה תחושה שאני איתה למרות שסיימנו את הפגישה. קיצר, אני מראה לה שאני בעניין, בלי לומר את זה במפורש. ככה אני פחות מפעיל לחץ ופחות יוצר ציפיות אבל נשאר בתוך המשחק ;)

אחרי שעושים שיחת "יחסנו לאן" ושמענו כל אחד מה אנחנו חושבים על הקשר אז ארגיש יותר בנוח ושיותר שייך לומר דברים יותר אישיים. מה דעתכם? 

כמה תגובות אפשרויות למה שכתבתי -

א. נשמע מעניין, אבל אתה חפרן

ב. וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים

ג. אמת מוחלטת, איישם את זה בכל הדייטים שיהיו לי

ד. למה ככה? תן לעצמך להפגע גם

מוזמנים גם לעוד תגובות מקוריות ;)

אני מסכימה עם הרעיוןאני:)))))

אני רק לא חושבת שזה משפט שמקרב יותר מדי. אני יכולה שיהיה לי כיף אם מישהו גם אם אני מבינה שאנחנו לא מתאימים,אז למה לא לפרגן?

בפגישה ראשונה אני מסכימה כי זה ממש רק המפגש הראשוני, אבל אם ממשיכים ל2 ו3 וכו' לדעתי כדאי להגיד. 

בחור אמר לי את זה בפגישה ראשונה היה לי קצת לא נעים כי אני הבנתי שאנחנו לא מתאימים וזה יעצר פה אבל עדיין אמרתי לו שגם לי היה כיף כי זה לא שקר, והוא אחלה בן אדם.

יכול להיות, לוקח את מה שאת אומרתadvfb
דוקא נראלי שיש חשיבות להבעת קרבה\הערכה כלשהיפתית שלג

אם היה לך טוב, ואתה חושב שגם היא בכיוון. זה חלק מבניה של קשר.

מנסיון שלי הרבה פעמים בנות רוצות להרגיש שיש הדדיות מסוימת בשביל להביע רצון להמשיך ולהעמיק את הקשר, ככה שלתגובה מקרבת מצידך יכולה להיות השפעה גם על הצעדים שלה, כמים הפנים לפנים. כמובן- לכן צריך גם שהמילים שאומרים יהיו נאמנות לתחושה שלנו.

נתתי מקום למה שאתה אומרadvfb

רק אמרתי בדרך עקיפה ולא בדרך ישירה.

השאלה לא היתה אם להתקרב אלא איך ועד כמה.

וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים😅פצל"פ

סתם, אני מבין את העיקרון

אבל לא כ"כ מסכים

כי בסוף גם על הרמיזות שאתה עושה אני יכול לומר שזה סתם פוגע אם נפרדים...

בעיניי בסוף זה חלק מהתהליך

ברור שמנסים להקל כמה שיותר

אבל בעיניי זה כן משהו שנצרך ועושה טוב

בטח אם אני מתלבט אחרי דייט ראשון

הרבה פעמים לדעת שלצד השני היה טוב יכול לדחוף לתת צ'אנס 

לא אמרתי להיות פוקר פייסadvfbאחרונה

להביע עניין - בצורה עקיפה ולא בצורה ישירה.

להגיד היה לי נעים היום וכדומהברוקולי

מתאר מצב נתון ביחס לשלב ומאפשר במלל להבין מה קורה  

איך זה מראה על קרבה?

בכל מקרה גם אופציה של לזכור מה יש ולאחל זה להגיד אותו דבר בלי מילים וזה סבבה גם 

להגיד היה נעים זה באמת לא כזה מקרבadvfb

להגיד היה כיף זה יותר בוטה

נשואה אבל חייבת להגיב על הדוגמא שנתתתוהה לעצמי
בחור שהיה אומר לי תהני בבית קפה עם חברות, בחייםםם לא הייתי מנחשת מזה שהוא בעניין שלי. מבחינתי זה היה נשמע לי כמו בנאדם נחמד ומנומס ששם לב לפרטים. לא מעבר. ולומר שהיה לך נחמד בדייט זה לגמרי לא יותר מידי בעיני, מקסימום תגלה שהיא לא בעניין, זה חלק מהחיים. כדי להרוויח ולהיקשר צריך לקחת סיכונים.

(חייבת לומר שכקוראת לפעמים מהצד מדהים אותי הפערים שיש פה בין השרשורים. בשרשור אחד כמעט כולם מסכימים על זה שבדייט שני צריך לומר לבחורה שהיא יפה (אגב בעיני זה לגמרי יכול לחכות לאחרים החתונה) ובשרשור אחר לומר שהיה דייט נחמד זה מוגזם..)

הרבה פעמים זה פחות משנה מה התוכן שאומריםadvfb

אלא איך אומרים אותו, באיזה הקשר, באיזו טונציה..

אתם מתעסקים בטפל ולא בעקרון שרציתי להעבירadvfb

שהבניה של הקשר בצורה הדרגתית והשקיפות היא לא שלימה בהתחלה.. בלי לרדת לדקויות.

נזכרתי במשהו מדהים שחוויתי בזוגיות מסויימת ששכחתיראומה1

נזכרתי בתחושה שהבחור מקבל אותי כמו שאני, העניק לי מרחב בטוח להיות מי שאני ותמך בבחירות ובהחלטות שלי.

יכלתי להרגיש משוחררת, להרגיש ילדה שם..

בדברים הכי קטנים. אני כזאת בחיים אבל בזוגיות זה קיבל זרקור.

למשל כשטיילנו בטבע אז הורדתי נעליים ורקדתי כזה בעדינות, כשנסענו ברכב בחורף ציירתי לבבות על אדן החלון.. זה יצא ממני בטבעיות והוא פשוט חייך אליי בנועם.

זה לא התאים בגלל דברים אחרים אבל אני נוצרת זיכרונות חיוביים ומדייקת לי לקשר האמיתי שלי מה חשוב לי להרגיש שם וזו אחת הנקודות המהותיות

מדהיםadvfb
וואושפלות רוח
בקרוב ממש אמן
יפה מאודנוגע, לא נוגע

לכאורה זו גם הדרך הכי טובה לבדוק התאמה.. לתת מרחב בטוח לצד השני להיות מי שהוא ולראות אם זה מתאים

רעיון מעולה ראומה1אחרונה
נפגשתם פגישה ראשונהפתית שלג

ולא היה צריך הרבה זמן עד שהיה ברור לך כשמש שדייט שני לא יהיה.

איך זה משפיע על המשך הזמן שנותר לך מולה\ו?

לי יש ציפייהלגיטימי?

שבמקרה כזה, 

במיוחד למי שתוך דקות כבר קיבל החלטה שזה לא רלוונטי עבורו -

להמשיך את הדייט למשך זמן מקובל (נניח שעה וחצי-שעתיים). 

לשים בראש את המחשבה שלי זה לא מתאים ולא שייך בשום צורה, אבל אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר.

לנהל שיחה קלילה עם אדם כהיכרות למשך עד שעתיים, תוך התעניינות - אמור להיות משהו אפשרי לחלוטין.

יצא לי להיות כמה פעמים בדייט עם מישהו, והיה ברור אחרי דקות שהוא ממש לא מעוניין, ומשכו את הדייט - אבל בצורה מאוד מזלזלת ופוגענית.

וואואמרלד

"אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר"

עזרת לי למצוא את האיזון למצבים כאלה,

כדי לא לשקף חוסר עניין וגם לא יותר מדי עניין..

תודה רבה

פעם שמעתיאשר ברא

שהרב סבתו אמר שבפגישות כאלה חייב להמשיך את הזמן מינימום המכבד.. כי בסוף נמצאת מולנו נשמה ואנחנו ח"ו לא רוצים לפגוע בצד השני.

לכן כן אפשר להמשיך נגיד עד שעה וחצי גג ולדבר כמו שיחת חולין ולסיים את זה בצורה מכבדת

כשזה קרה לי התייחסתי לזה כמו פגישה עם חברהנפש חיה.

לא תמיד זה מעניין

אבל נהגתי בנימוס והקשבה לבחור שמדבר ומספר,  האוירה יותר קלילה כי פחות מחייבת להמשך.

אז לא למשוך את הזמן סתם

אבל כן לכבד את הזמן וההשקעה של הצד השני.

מתי להתקשר לומר את ההחלטה?

הכי מהר שאפשר מדין "ואהבת לרעך כמוך" 

..אני:)))))

אני אשתדל להמשיך ולהיות נחמדה ולהתעניין אבל במסגרת הזמן המקובל כדי לא להשלות.

וקרה לי שאחרי שדיברנו כמה דקות והכרתי יותר את הבן אדם השתנתה לי ההסתכלות ורציתי להמשיך.

הכי רגילה בעולםהפי

גם אם לא מתאים אני לא ייבש אותו

עדיין אני אשמח להבין מי עומד מולי .

מנגד אני לא אשלה אותו ולא אזרוק משפטים של קירבה שיכולים להתפרש כקרובים

הדבר הכי צבוע זה להשלות אדם.

אם אני לאנארצה אותו אני לא אגיד לדוגמא ואוו ממש היה לי כיף איתך מחכה לפעם הבאה.

גם אם היה לי הכי כיף לא אגיד את זה חחחadvfb
חבלהפי
מה שחשבתיאני:)))))
לא תמיד טוב להעלות ציפיות, גם אם רוצים להמשיךadvfb

לפעמים זה יכול להלחיץ

כן, להפרד ממנה בצורה מפרגנת 

אבל "להגיד היה לי טוב" זאת אמירה עם משמעות שלא תמיד ארצה להשתמש בה.

אולי לא היה לה טוב וזה סתם מעמיד אותה במקום לא נוח ומשדר שאני מצפה שגם לה יהיה ככה.

אולי היה לה טוב אבל היא לא חושבת שמתאים?

אולי היא צריכה לעכל את המפגש?

אולי שתינו עפים אחד על השני אבל מעדיפים לנהל את הקשר בזהירות?

כן, לא תמיד אני יגיד את מה שיש לי בפנים, וזה נראה תלוי שלב ורמת אמון..

זה הרבה פעמים גם קורה טבעית, זה לא אני חושב "אה אני לא יגיד את זה למרות שאני חושב ככה"

להתנהג באנושיותadvfb

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

חושב לעצמי אילו אני הייתי בצד השני, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי במקרה כזה וכך משתדל להתייחס.

ובכללי, מפגש עם בנאדם הוא לא רק מפגש פונקציונלי.

הוא משמש את המטרה שלי אז אני משתמש בו ואם לא אז אני זורק.. מפגש עם בנאדם זה אירוע. במיוחד שיש לזה הקשר יחסית רגיש.

עדיין מותר להיות מתוסכל, אבל אם זה משפיע על תפקוד לא תקין זה אומר דרשני

עם השנים למדתי לעצור את הדייט ולא למרוח סתםראומה1

למה? כי אני לא רוצה לסבול וסתם למשוך ולאשלות אותו.

כנ"ל בסוף הדייט אם הלא שלי ברור לי אני חותכת בסוף הערב.

איך הבחור קיבל את זה?פתית שלג
היו כאלה בהבנה היו בהלם.ראומה1אחרונה
התארסתי אז באתיג'ון

לא הייתי פה כמה שנים, אבל חשוב לי להגיד לכולם ובפרט למי שיותר מבוגרים כאן.

יש תקווה ויש טוב ויש אור גדול.

אבא תודה. ויעבוד יעקב ברחל 14 שנה ויהיו בעיניו כימים אחדים.

מזל טוב!זיויק
שימחת
14 שנים - כי היה צריך להינשא לשתי נשים 🥲 מזל טוב!פ.א.
מזל טוב!אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ט בשבט תשפ"ו 15:59

אני זוכרת את הניק שלך מלפני זמן רב...

בע"ה שתזכו שיהיה בניין זה בניין עדי עד מלא שמחה, ברכה ושפע ברכת ה' בכל מכל כל.

מזל טוב🥳🥳פתית שלג
אני זוכר אותך ניק יקר. מזל טוב!והוא ישמיענו
מזל טוב!!advfb
מזל טוב! שתזכו לשנים ארוכות וטובות יחד!!יעל מהדרום
איזה יופי! בשעה טובה! משמח מאד אור ונחת!נפש חיה.
בהצלחה בכל.

או מזל טוב!!!!! שה' יברך אתכם הרבה אורהפי
מזל טובארץ השוקולד

שנים מאושרות יחד רבות ושמחות ובריאות

תודה רבה לכולם!ג'ון

בשמחות אצל כולכם, כל אחד כפי עניינו ובקשתו ושבאמת כל האיחולים הטובים יתקיימו בכם, ריגשתם💚 (לא הגבתי לכל אחד בנפרד כדי לא להספים).

מזל טוב!נוגע, לא נוגע
בניין עדי עד בנחת ושמחה
איזה כיף לשמוע!! מזל טוב!אני:)))))אחרונה

שתזכו לבניין עדי עד!!

שידוכים בין ישיבות ומדרשות. מה דעתכם על התופעה?והוא ישמיענו
מה הבעיה?ברוקולי
מעניין אותי לשמוע דעות. לא בהכרח שיש בעיהוהוא ישמיענו
כמו כל מקום, תלוי אישיות של המשודכיםנפש חיה.
לא מבינה מה העניין.לגיטימי?

זה לא משהו חדש.

להרבה מוסדות יש (כבר שנים) שדכן רשמי, או אולי פחות רשמי.

אולי אני לא מבינה למה אתה מתכוון, אבל למה שזה יהיה שלילי?

לא בהכרח שלילי.והוא ישמיענו

אני לא מדבר על עצם זה שיש שדכן או שדכנית. ובוודאי שכוונתם לש"ש. מסקרן אותי לשמוע מה דעתכם על השיטה עצמה.

השאלה היאלגיטימי?

היכן בחור\בחורה דוסים ילכו לחפש שידוך?

הגיוני ליצור כתובת, שבו יש "אוכלוסיית יעד" רלוונטית.

הגיוני שעם אדם עם השקפת עולם דומה לשלך יותר קל ליצור שפה משותפת.

(יש לי סטטיסטיקה יפה בעניין, אבל דיברתי עליה לאחרונה הרבה בחיים האמיתיים, אם זה מעניין אפשר לפנות בפרטי).

בהכללה, ובמיוחד צעירים,

דוסים פחות יהיו באירועי פו"פ. פחות באפליקציות ובאתרים. פחות אצל שדכנים "רשמיים". מההתרשמות שלי, רובם מסתמכים על החברים והסביבה המוכרת, ורק בשלב שני פונים לאפיקים אחרים. כלומר - לא מתייחסים לשאלה איך הבחורה המיועדת בכלל תכיר אותם, אלא בונים על זה שהיא אחות\בת דודה\שכנה של החברותא. או הר"מ. ומי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו, יקבל פחות הצעות, ובטח אם הוא כבר לא במסגרת ישיבתית.

מה הכוונה מי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו?והוא ישמיענו
כמו בכל חברהלגיטימי?

יש אנשים ש"מקובלים" יותר או פחות. 

אני מאמינה שאנשים שיותר בולטים מבחינה חברתית, יקבלו יותר הצעות מהחברה סביבם.

אנשי השוליים, פחות.

ואיך זה קשור לשדכנים של ישיבות ומדרשות?והוא ישמיענו
כל יוזמת שידוכים שעושים אותה בטוב היא מבורכתadvfb

בעיני, זה ממש טוב אם זאת תהיה נורמה יותר חזקה, שאין מוסד תורני ללא מי שאחראי מטעמו שכל אחד יכול להרגיש נוח בכך לפנות אליו.

צריך לחזק את העניין הזה.

כמו בהרבה פעמים בחיים צריך  שיהיה את האיש המתאים במקום המתאים

אני לא מתכוון רק לשדכן ככתובת שניתן לפנות אליהוהוא ישמיענו

אלא לשיטה עצמה. על פי מה השדכנים משדכים. מסקרן אותי לשמוע מגוון מחשבות על כך

דהיינו שמדרשות מסויימות יתאימו לישיבות מסויימות?advfb

כאילו איזו שיטת שידוכים יש פה?

אני בכוונה משאיר את זה פתוח. מעוניין ללמוד מכםוהוא ישמיענו
חח אני פשוט לא מבין כל כךadvfb

אם הדיבור הוא ביחס לסטיגמות של ישיבות ומדרשות - אז אפשרי בהחלט להשתמש, כמו שאפשר להשתמש בכלל הכללה, תוך כדי כמובן לקחת אותה בערבון מוגבל ולא השתעבד אליה.

כן הייתי ממליץ לאנשים מסויימים לחפש תלמידים או בוגרים של מקומות מסויימים שהם יותר בז'אנר שלהם, אבל ברור שזה לא סותר שכדאי לבחון כל הצעה לגופה.

אני לא מכיר "שדכנים" ואני לא יודע פי מה אותם שדכנים שאני לא מכיר משדכים..

כן יכול לומר שיש שני סוגים של דרכים לשדך - 

להיות פסיכולוג - להבין לעומק מה בנאדם מחפש, מה מעסיק אותו, מה החוזקות והחולשות שלו ולפי זה להתאים בין אנשים שיכולים להתאים. שימלאו אחד לשני צורך נפשי.

להיות סוציולוג/אנתרופולוג - לזהות כל מיני סממנים תרבותיים וחברתיים שבדרך כלל אומרים משהו על הבנאדם, כגון איפה הוא למד השכלה תורנית ואיפה הוא רואה את עצמו ביחס למגזר ועל פי זה לזהות את המשותף בין אנשים. צריך מידה קטנטנה של ציניות ביחס לזה. מי שתמים לגמרי לא יכול להבין את השיטה. השיטה הזאת לא מושלמת בכלל בכלל, אך היתרון העיקרי שבה שהיא מאפשרת לשדך גם לא ע"י היכרות מעמיקה. ומה לעשות, לא כולם מקבלים הצעות מחברים.

אז הפסיכולוג מקביל לחבר והסוציולוג לשדכן?והוא ישמיענו
כן, אבל זה לא מוכרחadvfb

חבר יכול לשדך על פי סטיגמות (וזה יכול להיות מצויין לדעתי אם זה נעשה בטוב טעם)

שדכן יכול לערוך ראיון עומק עם מי שהוא משדך משני הצדדים ולשדך על פי זה, כן, בדרך כלל זה פחות נפוץ אבל לך תדע.

אתה צודק שבהכללה חבר זה יהיה לפי שיטת הפסיכולוג ושדכן יהיה לפי שיטת הסוציולוג.

..אני:)))))

א. זה לא תופעה.

ב. זה מעולה שמשדכים בין ריכוזי בנים לריכוזי בנות.

ג. טוב ששידוכים נעשים בצורה מסודרת.

א. למה לא מדובר בתופעה?והוא ישמיענו

ב. כיצד נעשים השידוכים? מה הם שיקולי הדעת? מדוע זה מעולה לדעתך?

ג. האם זה שונה מפניה רגילה לשדכנים? או שאין הבדל?

לכאורה עם פוטנציאל הכי גבוהנוגע, לא נוגע
תודה! מעניין. אשמח לשמוע מדוע לדעתך 🙏והוא ישמיענו
כי יש בסיס דומה. כמובן שזה נכון למקומות שיש להםנוגע, לא נוגע

קו מסויים וגם באים לשם בחורים בסגנון מסויים 

טוב מבין שהשרשור קצת עצבן.לא זו היתה המטרה. בהצלחהוהוא ישמיענו
בזמנו אמרתי לרב שליהפי

הרב למה אתם לא עושים ארוחות משותפות??

הוא צחק זהו שם זה נגמר

חחחחadvfb

גם גרם לי לצחוק חחח

חחחחחחהפיאחרונה
המלצות לשדכניםמוריהה

שלום לכולם, בתור אמא לשני רווקים פוטנציאלים בגילאי ה20+ מהציבור הדתי תורני/חרד"לי שכרגע בלי הצעות וזה קצת מתסכל,

אשמח לשמוע מכם על שדכנים/אתרים מומלצים לציבור הזה ועל רעיונות איך כדאי לפעול כדי לקבל הצעות?

למצוא מי שיכול לייצג אותם בשגרירים בלבתמיד בבטחה

יצאו מזה הרבה שידוכים טובים (אם מוצאים שגריר טוב)

רשימת שדכנים מתעדכנתארץ השוקולד
רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

לא מכיר את הרוב ברשימה אז לא יודע לחוות דעה, אבל ככלל, המטרה היא לא מקסימום הצעות אלא הצעות מתאימות ולכן שווה לחשוב איזה שדכן/שדכנית/כמה מהם מהרשימה יתאימו להם.

ובנוסף- רק כשהם מעוניינים. אם הם רוצים את העזרה שלמרגול

שלך

(ובכלל אם מחפשים ברגע זה)

תוכלי לפרט קצת יותר(:(:

איזה סגנון הם ומה הם מחפשים?

אפילו בסטיגמות של ישיבות אולפנות..

יש לי כמה שדכניות מעולות ורוצה להבין קצת יותר מה הכיוון(:

אם הם רוצים להיות אברכים לתקופה ולא שנה שנתיים(:(:אחרונה

יש את המיזם של הרב שמואל אליהו- מומלץ מאוד!

לוקח להם קצת זמן ליצור קשר אחרי שמשאירים פרטים אבל הם מאוד משתדלים ובעז"ה מצליחים.

וידוי של שדכניתלגיטימי?

בשם שלומית שראל:

הופיע בעלון השבת "הדור" בשבוע החולף.

מה דעתכם?

מה החוויות שלכם מול שדכנים - מה רמת ההיכרות שלכם עם השדכן? האם זה כלל שליחת כרטיס? שיחה? פגישה? ליווי? משוב?

ולפי מה הרגשתם שהם משדכים אתכם?

מחשבות בעקבות קריאת ההודעות בנושא שדכניםכינור יהודי

בציבור הדתי לאומי יש בעיה כזו שמשום מה ביטלנו את מעורבותם של שדכנים והורים בתהליך של בחירת בן/בת זוג. כי נהיינו מודרנים. כמו העולם הכללי. וזה כל כך, כל כך חבל. לאורך אלפי שנים נעזרנו בשדכנים, ומשום מה ב80 שנים האחרונות (נניח), הציבור הדתי המודרני (תנועת המזרחי, דתיים לאומיים, וכו) החליט לפסוח על השדכן ולמצוא לבד. או לקוות שהחברים יעזרו.

אני מרגישה שאם היינו מחזירים את ההורים והשדכנים לסיפור הזה, היה יותר קל להקים בתים.

יש לי חזון - שמגיל צעיר יטפטפו לילדים ולהורים שכשהילדים יגיעו לפירקם, ההורים שלהם ימצאו להם שידוך. כלומר שמגיל צעיר הם יתכוננו לזה וזה לא ירגיש להם "מוזר" שהורים "מתערבים" בנושא הזה כשיגיע הרגע הנכון. השינוי הזה בציבור יכול להיות מבורך בעיניי!

באיזה מספר של דייט ואיךא"י שלנו לעד
הייתם מספרים לבחור/ה על מחלה כרונית לא קשה בכלל שיש לכם. ( לא מפריעה גנטית, לא תורשתית, לא קשורה לפוריות בה גם ויש גם אישור מרב שבגלל שהיא לא קשה לא צריך לספר עליה מראש בהצעה)
מאוד תלוי כמה היא משפיעה על החיים האישיים והזוגייםפתית שלג

לדעתי לרוב משהו בין פגישה שניה לחמישית

לא משפיעה בכלל ב"הא"י שלנו לעד
לדעתי בשלב הבירורים אם זה רציניזיויק
ואם לא אז די בהתחלה תלוי ברמת החומרה
בשלב של הבירורים הרב אמר שלאא"י שלנו לעד
זה מחלה עם שם מפוצץ שהיא כלום אצלי אבל אצל אנשים אחרים היא יכולה להיות משהו רציני 
מביןזיויק
וואי המון בריאות בעזרת ה'!
כשמתחילים בכללי לשתף דברים יותר אישייםפצל"פ
פגישה שלישיתבחור עצוב
אם היא לא משפיעה בכלל על חיי היומיוםמתואמת

אז רק כשהקשר כבר חזק למדי. (זה אינדיבידואלי באיזו פגישה זה קורה)

אם יש השפעה על חיי היומיום - אז כשהקשר כבר יחסית יציב אבל עוד אין קרבה חזקה (מניחה שזה בערך בפגישה שלישית-רביעית).

זה לא משפיע בכלל חוץ מבדיקה פעם בשנהא"י שלנו לעד
אבל מפחיד אותי לספר מאוחר זה כאילו אני משקרת כזה
אז לא עדיף לספר בהתחלה? פגישה ראשונה- שניה?יעל מהדרום
לק"י

לתת את כל המידע.

אבל אז כאילו למה שירצה להתמודד עם דבר כזה?א"י שלנו לעד
הבאסה שזה כלום אבל יש למחלה שם מפוצץ 
בשביל זה כדאי לפרט בכנות מה זה אומריעל מהדרום

לק"י

אולי להוציא מידע רפואי בנושא ולתת לו.

להציע לו להתייעץ עם בנאדם מקצועי בתחום.

ובהצלחה!

התמודדות לא קלה.

אז לדעתי אין צורך לספר מוקדם מדי.מתואמת
אם את רוצה לפנות אליי באישי, אוכל לפרט לך על ניסיון אישי שלי במשהו דומה.
אשמח כתבתי לךא"י שלנו לעד
תראי,לגיטימי?

בעיניי,

קשר זוגי מבוסס על כנות. קשר שיש בו הסתרה מכוונת של מידע - רק עצם ההסתרה היה מרחיק אותי מהקשר.

אם זה לא משהו שאת מתכננת לספר מראש -

הייתי מספרת אחרי שיחת "יחסינו לאן". 

תיאור שלבי הקשר:

א. הצעה. ב. בירורים. ג. שיחת טלפון. ד. דייט ראשון. ה. שיחת טלפון. ו. דייט שני. ז. שיחת טלפון. ח. דייט שלישי. וכו'

אחרי דייט שלישי (או אולי רביעי\חמישי), אם הקשר החזיק עד אז - בד"כ מנהלים שיחה שבו אנחנו מחליטים את אנחנו רוצים להמשיך בקשר או לא. כלומר, בתחילת הדרך, בפגישות הראשונות, רוב הקשרים לא ממשיכים - רוב הקשרים נגמרים תוך פחות מכמה פגישות.

לכן בשלב הזה, אחרי שכבר יש היכרות ראשונית, ואת מעוניינת להמשיך בקשר - הייתי משתפת - וכמובן בוחרת את המילים. אולי אפילו מביאה איזשהו סיכום רפואי שמפרט מה זה בדיוק אומר. כלומר, אחרי כמה דייטים ראשונים, כשאת מחליטה להמשיך בקשר, ואת שומעת מהצד השני שגם הוא מעוניין - אז כחלק מהשיחה הזאת, את אומרת לו שיש לך משהו שהיית רוצה לשתף, שאת לא רוצה להסתיר את המידע הזה אבל זה לא נראה לך משהו כזה עקרוני, ולפרט. (האם המצב שלך עלול להחמיר?)

[אם לא מפריע לך לשתף ואת בכל מקרה אנונימית כאן, את יכולה לכתוב במה מדובר, ואולי יש כאן עוד מישהו שמתמודד עם זה?]

ועוד הערה: כולנו בני אדם. סביא להניח שכולנו נושאים איתנו איזשהו עניין רפואי, בין שאנחנו יודעים מכך ובין אם לא, ברמות סיכון שונות. אם את יוצאת עם מישהו, שלא יודע להכיל את העניין הזה - אז אולי זה לא מי שאת רוצה להקים איתו בית..

גם אנשים עם בעיות\מחלות וכו' מתחתנים, וגם אנשים שדי בריאים לא תמיד מתחתנים מהר ומוקדם...

יש לי טרשת נפוצה במצב ממש טוב ב"ה!!א"י שלנו לעד
יצא לילגיטימי?

לצאת עם שניים שיש להם טרשת במשפחה.

ממה שאני זוכרת, אחד סיפר כבדרך אגב בדייט ראשון; לא היה דייט שני, אבל לא בגלל זה.

השני, מי שהציע את ההצעה היתה גיסתו, והיא סיפרה על זה (וגם על הבירורים שהיא עשתה לפני שהתחתנה). לא יודעת אם זה בר מיוזמתה או מיוזמתו וכו' - גם שם לא היה דייט שני, ולא בגלל זה.

יש לי גם חברה נשואה עם טרשת, אבל היא אמרה לי שהמצב שלה עלול להחמיר בצורה רצינית.

ממה שאני מבינה, זה מחלה שיכולה להתבטא בהרבה דרכים, ולכן כדאי לדעתי לפרט מה בדיוק יש לך, ואיפה זה עומד וצפוי לעמוד. לתת מקום לצד השני לשאול שאלות, לא להקטין את החשש והספק - תוך שאת מבהירה כמה זה מינורי בעינייך.

ובעיניי, להסתיר את זה לאורך זמן - זה נותן לזה נפח הרבה יותר גדול. מבינה למה לא לשתף כל אחד שאת יוצאת איתו, אבל לדעתי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אחרי שיחת יחסינו לאן הראשונה - זה הזמן הכי מאוחר.

פגישה שלישיתוהוא ישמיענו
נגיד 4, מתי שהולך לכיון טוב ומרגישים בנוחאני:)))))
תמיד אמרו פגישה שלישיתנקדימון

או רביעית, אחרת אדם עם חולי כלשהו לעולם לא יצליח לצאת לדייטים.

פגישה ראשונה זה גישוש ראשוני.

פגישה שנייה זה אומר שפגישה ראשונה היתה בסדר.

פגישה שלישית זה כבר אומר שרוצים באמת לנסות.

לכן, בשלישית - או אולי ברביעית - זה אכן הזמן לספר. כדי לא להיכנס למערכת יחסים ואז להפיל משהו, שהצד השני עלול לפרש כתיק וכהסתרה, וכמובן אם נפרדים אז שלא יהיה מטען רגשי כבד מידי.

יש ספקטרום של אנשים בנוגע ליחס למחלות שונות, חלק יבהלו מכל דבר, חלק יכילו גם מצבים קשים, וחלק יהיו דינמיים וזה יכול להיות תלוי במזל או ברצון שלהם להמשיך עם הדייט - לכן כדי לאפשר הזדמנות לכולם, ממתינים טיפה ואז מספרים. זה הרציונל.

זה מאפשר לכולם הזדמנות אמיתית.

בהצלחה רבה!

פגישה ראשונהארץ השוקולדאחרונה
גג שניה

אולי יעניין אותך