רבים שאלו אותי (ומיעוט רבים שני'ים...) אז הכנתי מדריך מפורט ומדוקדק. ראשית, אעלה את האפקט שנשאלתי עליו, אח"כ את המדריך.
הגופן הוא תוצרת עצמית (הגופן שכתוב בו: מזל טוב ללא תולעים בן שנתי'ים ו-גם בשמיטה, במצע מנותק נזרע, וכן ה'בהצלחה' בסוף).
אל תעשו את זה לפני שקראתם את המדריך כולו...
התוכנה היא כמובן PhotoShop, מבית Adobe.
האפקט:

ב. לאחר שפתחנו קובץ, ניגשתי לצורות המיוחדות:

ג. בוחרים את כל הצורות הכי משוגעות שיש, והכי טובות שיש, מהרשימה המוזרה להלן.
אם לא כולן מופיעות, יש חץ בצד ימין שפותח תפריט, שם תסמנו All. ניתן להגדיל ולהקטין את הצורות להדגמה. את הצורות מומלץ לעשות בצבעים חזקים אבל שקופות 30% - 75%. המידע הזה ג"כ נשמר בSmart Object, עלי'ו נפרט בהמשך בע"ה.
זה חלק מהאפקט, בוודאי כאשר הרבה צורות קי'ימות. השתדלו כמה שיותר למלא את המסך! תהפכו כל שכבה, תצבעו בצבעים שונים וכו'. תמעיטו בשכבות. כדאי לסדר את הכל בתקי'ה, ואח"כ להופכה לSmart Object.

ד. משחקים כטוב בעינכם, ויוצרים כמה שיותר צרות מוזרות ונחמדות (איור ג').

ההפיכה לSmart Object, שתי שורות מתחת לשורה שעלי'ה העכבר (Duplicate Layer). לא יודע אם זה זמין בכל הגרסאות. אנחנו מבצעים את הפעולה הזו שוב בשלב שמיני.
לא חובה להמיר לSmart Object, ניתן לעשות כמה צורות באותה שכבת Shape. ההפיכה לSmart Object, מיועדת להקל עלינו לשים שם מדרגים (Gardient) לצבוע את הכל (Color Overlay), וכל האפשרויות שב- Blending Optins. כמו כן, ניתן לשים עליו Filter, בלי לקלקל את היותו צורה וקטורית (Shape). האוביקטים שב Smart Object, שומרים על איכותם, והוא בעצם כמו תקי'ה ללא אפשרות פרוק (חסרון גדול לענ"ד).

ו. החלון שנפתח עם הDuplicate Layer. ללחוץ על אישור. אם רוצים לשכפל לחלון אחר, תחפשו שם ברשימה...

ז. לאחר השכפול, הצבע הופך להיות חזק יותר ממה שהי'ה קודם.
כדאי גם להפוך את הצורות המשוכפלות בזויות שונות.

ח. את שתי השכבות החדשות (והחלשות. הפכנו אותם לשקופות, לא?), אנחנו מאחדים לSmart Object עליו פירטתי קודם.

ט. צובעים את הSmart Object. כאן הכי מומלץ זה הכלי Gardient, אבל זה טעם אישי שלי.

י. כעת, הבמה עדי'ין ריקה מדי. בשביל זה המציאו את המברשות המיוחדות - עלה, קנה, כוכב והעלה השני. יש עוד מברשות וצורות מוזרות ברחבי האינטרנט, אני מאמין שאתם תמצאו ותוסיפו לאפקטים שלכם.

י"א. ב"הצלחה! אל תשכחו שהקב"ה אוהב אותכם...