רץ באימייל: החוברת "ארץ זו היא ארצי" -מתנחלוס
 רץ באימייל: החוברת ''ארץ זו היא ארצי'' !  

החוברת "ארץ זו היא ארצי" - זכותינו על פי המשפ"ט הבינלאומי על כל ארץ ישראל.
http://www.eretzil.org/forums/forum_posts.asp?TID=148&PN=1
(המפה בחוברת לא מביאה את כל ארץ ישראל אלא את כל מה שיועד ע"פ המנדט הבריטי.)
לעומת חוברת זו שעוסקת בזכותינו ע''פ החוק הבינלאומימתנחלוס

לעומת חוברת זו שעוסקת בזכותינו ע''פ החוק הבינלאומי...   
אנחנו מצדדים בזכותינו ע"פ התורה ארץ ישראל היא מורשה לנו מהקב"ה-
"… לזרעך נתתי את הארץ הזאת מנהר מצרים עד הנהר הגדל נהר פרת...(בראשית ט"ו, יח-כא)
וכמו שכתב רש"י בפירושו הראשון לתורה:"לא היה צריך להתחיל את התורה אלא מ"החודש-הזה-לכם", שהיא מצוה ראשונה שנצטוו בה בישראל, ומה טעם פתח בבראשית? משום שנאמר: כח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גויים, שאם יאמרו אומות העולם לישראל: לסטים אתם, שכבשתם ארצות שבעה גויים, הם אומרים להם: כל הארץ של הקב"ה היא, הוא בראה, ונתנה לאשר ישר בעיניו, ברצונו נתנה להם וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו".

עוד מקורות לזכותינו על הארץ מהרמב''ן.  

ציטוט חלקי מהרמב"ן, לפירוש המלא: http://www.eretzil.org/forums/forum_posts.asp?TID=148&PN=1&TPN=1

כותב הרמב"ן בויקרא יח, כה:" ותטמא הארץ ואפקוד עוונה עליה ותקיא הארץ
(את יושביה)" החמיר הכתוב בעריות בעבור הארץ שתטמא בהן ותקיא הנפשות העושות והנה העריות חובת הגוף ואינן תלויות בארץ אבל סוף הדבר בכתוב שאמר "בהנחל עליון גויים בהפרידו בני אדם יצב גבולות עמים וגו' כי חלק ה' עמו"...
והנה השם הנכבד הוא אלוקי האלוקים ואדוני האדונים לכל העולם אבל ארץ ישראל אמצעות הישוב היא נחלת ה' מיוחדת לשמו לא נתן עליה מן המלאכים קצין שוטר ומושל בהנחילו אותה לעמו המיחד שמו אוהביו וזהו שאמר:"והייתם לי סגולה מכל העמים כי לי כל הארץ". וכתיב:"והייתם לי לעם ואנוכי אהיה לכם לאלוקים"...
ואמר לכם אתם תירשו את אדמתם ואני אתננה לכם לרשת אותה. אני ה' אלוקיכם אשר הבדלתי אתכם מן העמים". יאמר כי הבדיל אותנו מכל העמים אשר נתן עליהם שרים ואלוקים אחרים בתתו לנו את הארץ שיהיה הוא יתברך לנו לאלוקים ונהיה מיוחדי' לשמו...
כי הכל מאיתו יתברך והנה השם הנכבד יתברך אלוהי האלוהים בחוצה לארץ ואלוהי ארץ ישראל שהיא נחלת ה'...

עוד מקורות מזוהר, מהמדרש ו''מהרב טייכטל''.  

כתוב בשמואל ב' (ז,כג):"ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ" ועל כך אומר הזוהר הקדוש (אמור צג:"וודאי בארץ הם גוי אחד, עמה אקרון אחד, ולא אינון בלחודייהו. דהא, ומי כעמך גוי אחד, סגי ליה, אבל לא אקרון אחד, אלא בארץ... " -עם ישראל לא נקרא אחד אלא בארץ, האחדות של העם נובעת מהארץ.

כמו שנאמר אצל אברהם אבינו :"לך לך מארצך...אל הארץ אשר אראך"-מצוות ישוב הארץ,
ורק בפסוק אחר כך נאמר :"ואעשך לגוי גדול ..."- עם ישראל.

וכן אומר המדרש בספר במדבר רבה כג, יא: בפסוק "זאת הארץ אשר תיפול לכם בנחלה" – מהו "לכם"- לכם היא ראויה. משל למלך שהיו לו עבדים ושפחות, והיה משיא לעבדיו שפחות מן אוסיא אחרת , ולשפחותיו עבדים מן אוסיא אחרת . עמד המלך וחשב בדעתו, אמר: העבדים שלי והשפחות שלי, מוטב שאשיא עבדי לשפחותי, שלי לשלי . כך כביכול אמר הקב"ה :הארץ שלי, שנאמר "לה' הארץ", ואומר "כי לי הארץ", וישראל שלי הם שנאמר "כי לי בני ישראל עבדים" – מוטב שאנחיל ארצי לעבדי , שלי לשלי, לכן נאמר "זאת הארץ אשר תיפול לכם בנחלה".

להלן סיכום של עמודים נ"ב-ס"א מהספר אם הבנים שמחה(הרב טייכטאל):
"תורה וארץ ישראל בדיבור אחד נאמרו והם תרי רעין דלא מתפרשין (זוג שלא נפרד). בתורה כתיב: "תורה ציווה לנו משה מורשה" (שמות ו',ח'). ובארץ ישראל כתיב "ונתתי אותה לכם מורשה" הרי דנתייחדו ונתכוונו שניהם בלשון אחד "מורשה" "מורשה" לגזירה שווה להורות דעיניינם שווה אצלנו ואינם נפרדים"
כלומר שתורה וא"י נאמרו בלשון מורשה כדי ללמד אותנו עניינם המשותף והקשר ה"בלתי ינותק בינהם".
עניין ה"מורשה" בתורה- בכל קניין של אדם ישנן שתי אפשרויות כיצד הקניין הופך להיות שלו: 1. קניינו העצמי כגון: שהוא קנה את זה בעצמו
2. מכוח וקניין זה היה של אבותיו ועכשיו זה שלו.
בעוד שכנגד הקניין הפרטי של אדם אפשר לטעון ולהתווכח (כגון שיטען שהקנייה לא הייתה כמו שצריך), על ירושה אי אפשר להתווכח כי אין שום טענה שתבטל את העובדה הזו מאחר שידוע שהוא היורש והחפץ היה של אביו.
אילו התורה הייתה קנייננו הפרטי היינו שבאה מצד שכלנו והשגתנו היה אפשר לטעון כנגדה בטענות שכליות אחרות ולבטלה. אבל אין זה כך, אלא אמונתנו מבוססת על מעמד הר סיני שראו בחוש את נתינת התורה ועל זה לא ניתן להתווכח. וזה עניין "מורשה" הנאמר בתורה שזה לא בא מצידנו אלא מכוח מסורת אבותינו (מבוסס על עמודים מו-נב).
עניין המורשה בא"י-כאמור למעלה, כנגד קניין פרטי של האדם אפשר לטעון ולהתווכח (אין זה קניין גמור) ואילו לירושה יש שייכות הרבה יותר חזקה לאדם.
ולענייננו, הארץ אינה שלנו בגלל כיבוש או טענת קנייה שאותם אפשר לבטל אלא באה לנו בזכותו של אברהם שמסר את נפשו על קידוש ה' באור כשדים ולכן זכה לחלק ה'- א"י (כדברי הפסוק:"כי חלק ה' עימו יעקוב חלק נחלתו" ). כדברי הפסוק: "אשר בחרת באברם והוצאתו מאור כשדים" שזכה שיבחרו בו עקב הקדשת שמו של הקב"ה באור כשדים (כשלא הסכים להשתחוות לע"ז וזרקו אותו לאש ועל שם זה נקרא אור כשדים).
אז מכיוון שזכותנו על הארץ היא מכוח ירושה מאבותינו היא מותנית בכך שנחזיק במעשי אבותינו ורק כך נהייה ראויים לרשת אותם ורואים זאת בכך שישמעאל גורש מאותה ירושה עקב כך שלא היה ראוי ליטול חלק באותה ירושה מחמת מעשיו (עמ' נ"ה).
הקשר בין התורה לארץ- עפ"י האמור למעלה ברור הקשר בין הדברים שכן שניהם (תורה וארץ ישראל) לא באו לנו מכוח עצמנו אלא מכוח ירושת אבותינו. וכן הינם דבוקים יחד בכך שירושת הארץ תלויה בכך שנשמור על התורה (כאמור לעיל), וכן התורה, עיקר קיומה תלוי בא"י( הן מצד לימודה והן מצד קיומה המעשי) ולכן ברור שבבואנו לרשת את הארץ חייבים לפעול עפ"י התורה ואין זה סתם לאומיות של שאר האומות וכן, גם שלומדים תורה לא ניתן לשכוח את ארץ ישראל כי התורה וא"י הם בעצם אחד שלא ניתן להפרידו.

חשבתי שזכותינו על הארץ יעניין את פורום ארץ מולדת..מתנחלוס
קדימה, תגיבו!
כשזה יגיע אליי לאימיל אני אשלח בע"ה לכל הרשימה...מאחורי הקו
תגובה ממש לא רציניתפלפלתיאחרונה
אבל היא ממש עלתה לי לראש כשראיתי את המפה הזאת שהבאת..
א"י נראית כאן כמו םיל עם חדק ואוזן, נכון?
קצת שונה משהורגלנו..

ומה בדיוק אתה רוצה שנגיב על זה? שאתה צודק וזה נכון? נכון. ולוואי ונזכה לחיות במרחבי ארצנו אלו. (הלא מוכרים גם).
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה