ההפגנה היום.חמסית

כבר התארגנו עם ביצים ועגבניות רקובות, השגנו אולרים וסכינים, התחלנו לחשוב על נורות צבע. ופתאום- הרב גדי בא ומודיע שההפגנה באישור המשטרה, ושהוא חתום על האישור, ולא לעשות רעש. אישית, היו לי כמה סימני שאלה די רציניים: 1. אנחנו באות בשם העצורות הלא מזוהות (ז"א, לא מכירות בסמכות המערכת; בית המשפט והמשטרה) ומבקשים לשם כך אישור? יש כאן פאטתיות מנצחת. 2. ממתי מבקשים אישור מהמשטרה להפגנות? לא עברנו את הגיל?

עכשיו ברור שיש עניין גם מהצד השני: שימוש במערכת נגד עצמה, מה שהרבה יותר יעיל לנו, כי זה הרי תופס קו מתון-יחסית שיתן שיתוף פעולה עם המערכת (כמובן, באופן חד-פעמי, רק עכשיו כדי לנצל את הכוח שלה נגד עצמה, לתת לה לירות לעצמה ברגל.), ובכך אולי יביא אותנו להענשת השוטרים הבעייתים.

השאלה שלי היא כזאת: האם זאת המטרה להענשים את השוטרים, בכדי להשיג את הרתיעה של המשטרה? האם השוטרים באמת יענשו ויהוו תזכורת לאחרים? או -מצד שני- האם אין פה בעיה של סטיה מהמטרה הכללית, הגדולה? הרי אם המטרה היחידה היא למגר את התופעה הזאת במשטרה, הרי שהקו הזה מהיר יותר ויעיל יותר. במקום להעצר, להשפט, לארגן הפגנות וחסימות וכו', ובקושי לקבל תשומת-לב מהתיקשורת, או במילים אחרות- הדרך השניה היא לעורר את הכל דרך העם=התקשורת, מה שהרבה יותר מורכב וקשה. אבל היי, המטרה של הבנות מלכתחילה הייתה שהן לא מכירות בסמכות בית המשפט, ולכן הם כל-כך הסתבכו (אגב, לכולן הייתה אז האפשרות לחתום ולהשתחרר עוד ביום שהן נעצרו.), האם עכשיו אנחנו לא סותרים את כל מה שהן עשו? האם הן ישבו שם בכלא, וסבלו על הגוף שלהן ממש, חינם? כי מימלא עכשיו מחליפים לקו אחר, מתון יותר?

אני מניחה שזה עניין של סדר עדיפויות. האם עכשיו אנחנו שמים כוכבית על המאבק הכללי של חוסר ההכרה בסמכות, והולכים להעניש את השוטרים האלה, ולמגר את התופעה המזעזעת הזאת (ואני ממש ממש לא מזלזלת, זה אחד החשובים, בזה אנחנו קובעים את הטכניקה לשאר הארועים, לפחות לבנות.), או שאנחנו מעדיפים לא לזגזג בין קוי פעולה, ולפעול בקו אחד ישיר, תקיף, וברור, בלי סטיות?

מבעיותי בחיים, היום יש יציאה של כל האולפנה להפגנונת הזאת. ללכת, או לא? מבחינה אחת, אני לא בין האלה שדוגלים בללכת ראש בראש עם המערכות, מבחינה אחרת, ראבק. איזה זיגזוג מטורף יש כאן, זה כל-כך פאתט, להלחם על משהו עם הכללי משחק שלו. כמו שאני מכירה את עצמי- אני אלך. כי זה לא שבאולפנה אני יעשה משהו מועיל יותר, אבל-----

את מוכנה לא לשרבב שמות של אנשים לאינטרנט?נוער חומש
צריך לעבוד בשכלמשה
לא צריך להפוך את העולם על כל שטות.

באים לגרש מאחז - להפוך את העולם באמצעים לא אלימים (כשההגדה "לא אלים" היא יחסית למשתמש)
באים להפגין מול תחנת משטרה - אין עניין להיעצר ולהשתגע אלא רק למחות.

גם כשהולכים ראש בראש, מותר לשמור על החוק מדי פעם.
ולגבי הענייןנוער חומש
יש לי מלא מה להגיד לך בנושא הזה כי חרשנו אותו עוד מלפני הגרוש ועד היום אבל אין לי זמן לנשום כרגע אז בע"ה יותר מאןחר...
חוצמזה-תשאלי את הר' במילים האלה בלי להתפדח הוא מאוד ישמח לע"ד יש לו עמדה ברורה והסברים והוא לא מזגזג אלא עושה בשכל.אז שווה לשאול ולעשות קצת "עבודת הברורים"
כנראה שבסוף עשיתן מה שרציתןנוער חומש

וכנראה גם שבלי הרבה שכל כי עיכבו את החתום על ההפגנה לחקירה.
ממש יעיל!כל הכבוד! (נאמר בציניות אם זה לא ברור)
אז עכשו כן הישגנו את המטרה?
אני באמת לא יודעת מה הלך שם ויכול להיות שעשיתם דברים חשובים ונחוצים אבל "גוואלד איפה הראש"?
(ציטוט משיחה לפני 3 שנים אחרי החסימה הראשונה (בכניסה לעיר.זוכרים?20 בנות עצורות ועוד כמה בנים.הרבה לפני הניסוי כלים הראשון)
הטענה לא היתה נגד החסימות אלא מטרתה היתה לעורר לבחור בצורה יעילה יותר את האנשים איתם הולכים לחסימות...!)
בקיצור-צריך להיות יותר מודעים להשלכות של המעשים שלנו
להפעיל את השכל ולחשוב
ובמלחמה כמו במלחמה -
ליזום,להפתיע ,להשתכלל,להשתמש בתקטיקה חכמה
ולפעמים זה כולל דברים שלחייל הפשוט שלא רואה את כל התמונה ולא יודע את כל השיקולים
( וגם אם כן לא בטוח שהוא יורד לסוף ועומק העניין)
יש את היכולת להבין ולהכריע.
בכל מקרה לשאול להתווכח ולברר זה תמיד טוב.
לא ללכת כמו כבשים חסרות בינה-הרי העניין הוא להיות אנשים חושבים.
גמאני לא הבנתי תעניין של האישור,באתי לעשות הפצות-מתנחל גאה.
של "עורלות שוטרים" ולעוף משם..
חוץ מיזה הרב גדי חטף כריזה על כול מי שהיה אם פאות ואמר תיקון הכללי..
(גם ההפצות לא היו בתוכנית בדיוק.. חשבתי לקפוץ ל10 דק' לראות מה אולך ולעוף...)
הרב גדי התעצבן בצדק על מי שאמר תיקון הכלליצבי!
באמצע שאבי רואה נבח ברמקול כל מיני דברים על המדינה ''שלנו"
מי שיש לואנונימי (פותח)
מידע יותר מפורט על השוטרים פה שלי אסיה ומלול שישלח לי צריך לבזות אותם
כן,חמסית
הם היו ממש תקועים. למרות שאני מבינה את הצורך שלהם לעשות מ-שהו, כל הנאומים והאודי דוידים עשו לי את זה מועצת יש"ע בטירוף.

אבי לצערי אכזבשאולי
היו לי קצת ציפיות ממנו
מי אבא שלך?חמסית
אבינו שבשמים? אודי דוידי? הרב גדי? |מסוקרן|
כמה דברים.חמסית
1) קודם כל אני אסביר מה היה: באנו, התיישבנו, הקשבנו יפה לנאומים, החזקנו שלטים. למרות שלכולנו היו עיקצוצים ברגליים של חוסר-עשיה, המשכנו לבהות באוויר ממול; הרב אמר, (ואחרי הכל, בעצם, לפני הכל, זאת הפגנה שהוא יזם ואירגן וחתם שהוא דואג שלא נעשה בעיות), אנחנו עושות. בשלב מסויים העיקצוצים של כולנו התחילו להחמיר, והלכה משלחת לרב בשאלה מה לעשות. הרב אמר שכל עוד הוא שם שלא נעשה כלום, ושאח"כ הוא כבר לא אחראי לזה. חיכינו וחיכינו, אבל הרב נכנס לתחנה להביא את הפלאפונים של הבנות. השוטרים התחילו להתקפל, כשלמישהי נשבר והיא זרקה ביצה, ועוד אחת, ועוד אחת, ועוד אחת. אז כבר לא היה טעם להחזיק את החביתות אצלינו בכיסים, אז המטרנו אותם. כמה בנות זרקו אבנים על ניידת שעברה, וילדה אחת נעצרה. הרב עוכב לחקירה. התיישבנו וחיכינו בסבלנות (על הדרך כבר התייחסנו לערבים שעברו פה ושם עם חשיבה להגיע לרמי לוי.), עד ששחררו אותם.
הדבר היחיד שלא היה תקין, הייתה אותה אחת שהעיקצוצים (בהחלט) גברו לה על המוח, זאת שזרקה את הביצה הראשונה כשהרב עוד היה, אבל אח"כ כבר לא היה עניין לאחרות לא לזרוק אחריה.
2) תשאלו בצדק, "יאללה, מה הקטע שלכם? מחפשות אקשן? מה ביצה אחת כבר תעשה? לא חבל על הסיכון? (תוספת לממלכתים יותר- "אתן פוגעות באדם מעם ישראל, במקום להחזיר אותו בתושבה!").
ככה: כשאני, (וכל אחד אחר,) במאבק כזה, אני לא באה בתור אדם פרטי. באותו רגע 'נמחקת' הזהות האישית הרגילה שלי, באותו רגע אני חיילת בצבא הזה, לוחמת במאבק הזה. באותה מידה, השוטרים שעומדים מולי הם לא אנשים פרטיים, (ז"א, הם כן, אבל הם באים בתור מייצגים של מישהו אחר.) הם היצוג של המערכות. כל אחד ואחד מהם מייצג את המערכת כולה. לכן, זאת לא הביצה הקטנה והחסרת-תועלת הזאת, זה לא החופן אבני חצץ הקלילות האלה, זה מה שהן מייצגות. בהפגנה הספציפית הזאת שיחקנו (לפחות באופן רשמי) בכללי המשחק שלהם; הפגנה עם אישורים, שוטרים ששומרים על הסדר, גדרות משטרה. הביצים והאבנים האלו הן השבירה של כללי המשחק שלהם, הם האימרה שלנו; שאנחנו לא נכנעים להם, ולא מוכנים לוותר להם על העוול שעשו לנו.
3) אנחנו מדברים פה בנושא מאוד בוער. תבינו, התופעה הזאת קיימת כבר כמה שנים, רק שהם העיזו לעשות את זה רק כשזאת הייתה בת אחת עצורה בלבד. הם ידעו שהבת תתבייש להעביר הלאה את הסיפור, מתוך צניעות ורגישות הדברים, ומתוך הנחה שהתופעה קיימת רק אצלה, ושאין לה כוח לעשות מיזה סרט. נוצר מצב בו יש כממה בנות בודדות, שלא יודעות אחת מהשניה, שסבלו מפגיעה כזאת. כל אחת מהבנות החליטה להשתיק את העניין, וכך נוצר מצב של כמה בנות שנפגעו בלי שאף אחד ידע ממה שקרה להן.
מה שקרה הפעם זה שהם עשו את זה ל-7 בנות בבת אחת. 7! לא 1-2, אלא 7! תיראו את התעוזה שלהם, את חוסר הבושה. אם פוגעים ב-7 בנות יחד, ברור שהסיפור יחלחל, אי אפשר שלא. מעניין אותי מאיפה הם נטלו את החוצפה הזאת; האם זה מתוך בורות, הרי זאת תחנת-משטרה חדשה, או אולי מתוך חוסר-אכפתיות, כשהם מסיכים שאף אחד לא הילחם את המלחמה של הבנות.. בכל אופן, ברור שזאת עזות (דטומאה..) מזעזעת, ושעלינו למגר אותה בכל דרך.
4) שמע, אני מצטערת שאני סותרת אותך באופן ישיר, אבל ממש לא. ברור שבצבא גדול ורציני החייל הקטן והפשוט לא יודע הכל. לכן הוא חייל, ואנחנו לא. אישית, אני נמצאת בתוך כל המאבק הזה מתוך רצון לפעול ולשנות בדרך בא אני מאמינה. לא, שלא יצפו שאני אשקיע כסף, זמן, השקעה, מחשבה, עצבים, כוחות נפש, ואהיה חלק מתוכנית שאולי אני לא מאמינה בה. מצטערת. יש בעיה שמאוד מטרידה אותי במאבק; המנהיגים (?) שלנו לא ממש מחוברים אלינו. מגיעים למצבים הזויים של מאחזים טוטל-מוזנחים שאחרי ההקמה שלהם פשוט נטשו שם את הנוער להתמודד עם עצמו, מצבים בהם לא מסבירים לנו שום דבר ממה שהולך או ילך, מצבים בהם אנחנו מסתובבים כמו אנשים חסרי-חיים בהרים בלי מוביל. ולא, אם אנחנו צבא המפקד לא יכול לנטוש אותנו ככה. אנחנו אוסף אנשים פרטיים, שברוך-השם לכל אחד יש דעה משל עצמו, ועקרונות משל עצמו, אנחנו לא הולכים בעניים עצומות אחרי המנהיגים שאין לנו, אנחנו; לפני כל פעולה ופעולה, שוקלים, מתלבטים, ורק אז מחליטים אם להאבק בנושא. לא חתמתי על שום חוזה של עצימת עניים אחרי אף-אחד ויש לי הזכות המלאה לא להשתתף במאבקים בהם אני לא מאמינה, לשאול, לחקור, לנסות להבין.

אח, חברים, שניזכה.
המאחזים ה"נטושים"משה
תופסים שטח רחב שהערבים לא יכולים לתפוס.
היא לא יצאה נגד המאחזיםציר 60
אלא נגד הנטישה.
ובאמת אם תסתובב היום בכמה מאחזים תמצא שם קומץ נערים כמעט ללא גב.
והיכן כל הנואמים המוכשרים? בבית.
היא לא יצאה נגד המאחזיםציר 60
אלא נגד הנטישה.
ובאמת אם תסתובב היום בכמה מאחזים תמצא שם קומץ נערים כמעט ללא גב.
והיכן כל הנואמים המוכשרים? בבית.
אבל את מדבר בעצמך במונחים של חיילים בצבאנוער חומש
אז אל תסתרי את עצמך...
חוצמזה-הביקורת שלך על ההנהגה מוצדקת ונכונה!!
אבל אם אחרים לא פסדר..מה זה אומר עלינו?
מה זה אומר עלינו?חמסית
מה שציינתי שם, הם עד כמה אנחנו לא צבא. (ידעתי שזה יהיה מבלבל, אבל לא היה לי כוח להתנסח מחדש..סליחה.)

שבוע טוב.
מה שזה אומר עלינונוער חומש
לקטע הזה התכוונת?:
"במאבק כזה, אני לא באה בתור אדם פרטי. באותו רגע 'נמחקת' הזהות האישית הרגילה שלי, באותו רגע אני חיילת בצבא הזה, לוחמת במאבק הזה. באותה מידה, השוטרים שעומדים מולי הם לא אנשים פרטיים..."

ועלינו:

שוב: במיוחד לאור מה שאת אומרת על המנהיגים- מה שזה אומר עלינו זה לחשוב, לברר, ולעשות בשכל ולא ע"פ דחפים רגעיים של "לא יכולתי להתאפק אז זרקתי ביצה" (זה לא ציטוט ממך..)
באמת אולי הגיע הזמן לברר לעצמנו בדיון ציבורי מה בעצם המטרה שלנו ואיך אנחנו מתכוונים להגיע אליה?
ומה שפוגע במטרה אז לא עושים(!!!).
ומה שמועיל-אז משקיעים בזה את כל המרץ לוקחים יוזמה ואם צריך לתת קצת תוכחה למנהיגים על ההפקרה בשטח-אז נותנים אותה...
אם נראה שאנחנו רוצים את ההנהגה היא אולי תצליח
הרי זה לא אנשים שרוצים להיות מנהיגים
(ובאיזשהו מקום טוב שכך!לא הית רוצה הנהגה של פוליטיקאים שרוציםרק להתקדם על גבינו)
זה אנשים שרוצים לפעול למען עם ישראל אני בטוחה שזה לא פשוט להם להיכנס לתפקיד של "הנהגה" והם גם טירונים בעסק הזה..
מה דעתך?

בעיקרון רציתי להגיב על עוד דברים שכתבת קודם אבל אם אני אכנס לראות מה בדיוק כתבת אז ימחק פה כל העסק אז סליחה אם לא נגעתי בנקודה העיקרית..
צודק לגמרי.חמסית
אני האחרונה שבעד הליכה עיוורת אחרי מנהיגות מכל סוג שהיא.
תראה, למנהיג ציבור [כל אחד, כולל אחד שהוא רק מתנדב, והוא לא נבחר ע"י העם.] יש אחריות. כשהוא לוקח על הכתפיים שלו מבצע כמו אחת העליות לחומש, הוא אחראי על שלומם של הנוער שהוא שולח- ואם הם מצאו את עצמם ללא מנהיג, וללא שמץ של מושג מה לעשות עם עצמם, אז הוא כשל. נכון, אין עניין, אפשרות, רצון, או יכולת, לבקש ממנהיג כזה להתפטר, (טעויות של מנהיג כזה הן הרבה יותר נסלחות, מכיוון שהוא מתנדב מוחלט, ואין לו שום חובה או התחייבות כלפי אף אחד באופן רישמי.), ובכל זאת, עליו לשאת בתוצאות ולתקן להבא. אולי בגלל החוסר-רשמיות הזאת יש כמה אישי-ציבור מתנהגים כלפינו קצת בקלות-דעת. אבל אלה כבר קיטורים חסרי-תועלת.
קצת כבודכאילו כפול 3אחרונה
גם בגוש קטיף גדי בן זמרא עשה הסכם עם הצבא להכניסאנונימי (פותח)
מכולות לתושבים. היו עשרות שחסמו אותם עד שהגיע גדי בן זמרא. נשבר כבר מהאנשים האלה.רק נזקים הם עושים.
הרב גדיצבי!
הוא רב צדיק ואולי הוא חושב שצריך לעשות דברים ההפך ממך. זכותו יש לו הרבה יותר ניסיון במציאות מכולנו ובדרך כלל הדברים שהוא עשה הצליחו לך בטוח אין זכות לדבר עליו
הרב גדיצבי!
הוא רב צדיק ואולי הוא חושב שצריך לעשות דברים ההפך ממך. זכותו יש לו הרבה יותר ניסיון במציאות מכולנו ובדרך כלל הדברים שהוא עשה הצליחו לך בטוח אין זכות לדבר עליו
ממש *הרב* גדי.חמסית
ובקשה תפסיקו עם הפריצת גדר הזאת. אם תמשיכו להשמיץ כל רב שעשה משהו שלא נראה לכם, זה יצור רבנים פוליטיקאים. רב עושה את מה שנראה לו ראוי ונכון כשמנחה אותו התורה. אתה יכול שלא להסכים עם רב, אתה יכול להתווכח בכבוד על דרך פעולתו, אבל אתה ממש לא יכול לזלזל בו ככה. וספיציפית על הרב גדי-
באופן כללי אני מסכימה איתו, בכל הפרטים (גם באידאולוגיה תאורתית, וגם יותר במציאות.) אני ממש לא מסכימה איתו, מה שלא גורם (או אמור לגרום) לי לזלזל בו או בעובדה שהוא רב.
מהרב שלמה אבינר עברתם לרב גדי בן זמרא עד כאן חלאס!נ נח בנשמה-בת
זה באמת חוצפה לכתוב ככד על הרב גדיצבי!
כי הוא רב ששום רב לא יצא נגדו אבל נגד אבינר יצאו מלא
היו בגוש קטיף הרבה רבנים עם וסט רב גם נגדם אסוראנונימי (פותח)
לצאת?
זאת חוצפה לשמה - אין לכם על מה לדבר חוץ מרבנים?יהודי!
בס"ד

די.
די.
די.
זה נמאס.

תמצאו לכם דברים אחרים לדבר עליהם.
בין אם אתם צודקים ובין אם לא - תלמדו לסתום את הפה קצת, זה מועיל.
יש מקום גם לענווה,חמסית
לדעת מה שייך שנתעסק בו, ומה לא ברמה שלנו. אני לא מתכוונת בכלל לנסות להבין את הסיפור סביב הרב אבינר- אני יודעת ומודעת שאני לא מתקרבת לרמה הזאת, ואסור לי לגעת בדברים גדולים ממני.

כנסו דחוף!!!1אנונימי (פותח)
סליחלה בטעות נכתב לי את זה!! אבל תכנסו דחוף!!אנונימי (פותח)
למה אתם חייבים בכל הנושאים לרכל על אנשים. יאאלה תשמרו על הפה שלכם עברת לשון הרע היא עבירה ממש חמורה,ועונשה גדול מנשוא . אז שכל אחד ישמור על הפה שלו וגם תחשבו לפני שאתם כותבים משהו . אם משעמם לכם אז תשחקו במחשב.
כאן אמור להיות פורום של דברים מועילים אז קחו לתשומת ליבכם.
זה שאנשים לא מוכנים לדבראנונימי (פותח)
על שלמה אבינר זה מחפה עליו.
אני מבין שהרבה יותר קל לאהוב כל אחד, ולהגיד שהכל לשם שמים, ולא לצאת נגד מי שציבור גדול חושב לרב. אבל אי אפשר לחפות על הפשע הזה. אי אפשר לטמון את הראש בחול ולומר שזה גדול ממני, בטח יש לו סיבות וכו'.
כדאי לקרוא דברים מהאתר aviner.net, ולשם איזון כדאי לקרוא גם aviner.org
ולהחליט לבד!
אם הוא פושע, אי אפשר להתעלם מזה, כי הוא מפיל רבים וטובים באיסורי כרת, ופוגע באנשים ונשים פיזית ונפשית, (וכן מסרס את המאבק על ארץ ישראל).
אני מקווה שקראת טוב...אנונימי (פותח)
נכנסתי לאתר שמלכלכך על הרב אבינר, וראיתי שם כל-כך הרבה בלאגן.
אתה יכול לראות 3 שאלות ששאלתי שם (תחת השם משה).
ויש עוד הרבה תמיהות!
אולי אתה תוכל לענות לי, ממתי האתר ההוא קיים? אולי רק לאחר ההתנתקות...? כנראה יש אנשים שקשה להם שלא חושבים כמותם.
איך יכולה להתפתח שינאה תהומית כ"כ כלפי רב (עזוב רב, כלפי בנאדם!)?
לעניות דעתי!מתנחל גאה.
מי אנחנו שנדון בזה?
לאבינר אין תשובות,השבוע דיברתי איתו והוא גימגם,ועל שאלה שחבר שלי שלח לפני חודש גם אני שאלתי אותו מילה במילה והוא אמר אסור ולחבר שלי אמר שמותר..מספיק לי שהרבנים,הרב אליוקים הרב דב ליאור (ועוד רבים אבל הם בעיקר) אמרו שאין להקשיב לו,ושבשלוש שנים האחרונות הישתבשה דעתו מבעיה רפואית ואסור להקשיב לו. אני שאלתי בעצמי אותם,אז מי שחושב שזה שטויות,עד שלא יברר בדיוק שיסתום ת'פה! סייג לחוכמה שתיקה,
ד"א שאלתי את הרב אליקים על האתר והוא אמר שהרבה שם זיבולי שכל,אבל יש דברים נכונים,ואין עשן בלי אש.. מובן? שתקו!!
השתבשה דעתו?חמסית
דיברתי איתו לפני כמה חודשים שיחה ארוכה, והתרשמתי שהוא אדם נבון מאוד, מאוזן מאוד, ושפוי מאוד.

נכון, אין עשן בלי אש. אבל דם כששורפים כמה טישויים זה עושה הרבה עשן, לא?
יכול להיות שאפשר היה לעצב את האתר יפה יותראנונימי (פותח)
אבל זה שיש שם בלאגן, זה בעיה עיצובית.
יש שם המון המון חומר. קראתי מספיק, זה לא עושה לי טוב, ולא נראה לי שצריך לקרוא כל כך הרבה בשביל להשתכנע.
אני מצטט את מה שכתבו עורכי האתר בעניין הפרסום:

אתר זה אשר הוקם ע"י קבוצת אברכים מישיבות שונות, עוסקת בעניין כואב וקשה מאוד מאוד, אף שחלקם של הדברים המובאים כאן כבר ידועים לאנשים לא מעטים בתוכנו. אנו יודעים שאנו נוגעים בעצבים רגישים ובעניינים הנוגעים לדיני נפשות, ואנשים רבים יתקשו עד מאוד לקבל את הדברים. על כן אנו מבקשים מאוד מכל הקורא דברים אלו לשים לב תחילה להבהרות הבאות:

א. הדברים הכתובים כאן נכתבו מתוך כאב גדול, ולא מתוך שמחה כלל. הלואי ולא היינו נזקקים לכך והלוואי שהאתר הזה לא היה צריך לקום. אוי לנו שכך עלתה לנו.

ב. הדברים נכתבו אחר שמירת סודות נוראים במשך חודשים רבים, אחר כמה וכמה נסיונות לסיים את הסיפור בדרך אחרת שלא תגרום לפרסום ולחילול השם ח"ו, אך בלא הצלחה. הדברים נכתבו הבנת המשמעויות מרחיקות הלכת שבפרסום הדברים, ומתוך תפילות רבות שיהיו רק לתועלת.

ג. הדברים נכתבו אחר חודשים רבים של בירור וחקירת העובדות היטב, שמיעת עדויות ממקור ראשון והתייעצות עם גדולי תורה מהשורה הראשונה (שמות חלקם מפורטים בתוך הקבצים שבאתר). ולא מתוך חמימות מוח, אלא בישוב הדעת, ובזהירות רבה. כל מילה נשקלה היטב לבל תהיה שום הגזמה, ומקרה שלא אומת לחלוטין - לא נרשם.

ד. בפרסום דברים אלו אין איסור לשון הרע ואין איסור של ביזוי תלמיד חכם. הגדרים ההלכתיים של לשון הרע והיחס לתלמיד חכם שאינו הגון בסוגיה זו, בוררו ולובנו היטב בהתייעצות עם תלמידי חכמים גדולים. במקורות התורניים שבאתר יש הרחבה רבה בגדרים אלו. מומלץ לקרוא וללמוד, לבל יהיו עבירות של לשון הרע וביזוי כבוד תורה קלים בעיננו, ח"ו.

ה. ברור לנו שהמחשבה הראשונה בקרב הקוראים עלולה להיות, שמדובר פה בנקמנות פוליטית בשל יציאתו של אבינר נגד סירוב הפקודה. לצערינו הרב טענה זו נשמעת הגיונית, ורבים חושבים לעצמם שה"עיתוי" של הפירסום אינו מקרי.

אבל האמת היא שאין הטענה הזו נכונה כלל וכלל. ייתכן אולי שהקב"ה "דאג" שחשיפת החטאים של האיש תהיה במקביל לגירוש מגוש קטיף, אבל מבחינת בשר ודם מדובר פה בצירוף מקרים בלבד!

1. בוועדה שהתכנסה ישבו גם רבנים מהציבור החרדי, בין האשכנזי ובין הספרדי, ואין להם כל קשר למחלוקות בתוך הציבור הדתי-לאומי.

2. התנהלות הוועדה הראתה בעליל שאין להם כל מגמתיות. הרי נעשו כל המאמצים האפשריים להוריד אותו מהעץ בכבוד מבלי לפרסם כלום ואפילו מבלי לשלול את סמכויותיו לפסוק, אלא רק בהלכות נידה, ואפילו הוצע לו להקים בית דין על שמו, רק שהוא לא ישב לפסוק בו. הלכו עימו הרבה לפנים משורת הדין, והוא לא הסכים לכל פשרה שהיא.

3. רבנים גדולים נוספים אשר שייכים בכלל לציבור החרדי, חתמו גם הם אחר שמיעת וראיית העדויות (עיין ב"מה מתחדש בעניין").

4. עובדה ברורה היא שלא עלה על דעתו של איש לפרסם ח"ו עלילות דברים נגד ראשי ישיבות הכותל והר המור, ולא כנגד ראשי ישיבות הר עציון ופתח תקווה. אף אחד לא היה מעז להעלות על דעתו להפיץ דברים נוראים כאלה על רבנים גדולים, גם אם אין הוא מסכים עם הדרכתם בענייני כלל ישראל.

ו. השמות של חלק מהרבנים התומכים באתר כבר מפורסמים בו, כפי שיראה הקורא. עיינו גם ב" תגובות לאתר " את ההסבר מדוע האתר אנונימי. הדברים המפורסמים באתר המחודש כעת, מספיקים כדי לשכנע כל מי שיש לו קצת היגיון ויראת שמים. אולם יש לדעת שעדיין לא פורסמו הדברים כולם, ועוד חזון למועד.

ז. ונקודה חשובה לסיום: מתעורר חשש כי למקרא כל הדברים האלו, עלולה להיחלש חלילה האמונה בתלמידי חכמים בכלל או אפילו בתורה עצמה ח"ו. אולם מי שיקרא היטב את הדברים יבין, כי כלל לא מדובר כאן בתלמיד חכם אמיתי אלא במי שכל תורתו מן השפה ולחוץ. ברוך ה' שדורנו נתברך בתלמידי חכמים אמיתיים, צדיקים וישרים, טהורים ויראי שמים, הטובים לשמים וטובים לבריות. אשרי הזוכה להדבק בהם וללמוד מתורתם.

בכאב גדול, ובצפייה לישועה שלמה בקרוב

אברכים
די אני לא מסוגלת עם השירשור הזה!!!תחסמו אותו בבקשההכלטובה!
!זה פשוט נורא מלכלכים פה על הרב אבינר בטירוף!!!
אוך. אתם לא מרגישים גועליים לדבר ככה על רבנים???הביצה שהתחפשה
בס"ד
אני גם לא מסכימה עם הרב אבינר ורבנים נוספים.

אבל מכאן ועד להשמיץ אותם בציבור?!

איפה הדת? איפה כבוד הרבנים? איפה איסור הוצאת שם רע ורכילות? איפה אהבת ישראל הכי פשוטה, בסיסית??

נו, זה הרי "לשם שמיים"... כמובן.יהודי!
בס"ד

המחלוקת הזאת כבר מזמן מזמן היא לא לשם שמיים.
הרב דב ליאור בוודאי כיוון לשם שמיים.
אני בטוח שרבים ממי שכתב את תגובותיו פה - לא לשם שמיים.
וחבל.

ושוב, אני ישאל שאלה פשוטה:
האם הקב"ה שמח מכל זה???
{התשובה היא לא. ולא צריך להיות ממלאכי השרת בשביל לדעת על זה. חילול ה', זה מה שזה. אני כבר ראיתי התייחסויות לזה במקומות של חילונים. הנה, זה בוודאי מה שיתן להם זווית ראייה טובה על היהדות, הלא כן? וחבל שלשון הרע הותר בציבור. [להגיד שהרב אבינר משובש בדעתו, חוץ מזה שזה לא נכון, אבל אפילו אם היה נכון זה לשון הרע]}
עזבו.. בשביל מה להתעצבן?תפוזה 1
בס"ד

הם עקשניים בדיעות שלהם ומרגישים נראה לי שליחות ענקית בזה שהם מפיצים את ההשמצות האלה.
פשוט תנו להם לחשוב ככה, הם לא עומדים להשתכנע מהר.
אני בשוק!!!עמיצור(ית)=]
בעזרתו יתברך!!

פשוט בשוק!!! מה יש לכם???? את האשכול על הרב אבינר לא קראתי עד הסוף, ואת זה כן.... אין לכם בושה!!!! לכולכם!! מה קורה איתכם??? איך אתם יכולים ללכלך ככה על רב??? וזה לא משנה כמה אתם לא מסכימים עם הדעות שלו, ולא משנה מה אתם חושבים עליו... קודם כל- מי אתם שתחשבו עליו ככה??? ודבר שני, איך אתם, צוציקים שעוד לא נולדו, שלא מגיעים לפחות מהקרסוליים של הבנאדם הזה, באים ומלכלכים עליו.. ככה.. בפורום... מה זה??? לא לשון הרע??? איפה האדיאלים הגדולים??? או שיש לכם אידיאלים רק בקשר לארץ ישראל????? מה זה??? אתם לא מבינים כלום.... רוצים לחזור לארץ ישראל השלמה, להקים עוד ועוד מאחזים ויישובים... איך?? למה נראה לכם שנצליח אם אנחנו מתנהגים ככה???אם אין לנו טיפת דרך ארץ ומוסריות??? איזו השפלה..

סליחה על צורת הביטוי, אני פשוט מזועזעת...
כפר-סבא, שיחקת אותה.חמסית
יהודי!, אתה הולך רחוק. אין לנו הרמה הזאת, אנחנו קטנים ידי למחלוקות האלה.

[ככלל, למה, תמיד-תמיד, כל מה שנאמר בשם הרב ליאור, נאמר אחרי כמה זמן, שוב בשמו בדיוק ההפך. לדעתי יש איזה בעיית תקשורת איפה שהוא שם.]
תגובה-מתנחל גאה.
בע"ה ית'!

א.חמסית-הבנתי,הוד מעלתה גדולה יותר מהרבנים הנ"ל שאמרו שהישתבשה דעתו מבעיה רפואית,
הרב אמר,הרב אמר,

ב.לעמיצורית-באמת הרב אליקים לבנון שליט"א אמר שלא לפרסם את זה,אלא להזהיר תאנשים בשקט, לכן הוא לא קורא בגדול, ובאחת השבתות הוא החיש כול קשר לחתימה שלו על מה שהוציאו נגד אבינר, שאלתי אותו בעצמי אחרי זה(כי חצי מהישוב "טרח" לבוא להעיר לי בנושא...) והוא אמר לי שהוא מסכים אם מה שכתבו,הוא לא חתם על זה בכתב-אלא בעל פה,ככה הוא טוען, ויש אנשים שטוענים ומעוותים את דיברי הרב דוב ליאור-הוא טוען שאסור לקרוא לו רב,-

ורבנו כותב בספר המידות שער בושה,עה,-'מתר לביש את הרבנים ששוכרין את הרבנות לשם גאוה,וראוי לבזותן ולהקל בכבודן,ואין עומדים בפניהם,ואין קורין אותן רבי,והטלית שעליו כמרדעת של חמור'.....
מובן? וראוי לבזותן ולהקל בכבודן!!!

ודפק'א ההפך-מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...

וד"א..-את מדברת כמו אחשל מישהו שאני מכיר והוא יסמניק.
באחד הוויקוחים שלי איתו הוא זרק- "למה זרקתם אבנים? אנחנו גם יהודים!-איפה האדיאלים הגדולים??? או שיש לכם אידיאלים רק בקשר לארץ ישראל????? " תכל'ס.. את תישאי בעונש כרת,אני יפיץ ברבים כי הרב שלי אמר לי,

ג. לאושרית 16-לשון הרע לתועלת מותר,את רוצה לקחת על עצמיך את העוונות של אי הזהרה של יהודים? שאבינר מכשיל אותם בכרת??!!(אחרי שפסקו שאסור לו לפסוק בנידה!)
ד.ליהודי!-אני לא יודע מה אם כול אלו שלפני,לא קראתי את כול השירשור כי אין לי כוח...-תיהיה בטוח שאני כותב את זה לשם שמים בלבד!, אני לא מחפש איפה להשמיץ,אני מזהיר-דיברתי איתו השבוע,ואין לו באמת תשובות,בהיזדמנות אני יעלה תאסמסים ששלחתי לו-והוא החזיר לי-אני מיתלבט אם לעלות אותם או לא...כי זה כבר בגדר אחר,

ה.לתפוזה 1-רבנו אמר שבדור שלנו יהיו הרבה רבנים לא אמיתיים שחולקים על התורה(פעם ראית רב שמתיר כרת? ושכול הרבנים אומרים אחרת?)
להישתכנע ממה? הרב שלי אמר לי שאסור להקשיב לו וללמוד תספרים שהוא הוציא ב3 שנים האחרונות-ומה שהוא הוציא לפני 3 שנים מותר, מי את שתחלקי על הרב אליקים? תיתבישי לך! תולעת!

ו.חמסית-את מוזמנת לישאול אותו-אני ישלח לך במסר"ש-תמיספר שלו-את מוזמנת לישאול בעצמך(אפילו שאני דיי בטוח שבטלפון הוא לא יגיד,רק אם תיפגשי איתו ותישאלי אותו הוא יענה.. ככה היה לי.. בהצלחה.!

שנזכה לדעת תאמת במהרה..
עכשיו, דעתי היא שינעלו תשירשור ושתפסיקו ליזרוק פה כול מילה שניה 'אבינר'..
כולם פה יודעים,אז חלאס,.
מה?חמסית
אני הוד מעלתה? |מוחמאת|
בדיוק ההפך. בגלל שכל המחלוקות רבנים האלה גבוהות ממני, אני אפילו לא מנסה להבין מה טענות שני הצדדים. כי פשוט, אין לי זכות להביע דעה. הרי, מי אני ומה אני, ומי הם.

רגע, ומי אמר שהרב אבינר עומד בתנאים של: "ששוכרין את הרבנות לשם גאוה"?
קצת מעניין, שאתה אומר באותה הודעה שהרב אליקים אמר לך לדבר על זה "בשקט", ואתה מפרסם את זה באינטרנט.

ממש קשה לי עם איך שאתה מדבר כאן עם אנשים. (ע"ע, "תתבישי לך! תולעת!", "את תשאי בעונש כרת". |מפוחד|)

אנשים, קצת קצת צניעות. בואו נפסיק להתעסק בזה כל-כך הרבה, זה כל-כך רחוק מהרמה של כולנו. באמת, קצת צניעות, קצת ענווה, קצת פרופורציות. באמת שזה לא יזיק.

וכן, אני מאוד אשמח לקבל את המספר של הרב דב ליאור, משהו שם משובש.

שבת שלום.
זה כן לשם שמיים!אנונימי (פותח)
זה לא נעים. אבל נניח לרגע, שמה שמסופר עליו נכון. (אני משוכנע בכך אבל נניח לרגע שגם אתה השתכנעת). האם לא הייתם עושים אותו הדבר?! האם לא הייתם מפיצים ברבים את העוולות שהוא עושה, כדי שאחרים לא יכשלו/יפגעו?!
אם הייתם משתכנעים, האם הייתם קוראים לו רב?! הייתם אומר שאי אפשר לדבר עליו כך?! הייתם אומר שאי אפשר להגיע לקרסוליים שלו?! הרי אם הייתם משתכנעים, הייתם סוברים שהוא לא מגיע לקרסוליים של אף אחד כאן בפורום.
הרבה יותר קל ונוח להיות ב"מחנה השלום", אבל אני מתעקש להיות שייך ל"מחנה האמת".
עוד הערה: כל מי שתומך בו, בעצם אומר על כל האברכים, והרבים שמפיצים עליו את עוולותיו שהם שופכי דמים. אם מה שמפיצים עליו זה לא נכון, אז מה שאותם האברכים (שאתם לא מגיעים כביכול לקרסוליים שלהם...) עושים, זה לשפוך את דמו. ואני שואל אתכם בחזרה: מה עם יראת רבנים?! למה אתם ככה מלכלכים על רבנים?!
כל עוד היו אלו מבחינתי שמועות, בלי שראיתי ראיות לעוולות שלו, לא הלעזתי עליו, כי אולי זה לא נכון, ויש פה ממש שפיכות דמים.
אם מישהו בדק ברצינות את הדברים עד הסוף, והוא יכול לסתור את כל הראיות (עשרות ראיות) המובאות באתר aviner.net, אז המינימום שעליו לעשות, זה לפרסם זאת ברבים, ואני מוכן ברצון להודות בטעותי. אבל במצב כיום שיש עשרות ראיות (הכוללת הקלטות, כתב ידו, ועדים רבים), ואפילו אתר שיוצא לתמוך בו, לא מתמודד עם עשירית מהטענות, תסלחו לי אבל צריך להתמודד עם האמת, אפילו שהיא לא נוחה.
והאמת והשלום אהבו. (השלום יבוא רק מתוך האמת).
האמת?חמסית
אני עדיין מתעקשת לא להבין בכלל מה הארוע שעשה את כל הרעש. אני צעד אחד קודם. כמו שציינתי, (|מבט עייף|), זה בכלל לא העניין שלנו. הרב אבינר הוא אדם גדול, ואת זה שום דבר שהוא עשה לא יכול לסתור. הגיוני שהוא עשה משהו שממש-ממש לא בסדר, זה עדיין לא ענייני.
כל-כך קל לשחק אותה אש-בוערת-בעניים-אחרי-מציאת-האמת-שרק-אני-רואה-ואתם-סתם-מנסים-לעשות-צדק-מזוייף, זה מין קטע כזה של הגיל שלנו. הכי קשה זה לא להיכנס לויכוח מסויים כי הוא נועד לגדולים ממך, הכי קשה לדעת מתי משהו הוא מעל לרמתך. זאת אמת שהיא איננה חד-משמעית (כפי שמשתמע מדבריך), יש אנשים שטוענים אחרת מה'אמת' שלך, אז כניראה שיש עניין גם בצד השני, לא? זה לא שכולם מטומטמים ואתה הגאון המאוזן היחיד, נכון?
ורגע, מי אתה שעליך מוטלת המשימה להפיץ את קלונו של רב, בגודל (ואם קשה לך לראות את זה, מספיק שתסתכל על ההישגים שלו), של הרב אבינר? האם יש לך הזכות בכלל להתערב במחלוקת-רבנים?
נכון מאוד, צריך להתמודד עם האמת, אבל גם את זה צריך לעשות בשיקול-דעת, בהיגיון, בצנעה, בענוה.
זו לא מחלוקת בין רבניםאנונימי (פותח)
אין פה מחלוקת האם משהו מותר/אסור וכד', שאני נוקט צד, משוכנע שזו האמת, ומנסה להראות לכולם בנימוקים תורניים אצל מי האמת. למרות שגם זה לא נראה לי פסול.
השאלה היא האם בן אדם הוא רב, שצריך ללכת בדרכיו, או מתחזה. היה חילול ה' עצום כאשר שבתאי צבי התנצר. גם אז אני בטוח שהיו הרבה אנשים שאמרו איך אתה מעז לדבר על אדם גדול כמוהו, מי שמך, אתה לא ברמה שלו, וכו' וכו'.
אבל יש מצווה לפרסם את עוברי העבירה, כדי שאנשים ידעו להתרחק מהם.
אם הוא היה רוצח, האם היית ממשיכה להגן עליו?
האם יש משהו שאם הוא יעשה יוכח שהוא לא ראוי לגדולה?

אם היית טוענת שקראת את הטענות נגדו, והם נראות לך מזוייפות, ניחא, אבל ללכת בעינים עצומות אחרי מישהו, רק בגלל שהוא כתב הרבה ספרים, נראה לי מסוכן מאוד.

עוד משהואנונימי (פותח)
את כל הזמן אומרת שאת לא רוצה להכנס לויכוח כי זה גדול עליך וכו' וכו', אבל בפועל את נוקטת עמדה ברורה לחלוטין. את מזכה את אבינר מכל אשמה. ואם את לא מבינה על מה מדובר "מה האירוע שעשה את כל הרעש" תכנסי לaviner.net, ותסיקי לבד את המסקנות.
מה??מה זה השטויות האלה??אתה עוותת את המציאות!!נוער חומש
אמאלה מאיפה הבאת את זה??אני פשוט מזועזעת!!הייתה שם בכלל שאתה אומר כאלה דברים?
מאחת שהיתה שם...
איפה? ולמי היתכוונת?.. בתכל'ס נישבר לי מענייןן...מתנחל גאה.
ל"הר המורניק" על הדברים על הר' גדי.באמת נמאס.נוער חומש
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה