כבר התארגנו עם ביצים ועגבניות רקובות, השגנו אולרים וסכינים, התחלנו לחשוב על נורות צבע. ופתאום- הרב גדי בא ומודיע שההפגנה באישור המשטרה, ושהוא חתום על האישור, ולא לעשות רעש. אישית, היו לי כמה סימני שאלה די רציניים: 1. אנחנו באות בשם העצורות הלא מזוהות (ז"א, לא מכירות בסמכות המערכת; בית המשפט והמשטרה) ומבקשים לשם כך אישור? יש כאן פאטתיות מנצחת. 2. ממתי מבקשים אישור מהמשטרה להפגנות? לא עברנו את הגיל?
עכשיו ברור שיש עניין גם מהצד השני: שימוש במערכת נגד עצמה, מה שהרבה יותר יעיל לנו, כי זה הרי תופס קו מתון-יחסית שיתן שיתוף פעולה עם המערכת (כמובן, באופן חד-פעמי, רק עכשיו כדי לנצל את הכוח שלה נגד עצמה, לתת לה לירות לעצמה ברגל.), ובכך אולי יביא אותנו להענשת השוטרים הבעייתים.
השאלה שלי היא כזאת: האם זאת המטרה להענשים את השוטרים, בכדי להשיג את הרתיעה של המשטרה? האם השוטרים באמת יענשו ויהוו תזכורת לאחרים? או -מצד שני- האם אין פה בעיה של סטיה מהמטרה הכללית, הגדולה? הרי אם המטרה היחידה היא למגר את התופעה הזאת במשטרה, הרי שהקו הזה מהיר יותר ויעיל יותר. במקום להעצר, להשפט, לארגן הפגנות וחסימות וכו', ובקושי לקבל תשומת-לב מהתיקשורת, או במילים אחרות- הדרך השניה היא לעורר את הכל דרך העם=התקשורת, מה שהרבה יותר מורכב וקשה. אבל היי, המטרה של הבנות מלכתחילה הייתה שהן לא מכירות בסמכות בית המשפט, ולכן הם כל-כך הסתבכו (אגב, לכולן הייתה אז האפשרות לחתום ולהשתחרר עוד ביום שהן נעצרו.), האם עכשיו אנחנו לא סותרים את כל מה שהן עשו? האם הן ישבו שם בכלא, וסבלו על הגוף שלהן ממש, חינם? כי מימלא עכשיו מחליפים לקו אחר, מתון יותר?
אני מניחה שזה עניין של סדר עדיפויות. האם עכשיו אנחנו שמים כוכבית על המאבק הכללי של חוסר ההכרה בסמכות, והולכים להעניש את השוטרים האלה, ולמגר את התופעה המזעזעת הזאת (ואני ממש ממש לא מזלזלת, זה אחד החשובים, בזה אנחנו קובעים את הטכניקה לשאר הארועים, לפחות לבנות.), או שאנחנו מעדיפים לא לזגזג בין קוי פעולה, ולפעול בקו אחד ישיר, תקיף, וברור, בלי סטיות?
מבעיותי בחיים, היום יש יציאה של כל האולפנה להפגנונת הזאת. ללכת, או לא? מבחינה אחת, אני לא בין האלה שדוגלים בללכת ראש בראש עם המערכות, מבחינה אחרת, ראבק. איזה זיגזוג מטורף יש כאן, זה כל-כך פאתט, להלחם על משהו עם הכללי משחק שלו. כמו שאני מכירה את עצמי- אני אלך. כי זה לא שבאולפנה אני יעשה משהו מועיל יותר, אבל-----
) מזעזעת, ושעלינו למגר אותה בכל דרך.