בס"ד
הרב אבינר הוא תלמיד חכם עצום.
אני מצטט ממה שכתב אברך אחד (הוא כתב את זה כתגובות להודעות של כמה אנשים, והעתקתי רק את דבריו ולא את דברי האנשים הנ"ל):
"לצערנו, עדיין לא נמצא מי שיכריע את המחלוקת בהסכמת כולם.
מחד ת"ח חשובים יצאו כנגד הרב אבינר, ובהם הגר"ש פישר, הגר"ד ליאור ועוד, כפי שהובא למעלה בפורספט של האתר הנ"ל (אגב, באתר לא מובאת דעת הרב אליקים לבנון שליט"א בכתב, וגם המסמך שאתה מצטט לא נמצא שם עם חתימות מקורויות של שאר הרבנים, מלבד הגר"ד ליאור הרב יעקב יוסף שליט"א).
ומאידך ת"ח רבים וחשובים יצאו להגנתו, ובהם הגר"צ דרורי שליט"א (שהוא ת"ח עצום, רב ואב"ד קריית שמונה שנים רבות, מבחירי תלמידי הרצי"ה) ועוד רבנים חשובים.
גם הגרז"נ חזר בו, ראה את המכתב השני ב
http://www.aviner.org/Src_Garzen.html. (הצילום נמצא כאן:
http://www.aviner.org/SrcPapers/garzen2.pdf). כידוע ביה"ד של הרבנות י-ם זיכה כמה פעמים את הרב אבינר מול הרב יעקב יוסף שליט"א (וע"ע
http://www.aviner.org/ex_Woman.html), ולכן הר"י יוסף החליט לתבוע את הרש"ח אבינר ללביה"ד של 'העדה החרדית', אך הם החליטו של להתערב בענין (
http://www.aviner.org/SrcPapers/badats.pdf). לכן, החליט הר"י יוסף לתבוע את הרב אבינר לביה"ד של הג"ר דב לוין שליט"א שאכן פסק אסור לו להורות.
המורם מכל האמור שישנה מחלוקת בין ת"ח חשובים בענין."
וגם:
"רבנים חרדים רבים כותבים להגר"ש אבינר שליט"א בהערכה רבה, ובהם הרב מונק זצ"ל, שלדעתו אסור להצביע ל'כנסת המינים'.
הוא כינה את הגר"ש אבינר שליט"א: "הגאון... ראב"ד בית אל" - עד שהרב אבינר ביקש ממנו להפסיק. "
וגם:
"אני מניח, שכל ת"ח נוהג לפי העובדות שבאו לידיו, והעובדה שיש מחלוקת אינה משנה אמת זו.
אילמלא ההתנתקות, היו פחות אנשים ממצאים שקרים על הרב אבינר שליט"א. אולם, אם היו טענות אמיתיות של דוברי אמת - היו הרבנים הנ"ל יוצאים כנגדו.
השאלה היא האם יש עכשיו טענות אמיתיות. (אגב, הרב אלי סדן שליט"א טוען שהרבנים הנ"ל הוטעו גם בידי אברכים בני תורה ששקרו אותם)"