ילדהhoy
יש לנו ילדה שממש לא מסוגלת לשבת הרבה זמן בכיתה היא יוצאת כמעט כל שיעור להתאוורר וחוזרת, היא חייבת לרוץ הרבה וכו... אבל בבית לדוג אנחנו רואים שהיא כן מסוגלת לשבת במחשב איזה שעה פלוס ברצף בלי לקום. אז אנחנו מתלבטים אם לשלוח אותה לאבחון,אולי היא היפראקטיבית?
"במחשב"-שרבוב
זאת דוגמא ממש לא משקפת, כי ישנם המון גרויים שתופסים אותה, חוץ מזה שזה מעניין...

האם היא תולעת ספרים?
סביר להניח שלא, כי קשה לה להתרכז ולשבת הרבה זמן ברצף (ממה שהבנתי).

לא נתת מספיק פרטים כדי שנוכל לדעת האם היא היפרקטיבית או לא, ולכן אני לא אוכל להגיד לך.
(והאמת שגם אם היית נותן היינו יכולים רק לשער..)

לפי דעתי כדאי לך להתייעץ עם המורה שלה בביה"ס, או עם היועצת,
ואפשר ללכת לנוירולוג בכל מקרה,
זה לא דורש כ"כ הרבה מאמץ,
ותוך שניות הוא יוכל להגיד לך האם היא היפרקטיבית או לא.

בהצלחה!!!

המשךhoy
לא היא מממממש לא תולעת ספרים!!!!!
היא בכיתה י",א היא יוצאת ממבחנם הרבה לפני שהם נגמרים כי היא פשוט רוצה לגמור כמה שיותר מהר... ולכן יורדות לה נקודות בגלל זה..  נירולוג הוא זה שמפנה לאבחון או שהוא עושה אתזה? תודה רבה..
נויירולוג מאבחןכינוי סתמי
וגם מטפל.
מומלץ מאוד ללכת. זה יכול רק לעזור לה.
אישית הייתי אצל ננויירולוג בכיתה ט. הוא נתן לי טיפול תרופתי אבל הדגיש שזה לא קסם. אלא שעם זה- כשארצה- אוכל ללמוד ולהצליח.
ואכן.
ההתנהגות והציונים השתפרו לרווחת הצוות, ההורים וגם לרוחתי.
בהצלחה
נוירולוגשרבוב
מאבחן. תוך כמה דק'. (_זה פשוט ברור לו כשמש בדר"כ)
הוא גם יכול לתת טיפול תרופתי.
בהצלחה!
תודהhoy
תודה רבה!!
משהוא יודע כמה עולה הניורולוג??
וhoy
ואיפה הולכים לנירולוג?

תשאל בקופ"ח שלךשרבוב
זה לא יותר מידי מסובך, וגם לא יקר...
הבעיה היא שזמן ההמתנה ארוך בדר"כ
נורולוג יכול לקבוע בודאות, מאבחנת רק מפנה לנורולוג*#&למה?!*#&אחרונה
לא לשכוח שהיא ילדהmor_1116
בס"ד
לפי דעתי וממה שאני רואה כאחת שעובדת בגן חינוך מיוחד
וחלקם היפרים ברמות שאי אפשר לדעת, ושאף הורה בישראל לא ידע!
כאשר אני עובדת איתם אחד על אחד במשהו שהם אוהבים אז הם יושבים יפה מאוד!
יש ילד שהוא מסתובב שעות בגן אי אפשר לעצור אותו,כאשר אני תופסת אותו ויחד אנחנו בוחרים סיפורים שהוא אוהב אני קוראת לו 7 סיפורים ברצף,עד שאני מפסיקה להקריא! אז כשאשר משהו מעניין אותם הם מעצמם נעצרים זה גורם להם לחשק של מרץ אחר בגוף. או שזה טבעי שכאשר אנחננו עושים דברים שאנו אוהבים אז מן הסתם שנשב,ובמיוחד מחשב,כולם מסוגלים  לשבת מעבר לשעות שהם אפילו מצפים מעצמם!
יש עניין לעשות איבחון,כי מחשב זה לא דוגמא!
או לברר יותר לעומק מה הן הסיבות שהיא יוצאת מהשיעור ומה התדירות...
ומאיפה זה בא!
לכו לייעוץ,ועדיף עם איזה מורה שהיא לא הכי בעד לשלוח בטיסה לאיבחון, למה היום המורים רק שולחים וממליצים בלי להפעיל שיקול דעת! לכן ההורים צריכים לפעמים להיות עם היד על הדופק בצורה כפולה, בשביל שהכל יצא בסופו של דבר לטובת הילד!
הצלחה וברכה מאת ה' יתברך!
וגם ילדים היפרים מצליחים בחיים, עם הכלים הנכונים, והכלי הכי חשוב זה הגב והתמיכה ואהבה של ההורים והבית!
ואמונה בע"ה שתתבשרו בבשורות טובות תמיד
מה שכן צריך לזכור שאם כן יש בעיה כדי להתחיל לטפלרות014
כבר מעכשיו...
אותי למשל איבחנו בגיל מאוחר מדי..
וזה כבר היה אחרי שכבר הספקתי להפסיד מלא חומר ולהגיע למקומות ממש לא טובים..

נhoy
באזה גיל אבחנו אותך?

זה קצת מסובךרות014
את ההפרעות קשב גילו רק בכיתה ד
לרותאמא ל-5
גם לבן שלי גילו הפרעות בגיל זה ואין התקדמות בכיתה, רק כשאני יושבת איתו באופן יחידני.
איך ניתן לטפל מנסיונך האישי, מה עזר לך?
באמת עזר לי הרבה ישיבה פרטניתרות014
ההורים שלי ישבו איתי שעות..
וגם חונכויות בגיל נמוך..
וגם חברות בגיל מאוחר יותר שכבר ידעתי לדבר על זה..
בכיתה עזר לי רטלין..
אבל אז באו התופעות לוואי..

תודהאמא ל-5
זה טוב לשמוע מנק' מבט של הילד.
אני מבינה שאם ההורה לא נלחם על הילד שלו- הילד לא יוכל לבד.
לא לגמרי נכוןרות014
אבל יש בזה הרבה אמת..
אני בלי ההורים שלי לא יודעת אם הייתי מצליחה להגיע לאן שהגעתי..
הם לא נתנו לי שניה אחת להתייאש..
והרבה מאוד בנו איתי כלים..
כמו לנסות להבין למה לא התרכזתי בשיעור..
ואיך להתמודד..
נכון לא תמיד זה דברים שקשורים בו..
כמ הזבוב שנכנס לכיתה..
אבל יש דברים שהוא כן יכול לעשות שיהיה לו יותר קל להתרכז..

לרותאני פה
מה היו תופעות הלוואי של הריטלין? למה לא לקחת תחליף כמו קונצרטה? איך הצלחת לא להתמכר לזה?

הייתי מכורה..רות014
כאבי ראש, הקאות, דיכאון, חוסר חשק, אי תאבון..
ברגע שהרטלין היה מפסיק להשפיע היייתי אוכלת פולל.. וזה שיא הלא בריא..

ולא החלפתי כי קונצרטה זה לא בסל התרופות והיה יותר מדי יקר.. והורי לא הצליחו לממן..
היום אני לא לוקחת שום דבר..
בתקווה שאני יגיע לאונברסיטה אני גם לא יזדקק.. הרופא שלי טוען שאם הגיל המצב שלי נהיה יותר טוב..
אני לא מכורהשרבוב
אם רוצים לייצר מריטלין סמים צריך בשביל זה כמות גדולה מאוד.
בכמות הקטנה שיש בריטלן אין התמכרות.
אם כבר, אני מכורה להרגשה של עשיה, כשהמוח מתפקד נורמאלי.

יום אחרי ריטלין- אני בדר"כ רעבה יותר,
אבל אצלי גם כשההשפעה שלו פגה, אני עדיין מחוסרת תיאבון
[ועדיין ב"שוונג" של ריכוז]

ולגבי הטיפול- חוץ מחונכויות חשוב מאוד לבנות לילד את הבטחון העצמי שלו
[שכבר התרסק מספיק לאחר חוסר ההצלחה]
וכן, תגמולים רבים שמדרבנים

מכורה זה לא קשור לסמים...קינמון
התמכרות= תלות בדבר מסוים, כך שכאשר אין אותו- האדם מפתח תסמינים גופניים (קריז) וכאשר יש אותו ישנה הסתגלות, כך שצריך להגביר את המינון.

רוב הסמים ממכרים- מצד אחד הרגל ומצד שני תלות, כך גם אלכוהול, וניתן להתמכר לכל דבר (כמעט) לדוג'- שוקולד, סיגריות, טלויזיה, מתמטיקה, שינה, קוקה קולה ו-תרופות.

ריטלין ידוע כחומר בעל יכולת התמכרות. כלומר- מצד אחד ישנה תלות (ביום שלא לוקחים יש תופעות לוואי) ומצד שני הסתגלות (משפיע פחות פחות וצריך להגדיל מינון) במקרה שכזה צריך ללכת שוב לניורולוג כדי שיעשה תוכנית "גמילה" (או פשוט להמשיך הלאה, לקוקאין טהור יותר(;

***אני לא רופאה או משהו כזה! כל המידע שלי בא מידע כללי***

מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך