מה אתן חושבות?אנונימי (פותח)
אני ועוד מישהי התווכחנו על משהו,ועניין אותי לדעת מה אתן חושבות:
מה לדעתכן עדיף:
מישהי שנראית "דוסית" כלפי חוץ-מבחינת בגדים(צניעות) ומראה חיצוני,אבל מדברת ומתנהגת שונה לגמרי-לדוג':רואה סרטים ושומעת שירים בעיתיים מאוד.

או-מישהי שכלפי חוץ נראית לא הכי דוסית, אבל מקפידה ממש על תפילה,לשון הרע וכו'...
[יש לציין- שהמראה החיצוני אצל שתי הבנות האלה בא מבחירה שלהן-לא מדובר במישהי שלבושה שלא לפי גדרי ההלכה בגלל שהיא פשוט לא מודעת לעניין,אלא מתוך בחירה.]

אני ממש אשמח שתחשבו טוב על השאלה,ותגיבו...
תודה
נראלי השניה...talr123
זה ממש חשוב הצניעות, אבל לדעתי המעשים חשובים יותר....
ברור השניה!...(=א.ש=)
אבל אם התכוונת שהשניה הולכת ממש כמו חילונית- אז יכוליות שעדיף תראשונה..
חיוכים

נראה לי שהשנייה...
כי צניעות זה מצווה אחת, חשובה אומנם אבל עדיין לא הכול...
לעומת זאת המעשים שאתה עושה זה הרבה יותר דברים, לדוג': תפילה, לשון הרע, כיבוד הורים, ואהבת לרעך כמוך, חסד, וזה רק מה שעולה לי ככה בשליפה, יש עוד המון...

לא הראשונה ולא השניהנקדש את שמך..
שני המצבים אינם רצויים, ואינם לפי התורה.

תיקוןנקדש את שמך..
שני המצבים אינם לפי התורה ומתוך כך הם אינם רצויים (שלא לומר אסורים..)
השנייה- ה' רוצה את הלב שלנו ולא את החיצוניותבצי.ג
דבר1:חיצוניות זה חשוב ממש דבר2צניעות זו מצווה-שבונץ'
למה שה' לא ירצה אותה?

זה ממש מוזר מישי שמקיימת את כל המצוות חוץ מצניעות-אבל יכול להיות שזו נקודת החולשה שלה..העיקר שהיא יודעת שזה בעייתי,ושהשאיפה שלה זה ללכת יותר צנועה מימה שהיא כרגע.וזה סוגשל פיצול אישיות.. כאילו ממש צדיקה אלב לא הולכת צנועה מתוך בחירה ממש??[בלי הירהורים?]
זה מצב ממש מוזר...!
ואם יש מישי שניראת ממש דוסית והיא ממש לא [למרות שזה גם ממש מצב מוזר]זה גם מוזר..אבל לפחות על צניעות היא מקפידה..זה גם משהו..חשוב מאוד!
וסתם שתדעו חיצוניות מש חשיבה ואומרת הרב הלע הבנאדם!-כמה שאומרים שלא...היא ממש אומרת!
ובציג.-החיצוניות זה חלק מימך...את בוחרת איך "לשדר" את עצמך
בעע כמה טעויות של מהירת-שבונץ'
אם את חולעל אחים שלך מעמ"י לא תתלבשי בשבילם?..אנונימי (פותח)
השנייה מלא בנים נכשלים בגללה וזה ממש ממש לא נראה לי יותר טוב מלהקפיד על לשון הרע..
להכשיל בנים?!!!???....זה נוראאא, בדור שלנו זה מטורף.!..
זה עכשיוו הענניין שאנחנו בנות ישראל הצדיקות חייבות לעבוד עלייו..
למה-- ,הגאולה לא תבוא ככה ,במצב כזה. בטוח...!!!!!!!!!!
ובנים הרבה יותתתר מעריכים בנות צנועות זה ידוע! הבנות הלא צנועות נותנות להם יותר -גוף ..והם ממלאים את התאוות שלהם.. ולכן הם יותר נמשכים אל הלא צנועות..

למרות שלהתחזק כדאי וומומולץ  שזה יהיה לאט לאט זה נכון שלא כדאי להתחיל מחיצוניות... אבל צריך לחשוב חזק חזק שאחים שלנו הצדיקים חוטאים בגללנו ואם אנחנו באמת אוהבים את הבנים המתוקים של עמ"י נעזור להם לא לחטוא ונתלבש צנוע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

וגם יש עניינים שכתוב בהלכה שאסור לגשת אל הקודש לא צנוע... צריך להזהר ולבדוק כי אנחנו לא יכולים לעשות מה שבבא לנו ככה...
כן ,אנחנו חיות בסרט...העניין הגדול של הבנות זה הצניעות ואצל בנים זה שמירת הברית ואם אנחנו אוהבות את ה' באמת ו'דוסיות רק בפנימיות' אז אנחנו חייבות להתחייל לעשות שינויי בחיצוניות כי העניין שלנו זההה הההצניעותתת לגמרי ככה!!!!!!!!!!במיוחד בדור המטורף שלנו!!!!!!!!!

תיהיו חזקות צדיקות!!!!!!!!!!!!!!!
ה' מחכה לכם ...
<3<3.הוא אוהב אותכם
,הוא רוצה אותכם!!!!!!!!!!!
תקדשו שם שמייים ברבים !
זה העניין שלנו עכשיו!!!!!!!
החיצוניות זו החצנת הלב שלנו.אחת מהשומרון
נקדש את שמך צודקת מאוד!..אבל..תן חיוך!
"דרך ארץ קדמה לתורה!"

בצפייה לישועה!
התורה היא דרך ארץ.אחת מהשומרון
בס"ד
ואדם צריך לשאוף לתורה עם דרך ארץ. ("יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ")
אין 'עדיף'פעימה
בס"ד

יש את מה ש*צריך* להיות. וזו לא אף אחת מהן..
בת לא יכולה לתרץ את זה שהיא לא לובשת צנוע בכך שהיא מקפידה על תפילה ולשון הרע..

בנוסף, אולי השניה דווקא יותר בעייתית כי לבוש לא צנוע מכשיל אחרים, גורם ללחץ חברתי על המסביב..

מסכימה איתך^^יופידו
רק עם מה שהוספת שלא, גם בצביעות יש משהו שמשפיע על הסביבה ולא לטובה.
אין מה לעדשותרמ"ג
בת שלא לובשת צנוע, צדקת ככול שתהיה, לא דוסית. אין מה לעשות מחשוף פתוח=לא התורה! לפי דעתי זה גם לא כזה הגיוני אם את מבינה ומרגישה שזה נכון הדרך של הקרבה לה' והכול, יכולים להיות לך קשיים אבל בעיקרון את תמיד בעלייה ותשאפי ללבוש הדוסי

לעומת זאת בת שלבושה "עלק דוסי" תלוי מאיפה נובע לה, יש כאלה שחושבות שזה סתם קוול אבל אם זה נובע מתוך רצון ושאיפה להשתייך ללבוש זה משהו ממש גדול.

אוקצור: אני אל חושבת שיש פה שאלה של עדיף או לא וזה גם מורכב מהרבה הרבה דברים, אבל בעיקרון הגיוני שיש בת שהיא קצת פחות דוסית במובנים כלשיהם, הנקודה פה שהיא צכה לתפוס שהיא ככה ולשאוף ליותר.
מסכימה עם פעימה, אבל...שמחה ואמונה
אם הראשונה מתכננת העתיד להתחזק גם במידות ברור כשמש שהראשונה עדיפה..
הי, בלונית- מי את?רחל=)
כי בדיוק דיברתי על זה עם כמה אנשים...
ורב אחד אמר לי שאמנם זו שאלה טובה, אבל בכ"ז קצת קשה לו לראות בנות שמתפללות מנחה בשיא הדבקות אבל זה בעיה הלכתית להתפלל לידן מנחה...

המסקנה שלי היתה שמשני המקרים האלה ממש ממש אסור לשפוט אף אחת ע"פ החיצוניות שלה וע"פ איך שהיא נראית, אבל שתי הבנות נוהגות בצורה בעייתית.

אני חייבת לציין עוד נק', שבד"כ לבוש זה סוג של הגדרה עצמית. ולכן אם בת מתלבשת בצורה בעייתית, היא בכ"ז מראה משהו למרות שבשאר הדברים היא ממש בסדר.

עוד לא ממש הגעתי למסקנה סופית, אבל בינתיים אני משתדלת לא לדון אף אחת.

[ועוד נק', זה שיכול להיות שאותה בת שמתלבשת בצורה בעייתית- בשבילה זו הנק' שהכי קשה אצלה ואם החצאית הגיעה אצלה למצב של ספק בסדר הלכתית, זה התקדמות ענקית בשבילה ממצב של- בטוח לא בסדר הלכתית..]
יותר מזה.א.א.ק
מכיוון שאני קצת אחריכן במצבי בחיים (סיימתי אולפנא לפני 3 שנים)
אני יכולה לומר כמעט בפה מלא, שגם הראשונה שתוארה, אם לא תעשה שינוי עמוק בעצמה, גם הסממנים החיצונים יעלמו כלא היו.
ויותר מזה.
היא תהיה מאלה שבטוחים שהיו דוסים פעם, אז אל תדברו איתם על דוסים. הם יודעים בדיוק מה זה..
והם כל כך לא..
היא (באופן אישי), אף פעם כנראה לא חוותה באופן מלא את ההוויה הדתית המלאה, כלומר, אף פעם לא חיה את חייה באופן שבו היא חושבת כל הזמן, "האם זה רצון ה' באמת?"

פגשתי מישהי כזאת לפני כשבוע. היא עובדת איתי.
אני חייבת לציין שפשוט עצוב לי להיות איתה.
היא הייתה פעם קומונורית, והלכה רק עם חצאיות ארוכות וכו'..
עכשיו, בת 22 מתחתנת עם חבר שלה, לא שומרים נגיעה, וכו'..
היא כן עם חצאית וחולצה. אבל איזה חצאית ואיזה חולצה.
ה' יעזור..
נק' למחשבה...
עדיף אחת ששומרת על צניעותדוסית גאה!
ועל שאר המצוות וההלכות...

יומטוב ומבורך=)
דרך ארץ קדמה לתורה - לכן השנייה.מיטל
אנחנו לא אלוקים,ולכן לא נחליט מה יותר חשוב או מיmor_1116
אז קשה לענות על השאלה הזאת!
מה שכן יש הלכות צריך לקיימן!

ללכת בצניעות זה לא פחות חשוב מלשון הרע!

וממש אין פה עיניין של "דרך ארץ קדמה לתורה"
כי גם לשון הרע,ועוד הלכות רבות הן מהתורה,ללא קשר לדרך ארץ קדמה לתורה...
המשפט הזה ממש לא תופס במקרה הזה, כי מדובר פה על הלכות מהתורה,בשני המקרים!

ואני שונאת את ההגדרות האלו של הדוסיות, בסה"כ מאחורי כל הביגוד והמראה החיצוני,עומדת נפש,עולם שלם של אדם,ונשמה!!!

בע"ה כל שנעשה נצליח שנזכה לקיים את רובן הגדול של המצוות!
ברור שהשניה !אנונימי (פותח)
מה השאלה בכלל ?
אז הנה תשובה יותר מפורשת -מיטל
לדעתי, עדיף את הבת מהסוג השני..

ולמה?

כיוון שהבת הראשונה רק תלך ותדרדר , כיוון שהפנימיות שלה לא בנויה נכון

לעוומת זאת הבת השניה יכולה רק להתפתח יותר ולמרות שהיא בוחרת לעשות כמה דברים אסורים, מתוך זה שיש לה בסיס ושורש טוב, לאט לאט היא תשנה את הדבים האסורים ורק תתחזק (מניסיון)
ברור שהראשונה!!! --אנונימי (פותח)
עם הכבוד למצוות האחרות ויש הרבה!
וזה ברור שאנחנו לא יכולים לשפוט מה יותר... כי אנחנו לא ה'.. וכו'
אבל-
עובדה שהיום בעית הדור היא צניעות ומי שבכ''ז מקפידה על זה מראה מה השאיפות שלה, איך היא רוצה להיות. בחירת צורת לבוש זה קיטלוג עצמי... והיא מקטלגת כך את עצמה ז''א שהיא רוצה להיות חלק מזה...
וחוצמזה... גמאנחנו פעם דיברנו על זה...
ולעומת כל שאר המצוות שהשניה לא עושה...
בעית צניעות זה מדרגה מתחת לגילוי עריות ומוביל לכך...! (הן מאותה ה"משפחה")
 שזה לעומת לה''ר יהרג ואל יעבור!!!
השני.. כי אם היא כבר דוסה היא בטוח עוד תשתנה ב"ה!!נועוש=]]!!
ברור שהשניה!קינמון
ומה זה לא דוסית?
עוברת לחלוטין על ההלכה או רק משחקת איתה? (נגיד, חור שלישי, נזם, מכנסיים מתחת לחצאית וכו'- תדמית, לא הלכה.)

לא חסרבנות דתיות, שמקפידות על דברים רבל הולכות נגיד עם חצאית מעל הברך (עצוב..)
ולא חסר כאלו שנראות דוסיות לגמרי, אבל עושות עבירות...
אני חושב שמחברת השאלה מתרכזת בדברים משנייםאנונימי (פותח)
מה זה כבר ה"לא צנועה"?
זה ביטוי כל כך כללי שאי אפשר לדעת מה הוא אומר.
האם למאית מהגברים היא גורמת התגרות בלתי סבירה ?
או שלפי המדידות שלך , מרחק קצה השרוול מהכתף  בס"מ זה בגדר "לא צנוע" ?

ואולי את מתכוונת בכלל לזה שהיא מפגינה עושר , או לובשת דברים מוזרים כמו עגילי פלסטיק בקוטר 15 ס"מ ובעובי 3 ס"מ ,באוזן משמאל בצבע סגול עז  ובאוזן יימין בצבע אדום ?

ואיזה מיני שירים פסולים היא שומעת?
האם את ,שיר השלום" הנבזי שמסית נגד מאבק על ארצנו , ומפחי במלים על בור תחתיותץ אפל שמחכה לגוויה שלנו אם נילחם ?
או את השיר של עיברי לידר המנוול :
"אלף בנות דתיות עם מבט מטורף בעיניים, מחכות שהמשיח יבוא להתפלל להן  וכו' "
או שירים על יצחק רבין שר"י שכאילו היה כערבות הבוכיות? 

בבקשה להסביר  .
ובכלל למה צריך למדוד בדיוק כל אחד. אם מישהו בסדר במשהו , זה טוב. ואם מישהו לא בסדר במשהו זה לא לא בסדר.  

איזה חילוני יותר גרוע , כזה שלא קורא קריאת שמע של ערבית , או כזה שלא קורא קריאת שמע של שחרית?
יצחק רבין הי"ד'אנונימי (פותח)
נרצח על ידי נבל דתי עם כיפה ששמר על כל כללי הצניעות והנגיעה...
יצחק רבין שר"י סולק למען חתרן בלתי נלאהאנונימי (פותח)
יצחק רבין שר"י עמד לפני מפלה מוחצת בבחירות .
הדבר היה פוגם כמובן באינטרס של כל הסמרטוטיאדה שמאחוריו.
זו היתה הזדמנות פז לחתרנים בלתי נלאים לסלק סופית את רבים מהעסקנות , ולהציל את השמאל.
התקשורת בידיהם ולא היה שום קושי ליצור מצג שוא כאילו מאחורי סילוק רבין שר"י עומד הימין!
הקולות יעברו לצד השמאל ושמעון פרס יהיה ראש ממשלה !
הכל עבד טיפ טופ .
אמנם בסופו של דבר השכל אצל האנשים גבר על תעמולת ההסתה הפראית שנוהלה נגד הצד היהודי .
אבל נתניהו בכדי לזכוץת בראשות הממשלה מיהר לוותר על כמה מדרישות המינימום של היהודים לארצם וכך נבחר.
המשטרה מפוצצת הרצאות שמראות חד משמעית שאין שחר לתיאורית הקונספירציה השמאלנית כאילו איש השב"כ יגאל עמיר , מהרצליה , ירה ברבין שר"י.
הבת של רבין , דליה רבין פילוסוף , טענה שאיננה מאמינה לסיפורים הרשמיים כאילו רבין נורה בידי יגאל עמיר , וסולקה מהר למעלה . עשו ממנה סגנית שר ביטחון למרות שאין לה חצי מושג בענייני בטחון.

ואגב הצילומים מככר מלכי ישראל מראים שיגאל עמיר היה גלוי ראש . עובדה .
שניהם לא מדד נכון לדוסיותאפוש
בס"ד
לכל אחת הנפילות שלה!
ל-"יהודירציני" וכל שאר המגיבים:אנונימי (פותח)
טוב,קודם כל אני אגיד שלא ציפיתי לקבל מהשרשור הזה תשובה משמעית-כי באמת לדעתי-אף אחת לא עדיפה על השניה...לכל אחת מהן יש חסרונות גדולים מאוד.המטרה ששאלתי את זה בפורום היתה לדעת מה אחרים חושבים...אז תודה רבה לכל אלה שהגיבו!!העלתם לי עוד נק' חשובות למחשבה...

בקשר להגדרה "לא צנועה"-אני לא מסכימה עם זה שזה מושג כללי,יש הלכה שקובעת בעניין.התכוונתי שלפי ההלכה היא לא הולכת בצורה צנועה...עדיין לא כמו חילונית אבל בצורה שע"פ רוב הרבנים בציבור היא לא לפי ההלכה.

שוב תודה לכולם-שבעז"ה נזכה ללכת ב"דרך המלך"-מבחוץ ומבפנים
אם את לבושה כלפי חוץ צנוע אז אינך מכשילה אף אחדרויזא
ואם את שומעת וצופה בדברים שלא בסדר בעיה שלך, אבל להכשיל אחרים העיקר שאת זהב?רוע לב לדעתי.

שכל אחד יעשה את הישר בעיניו ושד' יוביל את כולנו בדרך הנכונה.
אני חושבת..רותי7
לפי דעתי עצם זה שמישהי לבושה בצניעות זה משפיע על הפנימיות שלה..
ובגלל שאנשים מצפים שהיא תהיה צדיקה כזאת אז היא תתחיל להקפיד בגלל שמצפים ממנה..
ו"מתוך שלא לשמה בא לשמה" והיא תתחיל לקיים מצוות בכוונה...
מצוות צניעות היא מצווה מאוד חשובה...וזה מראה הרבה על האדם...
בת דתיה שהולכת עם מכנסיים זה נראה לי לא הגיוני..כי בת דתיה (מבחינת אנשים לא דתיים) היא בת שלבושה עם חצאית וחולצה...
מצד שני בנות שלא שומרות על הצניעות ומקפידות על שאר המצוות זה גם מאוד חשוב...
הפנימיות היא מאוד חשובה וחשובה גם הצניעות הפנימית...אבל אני חושבת שגם מתוך צניעות (פנימית וחיצונית) מגיעים לענווה שמתוכה אפשר לקיים את המצוות יותר טוב..
ולכן אני הקטנה לא יכולה לומר מה יותר טוב מבחינת ה'  ...
אני חושבתמאדניקית
שמצד אחד כן יש חשיבות של הבת השני- יותר מידות וכאלה
אבל אם נחשוב ונבין-
החצוניות משפיעה עלינו , על המידות שלנו!!!
אם מישי לא הולכת צנוע-זה לא רק מבחינה חיצונית,
גם משו בפנימיות שלה פגום-והיא לא תוכל לתקן את זה בלי לתקן את החצויניות-
כי צניעות זו מידה-זה לא לבוש!!!!
אבל לבוש זהו חלק ממידת הצניעות!!
אין כזה דבר עדיףרק שמחה
בוודאי ששתיהן באיזשהו מקום לא בסדר. אבל צריך לראות את כל המצבים. יכול להיות שהלבוש הצנוע של הראשונה א. משאיר אותה (מבחינתה) באיזושהי מסגרת.
ב. התחלה של שינוי חיובי שמתחיל בבגדים ונגמר בהתנהגות.
אותו דבר גם השנייה. יכול להיות שממש קשה לה ללבוש ארוך (-זה לא אומר שאני מסכימה איתה, אני משתדלת ללבוש תמיד צנוע) ויש עוד הרבה סיבות.
אבל בסופו של דבר שתיהן לא בסדר כי בת של מלך צריכה להראות ולהתנהג בצורה מכובדת!!!! שנזכה....
לא ראיתי מה כבר כתבו,אבל לדעתי א"א לומר מה עדיף...צוויג^^
ובכלל, למה זה צריך לבוא אחד על השני?! אין קשר בכלל... כל דבר זה עבודה ומאמץ במישור שלו וזה לא שאם אני חיצונית בסדר אני יכולה להזניח משו אחר..
ת'כלס,לא הבנתי את השאלה....

אבל אם כבר..אז נראה לי  שכן חשוב להראות כלפי חוץ כי בד"כ אנשים לא כ"כ דוסים בגלל דברים שבאים מבחוץ, ולהכריז בעצם ע"י הבגדים "אני דוסית" זה שלב חשוב..אבל מאד תלוי בבנאדם כי לפעמים זה סתם חינוך וכאלה..
אף אחת מהן לא עדיפה, שתיהן לא בסדר..lior3
עדיף ללכת בדרך של התורה וזהו!
השניה ללא ספקפרח532
נראה לי שאי אפשר להשוות!!צבי!ש
מי שנראת לנו דוסית כלפי חוץ וכלפי פנים לא - אין זה כלל וכלל בטוח שאינה דוסית כלפי פנים, אי אפשר לדעת כלום!
ומי שנראת לנו לא דוסית כלפי חוץ ונראת לנו דוסית כלפי פנים גם זה אין בטוח שהינה דוסית, כי אי אפשר לומר שהיא מושלמת שהרי בחוץ יש משו המראה על הפנים,

ועוד משו -
אני חושבת שאין מתפקידנו להחליט מה יותר טוב, שאין אנחנו יודעות עומק האדם, ורק הקב"ה היודע נסתרות יכול לדעת!

יכול להיות שני מקרים כמו שאת מציינת שבאחד מהם הראשונה היא היותר טובה, ובשני השנייה היא יותר טובה..

זה אמור לבוא ביחד.פלספנית
בעזהי"ת

האדמו"ר מפיאסצנה אומר, שאם אתה רוצה לבדוק כמה התקדמת ואיפה אתה נמצא עכשיו- תסתכל ברצונות שלך. רק ברצונות.

אם הילדה הראשונה- פסדר, קשה לה ברוב הדברים, אבל ברצון- היא מתה להיות 'דוסית' באמת. היא פשוט רוצה את זה, ולכן היא מתלבשת ככה. אז זה מצויין. זה אחלה של דבר.
אם הילדה הראשונה מתלבשת דוסית כדי לקבל את הכבוד של 'דוסית'- אז זאת בעיה חמורה..

כנ"ל על השניה. אם הילדה השניה התרגלה לעשות מלא דברים, אבל רק כי היא התרגלה, ובאמת באלה כבר לפרוק הכל- כל הבאסה.
אם הילדה השניה רוצה להיות 'דוסית', אבל בקטע של לבוש קשה לה- אז אחלה.

וכיו"ב.

[נגיד, יש אנשים שאם הם יקראו את מה שכתבתי בשורה הראשונה, הם יגידו לי כל מיני דברים מעצבנים. בעצם זה בסדר, כי ישלי מה להגיב להם מהמשך  דבריו של האדמו"ר כנ"ל.]
השניה...סקובידו
עדיף השניה....
אני יודעת...הוד':)
שקודם כל אל תשפטו לפי המראה... בנאדם יכול לנסות לעבוד על עצמו ואנשים לא יודעים....
הילדה הראשונה קשה לה יותר לעבוד על הדברים האחרים... וזה באמת כ"כ קשה!! צריך לדון אותה לכף זכות- תמיד!
אני מכירה הרבה בנות שהן נראות כ"כ דוסיות אבל מדברות בזילזול וזה ממש מרגישים שזה חילול ה' וזה קשה בטירוף לקחת דברים על עצמך ועוד שמסתכלים לך על כל תנועה!! כל הזמן דנים אותך!! אבל תכל'ס מי שדן ת'אנשים האלה צריך לחשוב למה הוא דן אותם לחובה?!?! האנשים האלה מנסים!!! אנחנו לא יודעים עד כמה- אבל כן!! מכירות את המשפט- "אחרי המעשים נמשכים הלבבות" אז אולי זה מה שאיתן??
הילדה השניה ממש יכול להיות שקשה לה עם צניעות!!! לכל אחד הדברים שיותר קשים לו!!
אנחנו צריכים להבין שרוב האנשים מנסים לעבוד על עצמם וצריך לראות ת'טוב!!
תחשבו-הילדה שמדברת ומתנהגת בצורה לא טובה, כל הכבוד לה שהיא לפחות מתלבשת צנוע!!
הילדה שלא לבושה כ"כ צנועה, כל הכבוד לה שהיא מנבסה לעבוד על הפנימיות שלה יותר!!!
תדעו לכן שככל שדנים אחרים לכף זכות זה עושה עליהם זכות ונהיה להם יותר קל!!
אתם לא מכירים את האנשים בפנימיות ליבם בד"כ ואתם לא יודעים בכלל כמה שהם מנסים!!!!!!!!!

שנזכה לדון כל אדם לזכות למרות שזה קשה (ותדעו שלשון הרע מפריע ממש בשביל זה...) בהצלחה לנו בעבודת ה' ושנצליח לעבוד גם על מה שקשה לנו במיוחד!!!!

אין עדיפות לשתיהן. אך בכלזאת-אחת מהשומרון
בס"ד
לענ"ד, לבת שמתלבשת בצניעות יהיה יותר קל לשוב בתשובה ולקיים מצוות- כי הצניעות מתייגת אותה למשהו. (ויש בהתנהגותה מעט מחילול השם) ואז או שהיא תפסיק להתלבש צנוע, או שהיא תתחזק במצוות. (ובמקרה דנן ציינו שהמראה בא מבחירה של הבת, אז מן הסתם היא תלך על האפשרות השניה..)

לעומת זאת- הבת השניה עלולה יותר ליפול ח"ו בשאר המצוות, או כי ברגע קטן של משבר היא יכולה להגיע בקלות לייאוש שלך "במילא אחרים מתייגים אותי כלא דוסית, למה להקפיד על לשון  הרע?" או כי אחרים יפגעו בה ויבהירו לה שהיא לא דוסית בעיניהם..

אבל אין בדברי אלו לומר מה עדיף.
כי חובתו של האדם היא לשאוף לשלמות בכל תחומי החיים. והשאלה העיקרית היא איפה הרצון של כל אחת מהבנות.
וואי, אחת השאלות!סמיילי דוס

מקפיצה, כי מעניין אותי עוד דעות...

ו-לא, אין לי תשובה, זו ממש התלבטות!

מצטרפת למי שמעליהללי נפשי
אעירית =)

איך אצלנו אומרים:

לשון הרע דבר נורא יותר מחצאית קצרה.....

המסר ברור אני מקוה וזאת דעתי.

לא נכון!(=אני=)אחרונה

שנייהם דברים חמורים ביותר ואת שנייהם התורה אוסרת!

עדיף להיות לא זה ולא זה אם יש לך בחירה תהיי גם צנועה וגם צדיקה מבפנים...!

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך