יש לי כמה שאלות על תורת החייםאנונימי (פותח)
הישיבה הזאת נחשבת לקיצונית אבל תכלס' למה היא נחשבת ככה? אולי היא נחשבת חרדית, אבל למה קיצונית? החברה שם לא יוצאים לגבעות או מאחזים בכלל, או בקושי, אני לא מבין הרי האידיאולגיה שלהם זה שהם התנתקו מהמדינה, אבל למה הם שכחו את ארץ ישראל?
הם לא יוצאים לתגי מחיר, מה כן נשאר להם מא"י?
אני רוצה להבין מה העניין, אני מאוד נוטה להשקפה שלהם, אבל מה עם השאר?

תהייה גינזבורגרקשקשן
גם בלי המדינה וגם ארץ ישראל
ומי שלא רוצה להיות חסיד?אנונימי (פותח)
גם תורת החיים ישיבה חסידיתtomerittal
תיהיה כ"חניקאוריין
בס"ד
ותבין שהמדינה היא אתחלתא דגאולה ותפריד בין מדינה לממשלה..  
-גלוק17
לק"י.

תורת החיים לא שוכחת את ארץ ישראל, אבל זה לא כלכך פשוט להיות במרכז העניינים של השומרון כשנמצאים באמצע השפלה.
אפשר להחשיב אותה כקיצונית ואפשר גם שלא, פשוט מאוד-הדרך היא לפי התורה! לא משנה איך קוראים לזה.
חלק מהחבר'ה כן יוצאים לגבעות ולמאחזים כשצריך. בדגש על המילה "כשצריך", אין טעם להסתובב במאחזים ללא מעש, כשבישיבה אפשר ללמוד ולהתחזק.
כמו כן זה לא עניין של הישיבה, זה עניין של הבחורים שם, וסדר העדיפויות שלהם.
מה? יש כזה דבר היום כחני''ק? אני לא מכיר..'ערבות הדדית'
בע"ה ית'

גלוק, זה לא, האמת היא שפשוט נוח יותר לחמם את הכיסא בישיבה ולהגיד אני לומד אני לומד ודגל ה' הוא המלך מיתנפנף ולא לעשות כלום. אני אומר את זה מהרבה דברים ואנשים שאני יודע ומכיר שם.
אין כ"ח אבל יש כחניקים ויש נוער כהנאאוריין
אני כן בעניין של תורת החייםאנונימי (פותח)
מי שמכיר שם יכול לדעת כמה זה מפעל גדול, הלימוד שם אדיר, הכל, אבל זה לא נכון שכשצריך הם הולכים, אני מכיר שם מישהו והוא אמר לי שרק איזה 4,5 חברה מתוך איזה 80 בחורים ומאה ומשהו אברכים הולכים, אני לא מבין למה כשצריך הם לא הולכים?
אני לא רוצה להיות גינזבורג, החברה שם יותר מדי חסידים, ויותר מדי עושים בלאגן.
והכחניקי"ם של היום כבר לא אמיתיים, זה לא שייך להיות היום כחני"ק, אפשר להיות באידיולוגיה אבל לא יותר מזה.
אני חושב שככה זה בהרבה ישיבותtomerittal
קשה ללמוד תורה ברצינות וללכת ליישב את א"י. לכל דבר יש זמן.
אני חושב שאי אפשר להאשים אותם, ואי אפשר להגיד עליהם שהם אגואיסטים ח"ו.
[ע"ע- ישיבת מרכז, בית אל, וכ'ו..]

לא נראלי שהנק' זה הקושי...אנונימי (פותח)
דבר ראשון ישיבת תורת החיים היא ישיבה מדהימה.. אתה פשוט רואה איך חיים שם את התורה בצורה הכי אמיתית

שיש! והולכים עם האמת בלי לפחד מהשקר..... וכמובן אחרי בירורים שזו באמת האמת..

לא נראלי שהנק' שלא יוצאים כ"כ למאחזים וגבעות זה בגלל הקושי...

צריך לזכור שברור שמאמינים וזוכרים את ארץ ישראל.....לא שכחנו...

אך עכשיו עסוקים יותר בהפצות וקירוב של עמ"י וזה בא על חשבון א"י קצת... ובכל זאת יש שלוחה בחוות מעון.. ויש חברה שעוברים ליו"ש... השאלה מה היא הנק' שבה מתמקדים.......
ובכל זאת כל אחד יכול לעשות לפי נטיית לבו.............
-גלוק17
לק"י.

זה לא נכון לומר- לא עושים כלום.
יש דברים אחרים שהם כן עושים, הפצות, קירוב, וגם פיתוח אלטרנטיבות אחרות לתקשורת, משחק וייעוץ בדרך תורנית אמיתית.
זה הרבה, וכל אחד צריך לעסוק במה שהוא יכול.
מה זה הקשקוש הזה "כשצריך"?קטיף שנית
הרי אם היו עוד אנשים היו מקימים עוד מאחזים ועוד יישובים.
דבר ראשון יש טעם להסתובב במאחזים ללא מעש...otk100
דבר שני גם במאחזים אפשר [וצריך] לא להסתובב ללא מעש אלא לבנות את ארץ ישראל ! ולהתחזק !!

ואם 80 החברה ששם היו באים לבנות כשצריך [כל רגע נתון לפחות עד ביאת המשיח] אז המצבים שלהם אתה קורה כ'שצריך' לא היו קורים...  ההגנה הכי טובה היא ההתקפה...
ההגנה הכי טובה היא לימוד תורה!!אחת מהשומרון
בס"ד
יחד עם עשייה, אבל דגש על הלימוד תורה.
ומי שלא חושב ככה- שיחזור כמה ימים אחורה לקבל את התורה מחדש..

ובעשייה- כל חד צריך לעשות כפי כוחו, ולפי מה שד' יתברך נתן לו. אין לנו אפשרות לשפוט אחרים על חוסר מעשיהם, בשעה שהם עושים דברים גדולים וחשובים במקום.

שנזכה..
רק אל תשכחו את העיקראנונימי (פותח)
"והגית בו יומם ולילה-למען תשמור לעשות ככל הכתוב בו כי אז תצליח דרכך.."
נראה שאתם שכחת את העיקר ...otk100
"והגית בו יומם ולילה-למען תשמור לעשות ככל הכתוב בו כי אז תצליח דרכך.."
ולא למען תלמד עוד ועוד כל ימי חייך ...

כמובן שצריך ללמוד תורה אבל בתקופתנו העיקר זה לגאול את ארץ ישראל שגאולתנו תלויה בה...
-גלוק17
לק"י.

אז תמצא לך 80 חבר'ה משועממים שממילא לא עושים שום דבר מיוחד ותביא אותם לגבעה זאת או אחרת,
ואולי השום דבר שהם יעשו שם יחשב להם כמצווה.

מי שיכול לבוא למאחזים בא, מי שלא-כנראה שלא מגיע.
בסופו של דבר התלמידים הם אחראים לעצמם, אם היו רוצים להגיע-היו באים. השיקולים שלהם, ונמצאים אצלם.

תורת החיים-'ערבות הדדית'

הזוהר הקדוש כותב, א"י ותורת ישראל חדא הם. וגאולת עם ישראל תלויה בגאולת א"י.! "בעקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית..וכו'"
השלוחה בחוות מעון, היא חדשה ממש, ויש שם 5 בחורים,

"אתה פשוט רואה איך חיים שם את התורה בצורה הכי אמיתית

שיש! והולכים עם האמת בלי לפחד מהשקר..... וכמובן אחרי בירורים שזו באמת האמת.."

אז אתה יכול להסביר לי למה במשך שנים הערבים שמעוסקים בתוך הישוב שם הציקו  ( אני מדבר בעדינות..) לאברכיות שלכם, ואפחד ממכם לא נקף אצבע? עד שיהודים צדיקים טיפלו ואז ניפסק?.

אני בקשר תקופה ארוכה אם כמה אברכים, ובעבר (וגם בהווה) גם אם נועם,(ומכיר גם את זאביק הראל..) 
ויודע בדיוק מה קורה אצלכם,
כשהרסו בתים בחשמונאים, ובשבי שומרון, (אני מתייחס לזמן האחרון, בעבר היה הרבה יותר גרוע.) למרות שדיברתי אם מלא משם- אפחד לא יצא למחות (כביש 6 שתי מטר משם לא?.. עורק ראשי..) עד שא. אמר לי ש"הוא דואג" ולא דובים ולא יער.. (מחקתי את כול המספרים של החבר'ה משם, הם לא עוזרים ותופסים מקום ברשימת שמות שמלאה כבר..)
רצינו להוציא כמות גדולה של דגלים, חולצות,וסטיקים של "ה' הוא המלך"  כעסתם ואמרתם שלא נעיז, הבטחתם שאתם מוציאים.. עד היום נועם מספר לי על ההזמנה האחרונה מסין..  בסוף הוצאנו רק סטיקרים, רצינו לתת לכם להוציא תשאר, עברו שנה וחצי מאז וכלום..(יש לי עוד הרבה מה להגיד, זה לא המקום.)

לפחות אל תיזרקו סיסמאות.
ודרוש לכם חשבון נפש נוקב. (וגם לי..)
אה, שכחתי, ''חוששים מראש המועצה'' מי המלך?'ערבות הדדית'
'ציוני גאה' יקר שליקשקשן
הצעתי לך להיות גינזבורגר ופחדת מהקטע של החסידות, אז אני שמח להודיעך שאתה יכול להיות גינזבורגר ליטאי, הרב יצחק אמר שלא מפריע לו אם משהו מתלמידיו יעבוד את ה' בדרכים אחרות, העיקר זה שתהייה גינזבורגר בענייני הציבור.

ואם אתה פוחד מיותר מידי בלגן - אתה פשוט לא חייב לעשות כל הזמן בלגן ואף אחד לא יפריע לך לשבת וללמוד (נראה לי..., אולי הציונים כן יפריעו...), וחוץ מזה שזה שחושבים שכל הזמן יש שם בלגן ובעיות זה נראה לי סתם שטויות שהתיקשורת ועוד גורמים מפיצים כדי להכפיש, אני לא אומר שאין, אבל צריך לדעת שיש שם גם ובעיקר עבודת ה' ולימוד תורה, ויש פעילים, שאינם בישיבה אלא קשורים אליה - בעיקר רוחנית, שמארגנים את כל הפעילויות.

אז אתה מוזמן להצטרף, אם תרצה יותר פרטים אשמח באישי.

וסתם בכללי, לדעתי, הציבור שהרב יצחק בנה ובונה זה הציבור שמוביל ויוביל את המאבק ובעז"ה בסוף את כל עמ"י, נכון שזה נשמע יומרני אבל ככה נראים לי פני הדברים, מספיק לראות את הפעילויות האחרונות ואת מקור מוצאים, שגם אם לא בצורה ישירה הם קשורים לרב יצחק ותתורתו, (כגון - הכינוס ביצהר, המלווה מלכה בכלא שש, הקול היהודי, האירוע לחיילי שמשון, ערבות הדדית, סירוב פקודה, חומש, מטה מהרסייך, סיבוב שערים, עבודה עברית... וכו' וכו' ועוד היד נטויה).

אז בלי להתרברב ולהעליב אחרים, אני חושב שהיום גם מי שלא מסכים עם כל מה שהולך ש, צריך להצטרף לתנועה ולרוח הזאת.

שיהיה אחלה שבוע (לא אוכל להגיב בזמן הקרוב, אין לי גישה קבועה לאינטרנט...) 
נראלי שאתה באמת קשקשןאנונימי (פותח)
כל מה שכתבת זה להגיד אני אני אני ..
תלמידי הרב יצחק לא עשו הכל .. תשכח מזה..
המ"מ בכלא 6 זה לא הם אלא חומש תחילה וועדי המתיישיבים שלא נראלי מגדירים את עצמם כתלמידי הרב יצחק
סיבוב שערים . אמנם נריה אופן ממיסדיו אך גם הם לא תלמידי הרב יצחק
סירוב פקודה לא יצא מבית מדרשו אלא מר' אברום ...
ובמיוחד לא לתורתו . אך הוא יכול להגיד לסרב פקודה בלי להגיד להתגייס אל תדון אדם עד שתגיע...
חומש .. כנ"ל האנשים הפעילים של מטה חומש תחילה לא תלמידי הרב יצחק ..
עבודה עברית ... לא התחיל  ממנו אמנם האנשים שעומדים מאחורי זה הם תלמידיו..
ולהגיד שהרב חרדי  מוביל את המאבק נראלי קצת שטיות..
מה הוא כבר עושה חוץ מלהנהיג קבוצת קיצונים שמאוסה על כל הציבור ..
זה פחות או יותר אותם אנשים וזה דווקא כן גינזבורגרמ"ג
חומש תחילה, עבודה עיברית וכו' וכו' ארועים שהם אחראים עליהם...

הרב גדי בן זימרה למשל גינזבורגר מובהק!
תגובה (קצת באיחור עקב מגבלות נגישות...)קשקשן
כתבת על הרבה דברים שאינם קשורים לרב יצחק ושאני רוצה לשבח את עצמי.
אז כמו שכבר אמרו לך קצת, כל הפעילויות אחת לאחת שהזכרת קשורים באופן ישיר או עקיף לרב,
סיבוב שערים הומצא ומנוהל ע"י תלמידי הרב, נריה אופן, הרב יוסי פלאי, בועז יעקבי ועוד, זה שלא אוצאים את זה כל הזמן זה לא אומר שזה לא כך, אלא שיקול עינייני של הפצה לציבור הרחב, ואם כל הזמן יאמרו שזה של הרב יצחק יהיו אשים שלא יבואו.
עבודה עברית - נכון שזה לא הומצא על ידו (זה כבר כתוב בתורה...) אבל מי שדוחף ומנהל את זה כיום זה הוא ותלמידיו, עיין ערך מוקד עבודה עברית.
סירוב פקודה - כל המאבק שהיה ערב הגירוש על עניין זה נוהל ע"י מטה "הלב היהודי" (תלמידי הרב, כמו הרב גדי בן זמרה, הרב ישראל אריאל, בני גל, אריה ברמסון, הרב אלישמע כהן והיד עוד נטויה). כנ"ל כל המאבק שמתנהל עד עצם היום הזה בעניין (מלווה מלכא מול כלא שש, מלווה מלכא לחיילי שמשון ועוד), גם זה לא תמיד מזוהה בצורה פומבית עם הרב יצחק, כי העיקר זה המסר ולא הדמות שעומדת מאחורה.
חומש - אמנם כאן יש עוד הרבה גופים שפועלים אך גם כאן יש נתח כבד ששייך לרב, אם זה הרב אלישמע או הרב גדי ובני גל.
ויש עוד אם תרצה, אז סתם לומר דברים בלי לדעת לא נראה לי שייך.
נדמה לי שהרב אלישמע תלמיד של הרב יצחק בן שחר...אריאל יוסף
מקדומים ולא של הרב גינזבורג...
תבדוק שוב...
הרב אלישמע של חומש קשור לקדומים.רחלקהאחרונה
זה דווקא רעיון נחמד לייצר 80 חברה...otk100
אבל מה לעשות שלצערנו  [או לשמחתנו] אין בעם ישראל 80 חברה שלא עושים כלום ... [אני לפחות לא מכיר]
זה בישיבה זה בצבא וזה כבר נשוי אם 2 ילדים...

ותיקון קל לדבריך - מי שרוצה לבוא למאחזים בא מי שלא לא רוצה...
מחילה, תורת החיים,'ערבות הדדית'
בע"ה ית'

סתם נידלקתי.. אשריכם על הלימוד תורה, ובכלל, באמת בזמן האחרון יצאו אברכים ל"שליחות" בישובים,גבעות, וגרעינים תורניים.. אני מכיר ישיבה אחת שלא היתפרקה לחלוטין בזכות אברך כזה..

ב"ה חלה שם היתעוררות אנ"ש..

בכול מיקרה אשמח לקבל תשובה לטענותי במסר"ש .. זה לא שייך לדיון ציבורי,
כי אולי אני טועה. תשובות עד היום שאלתי ולא קיבלתי.
מהסיבה הפשוטה ביותר:עוזיה
שהם ישיבה.
מאותה סיבה שאף ישיבה לא יוצאת לרחובות על כל צעד ושעל, לא להפצת יהדות, לא לראש יהודי ולא לחלוקת מצרכי מזון.
יש ישיבות שבהן ישנה התנדבות קבועה של כל אחד, ויש כאלה שבימי שישי - אבל באף ישיבה אין דבר כזה שמרוקנים את הישיבה או שמפרים את סדר הלימוד באופן משמעותי.

ישיבה היא ישיבה, כשמה כן היא. יושבים. יושבים ללמוד תורה, על כל המשמעויות של זה. אמנם, ישנם מצבים מאד מאד חריגים של עת לעשות לה' הפרו תורתך, אבל תג מחיר הוא בהחלט לא אחד מהם.
ועכשיו זה לא עת לעשות לה'?רמ"ג
למה אתם לומדים אם אתם לא מקימים את התורה בצורה הבסיסית ביותר בדיוק כמו שמירת שבת.

איך אתם מסוגלים לומר תיקון חצות ולהשאיר את השכינה ככה? מבוזה, מחוללת.

איך אתם יכולים לדרוש איזון בחיים בין לימודים לבין התעסקות כלל ישראלית? המצב של עמ"י מאווזן? של א"י?

דתיים? בשביל מה? אם כשצריך לעשות אתם אומרים שזה לא עת לעשות.
אז מתי כן? -כשיהיה יותר גרוע?
מזכיר לי את אלו שלא באים למאחזים אלא רק לפינויים.
תמנעו את ההדרדרות הבאה!!!

תרוקנו ישיבות שלמות! התנדבות? אתה נותן פיסת בד לבן אדם חסר בגדים?
אפשר לחשוב שאתה לא תיגאל, שזה לא בשבילך.

עסוקים בתיקון עצמי? תבינו, בגאולתה גאולתנו! איך תתקן את מידותך כשאתה עסוק רק בעצמך??

(לקו בפרסונליזציה בקוראכם מכתב זה, זה לא רק אישי אליך)

הבעיהאנונימי (פותח)
הבעיה היא, שמה לעשות, אבל לא כולם רואים את העשיה עכשיו בדיוק באותה צורה שאת רואה אותה, יש כמה שחושבים שצריך לעשות דברים קצת אחרת... 
זה רק נירא לך!sss2
כל אחד שם עושה משהו אחר שחשוב לעם ולארץ. יש כאלה שעוזרים למגורשים, יש כאלה שעושים שליחויות לכל מיני מקומות(בארץ ובעולם) ויש כאלה שנמצאים ביו"ש(תתפלא!) אבל הם קצת בגלל שהם נימצאים בהרבה מקומות ולכן זה קצת אנשים שניצמצאים ביו"ש!
תגובותיי:קוקו
ל"הההההה": באמת, כמו ש"קשקשן" אמר, רוב הפעילות הציבורית המועילה שהתפתחה בשנים האחרונות- יצאה מבית המדרש של הרב יצחק גינזבורג (ובדרך כלל מ"עוד יוסף חי" ביצהר, עוד בתקופת קבר יוסף בשכם.)
וזה כולל בין השאר:
עבודה עברית- הקמת "מוקד עבודה עברית" (הפועל בחינם לתיווך בין לקוחות לבעלי עסקים שמקפידים להעסיק רק יהודים (1599-588-588), פרסום והפצת מגנטים סטיקרים וחולצות, פעילות הסברתית ועוד ועוד...20100530105251.jpg 20100530105317.doc
 הלב היהודי- סירוב פקודה, יהודי לא מגרש יהודי, תמיכה משפטית, נפשית וכלכלית בחיילים שסירבו פקודה.
 אל הר המור- משמר המקדש, הסברה, הדרכה, פרסום הלכות עליה להר הבית, סיבוב שערים, הוצאת 2 ספרים רציניים מאוד  בעניין המקדש והר הבית.
חידוש התכלת בציצית בקרב ה"ציבור שלנו", 
תג מחיר- "ערבות הדדית" 20100530105503.jpg
חומש- "חומש תחילה", התוועדויות בחומש, ועוד..,
הקשר היהודי- תמיכה משפטית, נפשית וכלכלית באסירים היהודים הלאומיים (שלומי דביר, לדוגמא) והעלאת העניין לתודעת הציבור.20100530105547.doc
מטה "מהרסייך"- הפועל להעלאת תודעת הציבור לפקחי הבניה וההקפאה המרושעים, שחיים בתוכנו, כמו שכתוב "מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו". בינתיים יצאו כבר סטיקרים, מודעות ופלאיירים חולקו באזורים רבים ברחבי יו"ש.
הקול היהודי- חדשות ליהודים שמחים.... מפרסם מאמרים וחדשות. היכנסו לקבוצת הקול היהודי בגוגל:http://groups.google.com/group/hakol-hayehudi/topics?pli=1
לתגובות ולשליחת ידיעות - שלחו מייל לכתובת Hakol.Hayehudi@gmail.com, או שלחו SMS למוקד ההודעות שלנו: 054-9915112

להצטרפות קבועה לעדכונינו, היכנס ל:  להצטרפות מהירה 

להסרה מהתפוצה, שלח דוא"ל ל: הסרה

לארכיון כל הידיעונים שנשלחו: ארכיון הידיעונים
הקמת ישיבות ואולפנא, מכללה, מדרשה ועוד...

וזה רק על קצה המזלג מהפעילות העניפה של תלמידי הרב יצחק גינזבורג שאני זוכר בינתיים.

ל"ערבות הדדית"- אכן אתה טועה. באמת לא שייך לפתוח את זה כאן בפורום הזה, ובמיוחד לא ראוי לפרסם כאן שמות של אנשים שמורחים אותך ושאתה מכיר, כמו כן, אני ישמח לדבר איתך באישי על הנושא.
מדובר באנשים שבונים דרך חיים מיוחדת וחדשה, שונה מהנורמות המקובלות והנדושות.
לא דיברתי ספציפיתרמ"ג
על תורת החיים, אלא על המערך החינוכי כיום בכללי וגם הם בתוכו
ישיבה מקסימה של הגוש ו...Breathing Fire
לצערי הרב חלקם רובם לא חוגגים את יום העצמאות יש שם באמת אנשים מקסימים =)
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך