זה לא קשור לפורום אבל דחוף ליאנונימי (פותח)

אודה לכם אם לא תמחקו. (זה לא סקר)
 
אם את/ה לוקח/ת או לקחת כדורים נגד דיכאון אשמח אם תשלח/י לי מסר עם:
-מה השם של הכדורים?
-מרגיש/ה שזה עוזר/עזר לך?
-ממליץ/ה לאחרים?
 
תודה מראש!
אל תיקחי...אביהש
דיכאוןטל שחר
 כדורים נגד דיכאון יכוים להיות כלי יעיל ע"מ לעבור תקופה קשה, הבעיה- שפעמים רבות משתמשים לשיפור המצב רוח- אבל כך שוכחים לבדוק מה הסיבות האמיתיות למצב הרוח הירוד. יש היום פתרונות רבים ומגוונים ברפואות ההוליסטיות למיניהן- תוכלי לשאול את לילך ושאול מפורום רפואה מהטבע, הם בטח יידעו לספר לך יותר.
 אני יודעת שלפעמים תוספת של אומגה 3 יכולה לעזור אותו ניתן ללמצוא בזרעי פשתן טחונים ( עדיף טרי), בדגים ( דגי מים עמוקים)  וכן אפשר לקחת שמן דגים- שמכיל כמות נכבדת של אומגה 3. דיוקר וצמחים יכולים לעזור מאוד גם כן.
בנוגע לכדורים- אני מקווה שמישהי עם נסיון תכתוב לך יותר עליהם, רק שימי לב- ניראה לי לדעתי הלא מקצועית שגם אם את לוקחת כדורים נגד דיכאון- שווה לקחת אותם לתקופה מוגבלת מכיוון שמתפתחת סבילות ( התמכרות) וכן יש תופעות לוואי לא נעימות, כמובן שכל כדור כימי גם מצטבר בכבד במידה מסויימת.
אולי תירצי לחלוק איתנו אם יש דברים בחיים שלך שקשה לך להתמודד איתם, שינויים  חדשים, או הצטברות של עומסים עייפות ומותשות, או כל דבר אחר- בעצמי קיבלתי המון כח פעמים רבות מהפורומים כאן ומהתמיכה  העזרה והניון של נשים רבות טובות וחכמות שמשוטטות כאן .
קבלי בינתיים חיבוק גדול- ובהצלחה בכל דרך שתבחרי
אז ככהאמא לשניים
למי שכתבה לא לקחת- למה לא???
אם יש לך הסבר- תסבירי. (מנסיון אני מתכוונת) אם אין לך הסבר אל תמליצי סתם.
 
אני מכירה כדור אחד מסויים- והוא יותר בכיוון של הרגעה מחרדה.
קלונקס- כדור שאם לוקחים אותו יותר משבועיים רצוף הוא מביא לתופעות של התמכרות. (כמו בסמים או אלכוהול) אם לוקחים באופן חד פעמי כדי להרגיע את הגוף והנפש- הוא מאוד מאוד עוזר.
 
לגבי שאר הכדורים- יש הרבה סוגים, לכל אחד תופעות הלוואי שלו. בדרך כלל אמורים הכדורים האלה לעזור תוך שניים-שלושה שבועות מרגע הלקיחה שלהם. ועד אז יש תופעות של החרפת הדיכאון והחרדה- עד להירגעות. (כאמור, אחרי שבועיים-שלושה לפחות!)
 
מומלץ לעבור טיפול נפשי יחד עם לקיחת הכדורים ע"מ שתהיה יעילות מירבית לטיפול.
 
דיכאון- מחלה שהרבה מאוד אנשים סובלים ממנה. היא אינה רצונית והיא מאוד מאוד קשה. הסבל הוא גדול ושייך ביותר ליטול כדורים על מנת להקל על הסבל!!
 
הרבה הצלחה ושמחה לכולנו.
ממליצה בחוםשחרחורת
סרוטנין יקרה,
קודם כל- תדעי שכיום בערך 40-60 אחוז מהאוכלוסיה (המספרים האמיתיים לא ידועים כיון שיש אנשים שמסתירים זאת) נוטלים כדורים מסויימים לשיפור המצב רוח. בעיות קלות במצב רוח כמו תחושות של חוסר הנאה או קושי להתמודד עם עומס וקשיים ביומיום הינן נחלתם של רוב האוכלוסיה עד כדי כך שהיום רופא משפחה נותן מרשם לכדורים שמטפלים בבעיות מהסוג הזה.
 
כל מי שאומר לא לקחת או שיש צורך בטיפול נפשי חי בעבר ובדעות קדומות. כמובן שאני לא יודעת מה המצב לאשורו, אולי כן צריך התערבות טיפולית אבל חשוב שתדעי שהרבה ממי שנמצא מסביבך לוקח כדורים מהסוג הנ"ל.
 
ועכשיו לגופו של עניין-
ישנם מספר סוגי כדורים- אני מכירה סימבלטה, סרוקסט ורסיטל את שלושתם ניתן לקבל ע"י מרשם מרופא משפחה שמשתפים אותו בקצרה בתחושות.לא צריך פסיכיאטר!
הכדורים לא ממכרים, ניתן להפסיק אותם בכל שלב ואנשים שלוקחים אותם מדווחים על הקלה ושיפור משמעותי באיכות החיים שלהם. הם מרגישים שחרור וקלילות יחסית לעומס הנפשי, לחרדות ולדיכאון שליוו את חייהם לפני כן.
 
אין סיבה לסבול. אין שום דבר רע בלקחת כדורים מהסוג הזה. זה נורמטיבי לחלוטין. מהיכרות עם כמה וכמה אנשים שלוקחים אותם וגם מידע מקצועי בנושא אני ממליצה בחום.
 
בהצלחה ותרגישי טוב.
 
שיהיה בהצלחה.
הדגשה חשובה ששכחתי להוסיףשחרחורת
אני עכשיו שמה לב שלא הדגשתי מספיק-
כדאי להתייעץ עם איש מקצוע. אני לא יודעת מה המצב והאם אכן מדובר על דיכאון קל וחרדות או שמדובר במשהו רציני יותר.
במה שכתבתי התייחסתי למקרה הראשון של דיכאון קל, קשיים בהתמודדות עם קשיי היום יום וכו'.
כדורים לדיכאוןשורי 1
מניסיוני תמצאי חבר או חברה טובה שאיתה אפשר לדבר על הכל והיא טיפוס תומך מרגיע ואז השמחה חוזרת .
או תבדקי באיזה תחומי חיים את לא מרוצה ושם צריך לפעול לשינוי או לקבל את המציאות .
לכל הממליצים להמנע מלקיחת כדורים ולהמשיך לסבולסיפורי מעשיותאחרונה
איזו מן אמירה זאת "אל תקחי!"? הגישה ה-אלק-טבעית הזאת משגעת אותי!! תגידו, אם יבוא בנ"א עם סרטן (ל"ע) תגידו לו "אל תעשה טיפולים! תתחבר פנימה ותוכל נבטים וטחינה והכל יהיה בסדר!" ???
 
אז תישמעו: יש מקום של עבודה של מודעות, עבודת ה', עבודה על מידות ואפילו טיפול פסיכולוגי, ויש גם עניין של הרכב כימי במוח שלא כל שיחה עם פסיכולוג יכולה לפתור!
 
אז אשתף אותכם בשני מקרים:
1. אמא שלי היתה בדכאון קשה: נסיונות התאבדות, חוסר שפויות חלקי וכו'. המצב נמשך כמה שנים עד שהיא קיבלה כדורים במשך תקופה וחזרה לעצמה. עד עצם היום הזה ב"ה היא בנ"א רגיל, שמח ומתפקד.
2. בעלי שיח' חי עד גיל 40 חיים די רגילים, עם תקופות של עליות וירידות במצב הנפשי. לא משהו פסיכופאטי אבל בהחלט עם קושי גדול לעצמו לסביבה. אף פעם לא היה שמח לגמרי כי תמיד ידע שאוטו-טו תבוא הנפילה ואכן נכנס למיטה לכמה ימים כל כמה זמן. אח"כ שוב יוצא, שוב תקופה קלה יותר אבל תמיד עם איזו עצבות וקושי. שנים על גבי שנים הוא עבר טיפולים פסיכולוגיים כאלו ואחרים, ואולי המודעות העצמית שלו התפתחה יפה מאוד אבל זה לא שינה את הבעיה הכימית במוחו. ואז יום אחד, לפני כמה שנים, הוא החל לקחת כדורים בשם "סרנדה"... קיבלתי בעל חדש! שמח, יציב ומאוזן, עם שאיפות בחיים ועם אמונה ובטחון והוא יכול להגשים את השאיפות האלו. לא אדיש, לא באיזו אופוריה או משהו לא טבעי. אלא פשוט הוא סוף סוף מצליח לחיות על פי כל הגישה החיובית המאוזנת, שעד אז לא הצליחה לגבור על הבעיה הכימית. ללא שום תופעות לוואי.
 
אז לפני שאתה בא ואומר "אל תקחי!" - תחשוב קצת יותר בגדול ותתן קצת קרדיט לאנשי מקצוע שלא תמיד מחפשים לבצע ניסויים אכזריים במטופלים שלהם אלא רוצים לעזור, וגם יודעים איך לעשות זאת...
 
מחפש המלצה לפסיכולוגית דתיה למבוגרים טובה ומוכשרתמעל ההר

איזה אזור?אריק מהדרוםאחרונה

ילדה שמפחדת לקרואזאת שלצידך

שלום לכם.

יש לי ילדה מתוקה ומחוננת הן מבחינה רכישיצ והן מסחינת לימודית שעולה לכיתה ה

והיא ממש מפחדת ממורכבות בספר. מספיק שיש אדם רע או משהו מפחיד היא לא מסוגלת לקרוא.

יש לה נפש מאוד רגישה בכללי.

אשמח להמלצות מה אפשר לעשות. ואם יש לכם ספרים מומלצים בסגנון לילדה שאוהבת לקרוא ומסיימת ספרים בטיל.. אבל לא יכולה לקרוא ספרים עם מורכבות רגשית

אם יש לה נפש רגישהמשה

תקראי קצת פה: יש לה עולם שלם של אתגרים שהקריאה היא רק חלק ממנו.

פורום אנשים רגישים מאוד | ערוץ 7

(סיכוי טוב מאוד שגם את בקטגוריה או האבא של הילדה, זה עובר בתורשה הדבר הזה).

תביאי לה ספרים אחריםxmasterxאחרונה

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

עשיתי בדיקת היריון 16 יום אחרי בדיקת ביוץ חיובית

נראה חיובי בעיניכן?

לא יודע אם זה קשור לפה אבל ננסה מה יש להפסידראובן255

שלום לכולם\ן

אני כותב פה כי אני יודע שיש פה הורים לילדים שקוראים ספרים\מגזינים

יש לי חבר שהוא אח בבית חולים שניידר (שזה בית חולים לילדים)

ולפעמים בהרבה שבתות הילדים הדתיים שמאושפזים שם יש להם שיעמום מכיוון שאין טלפונים וההורים לא תמיד מספיקים להביא להם ספרים או מגזינים בגלל הלחץ של האשפוז או של השבת אז הוא החליט לפתוח להם גמ''ח של ספרים לציבור הדתי כדי להקל על ההורים אז אם יש למישהו ספרים או מגזינים שמתאימים לציבור הדתי (למשל מקום בעולם או אותיות וכו') שהוא לא צריך או לא משתמש אז אשמח שתפנו אליי בפרטי

תודה לעונים ושבת שלום

ייעוץ אי זוגי - פריקה והתייעצותדון מנואל

גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.

אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.

 

ממליצה לך לכתוב את זה בפורום נשואים טרייםיעל מהדרום
לק"י

הוא יותר פעיל.


בהצלחה!!

לגיטימי לגמרי...ד.אחרונה
ייעוץ אמור לגרום לשני הצדדים להרגיש בנוח.

אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.


יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.


כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.


אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.


לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.


אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות


אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל


מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם


עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות


הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית


לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי


שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה


ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

 אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו


ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא


לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה


בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב


 היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום


אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות


הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי


מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.


לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

אולי יעניין אותך