זה לא קשור לפורום אבל דחוף ליאנונימי (פותח)

אודה לכם אם לא תמחקו. (זה לא סקר)

אם את/ה לוקח/ת או לקחת כדורים נגד דיכאון אשמח אם תשלח/י לי מסר עם:
-מה השם של הכדורים?
-מרגיש/ה שזה עוזר/עזר לך?
-ממליץ/ה לאחרים?

תודה מראש!
אל תיקחי...אביהש
דיכאוןטל שחר
 כדורים נגד דיכאון יכוים להיות כלי יעיל ע"מ לעבור תקופה קשה, הבעיה- שפעמים רבות משתמשים לשיפור המצב רוח- אבל כך שוכחים לבדוק מה הסיבות האמיתיות למצב הרוח הירוד. יש היום פתרונות רבים ומגוונים ברפואות ההוליסטיות למיניהן- תוכלי לשאול את לילך ושאול מפורום רפואה מהטבע, הם בטח יידעו לספר לך יותר.
 אני יודעת שלפעמים תוספת של אומגה 3 יכולה לעזור אותו ניתן ללמצוא בזרעי פשתן טחונים ( עדיף טרי), בדגים ( דגי מים עמוקים)  וכן אפשר לקחת שמן דגים- שמכיל כמות נכבדת של אומגה 3. דיוקר וצמחים יכולים לעזור מאוד גם כן.
בנוגע לכדורים- אני מקווה שמישהי עם נסיון תכתוב לך יותר עליהם, רק שימי לב- ניראה לי לדעתי הלא מקצועית שגם אם את לוקחת כדורים נגד דיכאון- שווה לקחת אותם לתקופה מוגבלת מכיוון שמתפתחת סבילות ( התמכרות) וכן יש תופעות לוואי לא נעימות, כמובן שכל כדור כימי גם מצטבר בכבד במידה מסויימת.
אולי תירצי לחלוק איתנו אם יש דברים בחיים שלך שקשה לך להתמודד איתם, שינויים  חדשים, או הצטברות של עומסים עייפות ומותשות, או כל דבר אחר- בעצמי קיבלתי המון כח פעמים רבות מהפורומים כאן ומהתמיכה  העזרה והניון של נשים רבות טובות וחכמות שמשוטטות כאן .
קבלי בינתיים חיבוק גדול- ובהצלחה בכל דרך שתבחרי
אז ככהאמא לשניים
למי שכתבה לא לקחת- למה לא???
אם יש לך הסבר- תסבירי. (מנסיון אני מתכוונת) אם אין לך הסבר אל תמליצי סתם.

אני מכירה כדור אחד מסויים- והוא יותר בכיוון של הרגעה מחרדה.
קלונקס- כדור שאם לוקחים אותו יותר משבועיים רצוף הוא מביא לתופעות של התמכרות. (כמו בסמים או אלכוהול) אם לוקחים באופן חד פעמי כדי להרגיע את הגוף והנפש- הוא מאוד מאוד עוזר.

לגבי שאר הכדורים- יש הרבה סוגים, לכל אחד תופעות הלוואי שלו. בדרך כלל אמורים הכדורים האלה לעזור תוך שניים-שלושה שבועות מרגע הלקיחה שלהם. ועד אז יש תופעות של החרפת הדיכאון והחרדה- עד להירגעות. (כאמור, אחרי שבועיים-שלושה לפחות!)

מומלץ לעבור טיפול נפשי יחד עם לקיחת הכדורים ע"מ שתהיה יעילות מירבית לטיפול.

דיכאון- מחלה שהרבה מאוד אנשים סובלים ממנה. היא אינה רצונית והיא מאוד מאוד קשה. הסבל הוא גדול ושייך ביותר ליטול כדורים על מנת להקל על הסבל!!

הרבה הצלחה ושמחה לכולנו.
ממליצה בחוםשחרחורת
סרוטנין יקרה,
קודם כל- תדעי שכיום בערך 40-60 אחוז מהאוכלוסיה (המספרים האמיתיים לא ידועים כיון שיש אנשים שמסתירים זאת) נוטלים כדורים מסויימים לשיפור המצב רוח. בעיות קלות במצב רוח כמו תחושות של חוסר הנאה או קושי להתמודד עם עומס וקשיים ביומיום הינן נחלתם של רוב האוכלוסיה עד כדי כך שהיום רופא משפחה נותן מרשם לכדורים שמטפלים בבעיות מהסוג הזה.

כל מי שאומר לא לקחת או שיש צורך בטיפול נפשי חי בעבר ובדעות קדומות. כמובן שאני לא יודעת מה המצב לאשורו, אולי כן צריך התערבות טיפולית אבל חשוב שתדעי שהרבה ממי שנמצא מסביבך לוקח כדורים מהסוג הנ"ל.

ועכשיו לגופו של עניין-
ישנם מספר סוגי כדורים- אני מכירה סימבלטה, סרוקסט ורסיטל את שלושתם ניתן לקבל ע"י מרשם מרופא משפחה שמשתפים אותו בקצרה בתחושות.לא צריך פסיכיאטר!
הכדורים לא ממכרים, ניתן להפסיק אותם בכל שלב ואנשים שלוקחים אותם מדווחים על הקלה ושיפור משמעותי באיכות החיים שלהם. הם מרגישים שחרור וקלילות יחסית לעומס הנפשי, לחרדות ולדיכאון שליוו את חייהם לפני כן.

אין סיבה לסבול. אין שום דבר רע בלקחת כדורים מהסוג הזה. זה נורמטיבי לחלוטין. מהיכרות עם כמה וכמה אנשים שלוקחים אותם וגם מידע מקצועי בנושא אני ממליצה בחום.

בהצלחה ותרגישי טוב.

שיהיה בהצלחה.
הדגשה חשובה ששכחתי להוסיףשחרחורת
אני עכשיו שמה לב שלא הדגשתי מספיק-
כדאי להתייעץ עם איש מקצוע. אני לא יודעת מה המצב והאם אכן מדובר על דיכאון קל וחרדות או שמדובר במשהו רציני יותר.
במה שכתבתי התייחסתי למקרה הראשון של דיכאון קל, קשיים בהתמודדות עם קשיי היום יום וכו'.
כדורים לדיכאוןשורי 1
מניסיוני תמצאי חבר או חברה טובה שאיתה אפשר לדבר על הכל והיא טיפוס תומך מרגיע ואז השמחה חוזרת .
או תבדקי באיזה תחומי חיים את לא מרוצה ושם צריך לפעול לשינוי או לקבל את המציאות .
לכל הממליצים להמנע מלקיחת כדורים ולהמשיך לסבולסיפורי מעשיותאחרונה
איזו מן אמירה זאת "אל תקחי!"? הגישה ה-אלק-טבעית הזאת משגעת אותי!! תגידו, אם יבוא בנ"א עם סרטן (ל"ע) תגידו לו "אל תעשה טיפולים! תתחבר פנימה ותוכל נבטים וטחינה והכל יהיה בסדר!" ???

אז תישמעו: יש מקום של עבודה של מודעות, עבודת ה', עבודה על מידות ואפילו טיפול פסיכולוגי, ויש גם עניין של הרכב כימי במוח שלא כל שיחה עם פסיכולוג יכולה לפתור!

אז אשתף אותכם בשני מקרים:
1. אמא שלי היתה בדכאון קשה: נסיונות התאבדות, חוסר שפויות חלקי וכו'. המצב נמשך כמה שנים עד שהיא קיבלה כדורים במשך תקופה וחזרה לעצמה. עד עצם היום הזה ב"ה היא בנ"א רגיל, שמח ומתפקד.
2. בעלי שיח' חי עד גיל 40 חיים די רגילים, עם תקופות של עליות וירידות במצב הנפשי. לא משהו פסיכופאטי אבל בהחלט עם קושי גדול לעצמו לסביבה. אף פעם לא היה שמח לגמרי כי תמיד ידע שאוטו-טו תבוא הנפילה ואכן נכנס למיטה לכמה ימים כל כמה זמן. אח"כ שוב יוצא, שוב תקופה קלה יותר אבל תמיד עם איזו עצבות וקושי. שנים על גבי שנים הוא עבר טיפולים פסיכולוגיים כאלו ואחרים, ואולי המודעות העצמית שלו התפתחה יפה מאוד אבל זה לא שינה את הבעיה הכימית במוחו. ואז יום אחד, לפני כמה שנים, הוא החל לקחת כדורים בשם "סרנדה"... קיבלתי בעל חדש! שמח, יציב ומאוזן, עם שאיפות בחיים ועם אמונה ובטחון והוא יכול להגשים את השאיפות האלו. לא אדיש, לא באיזו אופוריה או משהו לא טבעי. אלא פשוט הוא סוף סוף מצליח לחיות על פי כל הגישה החיובית המאוזנת, שעד אז לא הצליחה לגבור על הבעיה הכימית. ללא שום תופעות לוואי.

אז לפני שאתה בא ואומר "אל תקחי!" - תחשוב קצת יותר בגדול ותתן קצת קרדיט לאנשי מקצוע שלא תמיד מחפשים לבצע ניסויים אכזריים במטופלים שלהם אלא רוצים לעזור, וגם יודעים איך לעשות זאת...

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך