שאלה ממש יפה וטובה שאלת! איך אומרים, השאלה יותר טובה מהתשובה.
עצם זה שאת מודעת לכך שיכול להיות מצב כזה (שאת לא רוצה שיקרה) זה כבר חצי הדרך אם לא יותר מכך. וכל הכבוד לך.
ובכלל, לחץ בין בני זוג, לא דבר טוב. כלומר- ציפיה שלא ממומשת ו-אי קבלה של הבן-זוג כפי שהוא.
כפי שדני-יהונתן כתב, השאלה שלך קודם כל מכוונת אותך למה את מחפשת. אז אכן את מחפשת בעל שיהיה לו רצון למות באוהלה של תורה.
דבר שני, תחפשי בעל שתלכי אחריו בנושא הזה (ובכלל) - מישהו שתסמכי עליו, שיודע מה לעשות, מתי ללמוד (ומתי להפסיק..) וכמה ללמוד. וממילא מבחינתך - לא פחות חשוב - שתסירי את האחריות ממך על לימוד התורה שלו! כי את סומכת עליו, את מכירה אותו ויודעת שהוא יודע יותר ממך איך לעשות את זה. את פשוט תאפשרי לו זאת.
ושיהיה לך הרבה עין טובה עליו! גם כשלפעמים אולי יראה שהוא לא מספיק ממית את עצמו. או, כפי שדני כתב,
שהוא יותר מידי ממית את עצמו.
אגב, מכירה את המשפט "אשה טובה עושה רצון בעלה"?
את יודעת איך הרב שלי מסביר? אשה טובה גורמת ומשפיעה על הרצון של בעלה ובעצם היא מפתחת את רצונו. היא עושה במובן של יצירה. היא יוצרת את הרצון של בעלה.
אז, עצם הרצון שלך לבית כזה של תורה מאוד חשוב, ותדעי שיהיה הרבה השפעה ממך, ואמנם, כפי שציינת, צריך לדעת איך לעשות זאת בצורה טובה.
לסיום, וסליחה על האירוך, ממקום של חיי הנישואין - הכל נראה אחרת. ואידך זיל גמור.
שיהיה מה זה בהצלחה, ושוב, ממש היה כיף לקרוא שאלה כזו!