מה נותן תואר B.A בחינוך?mor_1116
בס"ד

אני בדיוק לקראת סוף השירות הלאומי ומחפשת מקום ללמוד בו חינוך לשנה הבאה!
ממוצע הבגרויות שלי הוא 85 ורוב, והמכללות הדתיות אינם מוכנות לקבל.
ואיני רוצה ללמוד במקום שאינו דתי,ובמיוחד מקצע כזה שדורש המון הרגשה של שליחות ואמונה ענקית אהבה לעם ולארץ, חייב מבחינתי ללמוד במקום דתי,כי זה האחרים שאני רוצה וזאת דרכי!
אני לא אעשה פסיכו כי אני לקוית למידה ואני יודעת שהציון לא יהיה ציון גבוה וחבל לי על מאמץ של שלושה חודשים! וכו'
המליצו לי על מדרשת תל חי,אבל התואר שם הוא B.A בחינוך, ווהוא כשנתיים,ואחרי זה אני צריכה לחפש מקום אחר ולהשלים לתעודת הוראה עוד כשנה...
מה נותן תואר B.A בחינוך?
האם זה משתלם לי,לעשות את המסלול הזה?
אין לי מושג מה לעשות!
תודה.
אני חושבת שזה משתלםשרבוב
את תעקפי את הצורך לעשות פסיכומטרי
(וגם בכללות לחינוך כבר לא מקבלים עם הציון הזה.. לא שהוא כ"כ גרוע, פשוט העלו את הדרישות)

B.A. הוא חשוב מכיוון שאח"כ קל לעשות הסבה...
ובכלל טוב שיש תואר ביד!
הוא פותח הרבה דלתות, גם אם לא תעבדי בחינוך!!

בתל חי ספציפית אני יודעת שהלימודים עמוסים (ובתמורה, גומרים איתם מהר)
יש גם מכללה בב"ב, שם לומדים 3 שנים, עם מערכת שיש בהה קצת יותר מקום לנשום,
אחריה צריך גם כן להשלים לתואר במקום אחר.

מקווה שעזרתי.
בהצלחה
FNUmor_1116
בס"ד
קודם תודה רבה!!!
עזרת עזרת,תמיד גיבוי כזה הוא טוב..
ברוך ה' שתזכי להמשיך בדרכך ותבורכי..

בב"ב? באר שבע?

אה היתרון הגדול של תל חי שזה עם מדרשת תל חי המסלול!
ומאוד חשוב לי ללמוד במסלול הדתי,מאוד רציתי להתקבל למוסדות באיזה המרכז שהן תואר B.ED
בע"הmor_1116
כמו תלפיות אורות וכו
אך התנאי קבלה לא מתאימים .
והם לא מוכנים לקבל!
זה מבאס את הנשמה,שממש מקשים! ואין התחשבות בלקוי למידה, שמבחינתם הממוצע 85 82  זה מאמץ כל כך גדול! אני נגשתי השנה,עם השירות לאומי להשלים ולשפר את הבגרויות באנגלית ומתמטיקה הורי השקיעו כסף רב למורים טובים והמון כסף כי זה היה ללמד את כל החומר לבד..
ואני השקעתי זמן...
חחח זה מעצבן
אבל אסור להתלונן יותר מידיי,ברוך ה' על הכל! הקב"ה בסופו של דבר מזיז אותנו גורם לנו לעשות ספורט בעולם הזה, ומסדר את הדרך ממקומות עליונים! מסדר פלאים!

אופציות נוספת שיטת אלבאום
1. כן לנסות למרות כל הקושי לגשת לבחינת פסיכומטרי- באם יש לך אבחון מוכר
    ניתן לערוך את הבחינה בתנאים מותאמים.

2.לבדוק אופציה נוספת של האוניברסיטה הפתוחה,
על-מנת ללמוד באוניברסיטה זו אין צורך בפסיכומטרי.
אך, לדעת שסגנון הלמידה שם שונה משאר המכללות והאוניברסיטאות.
יתרונות של המקום- ניתן ללמוד בקצב שלך (את לא מוגבלת בזמן, דהיינו, תוך 3 שנים לסיים את התואר).
יש שם מחלקה מיוחדת המתמחה בסיוע והדרכת סטודנטים בעלי לקויות למידה.

בהצלחה רבה
ועם מוטיבציה כמו שלך
אני מאמינה שיש בכוחך להגשים את שאיפותייך.
 דרך צלחה.

אורנה פרידמן
"מאבחנת ומטפלת בשיטת אלבאום"
אחרי המילה אך,שיטת אלבאום
נשמטה המילה כדאי.

תודה אורנהmor_1116
בס"ד
שלום לך!
אז למה לא ללכת ללמוד בתל חי? או במכללת צפת?
קצת מפחיד אותי מבחינה דתית האונברסיטה הפתוחה וגם לא אוכל לשלב יחד מדרשה..
1. מפחדת שארגיש שאני הולכת לאיבוד וזה מאוד הגיוני
2.זה חילוני ואני חושבת שמסגרת דתית מאוד חשובה...
בב"ב=בבני ברקשרבוב
עבר עריכה על ידי שרבוב בתאריך י"ט סיון תש"ע 22:38
בעיקרון חרדי, אבל יש שם המון דתיות לאומיות.

ובאמת רציתי לשבח אותצך על הממוצע! [שכחתי]
כל הכבוד על ההשקעה!

אף אחד לא מבין מה המניע של משרד החינוך להעלות את הדרישות..
זה לא יצמיח מחנכים איכותיים יותר.

ותודה לך!

ולאורנה, אני חושבת שחבל לעשות פסיכומטרי אם כ"כ בקלות אפשר לעקוף את הצורך בזה..
(למרות שאני גם מאמינה שהיא יכולה..)
ואני חושבת שלאדם עם לקויות למידה הלימודים באוניברסיטה הפתוחה קשים פי כמה מאדם "רגיל"...

שרבובmor_1116
בס"ד

ב"ה תודה תודה הכל בזכות בורא עולם!
המכללה החרדית בבני ברק?
, כן אני ניסתי להתקשר אליהם, זה גם קרוב לי מאוד..
אני אנסה שנית כבר דברתי איתם בעבר..
אבל אני  לא  הצלחתי לבדוק יש להם חינוך שם בכלל?
כי אני יודעת שיש עבודה סוציאלית ריפוי בעיסוק  וכו'

הסתכלתי גם על המכללה בצפת? שמעת עליה?
כמעט אותו מסלול כמו בתל חי
רק עם מדרשת בת חן
ותואר B,A

אני לא מכירה את המכללה בצפתשרבוב
ויש לי חברה שלומדת בבני ברק חינוך.
(ליד צומת קוקה קולה)והיא ממש נהנת שם!
.mor_1116
מה התנאי קבלה?
נראה לי כמו כל המכללות!
אני עדיין מנסה להתקבל למכללות הדתיות,אפילו על תנאי, למרות שזה מאוד מפחיד אותי...אמשיך להילחם ואולי מי יודע!
ואם לא אז תל חי..
ובע"ה נתקדם לאט לאט ובמהירות ונצליח!
מאמינה בטוב ה'!
בבני ברק זה לא כמו כל המכללותשרבוב
זה בלי פסיכו.
אם את רוצה אני אשאל אותה מה הטל' שם.
[אני לא זוכרת איך קוראים למכללה...]
כמו ששרבוב אמרהאמונהה
תלמדי תואר ראשון ואז תעשי הסבה לתעודת הוראה.

ככה אני עשיתי.

למדתי לפני 6 שנים בערך ולא היה עוד דרישה לפסיכומטרי.
ואז עשיתי הסבה בשנה ה 4 לתעודת הוראה בחינוך מיוחד.את ההסבה עשיתי במכללת תלפיות. עשיתי מערכת עמוסה יומיים לימוד מלאים+יומיים עבודה מעשית. מכללות אחרות דרשו שנתיים לימוד של הסבה.
ההמלצה לעשות סבב בין המכללות ולראות מה הן מציעות.

מה שכן הרבה תלוי בך- מה את רוצה ללמוד? יש הרבה מכללות שאפשר ללמוד ללא פסיכומטרי.
תבדקי בבני ברק -מקור המעיינות= חברה שלי למדה שם ולא נראה לי שהיא עשתה פסיכו'.

המלצה נוספת- תוציאי מהאינטרנט רשימה של מוסדות לימוד ותתקשרי לכל אחת ואז יהיה לך כיוון.
בהצלחה!
אם תרצי לדבר  עוד את מוזמנת לפנות אלי למסר אישי.
אמוננהmor_1116
בס"ד

שלום לך, אבל זה תואר מאוד כללי ולאחר שאני עושה אותו אין לי הרבה אופציות בעבודה..
לכן אני חוששת
במה עשית תואר ראשון?

לגבי החברה שלך במקור מעיינות?
האם אחרי שאני אקבל שם תעודה,האם זה יתפוס באולפנות?
מור- כמה דבריםאמא מסורה
לגבי הדרישות של המכללות, כמה שזה מבאס, אלה הם הנהלים החדשים של משרד החינוך, וזה לא שהמכללות פתאום החליטו להקשות על קבלת הסטודנטיות, זו פשוט דרישה מגבוה.

אם את חושבת שמתאים לך לעסוק בחינוך וזה מהקצוע אות את רוצה ללמוד- הכי טוב שתעשי מה שאת חושבת, "לעקוף" את הצורך בפיסכומטרי ע"י למיומדים במכללה שלא דורשת פסיכומטרי.

המכללה ללימודי חינוך בבני ברק נקראת "מקור המעיינות" (תחפשי בגוגל), צריך רק לבדוק האם הם נותנים תואר או רק תעודת הוראה (יש מקומות לימוד שנותנים תעודה על הלימודים בלי תואר).

בהצלחה רבה
אפשר לדעת מהם תנאי הקבלה החדשים של משרד החינוך???תילי =]
כמה מבקשים ממוצע בגרויות??? וכמה מבחינת הפסיכו'??

מה 85 זה ממש גבוה יחסית.. ,זה לא מספיק?!
בכלופן שיהיה לך בהצלחה ממש!
תילי =]mor_1116
ממוצע 92 פסיכומטרי פחות או יותר 500

ותודה תודה בע"ה..! גם לך
עכשיו הפסיכו צריך ךהיות 525!!!שרבוב
שלוםmor_1116
בס"ד

שלום לך אמא מסורה..
לגבי הדרישות ברור לי שאפשר לבוא לקראתיש קבלה על תנאי ועדת חריגים, כי כן בנות נכנסות עם ציונים כאלו ואני יודעת על כמה,רק צריך איזה פרוטקציה קטנה...
, עם כל הדרישות של משרד החינוך,אני לא באה בטענות לאף אחד לכן אני מחפשת מקומות שכן יכולים לקבל אותי,אבל לומר לך שזה לא מייאש,ומעצבן זה יהיה שקר...

מקור מעיינות-נותנים רק תעודה,השאלה שלי אם אני אלמד שם ואחרי זה אשלים תואר
כל התעודות האלו מכל מיני מקומות,לא יעשו בלאגן בנסיון קבלה לעבודה?
והאם התעודה של מקור מעיינות תתפוס לי באולפנות וכו?
ברור שזה מעצבן שמעלים את הדרישותאמא מסורהאחרונה
אני לא יודעת במה הדרישות האלה הופכות את המורים לטובים יותר.

מורה טוב הוא מורה עם מידות טובות, גם אם הציונים שלו לא בשמיים, ולא מורה עם תעודה וציונים טובים, אבל במידות הוא לא משהו ומידות זה לא דבר שמלמדים אותך בלימודים לתואר.

לגבי מוקר המעיינות- אני רק יודעת שהמכללה הזאת קימת, לא יותר מזה.

לא יודעת להגיד לך אם התעודה שלהם תקפה רק בחינוך העצמאי, או שהיא מתקבלת גם במשרד החינוך אחרי השלמת תואר.

אולי תנסי להתקשר למכללה שבה את חוושבת להשלים אח"כ בעז"ה את התואר ותשאלי אותם אם מישהי שלמדה לימודי תעודת הוראה בלבד בלי תואר במקום חרדי ורוצה להשלים דרכם את התואר- מה הם תנאי הקבלה והאם תעודת ההוראה תופסת.

אם ברמת הקבלה למכללה לא תהיה לך בעיה עם זה, בעתיד גם לא אמורה להיות בעיה כי במקומות עבודה מבקשים את התעודות של התואר ושל ההוראה ביחד. למרות שא"א היום להתקבל להוראה בלי שיש את שתי התעודות, בכל זאת לתואר נותנים יותר משקל מתעודת הוראה.

בהצלחה רבה
מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך