גליון "למען ציון" • ש"ק פרשת שלח לך, מיוחלמישניק
כידוע מחז"ל סיבת כל הגלויות הוא בגלל חטא המרגלים שמאסו בארץ חמדה, לקראת ש"ק שבה אנו קוראים את חטא המרגלים - פרשת שלח לך אנו מפיצים בס"ד את גליון למען ציון אשר בו מובא דעת קודשם של גדולי ישראל מכל הדורות בשבח מצוות יישוב ארה"ק והמסתעף.

בגליון הזה ישנם המדורים: פנינים מדברי חז"ל • מכתב האור שמח • דעת גדולי צדיקי הדורות • דעת החתם סופר זצוק"ל • דעת הגה"צ ר' חיים שמואלביץ זיע"א • מדור סיפורים - מאת מורינו הג"ר יוסף חיים זוננפלד זיע"א

מצורף בזאת גם חידוש נורא מדברי מרן החתם סופר זצוקללה"ה שכותב שחטא המעפילים שעלו לארץ ישראל ביד חזקה [לאחר שנכשלו בחטא המרגלים] אינו "חטא", אלא הפוך, הוא תיקון תשובה לחטא המרגלים. ואע"פ שמשה רבינו ע"ה א"ל שהקב"ה אמר לא לעלות, הם היו צריכים כן לעלות. [ראה בדברות קודשו המצורף בזה]. וצירפנו דבריו בנפרד למען חשיבות הדברים שבזמנינו שלכל דעות הפוסקים מצווה לעלות לארה"ק - כמה תיקון גדול לחטא המרגלים [אשר בגללו אנו עד היום בגלות וכמאמר חז"ל] ניתן לעשות בזה.

http://www.associationchalamish.022.co.il/BRPortalStorage/a/12/06/48-RWF0gC3GOs.jpg

פנינים נבחרים מתוך הגליון:

חתם סופר [מסכת סוכה דף לו ע"א ד"ה דומה]: "ואספת דגנך" [דברים יא, יד], "בארץ ישראל העבודה בקרקע גופה מצוה, משום יישוב ארץ ישראל, ולהוציא פירותיה הקדושים. וכאילו תאמר לא אניח תפילין מפני שאני עוסק בתורה, ה"נ לא יאמר לא אאסוף דגני מפני שאני עוסק בתורה". עכ"ל, ועי"ש עוד.

סיפורים ופנינים ממרן הג"ר יוסף חיים זוננפלד זצוקללה"ה
"...אחרי מוסף סרנו לביתו של רבי חיים זוננפלד... רבי - פניתי אליו - אצלנו בהונגריה אומרים שכב' הרב אויבו ומתנגדו של הישוב החדש בארץ ישראל. דברים אלה הוציאו את רבי חיים משלוותו והוא הפסיק את דיבורי, ואמר לי בהתרגשות ניכרת: חס וחלילה - האם נעלמו ממני דברי הספרי "שקולה ישיבת ארץ ישראל נגד כל המצוות"; או מה שאמרו חז"ל "חביבה לי כת קטנה בא"י מסנהדרין שבחו"ל".

"כמה וכמה פעמים בקשתי וצויתי להגיד ליהודים החרדים בחו"ל, שכל מי שסיפק בידו לעלות לארץ ישראל ואינו עולה, עתיד ליתן את הדין...

"אני נלחם רק נגד הרוח האנטי דתית של ההתיישבות החדשה, כי הארץ הקדושה צריכה להבנות בקדושה... אמרתי לד"ר ווייצמן: אם "מפני חטאנו גלינו מארצנו", איך הוא מתאר לעצמו שיבה לארץ וגאולתה מחדש בלי תורה ובלי אמונה...

"- יש אומרים, העירותי כאילו כדי לקנטרו, ודוקא בשם הרב, שיהודי דתי אסור לו לעלות לארץ ישראל. הזדקף רבי חיים וקולו נעשה יותר צלול ותקיף, והכריז: "חס וחלילה, דוקא היהודים הדתיים מחוייבים לעלות ולבנות את הארץ על טהרת הקודש, כי הארץ מחכה להם שיגאלוה משוממותה". ועל האחרים, המשיך רבי חיים, כתוב "ובא לציון גואל ולשבי פשע ביעקב" - מקודם תהיה הגאולה ואחר כך יחזרו החוטאים בתשובה, ואני מאמין שכל חלוץ המשתתף בבנין הארץ, תעמוד לו זכות ארץ ישראל שיזכה לחזור בתשובה. הלא גם אלה שעלו מבבל בימי עזרא ונחמיה לא היו צדיקים גמורים, כמסופר בספרי הקודש שחללו את השבתות והמועדים, ובכל זאת נבנה בית המקדש על ידם וחזרו בתשובה...".

הגידו ליהודים: "חיסלו עסקיכם ועלו לארץ"!

"כשבאו לקבל ברכת פרידה, לפני שובם לארצם, שאלוהו חברי המשלחת, מה עליהם למסור בשמו לקהלת קלויזנבורג הגדולה. קם מורנו מכסאו, וכדרכו בשעה של התרגשות, השעין כפות ידיו על שולחנו ואמר: "הגידו לכל היהודים בקלויזנבורג ובגלילותיה... כי עתה הוא הזמן לחסל את העסקים ולעלות מיד לארץ ישראל, ואין לחכות יותר".

--
אגודת חלמי''ש - חרדים למען יהודה ושומרון
www.associationchalamish.022.co.il
יפה מאוד!!קנקן
יפה מאוד!!!!אנונימי (פותח)
כמים קרים על נפש עייפה....
יפה רק חבל שאין כתבות מעניינות חוץ מציטטותאנונימי (פותח)
זה היה יכול להוסיף
בשבילאנונימי (פותח)
*כתבות יש כבר מספיקאנונימי (פותח)אחרונה
ארץ ישראל שלנו
בשבע

זה לד"ת [כך זה נראה]
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך