לא יודעת מה לעשות תעזור לי..=\לא יודעת
היה לי חבר הרבה זמן...והינו ביחד ולא שמרנו נגיעה זה היה נראלי הכי מפגר לשמור נגיעה באותו זמן..אז אמרתי לו שאני לא רוצה..למרות שהוא רצה..
הגענו רחוק (בקטע של הנגיעה..)ואני ממש מצטערת על זה..<כבר נפרדנו>
אחרי שנפרדנו התחלתי לחשוב על זה שאולי זה טוב שנפרדנו וככה אני יכול להתחזק..אבל היה לי ממש קשה בגלל שנגיד
-אני רוצה להתחזק..אבל אני פוחדת שאנשים יגידו דברים..
-אני ממש מאמינה באלוקים אבל אני לא יודעת איך לכפר על מה שעשיתי..=\ אני לא חושבת מגיע לי לחזור אליו(לאלוקים) כי עשיתי דברים לא טובים עם חבר שלי.. אני מרגישה אשמה! תעזרו לי בבקשה..
איזה כיף לקרוא את מה שאת כותבת.אח..
מוזמנת להכנס:
ציציות בקניון?! מה אני שרוט?!...

"ההרהור שאחרי ההרהור".

תקראי, המכתב של ר' יצחק הוטנר:
הוא כתב את זה לתלמידו, אבל גם לך, ממש בדיוק קחי את זה לליבך.

...רעה חולה היא אצלנו, שכאשר מתעסקים אנו בצדדי השלימות של גדולינו, הננו מטפלים בסיכום האחרון של מעלתם. מספרים אנו על דרכי השלימות שלהם, בשעה שאנו מדלגים על המאבק הפנימי שהתחולל בנפשם. הרושם של שיחתנו על הגדולים מתקבל כאילו יצאו מתחת יד היוצר בקומתם ובצביונם. הכל משוחחים, מתפעלים ומרימים על נס את טהרת הלשון של החפץ-חיים זצ"ל, אבל מי יודע מן כל המלחמות, המאבקים, המכשולים, הנפילות, והנסיגות לאחור שמצא החפץ חיים בדרך המלחמה שלו עם יצרו הרע, משל אחד מני אלף. ודי לנבון שכמותך לדון מן הפרט אל הכלל. התוצאה מזה היא כשנער בעל רוח, בעל שאיפה, בעל תסיסה מוצא בעצמו מכשולים, נפילות, ירידות, הרי הוא דומה בעיניו כבלתי "שתול בית השם". שלפי דמיונות של נער זה להיות שתול בבית השם, פירושו הוא לשבת בשלות הנפש על נאות דשא של מי מנוחות וליהנות מיצרו הטוב כדרך שצדיקים נהנים מזיו השכינה שעטרותיהם בראשיהם במסיבת גן-עדן. ולאידך גיסא, לא להיות מורגז מסערת היצר על דרך הכתוב "במתים חפשי".
אבל דע לך, חביבי, ששורש נשמתך הוא לא השלוה של היצר-הטוב, אלא דוקא מלחמתו של היצר-הטוב. ומכתבך היקר הנלבב מעיד כמאה עדים כי אכן לוחם נאמן אתה בצבאותיו של היצר-הטוב. באנגלית אומרים Lose a battle and win the war (הפסד קרב, ותנצח מלחמה). בודאי שהנך נכשל ועומד להיות נכשל (אין בזה משום פתיחת פה לשטן) ובכמה מערכות תפול שדוּד. אבל אני מבטיח לך שלאחר הפסד כל המערכות תצא מן המלחמה כשזר הנצחון על ראשך, והטרף החד מפרפר בין שיניך. Lose battles, but win wars. החכם מכל אדם אמר "שבע יפול צדיק וקם". והטפשים חושבים כי כונתו בדרך רבותא. אף על פי ששבע יפול צדיק מכל מקום הוא קם. אבל החכמים יודעים היטב שהכונה היא שמהות הקימה של הצדיק היא דרך ה"שבע נפילות" שלו. וירא את כל אשר עשה והנה טוב מאד. טוב זה יצר טוב. מאד זה יצר הרע.
אהובי, הנני לוחץ אותך אל לבבי, ולוחש באזניך, כי אילו היה מכתבך מספר לי אודות המצוות ומעשים טובים שלך הייתי אומר כי זהו מכתב טוב. עכשו שמכתבך מספר על דבר ירידות ונפילות ומכשולים, הנני אומר שקבלתי מכתב טוב מאד. רוחך סוערת לקראת השאיפה להיות גדול. בבקשה ממך אל תצייר לעצמך גדולים שהם ויצרם הטוב בבחינת חד הוא. לעומת זאת צייר בנפשך גדלותם של גדולי עולם באותיות של מלחמה נוראה על כל הנטיות השפלות והנמוכות. ובזמן שהנך מרגיש בקרבך סערת היצר, דע לך שבזה הנך מתדמה אל הגדולים הרבה יותר מאשר בשעה שאתה נמצא במנוחה שלימה שאתה רוצה בה. דוקא באותם המקומות שהנך מוצא בעצמך הירידות הכי מרובות, דוקא באותם המקומות עומד הנך להיות כלי להצטיינות של כבוד שמים...

בהצלחה אחות. ממך עוד אם תרצי, בעז"ה,

הולכת לצאת שרשרת נפלאה של דבקות באבאל'ה.

תתחילי, עם שיא הרצון והאמונה, ה' איתך, את מסוגלת.

בשורות טובות והרבה מאוד בהצלחה!

המכתב של הרב הוטנר שווה כל פסיק...הדריכני
הרבה זמן לא קראתי קטע כזה חודר ומצמרר...

אחותי!
את הרי יודעת שזה לא נכון.. את יודעת שה' רוצה אותך, למרות הנפילות - למרות כל מה שהיה.. את יודעת שה' מתגעגע אליך! ופתאום בא איזה יצר פסיכי כזה ואומר לך ש- ה' כבר לא רוצה אותך, ואחרי מה שעשית איך את בכלל מעיזה לדבר איתו?!??! וזה איזה יצר כזה.. שאת תנצחי אותו! ותוציאי לו לשון כמו שבחיים שלו לא הוציאו לו, כי הוא לא יצליח להרחיק אותך מאבא שלך! הוא אפס אחד גדול!! ועוד איזה סחורה דפוקה הוא מוכר.. מה זה הרעיון הטיפשי הזה? - "לא מגיע לך לחזור אליו" אין לו משהו אחר לשכנע אותך? יותר אמין, יותר נכון?? הרי ה' כתב לנו אין ספור פעמים בתורה, וב-נ"ך על ידי שליחיו שהוא רוצה אותנו בכל מצב ומתגעגע אלינו! ובזה הוא גילה לנו את הרצון שלו.. אז מה בדיוק היצר פה מנסה לומר?? שה' לא "קרוב לכל קרואיו לכל ה' יקראוהו באמת"? - לא כתוב למי שעושה רצונו.. כתוב למי שיקראהו באמת - יקראהו באמת.. זה הכל! שה' לא "הבוחר בעמו ישראל באהבה" - לא נכתב איזה תנאי! אוהב - אוהב בכל מצב! "בנים אתם לה' אלוקיכם"! אבא שאוהב אותנו, כ"כ אוהב!!!...
בקיצור - אני לא ילאה אותך בעוד ציטוטים והוכחות.. אני בטוחה שאת יודעת ומאמינה שה' אוהב אותך רוצה אותך ומתגעגע אליך, בכל רגע ורגע... תתקדמי לאט! אין כזה דבר יהודי במצב אבוד. את כאן - את יכולה לתקן!
כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן...

ואם יש לך כוח לקרוא עוד סיפורון קצרצר בעניין הזה תגידי לי..
יש משפט ביידיש שאומראנונימי (פותח)
יצר הורע מאין נישט בעבירה אובר הר מאן בעצבות פון עבירה נוח פון עבירה
תרגום: יצר הרע לא רוצה את ההעבירה הוא רוצה את העצבות שלאחר העבירה שאז יהיה לו יותר קל להחטיא אותך 
אבל אם חטאנו צריכים להצטער על זה שחטאנו אבל לא להיות עצובים אלא שמחים ולדעת שהקב"ה מחכה לנו כדי שנשוב אליו.
צריך גם לזכור שאחרי כל ירידה יש עלייה ויהי רצון שתצליחי לחזור בתשובה ואל תשכחי שה' אוהב אותך.
איך אני אוהבת את הקטע הזה.רננה=)
מקסימה, אני באמת באמת מאמינה שיש בך רצון ויש לך כוחות.. אין שום סיבה שלא תגיעי הכי גבוה!! אז נכון, יש פרטים טכניים שמפריעים, ויש דברים שממש ממש יכולים לעצבן. אבל אני מאמינה שבסופו של דברזה יהיה שווה את זה, ואם אני מבינה נכון את מה שאת כותבת וקולטת את ממה שאמרת, את תצטערי אם לא תגיעי לשם וכל החיים שלך את תחפשי את זה.. עד שאולי יום אחד הנפש שלך תרדם... ותשכח את הרצון העז הזה.
בקיצור, שווה לך עכשיו להקריב את היחס של החברה ואת התדמית שלך בשביל לעשות שינוי רצוי ומשמעותי. תחשבי על זה.
ואם את צריכה עזרה או משו.. או אפילו סתם לפרוק קצת, אני ת--מיד פה. וגם אם לא.. תשאירי לי איזה סימן ואני אקפוץ =)
נתן לך משל.צחקן
בעז"ה

העלאת שתי נקודות חשובות בתהליך התשובה
- אנשים יגידו דברים. - איך אני אתמודד עם זה? "מה נהיית לנו דוסית"?

- הרגשת אשמה בעקבות החטא.

לראשון - יש הרבה התייחסות. התשובה הטובה ביותר היא - "כן! מה אכפת לכם? אסור לבת לשוב על אבא?" זה קשה ממש להגיד את זה. נכון. אבל זה התשובה הכי אמיתית! שיש. חזרתי, התחזקתי. מפריע לכם? מה לעשות, אותי לא תשנו יותר מצאתי את האמת, אבל אתם לא תפרידו אותי ממקור הנשמה שלי, מאבאב שלי, משרשרת של עם ישראל.

אשמה.
קודם כל, האשמה היא המפתח לתיקון. שאדם מתבייש בחטא שלו ממילא הוא רוצה לתקן אותו, וזה היסוד הבסיסי
שממנו מתחילה התשובה. מה זה אומר? שיש נפש טהורה שרוצה לחזור למקור שלה. לא כדאי לפספס את זה- זה יחזור רק אחרי שתעשי חטא מאוד רציני בדרך כלל, או בתקופות בהם הקב"ה משפיע שפע של תשובה בעולם ( אפשר  קצת לזכות לחוש - בזעיר אנפין - בראש חודש, קבלת שבת וכו'..).

עכשיו, נכון הקב"ה הוא אין סופי? אין יותר גדול ממנו? אין יותר שלם ממנו?

אורייתא, ישראל וקב"ה חד הם. אם כן, כשאת חוטאת - את באמת הורסת משהו? לא ייתכן! שהרי הקב"ה הוא שלם, ואת חלק מהעם שעושה את הקב"ה 'שלם' - ולכן, לא ייתכן שבאמת נפגם משהו.

בא ניתן משל.

אבא, חוזר מהעבודה. מחנה את הרכב (ששווייו כ-70,000 שקל..), נכנס לדירה (ששוויה 1,240,000 שקל), אומר שלום לאמא, מסתכל על הפמוטים (12,000 שקל...) עם שני סביבונים, כל אחד במחיר של שלושה שקלים.

יש שלושה ילדים ורק שני סביבונים. הילדים רבים בינהם - והופ! אחד הסביבונים נשבר.

מה עושים הילדים? מתווכחים בינהם. זה טוען שהוא שבר, ההוא טוען שההוא שבר..

שישו ושימחו. בעצם, בכי. למה? כי הסביבון מראה שאבא קשור אל הילדים, ולכן הם רבים עליו. דרך הסביבונים שאבא נותן הם בוחנים את הקשר שלו איתם.

מה עושה אבא? לוקח את שני הילדים ששברו את הסביבון, מתיישב על הספה ונותן לשניהם להתייפח עליו, שהם שברו את המתנה שהוא נתן להם.

האם לאבא בכלל אכפת מהסביבובנים? מה פתאום. האם לנו אכפת? כן! כי הם מבטאים את הקשר לאבא. אבא לא נפגע אפילו לא בפרומיל מנכסיו מזה שנשברו הסביבונים..

בקיצור, החטא הוא מפריע לנו. לכן צריך לעשות את תהליך התשובה (לפרט לקב"ה בדיוק! מה היה, להתחרט, ולקבל גדר כלשהו בעניין קבלה לעתיד - חרטה, וידוי וקבלה לעתיד), ולזכור שאח"כ החטא נעלם. הקב"ה נשאר אותו שלם, ואת נשארת שלמה בדיוק כמו לפני החטא.

[המשל מקורו בספר 'ולעבדו בכל לבככם', תדהר הירשפלד, ספריית הלב היהודי]
____

בעניין זה, יחזקאל אומר  (פ' י"ח)  -  הֶחָפֹץ אֶחְפֹּץ מוֹת רָשָׁע נְאֻם אֲדֹנָי יְקֹוִק הֲלוֹא בְּשׁוּבוֹ מִדְּרָכָיו וְחָיָה:
וכן אומר- רחמנא ליבא בעי. הקב"ה רוצה את הלב שלנו! התחושה הפנימית ש'חטאנו' - היא בדיוק מה שעכשיו יכול לקדם אותנו ללשוב בתשובה, ומה שמראה שהלב עוד טהור. שיש עוד ניצוץ פנימי- שאפשר לשוב בתשובה.

ובעניין זה-
לשוב בתשובה ב-ש-מ-ח-ה! להוריד מהלב בחרטה- וידוי (שז"א לספר לאבא מה היה במילים שלך) - קבלה לעתיד, ולזכור שהחטא עכשיו בכלל לא היה! כי הקב"ה הוא שלם ובעצם לא פגמת כלום, רק הפגם מאיתנו. ותמיד צריך לזכור את מה שכותב ר' נחמן: בליקוטי מוהר"ן:
 (ח"ב מ"ח) "כשאדם נכנס בעבודת ה´, אזי הדרך – שמראין לו התרחקות, ונדמה לו שמרחיקין אותו מלמעלה, ואין מניחין אותו כלל להכנס בעבודת ה´, ובאמת כל ההתרחקות הוא רק כולו התקרבות וצריך התחזקות גדול לבלי ליפול בדעתו, חס ושלום, כשרואה שעוברים כמה וכמה ימים ושנים, שהוא מתייגע ביגיעות גדולות בשביל עבודות ה´, ועדיין הוא רחוק מאד ולא התחיל כלל לכנוס בשערי הקדושה [...] וכל מה שהוא רוצה לעשות בעבודת ה´ איזה דבר שבקדושה אין מניחין אותו, ונדמה לו כאילו אין השם יתברך מסתכל עליו כלל, ואין רוצה כלל בעבודתו ..."

זה ההארה השנית. לראות שאת רצינית. ב"הצלחה בשלב השני שקשה יותר מהראשון.
ב"הצלחה!

..........Breathing Fire
תחושת הריחוק מאלוקים זהי תחושתך האישית אין זו מציאות (ר' נחמן) בהצלחה
תמיד יש תשובה.שונמית
אל תפחדי מאנשים ותדעי שאם תעשי תשובה שלמה (חרטה, וידוי, עזיבת החטא וקבלה לעתיד) ה' יסלח לך לגמרי ומאוד- מאוד ישמח בתשובה שלך!!
ואם תלמדי היטב את הלקח- שאם מתחילים קשה לסיים וזה... תצאי מזה בנאדם יותר טוב ומחוזק, ותקפידי יותר, המטרה של העניין הושגה וזה יהפוך לך מעוון לזכות!!
בהצלחה!

תודהלא יודעת
תודה לכולםתודה רבה הכי הרבה על העידוד!!!
רק יש בעיה..אני לא יודעת מאיפה להתחיל...=\
יש לי אתר מעולה בשבילך!!בת מלך<=
תשאלי שמה את השאלה שלך, הם מומחים לזה..
http://www.makshivim.org.il/ask_all.asp אתר של חברים מקשיבים..

אני חותמת לך ב100 אחוז! שהקב"ה רק מחכה שתחזרי אליו! אל תשכחי את זה!!!!!!!

פשוט תתחילי מהדברדניאלה .ד.אחרונה
שנראלך הכי פשוט!
אחרי המעשים נמשכים הלבבות!
את פותחת פתח קטן כדי להתקדם לבורא עולם והוא פותח לך פתח ענק!
"פיתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם" (מקווה שזה המשפט הנכון)
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך