A.D.Dשנטי
יש לי A.D.D  (בעית קשב וריכוז)

קשה לי עם זה, ואני שונאת להרגיש שונה.

אני מתביישת להגיד לחברות שלי (סיפרתי רק לשלושה מחברותיי הטובות).

נמאס לי לקחת ריטלין, ולאבד את התאבון בגללו. (כל מי שלוקח ריטלין מבין)

אני צריכה טיפים מאנשים שיש להם את גם A.D.D.! איך שומרים על תזונה טובה כשלא בא לי לאכול בגלל הריטלין??

אני גם לא מבינה- יש פעמים שהריטלין עוזר לי מאוד, אבל יש פעמים שהוא ממש לא עוזר....מה אני עושה?

תודה לכם,

יומנעים
לאכול בבוקר לפני שאת לוקחת אותורות014
ארוחה ממש גדולה ומסודרת ובריאה..
נכון זה באסה..
ואף אחד לא אוכל בבוקר..
וזה לוקח לך זמן ואת צריכה לקום יותר מוקדם..
אבל מניסיון שלי זה עוזר..

אין לך ממה להתבייש
אני גם הייתי כך..
ואז שחברות שלי גילו זה היה הרבה יותר קל.
פתאום הם הבינו למה באמצע שיחות איתי אני לא מתרכזת להם פתאום..
או למה שאני לומדת אני צריכה דממה..
ולמה אני בוהה..
או בדיכאון לפעמים..
וגם הקטע של החוסר תיאבון שלחלק מהם היה נראה מוזר שאני לא אוכלת איתם..

אין לך שום סיבה למה להרגיש שונה..
כל אחד הוא מיוחד..
ADD זה יכול להיות מדכא.. אבל יכול להיות גם זכות !
אני הייתי ממש סובלת עד שלקחתי אותו למקומות טובים !
וזה לא סיסמא..
מצטרפת לרותשרבוב
ואני לא לוקחת כל יום רטלין לכן בימים שלא אני משלימה...

ומנסיון- כשחברות יודעות זה כ"כ מקל...
ממש כמו שרות אמרה..
הן גם עוזרות, וכ"ו..

ואל תעיזי לקחת רטלין בלי אולכל לפני-
התופעות לוואי הרבה יותר קיצוניות...

וכיף לי להיות ADDסטית....
יש לי זכות להתמודד.
וזה חוץ מהיתרונות שיש לADD...
[ואני ממליצה לך לקרא ולחקור את הנושא...
המודעות מאוד טובה גם בשביל היתרונות וגם לחסרונות]

[אני יודעת שפשוט חזרתי על דברי רות- היא ממש הוציאה לי את המילים מהפה!]
בהצלחה!!
....פרח532
משום מה, יש לי ADD ואין לי ריטלין.. מעולם לא היה לי כלום.. למרות שכן איבחנו אותי..
בכל מקרה- אני באמת לא מתפדחת מזה.. אני אפילו צוחקת על עצמי עם זה וחברות שלי יורדות עליי בצחוקים בגלל זה וזה נחמד כזה לפעמים חח
קיצור- אין מה להתפדח, תאמיני לי, זה שטויות והכל סבבה אל תדאגי

גמלי,אנונימי (פותח)
ישלי ADHD וזה ממש בצחוקים..
אתה יותר שווה.. קיבלת גם את הHרות014
תודה לכם!שנטי
רותשרבוב
לאחרונה יש רצון להגדיר את כולם כADHD בגלל שגם ADDסטים כל הזמן זזים...
רוצה שנפתח עצומה נגד?

אבל דווקא אני חושבת שיש גם המון יתרונות לADD
למשל זה שהם לא כ"כ בולטים בחברה.
תכלס הם די צודקים..רות014
אבל יאללה בואי נפתח עצומה נגד..
תחשבי מה זה להגיד פעם הייתי ADD היום אני ADHD
ואז בכלל אני ירגיש שדפקו אותי עם הכל..
גמלי יש ADD וזה אחד הדברים!חילא דמשכנא
לומדים מזה המון מהטוב ומהקשה שבזה ואני לא לוקחת ריטלין.. רק לפעמים רסקיו ולא יותר מזה.
בע"ה שה' יתן לך כוח להתמודדות הזאת ותעברי אותה בשלום.

אני בעד...שרבוב
גם אני מוחה....
יש כ"כ הרבה הבדלים בין ADD לADHD.....
לפי דעתי גם אם יקראו לכולם ADHD ימציאו עוד איזה הגדרה שתפריד בין שני הסוגים.
ההגדרה לא נוחה מבחינה טכנית,
שיגידו על משהו שהוא ADHD נצטרך לשאול כל פעם אם הוא מהחולמניים או מהקופצניים???
ווחץ מזה שכיף לי להיות ADDסטית
מה?! אנחנו הכי ש-ווים!!אין עלי!
לי בעיקרון אמרו שיש לי אחרי איבחון, (למרות שעכשיו זה בספק...) ות'אמת שזה ממש זכות!!
אתם יודעים שלאיינשטיין היה בעיית קשב וריכוז גבוהה? ובגלל זה הוא היה גאון!
יש מחקרים שמצביעים על זה שכאלה עם ADD הם בעלי אינטלגנציה גבוהה יותר מאנשים אחרים.(תישאלו
ת'מורה שלי לביולוגיה...)
אז חברים! זה ממש זכות!!
דוקא אני הייתי בשמיים כשאיבחנו אותי עם זה כי סוף סוף ידעתי מה יש לי! ושלא סתם יש לי ציונים ברצפה...
אז למה בכלל להיות מתוסכל כשזה לא תלוי בך?!
ושנטי-
אני וחברות שלי צוחקות על זה כל הזמן...
אני ממש לא מתביישת כי זה כמו להתבייש שיש לי שיער חום..
תעשי עם זה צחוקים....
פעם אחת חברה שלי ראתה אותי עם הכדורים והיא שאלה אותי מה זה. אמרתי לה בשיא הרצינות "כדורי שכל".
היא חטפה איזה שוק קטן וניסתה לשאול בטבעיות מה זה עושה ואיך זה פועל.. בשלב הזה החלטתי לא למות מצחוק אז המשכתי בהצגה המוצלחת. הסברתי לה ש"הכדורים האלה מרבים לי את התאים במוח ורק איתם אני יכולה לחשוב כמו בנאדם. אם אין לי אותם אני לא יכולה לחשוב בכלל."
באיזשהו שלב הפסקתי את האכזריות שלי והחזרתי לה את הצבע לפנים... אמרתי לה שזה ריטלין והיא התחילה עם התירוצים של "למה היא האמינה לי..." אבל שתינו ממש צחקנו מזה!
קיצור-ס'תכלי כמה כיף זה יכול להיות...
את ממש שרוטה..רות014
אז אני הצלחתי לעבוד על חברות שלי שאני לוקחת סמים..
וגם יש לי חברות שמשתמשות באמת בסמים..
ויום אחד אחת מהם בא עלי וביקשה כמה כדורים..
והסבירה לי בדיוק מה היא עושה איתם..
ואז הגעתי למסקנה איתה שאני מסוממת טביעית לעומתם..

בנוגע לחברות עםד.
הסמים - כדאי לפנות למישהו שיעזור להן.
עלולים להיסחף בזה - וזו ממש סכנת נפשות.
זה בסדר הם בתקופה כרגע שיש מישהו שמטפל בענייןרות014
אחרי הרבה זמן שלא היה..
אני מאוד מזהה עם מה שכתבתאנונימי (פותח)

מאוד התחברתי למשפט הבא "דוקא אני הייתי בשמיים כשאיבחנו אותי עם זה כי סוף סוף ידעתי מה יש לי!"

הרבה מהחיים שלי עברתי מבלי שידעתי שיש לי בעיות של קשב וריכוז.  אבחנתי את עצמי לבד בהתחלה ואחר כך הלכתי לעשות אבחון רשמי ומסודר.

יש איזה חוק בטבע שכאשר יש חוסר במשהו אחד יש עודף במשהו אחר ורק צריך לגלות את זה 

לגבי הריטלין שלפעמים עוזר ולפעמים לא, כדאי להתייעץ עם מי שעה את האבחון, ייתכן וצריך לשנות את המינון או לשנות את סוג הכדור. גם אם מדובר באותם חומרים פעילים, ייתכן והם מגיבים אחרת.

הריטלין או כל כדור אחר, אינו הדבר היחידי שאפשר לעשות כדי להתגבר על הפרכות קשב וריכוז, ישנם הרבה דברים, החל מפעילות גופנית דרך קבומת תמיכה, אימון אישי ועוד אין סוף אפשרויות.

ברגע שיודעים להצביע על מקור הבעיה, הדרך לפיתרון היא קלה יותר.

אינני מספר לכולם על מה יש לי ולא בגלל בושה, פשוט רוב האנשים אין להם מודעות מה זה בכלל הפרעות קשב וריכוז, חלק אפילו אמרו לי שאני ממציא משהו על על עצמי או שלא מאמינים. היכן שאני מרגיש שיש סיבה מיוחדת אני כן מספר.

אני לרוב לוקח את הכדור וזה עושה לי טוב, למרות שכאשר השפעתו פגה זה עושה לי מאוד רע, אבל בשבילי זה שווה לי את כל היום.

ויש הרבה ימים, בהם בא לי להיות ה ADD , השמח, החולמני, מבפוזר, אינני לוקח את הכדור.

חח קרעתם אותי! מזדהה עם מה שכתבתם!אביגייל
-ADHD-
שנטי
אני מקווה שאתרגל (כי זה יישאר איתי לתמיד)

תודה!
אל תהיי בטוחה.. יכול להיות שבגיל יותר מאוחר כבר לארות014
תזדקקי לרטלין..
זה קורה.

פשוט נשארים רזים..שירס
אני רצינית!..
לפעמים אני כמעט לא אוכלת כלום!..
עד שפתאום נגמר ההשפעה ואז אני תוחנת את כללללל הביתת..
זה משאיר אותך רזה?שרבוב
דווקא אני לא כ"כ הרזתי
כי הזלילה שאחרי משמינה....

(חבל, הייתי שמחה מאוד שזה ירום לי לרזות....)
באמת אין מה להיתביש בזהBreathing Fire
אין לי A.D.D אבל יש לי הפראות קשב אני יודעת שזה לא אותו הדבר אבל לכל אחד יש חיסרון במיקרה לנו זה בקשב אז מה את יכולה להיות אלופה במשו אחר שאחרים אין תכישרון הזה
[במקרה add והפרעות קשב וריכוז זה מילים נרדפות..]פלספנית
במקרהשרבוב
יש כאלה שיש להם ADHD...
יכול להיות שהיא התכוונה לזה
תכלס.. האכילה שאחרי זה הבעיה !רות014
השנה בגלל שאני בשירות החלטתי לא לקחת כל הזמן..
והיה לי תקופה שהשמנתי חבל על הזמן.
לא הפסקתי לטחון..

אז יש לכם עצותשרבוב
איך לא טוחנים יום אחרי??
[את כל מה שהצלחתי לרדת כשלקחתי אני יכולה להעלות ביומיים]
[בתור אחת עם adhd,אני יודעת שזה קיים ]פלספנית
שני דברים:עוזיה
א. עוברים לקונסרטה. (אם לא, אז ריטלין SR או LA. בקשי מהרופא)
ב. לא מתביישים, מספרים לחברים מלכתחילה. לכי תדעי כמה תלמידים מתוסכלים יגלו בזכותך שיש להם בעיה, ויפסיקו לחשוב שהם מפוזרים, שכחנים וחסרי אחריות.
אני לוקחת LA ובוקושי יש תופעות לוואי, תנסו..*#&למה?!*#&
אני דווקאשרבוב

חושבת אולי לנסות קונצרטה, כי אני מרגישה קצת לא טוב עם LA...

[נראה לי שזה יותר טוב מרטלין רגיל,

אבל בכל מקרה ההתאמה של סוג הרטלין הוא ממש אינוודואלי.]

לא על ריטלין לבדו יחיה האדםכלנית1

במסגרת עבודתי (עד שפוטרתי לפני כמה שנים) קראתי הרבה ספרים כך שלקחתי מעט מכל ספר...

מסכימה עם מי שאמרה לך לאכול לפני, ומוסיפה. למי שיש בעיה של ריכוז, לא מספיק לקחת ריטלין, אלא צריך להקפיד על התזונה הנכונה. אם את אוכלת משהו מתוק ולוקחת ריטלין הוא פחות ישפיע בגלל הסוכר. אם שותים בבוקר שוקו על קיבה ריקה, הסוכר תוסס בקיבה וההשפעה דומה במקצת לאלכוהול.

חשוב מאד להימנע מחומר משמר, צבע מאכל, מונוסודיום גלוטמט ועוד, כי אלו גורמים לפעילות יתר ובעיות ריכוז. מן הסתם את לא כל יום אוכלת בדיוק אותו הדבר ולוקחת את הכדור באותן שעות ולכן יש הבדלים.

בחופש, את לא צריכה ריטלין ואז תאכלי כמו שצריך. בזמן לימודים, אם את מרגישה במשך היום שאין לך תיאבון, כדי לבדוק לקיחת מולטיויטמין (כדור שבו יש ויטמינים מרוכזים) כדי שתמשיכי לגדול. תוספת של ויטמינים ואומגה 3 יכולה גם לסייע לריכוז.

אם את מחפשת לרדת מהריטלין, החופש הוא הזדמנות לנסות הומיאופתיה, צמחי מרפא ועוד. אפשר לקנות תמצית צמחים כמעט בכל בית מרקחת, אבל עדיף לעשות ניסיונות בחופש ולא בזמן הלימודים, כי לוקח זמן עד שהם משפיעים. אני מכירה בחור שבתיכון נמאס לו מהריטלין, ואחרי הצבא הוא נאלץ לבזבז שנתיים על השלמת בגרויות, כך שלא מומלץ להישאר בלי כלום בתקופת מבחנים.

וואייי אני מההזהה מיזדהה איתך....אורי=]

גם לי יש ADD....
וגם אני איידידיסט......אבל וואלה נשמה,חיים עם זה.
גמני שונא לקחת רטלין אבל עכשיו שאני חושב על הרטלין מההזה עוזר לי להיות מרוכז וזה...
-אל תתבישי לאמר לחברות,מתישהו הם ידעו את זה לבד,והם גם רק יבינו אותך פתאום תהיה לך איזה יציאה כזאת באמצע שיעור הם לא יגידו איזה ילדה מופרעת,הם ידעו שיש לך בעיה מסוימת ויבינו אותך...
וסתם ככה לגבי תזונה פשוט אוכלים ארוחת בוקר לוקים רטלין לארבע שעות,ארוחת צהריים ואם יש יום ארוך לוקים אחרי ארוחת צהריים...
וו...סתם ככה פעם שאלתי איזה פסיכולוג:
"הרטלין ביכלל לא עוזר לי,למה לעזזל אני לוקח אותו???"
הוא אמר לי ככה:
"איך אתה יודע שזה לא מזיז לך?"
-"ככה,אני לא מרגיש כלום"
-"אתה לא יכול לראות איך הוא משפיע,אבל תעשה ניסוי קטן לעצמך,
לך למורה,תאמר לו שיבדוק אותך השבוע ושבוע הבא ויתן לך תוצאות,השבוע תיקח רטלין שבוע הבה אל תיקח"
וואלה סבבה לקחתי במשך שבוע רטלין ושהסתקלתי אני על עצמי שמתי לב שהוא משפיע ועוזר ומאז,אמנם יש ימים שאני "מבריז" מהרטלין אבל אני בס"כ משתדל לקחת כי זה רק לטובתינו....

לי אישית אין כלום.. לא הפרעות קשב וריכוז ולא ADD..כפרעלייך!!=)

נכנסתי לפה כי זהקפץ לי בפינה של "הגיבו לאחרונה" ווואלה זה עניין אותי...

קיצור.. רציתי לומר לכם.. מה אתם מתביישים בזה?! ככה ה' ברא אתכם! לכל אחד יש חיסרונות בחלק דברים ויתרונות בדברים אחרים!

מניסיון שלי זה משתווה איפשהו!

אז חבריה שתדעו שאתם אנשים נפלאים!!!! באמת!!!!!!!! ואתם טובים בתחומים אחרים!!

וההשלכות של הבעיות??-קטן עליכם!!!!!!!

חדשות טובות לכל הסובלים מבעיית קשב וריכוזאנונימי (פותח)

בוקר טוב,

אשמח לעדכן אותך ואת חברי הפורום  על "אומגה 3 מצמח המרווה המרושתת" - מוצר ישראלי חדש פיתוח של מכון וולקני .

לפי עדויות אישיות (אשמח לצרף) תוך זמן קצר (1- 3 שבועות), תוצאות מדהימות עד כדי הפסקת השימוש בריטלין ובקונצרטה !  (זאת מבלי להתייחס לתכונות והיעילות של האומגה3 הנ"ל בכלל !)

-למען הגילוי הנאות: אמנם אני קשור עיסקית למוצר, אך העובדות בשטח מדהימות ותוכלו להווכח אישית !

http://bit.ly/dvA5fL

מסמך החשיפה- התגלית והפטנט של המכון הוולקני של ישראל - האם נמצא הפתרון לכל המחלות הכרוניות ? גלו כאן !     < לצפייה לחץ/י כאן

לפרטים מלאים:     יואל     052-2670252      medishai@014.net.il

היתרון של רטלין שהוא 'משנה' אותך רק לזמן שצריךאביגייל

זה באסה אם האומגה הזאת משפיעה לכל החיים

את לגמרי צודקת!ב.ש.

זה גומר לך את התאבון לשבוע הריטלין הזה.

זה רעללללל.

וזה גם גורם לחילוף חומרים הרבה יותר מהיר.

וקורה לא מעט פעמים שנגרמת תוצאה הפוכה ממנו (מבחינת קשב וריכוז). בעיקר כשיום אחד את לא לוקחת אותו.

המלצה שלי לכל הלוקחי ריטלין למיניהם: פעם ב... קחו הפסקה מריטלין למשך כארבעה ימים ותראו מה התוצאות. לא להתייחס ליומיים הראשונים! וככה תבחנו את עצמכם פעם ב- אם אתם מסוגלים להסתדר בלעדיו.

בתור אחד ששנים היה לוקח ריטלין (ומאוחר יותר-קונצרטה..)   

לקויות למידהאנונימי (פותח)

יש הרבה ילדים שמאובחנים כלקויי למידה. חלקם אכם באמת לקויי לימידה וחלקם לא.

לחלק מהמאובחנים יש את הסימפטומים כמו של לקויים אבל הם לא באמת לקויי למידה.

לקויות למידה אמיתיות אפשר לעקוף אותן אבל לא לטפל בהם. אנשים עם סימפטומים של לקויות למידה זה סיפור אחר.

למשל: ילד שמעתיק באופן שגוי מהלוח, קורא לא ברצף כלומר מדלג על שורות , יאובחן כלקוי למידה ויקבל טיפול בהתאם. אבל יכול להיות שהבעיה היא לא ביכולת הקריאה אלא בשרירי העיניים. מי שיכול לאבחן אם שרירי העיניים הם הבעיה זה אורטופטיסט (ולא אופטומטריסט.) 

בעיית התארגנות והתמצאות במרחב שמאובחנים כלקויות למידה בגלל הסימפטומים שלהם, לעיתים ניתן לטפל בהם ע"י תרגילים המיוחדים לזה.

לסיום אשתף אתכם באחד המקרים: אשה שקרובה אלי מאד סיפרה לי שהבן שלה מאובחן כADHD  ואחרי בדיקות אצל נוירולוג הוחלט לתת לו רטלין.

אני לא נגד רטלין אבל אני בהחלט בעד לנסות הכל לפני כן. הצעתי לה שתיקח את הבן שלה לטיפול בשיטת אלבאום לשלושה חודשים ואז תחליט. אחרי הכל רטלין תמיד אפשר לקחת.

אחרי שלושה חודשי טיפול בשיטה, הם הלכו לנוירולוג לביקורת. הנוירולוג אמר להם: אני לא יודע מה אתם עושים אבל תמשיכו כי הילד השתפר מאד.

אז נכון שהוא ילד תוסס  והרבה פעמים הורים רוצים לחזור הבייתה ושיהיה להם שקט, אבל חשוב לזכור, כמו שד"ר פרקש הרופא ילדים שלנו אומר: תתנו לילדים להיות ילדים. 

גם אני!!מירב!!

מתוקה שלי..אני הייתי גם כמוך שלוקחת רטלין..(חצי כדור..לא משהו רציני..זה היה בתור התחלה)

וראיתי שהוא לא עזר לי ובסוף אמרתי להורים שלי שאני לא רוצה לקחת יותר ובזה נגמר הויכוח והרטלין איתו ביחד...

יש לי קשב וריכוז ואני ממש לא מתביישת בזה!!להפך דיברתי על זה עם כל הכיתה שלי והסתבר לי לדעת שלחצי מהכיתה שלי יש קשב וריכוז....

ושהם לוקחות רטלין..

אז חמודה...את לא צריכה להסתיר כלום אלה להפך לדבר על זה ואז פתאום תגלי שיש הרבה אנשים עם קשב וריכוז...

ויש אפילו אנשים שלא יודעים שיש להם את הקשב וריכוז...

וזהו תאמיני לי עם את תדברי ותשטפי ולא תפחדי ולא תנסי להסתיר אז כך גם התאבון יבוא לך...זה מה שכול הרופאים אומרים..

אז חמודה..המון בהצלחה בהמשך!!!וכל הכבוד שהוצאת את זה!!

מירב-שרבוב

בהתחלה לוקחים חצי כדור רק בשביל שהמוח יתרגל...

זה לא במינון שבאמת ישפיע על התפקוד, לכן הוא לא עזר לך.

תאמיני לי שאני יודעת מה אני אומרת..!!מירב!!

אני הייתי קטנה יותר ולא רציתי להמשיך בזה כי נכנסתי לדיכאון רק מלדעת שאני לוקחת רטלין.. 

אז לא המשכתי עם זה..

טוב לא רציתי להכנס לזה..אבל בשביל שתביני..לחברה  שלי  בכיתה זה באמת עשה חוסר תאבון..והיא לא דיברה עם אף אחת לגבי רטלין שלקחה ולא אמרה כלום לגבי הבעיית קשב וריכוז שהיתה לה...ולכן נכנסה יותר לעצמה..

ואז שהתחילה לדבר איתי על זה היא הרגישה יותר בנוח עם זה והסתבר לנו לדעת שלחצי מהכיתה שלנו היה בעיית קשב וריכוז וחלקם גם לקחו רטלין...ואחרי שדיברה ולא חששה מיזה יותר...היא הייתה ילדה שונה לחלוטין...פתאום חזרה למשקלה...ולא התביישה בזה כבר..הבנת??

בגלל זה אמרתי שטוב לדבר על זה ולא להסתיר את זה..

אני לא סתם אומרת את זה..

לי יש..$שילי הכפרה$

לי יש A.D.D ואני לא לוקחת ריטלין כי ההורים שלי אומרים שתרופה זה לא עוזר בלשנות את החיים...

תאמיני לי, אם תאמיני בעצמך ותגידי שאת יכולה את תצליחי בדיוק כמוני...

תאמיני בעצמך ותזכרי לא להתייאש...

תנסי לא לקחת לשבוע ותראי איזה תוצאות יהיו לך אם תאמיני ותרצי...

שמחה לעזור....מנפנף

זה לא יעזור לה כי היא כבר התחילה עם זה..!!מירב!!

אם היא התחילה עם זה ולקחה כבר תקופה זה לא יעזור לה שתפסיק...

כי היא תרגיש בלי זה גרוע..והמורות גם ירגישו בזה..תאמיני לי..

לדעתי זה לא נכון$שילי הכפרה$

תנשי מה כבר יקרה?!בלון

מירב...$שילי הכפרה$

חוץ מזה שאפילו את אמרת שהיא תפסיק לא??!!מבולבל

אני לא רואה שכתבתי פה שתפסיק!!!!מירב!!

תקראי טוב מותק..לא כתבתי דבר כזה..

אני כתבתי שאני הפסקתי עם זה..

אבל אני לא בעד שתפסיק עם היא לוקחת את זה כבר תקופה ממושכת..

אחרי זה עם היא תפסיק זה יעשה לה לא טוב..ההרגשה..המצב רוח השתנה..ובמיוחד המורות יסימו לב שהיא לא לוקחת כבר..

וחבל לה..

עם המורות וההורים רואים שיש שינוי לטובה אז שתמשיך עם זה...אבל אני אומרת שהיא צריכה לשטף חברות בזה..ולא להסתיר את זה..זה לא משהו שצריך להתבייש בזה..

רוב האכלוסיה של היום יש להם בעיית קשב וריכוז ורובם גם לא מודעים לזה וחלק שלא רוצים להיות מודעים לזה ומנסים לברוח מהמציאות..וחבל..

ואני יכולה להגיד בראש מורם.."שיש לי בעיית קשב וריכוז"-וממש לא מתביישת בזה..

בהצלחה..

במה את יכולה לעזור לה טלפונית?!!מירב!!

את לא יכולה לעזור לה פה?

אני ישמח לדעת אך עזרת לה בטלפון.

מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך