חופה- זקוקה לעזרה..אנונימי (פותח)
אני בעז"ה מתחתנת עוד כמה ימים, ישבנו לדבר עם הרב שמחתן אותנו ולא ממש הרגשתי בנוח לדבר איתו, דיברנו על הטקס עצמו ומה הוא יכלול מה אחנו מעונינים ומה לא וכל זה.. בגלל שהרגשתי לא בנוח אני רוצה שנדבר איתו שוב טלפונית, רציתי עזרה, אני רוצה טקס מיוחד שאנשים לא ישכחו כל כך מהר, בלי הרצאות ונאומים כי יש קהל חילוני לא קטן.. 
איך זה צריך להתנהל? מה קודם למה? 

והאם המנהג ששמים עפר על הראש של החתן זכר לחורבן ירושלים מקובל אצל ספרדים? 

עזרתכם תועיל לי מאוד! תודה!

"חתונה לא נשכחת"מאמע צאדיקה
המון אנשים מחפשים ומנסים למצוא את הנוסחא המנצחת- או את הגימיק המנצח- איך החתונה שלהם תהיה הכי לא-נשכחת בעולם.

אני אגלה לך סוד- זה לא עובד להם.
כי זה לא מה שהופך חתונה ללא-נשכחת.

מה שמיוחד בטקס החתונה היהודי- זה שכולנו מתחתנים ככה בדיוק- כולנו התחתנו ככה כבר אלפי שנים, להורים לסבים ולסבי-סבים שלנו היה בדיוק את אותו טקס- אותם ברכות, אוץם כיבודים... רק הד"ת של הרב היה טיפה שונה....
וזה מה שמיוחד פה- שמצטרפים לשרשרת הדורות של קדושת המשפחות של עמ"י
לא מדגישים את האינדבידואל- החתונה שלי- אלא את המסורת של עמ"י
וממילא- יש פה קדושה אדירה על הזוג המתחתן- וזה בלתי נשכח

מה שעושה חתונה ללא-נשכחת- זה הזוג עצמו
האור והשמחה שלהם, הקדושה והטהרה שלהם
האהבה שלהם ביניהם, למשפחות- ולכל האורחים שבאים
מה שהעושה חתונה של חברה שלי ללא נשכחת- זה עצם העובדה שהיא חברה שלי

וזה דבר שקהל חילוני לא ראה מימיו.... ויתפעל בטירוף לראות

לגבי ההתנהלות של החופה- יש כל מיני ספרים וחוברות שמבארים (או שיש בהם פרק שמבאר) את עינייני החופה.
תשאלי את המדריכת כלות שלך.

לגבי הדבר-תורה של הרב- אפשר לבקש ממנו לקצר...
אל תשמיטו אותו לגמרי- א. זה לא כבוד לרב.
ב. לכם כזוג מגיע ללמוד את הדברים- ושיאמרו דברים דווקא תחת החופה שלכם. אלו דברים בלתי- נשכחים וחשובים. (אמנם- אי אישית לא זוכרת מה הרב אמר בחתונה שלי... הייתי כלה נרגשת... אבל הווידיו יזכיר לי)
ג. יש מספיק נימון ותרבות- גם אצל חילונים- לשתוק ולהקשיב כשרב מדבר.

כמה הארות לסיום-
א. הוולים בתונה לא חייב להיות מחריש-אוזניים. אפשר לסכם עם התזמורת שמישו מהמשפחה אחראי להגיד להם להנמיך- ואם הם לא עושים את זה- אין כסף.
ב. עפר מקלה- עד כמה שידוע לי- זה מנהג כל ישראל, שכתוב בכל ספרי הההלכה. (עכשיו יקום התימני ויגיד )
ג. שיהיה במזל- וברוכה הבאה לפרום!!

צדיקה אחותך, אחלה תגובה!no name102
חתונה זה חתונה,
אנשים לא באים למופע תרבותי.

ולדעתי, בגלל שהקהל חילוני, זאת צריכה להיות חתונה תורנית.
מצטרפת לכל הנ"להביצה שהתחפשה
גם אצל תימנים שמים אפר >_<דאץ
אז בלי שטויות גזעניות. אל תהיו עמנואלניקים ><
יישר כח לצדיקה. אמיתות ראשוניות.ד.
כל החתונות לבסוף נשכחותנמרוד
ולאחר זמן גם זכרון החתונה שלנו עצמנו מתערפל והולך.
מובן מאליו שגם נאומי הרבנים נשכחים, גם הזוג עצמו לא זוכר (ובקושי מקשיב ושומע), רוב הקהל מקשיב בנימוס ותו לא. מספרם של המתעניינים בד"ת המושמעים הוא ממילא קטן ואת החילוניים זה לא מעניין כלל.
ועל כן, מה שנשאר זו חתונה יהודית כהלכתה, בלי שום טריקים ושטיקים.

שיהיה במזל ושתזכו לאושר ועושר.
זה נכוןט'
אבל יש ענין שהחתן והכלה יקשיבו לפחות לברכות כי הם צריכים לענות אמן.
לחלוטין לא נכוןאפצ'י
אני עד היום זוכרת את דבר התורה שאמר לנו הרב בחופה - הוא אמר שלושה משפטים, והם מלווים אותנו כבר 8 שנים.

אז מה הוא אמר?
הוא ביקש שנכוון לקיים בחופה שלוש מצוות חשובות: ואהבת לרעך כמוך, פרו ורבו, ומצוות "כי יקח איש אשה". ושנזכה לקיים אותן במשך השנים, וזהן.

וזה באמת עולם ומלואו!
אולי לא הבהרתי את עצמי נכון,אנונימי (פותח)
לא התכוונתי משהו כזה מפוצץ שכולם יגידו "וואו", התכוונתי לחופה יהודית מיוחדת, אם יש מנהגים מיוחדים שלא כולם עושים או מכירים, מיוחד מבחינה דתית.. יש משהו כזה? 

ואיך הולך הסדר של הטקס? מה בא לפני מה? מתי הד"ת נכנס? ובאיזה נושא הוא בדרך כלל?

תודה לכולם!
כן יש מנהגים..חשבשבת
משמעות סדר החתונה

אוך זה^^לא קובץ טובחשבשבת
קובץ מתוקן
טוב- את זקוקה לסדר רציני... חברים- תוסיפו עלי!!מאמע צאדיקה
קודם כל- אמורה להיות לך מדריכת כלות. היא אמורה- בין היתר- ללמוד איתך על הסדר של החופה- מה קורה שם בעצם....
אם אין לך מדריכה עדיין (ואיך אין לך?! זו דרישה ברבנות כשנרשמים!) -תגידי ונעזור לך בהפניה לאירגונים רלוונטיים.

סדר הטקס- עפ"י זיכרוני- יכול להיות שיש כמה תיקונים (שאני שאמח אם חברים -יאירו ויתקנו מה שצריך..)
החתן- מלווה באבות- בא לכסות את הכלה בהינומה.
להינומה יש משמעות הכלתית- יש סבר שאומרת שהינמה זה ה"חופה" שהיא חלק מהקיניין של הקידושין.
הוא הולך לחופה.
הכלה גומרת את כל התפילות- ואז האמהות לוקחות אותה לחופה.
יש כאלו שנוהגים שהכלה ומלוותיה מקיפות את החתן 7 פעמים. (יש כאלו שלא נוהגים... תשאלי את הרב שלכם. אם יש מישו שיכול להעשיר אותנו בהסבר לטעם-- תודה!)
עומדים בחופה לפי הסדר- מנחה האירוע (זה גיס או אח או בנדוד שמקריא מי מכובד מה...), הרב, האבא שלה, הבא שלו, חתן, כלה, אמא שלה, אמא שלו.  פני הזוג כלפי ירושלים
"הסידור קידושין מכובר הרב פלוני אלמוני" (זה המחנה...)
הרב לוקח מיקרופון- נותן את הד"ת שלו- ואז מתחילים הקידושים
*מתי קוראים לעדים? לפני הברכות אירוסין? (לא זוכרת..)
קיצר- יש שם שני עדים (הרב יסביר לכם מה ומי הם צריכים להיות ולא להיות... רמז- לא קורבים שלכם...)
שתי ברכות- "...מקדש עמו ישראל ע"י חופה וקידושין" וברכת גפן
את והחתן צריכים לשמוע את הברכות ולהתכוון לצאת- כי אתם תשתו מהיין
הרב שותה- נותן לחתן לשתות, ואז אמא שלך נותנת לך לשתות (החתן לא נותן לך לשתות בשלב זה)
אז החתן נותן לך טבעת ואומר את דברו (נכון? טבעת זה אחרי ברכות- כן?!)
ואז כולם עושים קולוללולולולולולו ואת מקודשת
שזה אומר- שלב ביניים של נישואין- שבו את אסורה לכל העולם וגם אסורה לבעלך
זה שלב של קשר רוחני ביניכם- בלי קשר גשמי
"בקריאת הכתובה מכובד פלוני" (תכבדו מישו שידע לקרוא את הארמית של זה...)
* מאוד מומלץ שתלמדי מה התוכן של הכתובה- מה כתוב שם- כי זה מסמך משפטי הבסיסי של הנישואין שלכם. (וגם כי זה בארמית- ככה שאם את לא יודעת מה זה "כסותייכי וסיפוקיכי בקושטא- את בבעיה די משעממת....)
אחרי ההקראה- החתן נותן לכלה את הכתובה. את יכולה לתת לאמא שלך לשמור לך את זה עד אחרי האירוע- שלא יאבד!!! (אם זה נאבד- אסור לזוג לחיות ביחד עד שכותבים חדשה- ולכן הרבנות שומרת עותק כתובה שלכם- על כל צרה שלא תבוא....)
אז מברכים שבע ברכות- (מישהוא יכול לתת לנו וורט על 7 ברכות? משמעות? מבנה? וכו')
תקשיבי לברכות מתוך כוונה לצאת- המברכים הם שליחים שלכם (של החתן) לברך -ואתם צריכים לשתות מהיין בסוף.
מקובל לכבד כל ברכה- למישו אחר להגיד. (שמישו יפרט על פוליטיקות וכיבודים?)
אחרי זה- החתן שותה- ונותן לך לשתות (תרימי קצת את הההינומה.)
אז הרב שם אפר מקלה על ראש החתן- זכר לחורן הבית, שוברים כוס ושרים "אם אשכחך ירושלים"
ואז כולם אומרים מזל טוב ומתחבקים ומתרגשים וכו' (חבל על הליפסטיק... לא נורא)

ברוב המקומות נהוג שהחתן והכלה נותנים ידיים בדרך לחדר ייחוד- כי זה חלק מהקיניין של החופה (יש מקומות שלא נהגו- כי זה לא צנוע, או כדי להצניע לכולם שלא ידעו מי חופת נידה ומי לא.... תשאלי את הרב)
הולכים לחדר ייחוד. תהנו לכם. יש לךם כ 20 דק' לבד... עד שהצלם יבוא להציק לכם.

ספרים וחוברות מומלצים:
* ספר "איש אישה" של הרב קונהל -יש פרק על סדר הטקס
* חוברת תכלת מרדכי -על חופה וקידושין
*יש משו של הרב קרליבך.
יש עוד... (המלצות?)

הסיבה לסיבובים...חשבשבת
מעין לעתיד לבוא- שאישה תיהיה בדרגה נעלית מהבעל והיא תיהיה המשפיע והוא המקבל בניגדו למצב היום ככתוב: "אישה תסובב גבר"
עוד משהו על הסיבוביםכן לציפור
האמת, פעם ראשונה ששמעתי את ההסבר של חשבשבת, זה לא שאני ח"ו אומר שהוא לא נכון או טעות, פשוט תמיד יש פעם ראשונה (-:

אין לי מושג למה עושים 7, בטח משהו שקשור לשלמות של הטבע, אבל קבלו את ההסבר הזה ממש בערבון מוגבל.
יש משהו שגם בו אני לא ממש מבין אבל למדתי בכמה מקומות על זה שיש שתי סוגי השפעות מרכזיות של הקב"ה, יש אור ישר(הגבר) ויש אור מקיף(האשה), עכשיו... אל תשאלו אותי מה זה ממש אומר כי זה דברים עמוקים מאוד שאין לי ממש מושג בהם. אבל זה עוד משהו שההקפות של האשה באות לסמל. האיש עומד באמצע בתור אור ישר, והאשה מקיפה אותו כדי לסמל את האור המקיף.

ושיהיה מלא מזל"ט!!!

7- כנגד שבע המידותחשבשבת
שלמות המידות

והסבר יפה
זה גם כן אומר שהאישה היא למעלה מהגבר בשורשה רק בעולם זה נראה הפוך ובגאולה עוד נראה את זה

הסבר קצר על אור ישר ומקיף:

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
ערך זה עוסק באור ישר. לערך שעוסק בפירושים נוספים באור, ראו אור (פירושונים)

אור ישר הינו גילוי והמשכת ההארה משם הוי' להיות מקור להתהוות העולמות, כי הוי"ה מלשון התהוות. והיינו המשכת אור שבסדר ההשתלשלות מלמעלה למטה.

ונקרא אור ישר בגלל שלשה טעמים: -

א) להבדיל מאור העיגול (סובב כל עלמין), שאין לו ראש וסוף - דבר המלמד על היותו בלי גבול, אבל אור ישר הנמשך מלמעלה למטה, יש לו ראש וסוף, שהרי מאיר מהמאור אל הנבראים להחיותם, והוא אור הבא בהגבלה.

ב) להבדיל מאור חוזר המאיר מלמטה למעלה, מהתהפכות החושך לאור, שזה תכלית הכונה , ולכן האור מאיר שם ביתר שאת, בבחינת רצון העליון - אין סוף ב"ה.

ואילו אור ישר - עם היות שהוא אור הבא מעצם המאור (ולא כמו אור חוזר שרק מוחזר מעצם שאינו מאיר מצד עצמו), מכל מקום הריהו בא בהגבלה.

ג) להיותו "ישר" - בלי שינוי בפנימיותו - בעצם מהותו, שכמו שהיה קודם שנברא העולם, שהיה אור אלקי - בהיותו כלול בשורשו ומקורו אין-סוף ב"ה - כמו אור השמש בשמש, שאז היה בטל ומאוחד ממש במקורו, כך גם לאחר שנברא העולם, שאף על פי שנמשך האור לאחר הצמצום בבחינת גבול, עם כל זאת - בפנימיותו ובעצם מהותו לא נשתנה, והוא אור אלוקי, וכמו שכתוב "אני הוי' לא שניתי" - לא השתניתי, והוא ישר - כמו שהוא למעלה כך הוא למטה.

אור מקיף - כל אור אלקי המאיר לעולמות או לכלים או לכל נברא שהוא, שאינם יכולים לקבל את האור בפנימיותם והרגשתם, מצד היותו גדול ומופשט מהם, נקרא האור בחינת מקיף ביחס אליהם. והיינו שהוא מעל ומעבר ליכולת השגתם.

עיקרו של אור מקיף הוא אור אין סוף הבלתי בעל גבול.

אור אין-סוף ב"ה מבחינת סובב כל עלמין, הוא אור אלקי הבלתי בעל-גבול, ולכן אין הנבראים המוגבלים יכולים לקבל - להרגיש ולחוש בפנימיותם את האור, והוא מקיף בעצם.

ושלושה ענינים בזה:

א) היותו סובב כל עלמין. ואין הכונה סובב ומקיף מלמעלה ח"ו, שהרי אינו בגדר מקום ח"ו, שאינו מוגבל בשום הגבלה שהיא, ולית אתר פנוי מני' (אין מקום פנוי ממנו), ונמצא למטה כמו למעלה, בתוך הנבראים, מחוץ להם ובעצם הויתם.

יתר על כן, האור אף נמשך ופועל בהם, שהרי הוא "מקיף" אותם כביכול, ו"הקפה" זו היא פעולת ההתיחסותו אל ה"מוקפים", ואדרבה - גורם להם פעולה עצומה בענינם, ופעולתו בנבראים היא עקרונית ביותר, והיא, שכל עצם התהוותם מאין ליש על ידי אור הממלא כל עלמין - בא מכוחו של האור הסובב כל עלמין.

מכל מקום נקרא "סובב כל עלמין" משום שהוא בהעלם ואינו נרגש.

ופירוש - סובב כל עלמין, סובב ומקיף את השגת - תחושת והרגשת הנבראים, וזאת בגלל עליונותו והיותו מופשט בבחינת בלי-גבול.

ב) להיותו סובב כל עלמין, הרי הוא בבחינת עיגול כביכול, להורות שאף על פי שלית אתר פנוי מני' כנ"ל, מכל מקום הוא נקרא בדרך משל כמו "עיגול", וזאת על שם שה"עיגול" אין לו התחלה ואין לו סוף, כך גם אור זה אינו בגדר גבול ח"ו - אין לו התחלה ואין לו סוף, ולכן מקיף ה"ראש" וה"רגל" כאחד, במדריגה העליונה ובמדריגה התחתונה בשוה. והיינו שנמצא גם ברגל כמו שנמצא בראש. ועם זה - אינו מורגש ואינו מתגלה בראש, כמו שאינו מורגש ברגל.

ואף על פי כן, הארה מאור המקיף זורח בתוך הכלי, שהרי "המקיף מצחצח חצי הכלי מבחוץ" כמבואר ענינו בתורת החסידות. אבל גם זה בהעלם, שאינו מאיר בתוך הכלי בבחינת פנימיות וגילוי.

ג) האור המקיף בחינת סובב כל עלמין, מהוה שמירה לאור הפנימי. כי האור פנימי להיותו מלובש בכלי, הרי עלול להפגם ח"ו ע"י פגם בכלי, ולכן המקיף שומר עליו, כי אור המקיף מצחצח חצי הכלי מבחוץ, והמקיף גם מסמא עיני החיצונים, נמצא שעל ידי המקיף אין החיצונים יכולים להתקרב אל הפנימי.

[עריכה] מקורות לעיון:

• אגה"ק ג., ד"ה האומנם ישב א-לקים תרמ"ג, לקו"ת ויקרא כב. ג', שם במדבר נב. ב', שם דברים כא.ד'
(חלק מהחומר בערך נלקח מהספר "ערכים בחסידות").
מצטרפת לחשבשבת , המקור הוא בקבלה+mp8
ולכן הנוהגים ע"פ דרכי הקבלה- חסידות- נוהגים בכך.
קודם כל שלום לכולם, רציתי להוסיף הסבר ל7 סיבוביםאנונימי (פותח)
בס"ד
אז קודם כל שלום לכולם

שמעתי פעם הסבר שהכלה מסתובבת 7 סיבובים סביב החתן
 זה מסמל שבירת החומות בין החתן לכלה כמו בחומת יריחו 
כמו כן למיטב ידיעתי זה הוא מינהג אשכנזי יש ספרדים שאימצו את המינהג
לכל אחד התפקיד שלו...כן לציפור
כל מה שאני אכתוב פה זאת סברה שלי, ללא שום מקורות, פשוט זה נראה לי ההגיון הבריא. (-:

גם היום, האיש לא נמצא מעל האשה, למרות שאני לא יודע למה, אבל יש נשים שחושבות ככה, ומקימות ארגונים למיניהם שיפעלו בשביל להוכיח שהאשה יכולה לעשות כל מה שהגבר עושה.
 ולעתיד לבוא האשה לא תהיה מעל הגבר.
כל דבר בבריאה עושה את תפקידו. נכון שיש דברים שהם עליונים יותר כמו ישראל ושאר אומות העולם(שגם על זה יש מה לדבר) אבל זה לא נראה לי תקף לגבי איש ואשה שהם שני דברים שמשלימים אחד את השני ולא נלחמים אחד בשני.
זה כמו שמישהו יגיד שהשמים יותר חשובים מהארץ, שברור שלכל אחד מהדברים פשוט יש תפקיד אחר, שביחד הם משלימים את הבריאה.
מדובר פה על סדר השתלשלותחשבשבת
ולא על פמיניזם שוביניזם שהוא מושלל לחלוטין
לאיזה 7 מידות התכוונת?נקדש את שמך..
לי ידוע ש7 מסמל את הטבע.

או - שעד 7 זה מסמל את החומריות שבעולם, אחרי 7 מסמל את הקדושה ו7 זה מעין 'קידוש החומר'.

קצת הסתבכתי עם דבריי, ואני לא בטוחה בהם במאה אחוז... אז תתקנו אותי אם טעיתי בבקשה.

ז' המידות בקבלה:אנונימי (פותח)
ב"ה
חסד גבורה תפארת נצח הוד יסוד מלכות
אני דווקא לא אוהבתno name102
שעושים ת'קולווללולולו ישר אחרי ששוברים תכוס.
זה ניראה לי לא מכובד.
וראיתי בהרבה חתונות ששברו תכוס, ורק אז שרו "אם אשכחך"- יענו לא לפני ששברו.
זה היה הרבה יותר יפה, ויחודי, ככה שאם את רוצה משו יחודי, ניראה לי שזה נכנס לקטגוריה..
אני איתך....כן לציפור
בחתונות שהרבה שלי עושה, הוא מסביר לפני שבירת הכוס למה שוברים אותה ועל החיסרון הגדול שזה בא לסמל, והוא מבקש מפורשות שלא ישמחו אחרי שהחתן שובר את הכוס.

ד"א, אחד מהמקורות לעניין שבירת הכוס הוא... מסופר בגמרא שמר ברי דרבינא עשה חתונה לבנו וראה שחכמים שמחים יותר מידי, אז הוא לקח כוס בשווי 400 זוז.(משכורת של שנתיים!!!) וכולם נהיו בשקט.
ולצערינו היום מה שקורה זה בדיוק הפוך, שוברים כוס לזכר חורבן ירושלים וכולם שמחים.
נק' למחשבה...
*הרב שלי, לא הרבה (-:כן לציפור
על רבנים של צדיקים נסתרים, אני לא שואלת...no name102
נראה לי שפספסת את הקטע שנקדש את שמך..
הוא שובר את הכוס של ה400 זוז...
שבירת הכוסשיפקה
אני שמעתי על מנהג יפה בשבירת הכוס(כדי שלא יתחילו לעשות קולולולולולו, וישמחו כאשר זה מסמל משהו עצוב):
החתן אומר "אם אשכחך..."וכו', ואז התזמורת מתחילה לנגן את "אם אשכחך"(באיזה מנגינה שבוחרים), ובאמצע השיר הרב מסמן לחתן לשבור את הכוס. בד"כ אי אפשר כ"כ לראות את הכוס נשברת- ומוחאים כפים אחרי ששומעים את הצליל. אם זה באמצע השיר- אף אחד לא שומע את הכוס נשברת ולא מריעישים בשמחה.
דרך אגב- מי שרוצה חתונה לא נשכחת- אני ממליצה לקחת את התזמורת "שיר חדש"- הם מדהימים! ובאמת מקפיצים ומלהיבים. שווה לבדוק ולנסות.
אצלנואנונימי (פותח)
בס"ד

בחתונה שלנו שרו "אם אשכחך", תוך כדי כך החתן [כיום בעלי... ב"ה] שבר את הכוס, ואחרי שנגמר השיר עברנו ל"יבנה המקדש" שזה שיר שמח על גאולה.
מנהג ההקפה 7 פעמים הוא אשכנזי-משה ר-
בעדות המזרח זה לא נהוג
מנהג שלא מומלץ לאף אחד!ב.ש.
הרב של אח שלי היה בחתונה שבה החתן בחופה היה צריך לדרוך על רגל הכלה זכר ל"והוא ימשול בך".  
יש מלא דברים שאסור לעשות..shimi11
אל תתנו לאיזה רב מקובל אלוקי לעשות לכם ברכה עם כונות הרש"ש ע"ה.. זה 20 דקות של סיוט לציבור.
תקפידו שהיין יהיה יין לבן! שאם ישפך..
תקפידו שכל הרבנים שמכובדים בברכה הגיעו לחופה ותבקשו בהתחלה שכולם יעמדו ליד החופה כי עד שהם מפלסים דרך זה לוקח יותר מידי זמן..
לכתוב את ההנחיה ברורה על דף שהקריין יודע להגיד ברהיטות את שמו של דוד הכלה מנחם זמנטוביסקי...
מנהג יפה לשים אפשר על הראש החתן...
לשים כוס קלה לשבירה ולא איזה סופרגלאס עבה..
ויש עוד כל מני שלא זוכר..

כמה שיותר שמח!!תכלת דומה לים
מוזיקה רועשת (לא מידי), באמצע החופה שירים, וכן, אפילו קצת ריקודים של החתן עם הרב  באמצע החופה.
הקהל התרגש מאוד, ולא שוכחים את החתונה הזו אפילו שעברה חצי שנה כבר!
מה שעשה את החתונה ההיא לשמחה היה הפשוטות.
פשוט החתן והכלה היו שמחים, ולא היה אכפת להם מכלום! אז כל דבר שימח אותם, וזה הוקרן אל כולם.
שמחה, זה המפתח. עד כמה זה תלוי בך? לא יודעת. תבואו פשוט שמחים, בפשטות. זה היום הכי גדול שלכם.
מנהגי חופהאם הבנים12
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י' תמוז תש"ע 10:05
מנהג ה7 סיבובים סביב החתן מלא טעמים וסיבות. בעיקרון הספר המקיף ביותר על כל שלל הממנהגים מה מותר ומה אסור וכו' לענ"ד הינו "נישואין כהלכתם", אחד הטעמים [שמופיעים בספר] הינו שכל מנהגי החופה הינם דומים או מזכירים את החופה שבין ישראל לקב"ה [מעמד הר סיני], וזכר להקפות שעם ישראל הקיף את הר סיני עושים את ההקפות הנ"ל [אם אני לא טועה]. לגבי מה שתכלת דומה לים כתבה, הרב שפירא זצ"ל מאוד הקפיד בחופות שערך שלא יהיו שירים כלל בין הברכות במהלך ה7 ברכות שבתוך החופה [לפני ה7 ברכות ואחרי כן, באמצע הברכה האחרונה כן, בימי ה7 ברכות גם בין ברכה לברכה כן אבל לא חופה] כיוון שכל ה7 ברכות הינן המשך אחד לחתן ולכלה ואסור שיהיה הפסק בברכה [בחופה הברכה הראשונה שמברכים הינה בורא פרי הגפן ורק בסוף שותים לעומת זאת בימי ה7 ברכות ברכת בורא פרי הגפן הינה הברכה האחרונה]. לגבי יין לבן שימי ממליץ ממש נכון [אם כי נראה לי שעדיף מיץ ענבים לבן - זה יותר קל ויותר טעים לשתות], רב אברום זצ"ל היה מגדיר זאת יין של חסד מאותה סיבה ששימי כתב.

אני רוצה להוסיף שאני ממש מסכימה עם מה שאמרה [צדיקה אחותך], מה שמייחד את הקידושין ואת עם ישראל הינו שאנו לא מנותקים משרשרת הדורות ועד למעמד הר סיני.

אם ישנן שאלות נוספות אשמח לענות/ להגיב
אני חוזרת ומבקשת- לא לפרסם את שמי מעל גבי הפורום!!מאמע צאדיקה
אווטינג הוא איסור מדיני המדינה ומדיני התורה!!

גם אם הרבה אנשים יודעים מה השם האמיתי שלי- זה לא סיבה לפרסם אותו- ואותי- מעל גבי הפורום!!!

נייגון ארבע באבות של האדמור הזקן-מדהים!!!אנונימי (פותח)
לך..אנונימי (פותח)
אני חושב שאת לא צריכה להרגיש איתו הכי בנוח את לא מתחתנת עם הרב אלא עם בעלך לעתיד..אז ברור שיהיה דיבור נחמד ונעים אבל לא יותר מיזהץץ זהוי דעתי...
לךאנונימי (פותח)
ולמה את צריכה שהכי יזכרו? קצת צניעות ענווה...את רוצה שיזכרו אותך ואת בעלך לכו תופיעו בהופעה בקיסריה..
וחוץ מיזה אנשים שוכחים כל אחד יזכור את החתונות של הילדים שלו...צריך שהיה חתונה יפה וחופה יפה וזהווו! זהוי דעתי שיהיה מזל טוב...
אויש באמת, איזה חוסר רגישות.אנונימי (פותח)
הבחורה רוצה משהו קצת מיוחד. מה הבעיה עם זה?
abc אני איתך. לכי עם ההרגשה שלך כי אח"כ תתחרטי על זה שלא עשית משהו מיוחד כמו שרצית.
תכלס,אי''האחרונה
כל חתונה נשכחת בסוף

חבל לבזבז המון כסף שתצטרכו אותו אח"כ בשביל החיים...
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

לי לא מובן איך הצעה אישית הופכת למשהו ששולחיםאורין

בתפוצת שיא לכל העולם...

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

זאת נשמעת לי סטיגמה מנותקתadvfb

ואם תורניות מתקשרת לסטיגמות ודעות קדומות אז זה לא מעלה כל כך

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך