מה הפשר של הרב כהנא צדקdan_land
אני אשמח אם מישהו יסביר למה הכוונה של האימרה הידועה- "הרב כהנא צדק"

בקשר למה? מתי? ומה ההוכחה?

תודה

הרב כהנא צדק!!!
הנה התשובה-אנונימי (פותח)
התשובה לשאלתך בנוגע למשפט "כהנא צדק" נמצא בוידאו שבקישור הזה, קישור-  http://kahane.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=67334
הוא בחור אינטלגנט, הוא יכול לראות סרטים לבד.רכס רמת מגרון
בע"ה

אני מצטרפת לבקשה. האם אתה תוכל להסביר את הענין?

תודה.

בציפיית הישועה.
איזה כיף לקבל מחמאות!!!dan_land
א. אם זה נכון שהכוונה שהוא צדק זה לגבי כהנא מול ערפאת- אז למה לא אומרים את זה?!
למה חושבים שכולם זוכרים את מה שהרב כהנא אמר?
שיאמרו כהנא מול ערפת.

ב.הרב כהנא אמר כל כך הרבה דברים שלומר 'כהנא צדק' זה ממש מצמצם.
הגיע הזמן להזכיר לכולם מה הוא אמר ושיבינו לבד שהוא צדק!
התשובה היא:ארץ הקודש
הרב כהנא אמר בבחירות שהבחירות הם בין כך לערפת(פרס-מפלגת העבודה)ולאחר הבחירות נאמר הביטוי הרב כהנא צדק.
הוא צדק ביותר מדי דברים לצערנו...dovi2
למעשה זה לא הוא שצדק. הוא רק היה הרמקול לתנ"ך...
זה שהוא צדק זה ידוערמ"ג
ועוד הרבה אנשים צדקו בדברים דומים, השאלה למה לוקחים את זה בתור סיסמא שאמורה להביע משהו,
"יוצאים אל המרחבים" למשל זה סימלי,
אבל כשאומרים "כהנא צדק"(במיוחד לאנשים שלא מכירים אותו)זה פחות יעיל...יופי אז גם השכן שלי צדק לגבי צמחי הגרניום בגינתי שינבלו מהר....
ואני תוהה-רכס רמת מגרון
בע"ה

מדוע מרבית החבורים והבחורות בנוער כהנא לא מסוגלים להסביר במשפט מורכב מנושא ונשוא, מהי השקפתם.

בציפיית הישועה.
להירגע בקשה..אוהלי
קודם כל- שאלה יפה!

אנסה להסביר, למרות שאני לא בטוחה שאדייק מי יודע מה..

מתי הסיסמה נולדה אין לי מושג, אבדוק בהזדמנות אם זה חשוב.

למה? כי זו דרך תמציתית (מאוד) לנסות להעביר איזשהו מסר, אמירה וכו'... (כמו למשל "יוצאים למרחבים" שלרוב נוער למען זה נשמע ברור וסימלי ומכיל קצת מהמסר שרוצים להעביר)

לא שמעתי מעולם שהסיסמה קשורה לכ"ך או ערפת, אולי שם זה נולד. בכל מקרה הסיסמה מדברת על הדרך חיים שהרב ניסה להנחיל לכמה שיותר- מדינה יהודית שכפופה לחוקי התורה (וזה אומר בעברית- שמירת שבת,כשרות וכו' בפרהסיה, ישוב ארץ ישראל בגאון-ביום-בקידוש ה', גירוש כל מי שלא צריך להישאר בארץ, נקיון הר הבית ובניית בית המקדש,מדינה שסומכת על הקב"ה בלבד ולא על... גאווה יהודית ועוד. הכי נח לפתוח תנ"ך, מי שרוצה לקרוא דברים ספציפיים שהרב התמקד עליהם יותר מוזמן להשיג את "אור הרעיון" או לפתוח באינטרנט שיעורים של הרב אריאל לוי או ללכת לשיעורים של בן ארי בליפתא. )

איך המשפט מעביר את המסר? קודם כל היו שנים שהרבה אנשים כן ידעו מי זה הרב כהנא (גם היום יש לא מעט שיודעים), אז לא היה צריך תזכורת יותר מזה. חוץ מזה שכל מסר אחר יצמצם את האמת לנקודה אחת (מה שאפשר לכתוב כשרוצים להעביר מסר רק על א"י אי אפשר כשרוצים להעביר על כמות יותר גדולה של עיקרים)

מה זה עוזר? רק על עצמי ידעתי לספר...כשהייתי בערך בכיתה ח', עירוניסטית תמימה שנהנת מהחיים ראיתי מליון גרפיטי (מי הספיק לעשות את זה?) של הרב כהנא צדק, וקראתי את ה"צדק" עם סגול, וכמובן שלא הבנתי מי זה האיש, אז שאלתי את אבא (ב"ה שיש הורים.)אבא שלי הסביר לי על האיש, וכשהוא ראה שאני ממשיכה להתעניין, הוא השיג לי דף פרשת שבוע של כהנא (זה היה לא רחוק מרצח הרב בינימין וטליה), קראתי ו... אני יודעת שאני איטית להחריד, אבל אחרי שנה בערך הצטרפתי "לנוער כהנא" (עד היום אני לא יודעת אם אבא שלי הצטער על רגע הנחמדות שלו...). בכל אופן לאדם שכן מחפש דרך, ולא מוצא אותה במקומות אחרים, לראות סיסמה פעם אחר פעם או לשמוע חצאי משפטים על זה ברדיו/אינטרנט, נראה לי שבהחלט מספיק סיסמה כזאת. מי שלא מחפש דרך אחרת, מן הסתם לא יצטרף לתנועה גם אם הוא ישמע עליה רבות. (ולא רוצה לבאס, אבל הרבה אנשים גם לא יבינו את "יוצאים למרחבים" למרות שלנו זה ברור)

איפה ההוכחה שהוא צדק?קודם כל- נוער למען זאת הוכחה חלקית מקסימה שאני מתמוגגת עליה... חוץ מזה ההדרדרות הקבועה של המדינה מצד אחד וההתנהגות של אנשים משלנו מצד שני. דוגמאות קצרות: הרב כהנא דיבר הרבה על זה שדווקא הערבים ה"ישראלים" הם המסוכנים- והיום אחרי הכמויות של המחבלים ותומכים ערבים "ישראלים" לכולם זה ברור כשמש- אז זאת היתה עלילת דם גזענית. בימית רק קומץ רבנים מצומצם (הרב ישראל אריאל אאל"ט,הרב כהנא ואולי עוד רב)תמכו בסרוב פקודה, והם היו כמעט מנודים גם מצד רבנים קיצוניים על החוצפה- כשבגוש קטיף היה לסירוב פקודה כבר מקום כבוד בדיונים,גם מי שהתנגד לסירוב). אבל זה באמת דוגמאות מצמצמות....

לא צריך לכעוס או לזלזל במי ששולח אתכם לראות סרט/לקרוא ספר/לשמוע שיעור. זה חלק מהעניין של מסר קצר- לגרום לנו לחקור ולהעמיק. ולא יכולים ללמוד הכל ברגע. אם בכל זאת את רוצה את כל התורה על רגל אחת- זה לא השתנה הרבה מאז ימי הלל- "ואהבת לרעך כמוך". עכשיו מזה צאי ותלמדי- על אמונה, על ענווה וגאווה, על אמת, על מנהיגות,על הארץ, על מדינה, על נקמה...על כל הדברים שהיו מצילים לנו את הארץ והעם ומקדשים את שם ה' בעולם.

כתבתי בסיסמאות? סליחה, אבל חפרתי כבר עמוד שלם ועדיין יש לי הרגשה שלא נגעתי בקצה הקרחון, לנסות לפרט קצת יותר מבלי לקצץ באמת זה קשה. צריך לפחות חוברת.

בכל מקרה ח"ח לפותח השירשור על הפגנת הרצינות... 

לאוהליdan_land
זה נראה שאת מנסה להתחנף לנוער למען...
לעניות דעתי נוער למען הוקם ישירות דרך הרב לוינגר שכידוע לא הלך בדרכו של הרב כהנא,

לגבי הצימצום-יפה שאת משתמשת במושגים שלי אבל זה לא כל כך פעל-
לומר כהנא צדק בלי לומר במה זה צמצום-
ואם אומרים במה הוא צדק ולא אומרים רק שהוא צדק זה נקרא להרחיב.
למשל אם היו שואלים אותי האם הרב כהנא צדק ציין ונמק
לציין היה שהרב כן צדק
לנמק היה במה הוא צדק.

לעניות דעתי על ההולכים בדרכו של הרב כהנא לחדול מהסיסמא הזאת מכמה סיבות.

1. עבר זמנו בטל קורבנו-כמו שאני לא אכתוב 'יזהר צדק' או 'דרורי צדק'
הם באמת אמרו דברים נכונים אבל אני די בטוח שאף אחד כאן לא יודע מה הם אמרו...

2. זה די ביזוי תלמיד חכם לקרוא לרב גדול בשם המשפחה שלו אם הוא היה רב אז צריך לומר "הרב כהנא"
ולא סתם "כהנא"

3. יש דרך פירסומית ששכחתי איך היא ניקראת אבל היא הולכת ככה-
כמה שבועות לפני שמוציאים מוצר מסוים לשוק מפרסמים "היכונו היכונו" עם הלוגו של המוצר בלי המוצר וזה מעורר את הסקרנות,
אנשים שרואים כל חייהם "כהנא צדק" באמת ישמחו לדעת במה הוא צדק!
הם יתענינו, הם רוצים לדעת את פיתרון החידה!!

4.ולסיום:
אל תהיה צודק- תהיה חכם!
יעניין יותר לדעת מה הרב כהנא אמר לעשות כדי להביא לפיתרון ולא שהוא חזה שחורת וצדק!

בציפייה להבנה
אילה ח"ח!! =)))אוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק! 
מסכימה עם אוהליי ודרך אגב חח אני נהייתי כהניסטית מדף של "כך היא דרכה של תורה" שמצאתי על הרצפה בסיבוב שערים... ואז חיפשתי באינטרנט שאלתי אנשים קניתי ספרים וכו'...
שומעים כהנא מחפשים ומוצאים...
וסתם שתדעו שמלא אבל מלא אנשים(גם ימנים גם שמאלנים) מכירים את הרב כהנא וזה ממש כייף לראות שזוכרים אותו.. והרבה אנשים אומרים לי כל הכבוד והלוואי והיו עוד אנשים כמוהו וכו'... והם ממש שמחים(להבדיל מנוער למען שלא כ"כ שמחים..[קנאים!]) שיש את נוער כהנא..
הרבה יודעים מה הרב כהנא אמר ושהוא צדק, ואלו שלא מכירים ושואלים זה טוב כי ככה גם הם מכירים...
2. אני ממש מסכימה שצריך לקרוא לו הרב כהנא גם כי הוא אב וגם כי מה שהוא אמר זה מה שהתורה אומרת... אבל נגיד בגרפיטי וכאלה אז לפעמים אין זמן לכתוב הרב... וכהנא זה שם מושג.. אז לפעמים אומרים 'כהנא'...
3. נכון
4. קודם כל צריך שאנשים יבינו במה הרב כהנא צדק, אחרי זה גם תזכה לתמיכה.. קודם צריך שיהיה את הרעיון ואח"כ זה יוביל למעשים ודברים לכן גם חשוב להפיץ שהרב כהנא צדק!

עוד כהנא חי!!!
ציטוט:'אבל נגיד בגרפיטי וכאלהdan_land
אז לפעמים אין זמן לכתוב הרב'

עשית לי את היום...
תשובות...אוהלי
דן לנד- לא ניסיתי להתחנף לנוער למען-ניסיתי לומר הפוך...( הרב לוינגר בזמנו התנגד לרב כהנא והיה בעד להקים יישובים בשקט ולהגיע להסכמים עם המדינה עליהם, אפילו אם זה כרוך בהזזת המאחז כמה מאות מטרים, והרב כהנא היה בעד להקים יישובים ביום, בגאווה,ברעש-והוא אמר שהקידוש ה' שזה עושה שווה 1000 התנחלויות...גם אם מבחינה "פרקטית"הפינוי יותר מהיר. והיום שהרב לוינגר ייסד נוער שמקים מאחזים ברעש וגאווה,ביום,ולא מוכן לזוז בשביל הסכם קבע סנטימטר ממקומו,רק מראה כמה אז הרב כהנא אמר אמת, ואולי פשוט היה קשה לעכל אותו...) בכל מקרה,לא ראיתי צורך להרחיב את העניין מפאת כבודם של נוער למען שלמרות שמתמקדים רק בנקודה אחת ושוכחים את כל השאר (שזה מעציב),עושים עבודה יפה...

ועכשיו לעניין- לעניין הצמצום- כל חודש יוצאת חוברת מישיבת "הרעיון היהודי" עם הסברים ורעיונות מפורטים,לפי החודש והזמן. יוצא אאל"ט גם מידי פעם עלון שבת של "כך היא דרכה של תורה" (או שאני מקבלת אותו רק מידי פעם..). הרב כהנא צדק זה לסטיקרים ולגרפיטי-ואי אפשר לכתוב בהם-" הרב כהנא צדק כי בלי התורה ובלי הארץ אין לנו מהות כעם, הפיתרון שהרב נתן לפני שנים היה לבטוח בה', לא לסמוך על חברים כגון אמריקה, להילחם באויב עד חורמה (לגרש את כולו מהארץ ולא 'לרחם' על קטנים ונשים, ופשוט שלא להעסיק אותם), ליישב את הארץ, לבנות את בית המקדש במקומו,ולהקים את המדינה היהודית שהולכת לפי חוקי התורה" סטיקר כזה תופס עמוד שלם וזה לא שייך, ואם תנסה בשביל הספורט לכתוב משהו כזה בגרפיטי בלי להתפס אז אתה סופרמן...

ובכל זאת מובן שסטיקרים וגרפיטי לבד לא מספיקים, הם באמת יותר כמו פרומו לדבר עצמו, ונכון שגם שיעורי תורה זה צעד קדימה בשביל מי שרק רוצה הסבר קצר על העניין כולו, ובגלל זה יש את שלב הביניים- פליירים!

זה גם לא מסביר בצורה מעמיקה, אבל בפלייר שלא כמו סטיקר, אפשר לפרט בעמוד שלם מי היה הרב, מה המטרה,למה מה שהרב אמר בעבר כל כך חשוב לעתיד, ולא רק "אמרנו לכם". איך אפשר לשנות וכו'.

בזמן האחרון היה לנו בעיה עם מישהו שיהיה אחראי על הוצאת הפליירים- וחלוקתם בין בני הנוער שיפיצו באירועים שונים,אבל הבנתי שעובדים על זה...

גם לי צרם שמהרב כהנא זה הפך לכהנא לבד, אבל תלמידיו טוענים שהוא לא היה רואה בזה ביזיון, כי גם בחייו, הוא לא היה סתם עוד רב, הוא היה סמל לעוצמה יהודית שאומרת את האמת בלי פחד. ודווקא רק עם השם משפחה.

לא כל כך עבר זמנו...שים ליבך לכתבות שמופיעות מידי פעם בחדשות/ רדיו עיתונים. גם כשלא מסופר על הרב ספציפי, הרבה פעמים מזכירים אותו-והרבה עוד זוכרים אותו.

שוב- בוודאי שבלי פעילות שוטפת בשטח,סיסמאות לבד לא מחזיקות הרבה. אבל מבחינה ציבורית- מאז שבן ארי נכנס לכנסת, הוא דואג שהרב יוזכר ויוכר,והוא מתנהג כתלמידו. חוץ מזה יש שיעורי תורה ועלונים, הפגנות ומשמרות מחאה. חסר קצת הדוכנים, הפליירים ועוצמת הנוער-וזה אני מקווה יתחיל להתעצם בקרוב.

אם לא עניתי על הכל או שאתה לא מסכים- חופשי. אני עונה מזווית אישית בלבד- ככה שמאוד יכול להיות שגדולים ממני יחשבו קצת אחרת על העניינים המדוברים. בכל אופן זה לא חורג מהאידיאולוגיה הכללית...

בהצלחה!
כמה הבהרותdan_land
אני אולי לא מבין גדול בדרך של הרבה כהנא וגם לא בדרך של נוער למען אבל דברים בסיסיים אני כן מבין,

אולי אני צריך קצת למקד את השאלה:
למה יש יותר סיסמאות של 'כהנא צדק' ופחות סיסמאות של במה הוא צדק?

אולי בגלל שלצערנו רוב מי שכותב כהנא צדק אולי לא מבין במה?
לתשמות לב המרססים

מכל מקום כל הכבוד על זה שממש בכל מקום רואים את זה, רע זה בטוח לא...
ממש לאאאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
המרססים(אין לי שום קשר ואין לי מושג מי אלה... חחח ) מבינים היטב למה הרב כהנא צדק ומה הוא אמר וכו'...
אוהלי ענתה לך למה אין סטיקרים שמסבירים- כי זה ארוך.. וסטיקרים זה לסיסמאות... ואז שואלים ומגיעים וכו'...
ובאמת צריך להוציא פלאיירים ועלונים של כך היא דרכה של תורה... ולהפיץ יותר...  (חח לתשומת ליבך...)

חח ודרך אגב : (אם ככה כותבים אתזה חחח)

Welcome to the club

איזו קבלת פנים!dan_land
ואפילו באנגלית, אני ממש מתרגש...

לא דיברתי על סטיקרים שמסבירים אלא סטיקרים יותר מפורטים למשל-נקדש שם שמים בכל מחיר שזה שתי מילים יותר, ואני בטוח שאם המרססים למיניהם שהם די הרבה אנשים באמת מבינים למה ומה אז הם
גם יכולים להוציא סיסמאות יותר יעילות...
ממש לא.The yehudi
הביטוי 'הרב כהנא צדק' היא ההצהרה היעילה ביותר.
למה? ככה!
סתם....כי הרב האמין בהמון דברים שמקורם הוא אחד-התנ"ך.
ואם יפתחו ויפרקו את הביטוי להרבה נושאים קטנים הוא יאבד את משמעותו ויעילותו.
אם תגיד 'התנ"ך - דובר אמת' אז גם הנוצרים יסכימו איתך אבל זה לא יביא לידי ביטוי את תורת הרב.
וכן אם תגיד 'לגרש את האויב-הערבי' אז החילונים הציונים יסכימו איתך (ממשיכי גנדי למשל) אבל התורה לא מחייבת אותם....
או אם תגיד 'לקדש שם שמיים בכל מחיר' או 'מדינת הלכה-עכשיו' אז גם החרדים יסכימו איתך(ראה לדוג' ההפגנה למען האפליה והגזענים שבעימנואל) אבל אין לזה קשר למדיניות היהודית כלפי הלא-יהודים בארצנו...
וכן על זה הדרך דוגמאות הרבה....

ולכן צריך לשמר את הביטוי 'הרב כהנא צדק' שמבטא מכלול גדול מאוד של עניינים שיש להם קשר ומחויבות אחד לשני...

נ.ב.
למי שרצה מקודם לסכם את דעת הרב במשפט פשוט,אז אני רוצה לראות אותו קודם מסכם את דעות הרב קוק/הרבי מסאטמר/הרמבם/כל גדול דור אחר במשפט אחד...יש דברים שאי אפשר לתמצת....ואין כאן גדול כהלל הזקן שיסכם את כל התורה במשפט אחד...
וואווו יפה לא חשבתי עלזה בצורה הזאת....אוריין
ולכן הביטוי כהנא צדק הוא פחות יעילdan_land
כי זה נשמע ביטוי של ילדים קטנים שרבים(ולדוד שלי יש אם 16)
זה שאתה מפרסם ביטויים כמו כהנא צדק בעקבות אירועים רק מראה שאין לך מה להגיד אז אתה אומר את זה...
המרססים זה סתם לא יפה ..סתם אחת
מה הקטע ? להרוס קירות ?
אני חושבת שהרב כהנא צדק,
אבל באמת שזה לא יפה לרסס על כל מקום כתובת מכוערת בגרפיטי .. למה להרוס ?
למה?? זה שיא היפה חחאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
הקטע הוא להעלות למודעות, שאנשים יראו וישאלו ויתווכחו וככה זה עולה למודעות.. וזה רק עושה את הקירות יפים יותר
טראנספייר לערבים..שמוליק פיין
זה מה שהרב כהנא אמר..והוא באמת צדק..!!!
בזמנו הרב פשוט "חזה" את העתיד!!איה מקום כבודך
 הוא דיבר על פינויים וכל מיני דברים שבזמנו לא האמינו לו! אף אחד לא יכל להאמין שזה יקרה!!!
וכל מה שאמר והזהיר- לצערנו באמת קרה!!
הרב כהנא הי"ד עם מרן הגאון רבי מרדכי אליהו זצ"השם הוא המלך!

אאל"ט חודשים ספורים לפני הרצחו של הרב כהנא הי"ד.
בתמונה נראים גם הגאון רבי יהודה צדקה ז"ל - ראש ישיבת פורת יוסף, והגאון רבי שלום משאש - הרב הראשי וראב"ד עיה"ק ירושלים ת"ו.

זכותם תגן בעדנו, אמן.
בדיוק שמעתי לפני כמה ימיםאיה מקום כבודך
שהרב מרדכי אליהו היה בלויה של הרב כהנא והוא ממש הספיד אותו בבכי (זה היה אחת הפעמים היחידות שהרב בכה!!)ואמר ששר גדול נפל היום בישראל,ואף אחד לא מבין באמת עד כמה!!
נכון....הוא דיבר הרבה בשבחו, וגם העניק לו הסכמההשם הוא המלך!
לספרו 'פירוש המכבי'.
בהספד הוא סיפר שהרב כהנא היה איש חסד גדול, ותמיד עזר לכל נצרך.
מה הקשר בין הרב אליהו זצ"ל לפשר של הרב כהנא צדק?dan_land
חח הוא גם חושב שהוא צדק אוריין
סתם מעניין לעניין..לא באתי להוכיח משהו...השם הוא המלך!
--------אוהלי
בעיקרון מסכימה עם יהודי בקשר לסיסמאות המגוונות. להוריד את הסטיקר של הרב כהנא צדק לא נראה לי שיקרה...
אבל אנחנו פתוחים להצעות...
והיו דווקא פה ושם "או אנחנו או הם- יגורש האויב הערבי" (שדרך אגב הורשעו על זה בגזענות אאל"ט) ודומה לזה לפי המצב. יש רעיונות/ הצעות יעול/גיוון- בשמחה. את ה'סיסמה' הבסיסית זה לא ישנה וזה לא סותר.

בקשר לגרפיטי- זה דרך פרסומת של עניים, אין מה לעשות. כשנהיה (ח"ו) "הקרן החדשה לישראל" ונהיה מיליונרים, מן הסתם נעדיף לפרסם הודעות בעיתונים,בטלויזיה,ברדיו,באינטרנט וכו'. בנתיים דרך הגרפיטי הוכיחה את עצמה. מצד שני לא חייבים לרסס דווקא על קיר מושקע...(לתשומת לב אנשים טובים.)-ושלא יהיה חשד- אני לא קשורה לשום ריסוס שהיה אי פעם..

שמעו, אני צוחקת בקול.תירא-אל
בס"ד

דניאל, הרגת אותי עם אזרחות, ציין הצג והסבר את שלושת ההבדלים המהותיים בין ממשל נשיאות לממשל פרלמנטרי. אוריין, את מצחיקה. ואיילה, אני מתה מראש על אבא שלך...

וואי, אתם יצורים. תהיו בריאים.
אמר הכלב וקשקש בזנבוdan_land
לידיעתךdan_land
א.אני מעל עשרים

ב.אני מאוד אוהב את הגישה של הכהניסטים וכל פעם שניא יכול אני מצטרף

ג.אתה נשמע ממש חושב את עצמך, אולי תוריד קצת את האף ותנגב את הנזלת כי אם אתה רוצה שאנשים
גם יקשיבו למה שאתה אומר אתה צריך לחשוב קצת לפני שאתה מוציא קישקושידות מהפה מפיק המרגליות...

זה היה ממש מיותר,בסך הכל ניסיתי להבין ולעזור, למה אתה צריך להעליב ולקלל?
התחלת ממש טוב, הסברת ממש יפה ואז התחלת לומר שטויות והרסת הכל!

נסה שוב, רק הפעם בלי ירקידות טוב? פשוט דיון על הפשר של הכותרת:
'כהנא צדק'

וסליחה אם פגעתי, זה ממש לא אישי
אממ נראה לי הוא התכוון לרכס רמת מגרוןןןאוריין
מה שכן הוא די צודק...אוריין
בתור אחד המקימים של רמת מיגרוןdan_land
אני לא מבין את הקשר.

אם יש לך בעיות אם מישהו ספיציפי/מישהם ספיציפים אז למה להפיל את זה על 'נוער למען'

חוצמזה שY.S. כתב די בפרוש נוער למען...שזה די הרבה אנשים.

ודרך אגב-
לרוב הפעילויות של כהנא מגיעים הרבה אנשים(יחסית) שהם חלק ממה שאתה מכנה-נוער למען.
אז בעצם אתה די נושך את היד...

אבל באמת שזה שייך לשרשור אחר-כמה נוער למען יותר טובים מנוער כהנא(חחח או הפוך?!-או שזה אותו נוער?!)

אז בואו נחזור לנושא?
אתה ממש ראש בקיר אה?dan_landאחרונה

1)כל הפעילויות שאני יודע אליהם.
2)אתה הסברת על הרב כהנא ואני התיחסתי למה שאתה כתבת.

ציטוט מדברך:
נוער למען בלאגן - 
(בשונה ממכם - דלת העם... סתם סתם) אנו מודעים לכך שקיים משבר גיל ההתבגרות בו כל אחד שמעל 20 הדעה שלו לא מעניינת אותנו ושילך קיבינימט (במילים אחרות). גם אנחנו אהבנו לשנוא כל מי שהוא לא כמונו - וזה כלל גם את הסובבים אותנו. מתישהו זה עובר. ציפיתי שהמשבר אצלכם יחלוף מהר יותר מזה שלנו, אך התבדיתי.

נמאס כבר עם האגו המנופח הזה
אפחד חייב לכם צידוק או הנמקה לכל רעיון שהוא אימץ.

אני לא רואה כאן שאלות והתהיות הן מאוד פוגעות,
למה לי אסור לתהות ולשאול?כל מי ששואל ומקשה על הרב כהנא הוא נוער למען?

בסך הכל התעניינתי...
לא היית חייב לענות אם חשבת שזה:"קושי של גיל ההתבגרות"

לכל שאר הקוראים-
סימו לב שיש Y.S. תייג אותי בתור-
פחות מגיל 20, נוער למען,ושאני שונא כל מי שלא כמוני.
אה כן ושיש לי אגו מנופח.

וכל חטאי בזה ששאלתי לפשרו של המותג-'כהנא צדק'.

אם הכותב של הסיסמא לא רוצים שישאלו לפישרה אז למה כתבו?
אנא, אל תתיחסו למחפיש זה והמשיכו בדיון בלי להתיחס להבליו...
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך