דן לנד- לא ניסיתי להתחנף לנוער למען-ניסיתי לומר הפוך...( הרב לוינגר בזמנו התנגד לרב כהנא והיה בעד להקים יישובים בשקט ולהגיע להסכמים עם המדינה עליהם, אפילו אם זה כרוך בהזזת המאחז כמה מאות מטרים, והרב כהנא היה בעד להקים יישובים ביום, בגאווה,ברעש-והוא אמר שהקידוש ה' שזה עושה שווה 1000 התנחלויות...גם אם מבחינה "פרקטית"הפינוי יותר מהיר. והיום שהרב לוינגר ייסד נוער שמקים מאחזים ברעש וגאווה,ביום,ולא מוכן לזוז בשביל הסכם קבע סנטימטר ממקומו,רק מראה כמה אז הרב כהנא אמר אמת, ואולי פשוט היה קשה לעכל אותו...) בכל מקרה,לא ראיתי צורך להרחיב את העניין מפאת כבודם של נוער למען שלמרות שמתמקדים רק בנקודה אחת ושוכחים את כל השאר (שזה מעציב),עושים עבודה יפה...
ועכשיו לעניין- לעניין הצמצום- כל חודש יוצאת חוברת מישיבת "הרעיון היהודי" עם הסברים ורעיונות מפורטים,לפי החודש והזמן. יוצא אאל"ט גם מידי פעם עלון שבת של "כך היא דרכה של תורה" (או שאני מקבלת אותו רק מידי פעם..). הרב כהנא צדק זה לסטיקרים ולגרפיטי-ואי אפשר לכתוב בהם-" הרב כהנא צדק כי בלי התורה ובלי הארץ אין לנו מהות כעם, הפיתרון שהרב נתן לפני שנים היה לבטוח בה', לא לסמוך על חברים כגון אמריקה, להילחם באויב עד חורמה (לגרש את כולו מהארץ ולא 'לרחם' על קטנים ונשים, ופשוט שלא להעסיק אותם), ליישב את הארץ, לבנות את בית המקדש במקומו,ולהקים את המדינה היהודית שהולכת לפי חוקי התורה" סטיקר כזה תופס עמוד שלם וזה לא שייך, ואם תנסה בשביל הספורט לכתוב משהו כזה בגרפיטי בלי להתפס אז אתה סופרמן...
ובכל זאת מובן שסטיקרים וגרפיטי לבד לא מספיקים, הם באמת יותר כמו פרומו לדבר עצמו, ונכון שגם שיעורי תורה זה צעד קדימה בשביל מי שרק רוצה הסבר קצר על העניין כולו, ובגלל זה יש את שלב הביניים- פליירים!
זה גם לא מסביר בצורה מעמיקה, אבל בפלייר שלא כמו סטיקר, אפשר לפרט בעמוד שלם מי היה הרב, מה המטרה,למה מה שהרב אמר בעבר כל כך חשוב לעתיד, ולא רק "אמרנו לכם". איך אפשר לשנות וכו'.
בזמן האחרון היה לנו בעיה עם מישהו שיהיה אחראי על הוצאת הפליירים- וחלוקתם בין בני הנוער שיפיצו באירועים שונים,אבל הבנתי שעובדים על זה...
גם לי צרם שמהרב כהנא זה הפך לכהנא לבד, אבל תלמידיו טוענים שהוא לא היה רואה בזה ביזיון, כי גם בחייו, הוא לא היה סתם עוד רב, הוא היה סמל לעוצמה יהודית שאומרת את האמת בלי פחד. ודווקא רק עם השם משפחה.
לא כל כך עבר זמנו...שים ליבך לכתבות שמופיעות מידי פעם בחדשות/ רדיו עיתונים. גם כשלא מסופר על הרב ספציפי, הרבה פעמים מזכירים אותו-והרבה עוד זוכרים אותו.
שוב- בוודאי שבלי פעילות שוטפת בשטח,סיסמאות לבד לא מחזיקות הרבה. אבל מבחינה ציבורית- מאז שבן ארי נכנס לכנסת, הוא דואג שהרב יוזכר ויוכר,והוא מתנהג כתלמידו. חוץ מזה יש שיעורי תורה ועלונים, הפגנות ומשמרות מחאה. חסר קצת הדוכנים, הפליירים ועוצמת הנוער-וזה אני מקווה יתחיל להתעצם בקרוב.
אם לא עניתי על הכל או שאתה לא מסכים- חופשי. אני עונה מזווית אישית בלבד- ככה שמאוד יכול להיות שגדולים ממני יחשבו קצת אחרת על העניינים המדוברים. בכל אופן זה לא חורג מהאידיאולוגיה הכללית...
בהצלחה!