זהירות מטיטול בלילהAvrechit
בעקבות השאלה של אמא שבנה בן 14 ואוהב ללבוש טיטול, נראה לי שחשוב להעלות כאן את הנושא, במיוחד לאור העובדה שהיא ציינה שהיא מכירה עוד אימהות שמחתלות בלילה עד גיל מאוחר מאוד.

בעבר, כשהחיתולים היו מבד והכביסה התבצעה ביד, היו כאלה שגמלו תינוקות מוקדם מדי, ומסתמא יצרו אצלם כל מיני בעיות כתוצאה מכך.
היום, כל כך קל ומקובל לחתל ילדים ואנשים שמוגבלים מסיבות שונות, והמגמה התהפכה לכיוון השני: לא ללחוץ, לא להלחיץ, לא נורא אם הוא עדיין מרטיב, זה נורמלי... ולא חושבים על כך שלא רק גמילה מוקדמת עלולה ליצור בעיות, אלא גם גמילה מאוחרת! לכל זמן ועת. אם ילד בגיל שנתיים עוד לא בשל, צריך לחכות. אבל לא לאחר!

בנוגע לגמילת לילה, צריך להבין שילד לא ייגמל בלילה אם הוא לא ירצה להיגמל. אם הוא לא יידע שזה פסול, הוא פשוט ימשיך להרטיב - למה להפסיק אם זה לגיטימי?!
היה פה פעם שרשור שבו אמהות כתבו שיש להן ילדים שאפילו בגיל 8, בכלל לא מפריע להם שהם מרטיבים בלילה.
תפקידנו כהורים, ללמד ילדים נורמות תרבותיות! לא, לא להלחיץ, וכמובן מאוד להיזהר בנושא כה רגיש. אבל לא לתת לילד הרגשה שזה בסדר גמור שהוא מרטיב בגיל מאוחר!
יש לעשות את מירב המאמצים שזה לא יקרה: לקחת אותו בלילה לשירותים, להתייעץ עם מומחים בנושא ועם אמהות מנוסות, להבטיח לו תמריץ כלשהו אם יקום יבש.
אצלנו, היה ילד עם תקופות יבשות ותקופות רטובות. בשלב מסויים, אמרנו לו שאם זה ימשיך הוא יצטרך לישון עם טיטול (בן 6). זה כבר ממש הבהיל אותו, למרות שהצגנו את זה לא כעונש חלילה אלא שזה לטובתו, הרי לא נעים לו באמצע הלילה לקום ולהחליף הכל. והוא הפסיק.

אני לא אומרת שזה תמיד כה פשוט. לעתים הבעיה היא זמנית, למשל מצב מסויים של לחץ שלא ניתן לטפל פה (למשל מישהו חולה ח"ו וההורים בקושי מתפקדים בבית, כך שבטח אין להם אפשרות לטפל בילד). ובמקרה כזה נראה לי הגיוני לשים טיטול עד לפתרון הבעיה. אבל לא להשאיר את זה ככה ולחשוב שזה יעבור, אלא לטפל! אם זו טראומה או מצב מלחיץ, אז לטפל מהשורש.
תודה על המידע המועיל.אנונימי (פותח)
ואם כבר, אז שאלה....אנונימי (פותח)
הבת שלי בת שנתיים וחודשיים גמולה כמעט לגמרי (מפספסת פעם בהרבה זמן).
בלילה ובשנת הצהרים היא עם טיטול.
מה עושים עם זה? מתי יודעים שצריך כבר להוריד ואיך נמנעים מפספוסים רבים?
תודה
לדעתיחילזון 123
את צודקת שזו דרך בעייתית לשים טיטול בגיל מבוגר כ"כ (כמו 6 או 8)
אבל גם לאיים בלשים טיטול זה לא בדיוק גישה מכבדת ומלמדת לעצמאות לדעתי.
אם הילד מרטיב אז שידע שהוא בבוקר קם רטוב ומחליף בגדים וסדין אולי, וזה הכל. זה הפועל היוצא של העניין. לא נראה לי שאיומים יעזרו פה.
אז אולי תתנו עיצות!אנונימי (פותח)
כבר פתחתי פעם שרשור בנושא
ועכשיו אנחנו בלי טיטול, עם הליכה לשרותים באמצע הלילה ועדיין המון הרטבות!
אני בעיקר מרחמת עליו שהוא קם רטוב, מסכנצ'וק כזה. (אמא פישתנתי... )
אני לא יודעת אם זה קשור אבל, במשך היום הוא כמעט אף פעם לא הולך לשרותים מיוזמתו
אלא כשאני רואה שהוא עצבני (זה סימן שהוא צריך) אני לוקחת אותו (כמעט בכח) לשרותים.
מה יהיה ?
הכי חשוב לא להכנע!! לא להלביש טיטול!!אמהית
מהנסיון שלי, אפילו שלפעמים זה ממש אבל ממש מיאש, ומתסכל כל פעם לקום להחליף מצעים - לא להכנע ולהלביש טיטול - פעם שניה יהיה הרבה יותר קשה....

אצלי, מיד כשנגמלו סופית ביום - הורדתי גם לילה. יש תיסכולים אבל זה ב"ה הוכיח את עצמו.

עיצות:
1. להגביל שתיה לפני השינה. הילדים כבר יודעים - שותים בארוחת ערב, ואחר כך אחרי האמבטיה מי שצמא מקבל טיפטיפונת בכוס, לא יותר. והאמת שהם לא צמאים כי שותים הרבה בארוחת ערב.
2. שלא יהיה להם קר בלילה, לא להגזים עם המזגן. ואם צריך אז פיגמה ארוכה!
3. כשממש ממש לא הולך אז להעיר אחרי כמה שעות שינה.

אין ספק שילד שקם יבש ומקבל פידבק חיובי זה עושה לו את זה, נורא כיף לקבל חיבוקי בבקר "וואו איזה גדול אתה יבש"!!!

אני מסייגת את הנ"ל בידיעה שיש ילדים שאצלם זו ממש בעיה - לפעמים זה תורשתי. אבל בשביל זה יש מטפלים מוסמכים. עד כמה שאני יודעת אפשר ללכת לטיפול כבר מגיל 5.

תגובותAvrechit
טרייסי: פיזיולוגית, אדם לא עושה את צרכיו מתוך שינה. מי ששנתו עמוקה, ייתכן שיתעורר, יעשה ויחזור לישון בלי לזכור את זה, כמו שיש אנשים שאפשר להעיר אותם ולדבר איתם והם יענו באופן הגיוני, ואחר כך לא יזכרו את זה. זאת אומרת שילד שהוא גמול ביום, בד"כ לא יעשה מתוך שינה, ואם הוא קם עם חיתול רטוב - זה בדרך כלל מה שהוא עשה כשהוא התעורר. מיד אחרי שגמלתי ביום, שמתי לב שהם קמים עם חיתול יבש, ופשוט הורדתי אותו גם ללילה.

חילזון: כאמור, לא הצגנו את זה כאיום אלא כ"פתרון" לבעיה. ובמאמר מוסגר אציין שלא היתה לי כל כוונה ליישם את זה... כפי שכתבתי קודם, במקרה הזה ה"איומים" כן עזרו והילד הפסיק להרטיב. כי זה גרם לו להבין עד כמה ההרטבה היא תינוקית ולא מתאימה לו. לפני כן, היה מקרה שהוא רצה לישון אצל חבר, ושאלתי אותו: מה אם תפספס? אז הוא אמר בפשטות: מה הבעיה, אמא שלו תחליף לי את המצעים והפיג'מה...
מהאמירה הזו הבנתי שהוא לא קולט שהוא אמור לא להרטיב, שזה דבר פסול ומבייש.

תמר: אם הוא לא הולך מיוזמתו באמצע היום, איך הוא יילך באמצע הלילה? לא כתבת בן כמה הוא, אבל אני מבינה שרק לא מזמן הורדת לו טיטול. אני באופן אישי לא הייתי מורידה טיטול בלילה עד שהוא הולך ביום מיוזמתו.
מה הוא עושה בגן?
אני מציעה לך לבדוק איתו אם יש משהו שמרתיע אותו מללכת לשירותים. למשל, אולי הוא מתקשה לכוון, או מסתבך עם הציצית? (זה קורה להמון בנים, במיוחד אם הגמילה נעשית סמוך לזמן שהתחיל ללבוש ציצית).

אמהית: יישר כוח על העצות! אגב, שמעתי שרצוי לא להגביל יותר מדי את השתייה בלילה, כי אז עלול לקרות מצב שהילד יחשוב על השתיה וזה רק יחמיר את המצב. מלבד זאת להצמיא ילד זה ממש התעללות... הכי טוב לעשות כמו שכתבת שאת עושה, לתת הרבה בארוחת ערב ואחר כך טיפ טיפונת בכוס.

לשים לילד טיטול בלילה, משדר- אתה קטןאמא ל-5אחרונה
לי יש שני ילדים שעד עכשיו- 3.5 ו-6 הרטיבו בלילה, לסירוגין, לא חשבתי לרגע לשים טיטול וכששאלתי את הקטנה אם היא רוצה (סתם סיקרן אותי) היא צחקה ואמרה , מה פתאום.

ממש לאחרונה, שניהם נגמלו לגמרי, אולי מזג-האויר החמים, אולי כי אני מעירה את הקטנה באמצע הלילה, הבן לא משתף פעולה באמצע הלילה.
יש להם אח בן שנה, גם זה משפיע על הרצון להיות עדיין קטנים.

בכל יום להחליף 2 זוגות מצעים חורפיים ולכבס שמיכות, זה לא תענוג גדול, שלא נדבר על מקלחת חורף בבוקר, אבל התגובות שלי אף פעם לא היו חריפות, פשוט , קום ונחליף, אין מצב שילד עושה את זה בכוונה, נראה לי משפיל ומבלבל לשים טיטול לאחר גמילה ביום. 
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך