סיבוב שערים!!!כל הזמן שמח
לא מצורף קובץ..פעימה
זה הקובץ......כל הזמן שמח
משטרת ישראל
לשכת המפכ"ל/מערך קש"ת
היחידה לתלונות הציבור
דרך חיים בר לב, ירושלים 91906
טל: 02-5428270/1 :Tel, פקס: 02-5428269:Fax
Email: tlunot@police.gov.il
יום שלישי כ"ד תמוז תש"ע
06 יולי 2010
לכבוד......
הנדון: פנייתך בנושא סבב שערים בירושלים
סימוכין: פנייתך במייל מיום 7.6.10
1. פנייתך שבנדון אל מבקר המשרד לביטחון הפנים הועברה לטיפול יחידתנו.
2. סבב שערים בהר הבית הוא אירוע שבמהלכו מקיימת קבוצה גדולה של משתתפים יהודים סיור חיצוני הסובב את שעריו החיצוניים של הר הבית. בנקודות מסוימות במסלול עוצרת הקבוצה, מתקיימות תפילות ונישאים דברים על ידי המשתתפים. באירוע משתתפים בממוצע בין 1500 לבין 2000 משתתפים. הסבב מאובטח על ידי כוחות משטרה גדולים (בממוצע יותר ממאתיים שוטרים).
3. סבב השערים מתקיים, על פי רוב, בראשי חודשים, מזה כשמונה שנים. הרעיון לקיים סבב שערים נולד בתקופה שבה היה הר הבית סגור למבקרים בעקבות אירועי אוקטובר 2000. מטרת סבב השערים הייתה, למיטב הבנתנו, לשמש תחליף לביקורים בהר הבית.
4. עם פתיחת הר הבית למבקרים בשנת 2003, המשיכה הדרישה לקיום סבבי השערים, והם מתקיימים, כאמור לעיל, בראש החודשים העבריים, באבטחה משטרתית.
5. הסבב מתקיים בלב הרובע המוסלמי והוא כרוך בחיכוך בין הקבוצה הגדולה של משתתפי הסבב לבין תושבי הרובע המוסלמי. לצורך קיום סבב שערים בבטחה, נוקטת המשטרה באמצעי אבטחה מיוחדים, כגון הטלת מגבלות תנועה ברחובות בעיר העתיקה לזמן מוגבל ואבטחת מסלול הסבב.
6. יובהר כי יש עצירות בשערים ולמשך זמן רב בשער הכותנה (בו מתקיימת תפילה ושירה ולאחר מכן תפילת נשים), בשער הברזל (בו מתקיימת תפילת גברים) ובשער השבטים (בו מתקיימים ריקודים ותפילת ערבית).
7. בחודשים האחרונים התקבלו תלונות של תושבים מקומיים ובעלי עסקים על הפגיעה בחופש העיסוק וחופש התנועה שמהוות זכות יסוד של כל אזרח במדינת ישראל. זאת ועוד, לאחרונה אף נשמעו התבטאויות לא הולמות ע"י משתתפי הסבב כגון קריאות "מוות לערבים" ו"יישרף המסגד".
8. עצירות נוספות במסלול ההליכה יוצרות עיכוב ממושך יותר לאוכלוסיה שנעה בסמטאות משום שהמשטרה מונעת מהם מלעבור באופן חופשי, מתוך כוונה למנוע חיכוך בין משתתפי הסבב לתושבי המקום. משום כך ועל מנת לקיים איזון מידתי בין הזכות לקיים את התהלוכה מחד לבין הגבלת התנועה לתושבי המקום, מאידך, השתנתה קלות מתכונתו של הסיור בחודשים האחרונים, במובן זה שצומצמו מספר העצירות במהלכו, ללא אפשרות לבצע עצירות נוספות במסלול, עם סיום התפילות בשערים ברח' הגיא וברח' ויה דולורוזה שהינם צירי תנועה מרכזיים לתושבים.
9. לציין כי בעבר היו התנכלויות לא מעטות של משתתפי התהלוכה כנגד האוכלוסייה המקומית, תיירים ואנשי כמורה, וונדליזם בחנויות ובבתי מקומיים.
10. בימים אלה, בהם אנו עדים לעליית מדרגה בהפרות הסדר בעיר העתיקה ובירושלים, כל עצירה עלולה לסכן את קהל המשתתפים.
11. הנימוקים שעמדו בבסיס החלטת משטרת מחוז ירושלים לשינוי מתכונת העצירות כאמור, נבעו מתוך רצון לשמור על בטחון הצועדים מחד ועל שגרת חייהם של התושבים המקומיים מאידך ומדובר בשינוי מינורי והכרחי וזאת משיקולים מבצעיים של משטרת ישראל, אשר מאפשרת את קיום הסיור ומשקיעה משאבים רבים באבטחתו.
בברכה,
רפ"ק חמוטל סבג, עו"ד
היחידה לתלונות הציבור
חודש לקח להם לענות?!רחלקה
ההצהרה הבעייתית במכתב -אין עצירות בשערים !!מיה ש
ד"א-פעימה
אבל מי אמר שזה מאושור....כל הזמן שמח
בעז"ה יש סיבו"ש מאושר ביום שני א' אב בשעה 7!איה מקום כבודך
וואי ישתבח שמו.. יאללה כולם לבוא..שובי אמונהאחרונה
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר


קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7








