לפני שאני אגיב אני אקדים ואומר שהיו לי 2 קשרים רציניים בחיים.
אחד קשר של פרפרים, התאהבות (החיים הם סרט).
קשר שני שהיה מבוסס של שכל בעיקר, והיה רגש, אבל לא בשמיים. לא כל שניה, לא כל טלפון שלו הקפיץ לי את הלב.
אולי מכאן אני באה, ועל סמך זה הדעות שלי לגבי כל הנושא.
אוהבת אותך-
בקשר השני שלי לא הייתה משיכה מטורפת, וכן, זה גרם לי לחשוב ש"זה לא זה".
היום אני אומרת לעצמי- איזה טוב הוא, איזה מידות, זה מה שאני רוצה בבן זוג.
אבל אני מחכה להיות עפיפון!!! וזה לא קורה.
אז יש, ועובדה- שכשהתלבטתי הרוב אמרו לי- אם את לא מרגישה את זה אז תעזבי, אין מה להמשיך.
פיטר פן-
אני לא מרגישה שיש לי הבנה מה זה מישור רגשי של אדם בוגר, מול מישור רגשי של ילדה. (או שעוד לא התבגרתי?) כי אני כן מחפשת את ההתלהבות הזאת, את ההרגשה שהכל ורוד ושסתם מחייכים באמצע העולם בלי סיבה. פשוט כי אוהבים.
אני ממש לא בעד מה שהיה פעם (אחרת הייתי מתחתנת עם זה שהיה לי איתו טוב), אני פשוט אומרת שלעניות דעתי כבר איבדנו באמת את הפשוט. יש פרסומת לקולה? מציגים את המינדיאל בשילוב עם קולה שהרי זה טעם החיים. יש פרסומת לפיצה? יציגו את האהבה בשיט רומנטי עם נגן פרטי.
די.
זה לא מה שהתורה חינכה אותנו, וזה גם לא תואם את נפש האדם!!!! (או שרק אני מרגישה ככה?)
לא מאמינה שבב"ב הם כ"כ סובלים. אם אנחנו מאמינים שזיווג משמיים, אז כנראה גם שם זה עובד. ואולי דווקא להם קל להתאהב עד הסוף-כי זה מה שהם מכירים. כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, אבל בכללי אני לא חושבת שהם סובלים.
נמרוד-
כן, באתי משם. זה היה לפני 4 שנים, ועברתי מאז קשר ארוך יותר של כמעט שנתיים. לא יודעת כמה זמן עוד יכול לעזור =/
אני חושבת שגם החילונים אומרים את זה עלינו (כי מבחינתם לא לגעת-זה כמו שאצלנו זה שוק שיש לחרדים 3 פגישות..). ואנחנו לא פחות מאושרים מהם!
הכלטובה-נכון, אבל האהבה הזאת נבנת. כי כשזה מתוך פרפרים- אז כשהם ילכו גם האהבה תלך (לפי דברייך) ואז תתחיל העבודה האמיתית. או שבעצם הם יריבו בטירוף...
האמירה של "חייבים רגש"- מה היא אומרת?
שיהיה כל הזמן שרק חושבים עליו? שיהיה פעם בפגישה? שיהיה במצב שמרגישים רגע קרוב של שניכם?
אוריאל-
קשה לי עם האמירה "עד פגישה X" כי יש שלוקח להם הרבה זמן, ויש שקצת.
ואני יכולה להתאהב בשניה באדם שלא מתאים לי, ויכול להיות שזה אדם שמאוד מתאים לי מבחינה של מה שאני מחפשת- ואני לא בשמיים.
והמשפט האחרון היה מסכם כל-כך-
"קשר אמיתי של אהבה זה דבר שנבנה"
תודה למי ששרד וקרא עד כאן