שאלה: מה כ"כ רע בריטלין?אביגייל
זה עוזר לכ"כ הרבה ילדים ואין בזה כ"כ הרבה חיסרון (אני אישית לא לקחתי כי לא אובחנתי עד לא מזמן אבל אני שוקלת להתחיל לקחת לקראת הפסיכומטרי)

וד.א: לא הצגתי את עצמי שנכנסתי: אני די חדשה קוראים לי אביגיל אני בת 18 עם ADHD
אז ברוכים הנמצאים... והפורום הזה ממש מגניב אני חייבת לציין... רעיון אדיר!
לדעתי אם צריך אין רע בזה!שירס
מי שחושב שזה רע סתם מסביל אחרים! הורים שחושבים שזה רע ולא מביאים לילדים שלהם אפשר לומר שהם "כעין" הורסים להם את החיים.. מצטערת על ההקצנה! אבל באמת שזה כך..
בכל טוב יש רעשרבוב
ובכל רע יש טוב....
בכל דבר יש יתרונות וחסרונות.

בכ"א אני חושבת שהיתרונות של הרטלין עולים על החסרונות,
ומי שרוצה לחשוב הפוך-יכול ובשמחה...

כן, זה לא הכי בריא [אבל גם לא יותר מידי מזיק.] כמו שכל תרופה אחרת מזיקה.
המצב רוח קצת יורד,
ואין כ"כ חשק לאכל [שלפעמים זה טוב ]

אבל זה בונה בטחון עצמי,
ואפשר ללמוד ככה באופן נורמאלי, ולהצליח יותר במבחנים..

ואני מצטערת שלא לקחתי בפסיכו' [כי אז עדיין לא אובחנתי..]
לכי לנוירולוג, ותתחילי לקחת מעכשיו, כי המח צריך להתרגל.

ממש בהצלחה

אפשר להבין..*#&למה?!*#&

אנשים נגד זה בד"כ כי זה חדש ולא ברור... בד"כ לוקחים תרופות לכאב לא לריכוז... זה כמו סמים..

אבא שלי, למשל מאוד מתנגד, הוא ממש שונא את המחשבה שאני מסממת את עצמי כדי ללמוד, הוא משוכנע שאני פשוט צריכה להתאמץ יותר..

אני מבינה אותו ואנשים החושבים כמוהו, אבל אני מסתייגת, הריטלין בהחלט עוזר לי!

למה^-שרבוב

נשמח אם תשתפי-

איך את מתמודדת עם העובדה שאבא

שלך לא כ"כ תומך בדעתך,

ואת בכ"ז לוקחת רטלין?

למרות שאני לוקחתרות014

אני ממש יכולה להבין מי שמתנגד..

גם התופעות לוואי של זה..

ויש כאלו שמעדיפים משהו טביעי ולא משהו עם מלא חומרים ממכרים..

הרטלין יכול להוות סם.. (וכתבתי פה כבר..שיצא לי שחברות שלי ביקשו ממני כדי להשתמש בזה ולא סתם)

רטלין זה לא סםשרבוב

רק אם לוקחים בערך 300 כדורים של רטלין הוא יהיה בכמות של סם.

[ולכן יש השגחה על תהליך קנית רטלין,

כדי שלא יקנו בשביל ליצור סמים]

בכדור של רטלין יש כמות כ"כ מעטה מהמולקולה של סמים, לכן זה בכלל לא ממכר.

אני יכולה להגיד לך אישית שלפחות חודש לא לקחתי רטלין ולא התגעגעתי אליו יותר מידי.

[חוץ מהתחושה הטובה שיש לאחר שמצליחים ללמוד נורמאלי..]

אם את כותשת אותו ושואפת אותורות014

ומכניסה אותו לבאנג אז זה כבר נהיה סמים..

ותאמיני לי שראיתי את חברות שלי אחרי שהם עשו את זה..

ואני לא יגיד לך איך הם נראו..

אחלה חברות יש לך!!! שיסבירו לי בהזדמנות..*#&למה?!*#&

ושרבוב-

אמא שלי היא מאבחנת דידקטית, והיא ממש בעד!!!!

אבל היה מתח נורא בין ההורים שלי כשהתחלתי לקחת, והרגשתי ממש לא נעים..

אבא שלי אמר שהוא חושב שאני בעצם בורחת מהבעיה, ושיהיה לי ברור שזה לא במקום להתאמץ ולהשתדל..

עכשיו המצב בסדר כי זה חופש... נחיה ונראה..

כן.. באמת אחלה..רות014

בעזרת ה' הם יתבגרו יום אחד ויבינו שסמים ולדפוק את הראש זה לא הכל..

>>-שרבוב

המשפט שתלמידים עם הפרעות קשב שומעים הכי הרבה, הוא:

"אם תתאמץ, תצליח.."

אבל זה פשוט לא נכון!

זה כמו שאי אפשר להגיד לילד נכה שכאשר הוא יתאמץ ללכת הוא יצליח....

מצד שני,

בדומה לתלמיד 'רגיל' אם תלמיד עם בעיות קשב לא יתאמץ להצליח גם כשהוא לקח רטלין הוא לא יצליח...

רטלין הוא רק מנסה ליצור נקודת זינוק משותפת לכל התלמידים.

אז תהיי חזקה ובטוחה בעצמך!

תקחי רטלין, ותראי לאביך שאת מתאמצת ללמוד.

מה שלא היה אפשרי כשלא יכלת לעשות מבחינה פיזית, כעת אפשרי.

כי רטלין הוא לא תרופת קסמים..

צריך להשקיע!

תודה.. אני יודעת.*#&למה?!*#&

אני מסכימה עם אבא שלך.אנונימי (פותח)

זה באמת בריחה מבעיה.אלו בעיות שאפשר לטפל בהם.אז במקום להתמודד עם הבעיה ולטפל בה לוקחים תרופות?!תגידו תכלס-לא עדיף לטפל בבעיה אחת ולתמיד מאשר לקחת את הסם שנקרא ריטלין (ושלא יעבדו עליכם!זה סם.בוכה)ולסבול מהתופעות לוואיי???????

אני חושבת שהציון צריך להנתן לתלמיד.מי שלוקח ריטלין ולומד-שיתנו את הציון לריטלין.התלמיד לא למד כי הוא רוצה וזה לא באמת נקלט במוחו.הריטלין מסמם אותו וגורם לו להיות מרוכז ויש לומר מהופנט למורה.זה ששום דבר לא מסיח את דעתו זה לא מעיד על משהוא טוב.זה מעיד על חוסר תשומת לב ברמה קיצונית למה שוקרה סביבך.בהצלחה לכולם.

איזה אדיר!!!!!!!!מרים*

חשבתי שזה רק בסרטים לעשן באנג של רטלין....וזה באמת עבד להם?????

רעיון מצוייןכלנית1

הרעיון של לקיחת ריטלין לקראת פסיכומטרי הוא רעיון טוב. למרות שיש לו חסרונות, בעיקר כשמדובר לתקופה קצרה מאד. מאז נתקלתי בקרוב משפחה שהרס לעצמו את הבגרות ומבזבז שנתיים להשלים את הבגרויות שפיספס בגלל שהפסיק לקחת ריטלין, אני חסידה של ריטלין  לתקופה קצרה.  רק כדאי שתתחילי לקחת לפני ותראי אם אין השפעות כמו טיקים וכד'. כמו כן, תזכרי לאכול בבוקר לפני לקיחת הריטלין, שלא יפגום לך בתיאבון וגם לא לאכול שוקולד, כי הוא יעשה פעולה הפוכה ויפחית מהשפעת הריטלין.

אה אוקיי! טוב לדעת==אביגייל
יש רע ויש טוב...מרים*

אני לקחתי בחלק מהשנים ביסודי רטלין...אני זוכרת שלא הייתי מסוגלת לאכול כל זמן שהוא השפיע עלי...לא הייתי מסוגלת  לבלוע את הסנדוויץ...אבל הצייונים בכיתה ז' (לאולפנא..) היו טובים...עכשיו אחיות שלי בכיתה ד' לוקחות וזה עוזר להן כי הן היפראקטיביות....אבל בגלל זה הם לא אוכלות כלום...וכשאני רואה את זה זה באמת עצוב לי...אני אומרת לאמא שלי להפסיק להן את הרטלין כדי שהן יתחילו לאכול...אבל זה לא תלוי בי...מה יותר "שווה"? לקחת רטלין=להצליח בלימודים=חוסר תיאבון=ישנוניות...או לא רטלין!!חוסר הצלחה בלימודים ותיאבון בריא שילד רגיל זקוק לו...??תענו...אולי גם לי יהיו היפראקטיבים...

זה לא כ"כ אולישרבוב

רוב הסיכויים שיהיו לך ילדים היפרקטיבים

והם יהיו המאושרים בתבל

ברור שהם יהיו מאושריםאביגייל
הכי כיף ליהיות היפר אקטיביים!!!אביגייל

קצת באסה לפמים... אבל סה"כ זה נחמד..

ואם תישאלו אותי עדיף ילד בלי תאבון שמצליח בלימודים ויש לו ביטחון עצמי! זה לא נראה לי כ"כ נורא ליהיות בלי תאבון... (אני גם בלי תאבון וגם בלי רטלין..)

אז תנסי לחשוב מה תהיה מידת התיאבון שלך עם ריטלין..אנונימי (פותח)

שלא תהפכי לאנורקסית..

למרות הכל-אנונימי (פותח)

לימודים זה לא הכל בחיים!!!!הייתי מעדיפה שהציונים של הילד שלי לא יהיו כ"כ טובים מאשר שיהיה ישנוני.חסר תיאבון. מדוכא(כן זה גורם לדיכאון..)נראה חסר חיים.

יותר חשוב לי שהילד שלי יהיה ילד.יוכל לחיות את חייו נורמאלי!תגידו לי סיבה אחת אמיתית-למה שהילד שלי יראה ככה?????????????????????????????????????????????????????????????????????

העיקר הבריאות-משפט של סבתות אבל נכון!פרח

עדיף קונצרטה!פאז

אני משתמש בקונצרטה ויש לי תיאבון בריא מאוד..

אז רגע,אנונימי (פותח)

בעזהי"ת

אני ניגשת לפסיכומטרי במועד הקרוב [ספטמבר].

אתם אומרים שכדאי לי לנסות באחת הסימולציות ריטלין, ואז לקחת גם בבחינה?

אני מאובחנת ולא מאובחנת כהיפר-אקטיבית [adhd], ז"א שאיבחנו אותי פעם באופן רישמי [הביאו מאבחנת לכיתה] ויצאתי החוצה אחרי חצי דקה, כך שהאיבחון הזה נכשל- ואח"כ אובחנתי המון המון פעמים ע"י אנשי מקצוע, אבל אנשים שמכירים אותי מלפני כן ולא יכולים לאבחן אותי באופן רישמי.

חברה שלי אמרה לי שהיא דווקא הצליחה יותראביגייל

בסימולציות שהיא לא לקחה, כי בלי רטלין יותר קל לעבור הלאה ולא לשקע בשאלה שזה מה שיותר טוב בפסיכומטרי, להספיק כמה שיותר שאלות, אבל תקחי כמה פעמים, תנסי ותראי מה יותר טוב לך... שבבחינה עצמה תדעי אם לקחת או לא

גם אני חושבת שכדאי לנסותשרבוב

בהצלחה!!

לנו יש יתרוןאביגייל

כי יותר קל לנו להספיק הרבה שאלות שעושים "חפיף" שזה מה שצריך בפסיכומטרי... ככה היא אמרה

למזלי אני לא צריכה להתמודד עם הדבר הזה!!! ישתבך שמו

לא יודעת מה איתך אבל צריך להתרכז 3 וחצי שעות וזהרות014

ממש לא פשוט

אל תקחי!אנונימי (פותח)

אל תנסי לברוח.שבי.תלמדי טוב ותצליחי!!

שינוי אדיר....אנונימי (פותח)

הודות לריטלין(קונסרטה) שביתי  היקרה החלה ליטול לפני תקופת הבגרויות, הנערה הקפיצה את ציוניה ב ארבע רמות ציון!!!!!!!!!! לא להאמין! מי שצריך ולא נוטל עושה עוול לעצמו, גם אני כאמא מאוד חששתי בהתחלה, אך לאחר שראיתי בשינוי האדיר שחל בביתנו - אין לי מילים להודות לה' על ההמצאה האדירה הזאת!!!!!! אל תחששו פשוט תנסו ותראו בעצמכם..... 

ריטלין זה סמים וזה ממקר מינסיון אישיקטיה הדר
אני בשוק!חני.

בס"ד

יש אנשים שלוקחים ריטלין רק בגלל לימודים? (כאילו בגרויות, פסיכומטרי)

עוד שאלה:

זה נכון שריטלין גורם להשמנה ולכל התופעות לוואי שאומרים עליו? (אני ב"ה לא לוקחת אבל אני מכירה מקרוב)

למה לא לקחת בשביל לימודים?שרבוב

קודם כל- כי יש אנשים שרוצים ללמוד

וההרגשה של ההצלחה נותנת המון!

ביטחון עצמי, שמחה ועוד..

לא יודעת. מוזר לי! שמחה? זה נותן לא תחושת כבדות?חני.
-חני.

ב"ה

אני לא נגד ריטלין או משהו כזה אבל מי שאין לו- ADD או ADHD זה מוזר מבחינתי..

אני יודעת שהפסקתי לקחת התחלתי להשמין..רות014

ושלקחתי כמעט ולא אכלתי רק שנגמר ההשפעה..

וכן התופעות לוואי שלו אכן מתרחשות

ריטלין- סיכונים וסיכוייםכלנית1

עד סוף תקופת הגדילה (בערך  אצל בנות, 21 אצל בנים) יש בעיה עם הריטלין, כי הוא גורם לחוסר תיאבון ויכול לגרום לצמיחה איטית יותר. לכן, קודם כל כדאי לאכול בבוקר לפני לקיחת הריטלין ולפני שהתאבון של הבוקר נעלם.

כמו כן, יש להקפיד לא לקחת ריטלין בסופי שבוע ובחופשים, כדי לתת לגוף להתנקות מהרעל הזה וכן לצמוח.

אפשר גם לתת תוספי תזונה, כמו מולטיויטמין (חברה שלי הקפידה מאד לא לתת ריטלין בסופי שבוע ובחופשים וכן הקפידה על מולטיויטמינים כדי שיגדל כמו שצריך ואכן זה פעל, אם כי בתיכון הילד גדל והפך לנער והתנגד לריטלין ולכן הרס לעצמו את כל הבגרויות. כמה שנים אחר כך נאלץ להשלים אותן...).

כמו כן, יש לשים לב לתופעות לוואי נוספות כמו טיקים (מיצמוץ בעיניים וכד') ואפטיה (אדישות).

אמנם אחרי שהנוירולוג קובע לתת ריטלין, די ללכת לרופא ילדים/משפחה להמשך טיפול, אבל אפשר אחרי שנתיים להיבדק אצל נוירולוג שהכל תקין וכדאי להמשיך לקחת.

מצד שני, יש ילדים/אנשים שהריטלין עוזר להם ובלעדיו- לא יזכו לבגרות מלאה וגם לא לפסיכומטרי או תואר, כך שההתחלת החיים שלהם לא תהיה באותה נקודה כמו אחרים והם יכולים לסבול כל החיים ממקום עבודה גרוע, יחס מזלזל מצד הסביבה ועוד. יש כאלו שזה עובר להם בסוף גיל ההתבגרות ודי.

אחרי גיל 18 יש פחות חששות לגבי לקיחת הריטלין, ובאמת, אם הוא עוזר, למה לא לקחת (עם תשומת לב לתופעות הלוואי...).

כמובן שיש לקחת ריטלין רק לאחר בדיקה אם הוא עוזר (נוירולוג, או גם "מבחן טובה")

###נבל וכינור

ריטלין זה סמים! מנסיון.. והרופא משפחה שלי אמר שיש לזה תחליף, לא זוכרת איך קוראים לזה, אבל זה כדורים טבעיים. קיצור- כדאי לברר..

$#אנונימי (פותח)

מה התופעות לוואי של קונצרטה בד"כ??

חח הידד! אני לא צריכה בסוף פסיכומטרי!!!אביגייל

מקווה שאני לא יצטרך לעולם! לומרות שאני צריכה תיק עבודות.. כבר לא יודעת מה עדיף..

אולי אני אקח ללימודים.. זה היה נשמע ממש נורא לפי התלונות פה בפורום..

ואם אני ארזה מזה אז יותר טובאביגייל

הלוואי!

כדורים טבעייםכלנית1

תמציות וטיפות צמחיות והומיאופתיה עובדים יותר לאט בד"כ ולכן צריך לנסות בחופש. לוקחים יום אחרי יום ואז בזמן הלימודים כבר מרגישים את ההשפעה (אם אכן התמציות משפיעות עליך, לא תמיד זה משפיע). לא כדאי לעשות ניסיונות בזמן לימודים, כי אם לא רואים תוצאות מיידיות עלולים לפגוע בריכוז ולקלקל ציונים בתקופת הבגרויות וחבל.

כיום ניתן להשיג בכל בית מרקחת או בית טבע תמציות להפרעות קשב וריכוז, אז עכשיו, בתקופת החגים זה זמן טוב להתחיל למי שרוצה, אפילו קצת לפני יו"כ, לפני שמתחילים לימודים רציניים.

למעשה, יש כאלה שזה מאד עוזר להם,ד.

ילדים  צעירים שפתאום מרוכזים, לומדים, המורים מתייחסים אליהם בהערכה, בעיות חברתיות שהיו להם כתוצאה מחיכוך מתמיד עם חברים (מהצד ה"היפרי")  - נעלמות.

יש כאלה שהמינון/הסוג לא מתאים להם, וכשמתאימים - עוזר מאד.

יש כאלה, כנראה מיעוט יחסית, שגורם להם באופן מופרז למצבי רוח בעייתיים, קיפאון יחסי בהתנהלות החברתית, ועוד בעיות -  לפעמים עד כדי כך שזה לא שוה את הענין (לפעמים שינוי המינון משפיע גם על זה).

גם אז יש חלופות (למשל סטרטרה  - שמחוץ לסל התרופות ועולה הרבה מאד) שלעיתים מועילות מאוד.

כמובן, תמיד צריך, כמו כל אדם, גם בחירה להשתדל להצליח.  וכמובן, לא כל דבר הוא בעיית ריכוז, או בחומרה ממשית, ומי שיכול בלי כדורים ובלי "להשתגע"" בגלל זה   - אז מצוין.

לפעמים גם יש שינוי גמור ביכולת הריכוז עם הגיל.

ה-FDA: ריטלין עלול לגרום לדום לב והפרעות נפשיותאנונימי (פותח)

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3294578,00.html

רטלין זה שווה קוקאיןמיכלוש

רטלין זה סם אין הבדל בין רטלין לקוקאין, חברת התרופות רק רוצה להרוויח, אז היא החליטה שיש דבר כזה שנקרא "הפרעות קשב וריכוז".

ריטלין זה ברכהראובן123

וכל מה שהגעתי עד הלום (שנה ג' במדעי המחשבחיוך גדול) זה בזכותו.

אז מיכלוש לא לבלבל ת'מוח, כל מי שיש לי הפרעות קשב ולקח ריטלין יודע כמה זה חשוב!

לי ישסתם אחתאחרונה
קשב וריכוז ואני לא יודעת כמה זה חשוב אז אולי אתה זה שמבלבל את המוח?
מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך