שירשור היכרות קיץיפעת1
לכבוד זה שנכנסתי להיות מנהלת הפורום המקסים הזה..
אשמח אם כל אחת יכולה לכתוב קצת על עצמה..
באיזה שבוע?/או כמה זמן אחרי לידה.
איזה מס' הריון?
כמה ילדים יש בבית?
מקצוע? ומי שרוצה עוד פרטים אשמח
אני אתחיל...יפעת1
שמי יפעת חובב,בת 24 נשואה לאיתן בן 26
אמא ל 2 בנים מדהימים בן שנתיים וחצי ובן חצי שנה.
עובדת כדולה(תומכת לידה)
באיזור י-ם והמרכז.
גרה בבנימין.
אשמח לענות על כל שאלה..

חמסה (עלינו..)חמסה עלינו
שבוע 55...
16 שבועות אחרי לידה..
הריון 4 ילד 3
עובדת בחינוך ולכן בחופש עכשיו...

ו... שיהיה בהצלחה!
חחח..נעים מאוד!יפעת1
ועכשיו תורי..שירה שירים
בת 21.
הריון שני,
שבוע 35 (וואו, זה קרוב)
הבת הגדולה והמתוקה לא כ"כ גדולה- בת שנה ושלוש..
9mayan
בת 24
נשואה שנתיים +
יש לי ילדה מתוקה בת שנה וחודשיים
אני בהריון שני-שבוע 36-אוטוטו זה מגיע
מאחלת לכל ההריוניות לידה קלה במועדה ובזמנה .....אמן!!
ואני>>>>>raka
ריקי,בת 33, +6 ילדים מקסימים.(ובעל חבל"ז)
3 חודשים אחרי לידה.
גרה בפ"ת.
מקצוע-ג'לולוגית (תראפיה בשילוב אמנויות בהומור)-אבל כרגע בחופשת לידה עד.....
ואני מאוד רוצה ללמוד להיות דולה. באמת.
מעניין גם המקצוע שלך..יפעת1
אשמח לעדכן אותך בפרטים בקשר לדולה.
גם אני ג'לולוגית גםזולטובה
גם מורה..זה מסתדר מצויין התלמידים נהנים

אני בת 27 והחצי גם בן 27 אנחנו ללא ילדים עם השלישי בדרך..
 שבוע 12
נהנת מכל בחילה  ומצרבת זה המתנה הכי נפלאה שאני יכולה לבקש כאישה שכל כך רוצה ילד
גרה בבנימין
מה את אומרת על ג'לולוגיה בחדרי לידה? הג'לולוג בטח לא יהנה מנעלים שיזרקו לו על הראש או שהוא דווקא יעזור להעביר את הזמן ..מה שבטח הוא יותר נעים מגניקולוג
דייייייי!!!raka
איפה למדת?
ג'לולוג בחדר לידה זה אדיר!!! דולה זה ממש דומה-לא?
דולולוגיה חיחיחי גםזולטובה
למדתי בשמחת הלב לפני כ7 שנים הקורס השני שהיה בארץ, באלין ירושלים
מצחיקה!יפעת1
איזה רעיון נחמד!veredd
אז ככה.
אני ורד, נשואה שלוש וחצי שנים לבעל מקסים וחמוד...
בת 22 וחצי, עם ילד אחד בן שנתיים ושמונה חודשים,
ועוד הפתעה לא צפויה ונעימה מאוד מאוד בבטן, בת שישה שבועות בלבד...
הריון שני.
מקצוע- גמרתי עכשיו תואר קשה אך לצערי לא כ"כ מעשי. מאפרת מקצועית בזמני החופשי...
מאוד רוצה לקחת דולה בלידה הזאת. הייתה לי לידה מאוד טראומטית שבגללה די דחיתי את ההריון הנוכחי. ילדתי בוואקום, ואני מאוד לא רוצה לחזור על זה...
ואני...אחותו
בלי הרבה פרטים אישיים , כי אני די מזוהה באזורי משום תפקידי:
אחות, ליווי הריון,טיפת חלב,
בודקת טהרה.
מדריכת הנקה

וורד- גם ראשונה שלי בואקום וכל היתר הפתעות טובות מאד!!! (אצלי בלי דולה אבל קחי אם זה טוב לך) הריון מוצלח ובריא לך!
מדריכת הנקה..יפעת1
טוב לדעת שיש לנו בקהל.
מוזמנת להיות בקשר..יפעת1
ויש גם עיבוד חוויה טראומתית של הלידה!
מאחלת לך בע"ה לידה קלה,מהירה טבעית ובלי תפרים והכי חשוב אמא ותינוק בריאים!
תודה מתוקות!veredd
אחותו- תודה על העידוד... אני מאוד שמחה לשמוע על כאלו מקרים, כי לצערי שמעתי רק דברים בקו של "אוי הראשון היה וואקום השני קיסרי..." אז טוב לדעת שזה ממש לא חייב להיות ככה. הסיבה שאני שוקלת דולה (כבר בשבוע שש... תבינו את הפחד ) היא שאחת הסיבות העיקריות שעשו וואקום זה כי המיילדת פשוט הייתה עצלנית מדי בשביל להסביר לי איך לדחוף, וגם אמרה כל שנייה "אוף. היא לא עושה כלום. ורד, את לא דוחפת בכלל. יאללה תביאו וואקום". ולמרות שאמא שלי הייתה שם, היא לא בעלת ניסיון (אני הקטנה מבין שניים) ולכן לא קיבלתי שום עזרה פחות או יותר...
ויפעת- לא רוצה לחיות את סיפור הלידה מחדש. המזל שלי הוא שבורכתי בילד מדהים ונדיר, שפקח עיניים על השנייה הראשונה, הסתכל לי בעיניים והראה לכולם שהכל היה שווה את זה... זה לא טראומה ממש, פשוט חוויה שאני מאוד מעדיפה לא לחזור עליה... אבל דולה אני כן שוקלת, ומי יודע, אולי נועדנו אחת לשנייה ואולי זאת אחת הסיבות שהגעת פה למלכות בפורום?...
ורד- עוד סיפור מעודד:קיפי.
הלידה הראשונה שלי היתה זוו-ע-תית!! ארוכה, אחרי זירוז לא מוצלח, אפידורל מוקדם מדי,
ולסיום מזהיר- מלקחיים (כן כן). ותפרים מחרידים.
בהריון השני הייתי בטראומה נוראית מהלידה,
וכל הזמן חיפשתי דרכים להרגע-
התפללתי המון- תהילים, שיר השירים,
הלכתי לקורס הכנה פרטי ללידה,
הלכתי לחוג יוגה,
קראתי ספרים,
קניתי כדור פיזיו
ועדיין הייתי ל-ח-ו-צ-ה.

ואז..
נפגשתי עם דולה. ומרגע שסגרתי איתה- נרגעתי פלאים!
והיו לי איתה עוד שתי לידות מדהימות!! פשוט מדהימות.
ורד, אין כמו חוויה מתקנת! לכי על זה.. (ואני בעד דולה אם את מרגישה שזה נכון וטוב לך. אצלי זה עשה פלאים)

שיהיה בקלות, בכיף, ובידיים מלאות!

תודה רבה!!!!veredd
נשמע מדהים... אני כ"כ רוצה את החוויה הכיפית של הלידה... 
גם אני (:אור היום
בת 24,
היריון ראשון,
שבוע 27 (תכף מחליפים! ),
מקצוע? המממ, שאלה טובה, ותשובה מורכבת.

ו... זהו, נראה לי
בכיףשמחה ואושר
אני מחר נכנסת לשבוע 30.
היריון ראשון, ב"ה, אחרי 3 שנים של נישואין...
התחלנו ללמוד את הקורס הכנה ללידה עם חמותי, שהיא מיילדת בשערי צדק וב"ה היא מדהימה. 

ויש לי פחד שאני חוששת לחשוף, וכאן אני מרגישה בטוחה: אני מפחדת למות בלידה מחשש שלא הייתי מספיק זהירה ב 3 הדברים: נידה, חלה והדלקת הנר.
ושמעתי לאחרונה כמה סיפורים על נשים שמתו בשעת לידתן...
זה משהו טבעי או לא? איך מתגברים על זה????????
אשמח לעצה כי אני באמת פוחדת
מתוקה-הפחדים שלך זה ממש טבעי.raka
גם אותי זה ליווה תמיד וב"ה הכל עבר בשלום...
אני אישית התפללתי הרבה. עשיתי הפרשת חלה וברכתי ושוב התפללתי...הרבה... והלכתי לטבול במקווה בתחילת תשיעי אבל זה רק מנהג...לי זה עשה טוב=)
בעזרת ה' יהיה בסדר.
ב"ה יש היום רפואהיפעת1
מתקדמת..ואם יש לך קשרים לא צריך פרוטקציות
אני מאמינה שישמרו עליך טוב..וזה הזמן לתקן ולהקפיד..
וכמובן המון תפילות.. שיהיה בע"ה בשעה טובה ומוצלחת..ורק בבריאות.
יש י הרגשה שהרבה נשים חשות שאפשר להקפיד יותר...אחותו
מהכרות עם מס' לא מבוטל של נשים....
אמנם לא כולן משליכות את זה לפחד מן הלידה ובאמת אין צורך בכך, משום שהקב"ה ארך אפים ורב חסד ונותן לנו הרבה זמן לתיקון ולתפילות, אבל אני מכירה הרבה שהיו שמחות אילו יכלו לתקן לחלוטין את נושא טהרת הבית ומצוות האשה .
לידה ראשונה שלי היתה ארוכה מאד ועם ואקום בסוף, האמיני לי שגם אני חשבתי על זה , בעיקר בזכות אשה סופר נחמדה ששמעה על הלידה שלי ואמרה: " לידות קשות ? זה בגלל שלא שמרו מספיק על טהרה..." כמובן שהטקט נוסק שחקים שלה הפנה כלפיה מספר לא מבוטל של מבטים זועמים ןמגחכים מכל מי שישבה סביב שולחן האוכל... ( אה... היא היתה לפני לידה ראשונה...) אגב, אני בכלל לא חשתי ב"לידה קשה" כי זה הכל בראש. רק אח"כ הבנתי עד כמה הלידה היתה ארוכה ולא שגרתית.
בכלל, זה שנשים מתות בלידתן אינו מעיד שבזה הן כשלו, אלא שיתכן ובזה כשלו , אבל בוודאי שאלו חשבונות שמים וכידוע (איני זוכרת באיזה ספר- נראה לי הרמב"ם) כל אדם עושה חשבון לעצמו ולא יראה צרה של חבר וינתח מה ארע לו ומאיזו סיבה.
שתתבשרי בשורות טובות, תלדי בקלות מתוך שמחה ושלוה.
יש קלטות ודיסקים נהדרים של מרגלית שרפר, מאד מחזקות ומרגיעות לקראת לידה. עובדת המון על חשיבה חיובית ועל כוחה של מילה לייצר מציאות.כדאי.

אניאנונימי (פותח)
שבוע 28 0יום רביעי כבר 29),הריון ראשון בת 21 עובדת בבית בכביסה בניקיון בגיהוץ וכו'
ואני...עוד כינוי
בת 36
7 ילדים,.
שבוע 27.
מורה.
ומה עוד?
אחלה עבודה...יפעת1
גם אני עובדת בזה..
כבר לא תיכףתיכף6
אני כבר לא תיכף6, אלא כבר6!. ב"ה חמישה שבועות אחרי לידה מעיקה (עדיין בוכה כשנזכרת בה. מפסיקים לבכות מזה מתישהו?) 6 מתוקים בבית ועוד איש מדהים...
בת 35. עוסקת בכל מיני (מלבד העיסוק העיקרי של: כביסה-כלים-טיטולים-בישולים-עייפות).

פעם פתחתי על זה שרשור בשם אחר...אחותו
מפסיקים מתישהוא... או שפשוט מדחיקים היטב. ומאמינים שפעם הבאה יהיה אחרת
אז זהו ש...תיכף6
אחרי הלידה ה4 שלי היתה לי "צניחת חיות (בשורוק)".... מן הסתם כי היתה לי לידה מאוד כואבת (לא הצלחתי אפילו לנשום את כל מה שלמדתי) והאכזבה ממנה, אחרי לידה שלישית נפלאה, כנראה היתה מאוד קשה.
אני גורסת שנכנסתי ל... איך לומר? לא דיכאון, אבל קצת יותר מדיכדוך ולא היה לי קל לצאת מזה. אני תוהה אם זה לא חוזר כעת, כי הדחקתי את זה אז...

אבל... למה אני הורסת שירשור היכרות?

סליחה...
נושא מאאאאד חשוב, תפתחי שרשור חדשאחותו
פירסמת את סיפור הלידה?יפעת1
אשמח לקרוא אותו..וזה גם יעזור לתחושות הקשות..
ואני3 פרחים
בת 28 אחרי לידה ראשונה
ילדתי לפני 3 חודשים 2 פרחים פרח ורוד ופרח כחול...
מטפלת במקצועי
נהנית מחופשת הלידה ומתלבטת עם לחזור לעבוד או לא...
ויש לי שאלה מה זה ג'לולוגיה???

אז ככהraka
ג'לו=הומור בלטינית. לוגיה=תורה/מדע. אז ג'לולוגיה=מדע ההומור.
ובעבודה זה מתבטא בזה שאני לובשת "דמות" שאיתה אני עובדת ותהליך הריפוי מתבצע בעזרת שילוב של תראפיות שונות והרבה הומור (=ליצנות רפואית בדגש על תראפיות).
וואו3 פרחים
נשמע ממש מעניין
על ליצנות רפואית אני ידעתי אבל לא שמעתי על ג'לולוגיה נישמע משהו מדהים ומאד תורם!!
אפשר עוד שאלה? איך את בוחרת את הדמות??...
תודה על ההסבר
לגבי הדמותraka
בחירת הדמות היא תהליך שלוקח כמה חודשים.
במסגרת הלימודים גם למדתי תיאטרון ודרמה והדמות נבניתה תוך כדי הלימודים בליווי צמוד של מנחת הקורס שעזרה לי לבנות דמות שתתאים לי מכל הבחינות...
אז היום אני "ג'יפסי"- צוענייה מגניבה מג'יפסילנד עם סיפור חיים מרתק...
וואו!!3 פרחים
איזה יופי!!!
שיהיה בהצלחה ובקלות!!! וריפוי מהיר לכל הזקוקקים!!!
ושוב תודה על ההסבר
לפרסם את סיפור הלידהתיכף6
ניסיתי להעביר לכתב את מה שהיה לי שם. ז"א רציתי להעביר אבל.... אני לא מצליחה להתחבר לכתיבה הזאת (למרות שאני אוהבת לכתוב. מאוד.) פשוט נראה לי שהכתיבה לא תמחיש את התחושות שהיו שם, את התיקוות, הציפיות ואפילו ההשלמה ואח"כ המלחמה שהייתה לי שם.
טוב. ננסה לעשות את זה בקיצור (עד כמה שאפשר).
הגענו לבי"ח כשעה לפני שבת. פיזרנו את הילדים בין חברים מקסימים.
הגעתי עם פתיחה של 5, מאושרת ומתרגשת לפגוש אותו סופסוף.
הוא היה גבוה מידי-מעל ספינה 3+ (אם הבנתי את המיילדת נכון). בגלל זה ובגלל שהשק היה "בשל" או משו כזה הכריחו אותי לשכב, כי פחדו שאם תהיה ירידת מיים וחבל הטבור יצנח... זה יהיה בעייתי.
אכזבה ראשונה, אבל בסבבה.
פחדו אפילו שאצעד לחדר הלידה.
לא נתנו לי אפילו לשבת על הפיזיו או מקלחת קטנה. לשרותים הרשו לי לרדת אבל בהשגחה מלאה.
מזל שנתנו לו לשבת על המיטה.
קריאת תהילים ומצב רוח טוב שהולך ומתאדה לו לאיטו.
כך זה היה במשך 6 שעות, עם התקדמות קטנה. פתיחה של 7. כואב כואב וכבר עייפתי.
התחלתי לבכות שאם זה לא זז- אני אמות מכאבים עד שייגמר.
אציין שלא לקחתי אפידורל בלידות הקודמות, כי היתה לי בעיית קרישה (בלידה הראשונה לקחתי. לא עזר. איבדתי המון דם). הפעם ביקשתי. כי פחדתי מהכאב.
אכזבה שניה.
בעלי היה מאוד מאוד מאוד עייף ונרדם ליידי כבר ב22:00. ניסיתי להעירו בשלב כלשו, לרמוז לו שיהיה איתי- הוא היה פשוט גמור. לא הצליח להחזיק את עצמו ער.
אכזבה ענקית שלישית. בודדה, בודדה וכואבת ועייפה מאוד כי גם את הלילה הקודם עברתי עם כאבים.

הייתה לי מיילדת שלשניה אחת לא תיקשרה איתי, כבן-אדם. לא מילת עידוד, לא מבט לתוך עיניי, כלום.

כשהגיע המרדים, כ"כ רציתי עידוד (ממנה ומבעלי המותש) ייעוץ לגבי אם כדאי לקחת אפידורל, אולי משהו אחר. כלום.
אמרו לו לצאת והמרדים היה כ"כ קר ומנוכר. המיילדת שאלה אם אני בטוחה שאני רוצה אך לא הרגשתי שהיא שואלת באמת כדי לתת לי הזדמנות לחשוב שוב. הלחיץ אןתי לחזור בי. איך איבדתי פתאום בעצמי את היכולת להיות אדון לעצמי ולפחד. ממי? הרגשתי שאת הביטחון שלי בשיקול הדעת שלי, שבניתי בעמל רב, היא מועכת. והיא בעצם לא עשתה כלום.
הזריקה של האפידורל לא השפיעה בכלל (דקרו פעמיים כדי להצליח להחדיר את המחט. כאב אימים). בעלי ניגש לאחיות/מיילדות/מי שזה לא יהיה ואמר להן שאני עדיין מרגישה את הצירים בצד אחד. אמרו לו: שתישכב על הצד הזה. זהו. היה לי צורך כ"כ איך לומר? ילדותי? בסיסי שיבואו לעודד אותי, להזדהות איתי, לנחם. משהו. כלום.

המיילדת היתה עסוקה בלהיעלב כשבעלי לא זכר את שמה וכשסרבתי לבדיקה פנימית כי כ-א-ב לי נורא. היא פשוט יצאה מהחדר כשסירבתי. לא עידוד, נסיון לכנע, להראות שהיא מבינה. כלום. יצאה.

בכל הזמן הזה אני כבר שוכבת. עיניי עצומות ומנסה לנשום את הכאב החוצה. ממלמלת לעצמי: "ריבונו של עולם, אתה תחליט איך תהיה הלידה. אתה מחליט אז כנראה שאני מסוגלת. מה שתחליט- זה מה שיהיה. מקבלת. מקבלת. מקבלת." ובוכה (גם עכשיו...) מרוב כאב אפילו לא מצליחה להתפטל, לצעוק. רק ממלמלת בלי ובוכה. בשלב מסויים שאלתי את ריבונו של עולם איפה הוא?! הרי אומרים שהוא נמצא למראשותי היולדת. "איפה אתה?! למה כל הכאב הזה? עזור לי! לפחות אתה!"

והמיילדת שואלת את בעלי: "היא תמיד כך? אפאטית?" רציתי לשאול אותה איך היא לא רואה שכואב לי? לצעוק עליה, להעיף אותה מהחדר. כ"כ רציתי שהחצי יעמיד אותה על מקומה, אבל כאילו גם ממנו היא נטלה את היכולת לעמוד על שלו. והיא באמת לא עשתה כלום שייגרום לנו לזה... ואולי איכשהו כן?

בשלב מסויים היא אמרה לי: "טוב תתחילי ללחוץ. הוא תיכף יוצא." והלכה. יצאה מהחדר.
אני כבר מותשת ולא מאמינה שזה נכון כי... היא לא צריכה לארגן אותי? לשים לי שרוולים על הרגליים? להרים אותם? להיות שם? לעודד? להרגיע? לעזור לי?

אומרים שכשמגיע שלב הלידה אמיתי מקבלים פתאום איזשהו פרץ אדרנלין. חשבתי שאולי היא הלכה כי היא מחכה שזה יגיע לי.
בשלב כלשהו הרגשתי צורך לדחוף. זהו זה באמת הסוף. בעלי שאל אם לקרוא לה. אמרתי שעוד לא. עוד לחץ ועוד דחיפה. ככה מספר פעמים. בשלב מסויים אמרת\י לו שיקרא לה. זה מגיע. הלך. היא לא באה.
אחרי כמה זמן (כמה, באמת?) ביקשתי שוב שיקרא לה. קרא לה שוב "היא תיכף באה" אמרו לו. ואני דוחפת. אף אחד לא מגיע.החלטתי שלא מעניין אותי. אני דוחפת. דוחפת וצועקת: "הוא יוצא!". אין קול ואין עונה ושוב "הוא יוצא" ושוב "הוא יוצאאאא!!!!" כלום. "בואי כבר!!!" הרגשתי שהראש יצא. אני עדיין שוכבת במאונך. הראש בחוץ ורגליי (המשותקות מהאפידורל שלא עזר לצירים) עליו!צרחתי "הוא יצא!!! שמישהו יבוא כבר!!!" היא באה. אמרה לי "טוב, תרימי רגליים" "לא יכולה" "טוב אני לא יכולה להרים לך". וכל הזמן הזה אני עם עיניים עיצומות מכאב, תשישות ואכזבה אכזבה ואכזבה ואפילו תחושת עלבון עמוקה ממצבי האבוד שמשווע לעזרה ואף אחד לא בא. לאף אחד לא איכפת.
בעלי מספר שהגיע הרופא באותו הרגע. מבין את המצב, מרים לי את הרגליים ותוך שניה הקטנצ'יק בחוץ.
נושעתי.
שמו אותו עלי וישר סגרו את חבל הטבור. ממש באותה שניה, עוד לפני שהספקתי לבקש שיחכו קצת. שיתנו לו לסיים את תפקידו בעצמו. זהו סגרו. אכזבה מספר מליון.

כבר לא היה לי אכפת (או אולי מקום להכיל את האכזבה שנוספה), המלאך בידיי, על גופי, ישנו ביחד טיפה. מה רבו מעשיך.

כשהעבירו אותי למחלקה בכיתי את כל ההשפלה, האכזבה, הבדידות והכאב. ואני עדיין בוכה מזה.

אח"כ כשפגשתי אותה במחלקת יולדות היא חייכה אלי ושאלה" מה שלומך?" בלי באמת התעניינות. עניתי לה "ברוך ה'" אבל שניה אחרי שהיא הלכה שאלתי את עצמי איך שזה שלא אמרתי לה שאני בסדר ולא בזכותה?

איך מתאוששים מזה?

אני משחזרת את זה שוב ושוב, מנסה לדמיין לי את הכל מחדש וכל מיני טכניקות של דמיון מודרך ומח אחד. ולא מצליחה.
אני רואה את זה בתיפקודי בבית: קיצרת רוח עם הילדים מרגישה נבולה, כמושה, חסרת חיות. משהו שם אצלי...מת...

ניסיתי קצר... לא כ"כ יצא.
יקרה, אני בוכה איתךחיפושית אדומה
שלחתי לך מסר אישי...
אמנם אני לא בהריון...אור77
אבל ילדתי לפני 3 חודשים ב"ה! קראתי את התגובה שלך... והזדהתי! בתחושת חוסר האונים, חוסר אמפתיה, חוסר רגישות והבנה, כאילו אני חפץ... ושמסתירים ממני משהו... (הרופאים דיברו בינם לבין עצמם בשקט ולא בעיברית...) מבחינת היחס ליולדת. אז כנראה שזה עשה לי "תיקון" קטן... הגדנה לי, ככה זה אבל מקום??
וואו! איזה חויה קשה ונוראה!!אני ירושלמית
אני מבינה לחלוטין את תחושת העליבות וההשפלה שלך!!

פשוט בושה וחרפה!אין ביטוי אחר להתנהגות כזאת של מיילדת!!

גועל נפש!!

לדעתי אסור לשתוק על סיפור כזה!!!

היום כש'עסק' חדרי הלידה, ריווחי מאאד! לביה"ח

חייבים לשלוח את סיפור שלך במכתב לביה"ח, כדי שאותה מיילדת תקבל נזיפה למען יראו וייראו!!

זאת שערוריה!!!

שולחת לך חיבוקים ו

ה' יעזור והטראומה תעבור...

ואם את זקוקה לעזרה מקצועית אל תהססי! קבלי אותה!

שיהיה לכם הרבה נחת ושמחה מהקטנצ'יק החדש וכל אחיו...

וואו..תחושות קשות.יפעת1
ואיזה כוחות נפש יש לך..
את פשוט מדהימה,התאפקת,והקשבת לגופך והיית נהדרת. במיוחד בשלב הלחיצות. איזו גדולה..
והאכזבה כ"כ קשה,תני לעצמך להיות בכאב,להרפות לבכות להתאבל..
זה מצויין שכתבת זה חלק מהתהליך..
מח אחד ודמיון מודרך לא עזר לך?
ואם אפשר לדעת באיזה בית חולים זה?
מאחלת לך בע"ה פעם הבאה חוויה מתקנת.
ואם את מאיזור י-ם,אפשר לקבוע פגישה.. נשיקות
אני מחפשת את המילים הנכונות, ולא מוצאת יוקטנה
איזה צירוף נסיבות אומלל בלידה הזו חשבתי שבלידה שישית כבר אין דברים כאלה הלב מתכווץ לקרוא על הרגשות הקשים: האכזבה, ההשפלה, הכאב, הבדידות, הבדידות, הבדידות... כל האנשים שהיו אמורים להיות לצידך הכזיבו! באמת, איך אפשר להתגבר?
אני מקווה ומאחלת שהזמן, והרבה אהבה (לתינוק, לבעלך, להשם...) יעזרו לך למצוא מקום לקבל את הלידה הזו, עם כל מה שהיא הביאה עימה, ולהביא סוף סוף מרפא ללב הכואב
החלמה מהירה ושלמה!
איזה צירוף נסיבות אומלל בלידה הזו חשבתי שבלידה שישית כבר אין דברים כאלה הלב מתכווץ לקרוא על הרגשות הקשים: האכזבה, ההשפלה, הכאב, הבדידות, הבדידות, הבדידות... כל האנשים שהיו אמורים להיות לצידך הכזיבו! באמת, איך אפשר להתגבר?
אני מקווה ומאחלת שהזמן, והרבה אהבה (לתינוק, לבעלך, להשם...) יעזרו לך למצוא מקום לקבל את הלידה הזו, עם כל מה שהיא הביאה עימה, ולהביא סוף סוף מרפא ללב הכואב
החלמה מהירה ושלמה!
החלמה מהירה ושלמה!
החלמה מהירה ושלמה!
החלמה מהירה ושלמה!
החלמה מהירה ושלמה!
החלמה מהירה ושלמה!
החלמה מהירה ושלמה!
בבקשה ספרי לנו איזה בית חולים זה היהגםזולטובה
גם אני הייתי הרבה לבד בשלבים קריטיים
בביקור חולים
לידה ראשונה (של תינוק מת) בשלב שאני צריכה  ללחוץ המיילדת הלכה וגם קראתי לה שוב ושוב
עד שהיא באה.. גם אני הרגשתי כ"כ לבד
איפה המיילדות הרחמניות של פעם
מקווה לחוייה מתקנת בהדסה עין כרם בעזרת ה' עוד 6 חודשים
לי דוקא היתה חוויה נהדרת בביקור חוליםאחותו
כנראה ממש תלוי במיילדת ובמשמרת...
בית החולים שבו ילדתיתיכף6
היה נפלא ב3 הלידות הקודמות שלי.
את הראשונה ילדתי בסורוקה בגלל מקום המגורים.
אח"כ ילדתי בבי"ח שהמיילדת הייתה קיצרת רוח (והייתי בחדר לידה סה"כ חצי שעה) והצוות איבד (עד כמה שנשמע מוזר) את בדיקות הדם שלי פעמיים.
מהלידה השלישית ילדתי בביה"ח שילדתי לאחרונה. הלידה השלישית הייתה לי מיילדת מ-ל-א-כ-י-ת! ידעה איפה לעסות ומתי שניה לפני שאפילו חשבתי לבקש! מהממת! אפילו כתבתי מכתב תודה ארוך ארוך למנהל המחלקה. שתי הלידות אח"כ היו ג"כ בסדר גמור מבחינת התחושה ששומעים אותי ומתחשבים בי. ורואים אותי...
והלידה הזאת? לא יודעת מאיפה נפלה עלי.

כנראה משמים...חיפושית אדומה
אז...עטרה12
גם אני פה!

עטרה, 25. איש מקסים בן 28. פעוט מתוק בן שנתיים.
בשבוע 16. מאחלת לכולנו שיהיה הריון מ-ש-ע-מ-ם...
כרגע מובטלת בבית.
במקצועי- מורה לחינוך גופני, ומדריכת תנועה בגני ילדים.

(ניצלו'ש- יש פה גננות מבנימין שמחפשות מדריכה לשנה הבאה?!?!)
איזה רעיון כייפי!חיפושית אדומה
בת 28, נשואה שנה, הריון ראשון ב"ה.
שבוע 32, עם רעב ענק, ופחד להשמין - כילדה הייתי שמנמנה ותמיד המשפחה שלי אמרה לי שעם כמויות האוכל שאני אוכלת, בהריונות אני בטוח אשמין מאוד. ברוך השם בנתיים הם טעו  (אולי כי אני ממש נזהרת לא להפריז באוכל מרוב פחד?)

אה, ויש לי שאלה חשובה:
איך אני מוסיפה כל מיני פרצופים והנפשות להודעות שלי?

כשאת פותחת חלון לתגובה יש שורה של "משימות"חמסה עלינו
גזור, הדבק, העתק... ובסוף יש פרצוף נחמד. תלחצי עליו ותקבלי את רשימת ה"רגשונים"
בהצלחה
אין לי את הלחצן המדובר חיפושית אדומה
אז גמאנידובהבובה
בת 26 עוד חודש בעלי המקסים בן 28 נשואים שנה וחודשיים ובחודש תשיעי- נראה לי שכל התסמינים בספרים עברו עלי עד הלום ולכבוד החודש התשיעי מתווספים כל הזמן עוד דברים, גירודים,כבדות וכו' וכו'...
מתפללים ללידה קלה ומהירה בזמן, לקחתי דולה מקסימה.
מה עוד? מורה למוסיקה כבר 5 שנים....
הרבה הצלחה
מציצה מידי פעם אבל בכל זאת...אנונימי (פותח)
אני מתחילה חודש שביעי.
יש לי 5 בבית.
והמקצוע...בחתימה.
מצטרפת, ססוף סוףיוקטנה
אנחנו פשוט בימים של החלטות הרות גורל, חמסה-חמסה-חמסה. מקווה להיות אשת בשורות בקרוב!
ולעניינינו:

אני שנה וחמישה חודשים אחרי הלידה החמישית, מצפה ומחכה להריון הבא (בלי לחץ)
בבית יש לנו יונתן בן 8, מיכלי בת 7, אוּרי בן 5.5, רחלי בת 3.5 ויואבי בן שנה וחצי, כמעט!
אני מדריכת הכנה ללידה (ודולה) ואמא

היייייי ושכחת להגיד משהו חשוב או שזה בכוונה?דבי חיה
בכ"א הייתי קצת בהלם לחלופת התפקידים..
בהצלחה ליפעת ובהצלחה גם לך, להחליט את ההחלטות הנכונות!
עכשיו אנייייי ח.צ.גנט
בס"ד 
צופיה,בת 22 וחצי נשואה לאהובי בן 25 עוד מעט.. 
אמא לילידה מתוקה בת 11 חודש  
בהריון,שבוע 32.. 
ומבאר שבע..אם יש עוד מישהי באזורי אשמח לדעת
שלום..ענת=)
ב"ה

שמי ענת.
נשואה 10חודשים+ לבעלי המקסים.
גרה בדרום... אך עוברים שבוע הבא לירושלים.
בשבוע 31.

ב"הצלחה לכולם!
ובשעה טובה!
פרופילמתנסה
בת 20, נשואה 11 חודש
הריון ראשון
שבוע 22
הייתי פה גם בתור "לראשונה"
אבל שכחתי את הסיסמה

קיץ טוב לכולן!
טוב אזלילך זוארץ
אני לילך בת 32 אמא ל3 ילדים הקטן בן חצי שנה
אני מטפלת ברפואה סינית ועוד כמה דברים ....
ואמא ...
כל הילדים שלי נולדו בלידת בית ואת  סיפור האחרונה אפילו סיפרתי פה
אני ובעלי מנהלים את הפורום רפואה מהטבע
ואני תמיד שמחה לעזור לנשים פה מהידע שיש לי

קיץ מקסים לכולן

טוב אז אני...עובדת השם
בת 21 וחצי, הריון ראשון ב"ה...

מצטרפת (מה אני עושה פה?! צריכה לנוח!!!)אמאקנגורו
10 ימים אחרי לידה. ילד רביעי...
דולה טריה, אשמח לענות לשאלות.
---בין ההנקות, החופש הגדול והבלאגן...מזל שבעלי יצא עם הילדים לטייל והשאיר אותי לנוח ובמקום זה אני כאן...
שיהיה רק טוב לכולן,
הדס
אני-אנונימי (פותח)
פחות מגיבה ופעילה כאן בפורום, נהנית יותר לקרוא ולהחכים

עדי, בת 21, הריון ראשון- שבוע 27.
מקצוע-בנתיים לומדת...
ברוכה הבאה..יפעת1
נשמח להחכים גם ממך
וואו, איזה נשות חיל!!משתדלתאחרונה
אני נשואה כמעט 3 שנים. גרים במרכז, בעלי לומד בישיבה.
ב"ה יש לי ילדה בת שנה ו3 חודשים, עכשיו בהריון שבוע 13 (ממש התחלה, כולן כבר בשלבים מתקדמים)
אני סטודנטית שנה שניה (קשה מאוד להיות סטודנטית ואמא)
מרגישה ברת מזל, ומשתדלת להעריך כל יום את הטוב והחסד שהקב"ה נותן לנו.

יומיים אחרי שסיימת פרימולוט נור - אתם נאסריםשאלה גנים

מכירות את ההלכה הזאת?

אני פשוט בהלם שבא לי לבכות

מה זה ההזייה הזאת?? ואם הווסת תגיע עוד שבוע??

(בעלי בירר ודייק לי שנאסרים רק לקיום יחסים)

אשמח לשמוע האם גם אתן מכירות את ההלכה הזאת 🙏

פעם ראשונה שאני שומעת על זהרק רגע קט

וזה נשמע לי מוזר מאוד.

אם כבר, 96 שעות ולא יומייםאלישבע999

זו פסיקה שגם מופיעה בשו"ת של מכון פועה

גם אני אישית לא שמעתי על זה עד עכשיו.

דיני פרישה בזמן לקיחת פרימולוט נור - מכון פועה

מכון פועה אמרו לנו 48 שעותשאלה גנים

וואי אני רותחת!!

כל-כך מחזיקה ממכון פועה

באמת

שהם בודקים ולא פוסקים סתם

ופתאום מאיפה זה הגיע...

כמובן חשוב לי להדגיש -

מאמינה וסומכת על ההלכה

מה שהלכה - זאת ההלכה, כמובן, גם אם אני לא מבינה

הקושי שלי הוא בפסיקות על גבי ההלכה

שאני כבר לא יודעת מה אמיתי ומה החמרות שאני לא בנויה אליהן

לא שמעתי על זהרקאני

זה פרישה לא אסוריםילד בכור

כי כנראה שיגיע הווסת

פרישה עד מתי? עד שיגיע? נשמע לי הזוישאלה גנים

מילא בדיקה

אפילו אחת ליום - הייתי מבינה את ההוראה הזאת

דיני פרושה הן לעונה אחת או ל2 עונותמתיכון ועד מעון

ז''א חצי יממה או יממה שלמה.

זה ממה שאני למדתי על דיני פרושה, לא מכירה ספציפית לפרימולט מור, אבל זה ההלכה של פרישה

עם הורמונים הכל שונהSheela

איזה שלוקחת הורמונים נחשבת מסולקת דמים אז היא לא צריכה לחשוש בימים הרגילים ובעונותהרגילות

אבל ברגע שמפסיקים את הכדור, אחרי 48 שעות מתחילים לחשוש שתגיע ווסת אלא אם כן יש לאישה חזקה אחרת.

אישית הרבה פעמים המחזור הגיע לי תוך יומיים אז זה ממש הגיוני עיני

כנראה ימי חששותרק לרגע 1

כן זאת פרישה, אתם לא אסוריםSheela

ואם יש לך כבר קביעות שאת מקבלת יותר מאוחר, את יכולה לבקש מרב פסיקה אישית מתי להתחיל לפרוש.

גם גלולות זה ככה

האמת בדיוק אתמול שאלתי רב על זהמישהי חדשה:)

אני לוקחת גלולות מסוג אחר, אבל בגלל שאני מחברת חפיסות הגוף עלול להגיב שונה בכל פעם, ולכן הרב שדיברתי איתו אמר לי שבמשך הזמן שאמורה להתחיל הווסת (לפי מה שכתוב בהוראות של הגלולה) נאסרים לקיום יחסים.

אבל זה הרב שלי לפי הפסיקה שלי

באופן כללי, ממליצה להתייעץ פרטנית עם רבטארקו

אם מתאפשר

ולא במכון פועה שעושים עבודת קודש אבל הפסיקה שלהם יותר גנרית ולא פרטנית לסיטואציה. ומהניסיון שלי רב שלכם עדיף בזה, שמכיר אתכם ויודע לשאול את השאלות הנכונות.

הלוואי שהיה לנושאלה גנים

הווסת אמורה להגיע תוך יומיים. זו הסיבה לפרישהחושבת בקופסא

אם את יודעת באופן וודאי על עצמך שלוקח לך שבוע מאז סיום הכדורים עד שתגיע הווסת, תשאלי רב אם יש סיכוי שתוכלי לספור ימי פרישה ממועד הווסת הצפוי.

הכדורים דוחים את המחזור מעבר למועד הצפוי, וכשמפסיקים אותם הוא אמור להגיע תוך יומיים.

אף פעם לא נתקלת במושג של ימי פרישה? זה שונה מלהיאסר בצורה רגילה. זה מאוד הגיוני שהמועד הצופי לקבלת הווסת יהיה יום פרישה. זו פעם ראשונה שאת לוקחת פרימולוט נור ונתקלת בסיטואציה הזו?

באופן כללי, אני רואה כאן גישה ממורמרת על ההלכה, שחבל להחזיק בה ובעיקר גורמת לך סבל.

הלכות טהרת המשפחה הן ממש לא משהו שהמציאו חבורה של רבנים יושבים בחדר חשוך וחושבים איך לדפוק נשים ולסבך להן את החיים.

אני חושבת שהדרך הכי פשוטה להבין את זה היא פשוט ללמוד את ההלכה. אולי תחפשי קורס הדרכת כלות, או תקבעי חברותא עם בעלך, (בהנחה שיש לו רקע ישיבתי ללמוד ברצינות יותר מ"לא נשמע לי ההלכה הזו") כדי שתביני לפחות בצורה בסיסית מה המנגנון, איך הוא עובד, מה השיקולים.

תראי כמה קופצים מעל הרים וגבעות בין האיזון העדין של לטהר אישה לבעלה, שלום בית ופרו ורבו מצד אחד שהוא בהחלט חשוב ומשמעותי, ולבין הצד הלא פחות חשוב של איסור כרת של בעילת נידה והרחקות מהאיסור החמור הזה.

אף אחד לא נגדך, ודווקא מי שלא בקי באיסורים הללו עלול להחמיר יותר מידי ולהקל בשלום בית, אלו נושאים מאוד מסובכים ומאוד עדינים שדורשים שנים של שימוש תלמידי חכמים בשביל להיות בטוח ביכולת הפסיקה בהם.

לגבי מה שכתבת בהמשך. מה הכוונה פוסקים סתם? יש למכון מכון פוע"ה כמה רבנים בקו ההלכה והם בהחלט ממליצים לא ליפול כל פעם על רב אחר אלא לפתוח תיק מסודר אצל רב אחד שיכיר את ההסטוריה, ותדעו איפה למד ומי היו רבותיו והאם שיטת הפסיקה שלו מתאימה לפסיקה בבית שלכם.

ומעבר לזה, זה באמת מקרה בסיסי של קביעת ימי פרישה. פורשים מיחסים וממגע מיני שעלול לגרום לזה מהתאריך שהמחזור צפוי ועד שהווסת תגיע. בקביעה רגילה זה מבוסס על הפעם האחרונה שקבלת ביום או בלילה פורשים רק בתארכי קביעת ווסת ביום או בלילה לפי עונת הפרישה שלך. בכדורים בגלל שהם מוחקים את ההתיחסות לווסת הקודמת פורשים גם ביום וגם בלילה. המחזור באמת אמור להגיע בזמן הזה. שוב, זה לא שהם יושבים וחושבים איך לעצבן ולדפוק אותך. ממליצה ללמוד את ההלכות בצורה מעמיקה ככל האפשר ולהבין את ההגיון שמאחוריהן. חבל על העצבים.

עדיין יש סוגי פסיקות.אונמר

לא נכון להציג את זה לגמרי ככה.

נכון שהממסד התורמים וההלכתי לא בא לדפוק נשים, אין ספק.

עדיין יש כמה גישות בהלכות טהרה וזה משנה הכל ממש.

אנחנו יש לנו רב שממש מקצועי בטהרה, יש לו כולל טהרה שהוא מסמיך רבנים, ואנחנו שואלים אותו מאז החתונה.

לא היה לנו כמעט מקרים שנאסרנו מכתמים, וכמעט תמיד הצליח להתיר.

פעם אחת מרוב ההמלצות פה התקשרתי למכון פועה במקום אליו,

הייתי ההנקה עם סרט טענות כתמים שלא תיגמר בשנה הקרובה.

והרב שענה לי אמר לי ללכת עם תחתון בהיר לוודא שתקין כל הזמן.

היה נשמע לי מרחיק לכת, כי ברור שניאסר ככה ולא נצליח להיטהר לעולם.

התקשרתי אחר כבוד לרב שלנו, אמרתי לו מה אמרו לי ממכון פועה והסברתי את הסיטואציה כמו שהזכרתי שם.

אמר לי בשום אופן לא ללכת עם תחתון בהיר, חסר סיכוי להישאר בשפיות עם שנה של איסורים.

ולא נפסיק הנקה בגלל זה.

אמר לשים תחתון כהה רק שחור, עם תחתונית שחורה מעל. לעצום עיניים בשירותים, לנגב במגבת כהה.

כל עוד זה לא מגיע למצב של להחליף לפד, וזה נשאר כתמים רק, או שראיתי על בהיר בטעות, הכל בסדר לגמרי וברוגע.

השם רוצה שנהיה יחד. לא מחפש להפריד אותנו.

השאלה כמה מכירים את ההלכה ואת האפשרויות להתיר וכמה יש נרווים או פחות.

בעלי לאחרונה הסביר לי שיש מחלוקת בגמרא האם הולכים בשיטה של לחשוש ולבדוק ולוודא או שעושים הכל להתיר.

היה חשוב לי להגיד את זה. כי כששואלים והגישה היא לבדוק - הרבה יותר קשה להכיל את זה או לא לצבור כעס על הממסד הרבני. זה מטריף להיות אסורים מלא.

יודעת שצריך רב קבוע, והגישה קבועה, ולא לעבור כל יום מישהו אחר, אבל חושבת שלגמרי אפשר לבדוק בגמרא את הסוגיה ולהחליט אם הולכים באופן קבוע לרב שפוסק בגישה של לתת לזוגות כמה שיותר אפשרות להתיר ולא לעשות בדיקות נוספות.

גם במכון פועה לא אומרים לבדוק כל הזמןיעל מהדרום

לק"י

למשל זכור לי שהם פוסקים שאפשר ללכת עם תחתונית בשבעה נקיים, דוקא כי היא לא מקבלת טומאה.

כתבת נכון, רק שלתת אותם כדוגמא זה לא נכון בהכרח.

וכמו שטארקו אמרה, שיש עדיפות לרב אחד שכבר מכיר ויודע את ההסטוריה שלכם וכו'.

וגם אם לא, צריך לפרט הכל הכל לרב, שיוכל לפסוק באופן פרטני. ולא לתת רק פסיקה כללית.

הכלל הוא שהרבה יותר קל להשאיר אישה טהורהפרח חדש

מאשר לטהר אותה

כלומר

בזמן הטהרה יש הרבה יותר אפשרות לא להאסר

מאשר אישה נידה שמנסה להיטהר (גם שם יש היום הרבה דרכים אבל עדיין..)

לכן פוסקים עושים הכל כדי לא לאסור אישה סתם

תודה לשתייכן על ההשקעה בתשובה!שאלה גנים

מעריכה

בדיוק לאחרונה נפל לי אסימון

שככל שהרב יותר בקיא בעניין מסויים -

יהיה לו יותר קל להתיר

ולהיפך, מי שלא בקיא - יהיה לו יותר קל לאסור

התובנה הזאת עזרה לי מאוד בעקבות פסיקות באמת הזויות שקיבלתי בחיי

וההבנה שהרבנים אליהם פנינו לא היו מספיק בקיאים בנושא

ומנגד - אני לא הייתי מספיק בהירה בנתונים (כמה קשה לי נפשית לדוגמא)

לכן כשמגיעה הלכה כזאת שלא הכרתי (בואי, אנחנו נשואים מעל עשור)

זה ישר מלחיץ אותו ואני פונה לפה כדי לבדוק שעוד נשים מכירות

ושאין פה פשוט מקרה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך...

אני מופתעת מההחלטיות שלך שהווסת מגיעה תוך יומיים

אמנם לא לקחתי הרבה פעמים בחיי פרימולוט אבל במעט שכן זה מעולם לא לקח יומיים. לפחות ארבעה

אדייק שההלכה לא הייתה ימי פרישה - ימי פרישה אני מכירה כמובן, יש עונה ובה פורשים.

ההלכה הייתה מיומיים אחרי שסיימתי פרימולוט עד שהווסת מגיע.... לא עונה אחת או שתיים, תתארי לך שהווסת מגיעה שבוע אחרי ואנחנו אסורים בביאה ארבעה ימים ככה אוטומטית בלי לבדוק כלום...

זה לא נשמע לי רוח ההלכה בכלל

אבל באמת שמחתי לשמוע שעוד נשים מכירות את האירוע

אם הווסת תיה שבוע אחרי הפסקת הנטילהחושבת בקופסא

דבר ראשון יש בעיה רפואית וכדאי לבדוק הריון או מה בדיוק הבעיה.

כתוב בהוראות של הכדור שהווסת אמורה להגיע תוך 2-4 ימים. משם מגיע ההלכה הזו.

בעלי אמר שהדין בכדורים הוא לפי "פרישת מעשה", כלומר מעשה שהאישה עושה שידוע שיביא ווסת וצריך לפרוש, גם ביום וגם בלילה, ממתי שהווסת אמורה לקרות. ידוע שהכדורים מביאים ווסת תוך מינימום יומיים אז זה הזמן שחוששים שתהיה ווסת וצריך לפרוש.

אם אחרי יותר מ4 ימים לא תגיע וסת את בהחלט יכולה לשאול רב ויש סיכוי סביר שיתיר לך להפסיק את הפרישה. (וגם לראות רופא, אלא אם כן את י6דעת שזה נורמלי אצלך).

זה פשוט לא סביר שהווסת תאחר שבוע אחרי הפרימולט נוא, אם זה יקרה תשאלי רב ותפרטי שזה המקרה. הוראות כלליות לרוב הנשים לא מתאימות למקרים יוצאים מהכלל. בשביל זה בדיוק קיימת שאלת רב.

חוסר הדיוק במונחים מעלה לי שאלה. איך שאלת את הרב? התקשרת לקו ההלכה ולא אמרת כמה זמן בדרך כלל יש לך עד שמגיע ווסת עם הפרימולוט נור? שוב, כדאי שתקבעו רב קבוע ותבררו את הקו ההלכתי שלו, גם בתוך המכון. הרבנים המשיבים לא מגיעים כולם מבית מדרש אחד ויש הבדלים בפסיקה בניהם.

שוב, לגבי מושג "רוח ההלכה". זה מושג שאפשר לערער איתו על כל הלכה בלי שום חשבון. ("זה באמת רוח ההלכה שאני אשים כיסוי ראש שלא נוח לי איתו?" ושאלות כאלו)

ההלכה והתורה שה' נתן לנו לא ניתנו כדי שיהיה לנו כיף ונעים בתור המטרה הראשית. קיום המצוות תלוי בהתחשבות בשיקולים מציאותיים, אבל זה לא משהו שאפשר להגיע אליו בלי לעבור דרך המערכת ההלכתית והשיקולים וההלכתיים, לא סתם לבוא ולומר "זה נראה לי הזוי". אני באמת חושבת שלימוד גם אם לא ברמה של כולל נידה יכול לתת הבנה בסיסית איך המערכת הזו עובדת ולא לפעול מהבטן.

זה לא בהכרח בעיה רפואית פרופרטארקו

זה הרבה פעמים פשוט פרופיל הורמונלי שונה

גוף האדם הוא לא מכונה

וכמו שיש אורכי וסתות ואורכי מחזור שונים

ככה גם זה לעיתים משתנה בהתאם לכל מיני עניינים הורמונליים של האישה.

כן, אבל זה לא מה שקורה לרוב הנשיםחושבת בקופסא

שוב, אם באמת המקרה שלה שתקבל הנחיות בהתאם למקרה.

כתבתי, אני לא לוקחת פרימולוטשאלה גנים

ואין לי בדרך כלל.

בפעם פעמיים שלקחתי בחיי - לקח לפחות 4 ימים לווסת להגיע

מהרופאה שלי ורבנית (חברה) שהתייעצתי אתה - שתיהן אמרו שחמישה ימים זה נורמאלי

לכן הופתעתי מהקביעה שלך שזה יומיים

כמו שטארקו כתבה -

הקושי הוא מהחוסר הבנה לפעמים שהגוף הוא לא מכונה והוא משתנה מאחת לשניה

זה קצת כמו שאמרו לי שווסת זה חמישה ימים ואם יש לך יותר אז את צריכה ללכת לרופא ולבדוק ולעשות הכל כדי לקצר...

זה פשוט לא נכון. ניסיתי כל-כך הרבה עד שהבנתי שבגוף שלי זה פשוט לא נכון, אצלי ווסת היא 7 ימים ויהי מה

מבינה?

וסליחה שאני אומרת אבל נשמה, קצת נסחפת עם השמוס

סך הכל הפתיע לשמוע את ההלכה

וביקשתי לשמוע אם זה מוכר

אני מקיימת הלכה מאה אחוז בין אם הבנתי ובין אם לא

לגבי גלולות בכלל ובמיוחד גלולות כמורק לרגע 1אחרונה

פרימולוט שלרוב לא לוקחים קבוע זה לא לפי הרוב אלא חוששים בימים שעשוי להופיע המחזור.

אישה שלוקחת גלולות קבוע ויודעת בדיוק באיזה יום מהפסקת הגלולות היא מקבלת כבר צריכה לחשוש רק לימים האלה

מחרפן אותי שמתערבים לי בבישול או באפיהניק חדש2

אני צריכה כלים כדי להכיל את זה שהילדים מבקשים לעזור.

עכשיו חטפתי עצבים ונכנסתי לחדר.

אני לא יכולה שהם נצמדים אלי פיזית ממש. זה מחרפן אותי.

יש לי בעיה עם מגע צמוד כל הזמן אני צריכה את המרחב אישי שלי.

ורוצים לעזור ומכינים חלות. בכיף.

הבעיה שאני מדברת והם כאילו לא שומעים זה מוציא אותי מהדעת.

ואז מה קרה? נשפכה כל הביצה על הרצפה שנשטפה לפני שעה. אני מאבדת את זה באמת.

אולי זה באמת צריך להיות בימים פחות לחוצים.

ויסלח לי אלוקים שונאת גם שבעלי מבשל איתי.

לא אוהבת שנכנסים לי למטבח

הוא מאד קטן גם ככה והצפיפות הזו וכל שניה תזוז לפה תזוז לשם אני צריכה לשים סיר לתבל לערבב .

מחרפןןןןןן

וואי אמאלה.

זה באמת מחרפןנעמי28

אם את לא מצליחה להכיל את זה, תקבעי כללים חדשים.

למשל, מי שרוצה לאפות יכול רק בחמישי, אם הם גדולים, אז רק כשאת לא במטבח.

כללים כאלה שיקלו עלייך, לא צריך להיצמד לגבולות השפיות שלנו עם הילדים, מה שמחרפן, לא חייב להכיל.

אותי מטבח לא מחרפן, אבל יש סוגי משחקים שגומרים לי את הסבלנות ממש, הם כבר יודעים שאיתי לא. כל אחת והגבולות שלה ויש זמני איכות בתחומים אחרים.

גם אני לא סובלת שמבשלים איתיבאתי מפעם

גם בעלי יודע. אני מסיימת ואז הוא נכנס, או להפך.

ועם הילדים בכללל.... אמאל'ה על הבלאגן... הם עובדים על מקום נקי ככה יותר קל לנקות אחריהם. בעיקרון הם אמורים לנקות אחריהם אבל זה כמובן לא מתקרב לניקיון ... וכמובן רק כשיש לי מוזה לשטויות, מבחינתי זה כמו לתת להם לצייר בגואש, ממש לא כל יום, ורק עם מספיק אנרגיה בשבילם.

עונה לשתיכןניק חדש2

בני 9 6.5 ו4.

ובדכ ממש יש לי סבלנות.

פשוט שמתי לב שבשישי אני קצרה מאד.

מה גם שהם בבית בשישי ורבים חצי מהיום צרחות אז עוד יותר

נרגעתי ואמרתי להם מעכשיו אין יותר לבשל איתי בשישיבע"ה.

רוצים בישולים- באמצע שבוע בשמחה.

מבאס אותי שזה ככה אבל עדיף להם מאשר שאהיה עצבנית

זה בסדר גמורבאתי מפעם

העיקר שאת תהיי ברוגע זה הכי חשוב. .אגב, הרבה פעמים בשישי אני מביאה לכם חתיכת בצק, אני עושה את החלות בשיש והם מתעסקים הבצק בשולחן. ממש לא לידי 🫣 עושים להם צורות בכיף... שאר הבישולים ביום אחר.

היום בבוקר היה לי רק ילד אחד ער אז נתתי לו לשפוך איתי חומרים לעוגה אבל זה פשוט ובלי בלאגן.

אז הבאתיניק חדש2

והם רצו לעשות כמוני

ואז רצו למרוח ביצה

ואז קיבלו שומשום שחור שמו. אח"כ גילו שיש שומשום לבן התעצבנו למה לא גיליתי להם.

אח"כשפכו את הביצה על השולחן והרצפה. שגעון

את אדם רגיש מאוד?מתואמת

אני מאוד מזדהה איתך... (ולנו יש מטבח גדול דווקא)

זה פוגש אותך בעוד מקומות בחיים שקשה לך שמתקרבים אלייך?

רגיש? לא יודעתניק חדש2

דווקא לא לוקחת ללב וכאלה.

מלבד חרדות שיש לי.

פשוט לא יכולה שמתקרבים אלי זה מחרפן🤦‍♀️

כאילו שנמצאים לי בטריטוריה.

זה די פשוטoo

עבודה במטבח דורשת אנרגיה וסבלנות

ואז לא נשאר סבלנות לילדים

כשהילד רוצה לבשל איתי

זה רק דברים פשוטים שלא דורשים סבלנות

בציפייה שדברים ישתבשו

ישפך/ יתלכלך

ובזהירות יתר

מהאש/ סכין

צודקתניק חדש2

בפנים124816

כשהילדים היו קטנים אני הייתי מאפשרת להם להשתתף בבישול אפיה רק בזמנים פחות לחוצים,

חמישי או שישי על הבוקר בקיץ.

ומעבירה את הכנת החלות לסלון שהוא יותר מרווח וככה יש פחות סיכוי שישפך ואם ישפך יותר קל לנקות.

גם היום כשהילדים שלי כבר מתבגרים ובוגרים אני מתחרפנת כשהם איתי במטבח ביום שישי, למרות שיש חלקים שלמים בתפריט שלגמרי באחריותם, אני כן מאפשרת להם לאפות ולבשל אבל משתדלת לחלק את הזמן כך שאני אהיה בעיסוקים אחרים כשהם במטבח.

ערכתיכבת שבעיםאחרונה

משום מה חשבתי שמדובר בילדים קטנים

יש לכן המלצה על מנוי לעיתון לילדים?אוהבת את השבת

מצטרפת להמלצות על זרקורנעמה301

תכנים טובים וכתוב ברמה גבוהה, ומתאים גם לדת"ל למרות שהוא חרדי.

(פעם כמדומני כתבו בו על פולארד למשל, בלי לכתוב שמות..)

יש בו מענה למגוון גילאים, גם הקטנים וגם הגדולים.

אז בקשתי לו"ז לאוגוסט מצ'אט ג'יפיטיאובדת חצות

והכל טוב ונחמד חוץ מדבר אחד: שהילדים דורשים טלויזיה,

רגילים לזה, הילד בועט בנו ומתחצף אם לא מקבל נייד,

ובכללי אני לא מרי פופינס, בפועל

הילדיםמתנהגים כמו ילדים- משתעממים

לא יודעים להפעיל אתעצמם

רבים

מטפסים על הקירות

ולי להפעיל טלויזיה נותן שניה לנשום

לאמנות שאין טלויזיה אצלן

אשמח ממשלדעת איך עושים שינוי כזה?

כי בא לי להפחית מסכים

אני חושבת שאת צריכה עצה ממי שיש לה מסך ומצליחיםרקלתשוהנ

שהילדים יוכלו גם להתעסק בדברים אחרים, ולא ממי שאין לה

כי הקושי הגדול הוא איך שגם יהיה מסך וגם שתהיה יכולת להתעסק בלעדיו.

אני גדלתי בלי מסכים חוץ מאיזה מחשב שהיה לתקופה עד שמת אבל בלי אינטרנט. והיה לפעמים משעמם ולפעמים לא, כמו כל ילד.

אצל סבתא שלא היה מחשב היה לנו מלא עניין ותעסוקה

אצל סבתא שהיה טלוויזיה לא יכלנו לעשות כלום חוץ מטלוויזיה.

אז השאלה היא איך שגם תהיה טלוויזיה וגם תהיה אפשרות להתעסק. וזה באמת נשגב מבינתי.

יש סיכוי להוציא את הטלוויזיה מהבית?...מתואמת

או לפחות להעלים אותה מעיני הילדים.

לנו אין טלוויזיה, גם כילדה לא היה לי (ואני באמת זוכרת שבחופשות אצל הסבתות כמעט כל הזמן צפינו - זה באמת משהו ממכר...)

כן יש לנו מחשב, אבל הוא משמש בעיקר לפעילות יצירתית, ופעם בהרבה זמן לצפייה.

הגיל של הילדים שלך מאתגר בשביל יצירה במחשב, אבל אולי כן אפשר לפחות למצוא משחקים לימודיים במחשב, ושזה מה שהם יעשו במסך.

צריך לקבוע כלליםאוהבת את השבת

מתי

מה

כמה

ולהסביר למה

בזמן רגוע

וגם לתת מה כן

לקנותיצירות

לעשות לוח חופש ולקבוע מראש מה התוכניות ואיזה פעילויות ולאן יוצאים וכו וכו...

אם את רוצה להוציא, תבקשי עצה ממי שאין לההבוקר יעלה
עבר עריכה על ידי הבוקר יעלה בתאריך כ"ד באב תשפ"ו 9:43

אם זה להפחית, תבקשי עצה מי שיש לה.

לנו יש מסך ולא רואים כל היום.

בחופש אני משחררת יותר, אני מרשה בזמן בשנצ של הקטנה ובנוסף לפעמים ערב סרט. זה יוצא בין שעתיים לשלוש ביום. לפעמים יותר לפעמים פחות. תלוי מה הלוז שלנו. לי זה מתאים.

איך מפחיתים? מדברים איתם על זמנים קבועים בהם יש מסך ופשוט מתחילים. יהיה קשה בהתחלה, הם יתרגלו. עשיתי לילדים שלי הרבה קאטים כשהרגשתי שמשהו לא מתאים יותר, ולא נצפו טראומות ב"ה.

בתור התחלה,בלוט

אפשר לקבוע משימות מסוימות שחייבות להתבצע לפני שיש זמן מסך. אלה יכולות להיות משימות בית, נניח, לסדר x דקות, ואלה יכולות להיות משימות שמאמנות אותם בתעסוקה בלי מסך, נניח, יש מסך רק אחרי שמשחקים x דקות בלי מריבות.

בלי קשר למסך לא הבנתי משהושם משתמשת חדשה

את אומרת שהכנת לו''ז לחופש..מה הוא כולל?

כשבונים לו''ז כדאי לשאול את עצמינו

מה העוגנים שאני זקוקה כדי לתפקד במיטבי בלו''ז?

להגדיר מה העוגנים לשך לעצמך- לדוגמא- חייבת רבע שעה קפה ועוגה לפני שמתחילה את הלו''ז.. לבד עם ילדים זה לא תמיד קל אבל אם את יודעת שחושב לך אז אולי תנסי למצוא לזה זמן יצירתי

וגם מה הילדים שלך אוהבים, מה הנק' מכשול שיכולות להיות ואיך היית רוצה להגיב אליהן

נגיד אני תדוגמא בדר"כ מתנהלת ככה בחופש

בבוקר המוקדם יותר אני פחות סביבם.. מתארגנת הם מחשקים עם עצמם...ואז ארוחת בוקר

אחרי שאכלו אז מגיע תורי לקפה או לאכול משהו אני שולחת אותם קצת לשחק ומסבירה להם שעכשיו אמא אוכלת

והאמת שהכיציוב אפילו לצייר או לכתוב להם את הלו''ז על דף על המקרר שהם ידעו מה מתוכנן

לא מצליחה לרוב

אבל אפילו ליידע שיהיה להם מוגדר

שיבינו 'יש פה לו''ז

אני קוראת לזה קייטנת אמא

ואז נגיד יש זמן ליצירה- קניתי מעלי אקספרס יצירות וכל פעם מחלקת ערכות יצירה אחרות

אחרי זה- זמן סיפורים כל אחד בוחר ספר ואני מקריאה או הצגה שעושה להם

אחרי זה משחק קופסא שהם משחקים ואני מכינה צהרים נגיד

ומשתדלים שאחת ליום יומיים תהיה בריכה בחצר או נסיעה קצרה למשהו קטן בחוץ או מעין או סתם לגינה כדי לאוורר אותם

לא תמיד אני סביבם ככה הם גם משחקים לבד

אבל כתבתי את זה כדי בעצם לומר ששמעתי ממך 2 דברים

מצד אחד מארגנת לו''ז מצד שני מצפה שיעסיקו את עצמם ולא יריבו

אפשר לתת להם להיות עצמאיים אבל לא לצפות שלא יהיו ילדים ולא יריבו וכו

ככה סה החיים זה לא חריג

וכן להבין שאם את מארגנת לו''ז את המובילה וזה עושה להם טוב ההובלה

לגבי מסך..תשמעי בעיני זה באמת ממכר ברמות

אצלי פשוט לא חלק מהחיים ולא אופציה

אחת לכמה חודשים מרשה פעם אחת וזהו

ושמחה בזה מאוד

לא אומרת לך מה לעשות

אבל בהחלט היתי עושה סדר

מדברת ריתם לא בשפה של גבולות אלא של הבנה ומסבירה להם את המשמעות 'ל לדעת לשמור על מינון בריא לש כל דבר

ומסבירה להם מה הכללים 'נוהגים בבית שלכם מהיום ו'את יודעת שלא קל להתרגל ואתם תעזרו להם

אפשר לקבוע מראש על סימן שכשילד מרגיש שקשה לו לקבל את הזהו..או את הלא.. הוא מסמן ואת מבינה עוד לפני ההשתוללות והחוצףה שפשוט קשה לו ומציעה עזרה או חיבוק.

והגבול תריך להיות גבול. לא נתון לויכוח

אבל אפשר למתן באופן הדרגתי שלא יהיה מדי קשה. להוריד קצת כל פעם

לנו יש זמן קבועשיפור

של מסך כל יום. בשעה קבועה עם טיימר מתי נגמר. כולם יודעים מתי זה יקרה ואין סיכוי לקבל לפני או אחרי.

לעשות שינוי זה יותר קשה מאשר כשזה המצב מראש. אבל נראה לי שלשבת איתם ולהסביר את הנוהל החדש אמור לעבוד. כדאי לקבוע נוהל שאת חושבת שתוכלי לעמוד בו. לדעתי בחופש אפשר גם פעמיים ביום, אם את צריכה את זה בשביל לנשום. אולי תחשבי על תכנים חינוכיים שיותר סבבה מבחינתך שיראו. או אפשר לדוג' שבבוקר יראו סרט לימודי/ סרטון התעלמות ובצהריים סרט כמו שהם רגילים. אבל תודיעי את זה מראש שידעו בדיוק מה מצפה להם.

ובכללי לגבי שיעמום- צריך יציאה/ פעילות בבית לדעתי בערך פעמיים ביום. וחוץ מזה בבית חומרי יצירה, סיפורים, וגם זמן משחק שיעסיקו את עצמם- אצלי מעסיקים את עצמם עם צעצועים, בעיקר מגנטים ופליימוביל בערך שעה ביום. וזאת באמת תקופה אינטנסיבית.

יש להם לגו )חלקים קטנים( ?מנגואית

הבנים שלי בערך בגיל שלהם וממש אוהבים. יושבים ביחד שעה,שעתיים בעולם שלהם בחדר

ממליצה לקנות לימי הולדת

את יוצאת איתם למשחקיות וגינות משחקים? הם אוהבים?

יש כאן שני עניינים שוניםאפונה

עניין אחד זה התהוות - הפניות של הילדים לחקור את העולם, לשחק, להסתקרן, או כמו שניסחת יפה "להעסיק את עצמם".

את שמה לב שהילדים שלך לא מתהווים, אלא עסוקים במרדף - אחרייך, אחרי מסך, אולי גם ממתקים או אובייקטים אחרים. אבל זה לא מצב ברירת מחדל.. זה סימן בשבילנו, סימן לחוסר מנוחה רגשית - כי באופן טבעי ילד נינוח כן עסוק בהתהוות חלק משמעותי מהיום.

העניין השני זה הסתגלות.

הילדים שלך כבר רגילים למסך, ואת רוצה לגמול אותם ממנו. לקראת ההסתגלות הזו כדאי להבין איך זה עובד, ולבחון מה קורה בחיים שלך, ושל הילדים, ולצפות איך יראה התהליך הזה.

בגדול כשילד פוגש גבול (שאנחנו מציבים, או המציאות) - הפער בין הרצון למה שאפשר מוליד תסכול. תסכול זה רגש רב עוצמה שמטעין את הגוף באנרגיה, האנרגיה הזו יכולה להיות מנוצלת לכמה דברים:

1. בעדיפות ראשונה - לתיקון המציאות המתסכלת ("נוווו אמא בבקשה עוד סרטון אחד").

2. אם זה לא עוזר - לאגרסיביות (בעיטות, התחצפות, לפעמים הרס של דברים בבית וכו' וכו').

3. בכי. הבכי הוא הדרך של המח להרפות, להשלים עם המצב הקיים, ולהשתנות מבפנים כדי להתמודד איתו - להפנות את האנרגיה לחיפוש פתרונות אחרים.

בכי הוא המפתח להסתגלות. הבעיה היא שבשביל להגיע אליו צריך:

א. הורה שמסוגל ופנוי להחזיק לאורך כל הדרך בלי להשבר (טוב בסדר אני אתן לכם, אבל רק חצי שעה), ובלי להבהל מהאגרסיביות ולהגדיל את התסכול (מה זה, ככה מתנהגים?? בכלל לא מגיע לך!).

ב. ילד שהעצב נגיש לו, והוא יכול לבכות ולהתנחם אצל ההורה. הרבה פעמים זה לא המצב, יש הרבה דברים שיכולים להפריע - קשר לא מספיק בטוח, מגננה רגשית וכו' - אלה מצבים שקשה עד בלתי אפשרי להעביר שם תהליכי הסתגלות, אנחנו נפגוש את האגרסיביות שוב ושוב, לא תהיה הפנמה והרפיה וזה מאד מתיש וחסר תועלת. במצבים כאלה צריך קודם כל לעבוד על הקשר ולהוריד מגננה...

אני מציעה ומזמינה אותך לעשות את התהליך בליווי, זה יביא לך הרבה מנוחה ולב פתוח לבית - מעבר לשיתוף פעןלה מהילדים.

בהצלחה!

וואי כתבת מהמם ממש..בא לי לשמוע עודשם משתמשת חדשה

ילד נגיד שכשפוגש משהו שלא קורה לפי הרצון שלו

נכנס לתסכול רציני ...ומנסה להכריח את המציאות לתת לו

אם זה להציק או להרביץ

או לזרוק חפצים

או לכעוס עלינו ולאיים עלינו שאם לא אז ..

והוא כאילו לא מסוגל לקבל

ולא בקשב לשום דבר בזמן הזה

תופס אותו למערבותת רגשית כזאת

ואז לפעמים הוא עובר על גהולות באופן לא בסדר ואז זה גם יוצר עוד עניין חדש

כן כןאפונה

את מזהה יפה את הלופ

זו מתנה עצומה לילד שלך, שאת מבינה מה עובר עליו גם כשזה לא פוטוגני בכלל.

אני חושבת שכמו כל התמכרות-זאת עבודהפאף

לנו יש טלוויזיה בבית, אבל לא בסלון במקום בולט כדי שלא יהיה כל הזמן את הפיתוי, כמו שאני לא אשאיר שוקולד על השולחן במטבח.

בשגרה רואים אצלנו מעט, בשישי בדרכ, אבל אני שמה לב שאחרי תקופות שהיה יותר (למשל אחרי שהיינו אצל סבא וסבתא) -ילדים ממש צריכים ללמוד מחדש להעסיק את עצמם, ואז אני צריכה להיות פנויה ללמד. לעשות איתם יצירות, חוברות צביעה, להדביק דברים, להוציא מלא חומרים ושיזרמו על עצמם, להזמין חברים, להשתולל ביחד, לשחק ביחד-ממש לזרום איתם אבל, לא להתעקש על המקומות הקשים להם או המשחקים שהם פחות אוהבים אבל יותר לימודיים בעינייך, כדי לייצר להם פשוט חוויה טובה בלי מסך. אנחנו יוצאים בערך פעם ביום לאנשהו לכמה שעות טובות, ואחרי כמה ימים בלי מסך בכלל-מבקשים אצלי פחות ואנחנו חוזרים לזמן הקבוע שלנו בשישי...

אני מודיעה להם שיש מחשב רק בין אחת לארבעמקקה

לא פותחת לפני, לא נותנת אחרי. לרוב סוגרת לפני ארבע. כל ילד בוחר בתורו מה רואים

מדברת על החופש, כן? לא בשגרה

לא חורגת מהשעות האלה בשום מצב (יכול להיות שאשתמש בעצמי למשו ספציפי אבל לא הילדים)

בשאר הזמן: קוראים ספרים, הכנו בצק מלח ומשחקים, חול קינטי, יצירות, הכנת עוגיות, משחקי קופסה, שטיפת כלים...

וכל יום יוצאים לאיזה מקום. פעם לקניות, פעם לספריה, פעם לקניון, פעם למקסטוק, פעם לג'ימבורי.... וכן הלאה

אצליoo

אין מגבלות של זמן לגבי מסך

אלא השגחה על תכנים

לא יודעת למה עדיין חושבים שזמן מסך זה מושג רלוונטי

שההבדל בין תכנים והשפעותיהם הוא שמים וארץ

ילד יכול להיות במסך ולהתפתח רגשית/ לימודי/ חברתית/ תקשורתית

טיפ קטןעוד מעט פסחאחרונה

כי אני ממש קצרה בזמן-

לפני כל פעם שמדליקים מסך, מסכמים מראש מה עושים אחרי שמכבים אותו.

אם יש אפשרות אז הכי מומלץ זה סיבוב קטן בחוץ, בטבע.

יש משהו באור הכחול שממש מכבה לנו אזורים אחרים במוח, אז קשה לחשוב אחר כך מה לעשות.

אצלי יודעים- אחרי המסך עושים סיבוב בחצר, קצת פעילות גופנית, ועוברים לפעילות מוסכמת אחרת שעליה החלטנו מראש

ב''ה אני לא נתקלתי בהתנגדויות לכיבוי המסך.

מי שהורידה מוצרי חלב בתקופת הגזים של התינוקרק טוב!

סביב גיל חודש וחצי בערך, הפסקתי לאכול מוצרי חלב ומהר מאוד התינוקת הגיבה טוב. נפסקו הבכיות והרצון לידיים כל הערב וישנה טוב.

מי שהתנסתה בכך, יצא לכן לגלות מוצרי חלב שכן אפשר לאכול ולא משפיעים על התינוק? זה חסר לי... או תחליפים טובים?

מה חסר לך?השם שלי

אני הורדתי מוצרי חלב לתקופה מסוימת בגלל רגישות של התינוק.

לא ניסיתי שום דבר חלבי.

באותה תקופה אכלתי שוקולדים וגלידות פרווה.

השתמשתי גם בתחליף של גבינה צהובה לפיצה/ טוסט.

אני לא שותה קפה בכל מקרה, אז לא הייתי צריכה למצוא תחליף.

למרוח על לחם, במקום גבינה אכלתי דברים אחרים.

בדיוק מה שכתבתרק טוב!

גבינה צהובה.

משהו למרוח על הלחם.

קוטג ובולגרית לאכול עם הסלט.

קפה אני לא שותה.

ושוקולדים וגלידות לא שאני אוכלת בכמויות, אבל לפעמים מחפשת את הפינוק הזה.

על הלחםהשם שלי

מרחתי בעיקר ממרח חלבה.

לפעמים אבוקדו, או שאכלתי לחם עם שקשוקה.

סלט אני לרוב לא אוכלת עם גבינה.

קרה לי פעם שהסתובבתי לסידורים, וממש התחשק לי ארטיק. לא רציתי לקנות משהו בטעם פירות, אלא וניל/ ריבת חלב וכד'.

הפכתי את כל המקפיא בסופר, ולא מצאתי שום דבר שרציתי. היה רק מארז של טילונים פרווה, אבל לא יכולתי לקנות מארז כי הייתי רחוקה מהבית.

ביקשתי בקופה הראשית שניתנו לי לקנות בודד מתוך המארז, אבל הם לא הסכימו, והייתי ממש מבואסת.

בסוף הלכתי לקצפת וקניתי שם גלידה פרווה.

אחר כך מצאתי מארז כזה גם במכולת שליד הבית, אז קניתי והספיק לי לכמה פעמים.

איזה סיפור עצוב 🤣באתי מפעם

ממש מדמיינת את הבאסה...

אני אכלתי "גבינה" לבנה עם זיתים של חברת משומשויעל מהדרום

לק"י

וגם תחליף גבנ"צ.

באתר שלהם יש גם גבינה מלוחה וחלומי.

מעדנים- יש משהו משקדים של תנובה. אני אהבתי בטעם אגוזי לוז.

יש תחליף גבינה לבנה מצוייןאן אליוט

הוא נקרא משומשו והוא מאוד טעים

לקפה - משקה שבולת שועל whiteיראת גאולה

או שבולת שועל אחר

גבינה צהובה להרבה יותר אנשים עובר בקלות כי יש בזה מעט מאוד לקטוז.

אפשר לנסות מוצרי חלב עיזים, יש לאחת החברות יוגורט עיזים (אולי חלב הארץ) שהוא כמעט בטעם של גבינה לבנה.

תודה רבה! קפה לא שותהרק טוב!

אבל אנסה את החלב הזה. לקורנפלקס/גרנולה זה יכול לעזור.

וחלב עיזים מעניין אם יהיה טוב. שווה בדיקה.

בהצלחה!יראת גאולה

אני בכלל אוהבת יוגורט עיזים, זה יקר, הייתי קונה רק לעצמי יוגורט תות וכאלו.

לקורנפלקס מציעה לנסות שבולת שועל אגוזי לוז.

אני רק אגיד שבעיניי שיבולת הכי פחות טעיםהמקורית

מהתחליפים

והאמת גם הכי פחות בריא

אני מעדיפה סויה

לבחירתך

חלב שיבולת שועל טעיייםםםאוהבת את השבת

סביב גיל חצי שנה הבטן שלו התחזקה ויכולתי להחזיר

פה הכל עשה לו כאב בטן גם ביס אפילו משוקולד וכאלה

לא אכלתי כלום חלבי וגם לא קטניות

שומעתעל הרבה שחלבי ממש משפיע, נראלי הולך ונהיה יותר ויותר נפוץ...

לי היה קשה שאי אפשר לעשות טוסט מהר כדי לשבוע ולהתפנק.. אפשר לקנות גבנצ טבעונית...

תודה רבה!רק טוב!

חלב שיבולת שועל של איזה חברה את השתמשת?

איזה תסכול שכל ביס קטן משפיע. אצלנו ב"ה קטניות לא ראיתי שעשו בעיות. וגם חלבי אם אכלתי אז ההשפעה היא רק יום אחרי, אז לפחות זה מקל. אצל הגדולים לפעמים היה לוקח שבוע אחרי הפסקת חלבי כדי לראןת תוצאות.

של תנובה אלטרנטיבאוהבת את השבת

תכלס זה שלא יכולתי לאכולשוקולד עזר לי לאכול בריא יותר..

מענייןרק טוב!

אני חושבת שאצלי זה ההפך.

נגיד במקום לאכול יוגרוט (בלי כלום, או להוסיף לו משהו כמו פירות, גרנולה) אני מחפשת משהו זמין אחר. ואז אוכלת עוגה..

או קונה מעדן סויה כדי שיהיה יותר טעים.

או במקום לאכול קוטג על הלחם או גבינה צהובה אוכלת לחם מטוגן או סתם שטויות כדי לשבוע.

יש יוגורטים מסויהיעל מהדרום

Oat li אפורראשונית
עבר עריכה על ידי ראשונית בתאריך כ"ג באב תשפ"ו 12:32

אין את זה בכל חנות אבל ראיתי ביש חסד ובויקטורי

לא ניסיתי מרוב שפחדתי מהבכי הבלתי פוסקבאתי מפעם

אבל את יכולה לנסות גבינה צהובה שזה הכי פחות חלבי, אין בזה לקטוז נראה לי.

אין לקטוז, אבל יש חלבון חלב פרה שזה לרוב בעייתי לתשיפור

מנצלשתבת.

בהפסקת חלבי באמת עוזרת?

התינוק חגג חודש להתחיל צרחות נוראיות בערב. פשוט סבל פיזי עצום ונפשי לי .

יהיה לי אבל ממש קשה לא לאכול חלבי

תנסי כמה ימים ותראי אם יש שיפוראוהבת את השבת

אצלנו גם היה צלחותעד שהורדתי

בהתחלה ניסיתי להדחיק...

בתור אחת שכל יום אוכלת חלביבאתי מפעם

אומרת לך שזה שווה מאוד.

תינוק צורח זה סיוט אחד גדול. אני ממש הרגשתי שקיבלתי את החיים שלי בחזרה. בגיל 4 חודשים כבר חזרתי לחלבי והיה בסדר ב"ה.

כן! מנסיון עם כמה ילדיםרק טוב!

יש כאלה שאין אצלם השפעה. אבל לא תדעי עד שלא תנסי. לפעמים לקח שבוע מאז שהפסקתי חלבי ועד שראיתי שינוי.

וגם לי כמו שכתבתי מאוד חסר החלבי.

מעניין שכותבים פה על גבינה צהובה שזה בסדר, אצלי לאמחי

אצלי פיצה זה הכי גרוע שיש.

יוגורט לפעמים עבר בשלום, אבל ניסיתי רק אחרי כמה חודשים. בגיל הפצפון לא העזתי לשבש את המצב

לגבי תחליפיםמישהי חדשה:)

יש חלב חדש יחסית, שהוא פרווה.cow free של יטבתה ו remilk של גד, והטעם ממש כמו חלב רגיל. ממליצה לנסות.

מעדני סויה של תנובה אלטרנטיב גם די דומים בטעם לרגיל.

שימי לב אבל שהוא לא מתאים לאלרגניםהשקט הזה

כי הוא כן מכיל בתוכו את החלבון האלרגני. אז יכול להיות שגם במצב כזה של רגישות לתינוק הוא לא יעזור (אולי כן, לא חקרתי מה בדיוק בחלב גורם לרגישות)

נכון, אבל שווה לבדוקמישהי חדשה:)

הוא לא מתאים למי שרגיש לחלבון החלב.אבל חושבת שכן למי שרגיש ללקטוז.

אני לא יודעת איך זה אצל תינוקות…

אצל תינוקות לרוב בעייתי חלבון חלבשיפוראחרונה

תודה רבה! אבדוקרק טוב!

הפסקת הנקה לפעוט-עזרהביט.

היי לכולן!

אשמח לעזרה, חסרת פיתרון ;)

הקטן שלי בן כמעט שנה וחצי, יונק המון!

יונק כמה וכמה פעמים טובות מאז שחוזר מהגן (2 בצהריים) ובמהלך הצהריים והלילה.

אין לו מוצץ/ שמיכה/בובה/ או משהו אחר שעוזר לו להירדם. הוא נרדם בבית- בהנקה, וישן איתי במיטה.. 🤦🏼‍♀️

(אציין שבגן נרדם עצמאית במיטה שלו).

קם כמה פעמים בלילה להנקה קצרה וממשיך לישון..

כשיוצא שאני לא ניגשת אליו בלילה כשבוכה, יכול לבכות גם חצי שעה עד שאני מגיעה.

אוכל מאוד יפה מוצקים ואוהב לאכול מאוד מכל הסוגים.

ממש רוצה להפסיק הנקה,

ולא יודעת איך לעשות את זה..

יש דרך לעשותאת זה בלי שיבכה המון?🥺

תודה רבה!

קודם כול, כדאי למצוא בכל זאת משהו שמרגיע אותומתואמת

גם דברים "קיצוניים" - טיול בחוץ, קריאת ספר, אפילו סרטון או ממתק...

ואז להתחיל בהסבר:

מהיום אתה גדול, וזהו, אתה לא יונק. במקום לינוק אפשר לשתות בכוס/לאכול איקס/לצאת לטיול/לקרוא ספר.

ואז לעמוד על זה בעקביות, גם אם הוא בוכה. להסכיר לו שוב ושוב שהוא כבר גדול ולא יונק.

אם בעלך יכול להיות איתו בזמנים האלה - הכי טוב.

אגב, מציעה לגמול בהדרגה - קודם רק בלילה או רק ביום (מה שקשה לך יותר). ואז להוסיף את זה להסבר (כשיש אור בחוץ אפשר לינוק/אי אפשר לינוק).

בהצלחה!

זה מה שחשבתי..ביט.

יש צפי כמה זמן פחות או יותר תהליךכזה לוקח?

מרחמת עליו😅

שבועיים או יותר...מתואמת

כן, זה תהליך לא קל, אבל בסוף זה משתלם.

הכי חשוב שתהיי באמונה שזו טוב בשבילו וטוב בשבילך.

אני הייתי במצב דומה והפסקתי הנקה לבת שנתיים*סמיילית*

באמת הרגשתי שהקושי העיקרי הוא קושי מנטלי ואצלי.

אני לא אומרת שלילדים זה לא קשה, אבל הקושי העיקרי היה שאני אחליט שדי וזהו.

בסוף מה שקרה זה שהייתי צריכה לקחת כדור שאסור בהנקה ואז הבנתי שאני באמת חייבת להפסיק ואין ברירה.

בפועל מה שעשיתי היה להגיד לה כל הזמן כמה היא גדולה. הפחתתי במשך כמה ימים את כל ההנקות חוץ מההנקה של הלילה.

וכשהגעתי למסקנה שזהו אז באמת אמרתי לה שהיא גדולה והצעתי לה בקבוק במקום (היא לא רצתה) ומה שהכי עזר זה שהיא המשיכה לישון איתי כשהראש שלה מונח עליי וליטפתי אותה. לא קטעתי את הכל בבת אחת...

היו איזה 3 ימים יותר מורכבים ואז הכל פשוט חלף (היא כן נשארה לישון איתי עוד במשך תקופה).

בהצלחה!!

וואו מעודדביט.

תודה רבה!!

ההצעה שלי, להתחיל בלתחום את ההנקותיראת גאולה

שתוכלי לספור כמה הנקות יש ביום, ואז לצמצם אותן בהדרגתיות.

אחרי שההנקות תחומות, ואת יודעת למשל שביום הוא יונק 4 פעמים, תשימי לך מטרה להוריד הנקה אחת פעם בשלושה ימים.

למשל במקום לחזור הביתה מהגן, ללכת מיד לגן שעשועים ולהיות שם זמן מה. שינוי סדר היום והמיקום עוזר לדלג על הנקות. אפשר גם לתת שוחד טעים במקום (לא מדברת על תקופה ארוכה, לא ליצור הרגל חדש, אלא כמה פעמים), לתת לו משהו טעים משביע שימלא את הצורך הרגעי הזה, גמדים למשל עזר לי.

אחרי כמה הפחתות כאלו, אם את רוצה להוריד הנקות בלילה ולהשאיר ביום (זה מה שאני עשיתי), להתחיל לפמפם בכל הזדמנות, בכל הנקה או הלבשה או החתלה שמשבת / מתחילת המעון החדש /זמן אחר שתחליטי - x ילד גדול ולא יינק יותר בלילה, רק כשיש אור בחלון יונקים ובלילה לא. אם את רוצה להוריד לגמרי הנקות - לפמפם אותו רעיון, שx לא יינק יותר. לדעתי עדיף בהדרגה, ואולי לא יפריע לך אם תישארו על הנקה אחת או 2 ביום.

גם אנחנו במצב דומהאפונה

שלי קצת יותר גדולה ובמצב קצת יותר טוב כי אנחנו עובדות על זה תקופה...

אבל בהחלט תלויה מאד בהנקה בעיקר בלילה.

כשתינוק נולד ההנקה מספקת לו כמעט את כל מה שהוא צריך - מזון, מים, נחמה, ויסות, קרבה רגשית... ממש ברז קסמים.

עם הזמן התינוק גדל והצרכים שלו גדלים גם הם, אבל לפעמים אנחנו נשארים מאחורה וממשיכים להציע הנקה (זה פשוט נורא נח) במקום לחשוף וללמד אותו עוד אמצעי ויסות, נחמה, קרבה וכל היתר.

ממש כמו עם מזון, ברור לנו שעם הגיל התינוק זקוק ליותר ואנחנו מתחילות לחשוף עוד לפני שההנקה כבר לא מספיקה.

אז זה כיוון אחד ומאד חשוב. בכל פעם שאת באה להציע הנקה - לחשוב: למה בעצם הוא זקוק? ולתת לו את זה, במקום או יחד עם ההנקה.

למשל אם הוא צמא - להציע מים

אם הוא מבוהל - קרבה, נשימות עמוקות ואיטיות שלך, דיבור רך ומרגיע.

אם הוא משועמם - משחק, שיר וכד'.

ככה לאט לאט הוא יהיה תלוי בהנקה בצורה פחות אינטנסיבית.

במקביל

צריך להבין שיש כאן תהליך הסתגלות

הוא יצטרך לפגוש תסכול יום אחד, כשאת תציבי גבול ותגידי: אין עכשיו לינוק (בלילה, ביום, מה שתחליטי).

והתסכול הזה יתבטא בבכי (אולי גם באגרסיביות). ככה זה, וככה צריך להיות. הבכי הוא זה שמאפשר למח לעשות את הסוויץ' ולהשלים עם המציאות שהשתנתה, וככל שתוכלי להיות איתו כשהוא בוכה בנוכחות מלאה, ולקדם באהבה את הבכי הזה - ככה הוא יוכל להשלים את תהליך הגמילה בטוב.

איזה מקסיםאוזן הפיל

אהבתי ממש את הכיוון, החכמת אותי, תודה!

בשמחה!אפונהאחרונה

לעונג לי

היינו בול ככה!!Sheela

פחדתי להפסיק את ההנקה מרוב שהוא היה תלוי בה

קודם כל רוצה להרגיש שהם גדלים מהר ותוךכה חודשים הוא כבר יכול להרגיש לך ממש בשל לגמילה, זה דברים שמשתנים

דבר שני אני התחלתי מלצמצם הנקות עד שבסוף זה נהיה רק בלילה.

הבאתי לו בקבוק מים (אולי אפילו כוס לא זוכרת..) שהוא התרגלנואליו במשך היום.

בשלב מסויים ממש דיברתי איתו שאומרים ביי להנקה ואין יותר

הרדמתי אותו כבר בלי כי לא רציתי רק באמצע הלילה להזכיר לו שאין

וזהו מאותו רגע הילד היה גמול

אפילו לא זכורים לי לילות קשים..

הטיפ שלי זה כן לתת את הזמן עד שתרגישי שהוא מביןומסוגל, כי לפעמים זה עניין של כמה שבועות והוא כבר במקום אחר.

שינוי שםאנונימית בהו"ל

אם אחד הילדים שלכם היה בא אליכם כאדם בוגר, ואומר שרוצה לשנות את השם שלו - להישאר רק עם שם אחד ולהוריד את השם השני, בגלל שהוא לא מתחבר / מתנגד למשמעות של השם הזה, מה הייתם חושבים / מרגישים?

תלויכורסא ירוקה.

אם זה על שם מישהו מהמשפחה שהייתי מחוברת אליו אז ברור שזה היה מבאס אותי. האמת יש מצב שגם אם לא אז היה מבאס אבל אולי במידה פחותה.

אבל יותר היה מטריד אותי מה עומד מאחורי זה. בנאדם במצב רגיל לא קם בבוקר ומשנה את השם שלו. שם זה חלק מהזהות שלך (והכרתי אנשים עם שמות מוזרים בהחלט), ואם מישהו מרגיש צורך לשנות את הזהות זה היה מטריד אותי כאמא פי אלף מהביטוי המעשי של זה. כל מי שהכרתי ששינה שם היה שם איזה משבר או סיבה. סתם התנגדות למשמעות של השם זה נשמע לי אישית כמו תירוץ.. בסוף שם זה לא רק המשמעות בעברית, מי שקוראים לה רימון היא רימון? אם קוראים לך עדינה את עדינה? יש אמונה ודביר שחוזרים בשאלה ולא ממש מתחברים למשמעות אבל נשארים עם השמות, מקסימום משתמשים בכינוי. לשינוי שם יש בדרך כלל סיבה רגשית, לא פילוסופית.

אדם בוגר עומד ברשות עצמואמאשוני

מבחינתי המטרה בהורות היא להכין את הילדים להתמודד עם החיים הבוגרים שלהם,

מרגע שבגרו זכותם לעשות בחייהם ככל העולה על דעתם.

הייתי רואה בזה מימוש הבגרות שלהם ושזה לא קשור אלי.

זה מבחינת לכבד את מרחב הבחירה שלהם.

מבחינת אם העה לי חרטות או מחשבות אם בחרתי נכון את השמות, לא חושבת שכ"כ היה משנה לי.

שמות ההורים בוחרים עוד לפני שילד מבטא ייחודיות מסויימת ואין איזה מחשבה מבוססת איזה שם מתאים לילד הספציפי הזה, ולכן הגיוני שאנשים ירצו לשנות שמות לפי שינוי השקפה, רצון בשינוי כלשהי או עניין של טעם. הכל טוב..

אניoo

אוהבת סיטואציות שיש לילד מחשבות עצמאיות

זה מראה לי שהוא פיתח יכולת בחירה ואומץ לעשות שינויים

מעניין מה מפריע לה אם לא משתמשים בשםשם משתמשת חדשה

בעקרון בדר''כ פחות מומלץ לקצר שם

אבל זה החלטה שלה

רני היתי כן מנסה להציע שאפשר גם להתעלם מזה שיש שם שני ולא להשתמש בו בכלל כרגע.. ואז מה מפריע שיש אותו

למקרה 'בעתיד תתחרט ..

אני שיניתי את שליהמקורית

לא באופן מהותי אבל שיניתי

ההורים שלי לא עשו מזה סיפור האמת.. לא יודעת מה עובר להם בראש כי הם לא שיתפו, פשוט זרמו,ואני מעריכה אותם על כך מאוד

בסוף זו בחירה אישית שיש מאחוריה סיבה

ילדים יכולים לעשות עוד המון שינויים בחיים שלא קשורים לנה שההורים בחרו, כדאי לקחת את זה בחשבון

שם ראשון או שני?אנונימית בהו"ל

ראשון,יש לי רק אחדהמקורית

נראה לי שכדאי להפריד ביןרק לרגע 1

חושבים מרגישים מתחברים לבין מתנגדים

מה שההורה מרגיש זה לגיטימי זה יכול להיות מאכזב מוזר עצוב..

מצד שני אדם בוגר אין מה להתנגד לדעתי כדאי להביע מה מרגישים אולי גם להציע להתייעץ עם רב אבל להגיד שתתמכו במה שיחליט

במיוחד אם מדובר בשם שני זה לא משהו שיהיה קשה להתרגל אליו

תודה, הבהרה קטנהאנונימית בהו"ל

אני שואלת בתור מי שרוצה לשנות את השם שלי. מנסה לחשוב איך ההורים שלי יגיבו.

למה זהקריטי שלא יהיה שם שני בתזהמקורית

אםאת ממילא לא משתמשת בו?

עונהאנונימית בהו"ל

זה שם שאני רוצה להתנתק מהמשמעות שלו. לא רוצה לשאת איתי את מה שהוא מסמל.

אני קרויה על שם אדם שההורים שלי הכירו ואהבו, אבל היום אני מבינה שהוא היה גם רע מאוד, ואני לא רוצה לשאת את הזיכרון שלו בשם שלי.

אז כנראהאיזמרגד1

שהתגובה שלהם תהיה תלויה מאוד באם הם מסכימים אם זה שהוא היה אדם רע או לא...

אולי תשאלי רב? אם מתאים לך כמובןהבוקר יעלה

הבנתיהמקורית

הייתי משנה האמת וזהו

זה לא שאת צריכה רשות ואת גם לא חייבת לשתף בדיוק למה

תגידי שאת לא מתחברת ולא משתמשת בו

וזהו

את לא חייבת לספר להםכורסא ירוקה.אחרונה

יכולה לשנות ולא חייבת לעדכן אותם. רוב הסיכויים שהם לא הולכים מחר להנפיק ת.ז. חדשה, ועד שזה יקרה יעבור זמן. גם לא בטוצ שבכלל הם ישימו לב, אנשים מקבלים ספח מקפלים ומכניסים פנימה.. אם ישימו לב וישאלו תגידי שהחלטת להוריד.

אני חושבת שכשעונים על השאלה הזו כשאת בתוך מערבולת ההתלבטות וההחלטה הכל נראה כזה הרה גורל ומשמעותי, ואם זה יעלה במקרה אחרי תקופה, ממרחק הזמן הרבה יותר קל לענות בנחת, ברוגע, כמעט באדישות ולהפוך את זה לנון אישיו. כרגע כשאת בעצמך לא יודעת מה את חושבת זה רק יהפוך את זה ל"משהו"

הם חייבים לדעת את זה?oo

זה מופיע בספח של ההוריםהמקורית

אבל לא יודעת אם שולחים להם חדש כשמשנים

ילדים מעל גיל 18 מופיעים בספח של ההורים?דיאן ד.

עד כמה שאני יודעת כשיש עדכון ספח ת.ז. אז מופיעים רק הילדים מתחת לגיל 18.

ככה גם אני מכירה. עד גיל 18 אם מדפיסים חדשמנגואית

בוודאיהמקורית

אני מופיעה בשם העדכני אצל אמא שלי והוא עודכן בת.ז בגיל 27

כל הילדים מופיעיםכורסא ירוקה.

ההורים שלי עדכנו והוציאו להם ספח כולל ילדים בני 30 ו40

לפני מספר שנים שינו את זה124816

מי שמפיק היום ת.ז. מופיעים לו גם הילדים מעל 18.

בעבר זה באמת היה עד 18.

זה דור אחר וזה מאוד תלוי מה האופי שלהםאמאשוני

בכל אופן אם הם רגילים לקרוא לך בשני השמות הייתי מתייעצת איתם ואם זה חשוב להם הייתי מכבדת את ההחלטה לקרוא לך בשם המלא (יותר משום הרגל ופחות בגלל עיקרון)

ופשוט משלימה עם זה שיש שם שכל העולם קורא לי, ויש את השם שאמא או אבא (או שניהם)

קוראים לי.

בתור אחת שלא אוהבת את השם שלההבוקר יעלה

יש לי שם מיוחד ואין אותו להרבה,דורש הסבר וכו

לא משנה אותו כי זה קיצוני בעיני. אבל בעיקר כדי לא לפגוע בהוריי

כנראה שהייתי מתבאסתענבלית

הייתי מתבעסת. בחרנו להם שמות שאנחנו אוהביםיעל מהדרום

לק"י

ושיש להם משמעות. חוץ מזה, שאני גם לא אוהבת שינויים.

אם היו רוצים רק להוריד את השם השני, כנראה שהיה פחות מפריע לי (חוץ מהילדה שקרויה על שם אמא שלי, שאולי יפריע לי יותר).

אני מבינה שדיברת רק על השם השני. אם זה שם של מישהו שיקר לליבי, הייתי מתבעסת. למרות שאנחנו לא משתמשים הרבה בשמות השניים.

מתבאסתניק חדש2

השמות של הילדים שלי מאד מיוחדים ומשמעותיים.

וחשבנו על כל אחד הרבה מאד זמן.

אבל בסוף זה שלו. אני חושבת שיהיה לי קשה אבל אכיל את זה.

(לדעתי הבנים שלי לא ירצו. יש להם שמות ממש מיוחדים ויפים. חלקם מקבלים עליהם מחמאות).

לא כולם אוהבים שיש להם שם מיוחד😉יעל מהדרום

לק"י

כך שזו לא סיבה שלא ירצו להחליף...

אבל נראה לי שרוב האנשים נשארים עם השם.

^^^^^רק טוב!

מכירה כמה אנשים עם שמות מיוחדים שמאוד מתוסכלים מהשם. לא אוהבים שאנשים לא יודעים איך לקרוא אותו, איך לכתוב אותו, מה המשמעות וכו. זה לא כיף כשכל פעם שאתה מציג את עצמך אתה צריך להסביר מה השם שלך אומר ולחזור עליו שוב עד שאנשים קולטים מה אמרת.

כמובן לא נכון לגבי כולם. אבל זה ששם מיוחד או יפה בעינך בכלל לא אומר שגם הילד יתחבר.

לא לא לא הבנתן😅ניק חדש2

שמות מיוחדים בקטע טוב.

קוראים אותם דיי בקלות. בעיקר בציבור שאנחנו נמצאים בו. והמשמעות שלהם ברורה ביותר. זה לא שם מוקרץ שלנו.

ובכל מקרה לשניים שלי שהשמות שלהם מיוחדים הבאנו גם שם שני 'נפוץ' יותר. ככה שתמיד אפשר לבחור בו כשם ראשון🙂

לגדול שלנו יש שם אחד. אבל השם שלו הוא יותר מוכר. מוכר אבל לא נפוץ

סקרנתשירה_11

אני רוצה לרזותפה לקצת

או לפחות לעצןר את העלייה שלי במשקל.

לא בדקתי כמה אני שוקלת אבל אני ממש רואה איך הירכיים שלי גדלות, והבטן.

איך סוגרים את הפה ומספיקים לאכול שטויות?

אני באמת חושבת שאני מכורנ למתוקים, אני כל הזמן מחפשת לאכול מתוק.

ולפעמים אני אומרת לעצמי שמספיק אז מכינה סלט טוב ואוכלת ואז אחריו בכל זאת אוכלת גם עוגיה או שוקולד.

וגם לא פחות חשוב,

איך לא מעבירים את הדבר הזה לילדים?

הם לא רואים שאני אןכלת מתוק כל היום כי זה לא לידם.

הם גם יודעים שאצלנו לא נרגעים ממתק אלא בחיבוק.

ועדיין מפחדת שזה יעבור אליהם...

פרי או מאפינס שיבןלת שועלבוקר אור

אצלי דווקא בגלל שאני מכינה עוגיות ביתיות ומבחינתי זה ממש חא רגע להכין אז כשנגמר אני לא מכינה חודש 😅כנראה שאת לא עצלנית כמוני

אולי יעניין אותך