שלום רב,
שמי אבי, אני תושב טלמון וחבר טוב של המשפחה.
ראשית - תנחומיי לחברותיה ומכריה של טובה מהאולפנה. יהי רצון שלא תדעו עוד צער למשך שנים רבות וארוכות, ושנזכה כולנו לראות בנחמתם של האבלים על מותה של טובה, עם שאר אבלי ציון וירושלים.
אני כותב מתוך סערת רגשות - אני מקווה שהדברים שיוצאים מהלב גם ייכנסו אל הלב. אני גם לא אחד שמדבר בצורה עמומה, אז אם לא מתאים למישהי לקרוא דברים כנים ודוגריים - שתפסיק לקרוא עכשיו.
-----------------------
חברותיה של טובה יודעות שבתקופה האחרונה היא היתה במצב נפשי קשה, ולכן כשהיא נפטרה באופן פתאומי, אך הגיוני היה להסיק שהיא התאבדה. גם העובדה שבמשך שעות לא היה מועד להלוויה חיזק את התחושה שמשהו מוסתר.
ובכן, בתור מי שמאד קרוב למשפחה ונכח בהרבה מהאירועים, ברצוני לעיד בפניכן שמה שקרה כאן היה צירוף מקרים נוראי - כמעט לא מתקבל על הדעת - אבל זו האמת.
טובה אכן היתה במצב נפשי קשה, אבל הנושא כבר היה בטיפול - בטיפול הכי מקצועי שיש, ובצירוף מקרים מטורף היא חלתה בדיוק בתקופה הזו בדלקת ריאות, ונפטרה כתוצאה מוירוס שפגע לה בלב.
בשעות שלאחר פטירתה, הרופאים עשו בדיקות שונות לבדוק אם היו בגופה סימני התאבדות, אבל עוד באותו יום הרופאים קיבלו את תוצאות הבדיקות, והסיקו שאין שום סימנים להתאבדות.
ברור שבמצב כזה, הגיוני שמתחילות לרוץ שמועות שמקשרות בין מצבה הנפשי לבין מותה. מה שהרב של טלמון - שנכח בבית החולים במשך היום - ציין בהספד שלו עליה (אמנם בצורה עמומה כי רבים לא ידעו על מה מדובר) הוא שהשמועות לא נכונות, וכי לא נמצאו ממצאים המעידים על התאבדות.
-----------------
מי שמתעקשת לחשוב שכל הנ"ל הוא טיוח, ושכל המבוגרים משקרים לכם - מוזמנת. אבל מי שיש לה מידה של אמונת חכמים תקבל את דברי הרב כמו שהם - הוא לא משקר לכן, הוא היה שם, הוא דיבר עם הרופאים - וזו האמת.
במצב נורמלי, לא הייתי מעלה על הכתוב דבר מכל הנ"ל - אני משתדל מאד להימנע מלדבר על אשנים אחרים. אך במציאות שנוצרה, בה אחרי מותה הנוראי של נערה מקסימה, אוהבת השם, מתפשטות שמועות שהן שקר, אני חושב שחובה לומר למי שהכיר אותה שהיא לא התאבדה ח"ו, אלא מתה בגלל מחלה נוראה.
--------------
טובה היתה נערה מיוחדת - עם חיוך שמאיר את הלבבות, עם דבקות באמת, עם כבוד לתורה, ורצון להידבק בבורא. חבל על דאבדין.
שלום,
אבי
נ.ב. אם אתן יודעות על בנות שמפיצות שמועה שקרית זו, נא להעביר להן את דבריי. תודה.