פטור=חובה ש"לליברלית

אני חושבת שיש להציע חוק שבנות או בנים מקבלים פטור מהצבא מכל סיבה שהיא: דת,חולי וכו' יהיו חייבים לשרת את המדינה שנתיים בשירות לאומי! הרי פטור אינו אומר פטור מלשרת את המדינה בכלל אלא פטור אומר פטור משירות צבאי!

הרי אין שום סיבה שהיא שמישהי דתייה לא תוכל לשרת בשירות לאומי או אדם עם מגבלה כלשהיא...

אני יודעת שאני אעשה כאן השוואה שאתם בפורום לא כ"כ מחבבים אך זה בלתי נמנע :

מדוע חיילים/ות מחוייבים לשרת את המדינה 2/3 שנים?ואף בנים אף מחוייבים (אם הפרופיל 97) לשרת בקרבי.ומי

שקיבל פטור יכול להתחיל "בחיו" ללמוד, לטוס או לעשות כל העולה על רוחו.. וכלל אינו מחויב לתרום בדרך אחרת?!

אני בטוחה שאם רק הצעה זו תתקבל או לפחות תוצע יהיו הרבה פחות השתמטויות במדינה והרבה יותר אנשים פטריוטים ציונים ומוסרים!!

צריך לפתור את הבנות בכלל משרות - שיקימו משפחות.צחקן
בע"ה.

או ילמדו.

והבנים? מי שטוב לצבא שיתגייס. מי שלא - שילך לש"ל.

תשובהליברלית
היי צחקן,

אתה חושב שתפקידם של הנשים אם אני מבינה אותך נכון ...זה רק להביא ילדים וללמוד אינך חושב שחלק מהצמיחה והתפתחות של האישה ובכלל באופן כללי של בן אדם הוא גם לתרום למדינה שהוא חיי בה?!
ומזה הבנים מי שטוב לצבא שיתגייס?!! כולם יכולים להתגייס וטובים!! השאלה מי באמת רוצה ומי מחפש תרוצים!!!!!!!
>צחקן
בע"ה.

איפה קראת שאני כתבתי  רק  להביא ילדים?
מלבד -תקראי מה שכתבתי בפנים או ילמדו. -זה בדיוק פיתוח הכשרונות האחרים, לא?

לתרום למדינה? אין שום חובה. זכותו של הציבור לא לרצות שיתרמו לו. אין שום סיבה להתחנן על תקציבי השרות הלאומי למשל.

ב. בהחלט לא. למשל, מי שבא ממשפחת מצוקה לצבא עולה יותר כסף להחזיק אותו, וזה סתם חבל..
ואם נגיד אני לומד ארכיאולוגיהרכס רמת מגרון
בע"ה

'במקום' לעשות שרות לאומי, ואני אהיה ארכיאולוגית- זו לא תהיה תרומה למדינה [למי שאכן יודע להעריך את הארכיאולוגיה...]?

ואם איזה לומדת להיות אחות ולאחר מכן תעבוד בזה- זה לא תרומה למדינה ולאומה?

ואם היא לומדת ייעוץ חינוכי?

והוראה?

וליצנות רפואית?

ורפואה?

והנדסת ננוטכנולוגיה?

מהיכן את מגיעה למסקנה שתורמה למדינה=שירות לאומי, בעוד שכל דבר אחר לא שווה תרומה למדינה?

בציפיית הישועה.
וואי וואי ליברלית- אני כ"כ לא מסכימה איתך!!אלירז
ומסכימה עם צחקן לגמרי!!!!

באף מדינה בעולם אין חוק גיוס חובה לנשים!!
ובכלל מצד התורה או אינם תפקידי האישה!!
ותפקיד האישה הוא לא "להביא ילדים וללמוד" בזלזול!
התפקיד הוא "לגדל את הדור הבא"

ושירות לאומי לידיעתך עושק את המדינה מבחינה כספית!
וזה ע"פ נתונים שהציג רפול ז"ל בזמנו,ונמשכים עד היום!
כמעט כל בן "טוב לצבא".רחלקה
יש לנו (הבנות) תפקידים שלא מעוגנים בחוקה הישראליתרחלקה
בעזהי"ת.

כמו למשל- להקים משפחות טובות, לבנות את עמ"י בצורה האופטימלית.
ועייני דעת הרב מלמד בנושא, כאן: http://www.inn.co.il/Besheva/Article.aspx/5759
לא, הוא רק הסגן שלו <צ>רחלקה
-->tomerittal
בס"ד

דיוק: יוצא לדעת הרב מלמד, שרק לחלק מסויים מתאים לעשות את הנ"ל- לדחות (שימו לב, ולא לבטל) את הש"ל.

מזתומרת לדחות?רחלקה
בעזהי"ת.

לעשות שירות אחרי הלימודים? כשנשואים+?
אסור לבנות ללכת לצבא בשום פנים ואופן.אנונימי (פותח)
כל גדולי הדור הקודם והנוכחי פסקו שמדובר באיסור חמור ביותר, שלדעת רבים (הרב חרל"פ, הרב פרנק, הרב הרצוג, החזון איש ועוד) הוא אף ב 'יהרג ובל יעבור'- וראו בזאת 'העברה על הדת' ממש (הרב מרדכי אליהו זצ"ל אף ישב בכלא על מאבקו זה).

רק במדינה הפושעת שחמסה לעצמה את השם 'ישראל' מכריחים את בנות ישראל לטמא עצמן בצבא הג' עבירות - דבר שהגרועים מבין האומות אינם מעזים (ישראל היא המדינה היחידה בה נשים חייבות בגיוס לצבא).

גם שירות לאומי הוא בעייתי ביותר, לפי גדולי הדור הקודם ודורנו זה, ואכמ"ל.

הטוב ביותר הוא ללמוד תורה (במקומות יראי שמים), להשקיע בחינוך הילדים ולעבוד למען פרנסת הבית.

למה לבנות אסור ולבנים מותר?פרמיון סקלרי
ידוע שלפחות 25% מהדתיים שהולכים לצבא מורידים את הכיפה בזמן השרות. אם זו לא העברה על דת, העברה על דת מהי? לא הכל מתחיל ונגמר בנושא הצניעות.
וידוע גם שחלק גדול מבני הנוער הדתייםרחלקה
בעזהי"ת.

מורידים את הכיפה בשנות הטיפש-עשרה.
אז?
קורה.

אדם צריך לדעת להתמודד עם העולם סביבו, בפרט שמדובר במצווה (ללמד בני יהודה קשת, מלחמת מצווה).
אחי טען שמי שמוריד את הכיפה בצבא עושה את זה כי שםצחקן

בע"ה.

הוא יכול. לא כי הוא לא היה מוריד את הכיפה גם בלי הצבא...

כל המערכת העקומה הזו של "חייב"משה
כאן יש הסבר מדוייק למה הצבא במתכונתו הנוכחית הוא כישלון חרוץ ולמה צריך למצוא משהו יעיל יותר במקום הצבא והש.ל.

קצת קפיטליסטי בוטה, אבל מדוייק.
הצבא  של עם ישראל היה עממי מאז ומתמידnickאחרונה
זה בתנ"ך, תבדוק...
יש עוד שיקולים בהרכבת צבא. זו לא חברת היי-טק, וזה מגוחך להתייחס אליו ככה. הקפיטליזם מצוין לדברים מסוימים ורע מאוד לדברים אחרים.
צבא ארצות הברית למשל הוא צבא מקצועי, הוא הצבא שנלחם(כיום) בפועל הכי הרבה בעולם(אחרי צה"ל), הוא הרבה (הרבה!!!) יותר עשיר מצה"ל, והוא ממש יותר גרוע מצה"ל. זה ידוע. הם גם באים ללמוד מאיתנו כל הזמן. 

די להלקאה העצמית, ולנתינת תירוצים למה לא להתגייס. מי שלא רותה להתגייס - הוא משתמט - ושלא יעטוף את זה באידיאולוגיה (ממש לא מדבר כאן עליך אישית אני יודע ששרתת)
ליבראלית- האמת שלקח לימאמע צאדיקה

3 ניסיונות כדי להבין מה את כן אומרת פה ומה המשמעות של זה....

את ל-א משווה פה בין גברים לנשים
את לא מערערת על חובת ההתגיסות לשירות המדינה

את שואלת- למה אין מסגרת אלטרנטיבית מחוייבת למי שלא משרת בשירות צבאי משמעותי (משמעותי לא בהכרח שווה קרבי- אלא משו שזה לא מש"ק ממטרות..) --?

ובכן התשובה פשוטה-
לכי לבית המחוקקים ותשאלי שם.
זהו.

---
יש באג בציבור שלנו- שבגלל שאנחנו אידיאליסטים- אנחנו לא ממש מבחינים בין עבודה שיש בה ערך- לבין תרומה התנדבותית.

הבעיה שמי שילך לתרום למדינה בצבארמ"ג
בטוח לא ירכוש שם פטריוטיות....

ויותר יתרום לעם ולהמשך קיומינו אם למשל תלך למאחז ושם על בטוח שתרכוש פטריוטיות לה' לארץ ישראל ולעם ישראל, קיצר, למה שצריך פטריוטיות..
שירות לאומיכ"ך
השירות הלאומי מהווה מעמסה כלכלית למדינה. התקציב להעסקת בת שירות לאומי שאינה מנוסה שווה בערכו לשכר עובדת מקצועית וזה לא כולל את ההטבות הצדדיות להן זכאיות הבנות. לפרטים נוספים: http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20100208_1148166&log=true
וכעת יבוא המקשן וישאל: הרי הצבא משלם הון עתק לאחזקת הנח"ל החרדי: הפרדה מוחלטת, אוכל למהדרין וכו'. הנקודה היא שהבנות יכולות להשקיע באופקים אחרים כמו לימודים אקדמיים ורכישת מקצוע בגיל צעיר שיתרום למדינה הרבה יותר מאשר סחיטת הכספים הנוכחית. לעומת זאת שווה למדינה להוציא כספים על יחידה לוחמת שהולכת וגלה בממדים גרנדיוזיים וקולטת מאות לוחמים מדי מחזור.
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך