בע"ה
אליו יראה שם. אז העתקתי לנושא חדש. אם זה מעמיס תמחקו או תתעלמו או משהו.
כיוון שזה עולה כבר כמה פעמים:
א. הרב ליאור ואחרים פסקו שלרב אבינר אסור לפסוק בענייני נידה.
ב. הרב ליאור [ולא אף אחד אחר] לא פסק שהרב אבינר הוא חמור, נבלה, טמבל, שמאלני וכו'.
ג. הפסיקה הזו לא קשורה בכלל בכלל לדעותיו המדיניות\ הפוליטיות.
ג'. ממילא- מותר לרב אבינר, ככל אדם, להביע את דעותיו בנושאים פוליטיים\ מדיניים.
ד. הרב ליאור פסק שאסור לשמוע לפסיקותיו בענייני נידה. הוא לא פסק שאסור לקבל את השקפת עולמו הפוליטית.
ה. זכותו של כל אדם לקיים קשרים עם השב"כ, רק ש:
I. הוא צריך להיות מוכן לשאת בתוצאות. [ע"ע חיים פרלמן.]
II. לי, לך ולכל אדם אחר יש את הזכות למחות בידיו ולנסות להניא אותו מהחלטתו.
III. בכל מקרה, כל אדם שקשור לפעילות צריך לדעת להתנהל בצורה נכונה ובטוחה בין עם יש משת"פים ובין אם לאו.
ו. אם יש לנו מחלוקת עם אדם מסויים, אין שום בעיה שנביע אותה. אנחנו צריכםי רק להשתדל להזהר מאוד מאוד להשאר במישור ה ע ק ר ו נ י ולא לרדת למישור ה א י ש י. אם יש לנו בעיה עם משהו שכרוּבי [לשם הדוגמא] אמר, אפשר להציג דעה מנומקת מנגד, לפרסם שכרוּבי מפגר זה לא יעזור, זה לא ענייני וזה מעיד שאין לי אפשרות יותר אינטלקטואלית או אמונית להתמודד איתו.
ז. אם בעיננו אדם מסויים עשה מעשה שפוסל לחלוטין את הצורך להתייחס לדבריו\ קיומו, אנחנו לא צריכים להתייחס לדבריו\ קיומו. לצאת ולהכפיש על ימין ועל שמאל לא מועילים לאף אחד, ובעצם מבטאים שאני חושש מאותו אדם.
ח. מספר פעמים כבר העליתי את העניין הזה: הרב אבינר הקים ממלכה של מאמינים וחסידים של עצמו, שניזונים מאין ספור ספרים וכתבים שלו בכל נושא שרק אפשר לחשוב עליו,בשפה ברורה ופשוטה ובצורה נעימה לעין. כיום אין מי שמתקרב להקמת מפעל דומה לשלו, וחבל.
אם למישהו זה כל כך מפריע, ואם מישהו רוצה באמת להביא לטהרה ועקירת [מה שהוא חושב] לתורה שיוצאת מאדם טמא, הוא מוכן ומזומן ליצור אלטרנטיבה למפעל התורני העצום שהרב אבינר הקים, וממשיך לתחזק ולחזק.
כיום, אין למי שמחפש לבנות בלא הרבה עמל בניין תורני אצלו, או למצוא פסקים מלבי להתאמץ הרבה, הרבה ברירות מלבד כתביו של הרב אבינר. רוצה להקים אלטרנטיבה? בבקשה. אני בטוחה שיהיה מי שישמח בכך.
בציפיית הישועה.

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל