אוקיי.אביב

אז קודם כל היי, התגעגעתי, חמישה ימים בלי פורום זה קשה.. P;

אני עומדת להיות חמשושית ומבוהלת קצת, פתאום..

כי:

א. זה לא נורא להיות "חמשושית פעורה" אם משווים את זה ל"חמשושית פעורה ועגלגלה קצת הרבה מאוד"....

או בקיצור:

פוחדת להשמין.

המצב שלי גם ככה לא מיודע מה וממש לא באלי להשמין עוד יותר.

טיפים?

(אגב, אם מישי לא מבינה ממה אני פוחדת אז א. כי אני רואה שהרבה פעמים בנות משמינות אחרי שהן הולכות לאולפנא ו - ב. יש לזה סיבה: אם יש על השולחן הרבה אוכל הבנאדם בד"כ יאכל יותר.  דיאטנים ממליצים להוריד ת'אוכל מהשולחן ישר אחרי שהכנתם אותו (למשל, הכנת טוסט? לפני שאת אוכלת, תכניסי למקרר את הקטשופ/גבינה לבנה ואת שאר התוספות..))

קיצור,

הבנתן?

אשמח לעזרה...

ב. אני פשוט פחדנית בכל הנוגע לסדרי חיים חדשים...

יענו אני לחוצה מזה שאני לא יודעת כ"כ איך יראה היום שלי.. 

אני אחת כזו שלא אוהבת להיות "חסרת אונים", תמיד שיהיו לי כל האופציות, שאני לא אתקע אפ'פם בלי טישו, כלי כתיבה, או מערכת שעות... הבנתן?? 

אז - איך מתגברים?

ג. געגועים (יצא לי יפה שסעיף ג' מתחיל ב-ג'.. )!

זה כ"כ נורא?

איך מתמודדים??

ובכלל,

עצות אזהרות וטיפים יתקבלו ממש ממש בברכה..

תודה לכולכן...

אוקיי-מישי אחת...

א. אין מה לעשות!! זה עובדה!! כשמגיעים לאולפנא- משמינים!!!!!! (אלא אם כן את הולכת לאולפנא ענייה בלי כסף)...

אבל- אם יש לך באמת כח רצון.. ותוכלי לשלוט בעצמך אז ממש יש סיכוי, אפילו גדול שזה לא יהיה ככה. יש לי כמה וכמה חברות שהרזו הרבה במשך השנה, עם התערבויות וכאלה.

ב. מתרגלים לזה די מהר! משתדלים להתגבר! לאט לאט- כל אחת בקצב שלה- מתחילים להנות מזה!!!

ג. תלוי אם את טיפוס שבאמת ממש קשה לו בלי המשפחה.. את יכולה להתקשר הביתה, לדבר עם כל האחים..!! ברור שזה לא אותו דבר אבל זה מוריד מהגעגועים!!! אין מה לעשות- חייבים להתמודד עם זה!!!

סתם שתדעי לך- חמישית זה שנה פשוט מעולה!!!!!!!!!!!! תנצלי אותה טוב טוב!!!!!

אם את צכה עוד משו- בשמחה!!

מישי-רק הערהמשקפופרית

גם באולפנות עניות משמינים... 

מניסיון (יש לי אולפנה עניה לגמרי ובדיוק לכן האוכל משמין ומגעיל..)

הייתי חייבת..

הההפךאנונימי (פותח)

דוקא באולפנא ענייה שלא משקיעים באוכל הכל מלא שמן!אבל עם לאולפנא יש כסף או שהעניין הזה חשוב לה אז הם משקיעים באוכל טוב,מזין,בריא.קיצר תלוי באולפנא.

תפרטי טיפה יותר מה ירגיע אותך.פלספנית
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך י"ג אלול תש"ע 13:39

בעזהי"ת

בקשר לסעיף ב'- סדר החיים, אני מוכנה ומזומנה לפרט לך את סדר החיים באולפנא.. [בהר"ן, כן, כן, אני יודעת.]

ככה:
בימי ראשון שאחרי שבתות חופשיות, מתחילים את היום בשעה רבע לשתיים עשרה.
הלו"ז של שאר הימים:
7:00- השכמה, התארגנות, ברכות השחר. [ואני אהיה לא חינוכית ואגלה לך שהרוב לא קמות בהשכמה..]
7:30-8:00- ארוחת בוקר. [ושוב אני אהיה לא חינוכית ואגיד לך שמלכתחילה עורכים רק חצי חד"א בתחילת שנה, ורבע בהמשך השנה, כי הרוב ישנות.]
8:00-8:30- תפילה בכיתה.
שיעור ראשון, הפסקה של רבע שעה שבה בד"כ יש פ"ש- קטע קצר שהמדריכות מחלקות לכולם.
שיעור שני, שוב הפסקה של רבע שעה- 'הפסקת עשר', מי שמכינה סנדוויצ'ים בארוחת בוקר מוזמנת..
שיעור שלישי+רביעי, הפסקה של 10 דק', שיעור חמישי+שישי [כל שיעור זה 45 דק'.]

באחת שלושים וחמש- ארוחת צהריים ואז הפסקה עד שתיים ורבע, למי שרוצה- ב- 2 יש שיעור קצר של שמירת הלשון יומית, עם הרב נוימן.

ואז, ככה: בחמישית- יום ראשון גומרים ברבע ל-4 אאל"ט, יום שני בארבע וחצי, יום שלישי באחת שלושים וחמש, יום רביעי בארבע וחצי, ועל יום חמישי אני אפרט בהמשך.

אח"כ, בימים ראשון ורביעי, יש 'פירקא'- חברותא, כשלכל חמשושית יש שביעיסטית 'פירקאית' והם לומדות יחד כל השנה בזמן הזה, ולכל שישסטית יש שמיניסטית כנ"ל, [אפרת, אם את קוראת את זה, כאן זה המקום למסור לך את אהבתי. ולטובת שאר הפורום, ההסבר הוא ש<אפרת> זאת הפירקאית השאווה שלי, כבוד.]. פעם בשבוע הפירקא היא 'פירקא מוסר', באודיטוריום, וכל זוג פירקאיות לומדות יחד ספר כלשהו שבא להם. פעם בשבוע הפירקא היא 'פירקא תושב"ע', ואז הפירקאיות לומדות חוברות מעצבנות כאלה שהאולפנא מביאה- כמה עמודים, עם מקורות ושאלות. פירקא תושב"ע היא להגשה, ברוב הפעמים.
בימי שלישי בד"כ יש פעולה של המדריכות, וחוצמזה יש גם התנדבויות וחוגים שהם בעיקר בימי שני ושלישי.

ביום חמישי הלו"ז קצת שונה, קמים ברבע לשבע, ארוחת בוקר בשבע ורבע, תפילה ברבע לשמונה, ובשמונה ורבע יש 'פירקא של יום חמישי'- שזה פעם עם הרב נוימן לכל האולפנא ופעם עם המחנכות לפי כיתות, לסירוגין. הפירקא נגמרת ב- 9, ואז חוזרים לחדרים ומנקים את החדר לקראת שבת או לקראת השבוע הבא. בעשר שוב יש לימודים- חמישה שיעורים סה"כ, עם הפסקות, עד עשרה לשתיים. בעשרה לשתיים יש ארוחת צהריים-ואז, אם יש שבת חופשית- אז יש 'ארוחת עגלה', כלומר- לחמניות, ממרחים, משו לשים בלחמניה [נקנקיה, פלאפל וכיו"ב], וטרופיות- לקחת לדרך. אם יש שבת אולפנא, כל שבת אולפנא חצי אולפנא נשארת ביום חמישי באולפנא [בד"כ פעם חמישית שישית, פעם שביעית שמינית.], ואז יש ארוחת צהריים רגילה. לשכבות שנשארות יש 'חמישי סגור' או, בלשון הרב נוימן- 'חמישי פעילות', כי חמישי סגור נשמע כמו בצבא.
ביום שישי שאחרי חמישי סגור, בנות שגרות קרוב יכולות לחזור הביתה וכאלה..

עכ"ל לגבי לו"ז השבוע. מה עוד? מוזמנת לשאול מה שבא לך, נוהל שיחרורים, פעילויות אחה"צ, שבתות אולפנא, חופשי..

וואי! מוריה השקעת..שירא-ל
את כל כך בטוחה שהיא הולכת לבהר"ו?????????אנונימי (פותח)

זה לא אותו דבר בכל האולפנות..אשכרה כתבת הרב נוימן מעביר שיעור..ואם היא לא הולכת לבהר"ן?הרב נוימן יבוא לאולפנא שלה?.....

אני יודעת אבל שהיא באה לבהר"ן..פלספנית
יו איזה אולפנה שווה!אביה7אחרונה
א בנוגע להשמנהחסיד של עצמי

זה ממש לא חייב שתשמיני אני למשל השנה סימתי חמישית וממש ממש הרזתי (לא שזה טוב במיוחד אבל...)זה תלוי זה לא חייב להיות דווקא שמשמינים ואני מכירה עוד הרבה בנות שהרזו אז אל תפחדי. ג מה שממש עוזר זה לדבר הרבה בפלאפון אם יש לך אם המשפחה החברות וכ'ו ואל תידאגי כמו שאמרו החמישית זה שנה ממש כיפיתחיוך אז ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך שיהיה לך טוב בעזרת ה' תאמרו אמן

מוריה- מה עם הנוהל של השחרורים?נועוש=]]!!

בס"ד.

אי אפשר להשיג שחרור על חתונה, בר מווה , בת מצווה? ויש מצב לשרשור קבוע, נניח? ואיזה חוגים יש בשלישי ושני?

ככה-פלספנית
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך י"ג אלול תש"ע 13:51

בעזהי"ת

נוהל שיחרורים ויציאות:

מי שרוצה לצאת לגדרה, סתם לקנות דברים/לטייל/לשבת על גלידה עם חברה וכיו"ב- צריכה להודיע למדריכה, ויכולה לצאת עד ארוחת ערב. אחרי ארוחת ערב- צריך להודיע למחנכת.
מי שרוצה לצאת מהאולפנא למקומות כמו בילו- צריכה אאל"ט להודיע למחנכת.
מי שרוצה להשתחרר סתם ככה, באה לחדר שיחרורים.

בחדר שיחרורים יש קופסא עם חמש מגירות: מגירה לכל שכבה, ומגירת דפי שחרור. במגירת דפי שחרור יש טו"שים- טופסי שיחרור. את צריכה למלא שם, כיתה, למה את רוצה להשתחרר, הערות, ו-אם יש לך תורנות באותו יום, את חייבת לרשום מאיזה תורנות תעדרי ומי המחליפה שלך. את הטו"שים צריך לכתוב עד 10:30 בבוקר בכל יום.

אח"כ לוקחים את השיחרורים ובודקים אותם- לפעמים הרב זרגרי ולפעמים המחנכת, ומחזירים אותם בארוחת צהריים לחדר אוכל, מאושרים [או לא..].

בד"כ משחררים, ככה שממש ממש ממש אין מה לדאוג..

שיחרורים לשבת, ממלאים דפים טיפה שונים- שבת פרשת...., וכו'- עד יום רביעי ב-11, והרב נוימן בודק.

שיחרורים קבועים- מביאים לרב נוימן בקשה בתחילת השנה.

נתקעת/שכחת לבקש שיחרור/לא אישרו לך משו דחוף וכו'? מוזמנת לפנות למחנכת שלך, זה התפקיד שלה..

וואוו ממש תודה רבה!(=אני=)

עזרת לי מאוד וזה מרוריד מלא לחץ!

תשובות-מקווה שיעזור לך...ת.מ.

בקשר לא'- זה ממש לא בטוח שתשמיני...

אני אישית הרזתי באולפנא (אמא שלי הייתה צוחקת עליי בחופשים שהיא תשאיר אותי באולפנא יותר...) וזה למרות שדי אכלתי שטיות אבל מה שכן לא אכלתי תאכול של האולפנא כ"כ...

אנני הייתי ממליצה לך לא לאכול בחד"א אם את לא רעבה ולדאוג שיהיה משהו כשתירצי כי האוכל בחד"א בד"כ מאוד משמין ולא כ"כ מזין עדיף לא לאכול ממנו סתם!!!! הכי כדי שמה שיהיה לך בחדר זה דברים כמו לחמית פריכיות אורז וכו'...

אין לי כ"כ עוד מה להוסיף רק אל תלחצי מזה כי זה מכניס לסרטים!!!!

בקשר לב'-מהר מאוד תקלטי את הסדר יום של האולפנא ואני אישית ממליצה לך לקחת יומן ולכתוב לך כל דבר שיש לך כדי שתיהיה לך מסגרת כללית כי בד"כ באולפנא יש הרבה שינוים וזה קצת קשה לבנות כמוך שצריכות להיות מחוברות...(אני גם ממליצה לבקש מהמדריכה לדאוג לזה שיחלקו לכם כל הזמן לו"זים לנמו עשו את זה וזה היה ממש טוב לבנות!!!היו משתדלים לחלק כל שבוע לשבוע שאח"כ...)

בקשר לג'- דבר ראשון מאוד מומלץ לקחת איתך תמונות!!!

דבר שני מומלץ לבקש מהמשפחה\חברות קרובות להכין לך כל מיני צופרים או ציורים מהאחים\אחיינים הקטנים ולתלות על הקיר ליד המיטה זה ממש כיף ועוזר!!!

דבר שלישי לזכור תמיד שנמצאים רק שבוע שבועיים באולפנא וחוזרים!!! לא עוזבים לתמיד ויש טלפון ואפשר לדבר וזה ממש לא סוף העולם!!!!!

דבר רביעי יש לי חברות שממש עזר להם בהתחלה להגיד כל יום "מחר נגיד שמחר נגיד שמחר נגיד שמחר הולכים הביתה..."וכו'... כי זה כאילו מקרב להם את המפגש ומראה שזה קבר עוד מעט חוזרים...

מקווה ממש שעזרתי!!!

ועוד משהו תנסי ממש לחוות את השנים האלה ולא להיכנע לעצמך למרות הגעגועים והקשיים כי יש לי חברות שוויתרו וממש הצטערו על זה!!!!

וואי! מוריה!! ממש תודה..נועוש=]]!!

בס"ד.

ו.. בקשר לחוגים שיש? באיזה ימים הם. איזה חוגים זה? נותנים לפעמים שחרור למישי שלומדת משו מסוים (לדוג': נגינה) וזה מאוד חשוב לה והיא רוצה להמשיך ללמוד גם בפנימיה... אז נותנים לה שחרור קבוע לחוג??

חחח.. מורי'ה זה ניראה כמו עלון פירסום לאול'!רננוש!

בס"ד

חפרת רציני..

ובקשר לחוגים, יפתחו איזה חוג שהבנות רוצות רק שי'היו מינ' 15 בנות!! החוגים עולים כסף, לעלי'ית הנוער חינם..

וכמו שמורי'ה אמרה- הם בדר"כ בשלישי ושני, חוגי נגינה (כן, יש באול'..) הם בדר"כ ניראלי בשלישי ורביעי (יש:תופים,גיטרה,חלילצד,פסנתר,קלרינט,כינור-זהו ניראלי..) אז לאניראלי שיתנו שיחרור קבוע לחוגי נגינה אם ישלך באול'..!!

עכשיו גמלי יש שאלה- מה עושה מישי שאין לה דרך להגיע מחר לאול'?? (כאילו, היא מתקמצנת להוציא כסף..) אוח..למה רכבות עולות כ"כ יקר?!

מה, לא אמרתי לך?פלספנית

בעזהי"ת

זה בתיאום עם הרב נוימן, דע. משלמים לי על זה.

לשון הרע! תמחקי!רננוש!

בס"ד

אח.. 'שיכנוז שכמותך..

הכל כסף,כסף וכסף!!

איזה חוגים יש??(:נועוש=]]!!
רננה יש טרמפים תותחים מהישוב>>באישי..הכל לטובה:)
אביב שלי-יעלוש=)

מצטערת אם גרמתי לך להשמין בבית שלי.. זה לא היתה בכוונה רעה!! 

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך