תקשיבו ...אני12345

הגעתי למסקנה שאני חייבת להתחתן כבר!

("יפה חשבת..")

הענין הוא שאני לא מגיעה לזה!

(חשיבה מחוכמת)

אז..ממ..מה אני עושה ביום ראשון????????

(מה שנקרא: עבודה מעשית)

לא מגיעה לזה דרך שידוכים, לא מגיעה לזה דרך מפגשים שמפורסמים פה ושם...

מה שגורם לי לשבת ולקמט מצח ולחשוב: שושנה זלצבורגביץ' היקרה לי מאוד, עוד מעט, הווה אומר בשנה הקרובה עלינו לטובה את מתחילה להיות קשישה אמיתית עם קבלות ואיש לא ירצה אותך, לא משנה כמה את צעירה בנפשך. זה יתחיל להיראות כאילו את עם בעיית ילדותיות אובססיבית. וזה כבר לא יהיה נחמד כלל. העניין הוא שכשחשבות כאלו ורימטוטי מצח כאלו מגיעים יוצא לי החשק לאכול ולקום ולצעוד.............

אנשים  - רעיונות!!!!ברוךש
אוי..מביך..אני12345
תקשיבי!!מאמע צאדיקה

תפילה?

קואוצ'ינג?

להוריד לחץ?

מה את אומרת על זה?

נעשה.אני12345
איזה ממי את...מה זה אומר קשישה?פרח80

אני לא חושבת שאת כבר קרוב ל40 או משהו באזור הזה...

ואם כן- אז ...???????אני12345
תראי,עדיין ילדה

יש עניין ללכת לשדכנית או לזוגות אברכים שעוסקים בנושא,

אבל לא צריך להשתגע... כאילו, גישה של "את מתחילה להיות קשישה אמיתית עם קבלות ואיש לא ירצה אותך" לא תקדם אותך לשום מקום.

בתמימות ובאמונה ומתוך ביטחון בה', תעשי השתדלות (גם באפיקים שניסית והכזיבו אותך בעבר) ובקרוב בעז"ה יבוא האחד שיחליף את ה"זלצבורגביץ' " שלך בשם משפחה יותר קליט...(כמעט שברתי את שיניי בניסיון להגות אותו...מוציא לשון)

נחמד להרגיש שקראת כל הברהאני12345
באמת קראתי,אבל כדי לכתוב את זה עשיתי "העתק-הדבק&quעדיין ילדה
אם כן,אלעד
אז נסי להתחתן עם בחור בגיל 40 או באזור הזה..
פשוט.אני12345
ייתכן שמא שצריך זה....Curious

ח"ו לא להתייאש, אלא...

להרפות!

ז"א, לומר לעצמך - עד היום עשיתי את ההשתדלות שלי. מכיון שבן הזוג עדיין לא הגיע,  ואני את שלי עשיתי, אז...

להעביר את הכדור לקב"ה - להשאיר את הענין לטיפולו.

ואת - מכיון שבענין זיווג את כבר לא מטפלת - תחשבי ביינתיים איך להעביר את חייך הכי טוב עד שתתחתני בע"ה.

ו"להעביר הכי טוב" זה לחיות בצורה הכי טובה כך שגם תעשי טוב לאחרים וגם יהיה לך טוב.

גם תפנקי את עצמך (מגיע לך!) וגם תרגישי שאת מועילה בעולמנו.

ומאחלת לך בכל ליבי שתיוושעי בקרוב ממש.

ממני,

(שיודעת בדיוק על מה את מדברת).

נ.ב. תוציאח מייד מהלכסיקון את המשפט "קשישה אמיתית עם קבלות ואיש לא ירצה אותך ". אני קשישה ממך, ואם הקב"ה מחליט שיש מישהו טוב לך שירצה אותך - אז כך יהיה!

מה זה להרפות בדיוק בגלל זה מגיעים לגיל 40 רווקיםעופר האיילים
מה זה להרפות? אם לא הבנת, אסביר עוד הפעם....Curiousאחרונה

מבחינתי - "להרפות "זה  אחרי שאתה מרגיש שעשית את כל מה שיכולת, פתחת כמה שיותר "ערוצי תקשורת" (דאגת שכל מי שיכול להכיר לך - ידע שאתה קיים), ניסית ללמוד מה לשפר בעצמך בדייטים, ובכלל, ואע"פ כן - זה לא הגיע...

אז - כנראה שהעכוב אינו בידך (אל תשכח שאנו עובדים בשביל הקב"ה ולא חלילה הוא בשבילנו) , ולכן - את הגעת הזיווג תשאיר בשבילו ותתרכז בדברים טובים אחרים.

וכפי שכתבתי לשילה (ולא רק אני.....)  אף אחד לאיכול לקבוע מדוע מישהו מגיע לגיל 40, 50, 60 כשהוא רווק.

עכשיו - עם יד על הלב- כמה מתוך מליון ההצעות פסלת?shilo30

הרב קוואס אומר : אין זוג לא מוצלח יש זוג לא מודרך

אני בטוח שאם תרדי מהעץ של הדרישות (תתמקדי רק ב3-4 קיריטיות)

אז בעזרת ה' הישועה קרובה לבוא

וברור ההההההההההההההההרבהההההההההההה תפילה ואמונה

אני חושבת שבדרך לפגישה האמיתיתאני12345

אדם עובר תחנות עם עצמו. ולכן לא משנה הכמות, כמו איכות הקשר. מישהו יכול להיפגש עם מליון ואחת, אבל מה שיצא לו מזה לעצמו ועם השני, זה מס' אנשים שניתן לספור על יד אחת.

אנשים יכולים לפסול פגישה בגלל שפשוט הם לא נמצאים שם עדיין. דוגמא אחת, אולי: ישנם כאלו שנפגשו שוב אחרי מס' שנים,ורק אז הרגישו שיש בינים משהו. וישנם כאלו שנפגשו שוב אחרי מס' שנים, ואז ידעו להגיד במילים למה באמת הם לא מתאימים. 

איך אני מסכימה*שלי*

איתך בקשר לכמות ואיכות,

תמיד שואלים - "כמה יצאת כבר?" 

כאילו זה לא קשור לכמות, אלה כמה יצאתי וזה היה רלוונטי .

נראה לך שאתה מחדש משהו?Curious

מנין לך כמה מועמדים פסלו אותה מסיבה לא מוצדקת?

ומדוע אינך דן אותה לכף זכות וחושב שאולי היא ירדה מהעץ כבר מזמן מזמן? (מה, היא נולדה אתמול?)

באיזו זכות אתה מסיק שהיא לא עשתה את זה?

ובינינו, לא חסרים סיפורים על אנשים (משני המינים) שעשו שטויות - וכן התחתנו ב"ה.

ולאף אחד מאתנו אין זכות לקבוע מדוע מישהו נשאר רווק!

אז קצת עין טובה באמת לא תזיק...

תרגיעו, בבקשהאני12345

לא נעלבתי ולא נפגעתי וטוב לי לשמוע. הכל בסדר.

אמנם טוב שלא נעלבת...Curious

אבל הדברים האלה יכולים לפגוע - ובצדק רב, כי לא כל מי שלא התחתן זה אומר שפסל שלא בצדק.

והבטחון שבו שילה כתב :

"אני בטוח שאם תרדי מהעץ של הדרישות (תתמקדי רק ב3-4 קיריטיות)

אז בעזרת ה' הישועה קרובה לבוא"

הוא ישר הניח (באיזו זכות בדיוק?) שאת נמצאת על עץ גבוה, ועוד לא ירדת ממנו

אז ב"ה שלא נפגעת, אבל הוא לא כתב כשורה.

ושילה היקר, אני מניחה שאמנם ישנם מקרים (רבים או לא - לא רלוונטי) שאדם לא נישא כי הקריטריונים גבוהים מדי, אבל במקרה זה:

א. אין לאף אחד זכות להניח את זה באופן גורף. (יש פה גם ענין של התנשאות כאשר זה מגיע ממישהו נשוי...)

ב. אם רוצים לבדוק את אותה נקודה, אפשר לומר לבן-אדם (אני בונה ניסוח אחר לתשובתך המקורית)

" בהנחה שכבר מזמן עשית חזק חושבים, נשארת רק עם 3-4 הנקודות החשובות באמת, ואע"פ עדיין לא נישאת - מה שנשאר זה להתפלל ובע"ה הישועה קרובה לבוא".

ואז - אם הבן-אדם באמת כבר עשה את הבירור מזמן - לא קרה כלום...

ואם הוא לא עשה - אז שידרת לו לעשות, בלי לפגוע ובלי להתנשא...

אז בעזרת ה' הישועה קרובה לבוא 

"""

אין לי שום כוונה לפגוע באף אחדshilo30

וסליחה אם פגעתי במישהו (או במשהי)

אבל זה התאוריה שלי (גם אם היא לא נכונה) .......שחוותי לאורך כל שנות חיפושי והיו אלה שנים של חוסר ישע ומצוקה רבה

ואני חייב להגיד שלך שמהנסיון הרב שלי אם אדם מתמקד על מספר דרישות הוא מצליח להתחתן

וכאשר מדי פעם עשיתי את חשבון הנפש הבנתי שיכלתי להתחתן המון שנים קודם וככל שעבר הזמן הבנתי שהרבה פעמים היו לי טעויות בשיקול הדעת  

וכבר אמרו חז"ל פחות דרגא ונסיב אישה (תוריד את האף ותתחתן עם אישה )

ונאמן הוא ה' שעושה מלאכתו ........(מזווג זיווגים וכו')

ולכן לפי התאוריה שלי (ונכון שזרקתי הרבה וזרקו אותי עוד יותר הרבה) אם הייתי מוריד את האף ולא הייתי ממהר לזרוק (את אלה שהיו מוכנות להמשיך את הקשר )  ייתכן שהייתי מתחתן קודם

ושוב התנצלות אם פגעתי במשהו

וברוררררררררררררררררררררר שחובת התפילה היא מעל הכל כי הכל ממנו

קודם כל - מה שפגע היה...Curious

שאתה ישר דנת אותה לכף חובה (שהיא על עץ גבוה), והיית בטוח שאתה יודע מה הפתרון לבעייתה, מבלי לחשוב שאולי אתה בא לחדש משהו שידוע לה מגיל 17 בערך...

אתה מדבר על "הנסיון  הרב שלך". איני יודעת מהיכן צברת נסיון כזה, אולם נסיון החיים שלי (שלפי הניק שלך הוא יותר מרובה משלך) הראה לי ש:

1. יש אנשים שעשו טעויות מהסוג שאתה מדבר עליהן והתחתנו.

2. יש אנשים שהדרישות היו הגיוניות - ועדיין לא...

3. ישנם אנשים שניסו לרדת מדרישות שלא היו צריכים לרדת מהן - ואכלו אותה...

ובעצם, כשאני קוראת מה שאתה כותב עוד הפעם - אם אני מבינה נכון, אתה מדבר על נסיון החיים שלך בלבד. כלומר - מה שעבר עליך...

אז לא נותר לי אלא להזכיר לך מה שכתבתי קודם - יש אנשים שנופלים בקטגוריה שאתה מתאר (אני מבינה שאתה היית שייך אליהם), אבל זה לא אומר שכולם כך (ואתה לקחת את זה כאקסיומה...) וגם, אם אתה רוצה לבדוק עם רווק מבוגר את הנקודה הזו (דרישות לא תקינות) - יש דרך לעשות את זה... (ראה התשובה שלי מקודם)

אני מקווה שהבנו אחד את השני

אז מה את אומרת ....ש-ה' לא עשה את מלאכתוshilo30

וכבר אמרו חז"ל שמיום שנברא העולם ה' מזווג זיווים ........ו-ה' מצפה מאדם שישא אישה (עד גיל מסויים) ואחר כך הוא כבר כועס עליו............

מה שאני אומר שמי שנמצא ברכבת לפעמים מפספס את התחנה ודין מידה במידה לא בטלה .........

ולכן אני יוצא מתוך הנחה שמי שלא התחתן זה בגלל האדם עצמו (ונאמן הוא ה' שיעשה את מלאכתו)

מה את חושבת שאני לא חושב על עצמי את אותו דבר.......ברור לי שכל שנות סבל הרווקות שלי נבעו בגללי...... אז מה אני צריך להאשים את המערכת את המשפחה, את העולם...........לא

ה' מחכה לנו (פתח לי כחודו של מחט ואפתח לך עולם מלא............אבל פתחתי מאה חודים- יתכן שכך את חושבת אבל כנראה לא השתמשת במפתח הנכון............אולי ה' מחכה לתפילות , אולי ה' כועס כי......., אולי יש עוד נוגעים בדבר.........לא יודע, אבל מה שאני יודע שאני מאמין באמונה שלמה ב-ה' ובחז"ל וכיוון ש-ה' מזווג זיווגים- זה סימן שהבעיה היא בי )כי הוא כבר סידר לי את זה עכשיו נשארה ההשתדלות שלי........

וחבל שאת כועסת ומוציאה דברים מפורפורציות.........

מהמצפה לישועות שילה

קצת הרבנית ימימהens62

היא ממש יוצאת בידיוק נגד התפיסה הזאת!

היא מסבירה שאנשים הם רווקים לא כי הם מכוערים או רעים (יש מכוערים שהתחתנו) ולא כי הם בררנים או טועים. הם רווקים כי כך השם רצה. לכל דבר יש זמן מתאים וקוראים לזה "שעה טובה" ובזמן הזה נתחתן. בנתיים,כך השם רצה!

למה? לא הכל אנחנו יכולים להבין "כי לא מחשבותיי מחשבותיכם".

אני לא מבינה למה אתה חושב שאתה יכול להבין בכלל את הרצונות של הקב"ה. יש לו כל כך הרבה חישבוים ולא תמיד זה קשור אלינו.

חשבתי שאולי הסיבה שלא התחתנת צעיר זה פשוט בגלל שכך השם רצה וזה בכלל לא קשור אליך.

השם זימן לך את אשתך בידיוק בזמן המתאים. איך יכולת להתחתן מוקדם יותר אם לא הכרת אותה לפני כן. הוא רצה שאתה תתחתן איתה וזה היה הזמן להפגיש בינכם.

לא הכל קשור אליך! זאת  ממש אגואיסטי לחשוב כך

זה לא אומר שאנחנו צריכים לנער מעל עצמינו את האחריות. ברור שצריך להתפלל ולבכות וצריך לעשות כל מה שרק ניתן כדי לפגוש את המיועד אבל לא נראה לי שיש כאן מצב של חוסר השתדלות.

ולהגיד לרווק או רווקה שהיא בררנית זה כל כך נורא! אני חושבת שכולנו יודעים עמוק בפנים מה אנחנו יכולים להכיל ומה לא ואם לא התחתנו,כנראה שהבחור באמת לא היה מתאים לנו. זה לא בררנות!

אתה "ירדת מהעץ הגבוה"? התפשרת? אשתך יודעת שככה אתה רואה אותה? בתור פשרה?

אם באמת התייסרת בתור רווק אתה אמור לדעת יותר מכולם עד כמה אנחנו משתוקקים להתחתן ועד כמה אנחנו משתדלים ומנסים אבל מה לעשות? ככה השם רוצה.

הקב"ה מזווג זיווגים. אין לי לרגע ספק בזה אבל הוא גם מחליט מתי הזיווג הזה יקרה ויש כאלה שצריכים לחכות קצת.

ו-ה' מצפה מאדם שישא אישה (עד גיל מסויים)

איפה זה כתוב בתורה בידיוק? זה הדרכה של חז"ל שכבר ממזמן לא רלוונטית. אני לא רוצה לחשוב כמה ילדים מוכים וכמה זוגיות דפוקה הייתה בארץ אם כל בן 18 היה מתחתן. צר לי אבל אנחנו לא במקום הזה היום ובחורים בני 18 לא בשלים לנישואין. זה לא כתוב באף מקום אחר שצריך להתחתן עד גיל מסוים. צריך ללדת ילדים אז צריך להתחתן בזמן כדי ללדת ילדים. אם חס וחלילה נגיע לגיל שכבר לא נוכל לקיים את המצווה הזאת נעצור ונשאל למה.

אגב, אתה גם מסתכל בביקורתיות על עקרים ועקרות? כי גם להם יש ציווי מפורש שהם לא ממלאים. אולי גם הם אשמים.

"ולכן אני יוצא מתוך הנחה שמי שלא התחתן זה בגלל האדם עצמו "

זאת מחשבה כל כך מסוכנת. אתה לא יכול ליצור את ההנחה הזאת! אין לך שום דרך לדעת.

כמה וכמה טעויות....Curious

קודם כל - אל תדביק לי את המילה "כעס" -אנ י לא כועסת על אף אחד.

מה שאני אולי כן - זה "נפגעת" - ממך. אז אם מישהו נפגע ממך - בדוק את עצמך מה לא היית בסדר, ואל תאשים אותו ב"כעס" ובזה אתה מטיל את האחריות עליו.

אני גם לא מוציאה דברים מפרופורציות (עובדה - קיבלת לפחות עוד 2 תגובות דומות לזו שלי) - למעשה, נראה לי שאתה משתמש במשפט הזה כקלישאה להתנגח בי - חבל....

ולענין :

קודם כל, החובה להינשא שאתה מדבר עליה היא על הגבר ולא על האשה. כך שכל מה שאתה כותב לא נכלל על נשים.

וכעת לגבי גברים:

האם האם אתה לשפוט כמה וכמה מגדולי האומה (אז והיום) שנישאו בגיל מבוגר? (אני מתאפקת בכח לא לכתוב שמות מפורשים, אבל אלה אנשים שקטווננו מלשפוט)

אז הסיפור שלך היה כזה. טוב שנישאת, (ואם אתה אומר שעשית שטויות - הא ראיה שלא פספסת את זווגך) - שלא תכליל אחרים - אמרתי קודם, אבל מי אמר לך שאלה שלא התחתנו מאשימים את המערכת, או מאשימים מישהו בכלל?

מדוע אתה מחפש אשמים - הם לא מחפשים...

לחפש את המפתח הנכון - זה בדיוק מה שהם מנסים לעשות,

ולחלקם - אינך מחדש לצערנו.....

כתבת בשרשור אחר שאתה מנסה לעזור, זו בהחלט יוזמה ברוכה, רק שתבדוק את עצמך שזה לא בא ממקור של התנשאות.

הכי טוב לכתוב "מהנסיון שלי", אבל אנא - אל תסיק לגבי אף אחד שזה כמו המקרה שלך.

אף אחד לא יכול להסיק את זה....

ו 

מדהים אבל נתתם לי כמה חידושים- תודהshilo30

ובכן...... לפי החידושים- הבהרה................

בנות.......אתן כנראה לא יודעות מה זה בנים...........

הדרישות שלהם לפני הבליידדיט הם מפגרות דגמאות:

(אני רוצה שהיא תהיה 167-173, צבע, סיימה תואר ראשון, בעלת רשיון נהיגה וכו')

ולכן : כאשר אדם בא לדייט שלו עם דרישות כאלה ופתאום מסתבר שאין לה רשיון נהיגה או אם נראית נמוכה מדי בעיניך (אני לא מדבר על קיצונייות)- אז הוא פוסל.............ולכן אמרתי שצריך לרדת מהדרישות- התפשרות כן.........שטות.........גם כן-

חלק מהדרישות שלי היו לדוגמא- תואר ראשון ונהיגה- אז בסוף התפשרתי- והתחתנתי עם אחת בלי זה - האם זה "התפשרות" כן - האם זה רלוונטי היום- לא היום היא עם תואר ראשון ורשיון נהיגה,

אנשים יכולים לרצות ברשימת המכולת של הדרישות- שטויות- ועל זה אני מדבר.(ושוב כל מקרה לגופו- ואולי מה שצריך לראות זה את הפוטנציאל ולאו דווקא את הנוכח)

עכשיו :

בגמרא כתוב :40 ימים לפני לידתו של אדם קובעים לו מי תהיה בת זוגו ומצד שני הגמרא מדברת על זיווג לפי מעשים.....היתכן שואלת הגמרא או זה או זה.......עונה הגמרא ....זה זיווג ראשון זה זיווג שני .... להרחבה: http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/7478

והחידוש שחודש לי היום(ולאור העובדה שכל הנפגעות היו נשים, ולאור העובדה שהרבנית ימימה - שמדברת לנשים אמרה שזה לא אשמתכן)

אז ככה- דבר ראשון זה באשמת הגבר- שהרי מחובתו של הגבר להינשא- ולא האישה ולא בכדי

וכמו שכתוב בגמרא קובעים לו מי בת זוגו- (ולא קובעים לה מי בן זוגה)

ולכן אנחנו הגברים צריכים לחזור בתשובה, להתפלל, ולשנות את מעשינו על מנת שנמצא את בת הזוג שלנו- אם יש אשמים ברור- (נאמן הוא ה' - שעושה את מלאכתו)

האם אשמות הבנות (לא כי אתן  מחכות לגבר שלכן -ההוא מה-40 יום לפני הלידה שיחזור בתשובה)-ובכן ובכל זאת האם ה' נותן צער ולא במשפט?---(אני לא רוצה לענות על זה - כי אני לא רוצה לפגוע)

ועוד תאוריה מעניינת:

אם 40 יום לפני לדתו של אדם קובעים לו מי תהיה בת זוגו (הראשונה)

ואדם חייב להתחתן בגיל 18 - לפי ההלכה

וגיל בגרות לאישה הוא 12 

אם כך האם זה לא אומר שמי שהתחתן עם משהי שהיא קטנה ממנו ב-6 שנים הפרש- שהיא בעצם לא בת זוגו האמיתית (הראשונה)- ותחשבו על זה

אל תדבר בשמנו בבקשה....nick

לא אין רשימת קניות כזאת. לאף בחור שאני מכיר אין רשימת קניות כזאת. ה"רשימות" הן דווקא על הנושאים החשובים. 

לא הבנתי - יש רשימות או אין רשימותshilo30

אני מוכן להתערב איתך שמתוך  "הרשימות" 50% אתה יכול למחוק..........

וואי, שילה, אתה מקשקש! וזה גם לא יפה!והוא פלאי

זה פוגע, זה לא נכון, זה לא מקדם, די עם הדיקלומים הללו!!

זה מעצבן ברמות!

ובכלל אין זכות לנשוי לדבר ככה לרווקים!

סליחה אבל זה בדיוק כמו לרדת על מישהו שאין לו ילדים.

מסכימה עם והוא פלאי...אנונימי (פותח)

לה"ו

שילה לטענתך אתה משתתף בפורום הזה כי כואב לך על ריבוי הרווקים, כי אתה מנסה לעזור  ולפתוח את העניים...

אז סליחה אבל זו ממש לא הדרך,

בצורה של שיפוטיות אתה בחיים לא תממש את השאיפות הללו,

להפך-אתה משיג רק סלידה!

אם  אני12345 לא נעלבה אז סליחה אבל אני נעלבתי!

מה זה אמור להביע?

מאיפה אתה יודע למה אני רווקה?

מה אתה מזכיר של הקב"ה?

אולי אני בסדר גמור וזה תיקון שעלי לעבור?

מי שמך שופט?

אתה לא נותן עצות-אתה מטיף! וזה ממש לא נעים...

סליחה על הבוטות אבל זה ממש לא נעים...

כל הישועות!!!

ושבעז"ה נדע רק שמחות וטוב גלוי!

אין מנוס ממחשבות כאלה מפעם לפעם. זה בסדר,יהודית פוגל

אבל אחרי שנהנית מהן, הלאה הלאה, מורל גבוה וזה יקרה בעז"ה

סתם עיצה לא יודע כמה זה עוזר אבלshilo30

לדעתי את צריכה לצאת לכמה שיותר מקומות ולהיות במגע ישיר או עקיף אם האולוסיה שלנו (הדתיים)

וב"ה והרבה תפילה בסוף זה יעבוד..........

להלן דוגמאות:

ללכת לבית הכנסת .......גם אם זה אומר שלוש תפילות ביום.......מצחיק אבל לפעמים בנים פוזלים לעזרת נשים (לא בכוונה).

לשנות את בית הכנסת.......אולי בבית כנסת אחר נמצא האביר........או הסבא שלו או דוד שלו או אמא שלו או .....אני חושב שהבנת.

ללכת לכל מיני הרצות של רבנים אבל לא כאלה שמפרידות לגמרי בין הבנים לבנות בסגנון חומת יריחו אלא כאלה שעדיין רואים אחד את השני..........

ובכל מקרה לכל מקום שאת הולכת חייבת להיות התמדה כי הבחור מצד שלו..........בפעם הראשונה מתפדח לדבר אז אם הלכת רק לפעם אחת ואין אפשרות להשיג אותך אז זה אבוד........ובפעם השניה הוא כמעט פונה אליך....אבל הוא נעצר ובסוף לאחר מספר פעמים הוא אוזר אומץ ומבקש מהחבר שלו שידבר איתך(אמיץ אה)

בכל מקרה חשוב להגיש שהמטרה שלך צריכה להיות המטרה האמיתית כלומר אם את הולכת להתפלל תלכי להתפלל ולא לחפש את הנסיך אם את הולכת להרצאה תלכי להרצאה ולא לחפש את הנסיך ותבטיחי ב-ה' שהוא יעזור ואת את שואלת למה........כי משום מה הדברים האלה משודרים מתת מודע וכאשר אישה לא באמת מחפשת היא פתאום במבול של הצעות..........(מרפי -אולי ) או אולי זה סתם פסיכולגיה הפוכה שכשאת מחפשת את משרדת משהו שלילי באוויר שמשום מה הבנים קולטים אותו.........אין לי הסבר  למה אבל זה ככה.

אני מקווה שעזרתי ואני מתנצל על כל עוגמת הנפש שהשרתי בסביבה

מהמצפה לישועה .......תמיד

שילה

פעמים בנים פוזלים לעזרת נשים?נמרוד

אני לא מאמין!

תודה בתי כנסת (כנסיות??) אני כבר מכירה..אני12345

אבל אשמח לשמוע הצעות לשיעורים מעניינים למיניהם. מכל הסוגים.

מה לגבי ללכת לדודים /בני דודים /חברות לשבתshilo30

ואז ללכת איתם לבית הכנסת שם ואז שם תוכלי אולי להכיר אנשים שלא הכרת?

לגבי שיעורים נראה לי שאפשר ליצור קשר עם "ערכים" או כל ארגון אחר -צריך קצת להתאמץ ולחפש באינטרנט ושם יגידו לך על שיעורים באזור מקום מגורייך...........

בהצלחה

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

וואלהLavender

יכול להיות, ויש גם תופעה הפוכה.

בסוף כל אחד עם החוסר מודעות/ מודעות עצמית שיש לו.

וגם תלוי רף של אנשים.

אם ניקח אותך כדוגמא, החמיאו לך שאתה נראה חזק, כנראה אתה חזק לעומת אחרים אך הגיוני שאתה משווה את עצמך למתאמנים אחרים/ לרף מסוים שאתה שואף להגיע אליו ולכן בתחושה שלך אתה עוד לא שם.

ויש סתם אנשים נחיתיים שאין להם את המסוגלות להפנים שיש בהם ערך.

וגם כאלו שמתקשים לקבל מחמאות, בנות בד"כ(:

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צודקת לגמריintuscrepidam
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בגלל ששנינו סובייקטים שוניםadvfb

לך חסד זה ערך משמעותי מאוד ולא משנה לך כל כך איזה צורה הוא לובש, ולי כן משנה.

זה לא עניין של נכון או לא נכון, זה עניין של מה אתה תופס ממנו.

ערכים נותנים משהו בודאי לא בעניין הצר של האנוכיות, אלא בעניין שאתה תופס מהם.

יכול להיות שהערך של החסד פחות תופס אצלי מקום, אולי כי אני איש של מידת הדין...

וזה כל היופי שאנשים שונים

ולכן כל אחד תופס אותו משהו אחר בבן או בת הזוג.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך