היא ממש יוצאת בידיוק נגד התפיסה הזאת!
היא מסבירה שאנשים הם רווקים לא כי הם מכוערים או רעים (יש מכוערים שהתחתנו) ולא כי הם בררנים או טועים. הם רווקים כי כך השם רצה. לכל דבר יש זמן מתאים וקוראים לזה "שעה טובה" ובזמן הזה נתחתן. בנתיים,כך השם רצה!
למה? לא הכל אנחנו יכולים להבין "כי לא מחשבותיי מחשבותיכם".
אני לא מבינה למה אתה חושב שאתה יכול להבין בכלל את הרצונות של הקב"ה. יש לו כל כך הרבה חישבוים ולא תמיד זה קשור אלינו.
חשבתי שאולי הסיבה שלא התחתנת צעיר זה פשוט בגלל שכך השם רצה וזה בכלל לא קשור אליך.
השם זימן לך את אשתך בידיוק בזמן המתאים. איך יכולת להתחתן מוקדם יותר אם לא הכרת אותה לפני כן. הוא רצה שאתה תתחתן איתה וזה היה הזמן להפגיש בינכם.
לא הכל קשור אליך! זאת ממש אגואיסטי לחשוב כך
זה לא אומר שאנחנו צריכים לנער מעל עצמינו את האחריות. ברור שצריך להתפלל ולבכות וצריך לעשות כל מה שרק ניתן כדי לפגוש את המיועד אבל לא נראה לי שיש כאן מצב של חוסר השתדלות.
ולהגיד לרווק או רווקה שהיא בררנית זה כל כך נורא! אני חושבת שכולנו יודעים עמוק בפנים מה אנחנו יכולים להכיל ומה לא ואם לא התחתנו,כנראה שהבחור באמת לא היה מתאים לנו. זה לא בררנות!
אתה "ירדת מהעץ הגבוה"? התפשרת? אשתך יודעת שככה אתה רואה אותה? בתור פשרה?
אם באמת התייסרת בתור רווק אתה אמור לדעת יותר מכולם עד כמה אנחנו משתוקקים להתחתן ועד כמה אנחנו משתדלים ומנסים אבל מה לעשות? ככה השם רוצה.
הקב"ה מזווג זיווגים. אין לי לרגע ספק בזה אבל הוא גם מחליט מתי הזיווג הזה יקרה ויש כאלה שצריכים לחכות קצת.
ו-ה' מצפה מאדם שישא אישה (עד גיל מסויים)
איפה זה כתוב בתורה בידיוק? זה הדרכה של חז"ל שכבר ממזמן לא רלוונטית. אני לא רוצה לחשוב כמה ילדים מוכים וכמה זוגיות דפוקה הייתה בארץ אם כל בן 18 היה מתחתן. צר לי אבל אנחנו לא במקום הזה היום ובחורים בני 18 לא בשלים לנישואין. זה לא כתוב באף מקום אחר שצריך להתחתן עד גיל מסוים. צריך ללדת ילדים אז צריך להתחתן בזמן כדי ללדת ילדים. אם חס וחלילה נגיע לגיל שכבר לא נוכל לקיים את המצווה הזאת נעצור ונשאל למה.
אגב, אתה גם מסתכל בביקורתיות על עקרים ועקרות? כי גם להם יש ציווי מפורש שהם לא ממלאים. אולי גם הם אשמים.
"ולכן אני יוצא מתוך הנחה שמי שלא התחתן זה בגלל האדם עצמו "
זאת מחשבה כל כך מסוכנת. אתה לא יכול ליצור את ההנחה הזאת! אין לך שום דרך לדעת.