2 דברים לקחו לי זמן- הראשון, להחליט לענות, כי זה דורש סבלנות. השני- ללמוד בחיי הנישואין שלי איך עושים את זה נכון יותר.
שימי לב :
א. איך את מעירה ולא רק מה את מעירה. עדיף: אני מעדיפה ש... ולא: למה אתה עושה כך?- אמירה כזו מקבלת את העובדה שלמרבית הדברים בחיינו יש שיטות שונות בהן הן יכולות להעשות רק שלי אישית יש העדפה ואין זה אומר כלל שבן זוגי עושה משהו שאינו בסדר! (טוב גם להפנים את זה בשכל...)
ב. מתי את מעירה. אם הוא השתדל לעשות משהו כי הוא חושב שכך טוב לעשות והוא התכוון לטוב אזי הדבר הפוגע ביותר כעת יכול להיות שתעירי לו. לעומת זאת אם את מבקשת עזרה שוב או שאתם מתקרבים לסיטואציה דומה עוד פעם, זה המקום לומר ( בניסוח הקודם...) אולי כדאי ש... אני מעדיפה ש... נראה לי כדאי...
ג. דברים שחזרו ונישנו, אם אפשרי שרק את תתעסקי בהם- מדובר בעיקר בעבודות בית ולא בעבודת חינוך הילדים- כי שם א"א לרב לנתק הורה אחד. אז קחי אותם על עצמך ותשתדלי למנוע בכלל את המצב שהוא שוב צריך " לעמוד לדין" על תיפקודו בביצוע המשימה
ד. עין טובה- נסי לראות מה מוביל אותו, בד"כ תגלי שיש לו רצון טוב. ושהוא באמת משתדל.. אולי לא מודע להכל. אולי הנסיונות שלו שונים משלך.
ה. על כל הערה- פי 10 מחמאות. ומחמאות ענייניות. לא"אתה מקסים" אלא "עזר לי מאד שעשית..." או "מצא חן בעיני מאד איך שעשית..." " מאד צירתי הדרך בה ..." הדבר תורה היה מעניין ממש... הייתי צריכה לשלוח אותך לישיבה- מה פתאום אתה עובד...?" ( סת..ם) . אין מחמאות- אין הערות! ותמיד תמיד אפשר למצוא. לא כל דבר שהוא שגרתי הוא גם מובן מאליו.
כל הנ"ל נוגע גם לעידוד ילדים לעזרה בבית ולהשתלבות בחברה, זה גם נוגע לכל אחת מאיתנו בעבודה ( חישבי על איך היית רוצה את הבוס שלך...) לכל אחד כתלמיד (חישבי על ילד שסופג ממורה בקורת- ממי יקבל אותה בהפנמה - ממורה שמגלה הערכה גם על דברים טובים או ממורה שבעיקר מעיר על השלילי? )
ו. אני אולי אומרת דבר שאינו מקובל שיישמע אבל נאמר משנות נסיון כלשהן והתייעצויות מספיקות: בענייני חינוך, האבא קובע! לא נעים לך? כרגע תבלעי, הציגי בפני הילד את האמת שעומדת מאחורי דרכו של האבא (כך גם תשנני אותה לעצמך) ורק הרבה מאוחר יותר הקימו על זה דיון הפותח ב" אני לא מבינה למה...וכדומה" ובמילים אחרות-שוב, בניסוח המקבל את העובדה שיש כמה אפשרויות שיכולות להיות נכונות! ועכשיו לדוג' אישית . יש לי בן שחינוכו דרש הרבה מאיתנו. לא תמיד הסכמתי עם בעלי אולי כי לא ראיתי את המציאות כמותו. אבל בו ביום שהחלטתי שאני לא מעורבת יותר בנעשה בביה"ס אלא רק בעלי- הוא מקבל ההערות השליליות וחותם עליהן, הוא חותם על ההערות החיוביות שבני מראה לי, הוא הולך לאסיפות הורים, הוא מדבר עם היועצת ( כמובן שאני מלווה) בקיצור- הוא מוביל הדרך בנושא- המצב השתפר פלאים. כי יש דרך ויש כיוון וזה עדיף על כל דבר אחר. גם אם חושבים שיש דרך טובה יותר- בלבול בין שתי דרכים שונות הוא הגרוע מבין כולם.
ועם הזמן וההפנמה אני מקבלת בשמחה את שיטתו של בעלי. אמנם עדיין אנו מעלים לדיון נושאים שצריך, עדיין אני שואלת כשאיני מבינה אך זה מגיע ממקום של נסיון להבין ולא ממקום של התרסה- אלו שני דברים שונים בתכלית
הצלחה רבה ובשורות טובות. עבודה נעימה!