שלום לך,
לגבי הסוגיה ההלכתית, לא בה הייתי רוצה להתמקד בתגובה שלי. ישנם הומוסקסואלים דתיים רבים, ולהם פתרונות שונים בנוגע לסוגיה ההלכתית (הימנעות ממעשה משכב זכר הוא אחד מהם) , אך כאמור, דיון מפורט יותר בנושא הזה ניתן למצוא למשל באתר "חברותא".
אני רוצה להתייחס לסוגיה אחרת חשובה מאוד, והיא התחושות וההתמודדות הקשה של אדם אורתודוכסי הומוסקסואל. .
וכאן הפניה שלי היא ישירות אלך כותב יקר. מלבד הסוגיה ההלכתית, חשובה מאוד גם רווחתך הנפשית, היכולת שלך לקבל תמיכה, אוזן קשבת והזדהות ממי שכמוך התמודד עם הסוגיה הזו, מי שחווה זאת על בשרו, ויודע ומכיר את תחושות המצוקה, לעיתים האשמה, הבלבול, הפחד מה יהיה בעתיד, איך תקבל זאת החברה....
חשוב שתשמעי גברים אחרים – מן החברה הדתית – אשר התמודדו עם הנטייה המינית שלהם, תוך המשך הקפדה על שמירת אורך חייהם הדתי. כיצד עשו זאת? מה המסלול שעבר על כל אחד? איזה אורך חיים כל אחד מנהל? אילו תגובות קיבלו מן החברה? המשפחה? האם היו כאלו שבחרו להסתיר, לעומת אחרים שחלקו את העובר עליהם עם אחרים (משפחה? חברים?). חשוב שתדע שהיום גברים רבים משלבים בין אורך חיים דתי לבין קבלה והכרה בנטייתן המינית, ומנהלים אורך חיים שלם, מאמין ונאמן.
כדאי לך להיות בקשר עם ארגון "חברותא".
ארגון חברותא הוקם על ידי בוגרי ישיבות הסדר ומכינות קדם צבאיות. הארגון כולל אתר אינטרנט המתעדכן על בסיס שבועי, וכן פעילויות ומפגשים חודשיים. חברותא עורכת מפגש אחת לחודש. המפגשים אינם מפגשי תמיכה אלא מפגשים חברתיים. רוב המשתתפים בפגישות הם דתיים, מיעוטם דתל"שים (דתיים לשעבר), מקצת מסורתיים. רוב המשתתפים בארון. למפגשים באים אנשים מכל הגילים (18 והלאה). תוכן המפגשים משתנה ומגוון: דיון, סרט, הרצאה, פעילות, טיול.
האני מאמין של הארגון כולל מחויבות להלכה היהודית האורתודקסית, וזאת תוך מאמץ שהומואים דתיים ימצאו בית חם ואוהב באתר.
כתובת אתר הארגון: http://havruta.org.il/
להצטרפות לפגישות ולפעולות יש להצטרף לרשימת התפוצה האלקטרונית באתר הארגון.
מעבר לכך:
שמי גיל ואני מתנדב ב"יש עם מי לדבר". זהו קו התמיכה והקשב של אגודת ההומואים, והלסביות. אם תתקשר אלינו תוכל למצוא מילה חמה, להתייעץ על כל הדברים שמבלבלים, אפשר גם לבכות אם רוצים, והעיקר - לספר את סיפורך ולחשוב ביחד עם המתנדב או המתנדבת מה כדאי ונכון בעבורך באופן אישי.
הקו הוא קו מקצועי ונמצא תחת פיקוח של עובדים סוציאלים ופסיכולוגים, וכמובן אנונימי, כך שאינך צריך להזדהות.
הקו פועל בימים א-ה בשעות 1930-2230 והטלפון הוא 03-6205591
אפשר גם לפנות אלינו במייל: yesh@glbt.org.il
בברכה
גיל – מתנדב ב"יש עם מי לדבר"