אוי לה לאותה בושה!!!אחותו

במקום שפפריקה ועקיבא יתנגחו ביניהם על מומחיותם בענייני שמרים- הנה שאלה מבורה בנושא, תרגישו מלכים עלי, חופשי!!!

 

שאלות על העוגות שמרים האלה...

1. למה עוגות השמרים שלי אף פעם אינן טעימות כמו של השכנות שמהן לקחתי את המתכון לבצק? כמה ואיך כבר אפשר לקלקל עוגת שמרים ? זמן אפיה? התפחה? סוג הקמח? שמרים???? מה קורה כאן? ( המוצרים בהם אני משתמשת תמיד בתוקף)  הן תמיד יותר כבדות כאלו... פחות רכות, נימוחות ואווריריות משל האחרות ( די, אני מרייירת עוד רגע)

 

2. בושת הבושות- למה התכוון המשורר עקיבא מאומרו "לסגור היטב את העוגה"? אתה מתכוון לזה שיש לך איזה טריק איך העוגות שלי לא יפתחו באפיה והשוקולד יזל וישרף על התבנית? ( שאח"כ צריך לנקות...)

 

3. לשיא הפדיחה- מה ההבדל בין בצק של עוגה לזה של קרואסון או רוגלך, ובכלל מה ההבדל בין הקרואסון לרוגלך פרט לגודלו? (וואי וואי , אוי לחרפה, אחרי זמן כה רב בפורום עוד לא למדתי כלום...)

 

תודה למשיבים המומחים!

מידיעותי הדלותיהודיה מא"י
1. בצק שמרים מצריך מומחיות/נסיון רב יותר מעוגות אחרות.
סדר הכנסת החומרים לקערה, לישה טובה, טמפ' נכונה של המים, חומרי גלם איכותיים, התפחה טובה, ואפייה טובה כולם גורמים חשובים בהצלחת בצק שמרים. אז אומנם אני לא מכינה עוגות שמרים בדר"כ, אבל מיסיוני עם חלות:
א. לשים בקערה קודם את המים, שמן ביצים וכו'. לערבב עם הנוזלים גם את המלח. לערבב בקערה נפרדת את הקמח, השמרים (אם משתמשים ביבשים) הסוכר ותבלינים. ואז לשפוך את הקמח לתוך המים ולא להפך.
ב. ללוש היטב היטב. אם את משתמשת במעבד מזון חשמלי ללישה להשתמש במתכונים שכוללים זמני לישה למעבד מזון חשמלי.
ג. להכין ראש עיסה
ד. בצק שמרים תופח בטמפרטורה חמימה - זה אומר שאם קר שים אותו לתפוח בתנור. אני מסיפה גם תבנית עם מים שמונעת ממנו להתייבש מהתנור.
ה. בצק שמרים נכנס לאפייה בתנור חם!
זה מה שעולה לי לעת עתה.
2. יש טריק לכל צורה של עוגת שמרים. אני בטוחה שרבנו עקיבא ידע להסביר טוב יותר. אבל אם תשימי נייר אפייה יהיה לך קל יותר לנקות את התבנית. גם לשים כמויות מדודות של מילוי עוזר למנוע בריחה המונית.
3. עוגה את מתכוונת לגבעונית? לגבעונית יש בכלל בלילה רכה יותר שלא ניתנת ללישה. חוץ מזה שלכל סוג של עוגה/עוגיות שמרים יש מתכון מסורתי משל עצמן, אבל זה לא באמת משנה. רוגלך משתמשים בבצק שמרים כרוך, שזה בצק שמרים שקיפלו כמו התחלה של בצק עלים.
ולגבי הקוראסון והרוגלך - בקוראסון יש מילוי באמצע והרבה, וברוגלך מרוחה שכבה דקה לאורך כל האורך. רוגלך גם מקבל את טעמו המתוק ממי הסוכר ששופכים עליו אח"כ והוא עשוי משתי שכבות בצק עם מילוי באמצע.
(את כל הנ"ל למדתי מגיסי הקונדיטור)
|מתמוגג|איזה טוב ה'!!!!

אני מחכה לשאלות בתחום מומחיותי חיוך

 

לא מזמן היה שרשור שבו גיליתי (כמעט) את כל רזי המקצוע מי שמוכן/ה להעלות קישור בשמחה. ובינתיים אענה על השאלות הנ"ל:

 

1. נכון כל המצות הם רק מקמח ומים? אז למה יש הבדל בטעם? - בגלל הזיעה שבידייםצוחק. וברצינות - כל אחד מהדברים שכתבת בהחלט יכול להשפיע על התוצאה הסופית. 

 

2. ישנם טכניקות סגירה שונות עבור כל סוג עוגה המכנה המשותף לכולן הוא מניעת בריחת המילוי. בשרשור הנ"ל פירטתי סוגי סגירה שונים.

 

3. אין הבדל בין הבצקים יש הבדל בעובי הרידוד, במילוי, בטכניקות השונות הנצרכות להכנה וכמובן בתוצאה הסופית. הקוראסון הוא עוגיה סגורה עם מילוי שנוזל באפיה אם לא סוגרים כמו שצריך. הרוגלך מראש לא מתמודד עם שאלת הנזילות כי המילוי עשוי בדומה לכדורי שוקולד עם פירורים וכך הוא לא נוזל. ברוגלך המילוי מרודד בין שתי שכבות בצק.

 

סדנאות עוגות שמרים מתקיימות אצלי בבית לפי הזמנה מראשצוחקצוחקצוחק

 

טוב... אז ככה:אחותו

 לא הבנתי כמעט כלום !!!עצבניעצבניעצבני

 

ברצינות, אם הפיתות שלי יוצאות מעדן, זה סימן שהשמרים טובים, לא?

כאילו, מה ציפו שאעשה? אלך לשכנה לקחת ממנה חומרים ולאפות בתנור שלה? לא יותר פשוט ללכת אליה ולבקש שתכין עבורי לשבת וזהו? ( כאילו אין לה מה לעשות חוץ ממני)

 

מה זה ראש עיסה???

 

אני מתפיחה בטמפ' חמימה, זה נכון שרצוי להוסיך מים חמימים לבצק? אני חושבצ שאני לשה היטב, וגם שמעתי על העניין של הפרדת היומרים ( שמן, מלח, ביצים - שלא יגעו בשמרים) אני עושה זאת בחלות והן דווקא יוצאות נהדרות ( אגב, גם לא ממש סימטריות, אולי גם לזה יש "שיטה" שלא תגלו לי???? אהההההה?)

 

להגיד לי שיש טכניקות סגירה שונות זה כמו להגיד לי : יש טריק אבל לא נגלה לך....עצוב

 

בעוגה התכוונתי לכרוכית , גבעונית אני יודעת שזה אחרת ( חוץ מזה יש לנו מספיק כאלה באזור שלנוצוחק)

 

 

טוב, קשה לומר שיצאתי יודעת איך להכין רוגלך או קרואסונים, תודה על הנסיון לגאול אותי מבורותי- לא הצלחתם. אבל העיקר שזה עשה לכם טוב, והסב לכם עונג. אגב, איפה פפריקה? היא לא השתלחה בי עדיין... חבל, היתה נהנית...

 

ולבוא לסדנאות עד קרית ארבע??? נראה לך???אתה כנראה ממש לא יודע היכן אני מצויה ביום יום...

 

יותר פשוט להגיע לעיר הקרובה לקנות בקונדיטוריה...

לא לתקוף |מרים דגל לבן|איזה טוב ה'!!!!

קודם כל, טרחתי והבאתי לך קישור שמלא בכל טוב עצות, טריקים וכו'.

 

דבר שני, באזור שלך יש לי גם נציגים ואולי הם מוכנים לעזורחיוך

 

דבר שלישי, הקונדיטוריות באזור שלך לא משהו אז לא הייתי ממליץ לך לקנות שםחיוך

 

לגבי ראש עיסה - אני לא נוהג לעשות (משתמש או בשמרים יבשים או בשקיות של שמרית - בשניהם אין צורך לעשות זאת)

 

לגבי הסימטריה של החלות - ישנם 3 טכניקות:

 

1. לשים משקפיים

 

2. לעשות צמה (בטח כשהיית באולפנה הייתה לך אחת כזוחיוך)

 

3. יש טכניקה שקשה להסביר במילים אבל הרעיון הוא שעושים צמה מנחש אחד - כך עושים את כל החלות התעשיתיות.

 

וואלה תפסתם אותי במצב רוח טוב היום ואתם מפריעים לי לבשל לחג.

טוב, עכשיו אתה רציני, הבאת ת'קיישור וכל שנותר ליאחותו

הוא למצוא מעט פנאי בקדחת הבישולים כדי לקרוא בו....

מזל שלשבת הבאה כבר לא צריך לבשל...

 

באזורנו- יש קורס שמעביר קונדיטור, רק 850 שקלים מיותרים שיש לי וכבר אני נרשמת לקורס.

אבל הוא באמת אלוף... אם לא הייתי נבהלת מהסכום הייתי הולכת.

והקונדיטוריות- דוקא טובות אך דורשות נסיעה העירה... וזה כבר השקעה מוגזמת לטעמי.

 

1. עם משקפיים, הן בכל זאת לא נראות אחידות בכל אורכן

2. לא , לא היתה לי צמה! קורה .

3. באמת תהיתי איך עושים זאת, פעם אני חושבת שהדגימו לי, אולי אזכר

ובינתיים- המשפחה שלי אוכלת גם חלות שאינן סימטריות ...

 

ולא תפסנו אותך במצ"ר טוב, אלא עשינו לך מצ"ר טוב בזכות השאלות, האינפנטיליות כמעט, שלי על תחום השמרים שאתה כה אוהב.

 

אני בינתיים אמשיך בבישולי הבשר שלי (לא על מנגל חשמלי) ובעוגות ללא שמרים...

בנוגע לחלות הסימטריות..פלספנית

בעזהי"ת

 

אנחנו בבית מצאנו טריק קליל לדבר. וככה זה עובד:

 

את הבצק המיועד לחלה אחת, את מחלקת ל- 4. לא לשלוש- ל-4, אבל חתיכה אחת שתהיה טיפ-טיפה יותר גדולה.

 

משלושת החתיכות הראשונות [שהם באותו הגודל], קולעים צמה אחת- שגם פה יש עוד טריק קטן: נכון תמיד הסוף יוצא הרבה יותר מוצלח מההתחלה? אז מה שאנחנו עושים, זה- מניחים את שלושת ה'נחשים', בהצלבה, אחד על השני- אבל כשההצלבה נמצאת בערך באמצע הנחשים. ואז קולעים למטה- כרגיל, ולמעלה- קולעים הפוך [בדיוק ההפך מצמה, במקום להעביר קדימה מעבירים אחורה]. ככה החלה יוצאת סימטרית.

 

את החתיכה הרביעית והגדולה יותר, חותכים שוב לשלוש חתיכות קטנות, וקולעים צמה נוספת- באותה טכניקה- אבל, שהצמה תהיה באותו אורך של החלה הגדולה, אבל צרה יותר- ככה שהחלה הקטנה היא בערך שליש מהחלה הגדולה.

אח"כ מטפטפים עם הידיים טיפ-טיפונת מים על החלק העליון של הצמה הגדולה, ומדביקים בעדינות את החלה הקטנה.

לשים לב שבהתפחה שאחרי הקליעה, הצמה הקטנה לא נופלת. אם כן- להרים אותה למקום..

 

ככה החלות יוצאות גם סימטריות, וגם גבוהות- ולא חלה רחבה ונמוכה..

אחותו??????? להשתלח בך????????פפריקה--

מה עולה בדעתך?????

 

יש לך מושג כמה זמן לא הכנתי בצק שמרים??

 

רק לקרא את השרשור הזה ולקבור את הראש מבושה...

 

אבל את רזי המצוע תלמדי עם הזמן ובקריאת טיפים כמו של הדר' עקיבא.

 

ותפסיקי להשתלח בי קורץ.

 

בעלי אכן העיר לי שזו היתה הברקה הפפריקה הזאת. הוא טוען שאין אצלי אמצע- או חריפה או מתוקהצוחק

אוי לי...ללמוד עם הזמן...די הרבה שנים נשואה ובכ"זאחותו

כנראה יש דברים שהזמן בהם לא עושה את שלו

לעומת זאת- הפיתותתשלי משתבחות ועוד איך!  והן מבצק עם שמרים!

וגם האוכל האמיתי ... (טוב, אבל הוא ללא שמרים)

אז מה עם המתכון של הפיתות? שתפי אותנו....עוד כינוי
בשמחה , בהמשך, עכשיו ממהרת להת'אחותו
טוב,את מבקשת מתכון של תימניות??? ככה זה הולך אצלן:אחותו

( נא להחליף בגוף ההודעה כל צ ב-ס, וכל ז  ב-ז' וכיוצא בזה)

 

את שמה 2 קילו קמחח, ככה בקעערה, מוסיפה שמרים 3.5 או 4 כפות שמרים יבשים לפי העעונה ( ברצינות!, כשחם- אפשר פחחחות) מוסיפה מים עעד שהעעיסה נעעימה (בעעע, לכי תדעי מה זה אומר) מוסיפה שמן, לא הרבה, מלחח כמו שאת אוהבת, וסוכר (במלעיל)  בשביל השמרים יתפחחו. ולשה הרבה עעם הידים.

 

וברצינות- לוקח זמן להגיע למרקם שאוהבים.

אני אופה בתנור על תבניות גדולות ולא בסיר גריל כי אני לא אוהבת את הכוויות שזה עושה לי.

אני מעדיפה ליצור בצק רך,אך לא נוזלי (ממש לא אוהבת את הפיתות שיוצאות מהמרקם הנוזלי, יוצא כבד מדי) הוא די דביק אבל כשאני מוציאה מהקערה עם מצקת לחה- זה נמשך מן המצקת באיטיות (לא ממש נוזל) ו"נופל" לתבנית. בלי שאריות על המצקת. בידים שטבלו בשמן זית אני "מורחת" את הבצק על התבנית (מרופדת בניייר אפיה)  ושמה זעתר מלמעלה, מתפיחה שנית ושמה בתנור על 220 מעלות בערך. לוקח כ10-15 דק' לפיתה. להפוך מיד מן התבנית על מגבת או נייר אפינה על השיש הקר.

לפעמים מוסיפה בורגול לעיסה, מוסיף מרקם מעניין.

אוף, נשמע מסובך!קצת אחרת
חחח, כל כך לא. אם אני הצלחתי כל אחד יכול.אחותואחרונה

זה הרבה יותר פשוט מעוגה.

הי, אחותוקצת אחרת

איך העזת להעלות לרשת את כל השלדים שמתחבאים אצלי בארון מאחורי הקמח???

אם זה מנחם, אותך, אני לא יודעת להכין אפילו פיתות!

כן, כן, יש אנשים כאלה.

 

א-ב-ל מצאתי בלוג מדהים: הבלוג של מרילין

שם יש מתכונים לעוגות שמרים מצוינות, עם צילומים של כל שלב משלבי העבודה ככה שאפילו אני הצלחתי פעם להכין עוגת שושנים חלבית מעולה.  

הנה הקישור:

http://mablogeria.blogspot.com/2008/06/blog-post_5760.html

 

בהצלחה!

חחח . מדליק, פשוט מדליקאחותו

עכשיו רק צריך למצוא ת' סבלנות בשביל זה.

 

ולמה אין אייקון של שלד? כ"כ רציתי להוסיף כזה להודעה שלי! admin? אתה כאן?

שמרים?!mp4

חדשה בתחום, אבל ייוצא לי טוב....

 

1. מאוד יכול להיות שהמלח נוגע בשמרים ואז הוא "הורג" אותם, ולכן העוגות כבדות ולא רכות...

2. תנסי להפחית מהמילית -רק באמצע ולא בשוליים... אולי?

 

המון הצלחה, ואל יאוש ....

בסוף יצא לך יותר טעים מהשכנות... ואז הן תבואנה אלייך....

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אוראחרונה

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימוןאחרונה
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך