אני נגיד פשוט התייאשתי...
ושתיה ש נ ה ט ן ב ה ו מ ת ן ק ה
אני נגיד פשוט התייאשתי...
ושתיה ש נ ה ט ן ב ה ו מ ת ן ק ה
לפעמים מתפללת ולפעמים חולמת..
במיוחד בחזרת הש"ץ..
[פדיחות, אני מסתכלת על כולן וכ"ו..]
אבל בסה"כ היה בסדר ב"ה, הצלחתי להתרכז כשצריך
איך היה לכם?
שש שעות תפילה?? חשבתי ששחרית של שבת זה סיוט מה יהיה ביום כיפור??
ואני ברחתי לפני חזרת השצ ופחח גם אני 'בוחנת' את כולם בזמן התפילה
אבל יום כיפור זה היום היחיד שאני אוהב להיתפלל (גם בראש השנה נהנתי קצת)
וגם אני תמיד מוצאת מה לעזור ולעשות..
נגיד לארגן את הקידוש לשמור על הילדים של הזאתי שמשתוקקת להיות בתפילה..
ושאני במיילא לא מרוכזת בגלל שהילד שלה עושה רעש..
אז לפחות שהיא תזכה בתפילה..
אני תןהה כבר אם עדיף לא להתפלל. כמה שם השם אני אומרת בטעות בתפילה אחת..
שיעזור לך להתרכז
(כמו ריצה לפני, הליכה, כדור,
להתפלל בקול ולאט)
אז כמובן שזה טוב.
אבל גם אם לא-
עדיף להתפלל כשאת לא מרוכזת מאשר לא כלום.
ואולי באמת כדאי לך לבחור קטעים מהתפילה שהם חשובים לך,
ורק אותם לומר, או להתרכז בהם במיוחד.
וכל הכבוד, כתבת על נושא חשוב 
בלי לעבור באמצא לעלינו לשבח או משו בסגנון... אבל אני אשאל רב אני באמת אומרת המון ברכות לבטלה...
שבנ"ד אתחזק בנושא התפילה ישמע מצחיק אבל מוסף (דווקא
) יוצא לי לאמר יותר בכוונה- אז מעתה בנ"ד ברשמי אשתדל שבמוסף אתכוון יותר. ובברכת המזון ברכה ראשונה. לא שבשאר הדברים ארחף דווקא בכוונה ..-אבל הפואנטה תפילה אחת בכוונה לדעת שלפחות-משהו אחד תפסתי וברכה אחת. וגם למשך השנה -לפחות בברכת המזון...
אני אישית לא מתפללת ביומיום. אבל זה לא קשור..
אם וכאשר אני כן מתפללת- עוזר לי ללחוש את המילים באופן שאשמע אותן, וגם לעקוב אחרי כל מילה עם האצבע- זה נור עוזר!!!
ואישית בתפילות הימים הנוראים אני ממש מתרכזת!
צריך להשתדל לעקוב ולהתכוון לכל מילה!
לי לפחות.. נגיד החלטתי להשקיע בשמונה עשרה אז בברכה הראשונה אני עוד איכשהו מתכוונת אבל אחרי שניה אני נמצאת עמוק בתוך הריחופים.. אפילו עשיתי על התפילה "עבודת בירור" כמו שרבנים המליצו אבל זה לא עוזר אני פשוט מאבדת את עצמי אחרי פחות מדקה
שמונה עשרה ובפסוק הראשון של קריאת שמע יש חשיבות הלכתית מיוחדת, אז טוב מאוד שאת זה את מצליחה לשרוד.
בנוסף כדאי לפעמים (כשמצב הרוח מתאים) להתפלל תפילות ספונטניות קצרות (גם ארוכות - למי שיכול), זה בדרך כלל הרבה יותר קל, וכך לא מפסידים לגמרי את התחום הרוחני שנקרא תפילה.
ביוכ"פ..
התנוענתי בכוונה בתפילה כדי להתרכז 

אני פשוט מתפללת ברכות השחר (אחרי הקפה של הבוקר שאז אני יותר מרוכזת)
ומנחה.
ובברה"מ- אפשר לעבור לברכה של הרמב"ם. היא יותר קצרה.. (אני אמנם מתפללת רגיל, אבל אין מניעה אמיתית מבחינה הלכתית)
ומתפללת מהר- לפני שהמוח יברח לי למקום אחר...
ועוד משהו- שבי יומחד לבד עם הסידור ותעברי ברכה ברכה. תנסי להתחבר לכל ברכה ולמצוא לה את הכוונה שלך האישית.
וכדאי גם לפני כל תפילה לחכות קצת ולחשוב, מה אני הולכת לעשות עכשיו? להתפלל!
ב"הצלחה!
יכול להיות שיש עוד סידורים דומים (אולי יסוד מלכות) אבל אני מכיר סידור 'תהילת ה' שיצא במקור לילדים שמצד אחד של הדף יש את נוסח התפילה הרגיל ומצד השני של יש את הנוסח אבל עם פירוש המילות (שכל כמה מילים של התפילה, יש כמה וכמה מילות הסבר) אני אוהב להתפלל בו כי כך כל התפילה מחולקת לקטעים של כמה מילים בודדות ויותר קל להתרכז, ומקסימום אפשר ל'טייס' קצת על הפירוש של המילים שכך זה מועיל ולא מזיק 
האמת היא שתפילה היא דבר קשה.
ואת לא היחידה, שקשה לה להתרכז.
יש עצה שאמר הרב שלום משאש זצ"ל שעשה אחרי שלא הפליג במחשבתו על אביו במחיה המתים, וראה שהגיע כמעט לסוף התפילה.
והעצה היא שבין ברכה לברכה יעשה הפסקה של שניה בשביל להבדיל במחשבתו, ובזמן הברכה יתכוון בפירוש המילים (לזה יש כל מיני סידורים שמסבירים, אך כדאי מידי פעם לקרוא את אבודרהם או שאר מפרשים שהולכים על פי הפוסקים)
א. לכולם קשה תעודד שאתה לא מתייאש
ב. אתה בעל הבית על המחשבות שלך אתה יכול פשוט לגרש אותם אין כמעט אפשרות שלא יבאו מחשבות זרות כל אחד לפי רמתו אבל כשהם באות פשוט יש לומר להם במחשבה זה לא הזמן .
ג. יש שיטה נוספת של אימון במחשבה לקרא בשם לכל מחשבה שבאה אליך לדגמא עלתה לי חשבה על כדורגל נתנתי לה שם אני מצייר אותה בדמיון בתור ענן מתאר לעצמי רוח נושבת שמעיפה את הענן והענן הבא מביא לי את המחשבה הצויה כל זה לא בזמן התפלה אבל כאשר מתאמנים על המיומנות רואים תוצאות
ד. כמובן יש ללמוד המון על חשיבותה של התפלה מתוך רבתנו מומלץ הספר בעמוד השחר של מו"ר הרב דוד חי הכהן
בס"ד.
כמה שזה קשה להתרכז בתפילה... אין ספק! אבל, כמו להרבה דברים אחרים יש וצריך למצוא פתרון.
אז ככה, שב/י עם עצמך כמה דקות לפני התפילה כשהסידור בידך וחשוב/י לפני מי את/ה הולך/ת לפנות. אם תפליג/י במחשבתך אודות גודלו ועוצמתו של הקב"ה שהוא מלך מלכי המלכים, שומע תפילה, להבין שהוא עומד מולך ואתה מדבר אליו ישירות וביכולתו לעשות ה-כ-ל ועוד מחשבות דומות שיגרמו לך לדעת ולהבין מהי החשיבות של התפילה ואולי יטילו בך לפחות מעט יראה ממנו יתברך עלינו לזכור בכל פעם מחדש לפני מי אנו עומדים "דע לפני מי אתה עומד" מאחר ולצערנו שגרת החיים לא מאפשרת לנו לתת את דעתינו על-כך מספיק ולכן, לפחות לפני התפילה נעצור רגע ונחשוב מי אנחנו ומה עוצמתו של הבורא ורגעי ההתקשרות הזו עם הקב"ה בתפילה יהיו הרבה יותר נשגבים . א"כ לאחר וההכנה המתוארת לתפילה בודאי תפילתך תראה אחרת, תבקע את הרקיעים ותגיע לפני כיסא הכבוד.
הלוואי ונזכה תמיד לעשות נחת וכבוד ליוצרנו אמן!
הריכוז שלי הוא בערך אפס ואני בחיים לא מרוכזת בתפילה וזה לא עוזר לי הדברים האלה...
מעניין מה לפי ההלכה עדיף לעשות ואם בכלל תפילה כזאת שווה משו
הרצון שלך והכמיהה לתפילה זה דבר גדול מאוד.
ואם אחת מהברכות מהתפילה אחת שלך, תציל בן אדם - זה לא שווה.
חוץ מזה אם יראו אותך הסובבות אותך מתפללת זה ישפיע עליהם.
בכל זאת רצוי להתפלל בשעה שיש מנין שמתפללים בעיר, ואז את נקראת שאת משתתפת עם הציבור ולכן התפילה שלך תתקבל, ד"א את לא מחויבת ללכת לבית הכנסת, הגר"א המליץ לקרובות שלו באגרת שלא ילכו.
ואם את ספרדיה אז לפי ההלכה מספיק לך תפילה אחת ביום (הרב עובדיה ממליץ על שחרית בגלל ברכות השחר וקריאת שמע)
אפילו אם תמצאי את עצמך מתכוונת רק במשפת אחד או שניים מכל התפילה. זה היה שווה.
וגם אם זה לא
תרגילי את עצמך להתפלל ולא תרגילי את עצמך לוותר לעצמך.
אנחנו במלחמה תמידית!
אם תאמיני בדרך - בסוף תנצחי!!!
יישר כח על הרצון העז, והחשיבות שאת רואה בתפילה.
ובברכת יגעת ומצאת תאמין!
חודש טוב.
שהתפילה בו ביחד ו"זורמת", קלה יותר.
מה זה קשור ללקויות למידה אם להתפלל זה חשוב לך את התתרכז ותתפלל!!!
וגם זה תלוי אן אתה מתפלל לבד או במנין.....
אאםםם.. אני בת,
כך שאפשרות של תפילה במניין לא ממש יש לי...וזה קשור לאפס ריכוז שיש לי שקשה להתרכז בתפילה
להגיד ברכות השחר בלבד
עד שהתחתנתי היה לי פשוט תסכול נוראי על שלא הצלחתי לדעתי להתפלל "כמו שצריך",עברתי ועוברת תהליך רוחני עם עליות ומורדות שבמהלכו אני לומדת להבין את המהות הרוחנית של חלקי התפילה:
*למדתי שטוב הרבות מעט בכוונה מהרבה בלא כוונה
* להקשיב לקריאת הנשמה
*ללמוד ולהבין בקצב שלי
*לזרום עם הלב
כמובן האוירה הטובה שבעלי יצר בבית גם כן מאוד עוזרת!
אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.
הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה
הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)
לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו
מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים
אשמח ממש להמלצות!!
תודה
דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.
בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו.
אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק
התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים
מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"
אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם
קרובות באיזורים יותר פריפריאליים
שלום,
אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.
וואלה.. מעורר מחשבה...
והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....
הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...
כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...
ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...
וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...
אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?
חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...
יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה
שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?
שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם,
אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.
כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.
היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,
וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.