בין כהנא חי לכ'ך (ברקע האידיאולגי - למה הם התפצלו)
מה ההבדל?צעיר רענן
יש הבדל? זה חדש לי..אלירז
כמות הפוזות שכל אחד דוחף.דאץ
והרעש, גודל הכיפה, כמות הערבים המינמאלית שצריך להרוג כדי להתקבל.
כמות הבדיחות הלא מצחיקות שאפשר לספר..גלוק17
אחרי הרצח של הרב כהנאקוקו
התפצלו הקבוצות: אלה שחושבים כמו הרב כהנא לגבי המדינה, שצריך לרוץ לכנסת כדי להיבחר ולהשפיע מבפנים, ולהשמיע את האמת מתוך הכנסת הם כהנא חי (הבולטים: ברוך מרזל, בנימין זאב כהנא הי"ד מיכאל בן ארי, איתמר בן גביר, הרב קרויזר, נתי עוזרי הי"ד ועוד...) ואלה שחושבים שצריך להקים אלטרנטיבה למדינה: "מדינת יהודה": (הבולטים: מיכאל בן חורין, הרב יהודה ריכטר, ועוד...) זה כ"ך (ארגון שיצא מהחוק) זה בגדול.
תיקון טעות:קוקו
בויקיפדיה, ערך "(הרב) בנימין זאב כהנא"
לאחר רצח אביו, נבחר כחבר מזכירות תנועת כ"ך, אך לאחר מחלוקות על דרך התנועה וסכסוכים אישיים, ייסד את תנועת כהנא חי. תנועת כ"ך, שהוקמה על ידי אביו, נותרה בהנהגתו של ברוך מרזל, כשלצדו נועם פדרמן וטירן פולק. מאוחר יותר הצטרף אליהם איתמר בן גביר. אל כהנא הצעיר הצטרפו פעילים שונים, אך על אף שאיש מהם לא היה פעיל בולט, התפרסמה תנועת כהנא חי באמצעי התקשורת
אבל-צעיר רענן
מה היה ההבדל? נגיד הלכתם להפגנות ביחד? או שזה היה שתי דברים נפרדים.
או שבכלל זה היה שנאה בין הפלגים?
א'- אני לא קשור לאף אחת מהתנועות האלה.קוקו
אני לא חושב שזה מציאותי להקים תחליף למדינה, ואני לא חושב שראוי לרוץ לכנסת.
אני בטוח ומשוכנע שהרב כהנא ה' יקום דמו היה אדם מאוד מיוחד וצדיק, תלמיד חכם עצום שראה את הנולד, ופעל רבות למען עם ישראל אפילו במחיר אישי ולא פחד שיבזו אותו, יעצרו אותו ויביאו לו מכות.
ב'- כל מה שאני יודע על ההבדלים בין כך לכ"ח- כבר כתבתי לך למעלה. (ומסתבר שאני לא יודע...). אני חושב ש אוריין יכולה לעזור לך יותר.
בהצלחה.
דאץאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
תלך למחלקה הפסיכיאטרית הקרובה לביתך.
בנתיים אני זה שמאובחן כשפוי.דאץ
ולא כפנאט.
אני לוידעת מי מאבחן אותך כשפויאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
אבל יום הכיפור אז אני לא יגיב מי אני חושבת מאבחן אותך..
ולובנתי מה הקשר שאתה לא מאובחן כפאנאט? כי גם אני לא פאנאטית...
לצעיר רענן-איה מקום כבודך
מש אין שנאה בין שניהם!!! הם חברים ממש טובים1!! רק שיש כמה חילוקי דעות בינהם...
מה החילוקי דעות?צעיר רענן
קוקו כבר כתב אותםאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
יש כ"ך(ברוך מרזל וכו') שרצו לכנסת והתעסקו בזה יותר...
ויש את הרב בנימין הי"ד שהקים את כהנא חי ונראלי שהם התעסקו יותר במשאל עם...
ת'אמת דווקא בהתפצלות של התנועות אני פחות מבינה.. אבל אני יכולה להגיד לך שהם לא היו אחת נגד השניה ולא שנאו אלא היו חברים טובים.. (עם חילוקי דיעות)
וכיום? לאיזה פלג את משתייכת? וחברייך?רכס רמת מגרון
בעקרון אין את כהנא חי וכ"ך בגלוי היוםאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
יש אנשים שחושבים שצריך להקים את מדינת יהודה(מיכאל בן חורין)(ונראלי שנועם נגד המדינה אבל אני לוידעת אם הוא בעד מדינת יהודה והוא די פעיל עם איתמר וברוך...) ויש את אלה שחושבים שצריך לרוץ לכנסת(ברוך איתמר, בן ארי וכו')
אממ בעקרון אני לא כ"כ יודעת מה כבר אפשר לעשות היום כדי לשנות את המדינה.. אבל אני פועלת עם איתמר וברוך... (נוער כהנא כבוד
!!)
סתם שאלה.. מה אתם עושים בתור נוער כהנא??קוקי...!
גרפיטי ושיעורים באור הרעין
,קטיף שנית
אז במה את פעילה?רכס רמת מגרון
בע"ה
במה שברוך ואיתמר עושים?
בקידום עקרונות שאת מאמינה כחשובים באמצעות פעילות שבמקרה נופלת תמיד על יד פעילותם של ברוך ואיתמר?
הנקודה שאני מנסה להבין היא: מה נוער כהנא מחדש? מה האמירה שלכם כתנועה? כאילו- הרבה אנשים מעריכים ומוקרים את דבריו של הרב כהנא ובעתים מתאימות, הם גם לומדים מהם הלכה למעשה. כדברי קטיף שנית: מה אתם עושים מלבד לרסס גרפיטי וללכת לשיעור מעת לעת?
בציפיית הישועה.
ובלי לזלזל בברוך ואיתמר... מוסיף תמיהה!אהוד
בהחלט יכול להיות, שזה בגלל הנסיון המשפטי הרב שהם צברו!!!!
אבל,
אם קבוצת אנשים עושה משהו, ובסופו של דבר יוצא שהמובילים והיוזמים בקבוצה "נענשים" פחות מאחרים בקבוצה, למרות שכולם עשו את אותו המעשה.. ולפעמים היוזמים גם מקבלים פיצוי על העונש שקיבלו, בזמן שלאחרים בקבוצה עדיין עושים בעיות.
זה לא קצת מוזר???
אם אדם פועל למען הגשמת חזון- לא.רכס רמת מגרון
איך מוודאים שזו אכן המטרה?אהוד
ולא מטרה אחרת, והגשמת החזון היא רק אמצעי למשיכת הקבוצה לעשיית המעשה...
ושוב, אינני מדבר כאן דווקא על ברוך ואיתמר, אלא באופן כללי בלבד!!!
כל אחד כלפי עצמו.רכס רמת מגרון
בע"ה
אם אני מאמינה, לדוגמא, בקידום שיחות הקרבה עם הפלשתינים למען הבאת שלום, לא יהיה לי אכפת לתלות שלטים של 'ישראל מחכה לרבין' בחום המתיש בהתנדבות, בלי קשר לעובדה שיש מי שעושה זאת ומקבל כסף בעד פעילותו, או שיוזמי הרעיון יושבים להם נינוחים במשרד ממוזג, או שידיי יתמלאו יבלות מטיפוס על עמודי חשמל בעוד אחרים ששלחו אותי לפעילות- ידיהם ענוגות ורכות.
וכן בכל עניין אחר.
בציפיית הישועה.
לרכס..אנונימי (פותח)
מטרת הנוער הוא לגבש קבוצה שתמשיך את הדרך של הרב להגיד אני מוכיר או "אני תומך" זה כמו שחילוני אומר "אני מאמין" אני לא מזלזל בזה אבל מה אתה עושה עם האמונה הזאת? מה אתה עושה שאתה "תומך"?
המטרה של נוער כהנא (כבוד..) היא להמשיך את הדרך של הרב ולהפיץ אותה בכל העם וע"י זה להביא את הגאולה יש כאלה שעושים אתזה בבנית א"י ויש כאלה בהפצת תורה הפעילות שלנו היא לא רק גראפיטי כמו שאמרתם יש גם הפגנות כמו זאת שהייתה מול מצעד התועבה ויש דוכני הסברה ויש שיעור שבועי באור הרעיון ועכשיו מתגבשת גם קבוצה למכוני כושר שיהוהדי ידע להגן על עצמו..
ולמה שאמר על אוהד נכון שבד"כ מי שמקבל את ה"עונש" (שכר לדעתי..) הם אלו שתכלס נמצאים בשטח אבל תמיד צריך מישו שיארגן ואני לא יודע אם שמת לב אבל ב99 אחוז מהפעמים הם שם ברוך איתמר בן ארי והם איתנו ועושים ה-כ-ל אבל מה לעשות שמהם מפחדים ומאיתנו לא אז אותנו לפעמים עוצרים והם עוזרים לנו ב-ה-כ-ל ועומדים מאחורנו..
אשמח לשמוע בתמצות מהי 'דרכו של הרב' אותה אתם ממשיכרכס רמת מגרון
לרכס, לקוקי ולאהודאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
לקוקי: בתור נוער כהנא אנחנו
א. לומדים אור הרעיון, או ספר אחר של רבינו(הרב כהנא)..
ב. אנחנו עושים דוכנים
ג. הפגנות
ד. תגי מחיר
וכל מיני פעילויות...
לרכס רמת מגרון: אני פעילה במה שאני מאמינה שממשיך את הדרך של הרב כהנא.....
מה נוער כהנא מחדש? כמו שענו לך.. שיש הרבה אנשים שמזדהים עם הרב כהנא.. אבל אנחנו פעילים כדי להמשיך בדרכו... (להלחם למען התורה, והיהדות של המדינה, קידוש ה', ארץ ישראל, עמ"י, למחות נגד הרשעים, להלחם בתרבות הזרה וכו')
לאהוד: מה הקשר?? ברוך ואיתמר יש להם ניסיון משפטי אבל הם עוזרים לנו, ונעצרים איתנו(מידי פעם
)...
איזה פיצוי איתמר או ברוך קיבלו ומישו אחר נענש על אותו דבר? איתמר מגיש המון תביעות ובגלל זה הוא מקבל פיצויים ופחות עוצרים אותו ועושים לו בעיות.. אבל גם אותנו הוא מעודד לתבוע.. אז לובנתי מה אמרתה...?
חוצמיזה גם אם עושים את זה למטרה אחרת(והם לא!!) ולא בשביל "הגשמת החזון" או שלא יעשו אתזה בכלל אני עדיין יעשה אתזה כי אני מאמינה בזה....
אני לא דיברתי על ברוך ואיתמר...אהוד
וציינתי זאת במפורש!
אה טוב.. סוריאורייןאחרונה
ואגב:דאץ
אאל"ט כ"ך הוקמה יותר בתור תנועה (ונראה לי גם לא ממש חוקית..) אחרי רצח של איזה בחור בקסבה, או ברוך גולשטיין.
וכהנא אחרי הרצחו?
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7