בתכל'ס..>>>מרב14

קרה לכם פעם שספר באמת השפיע על החיים לכם?

כאילו הוא שינה לכם את איזושהי החלטה ולו הקטנה ביותר בחיים שלכם? נתן לכם כיוון מחשבה מעשי?

פרטו, נמקו, ותנו דוגמאות.

הנה ספר שבהחלט מנסה לעשות את זה-ארגמן

"לאכול בעלי חיים" של ג'ונתן ספרן פוייר. אני מכירה כמה אנשים שקראו אותו והפכו לצמחונים ברמה כלשהי.

כןAvrechit

הספר על הרבנית מרגלית יוסף ע"ה (אשתו של  יבדל"א הרב עובדיה יוסף). לבושתי שכחתי את שמו... אני זוכרת רק שהוא נכתב על ידי נכדת הרבנית, כמדומני שמה גם מרגלית.

זה אינו הספר שמגולל את העלילה המרתקת והמפתיעה ביותר שקראתי. זה אינו ספר שכתוב בצורה ספרותית, הוא לא מלהטט בלשון ולא ניתן לתת לעריכה הלשונית שלו את הציון 100. זה גם לא ספר שמביא רעיונות עמוקים ותורות חדשניות ומורכבות.

אך זהו ספר שפורס בפני הקורא סיפור אמיתי, על אישה בת המאה העשרים, שהתעלתה על עצמה והעלתה את מידותיה למדרגת שלמות.

הדבר ששינה אותי, שממש הביא אותי להחלטות משמעותיות מאוד בחיי - היה ההתבטלות המוחלטת שלה לבעלה. זה הראה לי רמות אחרות לגמרי בזוגיות ממה שהכרתי.

כשאני מדברת על "החלטות משמעותיות בחיי" אני לא מתכוונת להחלטות בנוסח "מהיום תמיד אתפלל שלוש תפילות ביום ולעולם לא אתעצבן על בעלי היקר", אלא להחלטות כמו מעבר דירה ושינוי דרסטי של אורח חיים.

הרבה.באג2000

הראשון שעלה לי- ספר של מ.ארבל [חרדי] "זמן שאול", יש שם סיטואציה (קראתי מזמן לא זוכרת בדיוק בדיוק)  של שני אנשים שאחד ממש שונא את השני, ואחד מהם יכול להציל את חייו של הבן של השני. והיתי בסיטואציה שונה מאוד, אך דומה במהותה, והייתי בצד של זה שיכול "להציל" וזה העלה לי המון התלבטויות.. כי כשקוראים את זה בספר- ברור לך שהוא (או אתה..) צריך להציל את הצד השני,וכשאתה בתוך זה,זה לא כזה ברור, ומלווה בהמון מלחמות פנימיות.

קרה די הרבה.שיראל.

אבל אני לא זוכרת כרגע שום דוג'..

..להבת-כוח

הספר שהכי שינה בעולם- "האם יש סיכוי לאהבה?"

גם עליי הוא השפיע מאודAvrechit
כן בהחלטילדה זיגזג

האם יש סיכוי לאהבה

לאהוב ולחיות-ליאו בוסקאליה (פסיכולוגיה)

האלכימאי- גרם לי ללכת למדרשה במקום שנת שירות שניה..

ועוד ועוד

האם יש סיכוי לאהבה נקי?הדריכני

ומה זה האלכימאי?

מה הסגנון של שתיהם?

בטח! זה של דוד בן יוסףלהבת-כוח
מכוון כמובן להאם יש סיכוי לאהבה.יעקב רובין

יש כמובן עוד כמה ספרים שהוא הוציא,

כולם נקיים ולדעתי די מומלצים.

סגנון מכתבי לעיתים אבל עם תובנות.

הרבה תובנות.

שאלה חשובה--טל..

תשימו לב כמה מה שאנחנו קוראים משפיע עלינו אפילו בתת מודע

וזה חשוב במיוחד לאור העובדה שאנחנו לפעמים מרשים לעצמנו לקרוא דברים שסותרים את האמונה שלנו ואת אורח החיים שאנו דוגלים בו).

ולעצם השאלה-

צומת הדרורים,

האם יש סיכוי לאהבה,

ועוד הרבה, בהרבה מהספרים שקראתי והזדהיתי, הם השפיעו עלי (מחשבה, החלטות בסיטואציות מסוימות, אידיאולוגיה). 

אני זוכר ספרי ילדים שהשפיעו עלימעשיה נאה

למשל ילדי שי, עד היום אני לא זורק עטיפה של סוכריה על הרצפה  בגלל ילדי שי, והיו שם עוד תובנות.

גם הספרים של מ.ברעם, בעיקר מבצע אלול, שעד היום אני זוכר איזה קטע שם על איך מידרדרת מחלוקת, הוא מציד את זה בכזו צורה מוגחכת..

הספרים של שטרייט וורצל מאוד השפיעו עלי,  בנושאים של אהבה ורומנטיקה, אולם לא נראה לי שלטובה, בגלל שבגיל שקראתי אותם זה לא היה מתאים, ונוצר לי הרגשה כאילו כל האבה רק אצל החילונים..

עוד ספרים שחרתו חריץ בליבי אך איני יודע אם לטוב או למוטב, "שלמה מולכו"

"בן חור" היה ספר עוצמתי מאוד, על בת ישראל ועל הנצח של יהודה, הוא העביר את זה בצורה שנשארת לכל החיים.

עכשיו אני חושב על הספר עלובי החיים, על הדמות של השוטר ז'בר שמאוד מחנכת..

הספר "ברצינות" של עליזה ממשפחה, מעביר מסרים מאוד עמוקים בהומור, ואתה לא שם לב כמה שזה משפיע על תפיסות עולם.

בעיקרון אני אוחז שאוטו ביוגרפיות מאוד משפיעות על החיים, בגלל שכל אדם עובר בחיים.. וזה מאוד מקדם לשמוע נסיון של אחרים. (כרגע זכור לי רק ספרו של אדם גדול, היעב"ץ).

וכמו"כ הספר "להישאר יהודי" של ר' יצחק זילבר, ספר מדהים, במיוחד בגלל המסירות נפש שמשולבת עם תמימות ובלי סוף שמחת חיים גם בתוככי סטאלין.

יש לי ספר שממש הזדהיתי איתו..כפ"ד בנשמה

אבל אני לא בטוחה שהשתניתי.. אין דבר כזה ילד רע\אושי גרוס

ספר ממש ממש יפה ומרגש!! (אין דבר כזה ילד רע)reutush5
חבל שהשרשור לא מתפתחמעשיה נאה

עכשיו התחלתי לחשוב איזה ספרים כדאי לתת לילדים שלי כשהם ידעו לקרוא.

די הספרים שאמרו כאן...חיוכים

אין דבר כזה ילד רע
האם יש סיכוי לאהבה
כשאני לעצמי

זה מה שעולה לי עכשיו....

אמממ.......... מכתבים לטליה..נועוש=]]!!
יש הרבה ספריםnoga14

של נעמי צוובנר,מ. ברעם,שרה שוורצמן (קראתי פרח בלי גבעול ונעליים ורודות).ועד הרבה,לא זוכרת מדויק.

את ממליצה על 'פרח בלי גבעול'??[ראיתי אותו בספריה א~הסגרונית~...

ז....=]]

בהחלטnoga14

הוא מדהים.אהבתי מאד

נעליעיים ורודות מדהיייייםםםםםםנועוש=]]!!
נעליים ורודות השפיע עלייך? |בולע את רוקו|שיראל.

חברה,את ממש לא מכירה ספרות נורמאלית אם זה מה שמשפיע עלייך..מצטערת..

ספר ילדים עלוב.

זה חברה שלי טוענת שזה השפיע עליnoga14

כי הראיתי לה את אחד היומנים שלי

נכון. גם מכתבים לטליה.כפ"ד בנשמה
שיראל- לא אמרתי שזה השפיע.. אמרתי שזה מדהים-נועוש=]]!!

בס"ד

בסה"כ בהקשר למה שמישי כתבה פה... אם מישו  מכיר את נעליים ורודות.. ולא! זה לא השפיע עלי...

לכן לא הגבתי לך,הגבתי לה.שיראל.
כן,שירה כים

מכתבים לטליה-ספר שאני מכורה אליו,והשפיע עלי רבות.[יודעת קטעים שלמים ממנו בע"פ ]
מקימי-כנ"ל

כן, הרבה.. בעיקר ספרים דוסים/ חרדים..אחת מהשומרון

בס"ד

אני ממש מושפעת מספרים..

ושני ספרים שבעיני הם כמעט ספרי קודש ושינו בי הרבה אלו "לוחמי התמורות" של הרב ארז משה דורון ו-"מחנה הקיץ של אדון הוא" של נטע סיני (שניהם בהוצאת לב הדברים..)

אני חושבת שזה תלוי באיזה גישה אני באה אל הספר- אם אני קוראת סתם להעביר ת'זמן, אני גם לא כ"כ אזכור אח"כ מה היה מסופר. אבל אם אני קוראת וחושבת ומדברת עם אחרים על הספר- אני משתדלת לקחת ממנו לעצמי ולהבין מה אני יכולה ללמוד ממנו. (אפילו מקטע פצפון..)

ואולי זה סתם הכשרון שלי, להצמיד אידיאלים לכל שטות. או במילים אחרות: לטעון שאני קוראת כי זה חשוב לבניית האישיות שלי וכו', כדי לתרץ למה אני מבזבזת כ"כ הרבה זמן על ספרים.. 

איפה אפשר להשיג אותם?noga14
בספריה של האולפנא שלי..אחת מהשומרון
כן....אביב

ספר מדהים שאני תמיד שוכחת את השם שלו!

והרבה שפרים שבהם אני נתקלת בהשקפה מעניינת או באיזו תהייה/סברה/סתם מחשבה מעניינת גורמים לי לחשוב..

אני אוהבת להרהר על ספרים מסויימים....

אז תתקצרי ואולי יעזרו לך להיזכרnoga14
אני בהלם!ככה...

רק היום גיליתי של"מחנה הקיץ של אדון הוא" יש שתי הוצאות.

לכל העם- הוצאת "לב הדברים" שם קוראים לסופרת נטע סיני.

ובהוצאה לחרדים זה הוצאה של "מייזליק ספרים", לסופרת קוראים עדנה סופר וטוענים שזה שם ספרותי של יעל רועי. סהוצאה לחרדים, קוראים לרייקי-ריקו ואפילו הציורים אחרים.

משום מה זה משאיר אותי עם תחושה של נבגדת עצוב

מי בגד בך?noga14
אמממממככה...

אולי נבגדת זה ההגדרה הלא נכונה אבל עצם העובדה שיש דברים שהיא לא מצאה לנכון להראות לחרדים (קראתי את ההוצאה של החרדים), וכן מצאה להראות לשאר העם- משאירה אותי עם טעם חמוץ בפה.

מקוה שהובנתי

מה הבעיהמעשיה נאה

יש דברים שהחרידם לא רוצים לראות,

אני ייתן לך דוגמא, נגיד אהוד ברק הוא אהבל ואף עיתון חרדי לא כתב את זה, אז מה, הוא לא אהבל?.

היי!!.... אביב

נזכרתי!!

הספר - "לב מתעורר", של גיל הראבן. לא השפיע עלי לגמרי, יותר נכון שהשפיע על הכתיבה שלי וגרם לי לכל מיני הרהורים על החיים....

מצחיק לומר, לדעתי..שירקה

אבל בואי הרוח של הרב סבתו, התמימות של הדור הקודם, והעוצמות של פרקש, אני כל פעם בוכה כשאני קוראת את הספר.

האם יש סיכוי לאהבה, אני חושבת גם מאוד השפיע עליי בעיקר באולפנה, ועד היום הוא אצלי בחתיכות

ואני חושבת שהיו עוד כמה ספרים שהשפיעו ובנו אותי, לא זוכרת כרגע.

כעיקרון, בזמן האחרון לא יצא לי כמעט לקרוא, וגם אני מאוד רגישה לספרים, לקטעים לא צנועים וכו' ולכן אני קוראת פחות (כי אני מחפשת משהו נקי)

עכשיו אני נזכרת על עוד 2 ספרים : אנשי פאניפילוב (הוא מוזכר גם במכתבים לטליה)

שמדבר על הרוסים במלחמת העולם השניה , הוא פתח לי את ההסתכלות הכללית על המלחמה ולא רק הצד היהודי, והוא גם עזר לי להבין עד כמה אנחנו באמת עם רחמן, (כיום, די קשה למצוא את הספר הזה)

וגם הקפות ביער, שקראתי לפני חודש בערך, שהוא גם חזק לעניות דעתי ועורר בי הרבה מחשבה

נכון אבל ...אנונימי (פותח)

ת'כלס זה רק לימוד זכות ! כי אין כמעט סיכוי שהיא עשתה את זה בגלל זה ( ז'תומרת משהו ערכי גם לחרדים ) מן הסתם זה הפן הכספי

ולכן הספר לא יכול להיות  ערכי עד סוף ! זו סופרת שלא החלטית שמדובר בכסף

( משהו כזה ככה אני מבינה את " ככה... "

סלחי לי בת ישראל אבל את מדברת שטויותAvrechit

ואני מרשה לעצמי להתבטא כך רק בגלל שאת מוציאה שם רע על הסופרת.

הסופרת, או אולי ההוצאה, מעוניינת לפנות גם לציבור החרדי וגם לציבור החילוני, וכדי לענות על הצרכים של כל ציבור בנפרד היא הוציאה את הספר בשתי גירסאות. בדיוק כמו "הבריחה מהודו" ו"צוואה" (חיים גרינבוים).

ודאי שיש כאן גם שיקול מסחרי - כל הוצאת הספר לא היתה מתאפשרת אם לא היו רווחים ממנו, הרי זוהי פרנסתה! אבל מכאן ועד לאמירה שהספר לא ערכי כי היא הוציאה אותו בשתי גירסאות - זה פשוט מגוחך.

הי! ממש לא התכוונתי למה ש"בת ישראל" כתבה.ככה...אחרונה

הספר מצוין ולמדתי ממנו הרבה. אבל ההתלהבות שלי ממנו קצת פגה כשגיליתי את ההוצאה השניה. (אולי אם הייתי קוראת את הוצאת "לב הדברים" ואחרי זה את ההוצאה השניה, זה היה פחות מפריע לי, אבל אני קראתי את ההוצאה המצונזרת של הדוסים ולכן זה יותר מעצבן.)

כך או כך, זה לא אומר שהספר לא ערכי- הוא ערכי מאד!!!!!!!!! 

וואואנונימי (פותח)

כנראה שהגבתי מאוחר מידי ואף אחת לא תקרא את התגובה אבל לא יכולתי להתאפק...

אז קודם כל השאלה לא במקום זה ברור שספר משנה תפיסת חיים כל ספר!!! אבל יש ספרים שיותר

וזה עוד בלי להיכנס לסיפורי צדיקים וכאלה זה כמו לשאול " מי שלומד ספר מוסר נהיה בעל מידות יותר מזוככות ?" ברור!!! או באופן יותר דרסטי " מי שלומד חשבון יודע לספור עד שלוש ???" כאילו ברור שלא!!!( שכן, תיקון טעות )  אז יאלה שיהיה בהצלחה ושנזכה לכתוב תגובות מועילות

( נ"ב כל דבר שאדם עושה בחיים ואני מדגישה כל דבר משנה בו משהו אבל בספרים זה עוד יותר  מודגש יאלה ביי אני חייבת לרוץ )

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין
איך זה שיש רק 2 חנויות קומיקס בכל הארץ!??!יואב גל
גמרו לי על החיים עם המחירים שלהם
❤️יואב גלאחרונה
אני מדבר על קומיקסים מהחברות הגדולות (Marvel, DC)שמדפיסים בכמויות ואני קונה ספר שלהם ב150+ שקלים לפחות.

אולי יעניין אותך