הכנסה למעוןאנונימי (פותח)

שלום לכם שוב!

אני נהנית לקרוא את שלל הנושאים וההתייחסויות המכבדות, כ"צופה מרחוק" והפעם מנסה שוב להתעשר מתבונתכם מקרוב...

בני בכורי בן שנה ושבעה חודשים. היה איתי בבית פחות או יותר עד עכשיו ועכשיו, נראה לנו שהוא מוכרח לצאת מהבית, להיות במרחב, להיות עם חברה. (מה גם שאני זקוקה למרחב ולשעות עבודה...)

הפתרון היחיד שנראה לנו כרגע, זה מעון (של ש"ס) שנמצא קרוב לביתנו. העלות גבוהה (לא יצא לנו סבסוד משמעותי של התמ"ת) וגם לא שמענו המון המלצות חמות, אבל נראה שזה מקום לא רע, גם אם לא עובדים שם בטירוף על עידוד ההתפתחות, - והייתרונות של עצמאות, מרחב למשחק וחברת בני הגיל, גוברים על החסרונות.

לי זה נראה הזוי לשגר ילד למעון עד 4.  אני אמא שלו, לא המטפלת...

חשבתי להוציא אותו מדי יום בשעה 2 (אין במעון "תכניות מקוצרות", אני יכולה פשוט ביוזמתי להוציא אותו קודם) ואז... זה אומר שהוא חוזר אלי אחרי השינה, ואני צריכה להעסיק אותו (או להשגיח על עיסוקיו) עד השינה בערב ללא הפסקה.

אני חוששת שזה יהיה קשה לשנינו

אבל מתקשה מאוד לוותר על העיקרון שילד לא יהיה באופן קבוע במעון עד 4.

אשמח להשכיל מנסיונכם, תודה לכם!

תשובה מאוד חלקית...טוזי

אני הכנסתי את הבת שלי למסגרת (משפחתון) שנה שעברה כשהיא הייתה בת ארבעה חודשים וזה היה עד ארבע והיו ימים שהייתי מגיעה אפילו יותר מאוחר אז היא הייתה עם בעלי עד שש וחצי. זה היה לי ולה מאוד קשה, כשהייתי מגיעה היא לא הייתה יורדת מהידיים או משחק צמוד צמוד עד שהיא הלכה לישון.

השנה לעומת זאת ב"ה יש לי אפשרות להוציא אותה ב13:30 וזה מצויין, יש את היתרון של המטפלת שאין לה בעיה למשוך אותה עד שאני באה לקחת אותה וכשהיא מגיעה היא ישנה ואח"כ אנחנו ביחד כל הצהריים...

חשוב לשמוע המלצות על המעון, מניסיוני הלא כל כך טוב, כשלא שמעתי המלצות הייתה סיבה.. ב"ה עכשיו היא אצל מישהי שאני יכולה לגמור עליה את ההלל!

אם את אומרת שהוא יהיה אחרי שינה של צהריים יכול להיות שבאמת לא כל כך מתאים לכם שזה יהיה חצי יום. אולי יש עוד מעון באיזור שיוכל יותר לענות על הצרכים שלכם..

בהצלחה!

מחזקת אותךAvrechit

אני חושבת שההרגשה שלך מאוד נכונה. האינטואיציה שלך אומרת שזה לא נכון להשאיר אותו עד ארבע - ולכן, לדעתי זו תהיה טעות לעשות את זה מתוך אילוץ.

אני בטוחה שבסופו של דבר תמצאי סידור כלשהו שיהיה טוב לשניכם בלי להתפשר על השעות שאת איתו.

מהו הקושי שלך בלהיות איתו עד הערב? שאת רוצה לנוח? או שאת רוצה להספיק דברים בבית? או שזה מייגע אותך להעסיק\להשגיח כל כך הרבה זמן ברצף?

הצעות:

אני לא יודעת במה את עובדת, אבל אם תעבדי פחות מחצי משרה (נניח, 4-5 שעות ביום) אז אולי תוכלי לשלוח אותו למטפלת במקום למעון, ותקחי אותו ממנה לפני שהוא הולך לישון.

סבב אימהות - חמש או שש אמהות וילדים, בכל יום אמא אחת שומרת על כולם.

מחזקת אותךקיווי

גם אני מוציאה לפני (ב- 2)

זה ילד ראשון?

כי זה ממש מזכיר לי את מהלך החשיבה שלי עם בני בכורי

מה אני יעשה איתו כ"כ הרבה זמן??

אז בואי אני יגיד לך את לא צריכה לעשות כלום!!!!!!!!!

אם את רוצה ונוח לך לשבת איתו זמן מסויים ולהעסיק אותו אז בבקשה  שיהיה כיף לשניכם

אבל-

את יכולה לעשות כל מה שעולה על רוחך

לשטוף רצפה, כביסות וכו' ילדים יכולים להעסיק את עצמם. ברגע שתאמיני בו שהוא יכול לשחק בלעדיך ותשדרי לו את זה גם אם בדקות הראשונות הוא יצמד אליך תגידי לו אמא עסוקה אני פה לידך אתה יכול לשחק במה שתרצה

הוא יקלוט שהכדור אצלו ותאמיני לי שהוא ימצא משהו.

לפעמים נראה לנו שאנחנו צריכים כל הזמן "לגדל" אותם

ועכשיו אני רואה שזה לא נכון

מקווה שהובנתי

עוד המלצה - לצאת לגינה שם תפגישי חברות והוא ישחק והזמן יעבור במהירות

תודה על ההבנהאנונימי (פותח)

שתיכן התייחסתן ברצינות להתלבטות שלי, ועל כך התודה. אברכית, כל הסיבות שמנית לקושי שלי להשאר איתו עד הערב נכונות, מה גם שיש איתי עוד צאצאית יקרה,קטנה יותר, שממלאת את שעותיי.

אני עובדת כחמש שעות ביום (כרגע אעבוד כשהקטנה לצידי), ואם אקח אותו לאחר שינה, לא אוכל לנוח כלל. 

יש מטפלת טובה כאן לידינו, אבל ממנה הוא יקבל השגחה, חום ואוכל. היא בעיקרון מטפלת בעוללים עד גיל שנה, אבל מוכנה לקבל גם אותו. לא יהיה לו אצלה חברים בני גיל, מרחב, משחקי חצר, העשרה בתחומים שונים, סיפורים, עבודות יד וכו'.

אה, ואין איתי רכב, לכן לא אוכל לשגר אותו למסגרת מרוחקת יותר.

אז מה כדאי לעשות???

בגיל הזה הם לא צריכים העשרה, אלא אהבת אםיוקטנה

כל הצרכים האחרים, הינם משניים לצורך הראשון והחשוב הזה.

עדיף לו עם אמא שעסוקה עם אחות, מאשר עם מטפלת שעסוקה עם עוד כמה חברים.

אפשר להיות ביחד בגינה, אצל חברים, ואז גם את לא בודדה

זה משבר אופייני של התחלהיהודית פוגל

אח"כ תתרגלי שהוא במעון, לא רע להם שם, ומשעה 4 עד השינה וכן בשבתות וחגים וחופשות את יכולה לתת לו המון זמן איכות, כך שאני ממליצה לך להמשיך עם התכניות שלך לשים אותו במעון, בסוף תתרגלי ותראי גם את הטוב שבסידור הזה.

אני חושבתדידי

שכאשר האמא רגועה ושמחהעשי זאת בשבילו- גם הילד מרוויח מכך. לדוגמא- אם את עייפה לאחר יום עבודה ויש מצב שתוכלי לישון(אם הקטנה מאפשרת לך) בצהרים בזמן שהוא עד 4 במעון, ואז כשתקחי אותו ב -4 את תהיי רעננה יותר וכייפית יותר בשבילו- ותוכלי לשחק איתו יותר ולקחת אותו לגן משחקים וכו' וכו'- עשי זאת בשבילו. (כן. בשבילו. השינה שלך תועיל לו). גם אם תנצלי את הזמן הזה לסידורים אחרים בבית ולא לשינה, אבל זה יגרום לך להיות יותר רגועה איתו- שווה.

אני משאירה את הקטנה שלי (חצי שנה) עד 4 כדי שאוכל להיות עם הגדולים יותר כשהם חוזרים מבית הספר ומהגן ולתת להם את הצומי והעזרה בשיעורי בית וכו' עד שהגברת מגיעה ב-4 ושואבת את תשומת הלב אליה. וגם ביום החופשי שלי היא במעון כי גם אני זקוקה ליום חופשי...

מעבר לכך- נסי למצוא לו תעסוקה שלא דורשת ממך תיפעול צמוד...

הרבה הצלחה!!!

יסורי מצפון הם חלק בלתי נפרד מהאימהות...

נהנית לקרוא וללמוד...אנונימי (פותח)

תודה למגיבות המחכימות! אני מעריכה את ההשקעה של כל אחת בחשיבה ובכתיבה האמפתית.

אני אמנם כ"כ חוששת מהשיגור למעון.

בתור "ילדת מפתח" (של אמא נפלאה במיוחד, עד היום - ב"ה, אלא שהיא עבדה כמשרה וחצי כל השנים...), הצהרתי שלילדים שלי תמיד תהיה אמא אוהבת וארוחה חמה בצהרים. וככה, כבר על הילד הראשון "ליפול"???

מאידך, אני באמת מרגישה תקועה ומתוסכלת.

הלוואי שנגיע לדרך המלך (וההחלטה צריכה להיות מיידית כל עוד יש מקום במעון..) בעז"ה.

החלטה קשהAvrechit

אני חושבת שהייתי הולכת על המטפלת, אבל בתנאים מסויימים. אני מבינה שהיא לא מוציאה אותם בכלל לחצר - זו באמת בעיה. אם אפשר להתנות איתה דברים מסויימים, לדוגמה שהיא תספר לו סיפור פעמיים ביום ושתביאי אליה משחקים שמתאימים לו ושהיא גם תשב ותשחק בהם איתו (למשל פאזל עץ, לגו גדול וכו' - צריכים בהתחלה עזרה בזה), זה יכול להיות טוב.

אני מסכימה מצד אחד עם יוקטנה, שחשוב יותר החום והאהבה על פני כל ההעשרות למיניהן שאני לא מחזיקה מהן במיוחד, אבל בכל זאת כשמדובר במטפלת ולא באמא, ובמיוחד שיש לה כדברייך עוד כמה עוללים לטפל בהם, אני קצת חוששת שהוא עלול ללכת לאיבוד שם ולמצוא את עצמו "מעביר את הזמן", ופחות או יותר די בוהה באוויר.

בעית הדור...אנונימי (פותח)

אכן בעיה לא פשוטה שמשותפת כמעט לכל אמא.

גם לי נשמע מטורף לשים ילד במעון עד ארבע.

אני עשיתי החלטה ונישארתי בבית (כבר קרוב ל15 שנה.)

לא קל אבל לפחות אני מגדלת את הילדים שלי ולא אישה זרה

(כל כמה שתהיה טובה ומסורה.)

אני מודעת לזה שלא כל אחת מסוגלת נפשית או כלכלית.

ולכן דרך האמצע היא הכי נכונה.

לשלב בין עבודה אבל להקפיד להיות עם הילד לפחות מהצהריים .

ואם אי אפשר אז להקטין את הימים שהוא נישאר עד ארבע.

השנים שהם קטנים הם קריטיות לתינוק והם לעולם לא ישובו.

הקריירה תחכה!! הבן שלך לא!!

גמר חתימה טובה והחלטות טובות

לא הבנתי, מצד אחד זה "הזוי" להשאיר את הילדאנונימי (פותח)

במעון עד 4 אחה"צ, מאידך - זה מטרד להעסיק אותו לאחר השינה, עד הערב.... אז, החליטי, מה את בעצם רוצה. טוב יותר שיישאר עוד שעתיים במעון, ואת תספיקי משהו במטלות הנורא "חשובות", ואח"כ תצטרכי לסבול את הילד רק עוד שעתיים שלש.

את, דווקא, לא אמא, ואת, בקושי מטפלת. שום דבר לא ישווה לשעות איכות עם הילד. כל השאר במקום שני, אם לא למטה מזה.

תגובה לא נחמדה ולא מתאימה לערב יום הכפורים!Avrechit

כמו שאמרה שחר, זו בעיה של דורנו. אמא רוצה להיות עם הילדים שלה וגם לעבוד ולהרוויח (ולא בשביל מותרות, הרי היא אומרת שאין להם רכב), במיוחד אם רוצים שהבעל ילמד. יחד עם זאת היא צריכה להישאר שפויה. יש אמהות שלא יכולות לתפקד אם הן לא נחות בצהריים! גם אני כזאת.

את צודקת שזו קצת דרך ללא מוצא. אי אפשר לרקוד על כל העוגות ולאכול את שתי החתונות. אבל התגובה הנכונה היא הבנה ועידוד ולא עוינות והאשמה.

תודה לך.אנונימי (פותח)

לא העזתי להגיב בעצמי אבל הדברים שנכתבו אכן צרמו מאוד, פחות בתכנם (כי דברים כאלה נאמרו כבר קודם), אלא יותר בלשונם הלגלגנית.

הקלת עלי בתגובתך.

לא קראתי את התגובות, אבלקיפי.

באיזה שעות ישנים שם?

אני עשיתי אותו דבר עם הבת שלי:

במעון ישנו בין 12:30 ל14:30,

ואני לקחתי אותה ב13:30 כך שהיא ישנה רק שעה,

והלכה לישון בערב שעה יותר מוקדם,

כלומר הרווחתי איתה שעה שבה לי היה הרבה יותר כח במקום שעת עייפות בערב.

לא יודעת אם זה מתאים לך ולילד.

ואם עד עכשיו היית איתו בבית ימים שלמים,

נשמע ש"תשרדי" בכבוד שעות רצופות איתו דלי הפסקת שינה באמצע.

לא הבנתי מה הענין עם השינהאנונימי (פותח)

תקחי אותו הביתה בזמן שאת רוצה, אחרי שאת נחת כמה שאת מחליטה שאת צריכה. מה זה משנה אם הוא ישן בבית או במעון? גם אם תקחי אותו בשלוש (מה שנותן לך קצת מרחב זמן לנוח מהעבודה של הבוקר לקראת ה"עבודה" המדהימה של אחה"צ) עדיין הרווחת שעה איתו, שהוא לא במעון, ואת לא עייפה.

אני זוכרת שבתחילת דרכי במעון פגשתי מפקחת אחת שאמרה לי שהשעה שבין הזמן שאת גומרת לעבוד לבין הזמן שאת לוקחת אותו מהמעון היא הזמן שבו את צריכה "להכין אמא" לילד שלך. אמא שמחה, לא עייפה, רגועה ונינוחה. ואני חותמת על זה לגמרי. 

לדעתי עדיף להוציא מוקדם.אנונימי (פותח)

אני אמא למס' ילדים ותמיד הוצאתי מהמעון בדרך הביתה מהעבודה, (בערך ב14:00) כי אין דבר יותר טוב מאמא, גם אם היא עייפה.כמובן שאם את עיפה באופן כזה שהילד יקבל כעסים וגערות אז "אין הצר שווה בנזק" אבל אם זה כדי "להספיק", אז את כל מטלות הבית אפשר לדחות ללילה לשעות שהילדים ישנים (ואם הבעל יכול לעזור אז, זה וודאי טוב)לאמא אין תחליף (אם ילד בא הביתה ב 4 והולך לישון ב7 כמה אמא יש לו?) כשאמא עובדת היא זקוקה למסגרת לילד  אבל כשהיא בבית הילד זקוק לה. השנים הללו לא חוזרות....

בקשר להתלבטות בין מעון למטפלת: אם במעון יש מטפלות מסורות וחמות אז כדאי להעדיף את המעון גם אם אין שם יותר מדי העשרה  כי אצל מטפלת שלוקחת ילדים קטנים הוא ישתעמם ואז או שיהיה שם כמו גולם כל היום, או שיעשה "שטויות" ויזכה לביקורת או כעסים מהמטפלת דבר שלא יוסיף לו חוויות חיוביות ולא יוסיף לבטחון העצמי שלו.

החלטה קלה.

תנסי...פרח לב הזהב

אולי יהיה דווקא כיף לבלות איתו כ"כ הרבה שעות. ואם יהיה קשה, הרי תוכלי להשאיר אותו עד 4! ואולי לגלות שישארו לך אמנם רק שעתיים שלוש להיות איתו אבל זה יהיה זמן איכותי ונחמד...

כל אחת מרגישה אחרת לגבי דברים מסויימים, ואת פשוט לא תדעי עד שלא תנסי...

בהצלחה!

הכנסה למעוןאנונימי (פותח)

בס"ד

אמא יקרה.

אכן ההתלבטויות שלנו כאמהות הן לא פשוטות.

מצד אחד אנחנו רוצות להיות אמהות במשרה מלאה ומצד שני מסיבות שונות זה לא מתאפשר לנו.

במידה ומתאפשר לך לקחת את הילד בשעה שתיים, הייתי ממליצה לך לשאול את עצמך מס' שאלות :

האם כשאני חוזרת הבייתה אני זקוקה למנוחה לפני שאני מתחילה את ה"משרה" (בית, ילד..)הבאה שלי?

האם אני ארגיש פנויה רגשית ופיסית להעסיק אותו מהשעה שתיים עד השינה (בערך 5,6 שעות)?

אם זה יהיה לי קשה, האם אוכל לקחת בייבי סיטר שתעסיק אותו בבית כשאני בסביבתו זמינה עבורו?  

כדאי לבדוק איזה פעילות יש במעון לקבוצת הילדים לה הוא שייך ומה ערך המוסף שלה ?

(רכישת הרגלי אכילה בקבוצה?, סיפור ? משחק?  עידוד עצמאות: נעילת הנעליים לבד, פינוי המצעים בצוותא עם הצוות וכו')

דבר נוסף שהייתי מבררת עם עצמי, זה למה בכלל אני מרגישה רע שהילד יהיה עד 4 במעון? האם אני באמת מאמינה שזה לא טוב לו או שמא זה איזשהו מסר שמגיע מהסביבה? האם אני באמת אמא פחות טובה אם הילד עד 4 במעון?

הייתי מבררת עם עצמי מה באמת מפריעה לי.

דבר נוסף שהייתי ממליצה לך זה לשוחח עם חברות שנמצאות עם הילדים משעות הצהריים המוקדמות, מה הן עושות? שעת גינה? משחקים?

לדעתי תגלי שהילד לא זקוק לתעסוקה שלך בכל רגע ורגע. יותר מזה, חשוב שהילד ילמד כבר מגיל קטן להעסיק את עצמו. זה מפתח את היכולת היצירתית שלהם. 

בסופו של דבר, כמו שאת כתבת: אני אמא שלו ולא מטפלת שלו. ואמא לא רק משחקת בבית עם הילד היא גם מכבסת, מבשלת, קוראת, נחה, מדברת בטלפון ועוד ועוד ועוד.

מאחלת לך בהצלחה בהמשך

שוש גרינברג

עדכוניםאנונימי (פותח)

אז קבלנו החלטה,

אחרי שבדקנו שוב ושוב ושמענו על אפשרויות חדשות

מצאנו מטפלת-גננת שמקיימת גן לכל דבר לחמישה ילדים בסה"כ בבית הקטן והצנוע שלה.

מבחינת המסגרת - שמענו המלצות חמות וגם נוכחנו לראות שהיא נותנת לילדים הכל ויותר, חום ואהבה, אוכל, פעילות חינוכית תורנית והתפתותית ממעלה ראשונה.

הוויתור שנאלצתי לעשות הוא על עניין השעות, ומכיוון שראיתי עד כמה הוא יכול להיות מועשר דווקא שם, הסכמתי לשלוח אותו למסגרת עד 16:00... מחיר נוסף הוא המרחק מהבית, ואכן אני עורכת צעידות יומיות הלוך ושוב מרחק כ - 15 דק' מהבית.

התחושה שלנו היא שלא "מצאנו פתרון לילד", אלא שאנחנו משקיעים בעבורו השקעה לטווח ארוך. אנחנו מקווים שאנחנו משכילים לראות ושה' בעזרנו.

עכשיו האתגר הוא לבנות נכון את "שעות אמא"

בדמיון שלי ראיתי את השעות האלה קודש לילד, אנחנו יושבים ביחד, משחילים, מציירים, מרכיבים, מספרים...

בפועל -

הוא עדיין לא מסוגל "לשבת" בסבלנות ליד משחק אחד (אפילו מתקשה בהקשבה לסיפור שלם),

אני עדיין עמוסת מטלות בית (וכוכבת נוספת...) גם כשהוא חוזר, וכמובן כבר עייפה מאוד

וכן, חלק נכבד מהערב הוא ההתארגנות המשותפת לשינה, שזה כמובן חשוב כ"כ לקשר, אבל נותן תחושה שמסתיים לנו היום ביחד, עוד לפני שהתחיל.

בעז"ה נתקדם גם בזה (אשמח כמובן להשכיל מנסיונכן, כיצד בונים נכון את השעות המשותפות האלה).

תודה לכן!

אולי תנסי להתייחס אחרתחילזון 123אחרונה

למושג "שעות אמא".

כל הדברים שציינת זה דברים "לימודיים" כאלה כאלה שדורשים המון סטטיות ומוטוריקה עדינה.

אבל זה ממש לא הגיל שהוא ישב הרבה ויתרכז ככה במשהו. עדיף לעבוד על המוטוריקה הגסה (יצירות הוא יעשה מספיק בגן).

שעות אמא לגיל כזה יכול להיות גם לטייל בחוץ ולראות פרחים ועצים, לטפס על מתקנים, לשמוע מוזיקה ולרקוד, וגם לשתף אותו קצת בעבודות בית אולי כמו לעמוד ליד הכיור איתך וכאלה.

לדעתי גם אם הוא משחק לבד ואת עסוקה בענייניך ומדי פעם מדברת איתו או משתפת אותו במשהו וכו זה זמן אמא מצויין.

בגן בד"כ "מעסיקים" אותם המון כל הזמן בפעילויות שונות, וזה מצויין אם בבית יש זמן רגוע שהוא ילמד גם להעסיק את עצמו בלי שפע של גירויים מבחוץ.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך