יש לכם אולפנה שהבנות שם מבחינה דתית [ומאוד מקפידות על צניעות...] ממש טובות??
--
באולפנת בה"רן הרוב אשכנזיות או שאין דבר כזה....?
יש לכם אולפנה שהבנות שם מבחינה דתית [ומאוד מקפידות על צניעות...] ממש טובות??
--
באולפנת בה"רן הרוב אשכנזיות או שאין דבר כזה....?
אני לומדת בבהר"ן,והיא באמת אולפנא..מצויינת...!!!ממש!!!
יש הרבה אשכנזיות...אבל זה לא אומר כלום!!!
בס"ד
זה סתם סטיגמות.. ולא צריך להיתפס לדברים כאלה ולקחת שיקולים גזעני'ים!!
וד"א-אני ס"ט ולומדת בבהר"ן..
עם זה שאני ספרדייה....
והבנות שם ממש מעולות!!!
ספרדיה טהורה? חחחח לא טעיתי מקווה!! זה היה ניחוש די פרוע....
אם את רוצה אולפנה דוסית, הייתי ממליצה לך על רעיה- בבית אל. אני לומדת שם ונהנת מכל רגע ורגע!... וכן, בתפילה בדר"כ אין מורה, וב"ה מתפללים בשמחה... וגם האוירה בכלל היא מאוד של קדושה... והצוות בכלל מדהים!! בהצלחה....
רננוש!בס"ד
ויש שבת אול' פעם בשלושה שבועות..
תמסרי ד"ש ענק לשכבה שלי..
ולמה אני לא יודעת מי את?
באמת שכולנו עם ישראל.. מה אכפת לך אם הם אשכנזיות או ספרדיות?
חוצמיזה - אני לומדת בבהר"ן.. יש הרבה אשכנזיות אבל גם הרבה ספרדיות... וזה בכלל לא משנה מה אתה..
והבנות ממש איכותיות אחת אחת...!!!
אולפנא מדהימה!!
אני אישית התקבלתי והתלבטתי המון, בסוף, איכשהוא החלטתי ללכת לשם ואני פשוט שמחה מכל רגע!!
זו אולפנא מדהימה, הכל שם מבוסס על אמת, אמת, אמת... פשוט מדהים.
חוצמזה, עוד לא פגשתי בת אחת אפילו שלא יכולתי לומר עליה שהיא מותק/חמודה/נשמה אמיתית!!... 
פשוט אולפנא מיוחדת, אין עוד הרבה כאלה.. אבל זה ממש כל אחת ומה שמתאים לה..
את חיינוקית?? צריכה עזרה כילו??...
אה, אגב, מבחינת ספרדיות ואשכנזיות, ישמצב שיש יותר בנות אשכנזיות, אבל אני לא חושבת שמרגישים את זה בכלל...
למשל, ברור שיש כאלה שממש רואים עליהן, אבל בעיקרון אני לא יודעת ולא אכפת לי מי ספרדיה ומי אשכנזיה!!
והאולפנא שיא התותחית בדברים שהיא מארגנת...
בס"ד
סורי על המתקפה, אבל-
אני יודעת שיש סטיגמות על האול'.. וחפרו לי עליהן לפני שניסתי ועל זה ש-"אין סיכוי לספרדי'ה כמוך להתקבל",
ו-וואלה,זה בכלל לא החצי חשיבה באול'!!
ולשזה עולה הנושא הזה זה בדר"כ בצחוק.. כאיול באיזה קטע קישור/הצגה/בדיחה וכזה..!! וכאילו- אם זה הדבר היחיד שמפריע לך, אז תבואי לאול' נקי'יה מסטיגמות (גם עדתיות וגם על האול'..).
אם את רוצה עוד פרטים,בכיף!!
ב"הצלחה!!.
בס'ד
הוצאת את האולפנא יותר מידי טובה...
אני ב"ה לומדת באולפנא וממש ממש ממש ממש נהנית,
אבל מכאן ועד להפריז-" עוד לא פגשתי בת אחת אפילו שלא יכולתי לומר עליה שהיא מותק/חמודה/נשמה אמיתית!!... "
אני יכולה להעיד שפגשתי בנות כאלו,
מה לעשות, יש אותם בכל מקום 
או שיש לך אופי ממש מיוחד שרואה בכל אחד רק את הטוב.. לי אין
..
בקיצור, זה אולפנא מעולה, אבל כמו בכל מקום יש לה גם חסרונות,
ועוד יהיו ימים [אני מרגישה שביעסטית מסכנה..] שלא תראי את הכל בצורה כ"כ מוושלמת..
בהצלחה!!!!!!!!!!!!!
אני ממש שמחה בשבילך!!!
אמרתי ל-ר' נוימן שאבא שלי לא רב ושאין לי שום קשר מישפחולוגי לאולפנא
אז הוא אמר לי ''אבל את אשכנזיה לא אמרו לך את זה?!'' אבל זה היה ממש בצחוק...
וגם אם הרוב אשכנזיות, אז? לא נראה לי כזה נורא ללמוד עם רוב אשכנזיות כשברור שזה לא בא מגזענות.
באול' הקודמת שלי הרוב היו ספרדיות...
בכללי יש אוירה טובה וזה נשמע כמו פרסומת לאול' אבל באמת ששווה לבוא!
זה מזה לא בא מגזענות!!!!!תאמינו לי זה מזה לא מפריע לי סתם כך בחברה אם את אשכנזית בולגרית או מה שזה לא יהיה! אבל רציתי לדעת- ר-ק!! בגלל התפילות!!!!זהוווווווווווו! אני פשוט לא מתחברת לתפילה אשכנזית..וכאשר יש עוד כמה בנות ספרדיות..אפשר ללכת לבית כנסת קרוב או משהו כזה...הבנתם????
אין בי"כ ספרדי קרוב כמו שאני יודעת...
בס"ד
חלק מהבנות כן

אני גם הרגשתי שיא הפדיחה בהתחלה שבקבלת שבת כולן יושבות ורק אני עומדת..אבל מתרגלים.. 
ב"הצלחה!!.
רננה- את רומזת לאביב שהיא עדי'ין לא פגשה אותך?!
סתם..

וברור שלא הכל מושלם, לא העברתי את זה מספיק טוב,
אבל ההרגשה שקיבלתי (אולי זה בגלל שאנחנו חמשושיות ומתחילות מחדש??) שלכולן יש פשוט רצון טוב, והציניות היא נעימה, איכשהו. לוידעת כ"כ להסביר.. 
רננוש- התכוונתי לזה שרואים שהיא חמשושית בגלל הראיה הכ"כ מושלמת הזאת...
שהכל טוב, וכל הזמן כיף..
אביב שלי- בכיף נפגוש אותך באול'.. רק תזדהי
...
ואני לא מתביישת בזה- בפה מלא אני אגיד שיש גם דברים לא טובים!!!
[ועוד הרב ניומן מגדיר אותי כאחת שלא מעיזה להתלונן.. כי הגעתי בשישית..]
אבל ב"ה ממש ממש מעולה לי באולפנא, יש אווירה טובה וכיפית, שמייח סה"כ!!
אבל מתרגלים לשיגרה מהר מאוד ואז שום דבר לא נראה מידי מיוחד אלא כברור מאליו-וחבל
כל החמישית הייתי בעננים שאין האולפנה פשוט מושלמת ובסוף חמישית פשוט ירדתי לקרקע!!
כאילו מה כפת לכם שהבנ"א רואה ת'חיובי למה להרוס? כאילו לא צריך להיות בעננים המקום המושלם עלי אדמות לנערה דתית ממוצעת כן... אבל היא רואה את הטוב מה רע בזה בעצם??
אביב שלי! כל הכבוד לך....
בשביל מה???תתפללו לבד אפשר יותר לכוון..
בס"ד
לא מלכלכים על האול' שלכן ליד בנות מאולפנות אחרות!!
סתם.. ברור שיש ת'דברים שאני לא אוהבת באול'.. אבל במקום לדבר על הרע אפשר להעצים את הטוב!! ויש הרבה, רק תחפשו קצת מעבר (למה שאתה רואה
)
אביב, אל תרגישי רע אם מה שאמרת.. זה מעולה לאהוב ת'אולפנא שלך..!!!
אפחד לא אמר שהאול' מושלמת ולא צריך להיות בעננים בגלל זה.. (ולכן ד"א הנחיתה לקרקע לא אמורה להיות כל כך קשה-ואולי היא אפילו לא צריכה להיות בכלל..) אבבל למה לעזאזל אתן מוצאיות את האול' כמו איזה גיהנום?! זה נישמע כאילו אתן סובלות שם..!!
ביננו, אולי היו לכן כמה מקרים לא נעמים ואולי אפילו פוגעים, אבל בת'כלס, ביומיום- אתן נהנות שם.. ואל תגידו שלא..
(ואל תישלפו ת'תירוץ של 'עכשיו תחילת שנת הלימודים' כי היחסי אנוש באול' הם אחלה ברוב הפעמים, וברור שלכל אחת יש ת'מקרים הלא נעמים האלו,אבל זה חלק מהחווי'ה ותלוי איך לוקחים אתזה..!)
רננה-אני לויודעת איפה למדת בחמישית אבל, אם עזבת אז כנראה לא הי'ה לך טוב, אז תשווי אתזה לאול' ותעשי חושבים קצר..!
וחוצמזה- השיגרה לא משתנה מאלי'ה.. את השיגרה אנחנו משתנים.. (וואוו.., עלזה מ-מ-ש אינלי כוח לחפור..אבל ישלי מלא-מלא מה להגיד..!)
ואולי זה נישמע שאני סוגדת לאול' אבל- אני בסה"כ נמסה לגרום לחכן לחשוב קצת הפוך מהחשיבה הזאת שמפחשת ת'רע.. כי כן, גם איתי לפעמים היו קשוחים, ועיצבנו אותי (במיוחד שאתה מנסה לארגן משו לכל השיכבה ואז לא נותנים אישור או כאלו דברים..) אבל יאללה שוכחים מזה.. הכל חולף ואיך אומרים, "שים את אחוריך בעבר"

ושירה, לתפילה בציבור יש יותר ערך ואפחד לא אמר לך שאם את מתפללת במני'ין אסור לך לכוון.. אפשר לכוון יפה מאוד וזה אפילו יותר משמעותי כי ככה את מכוונת לכלל עמ"י ולא רק על עצמך!!.. וחוצמזה שרק בשבת מתפללים ביחד..
מקווה שלפחות נהניתן מהחפירה שלי...
אפרת ורננה- שיא הסליחה אם פגעתי בכן.. זאת לא הי'יתה הכוונה!!
מסכימה עם כל מילה..
דיברתי עם בוגרת אחת, ואמרנו שלא צריך לנצל את האולפנה, אלא את מה שאני, את, אנחנו יכולות לנצל בה.. כי האולפנה, להזכירנו, היא של 480 בנות, ולא כל דבר מתאים לכל אחת. ולכן, אם נסתכל על הדברים הטובים שאנחנו יכולים להפיק מהדברים שהאולפנה והצוות (בעצם זה אותו דבר, לא?! "בית האולפנה" ;) ) מנסים כל הזמן לתת ולתת, לכולם יהיה כיף וטוב, ולא יהיו נחיתות מיותרות וכואבות מדי.. ותאמינו לי, שאם הייתם יודעות מי זו הבוגרת הזו, לא הייתן מאמינות.. (וזו לא מי שאת חושבת שזו היא..)
אולי חפרתי מדי
, אבל זה באמת נושא שמפריע לי - תסתכלו בעיניים חיוביות.. 
ומשום מה קרו שני דברים מוזרים:
1. הפורום הופך מיום ליום לפורום אולפנת בהר"ן וזה לא הייעוד שלו..![]()
2. התחלתי להגיב באמת ולא רק להקפיץ דברים חשובים... מה עובר עלי??![]()
חג שמח, מתוקות!! ![]()
ואל תשכח מצרך לגמ"ח!!
האולפנא שלנו מעולה!!! לא מושלמת אבל מתקרבת לזה מאוד! זה באמת מקום טוב ואתן לא צריכות להתנצל על זה! ואני אומרת את זה בתור שישסטית שלא תמיד נהנת ביום יום ושתחילת חמישית שנאה את האולפנא וחיה משחרור לשיחרור... ומי שמכירה אותי לא תאמין שאני כתבתי את זה...
הם מבינים ומתחשבים ויש להם שכל! והאמון כמה שזה נישמע פלצני זה נכון וזה קיי'ם ומרגישים את זה!
אני לא חושבת שיש הרבה מקומות כאלה.. הרי אמרתן שהאולפנא טובה אבל לא נעים להגיד שהכל טוב ואי אפשר בלי להתלונן...
עד החתונה זה יעבור! (אל תישאלו אותי מה הקשר!)
חג שמח ופורח!
צריך לדעת את החסרונות של האולפנה כדי שכל אחת תתאים את עצמה האם האולפנה מתאימה לה..!
ואם שהיא נכנסת היא רואה דברים לא כ"כ טובים א-ז...שתסתכל בעניים חיוביות.! [ככה אני חושבת בכל אופן..]
אז...[
] מה החסרונות שבבה"רן??
[אני באמת רוצה לדעת.
]
בס"ד
סתם זורקים באוויר דברים.. אולי כדאי שאפרת ורננה קצת יסבירו ת'צמן.. זה קצת יעזור לנו להיכנס בהן עוד קצת..
סתם..

חנה- את מרוצה ממני?! חינוך טוב?!

יש חסרונות בכל מקום גם בבהר"ן, זה ברור, אבל פשוט, אני באמת לא רואה אותם! (ברור שאם מישי תעלה איזה נק' אני לא אוכל להתעלם.. אבל כרגע אפחת לא העלתה!!
), אבל ברגע שתשקיע את עצמך בעשי'ית טוב ובטוב עצמו, הרע ישכח מעצמו! (זה לא אני, קרדיט לרבי נחמן..
)
יומשמי'יח!
היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה
מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה
ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?
האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?
כל מידע יעזור לי
תודה רבה!
נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.
אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.
(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)
אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?
ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..
הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.
מישהי יכולה לעזור?
למה את רוצה ללמוד שם?
מה הדברים שחשובים לך?
אני ממש אשמח לתשובהעלה קטןלא בשבילי -
אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל
מישהי מכירה אולי?
תודה מראש!
היייייי לכולןןן
מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)
אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות
בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל
חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות
לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה
בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..
מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה
וצוות טוב
חחח זהו בעיקרון
אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום 
מפוצלשת(:אחרונהיש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים
ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק
יש פרטים בגוגל תחפשי..
בהצלחה 😇
לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל
אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה
חסום לשעבראחרונה