פייסבוק, כתבות בתקשורת, סרטונים ביוטיוב וכו' הם בלון {רק כאשר הם הכלי מדידה היחיד}.
אם רק מזה אנחנו יכולים להגיד "יופי הצלחנו" אז אנחנו חיים בבועה.
אין זה סוד שברמת מגרון (למרות כל הערבי שירה/בישול/ריקודי עם שגרעין הבנות עושה ברכס, ולמרות כל האגודלים שגרעין הבנים דפק עליהם פטישים...) אין שום דבר שאפשר להגיד עליו "איזה יופי, תראו מה יצרנו פה במהלך השנתיים וחצי". אי אפשר לבוא אל תורם ולהראות לו חקלאות, כולל אברכים, וכדו' שנימצאים במקום. כשהטרמפ מהציר לוקח אותך ושואל "ומה יש לכם שם?" אתה לא יכול לענות לו "כולל יום עד 14:00 ומאז יציאה למרעה...". אין שום דבר שיוכל לפצות על החוסר הזה חוץ מלמלא בעז"ה את החוסר הזה. והליכה על פייסבוק תקשורת וחארטות אחרות כתחליף היא בעיה חמורה מאוד. רמת מגרון (כמו המון מקומות אחרים) נועדה להיות "עובדה בשטח"(-"עוגן מעשי") ואחרי שהצצתי (היום לראשונה...) באתר של רמת מגרון ולאחר ששמעתי את כל הנ"ל נראה לי שעמדתי על גודל סכנה מסויימת.
"אילן ששורשיו מועטין וענפיו מרובין-באה רוח ועוקרתו..."
"אילן ששורשיו מרובין וענפיו מועטין- נושבות בו כל הרוחות שבעולם ואינו נופל..." {ציטוט חופשי מסכת אבות}
הצריפים ברמת מגרון, האנשים ששם, הכלבה, והברווזים ז"ל ודלי התאנים שיחיו הם השורשים! הם העובדות בשטח!! והם כיום מועטים!!!
הכתבות, הפייסבוק, האתר וכו' הם הענפים. והם מרובים... לדעתי יותר מדי מרובים!
אותו כנ"ל קיים גם במעוז אסתר ובשכם ויריחו- חסר שורשים-יותר מדי ענפים-באה רוח והלך העץ חלילה... סיכה קטנה והבלון מתפוצץ- חסרים מאוד העוגנים המעשיים:העובדה בשטח. התקשורת מבינה שהיא חלבה את מירב הרייטינג שניתן וזורקת לפח {מחרימה/נכנסת חזיתית/נותנת תסקיר שלישי/מזלזל וכדו'}.
את השורשים הרבה יותר קשה להוציא. וככל שהשורשים עמוקים יותר יש יותר סיכוי שהענפים יצמחו יפרחו, ואז גם כאשר תבוא רוח היא תישא את הזרעים למקומות אחרים והם יזרעו גם שם...
העיתונאים יודעים טוב מאוד מה זה רמ"ג ומה זה מגרון. והם לא "התבלבלו" הם בלבלו בכוונה כי יש פה מהלך.
ואני ייתן נקודה למחשבה- יש טענה אצל תושבי מגרון שהמאחז "מפריע להם תודעתית" מכיוון שכשאומרים בתקשורת שרמת מגרון פונתה אז אנשים חושבים שגם מגרון היא מאחז של קרשים וזה נותן לגיטימציה לפינוי מגרון.... וכו' והעניין ידוע.
העיתונאי בוחר עיתוי. הוא לא עושה דברים סתם. לא "סתם" מקור ראשון "התבלבלו" וכתבו על ה"עשור ולחזור" שזה היה בביצוע המועהא"ז שומרון ו"בדחיפת" גרעין שכם. עד כמה שידוע לי כשהרב אלייקים עלה לדבר באירוע הוא שיבח את מועצת יש"ע על מסירות הנפש ולא את "גרעין שכם" שנכח במקום! 'גרעין שכם' מבחינתו היה "החברה הצעירים שנמצאים פה..."- וזאת דוגמא למגמתיות עיתונאית.
גם במקרה של המערבל בטון הוא לא "סתם" ניהיה מנוף מפלצתי של 60 מטר {שאני בספק אם יכול בכלל לעלות בכביש גישה למגרון...} ולא "בטעות" העיתונאי "התבלבל" בין מגרון לרמת מגרון. יש כאן מגמתיות ברורה- תושבי מגרון נמצאים בין הפטיש לסדן- מועצת יש"ע {ובכלל זה גם אנשי המועהא"ז מטה בנימין ו'אמנה'} לוחצת אותם מאוד חזק ללכת על תוכנית אדם. הם לא יכולים "לעמוד על שלהם" בקול רם מדי בתקשורת אחרת גם אותם ינתקו מהמים והחשמל... [ואני לא מתכוון שינתקו ממש, למהלך כזה אין לזמביש קואליציה רחבה כמו שהייתה לו בבני אדם, אלא פשוט יהיו תקלות שלא יטופלו באופן מיידי... הדואר לא יגיע בזמן... ההסעות של הילדים יתעכבו... וכו'... יש יותר מאלף אפשרויות למרר לישוב את החיים.] הדרך שלהם "לעמוד על שלהם" היא לבנות בשושו. אבל מה לעשות שאיזה פקיד אידיוט מהמנהל החליט להפריע לבניה השושואית והבלתי מזיקה שלהם?! ועכשיו הפקיד הטמבל גם שלח הודעה לתקשורת על זה שהיישוב מגרון בונה (=מגרון בונים בגאון ואין להם כוונה להתפנות...) אז החברה בתקשורת עשו חושבים- מצד אחד אם אנחנו נאמר שמגרון בונים בגאון ואפילו נדפקים על זה זה ייתן עוד חול בעיניים של ציבור המתיישבים בנושא הסכם מגרון. אבל מצד שני זה יצריך תגובה של צה"ל ואולי אופנהיימר יקפוץ מעל הפופיק ויחליט להגיש עוד בג"ץ... והאפשרות היחידה תיהיה פינוי אלים ולנתיהו אין קונצנזוס לזה... ועם הלחץ של תום ההקפאה זה לא ישמע טוב ונתניהו עלול חלילה להכשיר חלק ממגרון או מאיזה מאחז אחר... אז עדיף כבר שנגיד שזה היה מנוף שהולך לרמת מגרון, המאחז של הפאנטים של וייס. ניתן להם להרגיש טוב. נחניף להם... נשקה את העץ במי תרעלה ונוסיף לו עוד כמה בלונים מנופחים בצורת ענפים שיתפוצצו עם כל סיכה ורוח...
"...נראין כאוהבים בשעת הנאתן ואין עומדים לו לאדם בשעת דחקו..."
נקודה להמחשה ומחשבה.