לפני כמה שנים.. 
אני יודעת שיש הרבה סטיגמות בנוגע לאולפנא, וחלקן באמת נכונות, אבל אין צורך להקצין ממש..
גם ברעיה יש בנות שהם לא כ-א-ל-ה דוסיות. לא כולם הולכות שם עם שורש וגרביים. זה נכון שהבנות שהם יענו "פחות דוסות" ברעיה זה לא כמו בנות שתגדירי "פחות דוסות" מאולפנות אחרות. אם במקום אחר זו מישי שהולכת עם מכנסים אחרי הלימודים וכו' ברעיה זו תהיה מישי שלובשת חצאית קצרה והולכת לקולנוע. יש מבין?
אני אישית לא כזאת דוסית, ובכל זאת היה לי ממש כיף. לא הרגשתי יוצאת דופן או משו כי בכל שכבה יש בנות כאלה וכאלה (שוב, בתחום יותר מצומצם מאשר באולפנות אחרות..).
הקטע ברעיה הוא שלא משנה אם אתה ממש דוס או קצת פחות- האוירה השולטת היא דוסית. וה"טון" הקובע הוא דוס. אם יש למשל ויכוח על משו וחלק בנות יחשבו שלא ראוי לעשות אותו מבחינה דתית- אז לא יעשו אותו.
וגם בנוגע לפרוטקציות-
אני מניחה שיש בזה משו מן הנכון. אבל גם חלק מזה הגיוני- ברור שיקבלו קודם אחות של תלמידה (אם היא טובה) מאשר מישהי שלא מכירים בכלל.
זה גם קצת נכון שמקבלים הרבה בנות של רבנים וכו', אבל יש תמיד יוצאי דופן.
אני אישית ממשפחה רגילה.. אבא של מתכנת (ולא רב), אמא שלי מוזיקאית (ולא מורה), אנחנו רק 4 ילדים (ולא 11) ואני הבכורה (לא היו לי אחיות לפני באולפנא)- ובנוסף לכל, שני ההורים שלי חוזרים בתשובה.
ובכל זאת התקבלתי.
אשקר אם אגיד שלא הייתי קצת חריגה מבחינת הנתונים האלה- אבל תכל'ס מה זה משנה אחרי שמתקבלים??
קיצר, אני ממליצה לבוא ולבדוק. זה לא עולה כמעט כסף, ולמה להגביל את עצמכם למקום אחד?? אולי בכל זאת תתקבלו??