מרן הגרי"ש אלישיב שוחח עם רב בכיר בנוגע על התהליך המדיני המתגבש, ותקף את הרעיון בחריפות. "זו תהיה שואה שניה" . ארגון חלמי"ש מנסה לגבש שדולה חרדית בכנסת, שתמנע המשך ההקפאה ותעצור תהליכים מדיניים. כמה רבנים כבר חתמו. סערה גדולה בתקשורת

וואלה! חדשות:
הרב אלישיב: התהליך המדיני תביא שואה שנייה
הרב יוסף אלישיב, ממנהיגי הציבור החרדי, התבטא בחריפות נגד האפשרות למסור שטחים ולבצע הקפאה נוספת בהתנחלויות. אזכור השואה נעשה במסגרת הניסיון לשכנע רבנים לחתום על עצומה נגד החלטה על הקפאה נוספת
כיכר השבת:
דוד כהן, א' בחשוון תשע"א 20:25 09.10.10
כשחרב ההקפאה מונפת על הערים החרדיות ומאידך גלגלי רכבת השלום תקועים בציר אבו מאזן, נזעקים בארגון חלמי"ש לעצור את הסחף אל המרוץ הדמים.
בתום סדרת ישיבות והתייעצויות, הוחלט על הקמת שדולה שתורכב מחברי כנסת חרדיים הנאמנים לשלמותה ולבטחונה של ארץ ישראל. באמצעותם, מקווים בחלמי"ש למנוע את המשך ההקפאה ואת תוכניות השלום שימיטו אסון.
חברי הארגון הבינו כי המפתחות להקמת השדולה ולהפעלת לחץ על נתניהו באמצעות ח"כים חרדים, בידיהם של גדולי ומאורי הדור.
בסוכות האחרון הם פנו אל הגאון הרב שמחה הכהן קוק רבה של רחובות ורבו של בית הכנסת ה"חורבה" ברובע היהודי, וביקשו ממנו להתגייס למשימה.
"הסדר קבע עם הרשות הפלסטינית", אמרו אנשי חלמי"ש לרב קוק, "עלול לחשוף את הישובים החרדים לטילים ופיגועי טרור".
הרב קוק מיהר לברך על היוזמה והעניק את ברכתו, אך לפני שיצאו מפתח סוכתו הבהיר להם כי את רעיון הקמת השדולה צריך להביא בפני מרן הגרי"ש אלישייב שיפסוק בנידון.
ל"כיכר השבת" נודע כי בחול המועד נפגשו ראשי הארגון עם רבנים המקורבים לבית הגרי"ש.
בפגישה ביקשו חברי הארגון מהרבנים כי ירתום את הגרי"ש למאבק.
אחד מהם, הביע רצון לעשות זאת.
הוא העניק להם את תמיכתו להקמת השדולה, והבטיח להיפגש עמם שוב, לאחר החג.
וכך היה. ביום שישי נערכה הפגישה, ובמהלכה סיפר הרב כי לאחרונה קיים שיחה בנושא עם הגרי"ש אלישיב. לדבריו, מרן פוסק הדור תקף בחריפות את הדיבורים על התהליך מדיני ועל הארכת ההקפאה ואמר כי "זה יוביל לשואה שניה".
בחלמי"ש אומרים כי נעשות בד בבד פניות עקיפות לחבר הכנסת של יהדות התורה בנושא. "ברגע שתהיה שורת רבנים מכובדת החתומה על הקריאה להקמת השדולה, יתפרסמו שמותיהם", הם אומרים.
בחדרי חרדים:
הגרי"ש: "התהליך המדיני - שואה שניה!"
תאריך: 10/10/2010 00:32:00
לאחר שנים ארוכות של שתיקה חרדית בנושאים מדיניים, מפרסם אתר 'וואלה' דברים שאמר הגרי"ש אלישיב בנוגע להמשך ההקפאה. את הדברים העביר לידי כתב וואלה יצחק פרידמן, יו"ר ארגון חלמי"ש (חרדים למען יהודה ושומרון).
על פי הפרסום התבטא הגרי"ש ואמר: כי מסירת שטחים או החלטת ממשלה על הקפאה נוספת עלולים להוביל לשואה שנייה.
הדברים נאמרו במסגרת סבב של פגישות שעורכים בשבועות האחרונים אנשי הארגון עם רבנים בכירים במטרה לשכנע אותם לחתום על עצומה נגד החלטת ממשלה על הקפאה נוספת ונגד מסירת שטחים. במקביל עמלים חברי הארגון על בנייתו של גוף ציבורי חרדי שיוביל את המאבק החרדי בעניין.
בחלמי"ש מזכירים גם את שמו של הגר"ש אוירבעך, כמי שהתבטא בפניהם נגד הקפאה נוספת ומסירת שטחים.
באם אכן נאמרו הדברים, הרי שמדובר במהפכה של ממש. סיעת 'דגל התורה', דגלה מאז ומעול בפשרות מדיניות. הגרא"מ שך זצ"ל, מייסד התנועה, התבטא לא אחת כי יש למסור שטחים בעד שלום, והתבטאות מדינית קיצונית כל כך, נראית כשינוי אג'נדה משמעותי בהלך הרוח הפוליטי של 'דגל התורה'.
הגר"ש קוק רבה של העיר רחובות, אמר לוואלה! חדשות ערב תום ההקפאה, בהתבטאות ראשונה מסוגה מצדו, ש"מדובר בעניין מצער ביותר עבור כל עם ישראל. יחד עם כולם, אני מקווה שההקפאה תפוג בזמן. זה לא בסדר שהערבים בונים בכל מקום, גם בירושלים, ורק לנו אסור לבנות".
בחדרי חרדים
הפרשייה התפרסמה ברבים מכלי התקשורת רשימה זו היא רשימה חלקית.
ערוץ 7
הקול בקול
אברך חרדי הגיע בימים האחרונים לביתו של מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א בבני-ברק לקבלת ברכה להצלחה במשפט שמתנהל נגדו בגין העסקת ערבים. "מה, אתה לא יודע שאסור להעסיק ערבים. ערבים הם רוצחים, מי שמעסיק אותם מגיע לו עונש", אמר הגר"ח לאברך ההמום.
דעת תורה מאת מרן הגרי"ש אלישיב בעניני ארה"ק
מצוות יישוב ארץ ישראל גם בזמן הזה • עיקר כל המצות ליושבים בארץ ד' • איסור "לא תחנם" גם אם מפסיד ממון רב • ועוד
זעזוע ותדהמה: 'מקורבי' מרן הגרי"ש אלישיב שליט"א חסמו את תושבי גוש קטיף
http://www.associationchalamish.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=94222










החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל