אשמח אם מישהו יסביר לי -צעיר רענן

למה יש מאחזים שהישוב הסמוך שונא אותם, ויש ישובים שעוזרים להם? (כך הבנתי תקנו אותי אם אני טועה!)

למה היו ישובים בגוש קטיף שלא הסכימו להכניס אנשים8888

לפני הגירוש???

ככה..אהוד

ממלכתי = קו ישר אחד שעושה את הכל עקום.
חיוך = קו עקום אחד שעושה את הכל ישר.

אה..צעיר רענן

כאילו, יש ישובים של מזרוחני'קים שהם נגד המאחזים, ויש ישובים של.. אמ.. חרדלנ'יקים?דוסים?כהניסטים? אז הם תומכים בהם... ?

אבל נגיד בבית אל יש גם הרבה מזרוחנ'קים לא?

מחילה על הבורות

ערב טוב!

זה ממש לא קשור לרמת הדתיות...אהוד
זה דווקא כן קשור ברוב המקרים..אלירז
ממש לא נכון...ארץ הקודש

מגרון הם דוסים-הר המורניקים והם נגד רמת מגרון.

הר המור- זה ההסבר!!אלירז

זה לא מחייב שהם יהיו פחות דוסים, זה פשוט משנה הזרם הדוסי אליו הם משתייכים!

ההסבר המדוייק הוא שוויתרו בשבילם על היישוב שלהםקטיף שנית

ההסבר המדוייק הוא שוויתרו בשבילם על היישוב שלהם, ושהם השלימו [לפחות חלקית] עם זה, והמאחז לידם בא לחשוף את זה, ומי שוויתר בשבילם[זמביש,לצורך העניין], לא אוהב את הרעיון ,ולכן, גם מגרון לא אוהבים את הרעיון [הם צריכים הרי לקבל מאותו זמביש צ'ק חודשי, מה שמכריך אותם להשלים/חלקית עם כל העסק הזה]

אבל אם הם היו דוסים ברוח אחרת-אלירז

הם גם לא היו מסכימים שיוותרו בשבילם על היישוב שלהם!

קפיש?

מחילה אבל בחוות גלעד לא נראה לי שפחות מפחדים..ארץ הקודש

מזמביש וחבורתו...בתור אחד שלומד ומכיר שם.

לא נכוןקטיף שנית

בבני אדם לדוג', יש גם דוסים, ובכ"ז הצליח אותו ז לכופף אותם

בני אדם זה סיפור אחררמ"ג

פה רוב המקרים הם יודעים מה זה ולקראת מה הם הולכים. ובבני אדם הם היו חבורת אנשים ברסלברים תמימים שלא מבינים גרוש מהחיים שלהם בהסכמים ופינויים. אמנם התמימות שלהם עלתה לא"י במחיר של הסכם אבל זה לא היה אותו רקע..

הלוואי.רכס רמת מגרון

בע"ה

גם מאחז ותיק ותקיף כחוות גלעד לא חסין. כהוכחה יש את ההסכמים הטריים: המשאית שהוחרמה כמעט ברצון והמעון החדש.

ושיקום מישהו ויאמר שידו של זמביש לא בדבר.

בציפיית הישועה.

לא, אם המאחז היה נבנה בצורה אחרתרכס רמת מגרון

בע"ה

ותחת שליטה שלהם- הם היו שמחים בו. לחלוטין בלי קשר להשקפתם הדתית.

חזון שביל הפשטידות, זוכרים?

בציפיית הישועה.

ח'ברה,צעיר רענן

יש מצב להפשיט את זה לאנשים חסרי רקע ?

וואו אחינו! זו בקשה מסובכת קצת..אלירז

מי שיש לו כוח להתחיל להסביר מושגים ורקע היסטורי של מאחזים-

בהצלחה!

תודה =) ו-צעיר רענן

למה שמו את השאלה שלי בדף הראשי?

מוזר!

*תודה על ההבנהצעיר רענן

מחכה לתשובה ! ולגאולה!

איו סיכויאנונימי (פותח)

לא יכול להיות שהם ויתרו! מה שהמועצה חושבת ומה שהתושבים חושבים זה לא בהכרך אותו הדבר מי כמונו יודע את זה

הם כבר לא כל כך הר המורניקים היום....יהודי מרמ"ג
נראלי שהבנתי מה לא הבנת,אנונימי (פותח)

ממלכתי זה ממש לא קשור למזרוחניק, [למרות שהמזרוחניקים לומדים בבתי ספר ממלכתיים דתיים בדרך כלל, אם משם הבאת את זה],

הכינוי "ממלכתי" (במלעיל מודגש) הוא כינוי לאותם מהציבור הדתי (החרד"לי דוקא) שמקדשים ערכים כמו חוק ומדינה, והולכים איתם עד הסוף (המר?)

אני לא מבינה כלום במאחזים, אבל נראה לי שמה שאמרו פה זה שהישובים הממלכתים מתנגדים למאחזים-שהם כביכול נלחמים במדינה ופורצים את החוק.

עזרתי?

אין שנאהאנונימי (פותח)

אף אחד לא שונא, אם אתה משתמש במילה הזו כנראה בך יש ולו מעט מהשנאה, למה?

אולי אנחנו צרכים לשאול את עצמנו למה לא מקבלים אותנו

מה היצור הזה????^^^אלירז
סליחה?????אנונימי (פותח)

מישו שחושב קצת אחרת ממך ורוצה להגיע לאותה מטרה, לא טוב?

מספר טלפוןאנונימי (פותח)

מה המספר טלפון של דניאלה ויס?

למה אתה צריך? פנה אליי באישי...אלירז
כי יש מאחזים שמוצאים שם רע לכל הישוב !רות014
מי יכול לעזור, גאולת בית בחברוןאנונימי (פותח)

ברשות משפחתי קושנים המעידים על כך שאנו הבעלים החוקיים של בית ברובע היהודי העתיק של חברון . פניתי רבות לשליחי ציבור איך ממשים את הבעלות ולא קיבלתי תשובה מישהוא יכול לעזור?

תודה

תפתח בבקשה שרשור חדש - כדי שיוכלו להתייחס נורמלי^^אלירז
ואולי כדי שתפנה לעמותת רננים או חוננואלירז
*עמותת רגבים..אלירז
לצערי הרבהשמחה שבאליש

נוכחתי במו עיני בסיפור הבא:

מאחז שנבנה סמוך לישוב מסויים, נבנה ע"י קבוצת בנות נוער,

המאחז הוקם על אדמות היישוב, על חלקה זו תוכננה להקים שכונה שתהא מצורפת לישוב, התוכנית חיכתה הרבה זמן ע"מ לקבל את כל האישורים הכרוכים בהקמת השכונה,

בנות נוער (שחלקן גרות בישוב וחלקן לא..) החליטו להקים על שטח הישוב מאחז,

ואף אנשים מסויימים החלו לגור בו (על אף שלא עברו את ועדת הקבלה לישוב)

אחרי כמה חודשים, אחד מחברי המזכירות - אברהם (שם בדוי), שהוא גם אישיות ביטחונית שפועלת רבות באזור כולו,לאחר מאמצים מרובים הצליח להגיע על ידי הסכם לפתיחת קטע נסיעה מסויים ליהודים, וכן לקבלת אישור חוקי לבניית יחידות דיור אפילו בשעת ההקפאה, העו"ד שליווה את המהלך החשוב הזה בקש מאברהם: "בבקשה עד לחתימת ההסכם-בעוד 3 ימים תשתדלו כמה שיותר להיות שקטים ע"מ לא להבעיר את השטח",(כמובן שההסכם קיבל אישור של רב הישוב)

יומיים היה שקט, ביום של חתימת ההסכם הגיעה משאית מאחז ע"מ לפרוק ציוד למגורים במקום,

אברהם קיבל הודעה על כניסת המשאית, ובא למקום ודיבר עם מי שהייתה אחראית על המשאית (בת 17שנים שלא מתגוררת בישוב) וביקש ממנה לא לפרוק היום את המשאית, בגלל חשאיות ההסכם לא יכל לספר את הסיבה, הבת נוער הזו ניסתה לפרוק בכוח, אולם שאר חברי המזכירות מנעו את הדבר,

סוף דבר: המשאית לא פורקה, הבת נוער שלחה הודעות שרשרת ל-150 אנשים מהיישוב ומהיישובים שבאזור שאברהם הוא סוכן סמוי של השב"כ יש להתרחק ממנו ואף להרחיקו מהמקום, ההודעות שרשרת עברו עד שהגיעו לאחד מהאישיות הבכירות במועצה האזורית, האישיות חקרה את העניין, גילתה את האמת, והפסיקה מידית את ההודעות שרשרת, אך, את השם רע שיצא לחבר המזכירות ואת העוול שנעשה להסכם, עדיין לא הצליחו לטהר, ולצערי פועלים אנשים במקום להרחיקו מהישוב ומההתנדבות שלו כחבר מזכירות, את העוול שנעשה לאישתו ולמשפחתו ולעצמו כלל לא ניסו לכפר.. ואני חושבת שבת נוער לא קלטה את רמת חומרת המעשה של הוצאת שם רע.. (גזל של אדמה מיהודים, הוצאת שם רע והמלבין פני חברו ברבים)

בני נוער יקרים, חשוב מאד ללכת להקים מאחזים וישובים חדשים בארץ ישראל, אבל לא על חשבון ישובים קיימים, 

כאשר קבוצה של אנשים קונה חלקת אדמה מסויימת, הם האחראים לפיתוח אותה אדמה, גם אם הם מבוגרים, מרובעים שהולכים לפי חוקים שאתם לא מסכימים- זה שלהם,  רוצים לעזור להם? לכו יחד איתם עצות לשיפור בדרך ראויה יתקבלו בברכה,

רוצים להקים ישוב עם חוקים ועקרונות אחרים? תקנו אדמה משלכם, או לכל הפחות אל תפגעו באדמה של יהודים אחרים, יש מספיק אדמות לגאול..

תדעו שיש לכם כוחות שרק לבני נוער עם אידיאלים כמו שלכם יש, נצלו אותם, באפיק הנכון מבלי לפגוע ביהודים אחרים.

זכרו שאתם רק בני נוער הקשיבו לקול הרבנים, לכו להתנחל במקומות שצריכים אתכם- כי באמת צריכים!.

ד.א. אם את אחד/אחת מהאנשים שמזהים עצמם עם העניין, או עניין דומה, כדאי שתבדקו דרך תשובה..

ואם את/אתה אחד האנשים שקבלתם משרון דומה, כדאי שתבדקו מאיפ הוא הגיע ולמה..

האם האדמה הזו באמת נקנתה ע"י הישוב??אלירז
נקודות למחשבה , לעניות דעתימיה ש

קראתי את הפוסט החשוב שלך . ואלו דברים שאני חושבת עליהם הרבה זמן . 

קודם כל , צריך לזכור שהמצב שתיארת של בת נוער ששולחת SMS על שיתוף פעולה עם השבכ ,

לדעתך גורם נזק , בגלל שלא "נתנה אמון " במערכת הישובית , ולדעתך הייתה צריכה לחכות "לעיתוי הנכון " , 

ולעכב את העליה לשטח, "כדי לא להבעיר את השטח " . 

כל הביטוים האלה שתיארת , הם ביטויים שכל אחד מאיתנו שמע הרבה מאוד פעמים ,

בדרך כלל לא בהקשרים חיובים !! נתחיל מא'- עד ת' 

1. לתת אמון במערכת - בדיחה טובה !! באיזו מערכת בדיוק ? מערכת שרבניה משתפים פעולה עם השב"כ 

או מנסים לעשות כל מיני חשבונות פוליטים , אבל את מה שהם אמורים לעשות באמת , 

לומר את האמת בקול רם , בלי לפחד , ולפעול על פיה , ללא מורא- "לא תגורו מפני איש " 

האם את זה הם עושים ????????????

כי אני לא חושבת כך !! וכתוצאה מכך 

אין בהם אמון , ואת זה הם גרמו לעצמם !!

2. העיתוי הנכון - עוד בדיחה , פחות טובה מהקודמת אגב. העיתוי הנכון הוא המצאה של הצבא והמשטרע 

בדרך כלל כדי לגרום לנו לשתף פעולה , ולעבוד עלינו , לעשות כמו הפרד ומשול , 

ולרמוז לנו , אה , אם תחכו קצת בסוף ניתן לכם . 

בדרך כלל זה שקר , בשאר הזמן זה תרמית , וברוב הזמן זה הונאה !!

3. כדי לא להבעיר את השטח - כנ"ל , + תוספת . זה התירוץ המצוי לאי נתינת אישורים לכל דבר , 

מעליה על הקרקע , לקיום מצעד , ולכל פעולה שמביעה ריבונות , או אמירה ברורה ונחרצת על היהדות שלנו. 

זו התרפסות בדרך כלל , של היהודי הגלותי , שפוף הקומה , שפוזל תמיד לראות מה יאמר הפריץ , 

שהוא שחור מהבית הלבן , סוג של עבודת אלילים מודרנית ,

ואנחנו לפחות מנסים לומר בברכות ק"ש בבוקר ובערב , שנגאלנו משם . יצאנו ממצרים . 

אבל יש כאלה שעדיין לא . 

מזל שבדורות הגאולה חוצפא יסגיי , אחרת לא היינו פה כלל !!

בטח לא עם המנהיגות הזו !!

מיה ישר כוח ממש מסכים...,ממש נכון.ארץ הקודש
שבוע טוב לכולם.השמחה שבאליש

א. אלירז- האדמות הן נקנו ע"י הישוב , הן בשטח שיפוטו, ולא מה שמכונה- אדמות מדינה! עובדה בדוקה!

ב. מיה-

1. המצב שבת נוער שולחת אס.אם.אס, עם דיבה רעה ושקרית על אדם  מישראל גורמת נזק כבד, במיוחד לאדם שפועל באמת מתוך אהבת ישראל ואהבת הארץ! עבירה מהתורה!!

אני בטוחה שהבת לא שלחה את האס.אמ.אס כי "אין לה אמון במערכת" או משהו כזה, אני בטוחה שהיא שלחה מתוך עניין של כאב לב על אדמת ארץ ישראל, וכל שכן לא במטרה של להחריב את ארץ ישראל, הסיפור הנ"ל הינו סיפור שמבטא מצב בו אבסורדי כיצד מאחז שבמקום לבנות את ארץ יראל ובמקום לחזק ישובים, מחליש אותם ופוגע בהם. (אני בטוחה שאם בני הנוער היו בודקים הם היו מוצאים שאילו היו מתנחלים בגבעה ליד שהיא שייכת לדבר שמכונה: "אדמות מדינה" היו משיגים באמת את גאולת הארץ.)

2. זה דבר שהיה צריך להכתב בראש ובראשונה, ואפילו בכותרת-

לא ביקשתי לתת אמון במערכת, בקשתי לכבד את הישוב הקיים ולא לפגוע במהלכים שהישוב עושה בשטחו!!!, אבל את זה נעזוב בצד,

כל מקום והמרא דאתרא שלו, כשאדם בא להתיישב במקום מסויים הוא חייב לשמוע בקול המרא דאתרא במיוחד שהוא פנה אליו,

אני לא יכולה לחשוף יותר מידי פרטים על זהותו של הרב כי אז במהרה יתגלו כל שאר הפרטים,

אך, עם כל הכבוד לך הקטנה:

הרב עבר בהרבה את גיל ה-80, הרב פעל ופועל הרבה למען התישבות בארץ ישראל בכלל ובפרט, הוא מופיע בהרבה כנסים, ובהרבה עליות חדשות ובהנחת אבן פינה למאחזים, מעבר לכך, הרב הוא גאון אמיתי בתורה, הוא יושב בארץ ישראל ובהתנחלות, הוא מטפס בחום ובקור בשבתות לגבעות הסמוכות ע"מ להעביר שיעורי תורה,

אין לך שום זכות לקשר רב למערכת פוליטית כל שהיא בגלל דעותיו,

כל ישוב חייב להשמע למרא דאתרא שבעירו, כשמקימים מאחז על שטח של ישוב, גם המאחז חייב להשמע להוראות הרב המקומי!!

קשה לך עם הדעות, פסקי הלכה, כל דבר אחר- "עשה לך רב",ולכי התישבי באזור שבו דעותיו מקובלות על התושבים. 

ועם אין לך אמון באף רב שחי בדורינו יש לך בעיה גדולה,

3. לגבי הדברים האחרים שכתבת: העיתוי הנכון, לא להבעיר את הטח, את צודקת בכל מילה,

אך מה לעשות ובני הנוער התישבו בשטח פרטי של ישוב וע"כ הם חייבים ללכת לפי הכללים של הישוב

אם בישוב מקובל שחברי המזכירות הם האחראים על פיתוח הישוב, אז אין מה לעשות נגד זה כי זה מה שמקובל.

4. לא התכוונתי להתעמק בסיפור הספציפי הזה, אלא, התכוונתי להראות שלפעמים צריך להזהר פעמיים ולשקול לפני שעושים מעשה,

לבדוק טוב טוב בבעלות מי השטח,

להביא רב שתומך ועוזר ונותן פתרונות הלכתיים לכל הבעיות שצצות. ולהקים ישוב בארץ ישראל זה לא בהכרח לפגוע בישוב שכן,

אם יש אפשרות למה שלא נתאמץ עוד קצת ונבנה את הארץ תוך כדי אהבת חינם ולא תוך כדי שנאת חינם?

אנחנו דור הגאולה ויש לנו יכולות שלא היו בדורות הקודמים, הגאולה מתחת לאף ובע"ה שנגאל סופית, נגאל כולנו יחד, כל עם ישראל גם הצדיקים וגם החוטאים, ומי שייך לאיזה קטגוריה את זה נשאיר לשופט העולם. שברא אותנו ויעד לכל אחד מסלול משלנו.

אני לא חושבת שרב הוא אלוהיםמיה ש

ולא , אנחנו לא כפופים להחלטות של המזכירות , 

כל מערכת כזו נשענת על אמון הציבור , וברגע שאין כזה , לא ברב , ולא במערכת הישובית , 

זו קודם כל בעיה בישוב ,  ובכל מערכות ההנהגה . 

ומבחינתי , אין לתת בהם אמון , יותר מידי פעמים הם כשלו . 

צודקתאיזה טוב ה'!!!!

רב הוא לא אלוקים

אתם לא כפופים להחלטות של מזכירות.

אבל תעשו את זה במקום אחר ולא בשטח של היישוב. האם היית מוכנה שמישהו יקים מאחז בגינה הפרטית של ההורים שלך? מה ההבדל בין הגינה הפרטית של ההורים שלך לבין שטח של יישוב?

אתם רוצים להקים מאחז? תקימו אותו בשטח שלכם.

את , והשמחה באלוש הדגשתן המון את ענין הסמכותמיה ש

לי זה מזכיר את "דת הדמוקרטיה" שבה כל שוטר הוא כהן דת ,

וכל אחד מהפרקליטות שנהנה לכפות דעותיו על אחרים , הוא המלאך גבריאל 

והמרית פיו שקולה למרידה במלכות שמים . 

אין לכם אפשרות לכפות החלטות שלהם על אחרים , גם אם מאוד היתם רוצים - ברוך ה' . 

וכן , אותה בת שפנתה למחאה ציבורית , תוך חשד שאותו חבר מזכירות ישוב הוא משת"פ 

מכל צורה שהיא עם כוחות החוסר בטחון , בעיניי עשתה כראוי . 

לי יצא הרבה להתקל בהרבה מאוד אנשים שממנים את עצמם לכהונות ,

שאף אחד לא בחר בהם , ולא ברור מהי מידת השקיפות בהחלטותיהם ,

והחלטותיהם משפיעות רבות על חייהם של הרבה אנשים . 

די לדיקטטורה !!

וואו! מיה!! פצצה של תגובה.!!אלירז
לאלירז - לא מצפה ממך לתגובה כזואיזה טוב ה'!!!!

מילא כל הזאטוטים שמסתובבים פה ולא מבינים כלום מהחיים אבל את?!

כל מה שלא תכתבו פה על שיתוף הפעולה של רבנים או אנשי ממסד אחרים עם כוחות הרשע לא מצדיק פגיעה אישית באף אחד מהם ובוודאי לא גזל של אדמות יישוב קיים.

אתם רוצים להקים מאחזים? מצויין - תעשו את זה בשטח שלכם / אדמות מדינה / אם תמנצאו רב שיתיר לכם אז גם אדמות פרטיות של ערבים.

בשום פנים ואופן אין לכם רשות לגזול שטח של יישוב קיים ולעשות בו מה שאתם רוצים.

ובוודאי שאין לבזות תלמידי חכמים ו/או להוציא שם רע על אנשים טובים גם אם לדעתכם הם טועים.

עקיבא! אני תוהה לגבי האדמות האלו..אלירז

כולנו מכירים את הסיפור ויודעים בדיוק באיזה מקומות מדובר!!

אני חושבת שכדאי מאוד לבדוק את העניין הלכתית תכלס!

כי לא ברור לי שזה כמו הגינה הפרטית של ההורים... 

זו אדמה שנקנתה בכספי ציבור!

ואם נוער מהישוב החליט לבנות בה...זה צרכי הציבור!

צריך לברר את זה!

ומיה כתבה תגובה לעניין! כי באמת המושגים בהם השתמשה "השמחה שבאליש" היו בעייתיים!

ובכלל - אני לא מסכימה עם "השמחה.."

ברור לי שהגברת הצעירה [ ה"בת-נוער" (??? גם כן דרך לבטא "נערה")]

שעשתה מה שעשתה,

פעלה מרצון טוב והאמינה בכל ליבה שהיא מצילה כאן אדמה!

ומצילה את השאר מפני שב"כניק!

היישוב לא יכול היה לקחת אותה לשיחה ולהסביר?!

היא הרי הוציאה ממיטב כספה על המשאית, -  היא בהחלט האמינה במה שעשתה!!

האם היישוב / מערכת המבוגרים שם - לא קלטו את חומרת מעשיהם?!?

שני צדדים למטבע!!

"בגלל חשאיות ההסכם לא יכל לספר את הסיבה.."

"חשאיות"?!? - בלבולי שכל!!

כשהם רוצים, הם יודעים מצויין למי להסביר ואיך!

וכל זה^ בדיוק מה שכתבה מיה- אין לנו אמון במערכת הזו! סיבנו אותנו יותר מדי פעמים!!

וזה אכן נשמע כמו חארטה אחת גדולה!!

את מכירה את המס' טלפון של הרב ליאוראנונימי (פותח)

את יותר ממוזמנת להשתמש בו.

באמת תודה!אלירז
זה ממש לא טיעון!>אריאל יוסף

(הבהרה: איני מכיר את המקרה ואיני יודע באיזה יישוב מדובר. הדברים נכתבים על סמך התגובות הקודמות בשרשור).

ציטוט:
"לא ברור לי שזה כמו הגינה הפרטית של ההורים...

זו אדמה שנקנתה בכספי ציבור!

ואם נוער מהישוב החליט לבנות בה...זה צרכי הציבור!

צריך לברר את זה!"
סוף ציטוט.

תגובתי: רכוש ציבור זה לא רכוש שכל אחד יכול לעשות בו כרצונו לטובת הציבור אלא רכוש עליו אחראים נציגי היישוב (במושגים הלכתיים-'טובי העיר') ובנידון שלנו-חברי המזכירות.
אין שום ספק שהם בעלי הסמכות לקבוע מה יעשה בשטח ציבורי השייך ליישוב-בהיותם נבחרי הציבור!
ודאי שהסמכות אינה בידי בני הנוער! מי נתן להם סמכות לקבוע עבור היישוב???

ואם מחר אחליט לבנות מועדון נוער במקום המיועד לפארק ביישוב-יהיה מותר לי משום צרכי היישוב???
באמת שאני לא מבין את זה...
(וסליחה אם מישהו נפגע מהדברים)

מצטרפת, ומוסיפה עוד נקודה-רחלקה

בעזהי"ת.

ציבור- זה דבר משתנה.

זה לא כלל האומה.

יכול להיות ציבור- שהכוונה היא לשכונה בצפון תל אביב, וייתכן ציבור שהוא שכונת מצוקה, יישוב גושניקי או קיבוץ שמוצניק.

כספי ציבור של ציבור מסויים שייכים לאותו ציבור שאסף אותם, ולא לכל ציבור מזדמן.

לגבי שני צדדים למטבעאיזה טוב ה'!!!!

אני גם יכול לאמר לך שההוא שגר באחד היישובים ומשמש כראש המחלקה היהודית פועל מתוך רצון טוב. האם זה מכשיר את המעשים המתועבים שהוא עושה?

הוא גם בטוח שהוא מציל את יישובי יו"ש מגירוש והוא חושב שאנחנו אלו שמזיקים להתיישבות. האם זה מכשיר את אזיקתו של הרב שפירא? האם זה מכשיר התעללות באלמנות ויתומים?

זה שבן אדם פועל מתוך רצון טוב לא מכשיר כל מעשה שהוא יעשה. אני יודע שהדוגמה שהבאתי היא קיצונית ובטח יהיו כאן כאלו שיגידו שהוא לא פועל מתוך רצון טוב. אבל הנקודה שאני בא להדגיש היא שזה שה"בת נוער" הוציאה מכספה על המשאית והאמינה שהיא מצילה את היישוב לא מכשיר גזל של אדמות היישוב ולא מכשיר הוצאת שם רע על בן אדם בלי שהיא בדקה את הנושא לפני שהיא הפיצה כזה שם רע.

כמו שסטודנט כתב לך - את בהחלט יכולה לשאול את הרב ליאור ואני יכול להגיד לך מראש מה תהיה תשובתו.

בכל מקרה, לא חסרים ביו"ש אדמות שוממות שלא צריך להקים מאחזים דווקא בשטח יישוב קיים. (מעבר לכך שאני לא חושב שזה יעיל - אם האדמה כבר שייכת ליישוב אז כדאי לתפוס בכל מקרה שטחים חדשים.)

אין לכם אמון במערכת? סבבה - תבנו את המאחזים במקום שאין ל"מערכת" שום קשר אליהם. (אגב, מי זו המערכת? רבנים? אנשי המועצות? סתם אנשים שמתנדבים על חשבון הזמן שלהם במזכירויות היישובים? אבא שלך?)

אגב חייבת להוסיף!אלירז

שכמובן ביזוי תלמידי חכמים זה דבר חמור מאוד מאוד!!

ואני צועקת על זה כאן כל הזמן!!

וכל המבזה ת"ח סופו לישב בצואה רותחת..יויו2

וזה לא נשמע הכי נעים..

קחו דברים בפורפורציה.קטיף שנית

אם תסתכל על הסיפור הזה מנקודת מבטם של בני הנוער במקום,

אולי תגלה שהסיבה שהם באו לשם זה כי יש להם וויכוח חריף עם השמאל והממשלה, והשאלה המרכזית שנשאלת בו היא האם עם ישראל צריך לעמוד מול אומות העולם (מה שמכונה "על הרגליים האחוריות שלו") ולהתעקש שעם ישראל ייבנה בארצו.

ברגע שאותו מזכיר יישוב פועל בקומבינות והסכמים ע"מ לקבל אישורים, הוא למעשה נוקט באותו קו של הממשלה (גם ביבי הרי מנסה להוציא מאובאמה יחידות דיור ולקמבן כל מיני שכונות בכל מיני יישובים), והתירוצים ששניהם [הממשלה ואותו מזכיר יישוב] משתמשים בהם[ושמיה הזכירה] - מקבילים, והומצאו ע"י השמאל.

אין בעיה - תבנו כמה שאתם רוציםאיזה טוב ה'!!!!

יש מספיק מקומות אחרים חוץ מאשר בתוך שטח של יישוב. אתם לא חייבים להסכים לכל ה"קומבינות" וההסכמים של היישובים אבל גם אסור לכם לבנות על השטח הפרטי של היישוב.

לא מתאים לכם איך שהיישוב מתנהל? יש מספיק אדמות שוממות ביו"ש שמחכים שתגיעו אליהם והם לא שייכים לאף יישוב.

אולי לא הבנתקטיף שנית

המאחזים הללו-מטרתם לצאת נגד מדיניות הקומבינות של היישובים והממשלה.

הבנתי טוב מאוד.איזה טוב ה'!!!!

זה מתיר לך לגזול????

אותה המטרה (ואפילו יותר) תושג אם תקימו את המאחזים רחוק מהיישובים הקיימים. חסרים ביו"ש גבעות חשופות? תבוא אלי הביתה ואני אראה לך מפות רק תבחר לך גבעה ולך תקים שם מה שאתה רוצה.

ושוב, אם אתם קוראים לעצמכם אנשים דתיים - תשאלו רב.

אולי האדמות האלה הם אדמות פרטיותרמ"ג

אבל אם הבת-הנוער הזאת ידעה שאת האדמות הפרטיות האלה יש מצב שיתנו בהסכם (הגיוני שיקרה בהתחשב בקו פעולה שמסופר שהם נקטו) אז לא מענין אותי אדמות פרטיות, לא פרטיות כי ההגדרה הראשונית של בית בא"י הוא בית כללי ואח"כ הוא הופך להיות של משפחה כלשהי.

זאת אומרת: זכותה של המשפחה אם הם ישתלו גינת ירק או לא בחצר האחורית שלהם אבל לא זכותה להחליט אם יקימו מאחז או לא כשיש סיכון שהגינה האחורית הזאת תימכר לזר.

את מבינה שההסכמים והקומבינות - הם אסון ??מיה שאחרונה

והם אם כל חטאת ?????????

גם אם רבנים מאשרים אותם ??????????

^^^!!!!אלירז

אייאייאיי איזה עצבות - מוחין דקטנות, מוחין דקטנות!!

חבר'ס! אנחנו דור גאולה בארץ ישראל - בונים ב-ג-א-ו-ה-!

מי צריך קומבינות?!?!

תגובות למגיבים:

אריאל יוסף ורחלקה - בדיוק כמו שאמרתי היה צריך לבדוק את העניין קודם,

ואני לא הופכת אף אחד כאן לצדיק!

החבר'ה שפעלו כך, עשו זאת בתום לב- אך לא פעלו נכון!

(למרות שלרעיון שעומד מאחורי דבריהם אני שותפה מלאה!).

בכל אופן להפוך אותם לרשעים גמורים זה לא נכון ולא פייר

כי גם "אברהם" ומזכירות הישוב לא פעלו בצורה הנכונה.

אם אני הייתי במקום אותה נערה, אני גם לא בטוחה שהייתי מסכימה לבקשותיהם,

לא מסבירים לי כלום - וזה נראה ונשמע רע מאוד!!!

במיוחד אחרי שראינו סיאובים מערכתיים בגוש ובעוד הרבה מקומות!

עקיבא - מערכת זה בד"כ גוף ציבור אחראי (ובד"כ מבוגרים!) שעוסק בקונספירציות.

[אבא שלי לעומת זאת מניח הכל על השולחן!!! ]

שהמבוגרים/ אותם מערכות ילמדו לספר את המידע הנצרך והמסביר לנוער שצריך לשמוע זאת!

- זה גם חינוך להבנת מורכבויות וזה גם זכותנו הבסיסית לדעת,

אנחנו בסופו של דבר אלה שפועלים בשטח בשביל הרבה מבוגרים-

ואוכלים אותה גם בשביל כולם!!!

חשוב לי להדגיש, בעקבות שאלות מוזרות -  

שאין לי שום קשר אפילו לאיזור בו התקיים כל האמור לעיל.

התגובה שלי היא על "קטיף שנית"..אלירז
אני לא מבינה את זה בעצמימיה ש

ואני חושבת שזו בושה . 

סתם שנאת חינם . 

זה משהו שצריך לתקן 

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך