את הכתבה של הרב חן חלמיש בעולם קטן?
להלן תגובה שהכותב (נשוי הרבה מאוד שנים, ובאושר!) לא יודע אם לשלוח או לא, ומעוניין בעצתכם. הכותב ממש בעד הרב, אבל לא בעד להפוך אי- לקיחת טרמפיסטים למשו לגיטימי, ולא משנה הסיבה. אלא שכל אחד יעשה כרצונו בשקט.
זה יפה ונחמד, תאזרו הרבה סבלנות ותקראו:
חברי,
ראיתי על פניך שדרכי בעבודת ה' לא מוצאת חן בעיניך, אך "הוה דן את כל האדם לכף זכות" , וברור לי שאם אפרש לך התנהגותי, תבין שאיני כלכך רע. ואולי אפילו טוב מכולם.
בתורתנו כתוב "ודבק באשתו" , ומוסכם על כולם שהאישה היא מעל הכל. וכמו שכתב הרמב"ם- "ומכבדה יותר מגופו". ובעיקר במצבינו היום חשוב להשקיע בזוגיות.
עכשיו תבין מדוע אני נמנע מלהכניס אורחים, שכן אין לך דבר המפריע לזוגיות כאורחים. שכן אין אדם יכול לדבר בחופשיות עם אשתו כשזרים נמצאים בבית. (אולי בגלל זה הזוגיות ל אברהם ושרה לא הייתה במיטבה...)
בטח הינך שואל מדוע מסרב אני לתת צדקה, אך דע לך שבכל עת שמבקשים ממני צדקה אני שם כסף בצד כדי לקנות מתנה לאשתי לשיפור הזוגיות. ואין לך צדקה גדולה מזו.
מה הקשר לכך שאני מתפלל ביחיד ולא במניין? אך דע לך שבזמן שאני חוסך במקום להתפלל בבית הכנסת, אני יושב עם אשתי לארוחת בוקר לפני העבודה, ושומר על הזוגיות שלנו.
גם טענתך שאיני משקיע בהורי החולים אינה צודקת, כי אין לי זמן להשקיע בהם, והתורה אמרה "על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו..."
אני לא לומד תורה? אז מה. אני עושה תורה. אני משקיע בזוגיות ומשוחח עם אשתי.
אתה קורא לי "משתמט" כי איני הולך למילואים. אתה חושב שזה כלכך נחמד לאשתך שאתה יוצא למילואים? האמן לי, היא הרבה יותר מאושרת שאתה נושא עימה בעול הבית.
אמנם התורה ציוותה על גמילות חסדים, אך לא על חשבון האישה והזוגיות. גמילות חסדים עם האישה זה הדבר חשוב ביותר.
חברך הטוב.
בעל זוגי ואכפתי.