ריבוי ילדים - הסיבה לעוני?ברוךש

נחמיה שטרסלר בכתבה בדה מרקר, מצטט מכנס שדרות את אחד הדוברים, שמצביע על הסיבה לעוני בציבור החרדי- ריבוי ילדים. 

מה דעתכם?

1. האם ריבוי ילדים (איזו ברכה!!) מביא לידי עוני? 

2. במידה וזה מביא לידי עוני (במקרה הסביר)  - האם על המדינה להתערב? (כמו סין במניעה, או להפסיק קצבאות - כדוגמא)

3. ובמידה וזה מביא לידי עוני-  מה אתם ממליצים לזוגות צעירים?

למה אתה חושברעיה ואם

שצריך להתיחס לכתבה אנטישמית ומרושעת כזו

למרות שיש לי הרבה מה להגיד, אבל לא נראה שהכותב שמעולם לא שמעתי את שמו קודם

לא נראה שהוא כותב בצורה ענינית אלה משנאת חרדים נטו (אגב, אולי הוא לא יודעת שגם לדתיים יש הרבה ילדים קורץ)

שילך למובארקמושיקו

במצרים מזמן אמרו אותו דבר. אולי שם ימצא אוזן קשבת

אני מכירה משפחות נזקקות עם שני ילדים+mp8

ומשפחות מבוססות עם הרבה יותר ילדים.

אז מה גורם לעוני???

משכורות מבזות בנוסח סין- גורמות לעוני.

מניעת זכויות בסיסיות מעובדים- גורמים לעוני.

הפליה וקיפוח מגזרים שונים- גורמים לעוני.

אי מתן נקודות זיכוי לגברים עובדים שהם אבות למשפחות גדולות- גורם לעוני.

דמגוגיה זולה- גורמת לאנטישמיות.

עוד מעט הוא יציע לקחת מס חמצן ממשפחות גדולות, על החמצן שהם מבזבזים למדינה.

על הפתרון הסופי עוד לא מדברים כאן בקול........

השאלה לא מה מכירים אלא מה נפוץmoson

מה לעשות ויותר נפוץ משפחות גדולות עניות מאשר משפחות קטנות עניות.

לגבי הטענות שלך:

משכורות נמוכות - אין הרבה מה לעשות בשוק החופשי לא ישכרו אדם אם משכורתו גבוה מהתועלת שהוא מביא למעסיק ולכן העלת שכר המינמום עלול לגרום ליותר אבטלה - מה שיגרום להעלאת המשכורות זה בעיקר יותר הכשרה מקצועית לעובדים.

לגבי זכיות העובדים ונקודות זכות לגברים את צודקת.

דרך אגב אם כבר מדברים אז איך זה שבמגזר הדתי\חרדי (כולל מקומות פרטיים) השכר נמוך משמעותית מהמגזר החילוני? ואיך זה שדוקא שם הרבה פעמים לא נשמרות זכיות העובדים? קל מאוד לבוא בטענות לכולם כאשר במגזר שלנו המצב לא יותר טוב. 

כן.moson

1. אם הורים מרויחים סכום מסוים בעיקרון ככל שיש יותר ילדים במשפחה רמת החיים של המשפחה תרד. זה נכון שיש קצבאות והנחות למשפחות מרובות ילדים אבל בדרך כלל אפשר להגיד שמבחינה כלכלית ריבוי ילדים פוגע ברמת החיים.

2.  לדעתי ילדים זה ערך ששווה לשלם מחיר בשבילו - לדעתי כל משפחה צריכה להחליט מה המחיר הפרטי שלה. לגבי התערבות המדינה לדעתי המדינה צריכה לעודד ילודה אבל בצורה שעוזרים למי שעוזר לעצמו - כלומר המדינה תעזור לאזרחים לגדל ילדים אבל בשותפות, לדעתי ניתן להשיג את זה ע"י הנחות ממיסים למשפחות מרובות ילדים, חינוך יותר בזול ובמקרים מסוימים קצבאות שמותנות בעבודה ולא באי עבודה -(לדוגמה קיצבה המותנה במספר שעות עבודה של ההורים).

3. לדעתי תיכנון נכון מבחינה כלכלית יכול להביא לרמת חיים סבירה בלי לפגוע בילודה ואולי אפילו להגביר אותה. למשל היום אשה יכולה ללדת עד גיל 40 ואפילו יותר ולכן אם זוג מתחתן לאחר שהאישה למדה מקצוע ואם אפשר שהגבר גם יתחיל לפחות ללמוד - זה לא יפגע בד"כ בכמות הילדים שתהיה לאותה משפחה  אלא בעיקר יתן להם אפשרות להתפרנס בכבוד ואולי אפילו לגדל יותר ילדים.

ילד נולד עם כיכר לחם בידו- אומרת ציטטה ישנהפפריקה--

ואולי יש לכך איפושהו בסגנון אחר סימוכין מדברי חז"ל.

כאנשים מאמינים הרואים כיצד מתנהל לו עולם ללא התערבותנו וכיצד בורא עולם מסדר את הדברים בצורה שונה ממה שחשבנו שיקרה, אנחנו יודעים בודאות שאנחנו את שלנו צריכים לעשות והוא את שלו.

את לידת הילד וחינוכו נשתדל לעשות בשמחה ועל הצד הטוב ביותר (בעזרתו כמובן).

נעסוק גם ב"הכנת כלי"  להורדת השפע, ובמלאכה ע"מ להתפרנס, אך את הברכה- הוא מוריד.

הורי הם שכירים שב"ה גידלו 11 בנים ובנות.

אמא שלי שתהיה בריאה תמיד מספרת איך כשהחבריה הגיעו לגיל הנישואין היא התחילה לחשוש כיצד הם יצליחו לחתן אותם בצורה מכובדת, כשהם צפופים כולם.

היום- כשיותר ממחצית נשואים והיד עוד נטויה, היא מחייכת לשאלתנו ואומרת- שאין לה מושג איך וכיצד אבל עם כל ילד שנישא הקב"ה שלח את הוצאות החתונה ברווח ובכבוד בדרך מקורית ויצירתית. היא לא תארה לעצמה עד כמה השמחה תהיה שלמה. וגם כשצריך אחר"כ להחזיר הלואות ולסתום מינוסים- חסד ה' ניכר בכל מקום.

אני סומכת על דבריה ומאחלת לכולם בניי, חיי ומזוני- ברווחי.

שטרסלר רשע, אבל יש אמת בדבריםמשה
משפחה גדולה זה רעיון שאני תומך בו בכל לב. עם זאת, צריך לעשות את זה באחריות.

מבחינת המדינה - לא קצבאות אלא הקלות במיסוי. פייגלין כתב פעם על עיוותי מיסוי שמעודדים גרושין פיקטיביים או בכלל. אפשר גם לעודד בעלי מקצוע משלימים שיאפשרו מימון וטיפוח משפחות כאלה והורדת המע'מ ורכיבי מיסוי אחרים ממחירי המזון או הדיור.
מבחינה טכנית הוא צודקאיזה טוב ה'!!!!

כל עוד עוני מחושב כהכנסה לנפש אז ככל שיש יותר ילדים יש יותר עוני.

אבל -

א. יש צורות אחרות לחשב עוני.

ב. לא מעניין אותנו אם זה מביא לעוני או לא. מעניין אותנו מה התורה אומרת על זה. (ואין בכוונתי לפסוק כמובן לאף זוג אלא שכל אחד יתייעץ עם רבותיו בעניין.)

ג. הפסקת קצבאות לא תגרום לירידה בילודה. אבל לדעתי, צריך בלי קשר להפסיק את הקצבאות ולסייע למשפחות ברוכות ילדים ובפרט כאלו שהם יוצאי צבא בצורות אחרות. (סבסוד ממשלתי בהוצאות שונות וכדו')

ד. על מנת להתמודד עם העוני בציבור החרדי צריך לעודד את היציאה לצבא / הכשרה מקצועית / עבודה בגילאים יותר צעירים.

יש עוד הרבה מה לכתוב בנושא זה אבל אין לי פנאי והרבה מהדברים לא ייתקבלו בשל לחצים פוליטיים.

מסכים.moson

א. צודק - לגדל 2 ילדים לא עולה כפול מלגדל ילד אחד.

ב. צודק -  לא הכל נמדד בכסף.

ג. צודק.

ד. לגבי הציבור החרדי אתה צודק שזה הצעדים הנדרשים - מצד המדינה והציבור הציוני נדרש להבין שאי אפשר לגייס בכח אף ציבור ובמיוחד את הציבור החרדי (אפשר בלי בעיה הוציא פטור על רקע רפואי\נפשי - אני אישית מכיר מספר חרדים שעשו את זה) - צריך פשוט להביא לציבור החרדי פטור גורף ולא להשאיר אותם בכח בישיבות בגלל הפחד מהצבא. הצעד הבא יהיה הורדת חלק מהקצבאות ופיקוח על המוסדות החרדים (אם בית ספר מדווח על לימודים מסוימים כמו מתמתיקה התלמידים באמת לומדים ואם ישיבה מדווחת על מספר תלמידים אז זה מה שקורה באמת).

מבחינה פוליטית כמו שאתה כותב זה מסובך - אבל מי שמונע את זה - זה קבוצה קטנה של קיצוניים חילונים שנגד כל ויתור לחרדים וקבוצה של עסקנים חרדים - אם אנחנו הרוב הדומם נתחיל ללחוץ אין להם סיכוי.

הכי חשוב זה  רפואה שלמה.

מילה נוספת על ילדים וכלכלהמשה

אפשר לראות שבמגזרים שבהם יש הרבה ילדים, יש גם התארגנויות שמטרתן היא להפחית את העלות. למשל, עלות הבייביסיטר במקומות כאלה היא בד"כ נמוכה, וגם מערכות מסודרות לבגדים וכו' לגיבוי של אמהות יולדות או תינוקות קטנים (אין סיבה לקנות חדש בגד שהתינוק גדל ממנו אחרי חודש).

בנוסף,

זוג נשוי מחזיק בית עם המון עלויות בסיסיות (ארנונה, חשמל, מים, תשלום קבוע טלפון וכיוצ"ב). ילד נוסף לא עולה יותר ארנונה או תשלום קבוע חשמל/מים/אינטרנט/ביטוח רכב כל מיני עלויות שהן קבועות פר מבוגר או פר דירה, כך שכל הגרפים בתחום די מעוותים את המציאות

ואני רוצה להדגיש דבר שנאמר:+mp8

אנחנו חרדים, הורים לשבעה, כ"י, ועובדים.

כאם שאינה עובדת במשרה מלאה- איני מגרדת את סף המס, ולכן כל הזיכויים למעון וכד'- אינם חלים עלי.

בעלי, המשלם מס הכנסה רב בגלל היותו עובד בשתי עבודות- לא זוכה בשום הכרה או נקודות זיכוי בהיותו אב לשבעה ילדים!!!

כך לא מעודדים אנשים לצאת לעבודה!!!

בגלל שילדי לומדים בחינוך חרדי- שהוא מוכר שאינו רשמי- הם מתוקצבים ב-75% ממה שמקבל כל תלמיד אחר בחינוך הממלכתי, שאר הנטל נופל, כמובן, על כתפי ההורים, כעובדת במוסדות אלו- גם אני מתוקצבת 25% פחות מכל עובד הוראה אחר- על אף שאנו מלמדים כל מה שנלמד בבתיה"ס הממלכתיים והממ"ד, באותו מספר שעות.

כך יוצרים עוני ואפליה!!!

והכי חשוב:

עוני זה תרבות.

עוני זה לאו דווקא מצב כלכלי.

נכון שהרבה ילדים מכבידים על התקציב המשפחתי, ולא מקצבאות תבוא ישועתנו, אך הגינות ושוויון הם מילת המפתח, ואת זה לא רואים אצל כל "דורשי טובתנו" המנסים להגביל את ילודתנו ......

לא צריך לעודד אנשים לצאת לעבודה.moson

את צודקת שיש עיוות מס גדול שכל ההטבות על הילדים מגיעים רק לאם ולא לשני בני הזוג אבל זה בעיה שהרבה משפחות סובלות ממנה היא לא יחודית לשום מיגזר (גם אישתי לא עוברת את סף המס ואין לי הקלות).

דרך אגב משלמים מס הכנסה על סך כל ההכנסה בלי קשר לכמה עבודות עובדים (אולי בעלך צריך לעשות תאום מס). 

חוץ מזה גם לי יש ילדים וזה אחריות שלי לפרנס אותם ולא של המדינה, צריך לצאת כבר מהגישה שכדי שאדם יעבוד צריך לעודד אותו לכך - מצידי שמי שמסוגל לעבוד ולא רוצה שיחיה בעוני (זה עוני מבחירה שלו).

לגבי החינוך החרדי שזכאי לתיקצוב חלקי - את יכולה לבוא בעיקר בטענות לעסקנים החרדים - ישנם בתי ספר פרטיים חילונים ודתיים שמקבלים תיקצוב מלא אבל הם מחויבים ללימודי ליבה ולפיקוח הדוק - ברגע שתקום רשת חרדית שתסכים לזה גם היא תקבל תיקצוב מלא.

חוץ מזה אני מסכים איתך שלא מודדים את העוני נכון - למשפחה חרדית ישנם צרכים שונים מרוב המשפחות.

לגבי הגינות ושוויון - ההתנהלות של רוב הציבור החרדי מול המדינה שונה משל רוב הציבור ולכן זו טעות לצפות לאותו היחס. אני והאחים שלי שרתנו שירות קרבי 3 שנים + מילואים - מה שקשה להגיד על רוב הציבור החרדי, שילמתי על הלימודים האקדמאים שלי - בחורי ישיבות לא משלמים שכר לימוד, אבל מעניין  שכאשר מדברים על זכיות פתאום רוצים שיוויון. 

עיוותי המס ושינוי בצרכיםמשה

יש עיוות מס גדול בכך שזוג נשוי משלם בממוצע כ-10K ש"ח לשנה יותר מאשר רווקים במצב זהה, למשל. זה עניין פוליטי שקשור במבנה השלטון הישראלי שקידם בעבר ומקדם עדיין זכויות של "חד הוריות" וקבוצות (חילוניות!) דומות.

חינוך זה נושא מורכב הרבה יותר. "בעל המאה הוא בעל הדעה", והריכוזיות של המערכת הנוכחית נמצאת בעוכרי כל מי שמעוניין במשהו קצת שונה ממה שיש למערכת הקומוניסטית להציע.

אני עובדת בבי"ס בנות+mp8

המלמד את כל תכנית הלימודים הנלמדת בכל בי"ס ממלכתי אחר- וכך כמעט כל החינוך החרדי לבנות- והתקצוב שם נשאר חלקי!!!!

רצוי להיות בקיאים בעובדות לפני שכותבים תשובות ....

(ותודה על המידע, גם אנחנו שמענו על תיאום מס וגם עורכים אותו, עדיין אין בכך שום התייחסות למספר ילדים!!)

למיטב ידיעתי, בחורי ישיבות משלמים סכום עצום כל חודש, כך שאינני יודעת מהיכן אתה שואב את הנחותיך.

,

לגבי הצבא- לא ראיתי שמשפחות החרדים המשרתים בצבא מתוקצבות יותר- או משפחות הלא דתיים שאינם משרתים- מתוקצבים פחות, כך שגם טענה זו לא ממש רלוונטית......

ריבוי ילדים עם חינוך טוב חוסך כסףאנונימי (פותח)

אם יש הרבה ילדים, אבל מחנכים אותם כמו שצריך לשיתוף ומיומנויות חברה ויחסים בינאישיים, והם מתרגלים כל הזמן במשפחה - ויתור ועזרה (דווקא בגלל שיש הרבה אחים, זה תרגול מצויין לחיים), אז חוסכים אח"כ הרבה כסף של ייעוץ פסיכולוגי, ייעוץ נישואין ובעיות אחרות.

מלמדים את הילדים לעזור בבית - וחוסכים ביביסיטר ועוזרת ומבשלת (לא בתור ניצול בשום אופן! רק בתור החינוך החשוב לעיצוב הילד).

האחים הגדולים עוזרים לקטנים בלימודים - וחוסכים מורה פרטית.

בני המשפחה לומדים לבלות ולהנות ביחד - וחוסכים קיטנה.

ועוד ועוד הדוגמאות רבות.

שוב אדגיש שכמובן לא "משתמשים" בילדים ומנצלים אותם כאמצעי לחיסכון, אבל עובדה שחינוך טוב במשפחה ברוכת ילדים כולל את הדברים הנ"ל וחוסך כסף.

אז ככה,אנונימי (פותח)

1 כן, מה לעשות?!? יותר מידי ילדים מביא למצב שהעוגה נשארת אותו גודל והחתיכות קטנות

2 בוודאי, חייבים להתערב, כי האנשים שעושים זאת הרבה מהם זה בגלל לחצים חברתיים וסיבות מסיבות שונות

חייבים!!!

3 לא להביא ילדים בלי חשבון, תפסיקו לשחק אותה בפוזה של יהיה בסדר, כי לא יהיה בסדר!!!

אני~~*sapir*

רק רציתי להגיד שכל המשפחות מרובות הילדים שאני מכירה (ואני מכירה הרבה!! ) למעט אחת, הילדים ומצב הנקיון בביתם פשוט מזעזע!! הילדים נראים כמו סמרטוטים, מנוזלים ולפעמים הנזלת כבר הקרישה, יחפים, בגדים מטונפים, טיטול גדוש,  ועוד תיאורים שאחסוך מכם.

כמובן שזה קשור גם להורים ועד כמה יש להם כוח, אבל זה בטוח קשור המון למס' הרב של הילדים!! כמובן אם יש הורים שמוכנים להביא הרבה ילדים ועם זאת להשקיע בהם, ולדאוג שיראו נורמליים- אין בעיה! כן ירבו! אבל אם ההורים לא מוכנים להשתגע, ומסתפקים בניגוב הנזלת פעם בשבוע, ושטיפת בית בפסח- אז עם כל הכבוד זה פשוט מגעיל, ואני לא יכולה לראות ילדים במצב כזה.

ספיר, נדמה לי שאת מדברת יותר על התרבות.ברוךש

וכמובן שיש מספיק אמת בדברים שלך.

מאידך, דווקא עזרה חיובית להורים, העלאת מודעות למצבם, וטיפוח תרבות נקייה וחמה. 

אני זוכר שאצלנו ביישוב, היו התנדבויות למשפחות מרובות ילדים. 

סליחה על ההקפצה, אבל אני ממש מזועזעת מדברייךAvrechit

אני לא יודעת ממה נובעת ההסתכלות שלך. אולי המשפחות שאת מכירה נמצאות כולן בקהילה בעלת מנטליות מסויימת, עם סדרי עדיפויות שונים משלך.

כן, יש אנשים שלא אכפת להם מהנקיון או לא מסוגלים לדאוג לו, ובעיניי זה לגיטימי. אני גם לא יודעת באיזה שלב ביום ראית את הילדים עם ה"בגדים המטונפים", אבל אני מניחה שהם יצאו בבוקר לבית הספר והגנים מסודרים, מסורקים ונקיים.

בכל מקרה, אני גם מכירה הרבה מאוד משפחות מרובות ילדים, ואני מעידה שההכללה שלך היא הוצאת שם רע והיא שקר גס.

כן, יש משפחות מסויימות שהילדים שלהן נראים כפי שתיארת, ואלה לאו דווקא משפחות מרובות ילדים.

אבל הרוב המוחלט של המשפחות הברוכות, שומרות על בית במצב סביר עד נקי, מגדלות ילדים נקיים, מטופחים, מסודרים, אהובים ומלאי שמחה. אה, כן - ויחפים.

^^^ אברכית הגבת על ספיר, נכון?ברוךש
אכן כןAvrechit
אז אצל המשפחות שאני מכירה- המצב לא כפי שאת מתארת.*sapir*

מצטערת לאכזב אותך!

אבל יפה שאת מכירה משפחות מרובות ילדים שהמצב אצלם הוא כמו שאת תיארת. הלוואי אצל כולם!

ובעייני חוסר בנקיון הבית זה לא דבר לגיטימי! מה לגיטימי ברצפה דביקה ומלוכלכת? מה לגיטימי באבק ולכלוך בכל פינה????

הכי לגיטימי בעולם זה לדאוג לניקיון הבית! או לפחות שיראה במצב סביר!!

ולא התכוונתי להוציא שם רע על אף אחד. סליחה!

תעני לי בבקשה על שתי שאלות:Avrechit

א) האם המשפחות שאת מכירה הן מקהילה אחת, כמו ששיערתי?

ב) האם כשאותן משפחות היו בנות שניים או שלושה ילדים, הבית היה נקי והילדים נקיים ומסודרים?

תשובות*sapir*

א. לא. המשפחות ממס' מקומות שונים.

ב. אני לא ממש הכרתי את המשפחות הללו כשהיו עם 2-3 ילדים, כך שאין באפשרותי לענות לך על שאלה זו.

אבל למה באופן מוזר ההזנחה מאוד בולטת דווקא במשפחות מרובות הילדים (אני מדברת על יותר מ8 ילדים) ולא במיליון המש' האחרות בעלות 4-6  ילדים?

מה, את רוצה להגיד,Avrechit

שאת מכירה המון משפחות מרובות ילדים וגם כאלה שבעלות 4-6 ילדים, ובאופן מובהק את אומרת שדווקא אצל הברוכות הילדים מוזנחים?! נשמע לי ממש מוזר. תאמיני לי שאין לי מושג איך יצאה לך כזאת מסקנה.

זה נשמע לך הגיוני, שאמא תקנח במסירות שבעה אפים, ודווקא את השמיני היא תשאיר מנוזל? שבעה ילדים היא תלביש בבגדים תואמים, ודווקא בשמיני היא תגיד "יאללה חפיף"?

אם כבר, אז בסביבות הילד השלישי-רביעי אני רואה רפיון בהקפדות על זוטות, סטריליות, אוכל בריא וכו'.

ואו...גברת הפלת פה פצצה חבל"ז!אמא קטנה

תרשי לי לשאול אם את נשואה? עם ילדים?

לא נראה לי...( לפחות לפי ההודעות שלך בשאר הפורומים )

חכי מתוקה, כשיהיו לך ילדים  נחזור אליך ונבדוק מה תהיה תשובתך.

אם היא לא תשתנה- אשרייך! באמת שאשרייך...( בעיקר לגבי הנקיון והאבקקורץ)

הרבה דברים נראים לנו מהצד  שונה מאיך שזה בפנים.

את צודקת שיש ילדים מוזנחים אבל אין שום סיבה שבעולם לקשר את זה למס' הנפשות או למס' המזומנים שיש לאותה משפחה.

אלא רק לאופי.

לי יש סה"כ 2חילזון 123

ואני עובדת וכו וכו

והריצפה בבית שלי לא פעם דביקה או עם חול במשך כמה ימים ואני לא מספיקה לשטוף את הבית טוב כל שבוע. וקורה שאחה"צ כבר אין לי כח לשמור שהילדה תהיה נקיה ומצוחצחת.

לא חושבת שזה קשור דווקא מספר ילדים אלא לעוד הרבה דברים אחרים.

נראה לי הגיוני שהרבה ילדים קשה יותר לתפעל ולשמור שכולם יהיו מתוקתקים כל הזמן אבל האם אף מקונח זה מה שגורם לילד להיות מחונך, בטוח בעצמו, בעל חשיבה ושמח? לדעתי לא ממש בהכרח.

אפשר להזמין אותך לעוד כמה משפחות???פפריקה--

אין לי מושג היכן את גרה ואת מי את מכירה אבל יתכן שפלח האוכלוסיה שאת מדברת עליו היה מנהל בית עם מצב נקיון מזעזע, ילדים כמו סמרטוטים, מנוזלים, יחפים מטונפים.. ללא קשר למספר הילדים שמאכלסים אותו ב"ה.

האתמול הוא היסטוריה,

המחר אינו ידוע--

אולי גם לך יוולדו 8 ילדים ותוכחי לעצמך שתגובה שלך ממש ממש לא נכונה? קורץ

נ.ב.

הכותבת גדלה כבת בכורה בבית בן 11 ילדים. בית שסדר ונקיון אפיינו אותו, אם המשפחה איישה משרה מלאה (ועד היום עדיין) והילדים ב"ה בנו ובונים בתים לתפארת.

מאוד אשמח לקחת אותך לסיור בשכונתנו ובעוד שכונות בארצנו המבורכת.

נשים כמו אמך, פפריקה, תמיד מדהימות אותי, לטובהנחשונית
היות וכבר הקפיצו.. אז כמה מילים.אבא שמואל

ראשית,

עשיר ועני, זה לא כמה יש או אין לך, אלא כמה אתה מרגיש שחסר לך!!!

(לאלה שצריכים מעט הסבר: אם אתה מרגיש שלא חסר לך דבר, וכל מה שאתה צריך יש, הרי אתה עשיר [איזהו עשיר? השמח בחלקו!] ואם אתה מרגיש שחסר לך, לא משנה כמה באמת יש לך אתה עני..)

שנית, זכור לי מחז"ל (לא זוכר את הלשון) שעם כל ילד שבא לעולם מגיע גם הלחם שלו.

סליחה!*sapir*

הדיון התפתח לדברים שלא רציתי להתווכח עליהם!

בסה"כ תיארתי מצב שאני מכירה! ולא, יש אצלינו גם משפחות מטופחות מאוד!

אני חולת ניקיון (ואלי זה מה שמסביר את הזדעזעותי הגדולה..)  לא ביקשתי מאף אחד שישתגע ויהפוך את הירח בשביל שהבית שלו יראה מוזיאון!

רק בבקשה, שהמשפחות האלה ישקיעו לא רק בלהביא ילדים אלא גם קצת במראה שלהם ושל ביתם. שיהיה איזון.

כל טוב.

ספיר יקרהאמא ל-5

נכון שאותן משפחות בוודאי צריכות לשים לב יותר לנקיון,

אבל אני רוצה להגיד לך שאמא שכל היום תנקה את הבית ואת הילדים שלה תהיה אמא מאוד לא נינוחה ועצבנית, כל צעד בבית יראה לה כמישהו שמלכלך.

כשהילד שלה ישחק בחול היא לא תוכל להסתכל עליו ולחייך, להבין שהוא עובד על הצד התחושתי שלו ולראות כיצד הוא לומד ומתפתח- היא רק תראה, איך החול נכנס לו לכל מיני מקומות בגוף ואיך היא צריכה אח"כ לנקות אותו.

אולי אותה אמא שלא ניקתה את הרצפה- ישבה לספר לילדים שלה סיפור - נינוחיה ומחוייכת- כי זה מה שהיא רוצה שהילדים שלה יזכרו וילמדו ממנה.

אם את חולת ניקיון כפי שציינת, את בוודאי יודעת על מה אני מדברת והיכן האיזון נכון.

גם אני כמוך חושבת שאיזון היא המילה כאן לשני הצדדים.

מקווה שבכל זאת תחליטי להרחיב את משפחתך בע"ה ולהוריד ממינון הנקיון והסדר לטובת חינוך אמיתי ומחשבה- מה באמת חשוב לילדים האלו.

לי חשובים שני הדברים, למרות שכבר הבנתי שלא אוכל להגיע לרמת הנקיון שהייתה כשהיו לי 2 ילדים.

לכן, אנחנו מסדרים ומנקים- יחד, כך אני מעבירה להם את חשיבות הסדר, הנקיון והאחריות של כולנו לבית וכמובן הם נהנים בסוף מאמא שלווה יותר והצ'פר- סיפור ביחד.

אוהב

כל תינוק מגיע וכיכרו בידודנדשיתאחרונה

זה אימרה של חז"ל,שמשמעותה שלא ניטעה ונדמיין לנו שלפחות ילדים יש יותר,כי כמו שה' דואג לנשמה שירדה למשפחה קטנה ומשעממת כך הוא דואג לכל צורכה של נשמה שירדה למשפחה ענקית.

בדיוק אתמול קראתי את דבריה המהממים של אמא טריה לתינוקה ה-18.ברוגע ושאננות בוטחת היא דיברה על האמונה בה' שהפכה את זה לברכה אפשרית.היא אמרה שהם מסוגלים לכך מכוח האמונה שכל תינוק מגיע עם השגחה גדולה מצויד "בכיכרו בידו" ושה' עם כל תינוק מביא את צריכיו הגשמיים וגם הרוחניים,ההורים מקבלים ביחד איתו את כל האהבה ,הסבלנות והכוחות לגדלו לטוב.עוד דבר גדול שאפשר ללמוד ממנה וגם להבין איך היא עשתה את זה,זה שהיא באופטימיות גדולה לא היסתכלה על הקושי,היא זוכרת את הקשיים העצומים של הדורות הקודמים (בלי מכונת כביסה,ברז...) וכך חיה בהרגשה של פינוק והודיה לה'.היא ניראתה מאוד מרשימה ומטופחת, (חסידות גור) ומדבריה ניכר שכל מעיניה נתונים לטיפוח ואהבת ילדיה.

הלוואי יגיעו מעשי למעשיה.

מחפשת דרך להגדיל הכנסותלביטה

עובדת מעל משרה מלאה במקצוע שלי.

מחפשת סייד האסל נחמד.

יש למישהו רעיון או עצה?

זה תלוי הרבה מאוד במה את יודעת לעשותאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב בכסלו תשפ"ו 20:52

ומה את מוכשרת ורוצה לעשות.

1. שיעורים פרטיים (לבגרויות/מוזיקה) זה קלאסי

2. סדנאות

3. אם את גרה בישוב שסומכים על הכשרות שלך אפשר ליצור אוכל ולמכור

4. קורס גרפיקה בסיסית או צילום או אומנות באינטרנט יכול אולי גם להניב קצת.

5. תכנות ברמות שונות גם ניתן ללמוד מהרשת, כנל שירטוט, מנהלים לרוב ידרשו הספקים מהירים כך שעבודה צדדית אולי פחות מתאים אבל אולי תמצאי משהו.

6. פעם דובר על מתמללים שזו עבודה צדדית טובה, אני לא מכיר מישהו שעסק בזה והצליח אבל כיום בכל מקרה  AI מתמלל ברמה סבירה כמו תרגום.

7. לעשות קורס עיסוי שבדי ולפתוח קליניקה, כנ"ל אימונים אישיים, מנטורים.

אגבאריק מהדרוםאחרונה

אני מנהל של פורום עצמאים סגור אבל אין מה להכנס אליו כי ההודעה האחרונה בו נכתבה בט"ז תשרי תשפ"ב וההודעה הקודמת לה גם כן בערך אותו מספר שנים, עדיף להצטרף לקבוצות פייסבוק או ווצאפ רגילות של עצמאיים ולהתמרמר ביחד, תכף 31 לדצמבר וצריך להגיש דוחות 😫

במה את מוכשרת?זיויק
לפתח כישרון / נטיית לב לכדי עסק קטן
היי שבוע טוב אנשים!לגעת באור

אני רוצה להתחיל להשקיע כסף ואני לא ממש יודעת איך עושים את זה

אשמח לשמוע את דעתכם איך מתחילים להבין בכל נושא ההשקעות?

כיום אני משקיעה בקרן השתלמות וקרן כספית שקלית בבנק (או איך שקוראים לזה) 

אני עדיין לא עשירה, אבל כן רוצה להשקיע כל חודש כמה אלפים נחמדים.

חלק לטווח ארוך וחלק לשנה- שנתיים הקרובות.

אם תוכלו להחכים אותי אודה לכם מאד

אפילו לומר לי איפה לחפש מידע חוץ משיטוט עקר באינטרנט

הסולידיתאריק מהדרום

השקעות לעצלנים

עלילות זיק

ידע שווה כסף

האופטימית

עמית עשת

צביקה ברגמן

ציפור פיננסית

בהצלחה

תודה רבה 🙏לגעת באור
בגדול אריק הציע לך הרבה מקורות טוביםפצל"פ

שאפשר באמת ללמוד בהם הרבה

אני גם לא איזה מבין גדול בתחום (ובאמת אשמח שאנשים שכן מבינים יעירו אם טעיתי פה במשהו)

אבל מהטיפה שלמדתי יש לי 2 נקודות

א. לטווח קצר של השנה שנתיים הקרובות שציינת בגדול קרן כספית שקלית זה הפתרון הכי בטוח וטוב

מסוכן מידי להשקיע במניות או מדדים בטווח כזה קצר שיכול להיות שהם בדיוק יפלו

אז התשואה בקרן כספית שקלית באמת לא גבוהה אבל זה השקעה בטוחה שאת תוכלי למשוך את הכסף שלך ברווח כשאת צריכה

ב. לגבי טווח ארוך, אז קרן השתלמות זה כלי השקעה מטורף מבחינת מס, וכמה שיותר שאת יכולה להשקיע איתו במסגרת הפטור עדיף לך, כי אחרי 6 שנים יש עליו פטור מלא ממס, שזה משהו שאין בשום כלי אחר

מה שמעבר לקרן השתלמות נראלי הכי מקובל זה לפתוח קופת גמל, את צריכה לעשות חקר שוק ולבדוק מי יציע לך את התנאים הכי טובים *לך* (כי לכל אופי השקעה מתאים ומשתלם יותר תנאים אחרים)

אבל יש פה משהו שלא התייחסת אליו והוא חשוב, וזה במה את משקיעה בקרן השתלמות שלך (והקופת גמל שאולי תפתחי)?

פה באמת יש הרבה שיטות מה הכי כדאי

ואני לא רוצה להיכנס לזה כי אני לא מספיק מבין

מה שכן, אם אין לך כוח ללמוד אז הכי קלאסי זה להשקיע בקרן מחקת מדד s&p500

למרות שבזמן האחרון דווקא הבורסה פה בישראל רשמה עליות מרשימות, ואני מכיר אנשים שמתוך אידאל שחשוב דווקא להשקיע בארץ או שבארץ יש ברכת השם או אמונה שבסוף עם הגאולה אנחנו נהיה הכלכלה המובילה בעולם אז שווה כבר מעכשיו להשקיע, אז הם כן משקיעים במדדים של הבורסה בתל אביב

אבל בעיניים חילוניות באמת הכי קלאסי זה s&p500

שיהיה המון בהצלחה

וזה באמת נושא שממש חשוב ללמוד אותו

היה פה פעם מדריך כזה מפורט של @פשוט אני.. 

אם אמצא אותו אנסה לתת קישור

תודה על התגובה המפורטת, מעריכה!לגעת באור

אז ככה, בגדול אני רוצה לחלק את הכסף בין טווח ארוך לקצר.

פשוט אני מקווה להתחתן בשנתיים הקרובות בעז"ה ואז הגיוני ואצטרך למשוך חלק מהכסף.

כרגע מנצלת את מלא המסגרת של הפטור ממס, זה קרוב ל1800 בחודש, ואני על זה כבר שנתיים

קופות גמל באמת לא מכירה, אבדוק את הנושא לעומק.

ונראה לי שזורם לי להשקיע בs&p500 אחרי חקר שוק מעמיק איך בדיוק עושים את זה.

אז שוב תודה🙏

את עצמאית? איך את מפרישה לקרן השתלמות?צהרים
האמת שלא עצמאיתלגעת באור

פתחתי עוסק פטור זעיר וכתבתי שההכנסות המשוערות שלי לשנה זו זה 0 ש"ח או 1 ש"ח אני כבר לא זוכרת.

אם פתחת עסק אז את עצמאית,צהרים

גם אם הרווח הוא 0. את בטוחה שכדאי לפעול בצורה הזאת? צריך להגיש דוחות שנתיים על העסק וכו'.  אני גם לא בטוח שמס הכנסה לא יחשוד בהעלמת הכנסות או משהו

למה לא?לגעת באור

הגשתי דוח שנתי.

לא זוכרת כבר מה ואיך אבל הכל חוקי. בדקתי.

זה אולי לנצל קצת את החוק לטובתי אבל לא משהו לא חוקי😉

לא, בעבר זה היה ככה, היום עוסק זעיר לא צריך להגישהסטוריאחרונה
דו"ח
קופת גמל (להשקעה?)צהרים

בגדול זה מוצר יקר אז שווה לחשוב אם אפשר לפתוח חשבון מסחר אישי 

אעבור על זה, תודה!לגעת באור
זה לא משתלם.ספק

לבצע פעולה כ"כ מסוכנת זה לא דבר שעושים כדי להעלים רשלנות. 

פעולות כאלה עושים כדי להעלים פשע. 

בעז"ה בן 16 עוד שלושה חודשיםהתעורר!

עבדתי בחופש ויש לי כרגע באזור ה7000 ש"ח.
רציתי לשים את הכסף בbox בpaybox של ההורים ולהטעין ממנו מדי פעם לכרטיס נטען (במקרה הזה של max).
אני לא רוצה לפתוח חשבון בנק לפני גיל 16 כי האפשרויות בו מוגבלות מאוד.
אני מתכוון להשתמש בכסף אז אני לא הולך להשקיע במנייתי/חיסכון בבנק למשך ארבעה חודשים.
הקאץ': להורים שלי אין כרטיס אשראי של פייבוקס אז האופציה של הבוקס לא רלוונטית.

איפה הייתם שמים את הכסף במקומי עד שאני אהיה בן 16 (אז אפשר לפתוח חשבון "של גדולים")?

אם זה רק 3 חודשיםמשה

חכה 3 חודשים ותפתח חשבון בנק. אני לא זוכר מה הכללים לגבי תיק ניירות ערך לפני גיל 18.

לתקופה של 3 חודשים זה ממש לא משנהאריק מהדרום
אתה יכול פשוט לשים אותו בקופסת חיסכון פיזית ולחכות עד גיל 16, אם אתה צריך את הכסף נזיל בפרט.
אם תפתח חשבון בנק עכשיופשוט אני..
והוא יהיה יחסית מוגבל כי אתה עוד לא בן 16, כל ההגבלות האלה ישתחררו אוטומטית כשתהיה בן 16. כך שלא תפסיד מזה שפתחת ''לפני הזמן''
אולי בנק הדואר?זיויקאחרונה
פעם ראשונה שקניתי פתיחת ההיכל בשנה שעברהאריק מהדרום
ואחרי סיכום פיננסי שנתי אני יכול להעיד שהסגולה עובדת.

נסו בעצמכם.

חח כנראה שפשוט הולך לישיבהברגוע
מתלבטת אם רימו אותי...hodayab

שמעתם אולי על סוכן ביטוח בשם שלו יהב? התקשר לפני כמה שבועות והציע להעביר אותי מחברה לחברה, ועל הדרך לקח מספר אשראי.

מאז לא קיבלתי אישור שעברתי וגם כשהתקשרתי אתמול לברר אמר שיחזור ולא חזר...!

הייתי טיפשה שנתתי פרטי אשראי, בואו נדלג על השלב הזה.

מישהו מכיר אותו? מישהו יודע אם זו רמאות או סוכן אמיתי?

לכאורה מחיפוש ברשת נראה שיש אדם כזה והוא סוכן ביטוח, אבל הרשת לא אמינה במיוחד...

תבדקי אם חייב משהומשה

רוב הסיכויים שהוא פשוט העביר אותך מחברה א' לחברה ב' כד לגזור מזה את האחוזים שלו. אולי זה לטובתך ואולי לא אבל רוב הסיכויים שלא רימה אותך ישירות.

למה שהוא יצטרך פרטי אשראי בשביל זה?ברגוע
כי ביטוח עולה כסף...?פשוט אני..
חח אני רגיל כנראה רק לסוכני פנסיהברגוע
צרי קשר עם חברת האשראי ליתר ביטחוןאריק מהדרום
יש להם טלפון יחודי לזה פתוח 24/7
הוא שלח לך מסמכים לחתימה?ברגוע
שלח מסמכים לחתימה, ולא חייב כלום...hodayab
אז הוא לא נוכלמשה

הוא מציע לך לעבור מספק א' לספק ב' שמשלם לו עמלה. זכותו. זכותך לסרב.

לפני הכל לדווח לחברת אשראיזיויק
נראה לישלג דאשתקד

שהם עובדים הרבה ב"שיטת מצליח", משיגים מספרי טלפון ומנסים לדוג כמה שיותר לקוחות. כך שיש סיכוי שמדובר באדם ישר אך מבולבל, שפשוט שכח לבצע את אותה העברה שהבטיח לך

בכל מקרה הייתי עושה בירורים מול חברת האשראי, כי יש סיכוי שמדובר בנוכל, ולנוכלות יש פנים ושיטות רבות... (יתכן שהוא חייב אותך לא דרך חברת ביטוח אלא סתם לחשבון בנק של דודה שלו)

תודה רבה!hodayab

בדקתי כמה חודשים אחורה ולא ראיתי חיוב לא מוכר. 

מקווה כל כך שזו באמת הסיטואציה...

אישית הייתי מזמין כרטיס חדשבננה1234אחרונה

בשביל השקט הנפשי, גם אם קיים סוכן כזה באינטרנט (וכפי שאמרת, זה לא אומר שזה אמין), לכי תדעי אם זה באמת הוא.. אם אין קומוניקציה ואין ראיות, עדיף אקסטרה זהירות. זה ה-2 שקל שלי..

דירוג אשראיאריק מהדרום

אני כהר כמה שנים שואל את עצמי מה אמור לצאת לי מהמספר הזה אם אין לי כוונה לקחת הלוואה.

ניהול מו''מ עם חברות אשראי לכל מיני סיבותמשה
לפעמים רק מסגרת אשראי.
שיטה מיובאת מארהבבחור עצוב
רק שכאן היא רק משמשת לדפוק את מי שאין לו, ולא עוזרת למי שיש.

אני אישית לא משתף אותם בכלום ואם מכריחים אותי - נותן להם אישור לחודש ושיחפשו את החברים שלהם. 

שם זה באמת משפיע על הרבה דבריםפשוט אני..אחרונה

גם כשרוצים לשכור בית, בעל הבית יבקש לראות את דירוג האשראי לפני שהוא מתקדם עם החוזה

כלום, והכלJochaSchwartz

לא משנה לך כלום האם אתה 985 או 922.

אבל למי שלא כמוך, זה מהווה זרז מצויין לראות את הבעיות שלו, ואיפה הוא צריך לתקן את ההתנהלות (למרות שלדעתי את הסיבות לדירוג נמוך הוציאו לגרסת הפרימיום בקפטן)

הדירוג משפיע רק על הלוואותנפשי תערוג

אבל אתה לא יודע מתי ואם תרצה לקחת הלוואה ולמה.

(זה כולל מימון מכל סוג שהוא כולל משכנתא וכו)

לכן זה טוב לשמור על דירוג טוב. בכללי. גם כהתנהלות כללית נכונה.

מונית, יישובי קצה ("חורים"), ושיעור אחד חכםמשה

שיחה שעשיתי הבוקר הזכירה לי יום לחוץ מלפני כמה שנים. ומבט בדיעבד.

גרנו בבית אל.

עבדתי אז קרוב לבית וממילא הסתפקנו ברכב אחד. 95% מהזמן לא היה צריך את האוטו גם ככה אבל  לפעמים צריך שניים. הייתה פגישה שנקבעה לי וגם לה באותו זמן.

היא פשוט לקחה את האוטו ונסעה. נתקעתי. וממילא הייתי צריך לתפור כיוון אחר.

מה הייתי צריך לעשות? לקחת מונית. אם לא מבית אל אז פשוט מפסגת זאב.

מה שקרה היה זה שהתקדמתי באוטובוס פקוק  לירושלים ובסוף כמובן לקחתי מונית לת"א כי לא הייתה ברירה. והרגשתי בזבזן עם כיווץ בבטן וכל זה.

(וכעס גדול ברמה הזוגית, בהינתן העובדה שאני נסעתי לעבוד והיא נסעה לדבר שנחזה להיות עבודה אבל היה בעצם בילוי בתחפושת ושנינו ידענו את זה)

האמת?

קשקוש

שילמתי אז 1600 שקל שכר דירה חודשי. אם אני צריך לקחת פעם בחצי שנה מונית במאות שקלים במקום רכב שני, לא למצמץ לרגע. פשוט להכליל את זה בתקציב ולא לנסות להנדס את הרכב שיש.

איי, כישורי חייםנקדימוןאחרונה
מזכיר לי כמה קשה ללקט כאלה.

אולי יעניין אותך