יצא לי מהלב - באמת לא מבינה:/אספרנזה

אוף, מציק לי..!

למה?!

למה אנחנו לא יכולים לנסות לטעום מהחטא?

כאילו - יום אחד - ללכת איך שבאלי, לעשות מה שבאלי, לא לשמור נגיעה, לעשן, להשתכר באיזה בר בת"א וללכת למסיבה?

יום אחד!

ואז אני אחזור!! מבטיחה!!

זה כ"כ מפתה..

פעם אחת אני לא אעשה מה שכולם מצפים ורוצים ממני אלא מה שאני רוצה!

לפרוק ולהשתחרר יום אחד!

נו, קיבינימט ה' -- למה יצר הרע כ"כ חזק?! פעם אחת?.. קטנה..? בבקשה? בשבילי?..

אפשר? מרשה לי?

אני אחזור אח"כ - באמת! רק לדפוק ראש ולהשתחרר קצת!

נו תכלס, ה' - תחשוב רגע  -- מה כבר יכול לקרות?

יש למישו תשובה?! בבקשה?..

|מתוסכל|

כל מקרה הכי גדול של עישון מתחיל בסגרייה קטנה!אביטל!!=)

זה מתחיל בזה ואז את כבר אומרת לעמך נו מילא כבר חטאתיאז רק עוד פעם אחת!(אבל באמת אחת!) ושוב זה אותו דבר וזה גורר וגורר בלי יכולת להפסיק!

אממ...אנונימי (פותח)

אולי תמצאי דרך אחרת להשתחרר??

את אומרת שזה כלכך מפתה אותך אבל אחרי פעם אחת את תפסיקי- זה לא כלכך הולך ככה!

מי יודע? זה כמו התמכרות....

יצר הרע..א*ן ע!ד מל2ד!

יצר הרע, המאמלל והנורא הזה..מפתה ולוחש ''יום אחד! מה כבר יקרה? יום אחד לא נהיה צדיקות! לא נלך עם חצאית וחולצה ארוכה! ראבאק! מה יקרה?? יום אחד נעשן, נתפרע, נבלה..''

מאמי, יצר הרע א-פ-ע-ם לא יפסיק ללחוש את זה. כן,אני יודעת שזה ממש לא מעודד, אבל יצר הרע מפתה ומפתה..

אם תכנעי ותעשי את זה פעם אחת, אני מ-בטיחה לך שיהיה לך הרבה יותר קל ליפול לזה שוב ושוב..

כמו כל האלה ''אני אעשן פעם אחת! לא יותר! אינמצב בעולם שאני אעשן יותר!!''..אבל שוכחים שסיגריות זה דבר ממכר. וכך גם התאוות..ממכרות ומטריפות חושים..

תתגברי! אין מה לעשות! ככה כולנו חיים. אין אחד שאין לא תאוות ויצרים. אבל חייבים ללמוד להתגבר עליהם!

ברגע שמתחילים להאכיל את היצר הרע ולספק לו את מה שהוא מבקש הוא לא נרגע ויושב בשקט אלא דורש עוד ועוד שוב ושוב..

מלחמה של כולנו..שנזכה!!

ב''הצלחה!! פה באישי, אם באלך..

בדיוק על זה -נושי104

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t311956#3900514 - תקראי שמה ת'תגובה של אח.. [=

בהצלחה!!! (:

נושי קראת את מחשבותי..!דניאלה .ד.

אחת מתולתלת סתכלי שם טוב טוב! ב"הצלחה.

וואו בחיים לא קראתי את זה ולא חשבתי ככה..מרב.

קראתי ת'דברים של אח ופשוט הסכמתי עם כל מילה.

ויש כמה שהסכמתי לא כי אני גם חושבת כמוהו או משו כזה, אבל פשוט מניסיון- זה זבל וסתם אין עניין להכניס אפילו ת'ציפורן לתוך הביוב, כי היא תצא מסריחה ובמקרה הטוב יקח לך הרבה זמן להוריד ת'ריח. במקרה הרע- את לא תצליחי להוריד את זה ממך.

וסתם חבל על הציפורניים היפות שלך!!

*מטאפורהמטאפורה*

סבבה??!

גם תחשבי על זה ככה- אבא שלך אמר לך, נניח, לא לאכול עכשיו ת'מרק כי אוכלים אותו בארוחת ערב כל המשפחה ביחד. את אוכלת, ואז מה את מרוויחה? אבא שצועק ומתעצבן עלייך שעשית משו נגדו, אין ארוחה משפחתית וגם כל המשפחה מעוצבנת עלייך.

אז אותו דבר- הקב"ה בורא עולם אמר לך לחיות ת'חיים בצורה מסויימת. את הולכת ועושה דווקא, למרות שאת יודעת שאסור לך בתכלית האיסור, ואח"כ את מצפה שלא יכעסו עלייך?

אם היית יכולה- היית עושה עכשיו דיון עם הקב"ה למה את חושבת שאת צודקת והוא טועה. אבל את ברמה אחרת לגמרי ממנו, וממש את לא יכולה להוריד מערכן של המצוות.

אז סתם חראם עלייך, נשמה!!

אני מכיר קצת את העולם החילונימשה

בעיקר מחברים שהיו בבסיס שבו שירתתי, אבל לא רק.

שתדעי, אין שם הנאה באמת. הכל בלוף רדוד. אנשים מגיעים ו"דופקים את הראש" כדי להרגיש שקורה להם משהו, ואז הם קמים בבוקר למחרת עם ראש כואב וחושבים שהיה טוב.

עישון - סתם הורס את הגוף שלך ויגרום לך לסבל כואב בעתיד, ולעוד כל מיני צרות.

במקום להתחיל לחפש איך את נופלת, תנסי לחפש חברה שבה את תרגישי שטוב לך, להתנדב, לעסוק בתחביבים שגורמים לך הנאה, ללמוד משהו שמעניין אותך (לא מה שלומדים באולפנא, .

תלמדי איזה כיף זה לסיים משהו ולדעת - זה אני עשיתי, וזה עושה משהו טוב בעולם.

בהצלחה!

משה

למה נראה לך שזה אפשרי ?ג'ודי

סתם אבל די את רוצה לעשן לא מצאת משאלה יותר טובה  ובכלל להשתכר כאילו אין לך מה לעשות  

איזה רעה אני רק ירדתי עליך לא נורא יום אחד החשק ילך וזהו 

בהצלחה  (מצטערת על איך שירדתי)

לילה טוב

זה ממש כיף לחטוא...לא קורה לי כלום...כנרית על הגג=)

לחטוא ולעשות מה שבאלי זה כיף, זה אפילו מאוד כיף!...

אז נגיד פעם אחת תעשי מה שבא לך, ואז תגלי שבעצם לא קרה לך כלום, ונהנית, והיה הכי כיף שבעולם! יותר מתמיד!!!!

אבל ה' יודע שזה לא טוב לך כל הטוב הזה, למרות שהוא נראה באמת טוב, בסוף משו מתפקשש... הקב"ה רוצה שיהיה לך טוב, ושומר עלייך שלא תתקרבי לחטא כדי שלא תתפתי לדבר הרע הזה....

תנסי אוליי לצחוק על היצר הרע, (זה נשמע ממש מפגר....) אבל אם נגיד ממש באלך ללכת עם גופייה, תגידי לעצמך בלב: "אין קטע, רק יצא לי מזה רע... אולי אני אעשה משהו אחר במקום? משו שיהיה לי כיף לעשות אותו והוא גם לא יעשה לי רע...)"

ב"הצלחה נשמה!!!!

תחזרי? מבטיחה?פלספנית

בעזהי"ת

מבטיחה לך שלא בטוח.

זה מטמטם ת'שכל, זה משחית ת'נפש, זה צלקות של-א עוברות.

אני סובלת עד עכשיו [שמינית] משבועיים-חודש וחצי [אנ'לא זוכרת בדיוק] של שטויות בכיתה ו'-ז'. [מרוב שנאה לתק' הזאת אנ'לא זוכרת מתי היא הייתה.]

שבועיים-חודש וחצי שעשיתי מה שבא לי באיזשהו נושא, וזה מה שקרה.

פעם אחת?

על מי את עובדת, היצר הזה, מרעיבו שבע, משביעו רעב..

וואי גם לי מלא פעמיםילדה סוכר

קורה שאני בחדר לובשת איזה בגד לא מי יודע מה צנוע ואני אומרת לעצמי כזה "לא נורא יום אחד את תלכי ככה וכולם יראו שבאמת את כן יכולה לעשות מה שבא לך"

או סתם ללכת לאיזה קיוסק בעיר ולקנות חבילת סיגריות סתם בשביל הכיף כדי לראות איך זה מרגיש (נותנים ביכלל לקטינים לקנות? אין לי מושג אני -עדיין...-אף פעם לא עשיתי את זה...)

ואז אני אומרת כזה לעצמי- ה' רואה אותך !!!ירשמו לך את זה בשמים! תיזהרי! אז אני לא באמת עושה את זה...

אבל מה אני יכולה לעשוווווות????

הפיתוי גדול מידי!! אני מפחדת שיום אחד אני באמת ייכשל ואז (כמו שאני מכירה את עצמי..) אף אחד לא יוכל לעצור אותי

ו......אווווווווווףףף מה לעשות????

פלייייז תעזרו לי!!!!!

כי אחרי יום אחד- אולי תרצי להמשיך..אביה =)

כי זה קורץ. זה עושה הנאה באותו רגע, ואחרי זה כבר לא חושבים על התוצאות.

באמת, אני מדברת מניסיון.. זה אף פעם לא נגמר בסיגריה אחת. זה כ"כ מפתה להמשיך.. ואחרי שרק לחצת יד לאיזה בן וראית שזה לא כזה נורא ולא מתת מזה זה, אז מה אכפת לי גם לחבק אותו.. ו...

^^ ואח"כ הרבה יותר קשה לצאת מזה.אביה =)
אחת מתולתלת אני ישמח לדבר איתך :]Breathing Fire
וכמו קודמיי- אח..- תקראי בקישורים שהביאו, שלו-סקארבן

|מצדיע לאח|

(אגב, אחותי- קראת מה כתבתי לך? אני ידבר איתך עוד, אבל בלי קשר- גם מה שאח כותב) )

אוהבת..

העצה הקטנה שלימשה

במקום לחשוב מה יש לעולם החילוני להציע, לחפש משהו אחר שאת אוהבת ומושך אותך (כזה שלא נוגד את כל מה שאת מאמינה בו), ולהשקיע בו.

ברגע שתעשי את זה, את תראי פתאום איך כל החיים שלך נראים אחרת.

אני דווקא בעד לנסות...מיטל

אבל אני לא יהרוס פה את כל ההשפעה הטובה עלייך.. =)

אף פעם לא היה לי אומץ לעשות את זה למרות שתכננתי מלא..

אני הרגשתי כמוך... אני מדגישה הרגשתי (לש' עבר)טליה

יצר האדם רע מנעוריו תמיד מחכה לי על הסיבוב, תמיד מטפטף לי לראש כל מיני דימיונות.. והדימיונות האלה הרסניים במיוחד כשמדובר בבחורה מדומיינת כמוני...

כל תמונה שרואים באיזה עיתון... כל קטע מאיזה סרט.. כל מבט מאיזה מישו.. כל דבר ש... הכל היצר צובר. יש לו דונמים שלמים של מחשבות זרות.. יש לו ערמות על ערמות של של שיחות והתפלספיות למה אמת ויציב ונכון וכדי ללכת בדרך הקלוקלת.. הוא גאון הוא מאורגן הוא הפושע הכי מושלם והוא הולך איתי לכל מקום ואני מרגישה שזה רע לי זה דוחה אותו וזה מגעיל אותי ללכת יד ביד עם הפתן הזה עם הנחש הערום הזה.. אז אני מקיאה אותו אני מרדימה אותו אני מסממת אותו ורוצחת אותו באיטיות סדיסטית..

אבל הוא פושע.. והוא גאון.. והוא מושלם אז לפעמים אני מתמכרת לכאב המתוק שבו.. לפעמים אני נשבת במקסמי השב שלו.. עד שאני מתעוררת בתוך צואה בתוך קיא שלי עצמי לאחר  השתכרות לאחר התעשנות.. לאחר ריקודים אינטנסיבים.. השיבה אל המציאות היא כואבת היא דוקרת היא שורפת..

ואני לא רוצה את זה אז אני אהיה הפושעת החכמה יותר המושלמת יותר הרעה יותר ואני אנצח אותו

ושילך לעזאזל\פייפן\קיבינימט\חונטוזה\ .....

אני מאחלת ומייחלת שלכל מי שקרא עד כאן יקבל על עצמו בשמחה את התפקיד הנעלה להיות הרוצח השכיר של הדוד הזקן של הילד הרע שנכנס בי פתאום ולהנות מכל פיסת עור שתולשים ממנו.. מכל חתך שחורצים בו.. לחייך לכאב בעניים ולומר ניצחתי!

וואו- תודה!!אספרנזה

ח'ברה - אתם לא יודעים כמה חיזקתם אותי!!

תודה!!

כל אחד מכם - באמת..!

אשמח לעוד תגובות ושיחות אישיות..

אתם מדהימים!

שנזכה.. |נושם עמוק|..!

"גם הדרך לסין מתחילה בצעד אחד קטן"דוסית גאה!

"כולה פעם אחת",

וזה יפתה אותך לעוד....

אנרגיה מדהימה מציפה אותך!נצלי אותה לדבר הטוב באמת!אנונימי (פותח)

ב"ה

את עוברת עכשיו גל מדהים וחשוב ומשגע!אולי הוא מטריף את לילותייך, אולי את לא מצליחה להתרכז בכיתה בגללו!

כמו שוונג אנרגיה,חשק רצון-דחף אדיר!כח עצום פנימי!!

תאחזי  את הכח הזה,תשמרי אותו, תאהבי אותו, הוא מנוף אדיר..

"רוב תבואות בכח שור"-אם ה' נותן לך את הדחף-סימן שאת אמורה לתעל אותו להאי רוחני אדיר.

זה הזמן לרקוד, לשיר, לשמוח, להתפלסף, להעמיק בכחות חדשים, לטעום משהו חדש-אבל במקום בחושך, תתפרעי באור!!

זה הזמן לקפוץ למדרשות ש"מעל הפופיק," למרכזים רוחנים חסידים, לשיר שם, לרקוד עם הבנות, לשמוע\לספר עד אור הבוקר  ,ליסוע איתם לכותל בשעות הקטנות של הלילה,להכיר עולמות, להתרגש.. אבל הכל בספיד חדש.

את כבר לא הילדה שהיית,את נערה,בחורה, שנסחפת אל האור.

זו תקופה מדהימה,אם תנצלי נכון- תראי איזה כיף מדהים זה!!!

(אני לא יודעת מאיפה את- אם ירושלים יש שורשים,אור חיה וכו, בתלאביב-ממעל ממש,שורשים וכו' ובאמצע עוד מלא)

לכי על אקסטרים!תנסי משהו מסעיר וחדש!משהו אמיתי ומתוק!

מסע מהנה!!

תנסיילץ

תנסי אם היה לך רע יופי ואם היה לך טוב עוד יותר יופי,

סיגריה אחת לא תהרוג אותך, תשתעלי קצת ותספקי את היצר שלך....

אין חכם כבעל הנסיון,

ומה יקרה אם תגלי[ענת]

שיש מתיקות (אומנם חלולה מאוד, אבל מתוקה) בעולם הלא דתי?

מה יקרה אם תגלי שזה מהנה לתפוס ראש ולהשתחרר באיזשהי מסיבה טובה?

אם תנסי את כל מה שפירטת בשאלתך, ייתכנו שתי אפשרויות-

או שהנפש שלך תגעל מזה, או שזה ימצא חן בעיניך.

אם תגעלי מזה- את בוודאי לא תחזרי על אותם מעשים ודיינו.

אבל אם זה ימצא חן בעיניך? היצר הרע שיש לך עכשיו, יהיה חזק פי כמה וכמה, ולהתמודד איתו יהיה קשה לך מאוד.

אם בחיים לא היית טועמת שוקולד, ורק היית שומעת מאנשים שזה טעים, היית פחות מתפתה לזה.

עכשיו, אחרי שטעמת, הנסיון הרבה יותר גדול.

לפי מיטב ידיעתי- ליהודי אסור להכניס עצמו לנסיון..

וברמה הלא פלספנית-

את אומנם לא מכירה אותי, וספק אם יש לדברים שלי השפעה עלייך, אבל באמת, תאמיני לי, אין בעולם 'התל- אביבי' שאת מדברת עליו- שום דבר.

אין לך מה לחפש שם.

תצליחי!

לא רק שאסור להכנס לניסיוןצחקן
אלא גם אסור לחטואצחקן
נכון, אבל את זה כבר אמרו לה פה רבים..[ענת]
ואולי מה שאת צריכה לשאול את עצמך זה: האם אני רעה?אנונימי (פותח)

האם באיזשהו אספקט של החיים שלי אני אדם רע? האם אני עושה מעשים רעים ? האם אני מביאה רוע לסביבה שלי ? החברים והמשפחה שלי חושבים שאני אולי שאני רעה ?
התשובה היא: כמובן שלא. את אדם טוב.

לכן את צריכה ללכת עכשיו צעד אחורה ולשאול - אז למה בעצם אני חושבת שהדברים האלה שאני רוצה לעשות הם רעים? הרי לא הגיוני שבחורה טובה מטבעה פתאום רוצה לעשות דברים רעים.

כאן התשובה כבר יותר קשה: הדברים האלה נראים לך רעים מפני שהסביבה הקרובה לך סיפרה לך שהם רעים. והסיבה שעכשיו את פתאום בקונפליקט היא שהתבגרת וסיגלת לעצמך מחשבה עצמאית.

את הדברים האלה שהיצר ה"רע" מושך אותך לעשות אפשר לפרוט לשני גורמים:

א. שמירת נגיעה. הגעת לגיל שבו לגוף ולנפש שלך ישנם רצונות בריאים. מזה אלפי שנים חברות סגורות שומרות על המבנה החברתי שבו הנשים נשלטות על ידי החברה באמצעות איסורים בלתי אפשריים כאלה שגורמים לך להסתובב כל היום עם רגשות אשם שאת עושה משהו לא בסדר. עצרי רגע וחשבי בהגיון: האם מנגיעה קורה משהו רע לגופך ? לסביבה ? האם יש משהו רע בלרצות להיות עם בן זוג אהוב גם אם זה לא למטרה מיידית של הקמת משפחה ? חפשי את התשובה בעצמך ובלי להשמע ל"נשמות הטובות" שרוצות להמשיך לשלוט בחייך.

ב.הרצון לעשן ולצאת למסיבה הוא רצון טבעי של אדם אשר ישנה עליו מעמסה ורוצה לנפוש. יש אמנם הבדל בין השניים: אחד בריא (לבלות במסיבה) והשני לא. הניקוטין בסיגריה משחרר מתח נפשי, אבל יש לו מחיר.
אבל רגע - אולי בכלל השאלה היא איך מצאת את עצמך בחברה מלחיצה שדוחקת אותך לחפש מפלט למתח עד כדי שימוש בחומר רעיל ? אולי בעצם במקום לחפש איך לשחרר את המתח יש לטפל בגורם למתח עצמו? אולי אותם אלו שאמרו לך כל חייך להשתחרר זה רע גם גורמים לך למתח הזה עכשיו?

פני אליי בפרטי את את רוצה להתייעץ עוד. הייתי פעם במצבך עד שהתחלתי לעמוד על שלי וגם היום אני עדיין בתהליך לא קל של פרוק המטענים הרעים שהעמיסו עליי כל השנים. מה שכן, אני היום אדם שלם השמח מכל אחד מחלקיו וללא שום רגשות אשמה בדברים שאני עושה.
ומילה אחת לסיום - כמה מהלילות הטובים ביותר בחיי התחילו בין מסיבות בתל אביב, הדבר הראשון שהרעים יגידו לך זה שמסיבות ויציאות זה לא כיף - תשאלי את עצמך מאיפה בדיוק הם יודעים ?

בגללהדסדס

שפה בעולם הזה זה לא "תכנית לבקשתך". על כל דבר משלמים. כלום לא נמחק. אדם שעושה עבירות ,גם אם חוזר אחר כך בתשובה משלם עליהם. כאשר אומרים שהקב"ה רחמן אין פירושו שהוא מוותר על הדין,אלא ממתין עם העונש.כל מחשבה/דיבור/מעשה נחשבים בשמים.

לא באנו לכאן לעשות מה שבא לנו.המלך של העולם -זה שברא שמים, וים,ארץ וכל אשר בם,זה שברא אותך ואותי ואת כוווולם א-ו-ס-ר דברים מסויימים. עם זה לא מתעסקים,זה אש!

תורה זה מלשון הוראה-היא ההוראות יצרן של העולם,וכל פעם שמפרים משהו מכלליה אז יוצרים מציאות מקולקלת שמתנקמת בנו.לדוגמא, אדם שקנה תנור ומשתמש בו מעבר לחום המותר ב"הוראות היצרן" הורס אותו, ככה להבדיל אדם שחי בניגוד ל"הוראות יצרן" הורס לעצמו את החיים.

ובכלל,ל"טעום" מהחטא זה כמו לשתות מים מלוחים. לפני שעוברים עבירה מסויימת הרבה יותר קל לא להתפתןת אליה ,כי היא חיצונית לנו. ברגע שאדם כבר טעם מאותה עבירה הנסיון שיבוא לו בפעם הבאה כבר הרבה יותר גדול.הוא כאילו נעשה קצת יותר "מכור" לדבר. רק מי שיש לו זכות זוכה לעשות תשובה. ומי מבטיח לך:

על מה שאת שואלת נאמר בדיוק" האומר אחטא ואשוב ,אחטא ואשוב--לא מספקין בידו לעשות תשובה"-ז"א אם אדם מלכתחילה מתכנן לעשות עבירות ואז לחזור בתשובה שיקח בחשבון שלא בטוח שיתאפשר לו לשוב- הוא כבר אסור בכבלי העבירות שעשה.

נכון ,גם אם אדם חטא כבר-לעולם שלא יתייאש, היד פשוטה לקבל שבים,אבל מלכתחילה לתכנן על זה? מי מבטיח לו?

ובכלל הסתכלי על החותמת שנמצאת בכרטיס שלך:"אם תפסיק מעופה לרגע, הרי היא צונחת ונופלת.

אל תרפי לעולם! תמיד תנופפי בכנפיים,ודעי לך, בשביל "חתיכת בשר"(דהיינו כל תאוה שהיא)לא שווה לעזוב את האמת!

כל מה שהקב"ה אסר הוא התיר בקדושה. את כל ההנאות אפשר למצוא בקדושה. כשנהנים באוםן אסור זה בלי טעם ובלי ריח, נמאס לבסוף,בוחלים בזה. רק כשההנאה בגבולות המותר היא שלימה.

תתפללי על זה .כל הזמן תבקשי מה' יתברך:"והבדילינו מן התועים"."גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך"

יש לך רצון גדול!!!אודי4

באמת אם את חושבת על זה

יש לך רצון, רצון גדול, גדול מאוד.

יצר - מלשון יוצר.

בעולם שלנו יש 2 פעולות

סור מרע, 

ועשה טוב.

סור מרע - זה לא לעשות, להתגבר.

עשה טוב - ליצור, לפעול, לשנות.

הרצון הפנימי שלנו, במהותו - הוא טוב.

כן. הרצון שלך, הרצון הגבוה, הוא טוב.

אממה? 

כשהוא יורד לפועל, למציאות, הוא יכול להתגשם בדרכים לא טובות.

לכן - תקחי את הרצון הזה, ותנתבי אותו לכיוונים חיוביים.

תבדקי מה את באמת רוצה?

אולי הרצון הזה הוא בעצם צורך לפרוק מסגרת לוחצת, לא לעשות מה שאומרים לי, שמה שאעשה יבוא מתוכי.

אז זה יכול לבוא בצורה של - לעשות מה שאסור, ועל זה כבר כתבו לך למה זה לא כדאי.

וזה יכול לבוא בכיוון של עשה טוב, 

ואולי בכיוון של שחרור מתח ולחצים (טיול כיף וכדומה)

צריך להשטלט על היצר...~מירב~

אחרי פעם אחת -מתמכרים! כמו בסיגריות....

אני באמת באמת מבינה אותך ....

אבל זה היצר הרע- את יכולה לעצור אותו....

בהצלחה ענקית!!

הוא יצר הרע הוא השטן הוא מלאך המוותעדיאל

אומרים חז"ל,בתחילה הוא בא בפיתויים ומפיל את האדם. אחר כך עולה ומקטרג עליו. ולבסוף יורד ולוקח את נשמתו..

לא נראה לי שכדאי לעשות איתו עסק כלשהו

לעצם העניין אני מאמין שאם תתאמצי תוכלי למצוא איך למלא את הצורך הנפשי שלך בדרכים מותרות

בהצלחה!

בנוסף אמרו חז"ל שאדם לא יכול לנצח את יצר הרעעדיאל

זה פשוט חסר סיכוי הוא מאש ואנחנו בשר ודם. הוא חזק מאיתנו פי כמה וכמה. אז חבל על המלחמה הישירה בו

אבל

לנו יש את הקב"ה שעוזר להנצל ממנו לכן נראה לי שכל פעם שאת מרגישה יצר כזה וגם כשלא.. תתפללי לה' שעזור לך להנצל  ממנו

המחשה:אלישע בן אבויה

בס"ד

אני רוצה לעבור עבירות, רק פעם אחת בכל חיי. אני אמצא מישהו ואתלה אותו מהרגליים עד שהוא ימות. פעם אחת! אני לא אעשה את זה שוב אף פעם!

עבירות מזיקות. הנזק שנעשה לא נתקן מעצמו ברגע שמפסיקים לעבור.

אל תקשיבי פה לאף אחד!!!ד"ר אריק

בס"ד

תקשיבי רק לעצמך!אבל!!!לפני זה...

תראי, את בעצם לא מכירה פה אף אחד באמת, גם לא אותי-אז לפני שאת עושה משהו שמישהו פה אמר לך!תחשבי על  זה שוב!ושוב!כדאי שאחר כך לא תצטערי על זה...

בדוגרי, את לא באמת תקראי פה תגובה של מישהו...ו...הופ!קסם! את תהפכי לצדיקה...או...תעשי מעשה ישר בלי לחשוב...זה איטרנט ואת לא מכירה פה אף אחד...אולי 3 חברות מהכיתה, אבל לא יותר מזה...

אז נכון, אולי מישהו פה אומר דברים ממש נכונים וחשובים וטובים!אבל תעשי מה שיהיה טוב לך! מה שאת חושבת שיהיה נכון בשבילך! אבל לפני זה תבררי עם עצמך, שאכן! זה הרצון שלך!ורק שלך! כי אם את תתחרטי אחר כך תוכלי להאשים את עצמך, אבל בצורה חיובית...לדוגמא:"הפעם עשיתי מעשה שהוא לא היה נכון לי!הוא לא היה טוב לי! בפעם הבאה אני יחושב לפני זה!אני אשתדל שזאת תהיה XXX ולא השכנה שלי משמאל (מקרא:XXX- אני!יענו את!=]=])

כמה שזה נשמע חופר, זה נכון...

בדוגרי, בני נוער, מי באמת מקשיב להורים\מבוגרים?! יאללה!!! הם מהדור הישן! הם לא מבינים כלום מהחיים שלהם! עכשיו אנחנו!הדור השתנה!ההורים\המבוגרים כבר לא יודעים מה טוב בשבילנו...באמת...באמת...

אז זהו, כמה שכואב להודות...הם צודקים...

אז, טוב ויפה, מי שסומך על המבוגרים...אבל רוב רובינו, בודקים את השטח בעצמם...ומקבלים כוויות...

תחליטי מה את בוחרת=]=]

אגב, זה היה בכללי, אל תקשיבי לאף אחד, גם לא לחברות!רק לעצמך=]=]

ב"הצלחה!!!

האמת ששוה רק בשביל זהמושיקו

ללמוד את ספר התניא.

איך שמוסבר שם מהו היצר הטוב ומהו היצר הרע ולמה 'שווה' להתגבר על היצר הרע, זה הכי משכנע שיש.

אפשרי חברותא מהפורומים.

אפשר לפנות באישי אם רוצים

התשובה האמיתיתאנונימי (פותח)

ב"ה.

לדעתי היא כך:

בחסידות מסבירים, שכאשר עושים מעשה רע, לא דווקא משהו שאסור מהתורה, 

זה לא רק עבירה, אלא קורה משהו הרבה יותר עצוב:

פשוט באותו רגע מתנתקים ממקור החיים שלנו, 

באותו רגע מתנתקים מהקב"ה!! 

תדמייני שהיה לך חבל ארוך שהיווה את הקשר שלך עם ה', 

וכשעשית עבירה, החבל נחתך..

לא חבל? 

הרי באמת בפנים, כולנו רוצים להיות טובים, רק התגברות אחת קטנה, 

ואת קשורה אם ה' בקשר חזק!!

כדי להעמיק את הדברים אני ממש ממליצה ללמוד תניא

אם את צכה עזרה, את אשמח לעזור..

תשובהאנונימי (פותח)אחרונה

כי אם מתחילים בקטנה זה ממשיך ולא נגמר...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך