אמא חמודה!
אתמול ראיתי את מה שכתבת,
מאוד מאוד כאב לי לקרוא.
לא בגללך...בגללי.
הזדהתי עם כל מילה.
גם יש לי פחות או יותר אותו טווח גילאים, רק שהגדולה עוד מעט 6 ויש לי עוד קטנה בת שנה,
כלומר, לפני קצת יותר משנה הייתי בדיוק באותו מצב שלך.
וגם לי...במפתיע (או שבעצם לא...בואי נחשוב על זה) רוב ה'אש' מופנה כלפי הילדה הגדולה. איכשהו תמיד הכל יוצא מולה.
קראתי את כל הדברים המקסימים שכולם כתבו לך,
אבל זה לא כל כך הרגיע את הצער בלב.
...
התחתנתי בגיל יחסית מבוגר, בוא נאמר שמיציתי את עולם הדייטים לגמרי, ואחרי שנים שהיה נראה לי שאני לא אזכה להגיע לרגע המדהים של להיות אמא,
זו היתה תקווה כל כך פנימית ועמוקה
וזה היה כל כך פלא כשזה קרה.
רק מה...לא בדיוק איך שתכננתי, אמנם אני אמא בבית, וכל מרכז ההתנהלות סביב הילדים, וכל ההשקעה והמחשבות זה איך לבנות בית נעים,
ובכל זאת, אופס...
אני מגיבה לא בדיוק איך שחלמתי...אני מגיבה באופן שמזכיר לי עבר לא כל כך נעים, עבר שאמרתי לעצמי 'אני בחיים לא אהיה ככה' בקיצור אני כועסת באופן שאני חושבת שלאמא אסור לכעוס.
אז כל התכתובות על כמה זה חשוב לאמא לא להגיב ככה,
קצת מדכאות אותי.
כי אני י-ו-ד-ע-ת שאני לא בסדר כשזה קורה (או לפחות כמה דקות אחרי רגשות האשם מתגנבים...)
וקראתי ושמעתי הרבה על נושא הכעס...
ואיכשהו לא התקדמתי כל כך.
אמנם עם המודעות והלמידה גם באה הפחתה במספר הפעמים שזה קורה,
אך בשורש זה לא פתר את הבעיה,
את יודעת למה?
מכמה כיוונים-
1. כשאומרים לך אל תחשוב על פיל, ישר עולה לך דמות של פיל בראש. סליחה על הדוגמא הבנאלית. אבל ככה זה. אם כל היום אני עסוקה בלהגיד לעצמי- אסור לכעוס! אסור לכעוס! אז בסוף זה מתפוצץ ויוצא...
2. מה לעשות? לכולנו יש עבר שבו למדנו תגובות בצורה בלתי מודעת מכל מיני מקומות, ואפילו קיבלנו קצת בירושה..אז אמאל'ה, זהו? זה מה שאני? לא אצליח להשתחרר מעולם?
3. כל אחד צריך לבנות לעצמו דמות מתוקנת של אבא ואמא פנימיים, של תיקון נפשי בריא ביחס לעולם ולאלוקים ממילא מול החסרון שהוא נפגש בו בחייו.
אני שומעת שיעורים של ד"ר אבולעפיה, שהוא פסיכיאטר לילדים ונוער במקצועו, ואת המשפט הפנימי והעליון (דו משמעי) הוא תמיד אומר.
עוד משהו שהוא אומר- אין דבר שאי אפשר לתקן!!!!
וזה דבר בסיסי שחייב ללכת איתנו, גם אם עשית כבר טעויות נוראיות עם הילדה שלך...
את חייבת לחשוב את זה תמיד! אין דבר שאי אפשר לתקן!
בדמות הפנימית הזו, כשהוא מדבר על מה זה אבא ומה זה אמא,
הוא טוען שבבסיס אישה היא 'צדיקה' כי נולדה מצלע האדם ולא מהעפר, כלומר ממקום עליון יותר,
אז צדיקה- היא תמיד בצדק, מין מידת הדין כזו- שהבעיה שלה זה אובר ביקורתיות,
והמטרה של האישה זה להשתמש בבינה היתרה שנתנו לה, ולהפוך להיות יותר מתבוננת, יותר מכילה את המציאות, פחות קשה וביקורתית מנקודת ההתחלה.
אז מבינה?
את שיא האמא! יש לך כוחות מאוד חזקים של נשיות! מתפרצת! את רק צריכה לכוון אותה לכיוון, או יותר נכון- את צריכה לעשות את התיקון הפנימי שלך ולהפוך להיות מילדה שחווה הכל כאן ועכשיו, ל-אמא!
וזה לא משהו פשוט בכלל.
הרבה זמן הסתובבתי מתוסכלת בגלל הפלונטרים שהזכרתי למעלה,
וחשבתי לעצמי,אז מה כן יכול לעזור??
ואז במקרה קראתי איזה ספר משעמם על פרויד לאיזשהו קורס שאני עושה,
ופתאום גיליתי שפרויד הנחיל לעולם האקדמי, הקר,המשכיל והאתאיסטי את הרעיון שדיבור הוא מרפא! שכל עולם הפסיכולוגיה (לוגיה- מלשון מדע!) מושתת עליו. את מבינה מה זה אומר???
שאם לאדם יש כל מיני פסיכוזות ודכאונות, ומאווים פנימיים אסורים- מה שיעזור לו זה ידבר.
את מבינה איך הכופר הזה,פרויד, ניער לי את מושג התפילה?
אם אני אתפלל,ואדבר לרבונו של עולם, על מה קשה לי, ומה אני רוצה להיות- אני כביכול אבריא!
או כמו שחכמים אומרים, התפילה תעלה אותי למקום גבוה יותר, מקום שבו הדינים כבר לא שולטים בי...שאני כבר שולטת בעצמי.
אז בקיצור מאז אני מתפללת יותר...במיוחד ברגעים שאני עומדת להתפוצץ או מרגישה שעוד שניה ואני...
אני מתפללת לקב"ה- בבקשה, אני רוצה להיות אמא טובה יותר,תעזור לי אבא רחמן...
יש לי עוד הרבה מחשבות על הנושא, אבל הבית קורא לי...עוד רגע הקטנה תתעורר,
אולי,אחרי שתקראי מה כתבתי, יהיה לך עוד דברים,או מחשבות?
אני כל הזמן מנסה להקשיב ולקרוא,,,ולהתקדם עוד ועוד,
סה"כ זו העבודה שלנו.זה להיות אמא.