אממ.. (מרגישה כופרת..)נדנדה כתומה.

טוב, קודמכל- לא להרוג אותי. ולא להיות בשוק, ולא לשאול- ' מה את?! עלייך לא היינו מאמינים..' וקשעע לא..

חשבתי לעצמי אתמול(מתי שנכנסה שבת..) מה יקרה בתכל'ס אם אני יחלל שבת? פעם 1.. בחדר, לבד.. ידליק/יכבה ת'אור למשל.. מה יקרה? מה זה יעשה לי? (חוצמנקיפות מצפון לכל החיים..) תצא בתקול ותצעק עלי?<צ> אפחדלא ידע!! אז בתכלס, למה לא? יש סיבות אמיתיות? או רק "הקב"ה אמר אז עושים"? דברים כאלה לא עוזרים לי.. אני רוצה תשובה אמיתית.. בנתיים נראלי הסיבות היחידות שבגללן אני לא עושה את זה הם- אם אנשים ידעו- מה הם יגידו, וזה שחינכו אותי שאסור, אז אנ י ירגיש גועל נפש אם אני יעשה את זה.. ולא רק זה.. כלמיני דברים קטנים, שאם אני יעשה או לא- מישו באממת ישים לב? למי יהיה אכפת? רק כי לא בא לי שירכלו עלי אנלא עושה דברים כאלה.. אבל כלפי חוץ אני עדיין דוסית בטירוף, אבל בפנים אין כלום, כלום!!!! נאדה.. וזה ג'יפה להרגיש ככה- לא תלויה באפחד, לא להאמין בשומדבר.. אבל במה אני יאמין?! בדברים שאני לא מבינה ולא יודעת למה? לאידעת.. אני קצת מרגישה כאילו זה כמו איזה ע"ז (לא לרצוח אותי!!) גם את זה אני לא מבינה תהיגיון> לתת אוכל לאיזה פסל ולחשוב שהוא יעשה לי הכי טוב בעולם, זה כמעט כמו לדבר לאיזה משו לא ברור, שלא בטוח שהוא קיים בכלל... אוף, עכשיו אני מרגישה כמו איזו כופרת מצויה.. די, נמאס לי לחשוב.. נמאס לי לא להאמין בכלום.. נמאס לי להאמין במשו לא ברור.. הכל מסובך לי!!! (אוקעע, אני ימתן אתזה קצת- אני מאמינה שיש שם משו שברא אותי, שברא את כל מה שקיים פע, אבל אני לא מאמינה שאכפת לו ממני עכשיו.. ארר.. זה יצא לי יותר מסובך מקודם..) למה אני קיימת בכלל?! למה מישו צריך אותי????=/=/

טוב, חפרתי, חזרתי חמישים פעם על כל דבר, ולא הגעתי לשומדבר ברור(אולי כי אין שומדבר ברור?!) אז אם מישהו הבין משהו מפע, ומרגיש שהוא יכול לעזור לי באיזושהי צורה- אני ממש ישמח, פע או באישי.. ומי שרוצה רק לתקוף אותי- עדיף שלא יגיב כלום בכלל..

שלא תחשבי שאם תחללי שבת אז.. תשרפי אלא...שירונת 2

יש סיבות אמיתיות למה לא שווה לך לחלל שבת תאמיני לי שזה מטופש לנסות ועוד יותר מזה לקוות לזה...למרות שיש מליונים בעולם את צריכה לדעת שבשבילך כן בשבילך נברא העולם ולאלוקים בהחלט אכפת ממל וממה שאת עושה.. גם מחילול שבת מטופש שיכול להוביל ל... אלוקים ישמור שלא נדבר-חברה שלי הגיע מניסיון לחלל שבת  לסמים וכמעט לכלא (כתור קטינה!!!) אז לאלוקים בהחלט אכפת ממך אם חס וחלילה את תחללי שבת את לא תמותי מזה אבל האמונה שלך תשרף לאט לאט... ותהייי בטוחה שאת ל א דוסית בטירוף אם את חושבת על זה אלא כופרת בטרוף חבל עלייך!!! תנסי לדבר אם הקב"ה הוא שומע ואני לא מדברת דווקא בתפילה אלא תבקשי סתם על כל דבר בפה  (זה עוזר-זה מה שכל הסבתות המרוקאיות עושות) וזה פועל להם.. הקב"ה שומע אותך!!!!! תנסי לדבר איתו הוא שומע!!!! בהצלחה!!!

לא קראתי את הכל,talr123

אבל- כן. לא מחללים שבת כי הקב"ה אמר. אין שום סיבה אחרת. סורי...

וואו-->אספרנזה

אחותי, רק שתדעי שאני ממש ממש מזדהה איתךעצוב

ושתדעי, שלא יעזור אם אני אחפור לך פה ימים ושנים ואכתוב לך מגילות, זה לא באמת יעזור לך. מניסיון.

זה יחזק קצת, כן. ייתן פוש לשרוד ולהמשיך, כן.

אבל מה שבאמת משנה פה - זה את.

את כתבת שאם תחללי שבת - זה לא יעשה לך כלום חוץ מייסורי מצפון. וואלה - זה מה שהכי חשוב, וזה טוב -- ייסורי מצפון.

מה?! תגידי, השתגעת, החלקת, משו?! מה נסגר?! ייסורי מצפון? טוב?! איך?!

כן כן, זה נשמע מופרח ולא הגיוני.

גמני חשבתי ככה בהתחלה.

אבל אז ישבתי וחשבתי עמוק עמוק. בפנים. לבד.

ויודעת לאיזה מסקנה הגעתי? שזה דבר אדיר. כמו סימן משמיים.

חשבת על זה פעם ככה?

אם יש לך ייסורי מצפון - תכלס, מה זה אומר? זה אומר שאת עושה דברים שעושים לך רע. רוע טהור. שהורס. הורס את הכל.

אז תאמיני לי אחותי, שאני בדיוק כמוך. דוסה מבחוץ - אבל בפנים - נאדה. לפעמים פשוט באלי לזרוק ת'חצאית הארוכה, ללבוש משבאלי, להיות עם בנים, לעשן, ללכת לאיזה פאב בת"א ולדפוק ראש.

פשוט לשים פס גדול על כולם ולעשות מה שבא לי ולא מה שאחרים רוצים או מצפים שאעשה.

מזדהה, אה?

כן גמני.

אז איך? איך הצלחת לצאת מזה ולא לעשות מה שבראש שלך?

אז קודם כל - אני יודעת שזה הגיל. חרא גיל, כן. אבל זה הוא -גיל ההתבגרות. לא סתם קוראים לו ככה. בדוגרי מתבגרים. ובעקבות זה בא כל הבולשיט הענק הזה.

אז אני יודעת שזה רק עניין של זמן.

וכשנסתכל אחורה - אנחנו פשוט נודה לקב"ה שהוא לא נתן לנו ללכת. כ"כ נשמח שלא עשינו שטויות.

תאמיני לי.

אז כן, זאת לא שיטה מעולה, מודה, אבל היא נותנת כח לשרוד.

ועוד משו חשוב - מה שמרתי לך - הייסורי מצפון. אם עמוק בפנים, צועקים לי, מתחננים שאני לא אשה שטויות, מה זה אומר? זה אומר שזה באמת שטויות!!

לא צודקת?

אז ת'אמת אני אומרת לך אחותי, ת'אמת, שלא. עדיין לא יצאתי מזה לגמרי. אבל אני מחזיקה מעמד.

קשה. וקשה מאוד. כואב. נושכים שפתיים. חזק חזק.

אבל כשמתגברים על זה --

וואו.

איזה סיפוק.

אדיר. עצום.

לדעת שלא נפלתי ליידים הזוהרות והמבריקות של היצר הרע?!

אין משו יותר גדול מזה.

באמת.

אז בשביל לשרוד ת'גיל הזה - אני מציעה לך לדבר עם חברה קרובה.

את לא יודעת כמה זה עוזר לי. פשוט לבוא לחברה טובה שמבינה אותך - ולשפוך אצלה - וואי איזה כיף חיוך גדול

ואת יכולה לבוא באישי בכיף ובשמחה כי יש לי עוד המון מה להגיד לך.

אז אממ - בהצלחה! וישר כוח אם הצלחת לקרוא עד לפה כי חפרתי ת'חייםצוחק

מתוקה!להבת-כוח

קודם כל אני רוצה ממש להרגיע אותך ולומר לך שזה שלב שבערך כולם עוברים!

ולכן עלייך הייתי מאמינה ועל כל אדם אחר, כי זה הגיוני וטבעי לשאול ולהקשות.

שמעתי פעם אמירה "מורידים כיפה כדי לשאול שאלות, שואלים הכל, אבל בשביל לקבל את התשובות חייבים להחזיר את הכיפה". את רצינית, ולכן את שואלת. את רצינית ולכן את מחזירה את החצאית ומחפשת תשובות ופתוחה לקבל תשובות.

תשמחי שזכית להישבר קצת כי זה יעזור לך להיבנות אח''כ בצורה שלימה הרבה יותר. 

תשאלי את עצמך, בגלל שאני מרגישה כלום עכשיו אני רוצה לחגוג? או שאני רוצה להיבנות, אני רוצה להאמין! חשוב לי להאמין. 

אמונה זה משהו שטבוע בנו מהרגע שבו אנחנו נולדים, יש לנו חלק אלוקה ממעל שכל הזמן שואף למעלה, שכל הזמן רוצה להתקרב. רק מה? לא תמיד אנחנו מרגישים אותו, מה לעשות לא תמיד הרגש פועל מאה אחוז. 

יכול להיות שיעזור לך להבין שעבודת ה' לא תלויה ברגש, כדי להיות מחוברת לקב''ה את לא חייבת כל הזמן להיות בשיא של התרגשות, אולי זה ירגיע אותך קצת. כי יש הרבה אנשים שחושבים שהם חייבים כל הזמן להיות בהיי מטורף וברגע שהם לא זה אומר שהם נהיו אדישים, מנותקים, ושלא אכפת להם. וזה לא נכון!! 

זה כמו שלא תמיד אנחנו מרגישים שאנחנו שיא האוהבים את ההורים שלנו, לפעמים אנחנו אפילו רבים איתם ואז בכלל אהבה נראה רחוק מאוד. אבל האהבה נמצאת שם בפנים.

מה שתיארת בדברים שכתבת זה בעצם שלב שבו את עוברת מאמונה של ילדים, של "לעשות כי חינכו אותי". לשלב של אמונה בוגרת שבנויה בהתאם לנפש שלך. אז ברוכה הבאה לך! זה שלב נפלא! הפירות כ''כ נהדרים. אבל כן, השלב עצמו הוא לא פשוט. אבל אם לא תפחדי אני חושבת שזה יוכל לעזור. אל תפחדי להטיח שאלות, אל תפחדי ממחשבות כופרות, אל תפחדי ממה יגידו עלייך, תפחדי רק מהקב''ה- אמרת בעצמך שאת מאמינה שיש מישהו שברא אותך. מעולה! אז מישהו ברא אותך, מה הלאה? במה עוד את מאמינה?
השאלות שלך הן תהומיות וחשובות מאוד! ויש להן תשובות. ולא, לא רק תשובות בנאליות כמו "זה יפה להתלבש צנוע" "שבת זה יום מנוחה נפלא". יש תשובות עמוקות, יש את ספר החנוך שנותן הסבר לכל מצווה, יש את חברים מקשיבים שמשתדלים לענות על טעם המצווה, על החיבור שלנו למצווה, על למה המצווה יפה וכמה השגחה יש בה. אבל כן, אין מה לעשות וצריך לזכור שהסיבה הראשונה היא שהקב''ה ציווה, וזאת הסיבה הראשונית שבגללה שומרים מצוות. אבל זה כ''כ לא נגמר רק שם. 

אני ממליצה לשבת ולכתוב את כל השאלות הספציפיות שלך- כדי שיוכלו גם לתת לך תשובות ספציפיות.

אבל לא להיתקע רק בסימפטום של הבעיה, בקושי קטן לקיים מצווה מסויימת. אלא לכתוב גם שאלות תהומיות, למה אני פה? למה הוא ברא אותי? מה התפקיד שלי? מה אני עושה עם החיים שלי?.

השאלות האלה נובעות ממקום שרוצה לשנות ופשוט לא מבין כיצד ולמה, את רוצה לעבוד אבל רוצה גם לדעת כיצד לעשות זאת בדיוק בהתאם לעצמך. 

זה שיש לך שאלות או שאת כבר לא מאמינה בדיוק כמו בעבר זה לא אומר שהכל נגמר. ואני מכריזה לך עכשיו שאת לא תאמיני כמו שהאמנת בעבר, ואת לא תרגישי כמו שהרגשת בעבר. זה לא יחזור!!! מפחיד קצת לא? אז אני אגיד לך מה כן מעודד, את תרגישי ותאמיני ותאהבי כ''כ הרבה יותר אחרי השלב הזה! מה שהיה היה, וזה התאים לנפש שלך אז, אבל עכשיו גדלת, התבגרת, את צריכה משהו חדש. אל תפחדי!

לפי מה שהבנתי את מרגישה שבזה שאת ממשיכה לעשות את המצוות אבל לא מאמינה בכלום את בעצמם סוג של עובדת ע''ז, יד אחד בפה ויד אחד בלב? אם כן, אז שתדעי לך שאשרייך שלמרות שאת מרגישה מנותקת את עדיין מקיימת, זה לא ברור מאליו. ותזכרי שאחרי המעשים נמשכים הלבבות, וגם אם זה יקח קצת זמן עד שממש תתחברי, זה יקרה! זה כבר לא יהיה לעשות ולעשות בלי להבין. 

לגבי הפסל, אני מסכימה איתך שאין היגיון בפסלים, איך אפשר לעבוד למשהו שאתה יצרת? אבל גם הגויים מרגישים ומבינים שחייב להיות בורא לעולם, והם מוצאים את הבורא הזה בכל דבר. בימינו אפשר להגיד שהיצר הזה מניע אותנו לעבוד את עצמנו. יש בורא לעולם, כל העולם מאמין בזה וכל אחד מצא לו אלוקים. לנו יש הוכחות שהקב''ה קדם להכל, אנחנו העם הנבחר, וואי זה פשוט זכות להיות יהודי !

יש לי עוד הרבה מה להגיד, אבל אני אפסיק לחפור עכשיו, את מוזמנת בשמחה רבה לשיחה אישית! 

ב''הצלחה רבה! וזכרי, לא להתפחד כלל- אל תכניסי את עצמך למצב של פחד. 

אכן עושים כי ה' אמר אבל..עדיאל

למה ה' אמר? משעמם לו? הוא רוצה להציק לנו? ודאי שלא!

הרי לו לא חסר כלום "וכלא כמיה כלא " אלא מסביר הרמח"ל שה' ברא את העולם כדי להטיב לאחרים שעד שנברא העולם לא היה למי להטיב.

וכך הוא נתן לנו תורה ומצוות "רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות"

האם איכפת לו מה אנחנו עושים? בודאי הרי כל עצם הבריאה  נועדה כדי שנזכה במעשינו לטוב..

תקשיבי- נשמה-קלאופטרה

בס"ד לק"י

את לא תעשי את זה- לא בגלל העונש.. בגלל שאת אוהבת ממש את אבא שלך- (שבשמיים)

והוא לא מרשה- אז את לא תעשי. את אוהבת אותו הכי בעולם.. ואם לו.. ואם את מעוצבנת עליו..

אז תדברי איתו.. תגידי לו את זה.. תישרו ת'קו.. את צ'כה את הקשר הזה..

את רוצה לדעת במה להאמין? אל מי לסמוך כשצריך? את מי לאהוב? למי לדבר? לו. תמיייייייייייייייייייייייייייד!

♥♥♥ - כולנו!!!! (אם זה לא מספיק תדברי איתי באישי..)

וולקאם טו דה קלאב...הסטלן הקטן

חתיכת כופרת...אוסנת

את עומדת להתחיל עכשיו מסע.

את המסע של חייך.

במסע הזה את מתחילה לברר מי את, במה את מאמינה, מה האופי שלך.

המסע הזה לא נגמר בגיל 18, כמו שהרבה אנשים חושבים.

הוא ממשיך וממשיך... עד 120.

מסע אל עצמי.

הדברים שצריך לקחת למסלול:

הרבה סבלנות,

רוגע,

התמדה (ללכת עד הסוף),

הורים או דמות בוגרת אחרת שאפשר לקבל ממנה תמיכה כשרוצים.

במהלך המסע תאספי עוד תכונות, וכשתמצאי אותם בתוכך - כבר תדעי שאת זקוקה להם.

זהירות:

לא להתייאש כשקשה.

הקב"ה לא מבטיח לך רק גן של ורדים במסע הזה, יהיו גם עליות חדות.

זכרי כי רק אחרי מאמץ - מגיע אושר אמיתי.

אל תוותרי לעצמך!

לידיעתך:

יש תשובה לכל השאלות (חוץ מלאחת, אבל לא שאלת אותה).

המלצת השף: תחנה ראשונה - ספר כוזרי, מאמר ראשון.

בהצלחה רבה!

אם טעית בדרך, מוזמנת למסר"ש לי.

אממ..נדנדה כתומה.

שירונת- איך אני אמורה לדעת את זה? כי אמרת לי, אז עכשיו זה בטוח?? ולא.. אני לא מקווה לזה, שלא תביני אותי ככה.. אני פשוט רוצה לדעת למה לא, כדי שאני לא ינסה למה כן.. ואני מרגישה מטופשת לדבר למשו שאנלא יודעת אם הוא קיים בכלל...

אחת מתולתלת- אווץ'.. קלעת בדיוק.. אני אשמח לדבר באישי...

להבת-כוח- אני ידבר איתך באישי בהזדמנות.

עדיאל- נראלי שלא הבנתי.. תוכל להסביר שוב?

קלאופטרה- לא נראלי כ"כ... כי למשל להורים שלי- אני לא ממש עושה מה שהם אומרים.. אז מה זה אומר?? ואנלא יודעת ליישר קו, עם אנשים ואם דברים אחרים..(לא ידעתי איך להגדיר את זה..)

אוסנת- תודה.. אני חושבת שקצת אולי כיוונת אותי..

וואו! איזה אומץ!כיבשוש

דבר ראשון ישר כוח על האומץ לדבר על זה.

דבר שני תמיד יש שאלות בחיים, אם תעצרי לבדוק כל אחת לעולם לא תגיעי לסוף. זרמי עם זה עכשיו ומתי שהוא יהיה לך תשובה.

שכוייח עצום! אל תתייאשי!

אז ככה (וקרדיט לשיעור מחשבת.י.):אביה...

בתכלס, לפי איך שאת מציגה את זה. אין בעיה. 

ואני לא הולכת להכנס להיבטים הלכתיים כי זה לא מה שבאתי לומר.

התשובה שלי שונה:

יש כלל כזה ש"כל ישראל ערבים זה לזה".

והרמב"ם אומר שכאשר אדם חושב על עבירה - הוא בטוח ש"מה זה כבר משנה, המון אנשים עושים את זה ולא קרה להם כלום" \ "ביג דיל - אני עושה עבירה, עוד 50 שנה כשאני אגיע לעולם הבא אז יתחשבנו איתי" \ וכולי....

אבל זה לא נכון!

אדם צריך לחשוב שכל עבירה קטנה שלו - משנה את כל העולם ומשפיעה על כל האנשים!!

אם תעשי היום עבירה - מחר לא ירד גשם! 

אם תעשי היום עבירה - מחר יהרגו עוד אנשים בתאונות דרכים!

צריך לחשוב טוב טוב לפני שעושים דברים מסויימים, כי זה עלול להשפיע גם על האחרים.

בכל מקרה, הלוואי שתגיעי להחלטות הטובות ביותר.

יונעים

וואואנונימי (פותח)

את כל כך חמודה, בחיים הכל עובר...

הערכים שלך הם לא ערכים של התורה.צחקן
כיבשוש- כל כך לא מסכימה איתך!מרב14

מתוקה- תעצרי עכשיו! תבדקי הכל! התשובות לא יגיעו מעצמן! את צריכה לחפש אותן!

[שלא תהיי לי פה כמו מישי שהיתה פה לא מזמן, שבשירות לאומי רק התחילה לשאול שאלות.. !]

יש אלוהים, הוא ברא אותך, ונתן לך תורה. את לא מאמינה לזה? יש לזה הוכחות! [אם את רוצה אותן, את מוזמנת בשמחה לאישי..]

וכל מה שכתוב בתורה הזאת הוא אמיתי! והוא קרה! היתה יציאת מצריים, כל הניסים שהיו במדבר וכו' וכו'.. הכל קרה!

[מוכח!!!!] וכל הניסים האלו שקרו שם.. זה אומר שאכפת לו!! שאכפת לו מהעם שלו, ומכל אחד בעם שלו!

נכון, עכשיו אין ניסים, מה אנחנו יודעים על הדרכים שלו?? אבל ברור שאכפת לו ממנו, ממך.

וכשאת מחללת שבת- זה עצוב לו.. כי הוא באמת רואה אותך- את הילדה שלו עושה מה שהוא ביקש לא לעשות!

[נכון, לא תצא אש מהשמיים ותשרוף אותך, כי בתקופה שלנו זה לא עובד ככה, יש לו כנרא דרכים אחרות!]

וגם- יכול להיות שיש סיבה אמיתית למה אסןר לחלל שבת.. ואנחנו פשוט לא מבינים אותה!

מקווה שהייתי מובנת...

ואם יש שאלות- מוזמנת לאישי בשמחה!

לא הבנת אותיכיבשוש
ברור שישי תשובה לכל דבר והיא צריכה לחקור ולהבין, אבל הבעיה שלה היא של אמונה ואי אפשר להסביר שאלות באמונה גם עם אלף הוכחות והסברים, צריך פשוט להאמין בלי שאלות, ועל זה אמרתי שההבנה "מה יש למעלה" או "מה זה הדבר הזה שמדברים אליו, ועושים בשבילו מצוות" תבוא בהמשך
את פה כי יש לך פקיד!!מעפר אני באה

אולי את לא יודעת מהו, אולי את עוד לא קיימת אותו אבל את לא נימצאת פה סתם!!! אין כזה דבר!!

והקב"ה אוהב אותך!!! אוהב מאוד!! את הבת שלו!!

אז קבלי נשיקהנשיקה ותתחזקי!!!

בהצלחה נשמה!אוהב

רגע.. מה הקשר לערכים האלה ול-לא לשמור שבת?תותית

רגע.. זה חתימה? |מחייך| אופס.. (כי ראיתי אתזה בעודתותית

תגובה שלך..)

רגע... את חושבת שאלוקים לא קיים????שירונת 2

ו.... לא ידעתי שזה פורום של כופרים!!!!

זה לא פורום של כופרים, זה פורום של גיל ההתבגרות..אספרנזה

מה זה אומר?!

זה אומר שלאנשים בגיל שלנו יש קצת שאלות על העולם על אלוקים ודברים מהסגנון הזה, ועל כל מה שהולך בעולם הזה בכלל..

וחוץ מזה - מה זה קשור לזה שהיא חושבת שאלוקים לא קיים?

אני יכולה להאמין שיש אלוקים ולהיות חילוניה - זה לא סוטר בכלל.

והעובדה שהרבה אנשים חושבים ככה.

אז בבקשה - אל תשתיקו אותנו, טוב?

זה לא נחמד כשאתה פורק משו וכולם קופצים עליך ככה..

תודהחיוך גדול

ואם יצאתי קצת אגרסיבית - סליחה כי זה לא היה בכוונה.

סתם יש לי מצב רוח כזה בזמן האחרון..

את לא כופרת.דוסית גאה!

לכל אדם צצות שאלות באמונה באיזשהוא שלב.

החכמה היא לשאול אותן ולקבל תשובות מספקות.

זה היההאספרנזה
קפץ-- מה שכתבתי היה לשירונת 2 - סתם להבהרה, כן?(:אספרנזה
מצטערת אבל את באמתג'ודי

כופרת לא קראתי עד הסוף אבל מותק יש גבול

וגם במחשבה ובמעשה 

בהצלחה

ובמה תשובה כזאת עוזרת?!מיטל
כי "אני מאמין באלוקים בקל אחד שבמרומיםדניאלה .ד.

ללא פשרות ללא תנאים אתה אדון האדונים..."

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t334678#4134837

כי את כרגע במצב שצריך לחפש ממנו לשאול להתעניין לברר היטב היטב אבל לזכור שיש חלק באמונה שהוא ההגדרה של אמונה בעצם.

לא לראות דבר מסוים בעיניים ולהאמין באותו דבר זה אמונה אמיתית.

לא שומרים שבת כדי שלא יהיה נקיפות מצפון ולא שומאים שבת כי אנחנו רובוטים שעושים בלי הלב דברים.

לכן זה הזמן לחפש בדרך זהירה וטובה- ביסוס!

ב"הצלחה רבה. (אם את צריכה משהו אז בשמחה באישי)

הציללווווו!! ג'ודי ועוד כמה...מרב14

אם היא כופרת- אז- ה' ישמור!!! מה אני???

[לא, אני לא מאמינה באמת למה שכתבתי בשרשור הזה.. ]

אולי לא פירשתי את זה טוב... אבל היא הגיבה לי..שירונת 2אחרונה

ואני אצטט:"איך אני אמורה לדעת את זה? כי אמרת לי, אז עכשיו זה בטוח?? ולא.. אני לא מקווה לזה, שלא תביני אותי ככה.. אני פשוט רוצה לדעת למה לא, כדי שאני לא ינסה למה כן.. ואני מרגישה מטופשת לדבר למשו שאנלא יודעת אם הוא קיים בכלל..." אז.... זה כן נשמע כפירה או חוסר הבנה.... תחליטו לבד!!!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך